Semakan Virb 2016


Virb

Melawat laman web

8.9


Skor AWA

Virb

Sejak 2007, Virb adalah sebahagian dari Media Temple sehingga dijual ke GoDaddy pada tahun 2014. Namun, pembangun laman web Virb tetap menjadi pesaing dengan hosting web sendiri, halaman tanpa had, dan kandungan yang tersedia. Baca ulasan Virb kami di bawah.

Gambaran keseluruhan

 • Laman web: www.virb.com
 • Ibu pejabat: Culver City, CA
 • Tahun Ditubuhkan: 2008
 • Dimiliki: oleh GoDaddy
 • Perkhidmatan: Perisian Awan Reka Bentuk Web, Web Hosting
 • Cubaan percuma: 10 Hari

Pengasas asli Virb berusaha untuk memisahkannya dan menjadikannya sebagai pembangun laman web yang berdiri sendiri yang membolehkan pemilihan tema yang mudah dan fungsi tambahan yang mudah seperti eCommerce, galeri media, blog dan slate kosong. Malangnya, apa yang berlaku adalah Virb diselimuti oleh GoDaddy sebagai gantinya.

Virb menawarkan hosting awan dan sambungan pantas dan boleh dipercayai; tidak ada hosting pihak ketiga yang diperlukan atau dibenarkan dengan Virb. Walaupun ini dapat menjadi positif yang pasti bagi pemula, terutama kerana harga termasuk semua, mungkin tidak sesuai dengan keinginan pembangun web berpengalaman yang lebih suka kawalan yang lebih besar terhadap laman web mereka.

Namun, kos untuk menganjurkan laman web Virb sangat murah hanya $ 10 sebulan, dan menyiapkan laman web dan membuat perubahan cepat dan efisien. Walaupun tidak ada polisi jaminan pengembalian wang, tidak ada kontrak yang diperlukan, dan anda membayar bulan ke bulan.

Di laman webnya, Virb mengatakan, “Sama ada anda pemula atau profesional, jurugambar, kumpulan muzik, perniagaan kecil, atau apa sahaja, Virb sangat sesuai untuk membina laman web anda – dengan cepat dan mudah.” Kami tidak dapat membantah pernyataan itu, kerana nampaknya mempunyai fungsi yang sangat mesra pengguna.

Tidak kira tahap pengalaman reka bentuk web anda, anda boleh membina laman web yang cantik dengan Virb. Selama masa kerjanya dengan Media Temple, Virb dipasarkan ke jenis kreatif seperti jurugambar, pereka dan artis kerana pameran portfolio yang mudah digunakan.

Virb memang menyediakan lebar jalur yang tidak terhad, dan anda juga boleh menambahkan halaman tanpa had, jadi ia dapat ditingkatkan semasa perniagaan anda berkembang. Virb menawarkan banyak reka bentuk laman web, responsif mudah alih, integrasi media sosial, hosting awan dan sokongan CDN, serta CSS dan HTML untuk digunakan oleh pereka berpengalaman. Pelanggan menerima lebar jalur dan ruang cakera tanpa had dengan akaun Virb.

Virb adalah platform yang sangat baik bagi mereka yang tidak memerlukan teknologi terkini mutlak. Artis dan kreatif lain akan mudah untuk membina portfolio mereka, menyimpannya dan menyediakan eCommerce mudah di laman web yang cantik dengan kos yang sangat berpatutan berbanding dengan banyak pembangun laman web lain. Bagi mereka yang mempunyai keperluan lanjutan, lebih baik anda mencari di tempat lain.

Ciri-ciri utama

 • Pelbagai Tema
 • Gaya Mudah Alih terbina dalam
 • Akses penuh ke HTML dan CSS
 • Kata Laluan Khusus Laman dan Halaman
 • Lebar Jalur Tidak terhad
 • Domain Tersuai
 • Alat dan Analisis SEO
 • Integrasi Analitis Google
 • Integrasi Sosial
 • Penyimpanan Fail Percuma
 • Cloud Hosting
 • Rangkaian Penyampaian Kandungan Global

Keputusan Pakar Industri mengenai Virb

Pembangun Laman Web Pada tahun 2012, ketika Virb diambil alih oleh syarikat induk GoDaddy, terdapat banyak pers mengenai pembangun laman web dan harapan tinggi untuk tahap seterusnya. Lebih dari empat tahun kemudian, Virb masih belum memenuhi harapan dan nampaknya mati di dalam air.

Walaupun begitu, masih ada beberapa maklum balas positif dari pakar yang perlu disebutkan. Banyak yang berkaitan dengan sokongan GoDaddy. Apabila anda membuat laman web melalui Virb, anda akan mendapat akses ke perkhidmatan hosting dan keselamatan yang sangat baik yang disertakan dengan akaun GoDaddy. Kedua-dua ciri ini sangat penting jika anda merancang untuk mengubah laman web anda menjadi kedai dalam talian. Memiliki laman web yang selamat adalah mustahak untuk eCommerce.

Secara keseluruhan, sukar untuk mengetahui bagaimana perasaan orang lain mengenai Virb. Sebilangan besar ulasan positif, tetapi juga sangat ketinggalan zaman.

 • http://www.hostingadvice.com/reviews/website-builder/
 • http://www.sitebuilderreport.com/website-builders/review/virb

Ulasan dan Testimoni Pengguna Positif di Virb

Sekiranya anda terharu dengan jumlah pilihan di pasaran dan hanya mencari pembangun laman web daripada yang dapat melakukan sedikit sebanyak, anda mungkin ingin melihat Virb. Ya, ada beberapa kelemahan yang jelas, tetapi ia juga merupakan pilihan yang agak murah, terutama sekali mempertimbangkan jumlah ciri. Pengguna mengesyorkan Virb dengan alasan berikut:

 • Kemudahan penggunaan. Tidak memerlukan pengekodan.
 • Templat yang cantik, moden dan canggih.
 • Reka bentuk yang responsif.
 • Ciri blog
 • Tutorial video yang berguna dan berinformasi
 • Antara muka pengguna yang bersih dan kemas
 • Akses ke HTML dan CSS selain alat penyuntingan Virb

Mereka yang ingin membuat laman web portfolio yang sangat berat sangat senang dengan Virb. Ia sesuai dengan lebih banyak laman web Visual.

Ulasan dan Aduan Pengguna Negatif terhadap Virb

Sejujurnya, tidak ada banyak maklumat di internet mengenai pembangun laman web Virb. Selama bertahun-tahun, Virb telah berkembang dari platform media sosial yang gagal menjadi alat pembinaan laman web sebelum akhirnya dibeli oleh GoDaddy pada tahun 2012. Syarikat dan program ini telah bertukar tangan berkali-kali sehingga banyak pengguna telah meninggalkan hanya kerana mereka berhenti benar-benar mengemas kini program yang. Nampaknya pemilik dan pemaju begitu fokus pada pemerolehan sehingga mereka lupa bahawa mereka seharusnya berusaha menyediakan produk berkualiti tinggi yang dapat mengikuti persaingan. Pada masa ini, Virb nampaknya sudah mati di dalam air dan pengguna beralih ke syarikat yang lebih dipercayai.

 • http://www.sitebuilderreport.com/website-builders/review/virb
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Virb

Reka bentuk & Penyesuaian

CiriGambaran keseluruhan
TemplatTema menentukan bagaimana laman web disusun, jadi bermain dengannya sehingga anda menjumpai laman web yang anda gemari itu menyenangkan dan mudah dengan Virb. Virb menawarkan 26 tema berbeza untuk anda pilih, dan ia memudahkan untuk beralih dari yang lain. Tidak seperti beberapa pembangun laman web yang telah kita lihat, mengubah tema anda tidak akan membawa anda kembali ke titik awal untuk memulakannya; kandungan dan gambar anda disimpan dan dipindahkan ke format baru.

Sangat mudah untuk menambah atau menukar tema ke laman web anda – untuk menambahkan yang pertama, anda mengklik Peribadikan Reka Bentuk Anda di bahagian atas panel pentadbiran anda, untuk mengubahnya, klik Ubah Tema di bahagian bawah Sesuaikan Panel. Dari sana, anda dapat melihat tema yang tersedia hanya untuk mengklik dan mengubahnya dengan segera. Tidak suka yang baru? Klik, dan ubah kembali.

Pembina Laman WebAntaramuka Pembangun Laman Web Virb mudah digunakan; sebaik sahaja anda memilih tema, anda juga dapat menyesuaikan warna dan fon yang ingin anda gunakan untuk halaman dan kawasan yang berbeza di laman web anda. Anda juga boleh memuat naik logo perniagaan dan gambar latar khusus untuk menjadikan laman web anda milik anda.

Semua fungsi ini mudah dicari dan digunakan pada panel reka bentuk sebelah kiri, dan anda akan melihat hasilnya segera ke kanan. Sekiranya anda tidak menyukai perubahan yang anda buat, anda dapat dengan cepat membuat perubahan yang lebih baik sehingga laman web anda kelihatan seperti yang anda mahukan.

Penyesuaian Gaya Halaman`Pilihan penyesuaian gaya halaman tersedia di Panel Reka Bentuk; pindaan pada mana-mana atau semua warna pada halaman, fon dan saiz teks serta warna untuk tema tersedia. Gambar latar boleh menjadi satu gambar besar, atau gambar berjubin yang lebih kecil, bergantung pada pilihan anda.
Navigasi TapakNavigasi laman web dilakukan dengan mudah dengan tab yang terletak di kawasan yang berbeza bergantung pada tema yang dipilih. Satu batasan yang kami perhatikan ialah nampaknya tidak ada kemampuan untuk menambahkan halaman lebih dari satu lapisan; sebagai contoh, jika anda ingin membuat halaman widget utama dan kemudian sub halaman untuk widget biru, widget merah, dan widget hijau.

Sokongan Virb bertindak balas terhadap pertanyaan kami mengenai perkara ini dan menyarankan agar kami membuat halaman “indeks” yang akan kami gunakan hub untuk halaman lain. Ini adalah nilai tambah pada dua akaun – kami gembira kerana mereka menjawab (dan cepat!), Dan ada jalan penyelesaian untuk had ini.

Pengurusan KandunganPengurusan Kandungan agak mudah. Anda boleh menambahkan kandungan yang anda mahu ke laman web yang anda buat. Terdapat editor ringkas yang tersedia di bahagian atas kotak input yang membolehkan anda menambah pautan, format, gambar, dan gaya yang berbeza untuk setiap halaman. Terdapat juga pautan “penyimpanan fail” di halaman ini di mana anda dapat mengakses fail anda yang disimpan di lokasi atau di akun Dropbox.
Foto dan GaleriFoto dan Galeri adalah salah satu bidang di mana Virb unggul. Dengan tema yang tersedia, anda boleh membina halaman foto, galeri, dan senarai dengan gambar. Terdapat pelbagai jenis paparan, dari galeri menegak dan mendatar hingga tayangan slaid dan bahkan pilihan kotak cahaya yang membuka gambar lebih besar dan menggelapkan seluruh layar. Untuk menambah gambar, anda mengklik Foto & Butang video dan boleh memuat naik banyak gambar dari komputer anda secara langsung. Menambah gambar terus dari Flickr, Vimeo dan Instagram juga tersedia.
Pembinaan Tapak Mudah AlihPembinaan Tapak Mudah Alih secara automatik dengan Virb; tidak ada pekerjaan tambahan yang harus dilakukan untuk memastikan laman web anda dilihat dengan betul pada peranti mudah alih.
Integrasi Perkongsian SosialIntegrasi Perkongsian Sosial mudah dilakukan dengan widget yang disertakan untuk digunakan di Virb. Anda boleh menambahkan kotak “Suka” di Facebook yang menunjukkan catatan terbaru anda, atau sekumpulan Pautan Media Sosial sehingga peminat dapat mengikuti anda dengan mudah. Selain itu, terdapat lebih banyak widget yang disesuaikan seperti widget Last.fm atau Open Table yang boleh bermanfaat bagi pemuzik atau restoran.
Perkhidmatan Reka Bentuk CustomPerkhidmatan Reka bentuk nampaknya tidak tersedia langsung dari laman web Virb walaupun anda pasti boleh menyewa profesional reka bentuk untuk mengatasi laman web Virb bagi pihak anda. Sejujurnya, kami berpendapat bahawa cukup sederhana bahawa pemula tidak akan menghadapi masalah untuk membina dan melancarkan laman web tanpa bantuan.

ciri-ciri & Alat

CiriGambaran keseluruhan
PersediaanPenyediaan di Virb adalah mudah. Daftar, pilih tema, ubah mengikut keinginan anda dan isi dengan isi.
Reka Bentuk WebTerdapat 26 tema berbeza yang dapat Anda pilih dengan satu atau dua klik, dan anda boleh menukar warna dan fon pada halaman yang sama. Muat naik gambar latar belakang dan tekstur dengan mudah juga.
Kedalaman NavigasiIni nampaknya menjadi batasan, kerana kita tidak melihat bahawa ada kemampuan untuk menambah lapisan navigasi kedua. Ini bermaksud bahawa tidak ada subpage yang dapat dibina.
Widget dan AplLaman web ini menawarkan banyak widget, dari widget Facebook Like Box hingga widget umpan RSS, hingga widget butang perkongsian sosial, Twitter, OpenTable, Last.fm, blog dan widget khusus juga.
PengewanganNampaknya tidak ada cara untuk mengewangkan laman web Virb di luar pautan afiliasi dalam kandungan. Kami tidak melihat cara untuk memasukkan ruang iklan, misalnya.
Statistik PelawatMenambah akaun Google Analytics ke laman web anda akan memberi anda maklumat statistik yang anda perlukan.
Foto, Video dan AudioSeperti yang dinyatakan sebelumnya, ini adalah kawasan di mana Virb bersinar. Mereka mudah dimuat naik dan dipaparkan dalam konfigurasi yang berbeza.
BloggingTambahkan halaman blog sederhana ke laman web anda dan anda boleh memuat naik kandungan dan berita baru kapan saja anda mahu.
Peta GoogleAnda boleh menambahkan widget dengan kod Peta Google di dalamnya dengan mudah. Terdapat banyak penjana peta yang tersedia dalam talian untuk membuat peta yang disesuaikan untuk perniagaan anda atau di mana sahaja anda mahu mengarahkan pelanggan anda.
Penyunting HTMLBagi pengguna yang mempunyai pengalaman pengekodan, laman web ini membenarkan beberapa HTML digunakan dalam kandungan anda.
Integrasi Media SosialVirb membenarkan beberapa integrasi media sosial yang baik; pautan sosial untuk pengikut untuk menemui anda, Facebook seperti kotak, widget Twitter yang menunjukkan tweet terakhir anda, dan kemampuan untuk menarik gambar dari akaun Instagram anda terus ke laman web anda.
Ruang simpananRuang simpanan sehingga 500MB.
Alat Surat BeritaVirb menawarkan Wufoo sebagai alat pilihan mereka untuk surat berita dan senarai surat. Ia percuma sehingga tiga bentuk dan boleh diskalakan lebih dari itu.
Sokongan Forum.Kami tidak melihat cara untuk menambah forum ke laman web Virb.
Kedai E-Dagang / Dalam Talian.Laman web Virb menawarkan penyelesaian kedai mudah yang boleh anda sesuaikan dengan keinginan anda. Ia juga dapat menarik maklumat secara langsung dari Etsy atau Big Cartel.
Integrasi GatewayTerdapat beberapa cara untuk mengatur gerbang pembayaran untuk pelanggan anda di Virb. Paling mudah adalah dengan menggabungkan Big Cartel atau Etsy, yang akan menarik semua senarai anda dan juga fungsi Gateway. Pilihan lain yang tersedia adalah pautan Wazala, PayPal atau laman web luaran.
Mesra SEO.Virb menawarkan kemampuan dan menggesa pengguna untuk menambahkan deskripsi meta halaman dan kata kunci ke setiap halaman yang dibuat.
Akses Terhad di Tapak (Perlindungan Kata Laluan)Perlindungan kata laluan tersedia untuk seluruh laman web, dan juga untuk setiap halaman.
Analisis Google®Mudah diintegrasikan ke dalam laman web dengan widget.
Securit Pembina Laman WebVirb menawarkan hosting awan yang selamat untuk laman web anda.
Pelbagai BahasaPada masa ini, banyak bahasa tidak disokong, dan maklumat sokongan Virb menyebutkan menambahkan Terjemahan Google untuk mengimbangi masalah ini.
Pengoptimuman Mudah AlihLaman web secara automatik responsif mudah alih dari awal.
Teknologi CDNVirb menyokong teknologi CDN yang menyajikan kandungan seperti gambar dan CSS.
Borang dan TinjauanBorang hubungan mudah disediakan, yang lain perlu dibuat dengan kod atau penjana borang pihak ketiga.

Rancangan & Harga

Harga sangat mudah dan berpatutan dengan Virb. Terdapat tempoh percubaan 10 hari percuma dengan pembangun laman web ini, dan kad kredit tidak digunakan untuk bergabung untuk tempoh awal itu. Selepas tempoh percubaan anda berakhir, anda mesti membayar untuk laman web anda; kosnya adalah $ 10 sebulan setiap laman web yang ingin anda bangunkan.

Anda boleh mengatur pembayaran melalui kad kredit atau debit atau PayPal, dan ia akan ditagih secara automatik sebulan sekali; tiada kaedah pengebilan tahunan dan anda boleh membatalkannya pada bila-bila masa. Harga itu merangkumi halaman tanpa had, gaya mudah alih terbina dalam, penyesuaian laman web, domain khusus, semua gambar, audio dan video yang ingin anda kongsi, hosting awan, platform blog bersepadu, dan banyak tema indah untuk digunakan untuk membuat laman web anda bergaya.

Bagi mereka yang berminat dengan eCommerce, Virb menawarkan integrasi kedai, penyimpanan fail, pengoptimuman enjin carian, dan analitik laman untuk membantu anda mengarahkan lalu lintas ke laman web anda. Sokongan pelanggan termasuk dalam yuran bulanan anda juga walaupun ada keluhan dari pengguna semasa dalam talian (lihat Facebook!) Mengenai jangka masa yang diperlukan untuk mendapatkan bantuan ketika ada masalah.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan diberikan dalam beberapa cara yang berbeza di laman web Virb. Ada keributan tentang kurangnya dukungan, dan kami terkesan dengan waktu yang singkat yang diperlukan untuk menjawab pertanyaan melalui email yang kami ada mengenai navigasi laman web.

Laman web ini menawarkan a asas pengetahuan yang boleh anda cari untuk mendapatkan jawapan kepada banyak soalan paling kerap yang mungkin anda ada mengenai membuat atau mengurus laman web di Virb. Terdapat juga tutorial video yang membahas asas bagi pengguna baru untuk membiasakan mereka dengan platform.

Kami tidak menemui sokongan telefon atau sembang yang ditawarkan di laman web Virb. Selain itu, nampaknya pernah ada bahagian forum komuniti di mana orang dapat membincangkan masalah dan mendapatkan bantuan daripada pengguna lain; yang nampaknya dilumpuhkan.

Seperti yang kami sebutkan, e-mel kami ke sokongan Virb dijawab hanya dalam beberapa jam. Sokongan e-mel ditawarkan dari 09:00 hingga 18:00, Isnin hingga Jumaat, EST.

Kami menghantar soalan kami pada awal pagi dan mendapat respons pada waktu makan tengah hari. Boleh tahan! Lebih baik lagi, nada e-melnya ramah dan profesional dan memberikan nasihat yang baik mengenai masalah yang kita hadapi. Secara keseluruhan, e-mel itu membuat kami merasa seolah-olah pembicaraan mengenai kematian Virb sepenuhnya terlalu awal.

Kemudahan penggunaan

Virb sangat mudah digunakan; pilih tema dan mulakan klik untuk menambah halaman dan bahagian yang anda perlukan untuk dimiliki oleh laman web anda. Anda boleh memuat naik gambar latar, logo, dan visual lain, serta rakaman audio dan video jika anda mahu.

Satu perkara penting yang hilang dari Virb ialah fungsi drag and drop; ia dikenali sebagai sistem yang paling mudah. Walaupun begitu, ini adalah jenis pembangun laman web yang boleh digunakan oleh pemula untuk menjadikan diri mereka kelihatan profesional, tanpa kemahiran pengekodan atau pengetahuan pengaturcaraan.

Antaramuka mudah dan senang difahami. Tema kelihatan bagus, dan ia bukan gaya pemotong cookie. Masing-masing kelihatan berbeza dan dapat disesuaikan untuk memberikan penampilan yang unik kepada pengguna sambil tetap berada dalam batasan logik yang memudahkan untuk menukar tema dengan mudah.

Pengguna baru akan menyukai kemudahan di mana mereka dapat mengumpulkan laman web; pengguna yang berpengalaman akan membenci kekurangan kawalan sepenuhnya terhadap proses tersebut.

Halaman ditambahkan dengan cepat, seperti yang disebutkan sebelumnya. Kandungan ditambahkan ke halaman oleh editor yang mirip dengan halaman Microsoft Word, jadi akan mudah bagi kebanyakan orang untuk memahami bagaimana melakukan manuver di dalamnya. Menambah kandungan atau mengubahnya sangat mudah kerana ini.

Kesimpulannya

Secara keseluruhan, Virb adalah pembangun laman web yang cukup baik untuk pengguna pemula, dan bahkan bagi mereka yang lebih berpengalaman, pada masa ini.

Platform pembinaan laman web perlu terus dikembangkan dan dikemas kini agar sentiasa segar dan relevan; kita dapat melihat Virb semakin menghilang ke dunia maya. Sudah, siaran di media sosial hampir tidak ada, dan soalan dan komen tidak dijawab.

Sangat jelas bahawa GoDaddy bersedia terus menuai ganjaran dari pengguna semasa, tetapi mereka tidak ingin memasarkan produk atau menambah ke pangkalan pelanggan. Atas sebab ini, kami mengesyorkan agar pengguna berpotensi berfikir panjang dan bersungguh-sungguh sebelum berkomitmen ke platform ini.

Bandingkan

Virb

90

Wix

96

Weebly

95

Ruang Squarespace

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map