Kajian SimpleSite 2016


SimpleSite

Melawat laman web

8.6


Skor AWA

SimpleSite

Tidak pernah mendengar tentang SimpleSite? Cukup mengejutkan, syarikat ini telah wujud sejak tahun 2003. Sekiranya anda pernah memutuskan untuk mencuba platform mereka, anda mungkin menganggap anda juga telah kembali ke tahun 2003. Baca ulasan SimpleSite kami di bawah.

Kelebihan

 • Mungkin pembangun laman web eCommerce yang paling mudah digunakan
 • Dioptimumkan secara automatik untuk mudah alih

Keburukan

 • Kekurangan penyesuaian
 • Sangat bertarikh
 • Tidak banyak sokongan pelanggan
 • Tidak berpatutan
 • Boleh menipu pengguna dengan pakej “Percuma” mereka

Gambaran keseluruhan

 • Laman web: www.simplesite.com
 • Ibu pejabat: Copenhagen, Denmark
 • Tahun Ditubuhkan: 2007
 • Pekerja: 20+
 • Kategori: Pembina Laman Web
 • Perkhidmatan: Perisian Awan Reka Bentuk Web, Web Hosting
 • Cubaan percuma: 30 hari

Apa yang boleh kita katakan mengenai SimpleSite? Sekiranya kita berusaha untuk bersikap baik, kita akan mengatakan bahawa sangat mudah untuk membina laman web atau kedai dalam talian yang mudah. Sekiranya kita tidak berusaha untuk bersikap baik, kita akan mengatakan bahawa semuanya terasa sangat ketinggalan zaman dan jelek.

Walaupun ketika anda mendarat di laman web SimpleSite, laman web ini kelihatan profesional dan bersih, sebaik sahaja anda mendaftar dan mula menggunakan platform, anda mungkin berpendapat bahawa editor belum dikemas kini sejak tahun 2003. Gabungan warna, fon, dan susun atur kelihatan seperti ia mungkin telah dibangunkan pada tahun 1990-an. Ia bukan penampilan yang bagus berbanding dengan beberapa persaingan luar biasa di luar sana.

Dan ini juga bukan satu kebaikan. Terdapat banyak platform yang lebih baik yang tersedia dengan harga yang lebih kompetitif daripada peninggalan kikuk ini.

Oleh itu, bolehkah anda menamakan sesuatu yang baik mengenainya?

Pasti! SimpleSite harus menjadi cara terpantas untuk membuat laman web. Laman web anda dalam talian kurang dari 5 minit. Tidak ada banyak pilihan penyesuaian yang perlu dibimbangkan, dan semuanya begitu mudah sehingga seorang kanak-kanak berusia dua tahun mungkin dapat menggunakannya.

Menyiapkan kedai dalam talian dengan SimpleSite juga sangat mudah.

Siapa SimpleSite sesuai untuknya?

SimpleSite mungkin merupakan platform untuk dipertimbangkan bagi orang yang perlu membuat laman web yang tidak profesional dalam masa kurang dari 10 minit. Mungkin juga bagi mereka yang mempunyai kemahiran komputer yang sangat terhad tetapi tetap ingin membuat laman web mereka.

Dan siapa yang harus menjauhkan diri dari SimpleSite?

Bagi sesiapa yang tidak termasuk dalam dua kategori yang kami namakan dalam perenggan di atas, kami mengesyorkan menjauhkan diri dari SimpleSite seperti wabah. Terdapat banyak platform yang lebih baik, walaupun anda mahukan sesuatu yang mudah – periksa Yola untuk pembina yang sangat mudah.

Betapa besarnya skala adalah laman web SimpleSite?

Dengan rancangan SimpleSite’s Pro, anda mempunyai jumlah halaman, gambar, dan video tanpa had, jadi secara teori, halaman SimpleSite anda dapat diskalakan mengikut kehendak anda. Akaun percubaan percuma dan Pro memberikan lima item di kedai dalam talian anda, yang jumlahnya tidak terhad dalam rancangan E-Commerce.

Apa reputasi SimpleSite?

Tidak banyak tinjauan pengguna yang berkisar mengenai SimpleSite, tetapi dari ulasan yang telah kita lihat mereka bercampur. Mereka mempunyai banyak pelanggan gembira yang senang dapat membuat laman web dengan begitu cepat dan mudah, tetapi mereka juga mempunyai banyak pelanggan yang tidak senang yang mengeluh kerana kekurangan bantuan yang ada dan masalah harga.

Adakah mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan?

Dengan rancangan Pro atau E-Commerce berbayar, terdapat tempoh penyejukan selama 14 hari, di mana anda boleh memilih untuk membatalkan langganan dan mengembalikan wang anda.

Telah SimpleSite memenangi sebarang anugerah?

SimpleSite adalah antara pemenang Anugerah Red Herring 100 Europe 2015, yang mengiktiraf permulaan teknologi. Mereka juga telah memulakan kumpulan Nordic Growth Hackers, yang berdedikasi untuk penggodaman pertumbuhan.

Ciri-ciri utama

 • Ratusan Susun atur dan Reka Bentuk Unik
 • Nama Domain Peribadi
 • Integrasi Kedai Web
 • Perkhidmatan Pelanggan 24/7
 • Dioptimumkan untuk Mudah Alih
 • Integrasi Perkongsian Sosial
 • Nama Domain Percuma
 • Storan Tanpa Had untuk Pelan Berbayar
 • Integrasi Gerbang PayPal
 • Menyokong Pelbagai Bahasa
 • Susun atur Halaman Blogging Ringkas
 • Video, Muzik, Permainan, dan Integrasi Peta

Keputusan Pakar Industri di SimpleSite

Pembangun Laman Web Dalam kes SimpleSite, nampaknya para pakar mempunyai standard yang lebih tinggi daripada pengguna. Pengkritik digunakan untuk menavigasi pembangun laman web dan mempunyai harapan yang lebih tinggi dalam hal prestasi. Bagi kebanyakan orang, SimpleSite terlalu mudah. Ia tidak menawarkan ciri yang mencukupi dan tidak mempunyai tahap penyesuaian tertentu yang diharapkan. Editor tidak hanya asas. Sudah lapuk. Ini bererti bahawa pelanggan mungkin tidak dapat membuat laman web yang mereka bayangkan dan harus puas bekerja dalam batasan program. Walaupun ini mungkin cukup untuk beberapa pengguna, ini adalah sebab skor keseluruhan rendah dari pakar.

Selanjutnya, pengkritik menyimpulkan bahawa SimpleSite terlalu mahal. Mengingat alat yang ada, alat ini tidak memberikan nilai yang menarik. Terdapat pilihan yang lebih baik yang tersedia yang akan menyediakan templat, alat dan ciri terkini dengan harga yang jauh lebih baik.

 • http://www.websitebuildertop10.com/builders-reviews/simplesite
 • http://www.top10webbuilders.com/builders-reviews/simplesite/review
 • 20 April 2016

Ulasan dan Testimoni Pengguna yang Positif di SimpleSite

Mereka yang tidak dibutakan oleh caj yang tidak dijangka sangat gembira dengan fungsi sebenar alat pembinaan laman web. Pengguna melaporkan bahawa SimpleSite benar-benar mudah digunakan. Pemula boleh membuat laman web yang menarik dengan mudah. Alat yang ditawarkan sangat asas dan mudah. Bagi sesetengah orang, ini adalah persediaan yang sesuai:

“Hanya dengan mengetahui cara melaksanakan asas ketika datang ke teknologi komputer, saya kagum dengan betapa mudahnya membuat laman web saya sendiri dan saya gembira dengan hasilnya!”

Sekiranya anda tidak perlu mempelajari alat reka bentuk yang rumit dan ingin melancarkan laman web anda secepat mungkin, maka SimpleSite dapat membantu. Antara muka pengguna yang bersih akan membantu anda memfokus pada bahagian terpenting di laman web anda.

 • http://www.simplesite.com/
 • http://blogjob.com/freelancewritingwhisperings/2015/01/18/simplesite-free-with-a-catch/

Ulasan dan Aduan Pengguna Negatif di SimpleSite

Ringkas tinjauan pengguna dan satu tema umum mula terbentuk: masalah dengan caj yang tidak dibenarkan. Terdapat beberapa aduan dari pelanggan yang menganggap mereka akan membayar yuran nominal, tetapi kemudian membuat akaun mereka disusun dengan jumlah yang jauh lebih besar. Sebilangan orang mungkin memberi komen kepada pelanggan dengan tidak membaca terma dan syarat secara menyeluruh, tetapi jika begitu banyak orang mengalami masalah yang sama, maka SimpleSite mungkin harus berusaha untuk menjadi lebih telus dengan dasar penagihan mereka.

Setelah pelanggan mengemukakan aduan ini ke SimpleSite, syarikat tersebut tidak bersedia membantu menyelesaikan sebarang kekeliruan dan / atau mengembalikan wang. Pengguna juga mengadu tentang amalan penjualan yang kerap dan agresif. Semua faktor ini digabungkan pastinya akan hilang kepercayaan dari SimpleSite.

 • https://www.trustpilot.com/review/www.simplesite.com

Reka bentuk & Penyesuaian

Pergi dari laman utama SimpleSite untuk membuat laman web anda yang diterbitkan dalam masa kurang dari lima minit.

Yang harus anda lakukan ialah mengklik ‘Mula di sini’, pilih ‘peribadi / blog’, ‘perniagaan’ atau ‘lain’, halaman subkategori, skema warna, gambar ciri, latar belakang, tajuk. Kemudian nama pengguna (nama domain), kata laluan, alamat e-mel anda dan anda sudah bersedia – laman web anda disiarkan secara langsung.

CiriGambaran keseluruhan
Templat Laman WebHanya ada satu susun atur asas yang boleh anda sesuaikan dari sana. Penyesuaian sangat terhad.
Antaramuka Pembina Laman WebDipaparkan di halaman arahan anda, halaman anda akan kelihatan seperti di web, bersama dengan spanduk yang menjengkelkan di bahagian atas dan sebelah kanan yang mengingatkan anda untuk menaik taraf ke versi Pro. Di sebelah kanan, Anda juga akan mempunyai pilihan untuk ‘Edit halaman’, ‘Tambahkan halaman baru’, ‘Tambahkan kedai dalam talian’, dan ‘Tetapan’ (yang merangkumi ‘Kelola Halaman,’ ‘Edit reka bentuk’ dan ‘Akaun’ ). Mengklik ke masing-masing menunjukkan skrin baru. Di bawah ‘Urus Halaman’, anda boleh menemui perkara seperti ‘Statistik’ dan ‘Beritahu rakan’ yang membolehkan anda menghantar e-mel mudah mengenai laman web anda kepada 100 penerima..
Penyesuaian Gaya HalamanAnda boleh menyesuaikan laman SimpleSite anda dengan memilih ‘Edit reka bentuk’ untuk menukar warna dan fon dan yang lain. ‘Edit halaman ini’ akan memberi anda pilihan untuk mengubah nama halaman, menambahkan teks, foto, video, tayangan slaid, lajur, berita, tanda tangan, atau elemen dokumen, bahagian teks atau foto. Anda boleh memilih untuk menambahkan pelbagai jenis halaman ke laman web anda seperti halaman standard, album foto, buku tamu, blog atau senarai harga. Tata letak tidak diseret dan lepas, dan anda hanya dapat melakukan rangkaian tindakan yang sangat terhad.
Navigasi TapakAnda boleh melintasi halaman anda dengan mudah di bawah pilihan ‘Urus halaman’ dalam ‘Tetapan’. Di sini anda dapat melihat, mengedit atau menghapus halaman dan menambah sub halaman.
Pengurusan KandunganTidak ada sistem pengurusan kandungan yang tersedia di SimpleSite. Semua media perlu dimuat naik semula jika anda mahu meletakkannya di tempat lain di laman web anda.
Foto dan GaleriAnda boleh menambah gambar, atau hingga lima galeri foto. Tidak ada penyunting foto, dan anda tidak akan dapat mengubah ukuran foto atau tempatnya muncul dalam susun atur.
Pembinaan Tapak Mudah AlihLaman web SimpleSite semuanya responsif sepenuhnya, jadi semuanya berfungsi dengan cemerlang pada peranti mudah alih tanpa perlu dilakukan lebih lanjut
Integrasi Perkongsian SosialKongsi di Facebook, Kongsi di Twitter dan Kongsi di butang Google+ semuanya muncul secara automatik di setiap halaman laman web anda.
Perkhidmatan Reka BentukTidak ada perkhidmatan reka bentuk yang ditawarkan – walaupun bersikap adil jika anda memerlukan bantuan untuk membina laman web anda dengan SimpleSite, anda lebih baik pergi ke tempat lain pula.

ciri-ciri & Alat

Apakah ciri-ciri pembangun SimpleSite? Lihat di bawah.

CiriGambaran keseluruhan
PersediaanYang anda perlukan hanyalah alamat e-mel – itu sahaja! Laman web anda dalam masa kurang dari 5 minit.
Reka Bentuk WebTerdapat sangat sedikit pilihan reka bentuk yang ada di editor. Anda cukup terkunci dalam satu format.
Nama domain tersuaiNama domain anda percuma dengan salah satu pelan berbayar, dan anda juga akan mendapat alamat e-mel tersuai anda – lima dengan pelan Pro.
Kedalaman NavigasiTerdapat satu tahap kedalaman dalam navigasi.
Widget dan AplTidak ada widget dan aplikasi selain video standard, foto, dll.
PengewanganTiada pengewangan melainkan anda menambah pautan afiliasi atau seumpamanya.
Statistik PelawatAnda boleh melihat paparan halaman, komen dari pelawat dan jempol untuk setiap halaman di bahagian Statistik. Ia juga menunjukkan jumlah keseluruhan paparan laman web.
Foto, Video dan AudioAnda boleh menambahkan audio, video, dan foto.
BloggingSusun atur laman blog ringkas disediakan.
Peta GoogleTidak.
Penyunting HTMLTidak.
Integrasi Media SosialTidak. Pengunjung hanya boleh berkongsi halaman tersebut ke Facebook, Twitter atau Google+.
Borang dan tinjauanTidak.
Ruang simpananJumlah simpanan tanpa had tersedia dengan rancangan berbayar.
Alat Surat BeritaCiri keluar e-mel ringkas disediakan sehingga 100 penerima.
ForumTidak.
Kedai E-Dagang / Dalam TalianKedai lima barang mungkin termasuk dalam rancangan Pro; rancangan E-Commerce memberi anda produk tanpa had.
Integrasi GatewaySimpleSite menggunakan gateway PayPal. Tidak ada pilihan lain.
Mesra SEOTidak.
Akses Terhad di Tapak (Perlindungan Kata Laluan)Tidak.
Analisis Google®Tidak.
Keselamatan Laman WebData disimpan di pelayan SimpleSite.
Pelbagai BahasaPenyunting datang dalam bahasa Inggeris, Indonesia, Jerman, Sepanyol, Norway, Portugis, Yunani, Malaysia, Denmark, Perancis, Belanda, Finland, Turki, Czech, Itali, Poland, Sweden dan Rusia.
Pengoptimuman Mudah AlihSetiap templat benar-benar responsif, jadi sudah dioptimumkan untuk mudah alih.
Teknologi CDNTidak.

Rancangan & Harga

Di mana kita bermula dengan rancangan harga SimpleSite? Baiklah, sebagai permulaan, telah terpampang di seluruh halaman arahan mereka sehingga Anda dapat, “membuat laman web atau blog percuma”, “membuat laman web percuma”, dan “itu gratis”!

Perkara yang gila tentang ini adalah bahawa ia tidak benar. Laman web ini hanya percuma selama 30 hari, selepas itu, anda perlu menaik taraf ke rancangan Pro atau E-Commerce untuk terus menggunakan perkhidmatan ini.

Versi platform percuma hanyalah percubaan percuma. Dengan itu, anda mendapat 15 halaman, hingga 300 gambar dan 10 minit video, alamat web yoursite.simplesite.com, kedai web dengan hingga lima item dengan gateway PayPal dan iklan SimpleSite di halaman anda.

Pelan Pro
US $ 11.95 / bulan, US $ 29.95 / 3 bulan.

Pelan Pro membolehkan anda mempunyai halaman, gambar, dan video tanpa had, dan lontaran nama domain anda bersama dengan lima alamat e-mel tersuai. Iklan juga dikeluarkan dari halaman anda

Rancangan E-Dagang
US $ 26.95 / bulan, US $ 74.95 / 3 bulan.

Pelan E-Commerce memberi anda semua dalam rancangan Pro bersama dengan jumlah item yang tidak terhad di kedai dalam talian anda.

Sokongan pengguna

Atau haruskah kita mengatakan, “Apa sokongan pelanggan?” Perkara yang beruntung mengenai editor SimpleSite ialah anda mungkin tidak memerlukan bantuan untuk menghidupkan dan menjalankan laman web anda. Satu-satunya jalan perkhidmatan pelanggan yang benar-benar tersedia untuk pengguna adalah akaun perkhidmatan pelanggan e-mel.

Anda boleh menunggu hingga dua hari untuk balasan e-mel anda, jadi tidak begitu berguna jika anda memerlukan jawapan untuk pertanyaan sekarang.

 • Telefon
  Tiada sokongan telefon.
 • E-mel sokongan
  Anda boleh menghantar e-mel kepada pasukan sokongan – balasan akan mempunyai perubahan sehingga dua hari.
 • Berbual
  Tiada kemudahan sembang langsung.
 • Asas pengetahuan
  Q yang sangat asas & Bahagian di laman web
 • Tutorial Video
  Tidak ada tutorial video yang tersedia.
 • Forum Sokongan
  Tiada forum sokongan pengguna.
 • Pilihan Tambahan
  Tidak ada pilihan bantuan lain yang tersedia.

Kemudahan penggunaan

Berikut adalah satu kawasan yang SimpleSite unggul dengan senang digunakan. Seluruh prosesnya begitu, begitu, begitu mudah. Anda boleh mempunyai seluruh laman web dengan kandungan berguna di dalamnya dan berjalan dalam masa 10 minit.

Susun aturnya bersih (kerana hampir tidak ada pilihan untuk dipilih). Navigasi antara halaman mudah setelah anda mempunyai beberapa klik. Menambah dan menguruskan kedai dalam talian nampaknya sangat mudah. Penghantaran e-mel berfungsi dengan baik.

Satu-satunya halangan yang mungkin dimiliki oleh beberapa orang adalah bahawa itu bukan editor What You See Is What You Get (WYSIWYG). Ini bermaksud bahawa semasa anda mengedit halaman, anda tidak akan melihat bagaimana penampilannya ketika mereka sedang menyiarkan halaman semasa anda mengedit.

Sebilangan besar pembangun laman web lain sekarang memberi anda antara muka WYSIWYG kerana ia menghilangkan ‘penyuntingan dan kemudian kembali dan memeriksa gelungnya’ yang cukup memakan masa.

Walaupun begitu, ini adalah masalah kecil kerana anda tidak mempunyai banyak pilihan untuk menyesuaikan halaman anda. Untuk semua kekurangannya, SimpleSite tetap mengikuti namanya.

Kesimpulannya

SimpleSite sudah ketinggalan zaman, terhad dalam fungsi dan penyesuaian, hanya memiliki satu jalan untuk perkhidmatan pelanggan (yang boleh menjadi lambat), dan, di atas semua itu, agak mahal! Harga tersembunyi dan peringatan berterusan mereka untuk meningkatkan perkhidmatan anda adalah tambahan yang tidak diingini juga.

Satu-satunya sebab anda menggunakan SimpleSite sebagai pembangun laman web adalah jika anda ingin membina laman web yang berfungsi dalam masa sepuluh minit, atau anda mempunyai kemahiran pengkomputeran yang sangat terhad. Untuk orang lain, anda pasti ingin menjauhkan diri daripada pembangun ini.

SimpleSite seharusnya ditinggalkan pada tahun 2003, di mana ia berada. Bagi sesiapa yang mencari pembangun laman web sederhana yang menjadikan kandungan anda kelihatan baik, kami mengesyorkan mencari di tempat lain. Anda boleh melihat pembangun lain seperti Wix dan Yola jika anda menginginkan sesuatu yang mudah digunakan.

SimpleSite tidak berjaya mengikuti pertandingan.

Bandingkan

SimpleSite

86

Wix

96

Weebly

95

Ruang Squarespace

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map