Kajian SiteGround 2016


Tapak Tapak

Melawat laman web

95


Skor AWA

Tapak Tapak

SiteGround adalah salah satu syarikat hosting web terbaik di dunia pada masa ini, menyediakan penyelesaian yang selamat dan inovatif untuk pengguna perniagaan dan peribadi dari semua saiz. Mereka mempunyai platform hosting web yang menjadikan perkhidmatan mereka cekap untuk perniagaan kecil dan sederhana. SiteGround adalah pilihan hosting yang sangat baik untuk anda jika anda adalah pembangun, pemilik laman web atau jika anda menjalankan perniagaan eCommerce. Baca ulasan hos SiteGround kami di bawah.

Kelebihan

 • Penghijrahan Laman Web Percuma
 • Penyediaan Mudah dan Pantas
 • Sandaran Harian
 • Jaminan Masa Masa 99.9%

Keburukan

 • Pelan Penetapan Harga Berdasarkan Cap Bukan Keutamaan
 • Batasan Ruang Disk Di Seluruh Pelan Yang Dikongsi

Gambaran keseluruhan

 • Laman web: www.siteground.com
 • Ibu pejabat: Sofia, Bulgaria
 • Tahun Ditubuhkan: 2004
 • Pekerja: 280
 • Domain Dihoskan: 450,000+
 • Kategori: Web Hosting
 • Perkhidmatan: Shared Hosting, Cloud Hosting, Dedicated Server, WordPress Managed Hosting
 • Jaminan wang dikembalikan: 30 hari

Perkhidmatan yang mereka berikan menjadikan SiteGround sebagai penyelesaian ideal untuk sesiapa sahaja yang menggunakan platform kreatif seperti Drupal, WordPress, Magento dan Joomla. Melalui rancangan hosting mereka, anda dapat menyokong perniagaan kecil, sederhana dan besar dalam talian dengan selesa.

Salah satu sebab mengapa perkhidmatan mereka menonjol adalah kerana mereka menawarkan beberapa kelajuan hosting tertinggi di internet, masa penggunaannya mengagumkan, dan dengan harga yang berpatutan, anda juga dapat menikmati perkhidmatan pelanggan yang boleh dipercayai.

Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2004, dan sejak itu telah berkembang untuk menyokong lebih dari 500,000 domain. Mereka mempunyai pelayan yang dikongsi dan didedikasikan, hosting VPS dan begitu banyak platform hosting lain, semuanya berada di kedudukan strategik di seluruh Eropah, AS dan Singapura, yang membolehkan mereka mengakses ke semua pasar utama dan menawarkan perkhidmatan yang relevan di mana ia diperlukan..

Mungkin salah satu sebab utama mengapa mereka dapat terus berada dalam persaingan adalah kerana mereka mempunyai beberapa waktu operasi terbaik di pasaran (99.9%) setakat ini. Ini adalah titik penting, memandangkan waktu henti mempunyai cara untuk menghantar pelanggan, dan untuk perniagaan eCommerce, ini bermaksud banyak kerugian dalam pendapatan dan kemungkinan kehilangan pelanggan daripada persaingan anda.

Selain daripada ciri-ciri ini, mereka juga menawarkan harga yang luar biasa untuk rancangan hosting mereka, yang merangkumi semua, sangat fleksibel, cepat, berskala dan selamat. Bagi pembangun, bukan sahaja memudahkan kerja anda, tetapi juga menjadikannya lebih pantas.

Mengenai persaingan, apabila anda menggunakan SiteGround, anda akan membayar sedikit lebih banyak daripada rata-rata perkhidmatan hosting di luar sana. Tetapi sekali lagi, yang lain tidak dapat menjamin atau menawarkan keselamatan, perkhidmatan pelanggan, dan tutorial yang kuat yang menjadikannya salah satu platform teknikal terbaik setakat ini, walaupun anda tidak mempunyai pengalaman dalam pengaturcaraan.

Ciri-ciri utama

 • Sokongan 24/7
 • Nama Domain Percuma
 • Panel Kawalan yang Dipertingkatkan
 • Perlindungan Lintah
 • Integrasi CloudFlare
 • Penyelesaian E-dagang
 • Lebih 60 Tema WordPress Percuma
 • Kemas kini Pemalam Automatik
 • Wizard laman web
 • Alat Keselamatan Laman Web Lengkap
 • Menyokong Ratusan Aplikasi Sumber Terbuka
 • Alat Super-cacher SiteGround

Pautan Pantas

Keputusan Pakar Industri di SiteGround

Perkhidmatan Hosting Apa pendapat para pakar mengenai Siteground? Mereka juga, seperti pelanggan, menganggap perkhidmatan pelanggan itu tidak sempurna, dan menganggap perkhidmatan itu adalah pilihan yang baik untuk pemasa pertama, atau perniagaan kecil yang melakukan sendiri dan mungkin perlu mengajukan banyak pertanyaan.

Berikut adalah faedahnya:

 • Mereka memberikan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik dan bermanfaat
 • Rancangan GoGeek untuk hosting bersama atau hosting dikendalikan WordPress adalah pilihan yang tepat
 • Siteground menawarkan beberapa tutorial dan penyihir yang baik untuk menyediakan perkhidmatan yang berbeza
 • Penyatuan dengan CloudFlare adalah nilai tambah
 • Alat tambah yang baik untuk memantau aktiviti dan keselamatan yang mencurigakan

Dan titik buruk mereka?

Harga mahal, tambahan dan pembaharuan automatik

Nampaknya dalam hal layanan hosting ini, ulasan pelanggan dan ulasan pakar akan setara. Walaupun para pakar tidak memberikan penilaian yang tinggi seperti perkhidmatan pesaing, pelanggan (untuk sebahagian besarnya) kelihatan senang – terutama dalam hal perkhidmatan pelanggan. Perhatikan pembaharuan automatik dan tambah kos.

Ulasan dan Testimoni Pengguna Positif di SiteGround

Pelanggan Siteground secara amnya melaporkan pengalaman positif:

 • Sokongan teknikal yang sangat baik dan pantas apabila diperlukan
  Ciri sembang langsung mereka berguna dan, yang paling penting, responsif, dan masalah diselesaikan dengan cepat (iaitu dalam beberapa minit dan bukan beberapa jam).
 • Pilihan yang bagus untuk laman WordPress
  Memandangkan lebih daripada seperempat laman web dibangunkan dari WordPress, ini adalah perkara yang baik!
 • Pakej GoGeek mereka khususnya baik untuk membuat laman web anda cepat
  Ini kerana sokongan Cloudflare Railgun yang disertakan, dan Memcache dan Varnish caching.
 • Beberapa pelanggan yang sangat gembira setelah beralih dari perkhidmatan hosting lain
  Nampaknya pesaing lain tidak bernasib baik seperti juga Siteground!

Ulasan dan Aduan Pengguna Negatif di SiteGround

Terdapat sedikit keluhan dari pelanggan Siteground, walaupun mereka biasanya merupakan perkara yang sangat spesifik yang hanya perlu diambil berat oleh beberapa orang.

 • Kekurangan keselamatan
  WHM dan CPanel mereka tidak diperakui SSL.
 • Sandaran terhad
  Sandaran laman web anda hanya disimpan selama 7 hari, dan anda perlu mendapatkan sokongan pelanggan untuk mengaksesnya untuk anda, dan bukannya melakukannya sendiri – ditambah dengan kos yang akan dikenakan.
 • Banyak kawalan tersembunyi dari pelanggan
  Anda tidak dapat melakukan banyak tugas untuk penyelenggaraan yang mungkin diizinkan oleh syarikat hosting lain dengan Siteground.
 • Anda harus meminta mereka memperbaiki sesuatu
  Bagi kebanyakan orang, mereka hanya mahu laman web mereka berfungsi, dan tidak membuang kesilapan, dan kehabisan sumber. Walaupun ini adalah kejadian yang tidak biasa, jika ia berlaku, anda harus mengejarnya.
 • Ada yang merasakan bahawa harganya adalah tipu muslihat
  Platform ini mempunyai banyak tawaran untuk membolehkan anda mendaftar. Setelah tempoh percubaan anda berakhir, langganan anda akan diperbaharui secara automatik pada kadar yang lebih tinggi, yang mengganggu lebih daripada beberapa pelanggan.

Kebolehpercayaan & Waktu tamat

Apabila anda mempertimbangkan jaminan masa pakai 99.9%, sandaran biasa setiap hari ke pelayannya yang selamat, CloudFlare CDN, pangkalan data penyimpanan MySQL tanpa had di antara ciri lain, ini adalah platform yang sesuai untuk anda. Terdapat juga hakikat bahawa mereka menjalankan perisian pencegahan downtime yang luar biasa, yang berjalan di latar belakang, mencegah masalah pelayan dan menyelesaikannya secara real time tanpa campur tangan manusia.

Selain itu, mereka juga menjalankan sistem SuperCacher, yang merupakan salah satu sistem caching terbaik di pasaran setakat ini, dan berkesan meningkatkan prestasi dan kelajuan anda. Melalui ini, anda boleh memilih platform caching dinamik atau statik, HHVM atau Memcached untuk perniagaan anda.

Jaminan Masa Masa

Berkat pengesanan masa nyata mengenai kemungkinan masalah dengan pelayan, anda dapat memastikan jaminan masa operasi pelayan 99.9%. Ini menjadikan SiteGround salah satu platform yang paling dicari dalam dunia perniagaan internet. Terdapat begitu banyak platform hosting yang sering menjanjikan anda sehingga 100% waktu operasi, tetapi kebanyakan dari mereka tidak memenuhi janji ini. Alat pemantauan khusus yang dijalankan syarikat secara automatik dapat menyelesaikan sehingga 90% masalah pelayan dengan segera. Ini adalah perkara yang baik kerana memerlukan penyedia lain sehingga 20 minit untuk mereka bertindak balas terhadap masalah pelayan.

SiteGround adalah pelopor dalam industri ini, memandangkan mereka adalah platform pertama yang menghasilkan protokol pengasingan di mana akaun yang rentan diasingkan untuk mencegah mereka mengambil seluruh pelayan. Oleh itu, ini menjadikan hosting bersama mereka jauh lebih baik daripada kebanyakan, kerana ini sama amannya seperti yang anda dapat dengan rancangan hosting khusus.

Mereka juga memiliki orang yang pekerjaannya melibatkan pemantauan pelayan, menilai kemungkinan ancaman dan menanggapi mereka dengan segera, di samping inventori tambahan yang dilaburkan untuk menilai kemungkinan ancaman secara automatik. Ini juga merupakan salah satu sebab utama mengapa ulasan mereka mengagumkan.

Kadar tindak balas pelayan

Hampir mana-mana pengurus web atau pemilik laman web di luar sana akan membuktikan tindakan bahawa salah satu bidang utama yang perlu mereka perhatikan adalah keselamatan fail yang mereka gunakan. Selain itu mereka juga memerlukan jaminan pada masa pemuatan yang sangat pantas. Untuk memastikan kemungkinan kriteria ini, SiteGround biasanya menjalankan beberapa platform terbaik untuk memastikan pemilik perniagaan tidak perlu risau.

Mereka kini mempunyai beberapa pusat data di Singapura, Amsterdam, dan Chicago, IL yang semuanya dijalankan dan dipantau melalui 1H, untuk memudahkan mengenal pasti masalah, dan membuat penyelesaian lebih cepat. 1H terkenal dengan kelajuan mereka mengenal pasti masalah, dan mengasingkan akaun yang mungkin telah dikompromikan pada pelayan.

ciri-ciri & Alat

CiriGambaran keseluruhan
Panel kawalanSebanyak yang mereka tawarkan cPanel yang agak asas, beberapa ciri khusus telah dimasukkan ke dalamnya, menjadikannya lebih profesional untuk anda gunakan. Ini juga memudahkan pengurusan laman web, terutama untuk laman web eCommerce yang juga mempunyai fungsi penagihan. Terdapat juga beberapa aplikasi khusus yang dirancang ke panel kawalan, yang memudahkan anda menggunakan aplikasi sumber terbuka. Melalui panel ini, anda akan dapat melihat semua ciri pembangun yang relevan, dan memantau penggunaan sumber CPU anda.
Pembina Laman WebMungkin salah satu perkara terpenting yang akan anda perhatikan mengenai SiteGround adalah hakikat bahawa anda dapat dengan cepat membina laman web anda tanpa perlu risau tentang satu perkara. Mula-mula anda mesti memilih jenis laman web yang anda perlukan, dan kemudian membinanya. Melalui Wizard Laman Web, anda tidak perlu menulis satu baris kod sekalipun, tetapi anda masih dapat mengaktifkan dan menjalankan laman web anda. Mereka juga memasukkan dalam desain tutorial video tentang cara menggunakan Wizard Laman Web untuk tugas ini, yang sangat mudah diikuti.
Aplikasi Sumber TerbukaSekiranya anda memilih untuk menggunakan SiteGround, anda bebas menggunakan mana-mana aplikasi sumber terbuka yang paling menarik bagi anda. Ini penting terutamanya apabila anda perlu membuat laman web yang intuitif dan berfungsi. Pelbagai platform CMS seperti WordPress dan Joomla dengan mudah disatukan ke dalam platform, jadi sangat mudah bagi anda untuk menentukan yang paling sesuai untuk anda.
Hosting Laman Web WordPressOleh kerana SiteGround sudah memasang WordPress untuk anda, anda tidak mempunyai banyak kerja. Sekiranya anda mempunyai laman web yang sudah ada, mereka akan memindahkannya dengan cepat dari pelayan lama ke yang baru. Mereka juga mempunyai lebih dari 60 tema yang tersedia secara percuma, yang dapat anda gunakan tanpa mempunyai akun dengannya. Selain daripada elemen reka bentuk, anda juga boleh mendapat faedah daripada sandaran harian, keselamatan yang dipertingkatkan dan kemas kini automatik pemalam, yang menjadikan laman web anda lebih mesra pengguna. Anda akan melihat bahawa rancangan WordPress Terurus hampir sama dengan apa yang anda dapat dengan rancangan hosting bersama, yang anda boleh mendaftar sekali dan memperbaharuinya setiap tahun, selepas dua atau tiga tahun bergantung pada rancangan yang paling sesuai untuk anda.
Caching Laman WebCaching laman web penting dalam arti bahawa ia secara efektif meningkatkan masa tindak balas untuk laman web anda. Mereka telah merancang plugin Ir, yang seharusnya dapat meningkatkan prestasi laman web anda selagi ia berjalan di WordPress atau Joomla. Yang harus anda lakukan ialah menghidupkan pemalam, menghidupkannya melalui cPanel dan anda akan senang.
Penyelesaian eCommerceTerdapat begitu banyak fungsi sokongan yang tersedia di platform, yang memudahkan anda menjalankan laman web eCommerce anda dengan mudah. Tidak kira aplikasi yang anda gunakan, sama ada Magento atau PrestaShop, semua ini disokong. Lebih mudah bagi anda untuk menjalankan perkhidmatan eCommerce kerana anda boleh menggunakan pelbagai ikon yang ada, yang memudahkan anda memasang apa sahaja yang anda mahukan dengan segera. Bagi mereka yang lebih suka menggunakan Magento, fungsi drag and drop menjadikan kerja lebih mudah untuk anda akhirnya, kerana anda tidak memerlukan pengetahuan tentang pengaturcaraan.
Sandaran Laman WebSalah satu bidang utama di mana SiteGround sangat berguna adalah hakikat bahawa mereka menyediakan sandaran biasa setiap hari. Oleh kerana itu, lebih mudah bagi anda untuk melakukan banyak perkara, tanpa perlu bimbang tentang cara membuat sandaran sistem anda. Sekiranya anda adalah jenis orang yang menghantar siaran baru dalam talian hampir setiap hari, ciri ini akan sangat berguna untuk anda sekiranya laman web anda pernah terganggu.
Ciri-ciri keselamatanTerdapat beberapa ciri keselamatan yang tersedia dengan SiteGround, yang memberi jaminan prestasi terbaik setakat ini. Sekiranya anda menjalankan HackAlert, yang dikenakan bayaran $ 1 setiap bulan, anda akan diberitahu jika laman web atau rangkaian anda diserang. Terdapat juga ciri lain yang melindungi alamat IP anda, dan bahkan menyekat yang lain yang mencurigakan. Selain itu mereka juga mempunyai fitur Lintah Melindungi ini yang melindungi pengguna dari tidak memaparkan kata laluan mereka ke akses awam. Seperti kebanyakan penyedia hosting peringkat atas di luar sana, mereka juga mempunyai CloudFlare yang disatukan ke dalam platform mereka, yang meningkatkan keselamatan anda, dan meningkatkan prestasi laman web anda. SiteGround menjalankan SiteCheck, yang secara automatik mengimbas laman web anda untuk mengetahui kod yang mencurigakan.
Ciri-ciri tambahanTerdapat beberapa tambahan yang juga tersedia untuk mereka yang menggunakan platform ini. Sebagai pentadbir, anda perlu dapat menambahkan beberapa pemalam atau aplikasi lain yang anda perlukan yang akan meningkatkan prestasi keseluruhan laman web anda, dan menjadikannya lebih mesra pengguna. Anda boleh memasang toolkit Joomla dan WordPress pada semua rancangan hosting mereka dengan mudah, menetapkan semula kata laluan pentadbir jika perlu, mengkonfigurasi SSL dan bahkan memperbaiki kebenaran yang rosak. Tidak kira sama ada anda seorang pemaju atau jika anda tidak mempunyai pengalaman dalam reka bentuk, anda pasti akan menikmati penggunaan SiteGround.

Rancangan & Harga

Tanpa menghiraukan keperluan anda mengenai hosting, anda boleh yakin bahawa SiteGround mempunyai cukup untuk membuat anda dilindungi. Setiap rancangan hosting yang mereka miliki dilengkapi dengan ciri-ciri penting seperti pemasangan aplikasi, keupayaan pemindahan laman, pangkalan data MySQL dan sebagainya. Walau bagaimanapun, jika anda memerlukan lebih daripada ciri asas, terutamanya untuk perniagaan yang lebih besar, ada banyak lagi yang boleh anda perolehi jika anda membayar lebih banyak.

Anda boleh memilih rancangan yang sesuai dengan anda, bergantung pada jumlah klik perintah laman web anda setiap bulan. Anda boleh memulakan dengan rancangan StartUp, dan seiring dengan berjalannya waktu ke rancangan GrowBig atau GoGeek ketika perniagaan anda berkembang atau mendapat trafik. Rancangan mereka bermula dari hanya $ 3,95 sebulan sementara rancangan GoGeek berharga $ 14,95 setiap bulan.

Menggunakan SiteGround adalah mengenai nilai wang anda. Tidak kira bagaimana anda membayar; anda tidak akan dikenakan bayaran lebih dari yang anda perlukan. Sebenarnya, jika anda tidak merasa puas dengan wang yang anda bayar, anda boleh meminta jaminan pulangan 30 hari dan mendapat pengembalian wang sepenuhnya.

Lorem ipsum dolor duduk amet, consectetur adipiscing elit. Dalam aurtor mauris a urna aliquam fermentum et a lorem. Duis rhoncus ante diam, aliquet lobortis risus porta eu. Quisque tristique ultricies metus, vel viverra ipsum aliquam vel. Aliquam sit amet vestibulum odio. Integer sit amet ultricies neque.

Lorem ipsum dolor duduk amet, consectetur adipiscing elit. Dalam aurtor mauris a urna aliquam fermentum et a lorem. Duis rhoncus ante diam, aliquet lobortis risus porta eu. Quisque tristique ultricies metus, vel viverra ipsum aliquam vel. Aliquam sit amet vestibulum odio. Integer sit amet ultricies neque.

Pelan Hosting
ciri-ciri
Ruang Cakera
Lebar jalur
Harga
StartUp Shared HostingWordPress PHP PostgreSQL CentOS Python Linux10 GBTanpa had$ 3.95 / bulan
StartUp Shared HostingWordPress PHP PostgreSQL CentOS Python Linux10 GBTanpa had$ 3.95 / bulan
StartUp Shared HostingWordPress PHP PostgreSQL CentOS Python Linux10 GBTanpa had$ 3.95 / bulan
Pelan Hosting
ciri-ciri
Ruang Cakera
Lebar jalur
Harga
StartUp Shared HostingWordPress PHP PostgreSQL CentOS Python Linux10 GBTanpa had$ 3.95 / bulan
StartUp Shared HostingWordPress PHP PostgreSQL CentOS Python Linux10 GBTanpa had$ 3.95 / bulan
StartUp Shared HostingWordPress PHP PostgreSQL CentOS Python Linux10 GBTanpa had$ 3.95 / bulan
Pelan Hosting
ciri-ciri
Ruang Cakera
Lebar jalur
Harga
StartUp Shared HostingWordPress PHP PostgreSQL CentOS Python Linux10 GBTanpa had$ 3.95 / bulan
StartUp Shared HostingWordPress PHP PostgreSQL CentOS Python Linux10 GBTanpa had$ 3.95 / bulan
StartUp Shared HostingWordPress PHP PostgreSQL CentOS Python Linux10 GBTanpa had$ 3.95 / bulan
Pelan Hosting
ciri-ciri
Ruang Cakera
Lebar jalur
Harga
StartUp Shared HostingWordPress PHP PostgreSQL CentOS Python Linux10 GBTanpa had$ 3.95 / bulan
StartUp Shared HostingWordPress PHP PostgreSQL CentOS Python Linux10 GBTanpa had$ 3.95 / bulan
StartUp Shared HostingWordPress PHP PostgreSQL CentOS Python Linux10 GBTanpa had$ 3.95 / bulan

Sokongan pengguna

Salah satu bidang utama di mana syarikat memberikan banyak penekanan adalah pada keperluan untuk memastikan bahawa pelanggan dilayan dengan tekun. Sekiranya anda mempunyai masalah, jangan ragu untuk menghubungi syarikat melalui platform yang ada; sembang langsung, telefon atau tiket.

Mereka juga menjalankan pangkalan data dalam talian (halaman FAQ) dari mana anda boleh mendapat banyak soalan anda dijawab tanpa semestinya mendapat bantuan daripada pembantu. Selain itu mereka juga mempunyai tutorial interaktif yang boleh anda gunakan untuk membantu anda mencari jalan ke platform, memudahkan anda menyelesaikan masalah anda dengan mudah. Salah satu perkara terbaik mengenai perkhidmatan mereka adalah hakikat bahawa pasukan khidmat pelanggan tersedia sepanjang 24/7.

Kemudahan penggunaan

Salah satu sebab utama mengapa SiteGround berjaya berdiri tegak setelah bertahun-tahun adalah kerana mereka telah merancangnya sedemikian rupa sehingga sangat mudah digunakan. Tidak kira jenis pengguna anda atau tahap pengalaman anda, yang paling penting ialah anda dapat mencari semua yang anda perlukan melalui cPanel.

Antaramuka Pengguna direka khas untuk memudahkan kerja anda dan berurusan dengan banyak maklumat untuk pemula yang tidak mempunyai pengetahuan yang paling asas mengenai hosting. Mereka juga mengikuti tren industri di mana anda dapat memasang aplikasi atau membuat laman web baru dengan mudah dengan satu klik butang. Oleh itu, ini menjimatkan banyak masa yang anda mungkin akan hilang ketika mencari jalan di platform.

Kesimpulannya

Tidak kira jenis laman web yang anda jalankan, satu perkara yang perlu anda ketahui ialah bahawa SiteGround telah anda lindungi. Penting bagi anda untuk mempertimbangkan beberapa bidang utama di mana anda memerlukan pertolongan, tetapi yang paling penting, anda perlu menyedari bahawa selagi laman web anda dirancang dan dihoskan di SiteGround, anda tidak perlu risau tentang laman web anda.

Bandingkan

Tapak Tapak

95

Hosting InMotion

96

iPage

94

Bluehost

92

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map