Kajian Wix 2016


Wix

Melawat laman web

9.6


Skor AWA

Wix

Wix telah kekal hadir di laman pembangun laman web sejak 2006. Platform terkemuka menawarkan salah satu antara muka paling mudah digunakan, di tengah-tengah pesaing. Wix boleh menjadi pilihan yang sangat baik untuk pemula, freelancer, dan perniagaan kecil. Sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang mencari cara mudah untuk membuat laman web yang kelihatan profesional. Baca ulasan Wix kami di bawah.

Kelebihan

 • Antara muka yang mudah dan intuitif
 • Tidak perlu pengetahuan teknikal atau reka bentuk
 • Sebilangan besar templat yang direka secara profesional untuk dipilih
 • Paparan pengoptimuman mudah alih yang berasingan
 • Pasaran aplikasi yang luas untuk fungsi tambahan

Keburukan

 • Tidak dapat menukar dari templat yang dipilih
 • Tiada akses ke kod sumber
 • Pilihan platform blog terhad
 • Fungsi eCommerce lemah

Gambaran keseluruhan

 • Laman web: www.wix.com
 • Ibu pejabat: Tel Aviv, Israel
 • Tahun Ditubuhkan: 2006
 • Pekerja: 50-100
 • Pengguna: 77,000,000+
 • Kategori: Pembuat Laman Web
 • Perkhidmatan: Perisian Awan Reka Bentuk Web, Web Hosting
 • Cubaan percuma: 14 Hari
 • Jaminan wang dikembalikan: 30 hari

Wix menawarkan pengguna platform pembinaan laman web perkhidmatan penuh, bertujuan untuk kesederhanaan. Ia direka untuk memudahkan semua orang membuat laman web yang kelihatan profesional – dalam masa yang singkat.

Editornya sangat intuitif, dan dilengkapi dengan sebilangan besar templat moden untuk dipilih. Dikombinasikan dengan add-on dari Wix App store, pengguna dapat membuat halaman web yang bersih dan moden – dan yang bukan hanya gambar dan teks statik.

Perkara terbaik mengenai penggunaan Wix?

Dengan Wix, ciri terbaik platform ini adalah sangat mudah! Anda tidak perlu mempunyai pengetahuan untuk menggunakannya sama sekali. Wix adalah pilihan yang tepat untuk pengguna yang mempunyai sedikit atau tanpa pengalaman teknikal atau reka bentuk. Anda dapat dengan cepat membuat sesuatu yang sepertinya berharga ribuan dolar untuk dibuat, dan semuanya tanpa menghabiskan berminggu-minggu di atasnya!

Untuk siapa Wix?

Kami mengesyorkan Wix untuk perniagaan kecil yang tidak memerlukan kedai dalam talian atau untuk peminat yang ingin masuk dalam talian. Ia juga sangat berguna untuk pereka, jurugambar, pemuzik, dan lain-lain yang ingin menunjukkan portfolio mereka di web.

Jadi siapa yang tidak Wix? Sekiranya anda mencari kawalan yang lebih komprehensif ke atas laman web anda, Wix mungkin bukan platform terbaik untuk anda. Ciri-ciri seperti mengedit kod dan mengeksport laman web anda tidak ada untuk pengguna teknologi.

Betapa besarnya skala laman web Wix?

Laman web Wix boleh memuat sehingga 20GB data. Ini tersedia untuk Pelan Premium paling padat data. Kecuali anda mengehoskan banyak fail media besar, atau laman web yang banyak, ini lebih daripada cukup. Mulakan dengan 500MB dan lihat bagaimana anda pergi!

Apa jenis reputasi yang dimiliki Wix?

Sebilangan besar orang sudah mengenali Wix atau paling tidak pernah mengunjungi laman web Wix. Dengan lebih daripada 73 juta pengguna dan 45,000 pengguna baru setiap hari, Wix sangat popular. Pengulas menilai platform ini sangat berguna.

Dan seberapa selamat data anda? Data laman web anda selamat kerana laman web anda disimpan sepenuhnya di pelayan selamat Wix. Amalan keselamatan Wix disahkan TRUSTe untuk mematuhi program pensijilan TRUSTe. Wix juga mematuhi Rangka Kerja Safe Harbor EU dan US-Swiss.

Peraturan keselamatan internet yang biasa berlaku. Sentiasa gunakan perisian perlindungan virus. Jangan klik pada pautan yang tidak dipercayai. Ikuti peraturan keselamatan kata laluan. Tetap waspada dan berhati-hati!

Adakah Wix mempunyai jaminan wang dikembalikan?

Anda yakin mereka lakukan. Semua Pelan Premium dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan 14 hari standard yang memberi anda fikiran jika anda mengetahui bahawa ia tidak dapat melakukan apa yang anda mahukan.

Ciri-ciri utama

 • Editor Drag dan Drop Intuitif
 • Mesra Mudah Alih
 • Hosting Percuma
 • Domain Tersuai
 • Lebih 500 Templat buatan Pereka
 • Lebih daripada 40 Galeri Unik
 • Kesan 3D Parallax
 • Halaman Web Tanpa Had
 • Kod Benamkan HTML
 • Aplikasi Facebook
 • Peti Mel Google diperibadikan
 • Halaman Web Peribadi dan Dilindungi

Keputusan Pakar Industri mengenai Wix

Platform eCommerce Para pakar sangat menyukai Wix. Ia sangat digalakkan dan mungkin merupakan program yang dinilai paling baik di pasaran. Di atas segalanya, pengkritik tidak dapat mengatakan cukup banyak perkara mengenai editor drag and drop. Alat intuitif ini membantu meletakkan

Wix dalam liga tersendiri ketika datang ke kemudahan penggunaan. Sesiapa sahaja boleh menggunakan Wix untuk merancang laman web yang menarik dan hampir tidak ada batasan untuk apa yang boleh anda lakukan walaupun anda tidak tahu kod. Wix sangat mesra pengguna sehingga pengkritik menggambarkannya sebagai senang digunakan. Ini bukan perkara yang sering anda dengar berkaitan dengan perisian. Berikut adalah beberapa ciri unik yang sangat disukai oleh pengkritik:

 • Menu konteks klik kanan. Alat ini membolehkan anda mula membuat pengeditan hanya dengan mengklik kanan pada gambar atau sekeping teks.
 • Bar alat yang sesuai untuk mengubah saiz dan mengedit gambar.
 • Penyimpanan gambar. Anda boleh menggunakan semula gambar tanpa perlu memuat naiknya setiap kali.
 • Laman web mesra mudah alih.
 • Pilihan luas untuk integrasi pihak ketiga.

Nampaknya para pakar mengkritik editor baru yang terus berusaha membuat keputusan akhir kerana mereka mempercayai Wix untuk mengatasi masalah tersebut.

Ulasan dan Testimoni Pengguna Positif di Wix

Sebelum kemas kini, pengguna hampir sebulat suara memuji Wix. Ia sering digambarkan sebagai editor drag and drop terbaik yang terdapat di pasaran. Sejak ditubuhkan pada tahun 2006, Wix terus meningkat, menambah pelanggan dan mendapat penghargaan. Selain editor yang mesra pengguna, pengguna juga menikmati:

 • Ciri pemprosesan pembayaran. Anda boleh bekerjasama dengan beberapa nama terbesar untuk memberikan perkhidmatan yang selamat.
 • Khidmat pelanggan dan sokongan teknikal. Walaupun sukar untuk menghubungi seseorang secara langsung, terdapat banyak sumber yang tersedia untuk membantu anda menyelesaikan masalah.
 • Keupayaan reka bentuk. Wix menjadikannya sangat mudah untuk membuat laman web profesional yang boleh disesuaikan untuk memenuhi keperluan anda.

Hampir setiap ulasan pengguna yang positif memberikan penilaian 5 bintang kepada Wix. Sehingga beberapa bulan yang lalu, sukar untuk mencari ulasan yang tidak memberikan skor yang sempurna untuk program ini.

Ulasan dan Aduan Pengguna Negatif mengenai Wix

Selama bertahun-tahun, Wix telah menjadi pemimpin yang dihormati dalam eCommerce. Sehingga baru-baru ini, satu-satunya aduan terhadap Wix nampak jarang dan tidak rawak. Tidak ada masalah yang berulang yang bahkan menjadi trend. Malangnya, semua itu nampaknya telah berubah dengan kemas kini baru-baru ini.

Pengguna sangat bersuara tentang ketidakpuasan mereka dengan penyunting baru. Ia telah digambarkan sebagai perlahan, kikuk dan benar-benar menyakitkan untuk digunakan. Editor baru berjaya mencipta banyak masalah untuk syarikat. Tiket perkhidmatan mereka kini penuh dengan keluhan dan masalah, yang nampaknya telah membanjiri bahagian perkhidmatan pelanggan.

Mereka yang mengalami masalah dengan editor juga melaporkan masalah menghubungi meja bantuan. Dalam beberapa kes, terdapat dua minggu menunggu hanya untuk bercakap dengan manusia. Kedengarannya Wix cuba memperbaiki sesuatu yang tidak patah dan berjaya menimbulkan sakit kepala yang besar.

Reka bentuk & Penyesuaian

Dari saat anda mendaftar untuk akaun dengan Wix, semua pilihan reka bentuk jelas dan mudah diikuti. Pada mulanya, anda memilih susun atur dari lebih daripada 510 templat laman web percuma yang direka secara profesional. Templat ini muncul disusun mengikut kategori dan subkategori untuk membantu anda mencari sesuatu yang sesuai. Contohnya seperti kategori Perniagaan. Kategori peringkat tinggi kemudian mengandungi Perundingan & Kejurulatihan, dan Perkhidmatan & Subkategori penyelenggaraan.

Anda juga boleh memilih untuk menggunakan templat kosong di Wix. Mengapa anda memilih dengan begitu banyak pilihan templat ramping dan siap pakai ?! Setiap templat siap sepenuhnya dapat disesuaikan – tanpa elemen terkunci di tempatnya.

Sebaik sahaja anda memilih templat anda, editor Wix akan terbuka. Semua elemen reka bentuk diletakkan di halaman dalam format drag and drop yang murni. Mengklik pada elemen membolehkan anda mengubah saiznya atau menyeretnya ke kedudukan baru. Anda klik dua kali untuk mengeditnya dan memformatnya. Klik kanan memberi anda menu lain dengan pilihan seperti salin dan tampal, buat asal, dan susun.

Ketiga bar navigasi ini memberi anda semua yang anda perlukan untuk mengubahsuai templat anda yang ada. Menu tidak mengganggu, tidak seperti yang lain yang menyembunyikan halaman. Mereka juga merasa biasa, seperti sesuatu yang telah anda gunakan sebelumnya.

Anda boleh menambahkan media dengan cepat dari komputer atau Facebook, Instagram, Google Drive, Flickr, dan Picasa. Pengurus Media menyimpan semua muat naik anda di repositori dalam talian, menjadikan item mudah didapati untuk digunakan semula. Terdapat juga pilihan untuk melakukan penyuntingan foto anda dengan Wix, kerana ia dilengkapi dengan penyunting gambar terbina dalam yang kuat. Muat naik gambar Wix caps pada 250MB setiap gambar, dan video pada 1GB setiap video. Platform ini secara automatik mengoptimumkan gambar untuk paparan pantas semasa laman web anda disiarkan secara langsung.

Versi baru editor Wix juga dapat menggunakan ciri jalur moden. Jalur adalah susun atur mendatar yang mungkin sudah biasa anda ketahui. Kesan tatal paralaks boleh dipilih yang memberikan laman web anda rasa aktif 3D.

Malangnya, platform ini tidak mempunyai pilihan untuk mengedit HTML laman web atau kod CSS. Walau bagaimanapun, anda boleh membina dan menambahkan elemen HTML khusus kecil dengan aplikasi HTML yang boleh dipasang.

Seperti semua pembangun laman web dalam talian, pastikan untuk menyimpan kerja anda dengan kerap! Ini memastikan anda tidak kehilangan sebarang perubahan kerana sambungan internet terganggu.

ciri-ciri & Alat

Ciri-ciri manakah yang menjadikan Wix menonjol dari orang ramai? Kami telah mengumpulkan beberapa bahagian alam semesta Wix yang bermanfaat dan tidak begitu membantu.

CiriGambaran keseluruhan
AplikasiKita semua memerlukan lebih banyak aplikasi! Wix App market mempunyai lebih dari 260 aplikasi untuk dimasukkan ke dalam laman web anda. Aplikasi ini berbayar dan percuma dan merangkumi seperti YouTube, Live Chat dan Tint untuk suapan sosial. Aplikasi ini menjadikan penyesuaian Wix menjadi lebih peribadi.
Web HostingWix secara eksklusif menghoskan semua kandungan laman web di pelayan mereka. Ini bermakna anda tidak perlu risau untuk menggunakan perkhidmatan hosting luaran untuk laman web anda. Ini, sebenarnya, bermaksud bahawa anda tidak dapat mengoptimumkan laman web anda dari sisi hosting – pengkritik bagi sesetengah pihak.
Reka Bentuk Mudah AlihWix tidak secara automatik mengoptimumkan laman desktop anda untuk ruang dalam susun atur mudah alih. Namun, mudah untuk beralih ke susun atur desktop dan mudah alih untuk memperbaikinya sendiri. Anda boleh menambahkan bar tindakan mudah alih ke bahagian bawah laman web mudah alih. Bar mudah alih ini membolehkan pengguna mengakses cepat ke e-mel atau menghubungi perniagaan anda, atau untuk mencarinya di peta. Ketahuilah bahawa hanya versi mudah alih laman web yang tersedia pada peranti mudah alih. Tidak ada akses ke versi desktop.
Perlindungan kata laluanWix menawarkan kemampuan untuk melindungi setiap halaman laman web anda secara individu dengan kata laluan. Kemas!
Pembina SenaraiWix’s List Builder adalah struktur pangkalan data ringkas yang boleh anda gunakan untuk menyimpan data. Gunakan untuk menyimpan kandungan berulang seperti acara, atau resipi.
SEOPengoptimuman SEO boleh digunakan untuk kandungan seperti tajuk halaman dan deskripsi meta. Pengoptimuman SEO terhad di blog Wix.
Penyelesaian eCommerceSuite eCommerce di Wix tidak hebat. Sebenarnya, kami mengesyorkan menggunakan pembangun laman web yang sama sekali jika anda bercadang untuk menjual secara dalam talian. Pilihan seperti Shopify atau Bigcommerce jauh lebih baik untuk membina kedai dalam talian anda.
Keluhan utama mengenai kedai dalam talian Wix adalah bahawa hanya ada pilihan untuk satu harga penghantaran rata. Hanya satu! Ini bermaksud sama ada anda menghantar sofa atau mangkuk kayu, kos penghantaran anda mestilah sama! Sekiranya anda ingin melakukan eCommerce menggunakan Wix, cubalah aplikasi tambahan seperti Ecwid untuk meningkatkan fungsi.
Keselamatan Laman WebLaman web yang disimpan di pelayan selamat Wix. Penghantaran maklumat masuk dan kata laluan dengan selamat. AMANAH diperakui.
BlogPlatform blog yang ringkas sahaja, tidak mesra SEO.
Integrasi GatewayPayPal, WebMoney, Skrill, Authorize.Net, PayU Latam (Amerika Latin sahaja) atau pilihan Pembayaran Luar Talian.
Pengoptimuman Mudah AlihHalaman penyuntingan mudah alih khusus.
Nama Domain TersuaiHanya ada dengan rancangan Premium sahaja.
Statistik WisitorGoogle Analytics tersedia dalam rancangan berbayar, atau dengan aplikasi Web-Stats dalam paket percuma.
Integrasi Media SosialBar sosial dan pelbagai aplikasi.
Pelbagai BahasaEditor boleh didapati dalam 15 bahasa. Teks laman web boleh dimasukkan dalam semua bahasa yang mematuhi UTF8.

Rancangan & Harga

Pelan Bebas Wix adalah tempat yang baik untuk memulakannya – tanpa mengira keadaan laman web semasa atau motivasi perniagaan anda. Bina laman web anda menggunakan Pelan Percuma terlebih dahulu sebelum anda memutuskan sama ada akan membeli Pelan Premium. Mendaftar untuk pakej dan kemudian menyedari platform tidak sesuai dengan tujuan anda adalah kesilapan pemula!

Pelan Percuma

Pelan Percuma Wix menawarkan pelbagai templat disesuaikan Wix dan editor Wix lengkap. Kedua-duanya disediakan secara percuma, selama-lamanya!

Untuk hak istimewa ini, Wix meletakkan iklan di halaman anda. Alamat laman web anda juga berjenama Wix, muncul seperti http://username.wix.com/sitename. Pelan Percuma memberi anda penyimpanan 500MB dan lebar jalur 500MB untuk pengguna anda mengakses multimedia anda.

Anda tidak boleh menggunakan pilihan pelan Percuma untuk laman web profesional – iklan Wix akan menjadikan penampilan laman web anda lebih murah. Pelan Percuma harus hanya untuk projek peribadi atau melihat apakah Wix adalah platform yang tepat untuk anda.

Pelan Premium

Pelan Premium Wix menawarkan harga yang kompetitif ke platform serupa seperti Weebly dan Squarespace.

Semua Pelan Premium Wix disokong dengan jaminan wang dikembalikan 14 hari dan pilihan pembayaran adalah melalui kad Visa, MasterCard, American Express, atau Discover.

Sambungkan Pelan Domain

$ 4 / bulan (bulan ke bulan)

Pilihan paling asas bagi Pelan Premium Wix, rancangan Connect Domain, nilainya sangat terhad. Pelan ini merangkumi lebar jalur yang lebih tinggi (1GB), Analitis Google, dan sokongan premium. Ini juga memberi anda kemampuan untuk memindahkan domain semasa anda ke Wix. Pelan Connect Domain masih akan menunjukkan iklan Wix.

Pelan Kombo

$ 8.25 / bulan (tahunan) $ 12.42 / bulan (bulan ke bulan)

Wix mengesyorkan rancangan Kombo untuk orang yang menggunakan akaun Wix mereka untuk kegunaan peribadi – mungkin projek hobi atau buku skrap keluarga? Dengan rancangan Kombo, anda secara automatik mendapatkan semua yang ada dalam rancangan Sambungkan Domain. Anda juga mendapat nama domain anda, sehingga $ 75 kredit Google AdWords, dan favicon yang disesuaikan. Yang terbaik, semua Wix membuang semua iklan dari laman web ini. Pelan Combo mempunyai ruang storan 3GB dan sambungan lebar jalur 2MB.

Pelan Tanpa Had

$ 12.42 / bulan (tahunan) $ 22.90 / bulan (bulan ke bulan)

Pelan Wix’s Unlimited sangat sesuai untuk freelancer atau perniagaan yang tidak memerlukan eCommerce. Rancangan ini mengandungi semua perkara dalam rancangan Kombo bersama dengan dua aplikasi perniagaan yang pintar. Aplikasi ini adalah aplikasi Pembuat Bentuk dan aplikasi Penggalak Laman. Ia dilengkapi dengan ruang penyimpanan 10GB yang besar dan lebar jalur yang tidak terhad, maka namanya.

Rancangan eCommerce

$ 16.17 / bulan (tahunan) $ 24.90 / bulan (bulan ke bulan)

Pelan eCommerce adalah satu-satunya pilihan bagi orang yang ingin menggunakan Wix untuk menjadi tuan rumah laman web eCommerce mereka. Pelan ini mengandungi semua ciri pelan Tanpa Had dan menambah kedai dalam talian. Wix membatasi penyimpanan pelan eCommerce pada 20GB dan lebar jalur pada 10GB.

Catatan: Anda boleh menambahkan aplikasi percuma dan berbayar dalam sebarang rancangan.

Sokongan pengguna

Wix mempunyai banyak sokongan bawaan tersuai. Orang yang telah membeli Pelan Premium mendapat kasih sayang tambahan dari pasukan Wix juga.

Kami berpendapat bahawa perkara terbaik mengenai bantuan Wix adalah ikon tanda tanya yang muncul di kebanyakan item dalam editor. Dari sini, anda boleh mengakses halaman bantuan ciri, bersama dengan tutorial video lengkap. Dan ini semua tanpa meninggalkan editor.

Pelanggan pelan percuma mempunyai akses ke ini, bersama dengan semua perkara di Pusat Bantuan. Pusat Bantuan merangkumi panduan, tutorial video dan artikel mengenai pelbagai topik. Terdapat juga forum khusus untuk masalah Wix. Sokongan dalam talian untuk platform Wix sangat luas.

Wix juga mempunyai talian sokongan telefon yang berguna. Talian sokongan telefon Wix tersedia dari jam 6 pagi hingga 5 petang Waktu Standard Pasifik. Anda juga mempunyai pilihan untuk menjadualkan panggilan atau mengambil tiket. Kakitangan telefon Wix mempunyai penilaian kepuasan pelanggan 95%, dengan masa menunggu rata-rata hanya 3 minit. Untuk Ahli Premium, ada pasukan VIP yang bersedia menerima panggilan anda.

Kemudahan penggunaan

Editor Wix adalah antara pembangun laman web paling mudah di luar sana. Ini membolehkan pengguna membuat laman web yang kelihatan profesional tanpa pengalaman teknikal.

Antara muka pengguna intuitif dan sangat mudah digunakan. Rata-rata pengguna hanya memerlukan masa sekitar 20-30 minit untuk menguasai asas – keluk pembelajaran sangat pantas. Ini bermaksud sesiapa sahaja boleh mendapatkan laman web asas dalam beberapa jam. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, ikon Tanda Tanya yang dipaparkan pada semua ciri dalam editor Wix sangat membantu.

Antaramuka drag and drop yang sederhana menjadikan semuanya mudah. Ini membuat perbezaan besar bagi orang yang belum pernah mencuba pembinaan laman web sebelumnya. Mampu mengatur elemen di mana sahaja anda suka menjadikan semuanya sangat mudah untuk pemula.

Platform ini terhad dalam penyesuaian yang lengkap. Pengguna lanjutan kemungkinan akan mendapati penyediaan platform terhad. Wix direka untuk menjadi sederhana, tidak boleh diperluas.

Bagi aspek pengurusan laman web? Wix menyediakan alat tambah seperti Google Analytics untuk mengesan prestasi laman web.

Dan bagaimana prestasi Wix dalam pengoptimuman SEO? Rata-rata, paling baik. Platform ini tidak cukup mantap untuk mereka yang ingin mendorong banyak lalu lintas ke laman web mereka.

Kesimpulannya

Wix sangat senang digunakan; nenek anda boleh mendapatkannya. Ia menawarkan sebilangan besar templat cepat dan profesional yang dapat disesuaikan sepenuhnya. Kedai aplikasi kemudian memperluas kebolehgunaan laman web anda.

Kemudahan ini telah menolak pilihan untuk penyesuaian teknikal. Pengguna Wix, sayangnya, tidak dapat mengubah sebarang backend di laman web mereka. Atas sebab ini, kami menasihatkan pengguna lanjutan untuk mempertimbangkan pembangun laman web yang berbeza.

Kami mengesyorkan Wix untuk laman web pertama kali, bagi mereka yang membuat portfolio asas dalam talian, dan untuk orang yang ingin membina laman web mereka tanpa pengetahuan teknikal atau reka bentuk. Untuk orang lain, anda mungkin ingin melihat beberapa pilihan lain sebelum anda memutuskan pembangun laman web mana yang harus dipilih.

Wix: Ramping, sederhana, dan melakukan tugas yang dimaksudkan untuk pemula.

Bandingkan

Wix

96

Weebly

95

Ruang Squarespace

94

Jimdo

93

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map