Ulasan Pembangun Laman Web GoDaddy 2016


Pembina Laman Web GoDaddy

Melawat laman web

9.1


Skor AWA

Pembina Laman Web GoDaddy

Dengan slogan "Tiada Kemahiran? Tiada masa? Tiada masalah?," Pembangun laman web dan GoDaddySites.com menargetkan perancang perkahwinan, jurugambar bebas, firma undang-undang kecil, dan orang lain yang ingin membuat laman web mereka tanpa perlu menyewa programmer. Baca ulasan pembangun laman web GoDaddy kami di bawah.

Kelebihan

 • Tema reka bentuk profesional
 • Antara muka yang sangat mudah digunakan
 • Harga dan rancangan yang berpatutan
 • Buat cadangan titik masa
 • Sokongan Telefon, Sembang dan E-mel 24/7

Keburukan

 • Pelan peringkat kemasukan memang disertakan dengan laman web mudah alih
 • Ciri eCommerce akan dikenakan biaya tambahan
 • Pilihan blog tidak disediakan
 • Tidak dapat membuat laman web keahlian

Gambaran keseluruhan

 • Laman web: www.godaddy.com/websites/website-builder
 • Ibu pejabat: Scottsdale, AZ
 • Tahun Ditubuhkan: 1997
 • Pekerja: 4.000+
 • Tapak yang Dihoskan: 40,000,000+
 • Kategori: Pembina Laman Web, Kedai Dalam Talian
 • Perkhidmatan: Domain, Laman Web, Hosting, Keselamatan Web, Pemasaran Dalam Talian
 • Cubaan percuma: Tidak ada
 • Jaminan wang dikembalikan: 45 hari

Dengan slogan “Tiada Kemahiran? Tiada masa? Tidak ada masalah ?, ”Pembangun Laman Web dan GoDaddySites.com menargetkan perancang perkahwinan, jurugambar bebas, firma undang-undang kecil, dan orang lain yang ingin membuat laman web mereka tanpa perlu menyewa programmer.

GoDaddy juga menawarkan keranjang belanja eCommerce untuk orang yang ingin menyiapkannya dengan cepat. Bermitra dengan PayPal dan Stripe, mereka telah mempermudah untuk membuat etalase, sehingga salah seorang pengurus mereka mengatakan, “Sekiranya anda dapat membuat halaman Facebook, maka anda dapat membuat kedai dalam talian.”

Di sini kita melihat beberapa perincian alat pembangun laman web Pembangun Laman Web mereka. Mereka tidak memiliki nama konyol atau pintar untuk itu, seperti Whatsapp atau Snapchat, jadi kita hanya perlu menyebutnya dengan nama umum “pembangun laman web” walaupun ditulis sebagai kata nama yang tepat dengan huruf besar: “Pembangun Laman Web.”

Untuk memberikan gambaran umum mengenai apa itu Pembangun Laman Web, siapa sasarannya, batasan apa yang mungkin dimiliki, dan apa reputasi syarikat, kita dapat mulai dengan mengatakan bahawa Pembangun Laman Web Godaddy disyorkan untuk orang yang tidak memiliki kemahiran pengaturcaraan dan kecil perniagaan.

Mereka tidak memasarkan ke bisnis tertentu karena memiliki templat untuk kebanyakan perusahaan, artis, perkahwinan, dan freelancer. Walau bagaimanapun templat eCommerce mereka berbeza daripada templat web biasa: kedua-duanya tidak digabungkan.

Oleh itu, sebilangan orang mungkin memilih templat eCommerce sebagai satu-satunya laman web mereka. Pasar untuk itu jelas adalah kedai bunga atau orang lain yang produknya bercakap untuk diri mereka sendiri dan hanya ingin mendirikan kedai.

Mengenai had teknikal, penyimpanan 50 GB termasuk dengan rancangan Business Plus mereka tidak banyak. Dan seperti yang kami jelaskan di bawah dengan lebih terperinci, lebar jalur juga dibatasi pada tahap yang berbeza bergantung pada rancangan yang anda pilih.

Tetapi pelanggan biasa tidak mungkin melebihi had tersebut melainkan mereka membina laman web eCommerce dengan banyak grafik produk. Gabungan storan terhad dan lebar jalur nampaknya bermaksud mereka mahu pelanggan yang ingin menubuhkan laman web yang benar-benar besar untuk memilih produk GoDaddy yang berbeza, seperti akaun hosting laman web dan bukannya akaun Pembangun Laman Web aka GoDaddySites.com.

Batasan lain dengan produk mereka adalah ketidakupayaan untuk menambahkan widget dengan cepat melebihi sedikit yang mereka ada. Walaupun anda boleh menambahkan kod HTML ke laman web dan JavaScript di laman web eCommerce, anda tidak dapat menambahkan widget pihak ketiga dengan satu klik atau bahkan sesuai dengan yang paling rumit sama sekali.

Untuk itu, syarikat perlu menggunakan WordPress atau Joomla atau yang lain Lagi Web Builder disasarkan kepada laman web dan orang yang lebih sederhana tanpa banyak pengetahuan teknikal.

Mengenai teknologi, skalabilitas, dan perencanaan pertumbuhan, syarikat mempunyai pusat data mereka, 9 di antaranya terletak di seluruh dunia, dengan kemudahan terbesar mereka seluas 320.000 kaki persegi di Phoenix. Dan mereka mempunyai rangkaian penyampaian kandungan yang penting untuk mempercepat masa muat halaman web untuk orang yang mempunyai pelanggan di seluruh negara dan dunia.

Mengenai syarikat itu, GoDaddy mempunyai reputasi yang kukuh telah menjadi salah satu pendaftar domain teratas sejak sekian lama. Mereka tidak mendapat satu tetapi beberapa anugerah sebagai Tempat Kerja Terbaik pada tahun 2015. Penting bagi pelanggan bahawa pekerja vendor mereka gembira. Ia mengatakan banyak mengenai syarikat bahawa mereka mempunyai masa untuk memusatkan perhatian kepada orang-orang mereka daripada harus selalu memadamkan kebakaran.

Mengenai keselamatan, walaupun beberapa laman web yang dihoskan telah diretas, tidak ada pelanggaran data yang ketara terhadap sistem dalaman GoDaddy. Dengan kata lain, banyak pelanggan WordPress mereka telah diretas, tidak diragukan lagi, tetapi ini disebabkan oleh masalah keselamatan di plugin WordPress dan WordPress. Sekiranya ada laman web Pembangun Laman Web mereka yang diretas, laman web tersebut disebabkan oleh masalah keselamatan pada produk tersebut. Kami menganggap mereka telah ditambal seperti yang tidak dinyatakan oleh syarikat.

Sekiranya anda agak ragu-ragu sama ada anda mahu mereka membina dan menjadi tuan rumah laman web anda, maka anda boleh mendaftar dan menyelamatkan dengan jaminan wang dikembalikan selama 45 hari. Tidak akan ada cara untuk mengeksport dan menyimpan karya anda jika anda melakukannya dan memindahkannya ke syarikat lain.

Tetapi sukar untuk melihat bahawa syarikat akan menyerah kepada mereka kecuali mereka menemui syarat bahawa laman web tersebut tidak akan dipenuhi. Sebagai contoh, tidak mungkin pelanggan memerlukan syarikat log masuk ke laman web mereka, kecuali bahagian eCommerce, untuk menerima beberapa kandungan premium.

Sekarang mari kita lihat lebih jauh penawaran mereka.

Ciri-ciri utama

 • Sokongan Pelanggan 24/7/365
 • Pembina Bentuk Tersuai
 • Lebih 300 Templat
 • Templat dengan Kandungan Pra Penduduk
 • Akses ke Teks Placeholder untuk Medan Dinamik
 • Sokongan melalui Telefon, Sembang Langsung, dan E-mel
 • Buat Beberapa Versi Sandaran Bila-bila masa
 • Membuat Antaramuka Mesra Mudah Alih secara automatik
 • Dilengkapi untuk eCommerce
 • Domain dan Hosting Percuma
 • E-mel Perniagaan Office 365 Percuma untuk Tahun 1
 • Integrasi Aplikasi Sosial dan Perniagaan

Keputusan Pakar Industri di Pembangun Laman Web GoDaddy

Pembina Laman WebDalam hal ini, para pakar cenderung setuju dengan pengguna. Walaupun GoDaddy menawarkan pembina laman web yang ringkas dan mudah, ia juga dilengkapi dengan banyak batasan. Anda harus melabur dalam salah satu rancangan termahal hanya untuk mendapatkan akses ke alat pembinaan laman web mudah alih. Alat eCommerce juga dilengkapi dengan tanda harga tambahan. Walaupun dengan rancangan yang paling komprehensif, alat blog tidak disertakan.

Keluhan lain di kalangan pengguna dan pakar adalah bahawa GoDaddy boleh menjadi terlalu agresif dengan strategi menaik. Ini dapat menimbulkan kesan bahawa mereka lebih peduli dengan memperoleh keuntungan daripada menjaga pelanggan mereka dan memastikan kualiti ciri yang telah didaftarkan orang.

Pada akhirnya, pengkritik lebih cenderung untuk mengesyorkan GoDaddy untuk perkhidmatan web hosting mereka daripada program pembinaan laman web mereka. Terdapat pilihan yang lebih baik dengan harga yang lebih berpatutan.

 • www.pcmag.com/article2/0,2817,2484215,00.asp
 • www.sitebuilderreport.com/website-builders/review/godaddy
 • 20 April 2016

Ulasan dan Testimoni Pengguna yang Positif

Malah pengguna yang tidak senang dengan keseluruhan produk dengan pantas memuji perkhidmatan pelanggan GoDaddy. Walaupun program ini dapat dipenuhi dengan masalah, pengguna dapat dengan cepat mendapatkan pertolongan dengan masalah dan jawapan bermaklumat untuk sebarang pertanyaan.

Di samping itu, beberapa pelanggan berpuas hati dengan kemudahan penggunaan program ini. Mereka mencari pembangun laman web yang sederhana dan GoDaddy dihantar. Mereka yang mencari pembangun laman web langsung yang tidak tersekat dengan ciri tambahan yang boleh menyulitkan, mungkin akan menemui semua yang mereka perlukan dalam program GoDaddy.

Ulasan pengguna juga menyebutkan drag-and-drop editor. Sekiranya anda benar-benar baru dalam reka bentuk web, ini adalah alat yang harus anda cari di antara ciri standard yang ada.

Ulasan dan Aduan Pengguna Negatif pada Pembangun Laman Web GoDaddy

Sebahagian besarnya, ulasan pengguna mengenai trend pembangun laman web GoDaddy ke arah negatif. Sebilangan besar ulasan menyebutkan bahawa sukar untuk menyesuaikan laman web anda. Program ini tidak menawarkan akses ke CSS atau HTML, jadi anda terhad kepada perubahan yang dapat anda lakukan. Walaupun templat yang tersedia dapat memberikan permulaan yang baik, pengguna kecewa dengan sedikit kebebasan mereka untuk membuat laman web yang benar-benar unik.

Nampaknya terdapat juga beberapa masalah teknikal dengan laman web. Ramai pengguna melaporkan masalah kerapuhan dan keserasian dengan penyemak imbas internet tertentu. Secara keseluruhan, versi program semasa nampaknya tidak lagi berguna untuk kemudahan penggunaan, yang menjadi perhatian utama bagi kebanyakan pengguna.

 • fitsmallbusiness.com/godaddy-website-builder-review/#

Reka bentuk & Penyesuaian

CiriGambaran keseluruhan
Templat Laman Web50 atau 300 templat bergantung pada rancangan harga yang anda pilih. Mereka mengatakan bahawa permintaan dari pelanggan sangat tinggi untuk tema baru sehingga mereka mengupah satu pengekod untuk melakukan apa-apa selain membuat itu.
PercumaTidak ada yang percuma. Anda bahkan tidak boleh mula mengujinya tanpa memasukkan kad kredit. Oleh itu, untuk menulis ulasan ini, kami terpaksa membayar. Suka itu.
PremiumTidak ada banyak perbezaan antara paket Personal, Business, dan Business Plus, yang bermaksud tidak ada yang lebih dari sekadar sokongan telefon yang dipercepat atau pakej eCommerce percuma dengan paket harga tertinggi. Oleh itu, mereka tidak mempunyai sesuatu yang anda panggil perkhidmatan Premium.
Antaramuka Pembina Laman WebYa, mereka menggunakan alat Pembangun Laman Web seret dan lepas. Anda dapat melihat bahawa mereka menulisnya sendiri, atau membelinya dari syarikat lain kerana ketika anda pergi ke halaman log masuk, ia menunjukkan logo tanpa jenama yang dihoskan di laman web yang sama sekali berbeza: https://login.websitetonight.com/ Jadi Builder mereka kelihatan seperti perkhidmatan cloud yang digunakan oleh GoDaddy.
Penyesuaian Gaya HalamanAnda tidak dapat mengedit helaian gaya di peringkat halaman. Semua yang anda boleh lakukan adalah menyesuaikan lebar dan tinggi halaman (bermaksud sempadan halaman), menukar warna latar belakang dan memilih templat yang berbeza.
Navigasi TapakTerdapat widget untuk membuat menu. Di sana anda boleh menambahkan pautan ke laman web luaran, menyusun semula menu, dan membuat submenu. Oleh kerana laman web eCommerce mereka berbeza dari laman web biasa mereka, salah satu pilihan menu ini adalah kedai dalam talian anda. Domain untuk keduanya boleh sama, tetapi temanya akan berbeza. Sudah tentu anda boleh menyesuaikan warna dan grafik untuk menjadikannya kelihatan seperti mereka adalah syarikat yang sama, iaitu syarikat anda.
Pengurusan KandunganMereka tidak mempunyai ciri untuk membolehkan beberapa orang bekerja pada masa yang sama atau kawalan versi apa pun. Tetapi tidak dimaksudkan untuk menjadi jenis produk yang digunakan untuk membina laman web yang lebih kompleks.
Foto dan GaleriTerdapat tayangan slaid dan galeri gambar.
Pembinaan Tapak Mudah AlihApabila anda menerbitkan tema desktop, secara automatik akan membuat versi mudah alih. Ketika kami mencari petunjuk mengenai cara mengubahnya, kami membawa masuk ke laman web Pembuat Laman Web generik di mana kami tidak dapat log masuk kerana meminta nama domain kami, yang pada ketika itu (nama laman web) .godaddysites.com , yang ketika kita masuk tidak berfungsi. Oleh itu, ia menunjukkan tempat yang salah. Oleh itu, tidak jelas bagaimana mengedit tema mudah alih walaupun laman web sokongan mereka mengatakan bahawa anda boleh. Tidak ada arahan mengenai cara melakukannya.
Integrasi Perkongsian SosialAnda boleh menambahkan ikon kongsi ke mana-mana halaman. Bagi pautan ke akaun sosial anda, mereka membenarkannya menggunakan apa yang mereka sebut sebagai Pengurus Media Sosial mereka. Satu perkara yang boleh anda katakan mengenai GoDaddy adalah bahawa ciri ini, sebagai ciri keselamatan mereka, hanyalah nama mewah yang ditambahkan pada sesuatu yang dimiliki oleh orang lain juga.
Perkhidmatan Reka BentukYa. Anda boleh menyewa mereka untuk memberi pertolongan kepada anda.

ciri-ciri & Alat

Berikut adalah senarai ciri yang diperlukan oleh kebanyakan orang dan sama ada GoDaddy mempunyai atau tidak.

CiriGambaran keseluruhan
PersediaanProses penyediaan mereka cukup mudah. Kami mencobanya untuk menyiasat ciri apa yang ada padanya.
Reka Bentuk WebMereka nampaknya telah membeli alat reka bentuk web dari syarikat lain kerana perisian tersebut dihoskan di laman web ini websitetonight.com yang berjenama kelihatan seperti laman GoDaddy. Mengklik di sana membawa anda ke GoDaddy.
Nama domain tersuaiYa. Lagipun, ini adalah GoDaddy, pendaftar domain.

Semasa anda menerbitkan laman web ini, anda juga dapat memilih domain GoDaddySites.com, yang percuma, jika anda tidak ingin membeli sendiri.

Widget dan AplMereka memiliki widget dan aplikasi ini: buat halaman baru, kotak teks, tambahkan gambar, tayangan slaid, galeri foto, navigasi (bermaksud menu kemas kini), bagikan (seperti di Tweet pos, dll.), Facebook, Twitter, Peta Google, paparan RSS feed (catatan blog) dari laman web lain, borang hubungan, YouTube, HTML. Aplikasi mereka adalah pemasaran e-mel, Menu Segera dan Senarai Harga (yang merupakan cara menarik untuk memaparkannya), dan kedai dalam talian eCommerce.
PengewanganMereka mempunyai kedai dalam talian tetapi tidak mempunyai Adsense. Sudah tentu anda boleh menambahkannya dengan beberapa HTML ringkas.
Statistik PelawatYa. Sangat asas.
Foto, Video dan AudioTerdapat penyunting gambar. Seperti banyak ciri, anda perlu menaik taraf ke akaun perniagaan untuk menggunakannya.

Mereka mempunyai galeri foto dan tayangan slaid. Anda boleh memuat naik gambar, menggunakan gambar stok, atau mengimportnya dari Facebook atau Instagram

Terdapat juga pemain MP3.

BloggingTidak. Anda hanya boleh menambahkan suapan blog, bukan membuat catatan blog.
Peta GoogleYa.
Penyunting HTMLAnda boleh menambah HTML. Sukar untuk mencari widget untuk melakukannya kerana butang untuk menatal ke bawah hanya berfungsi jika anda mengkliknya dua kali, yang tidak jelas, dan ikonnya berada di bahagian bawah senarai. Oleh itu, kami memerlukan sedikit masa untuk mengetahui bagaimana untuk sampai ke sana kerana kami telah memperbesar editor mereka dan ikonnya disembunyikan. Mencari yang lebih baik pada Firefox daripada Chrome.
Integrasi Media SosialYa. Untuk Twitter, ia menunjukkan Tweet terbaru anda. Ingatlah untuk mematikan penyekat pada widget Ghostery FB dan Twitter supaya ia berfungsi apabila anda membina laman web anda.

Anda juga boleh membuat halaman Perniagaan Facebook dari halaman GoDaddy. Jadi ia mengeksport satu ke yang lain.

Borang dan tinjauanBorang hubungan sahaja.
Ruang simpanan1, 10, atau 50 GB bergantung pada rancangan harga.
Alat Surat BeritaTidak. Hanya pemasaran e-mel. Oleh itu, anda mungkin boleh menghantar surat berita anda melalui e-mel.
ForumTidak.
eCommerce / Kedai Dalam TalianYa. Ia dilampirkan sebagai URL pada domain dan laman web utama anda. Tetapi kerana mempunyai tema yang terpisah, ia akan kelihatan seperti laman web yang berbeza. GoDaddy menunjukkan bahawa anda boleh menggunakan laman web eCommerce anda sebagai laman web utama anda. Itu akan berfungsi untuk beberapa perniagaan.

Keranjang belanja membolehkan anda menerima kad kredit dan PayPal. GoDaddy tidak menyatakan dengan tepat perkhidmatan awan kad membeli-belah yang mereka gunakan kecuali mereka mencadangkan mungkin PayPal.

Gerbang pembayaran adalah Stripe. TechRepublic mencirikannya sebagai “pesaing Shopify,” yang mana sebenarnya kerana Shopify mempunyai lebih banyak ciri dan memimpin lama di pasaran.

Kereta itu mempunyai semua barang yang diperlukan: tambahkan produk, sediakan cukai, kupon, promosi, dan kategori produk. Satu perkara yang tidak dapat dilakukan oleh pesaing adalah keranjang belanja mereka berfungsi dengan negara dan mata wang yang berbeza.

Integrasi GatewayStripe adalah akaun saudagar anda.
Mesra SEOYa. Ini membolehkan anda memasukkan keterangan asas dan kata kunci yang anda perlukan untuk memudahkannya.
Akses Terhad di Tapak (Perlindungan Kata Laluan)Tidak. Tidak ada cara untuk memerlukan log masuk ke laman web ini.
Analisis Google®Membolehkan anda memasukkan kod Analitis.
Keselamatan Laman WebTidak ada perincian khusus yang diberikan. Mereka memanggil produk mereka “Sitelock”, tetapi tidak akan berbeza dengan apa yang dimiliki oleh laman web lain kerana mereka semua akan menggunakan set inti perkakasan dan perisian keselamatan yang sama.

Satu perkara yang boleh anda katakan ialah memandangkan mereka adalah salah satu pendaftar domain terbesar di dunia, mereka mempunyai tanggungjawab besar untuk melindungi pendaftaran domain dan perincian pembayaran bagi banyak pelanggan. Oleh itu keselamatan yang tinggi jelas akan menguntungkan pengguna GoDaddySites.com.

Pelbagai BahasaYa. Kami membuat akaun kami dari Chile, Amerika Selatan, dan antara muka muncul dalam bahasa Sepanyol dan ini membolehkan kami membayar langganan dalam peso Chile. Perkara itu penting bagi orang-orang di negara asing yang tidak mempunyai kad kredit antarabangsa.
Pengoptimuman Mudah AlihIni bermaksud sama ada laman web menukar templat ketika pengguna menggunakan peranti mudah alih. Ya, memang begitu.
Teknologi CDNYa. Mereka memanggilnya GoDaddy Web Accelerator. Mereka tidak mengatakan sama ada mereka menggunakan Akamai atau syarikat mana yang sebenarnya untuk mengekalkan kehadiran fizikalnya di seluruh dunia atau adakah mereka melakukannya sendiri. Bagaimanapun, selagi mereka memilikinya, itu bagus untuk laman web dengan pengguna global.

Rancangan & Harga

 • Peribadi. $ sebulan. 50 tema. Storan 1 GB. E-mel Office 365 selama satu tahun. Sedang dijalankan khas: tahun pertama pendaftaran domain adalah percuma.
 • Perniagaan. $ 7 sebulan. 300 tema. 10 GB. Laman web mudah alih. E-mel Office 365 selama satu tahun.
 • Perniagaan Plus. $ 10 sebulan. 50 GB. Laman web mudah alih. E-mel Office 365 selama satu tahun. SEO. Pengurus Media Sosial.
 • Kedai atas talian. $ 30 sebulan.

Potongan harga diberikan selama 1, 2 atau 3 tahun di muka. Sijil SSL tambahan. Jumpa (disenaraikan) perkhidmatan dengan tambahan $ 12 sebulan. Itu banyak wang untuk perkhidmatan yang nilainya tidak dapat diukur secara eksplisit kerana GoDaddy tidak dapat memperbodohkan algoritma Carian Google dan lebih baik daripada orang lain yang juga berusaha melakukan SEO, yang mana banyak yang mengatakan tidak berfungsi.

Harga mereka merangkumi apa yang mereka sebut lebar jalur.Secara teknikal, lebar jalur adalah jumlah data yang dihantar dalam jangka masa tertentu. Oleh kerana pengebilan adalah bulanan, lebar jalur dibatasi pada jumlah setiap bulan. Itu masing-masing 150GB, 500GB, dan, 1,000GB (1 Terabyte) untuk rancangan Peribadi, Perniagaan, dan Perniagaan Plus.

Untuk memahami perkara ini, pertimbangkan bahawa jika anda mempunyai gambar 1MB (kira-kira 1 juta bait) pada halaman, dan 1,000 orang melihat halaman itu, maka anda telah menggunakan 1 bilion jenis atau 1GB. (Sekiranya gambar sebesar itu, maka anda tidak mengeditnya dengan betul untuk dipaparkan di web kerana gambar tidak perlu begitu padat.)

Namun, 1,000 paparan halaman sangat banyak, katakanlah, laman web firma undang-undang, jadi tidak mungkin GoDaddy akan memotong anda kerana anda tidak mungkin menggunakan 1 TB sebulan. Tetapi jika anda melakukannya, anda perlu membayar GoDaddy untuk lebar jalur tambahan setelah mereka melumpuhkan halaman anda.

Sekiranya anda akan menjalankan kedai dalam talian yang besar, anda semestinya mencari platform eCommerce yang lebih besar: Shopify atau BigCommerce. Tetapi tidak mungkin anda akan mencapai had melainkan anda mempunyai banyak gambar.

Sokongan pengguna

Berikut adalah pilihan sokongan mereka:

TelefonYa. 24 x 7, yang sebenarnya
E-mel sokonganYa.
BerbualYa. Kami menguji itu. Mereka responsif.
Asas pengetahuanKB mempunyai item sokongan yang dikelompokkan berdasarkan topik dan pilihan untuk mencari. (Lihat komen di bawah.) Seperti kebanyakan laman web, anda juga boleh menggunakan carian Google. Contohnya, anda boleh menulis:

laman web: godaddy.com “sesuatu untuk dicari.”

Satu masalah adalah anda perlu memastikan bahawa anda mengklik ikon Bantuan Pembangun Laman Web apabila anda mengklik bantuan dan bukan bantuan GoDaddy umum. Yang kedua mencari semua produk GoDaddy. Oleh kerana GoDaddy menyediakan hosting WordPress juga, sebagai contoh, carian “eCommerce” memberikan arahan mengenai cara menambahkan plugin ke WordPress untuk melakukannya. Ini akan mengelirukan pengguna peringkat awal. Ini juga membuat kita mencari bagaimana memasukkan enjin eCommerce ke laman web kita.

Tutorial VideoDalam penyediaan, hanya ada gambaran keseluruhan proses. Terdapat juga video gambaran keseluruhan untuk mendirikan kedai dalam talian. Lebih baik menggunakan Google untuk mencari petunjuk kerana terdapat video 1 jam di YouTube untuk mendirikan kedai dalam talian dan a Video 1 jam untuk membuat laman web dengan Pembina Laman Web.
Forum SokonganTidak.
Pilihan TambahanMereka mempunyai pilihan sandaran dan pemulihan.

Kedai dalam talian membenarkan JavaScript.

Soalan Lazim.Ya, juga asas pengetahuan dikumpulkan mengikut topik. Terdapat juga Soalan Lazim untuk kedai dalam talian.

Kemudahan penggunaan

Selepas anda log masuk pertama kali, agak membingungkan ke mana anda harus pergi kedua kalinya anda log masuk kerana antara muka beralih ke jenis pengurusan domain biasa dari antara muka yang digunakan oleh pelanggan hanya domain GoDaddy. Untuk mencuba untuk mencari ke mana dalam lawatan kedua, kami mengklik “Bermula” dan ia menambah laman web baru ke keranjang belanja kami seolah-olah kami mahu membayarnya lagi.

Langkah-langkah yang diperlukan untuk menyiapkan halaman adalah:

 1. Pilih rancangan harga dan masukkan butiran kad kredit. Tidak ada yang percuma di sini.
 2. Pilih tema. Di sini kami perhatikan bahawa notis hak cipta pada halaman itu bertarikh 2013, jadi kami mengubahnya menjadi tahun semasa.
 3. Tonton gambaran keseluruhan video yang muncul di sini. Mereka mempunyai arahan yang luas di YouTube.
 4. Buat beberapa halaman dan tambahkan item ke setiap halaman.
 5. Tekan Pratonton untuk melihat halaman dan kemudian Menerbitkan apabila anda sudah bersedia untuk pergi. Semasa anda menerbitkan, anda boleh membeli domain atau menghoskannya di godaddysites.com.

Editor menyimpan hasil kerja anda supaya jika anda meninggalkan editor dan kembali kemudian anda tidak akan kehilangan apa-apa. Itu bagus jika, yang sering berlaku, anda menutup tetingkap penyemak imbas apabila anda lupa bahawa anda sedang mengerjakan halaman anda.

Editor laman web mereka, walaupun menyediakan sebagian besar widget yang anda perlukan, mungkin mempunyai antara muka yang lebih baik. Cara kerjanya adalah anda menyeret widget di layar dan kemudian tekan Tetapan untuk menyiapkannya. Akan lebih semula jadi dan intuitif jika ia berfungsi lebih seperti widget yang dipandu.

Kesimpulannya

Memandangkan pengalaman bertahun-tahun syarikat, GoDaddy Website Builder akan berfungsi dengan baik untuk kebanyakan orang. Mereka mungkin telah menghoskan produk mereka di domain lain kerana kadang-kadang membingungkan sama ada anda menggunakan kawasan Pembangun Laman Web, iaitu, GoDaddySites.com, atau halaman pendaftaran domain GoDaddy.

Kedai dalam talian mereka juga mempunyai beberapa masalah dan yang utama ialah ia dimaksudkan untuk menjadi produk yang berdiri sendiri. Ia tidak membiarkan anda menambah a Beli sekarang butang ke laman web biasa anda tetapi berfungsi sebagai entiti yang berasingan. Seseorang yang fokus utamanya adalah eCommerce mungkin harus menggunakan Shopify atau pemain utama lain di pasaran tersebut kerana mereka dapat mencari istilah yang lebih baik dengan bank dan pemproses kad yang berbeza (iaitu, pintu masuk pembayaran.)

Bandingkan

Pembina Laman Web GoDaddy

91

Wix

96

Weebly

95

Ruang Squarespace

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map