Kajian LiquidWeb 2016


Web Cecair

Melawat laman web

94


Skor AWA

Web Cecair

Liquid Web menawarkan pelayan berasaskan Linux dan Windows dalam pelbagai rancangan, dengan pilihan bersama, VPS, berdedikasi, dan berasaskan awan. Ditubuhkan pada tahun 1997, syarikat hosting yang berpusat di Michigan ini telah berkembang dengan mantap dan termasuk dalam senarai syarikat 5000 yang berkembang pesat lapan tahun berturut-turut, dari 2007 hingga 2014. Baca ulasan LiquidWeb kami di bawah

Kelebihan

 • Penghijrahan Percuma
 • 24/7/365 Sokongan Pelanggan Cemerlang
 • Jaminan Masa 100%
 • 59 Jaminan Panggilan Telefon dan Sembang Langsung

Keburukan

 • Harga Mahal
 • Kekurangan Kaedah FTP Skrip

Gambaran keseluruhan

 • Laman web: www.liquidweb.com
 • Ibu pejabat: Lansing, Michigan
 • Tahun Ditubuhkan: 1997
 • Pekerja: 450+
 • Pelanggan: 30,000+
 • Kategori: Web Hosting
 • Perkhidmatan: Dikongsi, VPS, Dedicated Server, WordPress Managed Hosting
 • Jaminan wang dikembalikan: 30 hari

Liquid Web memang menawarkan hosting bersama, tetapi jelas ditujukan untuk pasaran hosting Dedicated, VPS, dan Managed. Untuk ciri yang disediakan oleh harga yang ditawarkan, Liquid Web adalah salah satu pilihan paling menarik yang tersedia untuk perniagaan peringkat perusahaan.

Individu baru memulakan, atau seseorang mahu blog peribadi, mungkin mendapati Web Cecair mahal berbanding alternatifnya. Walau bagaimanapun, bagi mereka yang mendapati kebolehpercayaan, keselamatan, dan sokongan yang luar biasa adalah suatu keharusan, Liquid Web adalah salah satu yang terbaik.

Dengan 4 rancangan bersama, 10 rancangan VPS, dan 6 rancangan pelayan khusus – ditambah rancangan disesuaikan – Web Cair menawarkan skalabiliti untuk berkembang seiring keperluan perniagaan anda berkembang.

Penyimpanan pada rancangan Web Cecair berasaskan SSD untuk tindak balas dan kebolehpercayaan yang lebih pantas. Untuk laman web raksasa, pilihan untuk penyeimbang beban menyebarkan lalu lintas di beberapa pelayan tersedia dengan bayaran bulanan.

Sebilangan besar rancangan Web Cecair menawarkan nama domain percuma, dengan rancangan hosting bersama Profesional dan Separuh Dedikasi yang menawarkan lima nama domain percuma dan IP khusus. Pelan bersama menawarkan cPanel, akaun e-mel tanpa had, SSH, dan sandaran setiap malam.

Pelan VPS mudah ditingkatkan atau diturunkan, dan menawarkan lebar jalur masuk tanpa had dan 5 TB lebar jalur keluar; Penyimpanan SSD dan pengebilan harian dilindungi RAID – yang bermaksud anda hanya membayar untuk apa yang anda gunakan.

Pelan khusus tersedia di Linux atau Windows, dan mempunyai pilihan pelayan pemproses tunggal, dua, atau quad.

Dilaksanakan pada akhir 2015, hosting WordPress yang dikendalikan di Web Cecair dengan cepat telah menjadi pilihan utama bagi pemilik perniagaan WordPress. Terdapat enam rancangan WordPress Terurus yang berbeza bermula dari 10 laman web hingga 200 laman web, dan menyediakan penyimpanan SSD 100 GB hingga 1 TB.

Dengan VPS yang dikendalikan sepenuhnya dengan pelawat tanpa had, sokongan multisite, termasuk SSL, sokongan 24/7, dan sandaran automatik, Liquid Web mempunyai rancangan untuk memenuhi keperluan anda.

Dengan penghijrahan percuma laman WordPress anda dari hos lain dan pemasangan WordPress satu klik, penyediaan di Web Cecair semudah mendapat.

Web Cecair juga mempunyai pilihan penjual semula di mana anda mengendalikan penagihan kepada pelanggan anda; penyelesaian pilihan rakan kongsi di mana Liquid Web menangani penagihan, dan anda mendapat komisen bulanan; dan program rujukan dengan komisen satu kali yang lebih baik daripada purata.

Web Cecair secara spesifik menyebut hosting pematuhan HIPPA di laman web mereka. Dengan pusat data yang aman dipantau 24/7/365, Cisco Firewalls, kuasa sandaran, pekerja yang diperiksa secara menyeluruh, kabinet terkunci secara fizikal, dan sandaran berterusan ke lokasi di luar lokasi, Liquid Web mempunyai dua konfigurasi yang berasingan, satu pelayan, dan beberapa pelayan, untuk memenuhi syarat HIPAA yang paling ketat.

Liquid Web menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari – tolak sebarang kos yang berkaitan dengan produk tambahan atau pendaftaran domain. Pendaftaran domain percuma hanya untuk hosting di Web Cecair. Anda tidak akan dikembalikan yuran tersebut, tetapi anda akan dapat mengekalkan nama domain.

Web Cecair telah memenangi banyak penghargaan pada masa lalu untuk perkhidmatan pelanggan dan hosting Terurus. Walaupun terdapat kemungkinan untuk mendapatkan ulasan negatif dari pelanggan, namun jarang sekali, dan secara keseluruhan syarikat mendapat markah yang sangat tinggi dari pelanggan. Kaedah lain untuk menilai prestasi adalah dalam senarai pelanggan.

Liquid Web dipercayai sebagai penyelesaian hosting untuk MTV, Ducati, FedEx, BOSE, American Airlines, National Geographic, dan banyak lagi syarikat besar.

Dengan harganya, Liquid Web tidak akan keliru dengan syarikat hosting tingkat bajet, tetapi mereka menawarkan harga yang kompetitif dengan ciri tahap utama. Bagi mereka yang tidak boleh berkompromi dengan perkhidmatan pelanggan, kebolehpercayaan, waktu operasi, dan keselamatan, Liquid Web adalah syarikat hosting yang perlu dipertimbangkan.

Ciri-ciri utama

 • Sokongan Pelanggan 24/7/365
 • Mematuhi HIPAA
 • Kelas Perusahaan
 • Sokongan Panel Kawalan Penuh
 • Perlindungan Virus dan Spam
 • Peningkatan Keselamatan
 • Pemulihan bencana
 • CloudLinux
 • Makluman Pemantauan Tahap Sistem
 • Pelayan Permainan
 • Infrastruktur Rangkaian Terurus sepenuhnya
 • Perkakasan Terurus Sepenuhnya

Pautan Pantas

Keputusan Pakar Industri di LiquidWeb

Perkhidmatan HostingApa gosip dari pakar mengenai LiquidWeb? ADAKAH perkhidmatan pelanggan mereka benar-benar “heroik” seperti yang diharapkan? Semua tanda menunjukkan ya. LiquidWeb mendapat tawaran hebat dari para pakar dengan bintang 4+ yang hebat daripada lima bintang.

Berikut adalah keputusan penting dari pendapat pakar:

 • Sokongan heroik sebenarnya merupakan perihal yang mencukupi mengenai perkhidmatan pelanggan syarikat!
 • Waktu operasi yang hebat, dan mereka menyelesaikan masalah pelayan dengan cepat
 • Rangkaian pilihan keselamatan yang besar dengan firewall, perlindungan malware, VPNS, dll.
 • Pilihan pelayan khusus yang hebat untuk pelanggan, dengan banyak tambahan untuk menyesuaikan pakej anda sepenuhnya
 • Pilihan pelayan peribadi maya adalah pilihan kuat lain, yang tersedia dengan bayaran yang lebih rendah
 • Penyelesaian WordPress Terurus mereka berfungsi dengan baik untuk halaman perniagaan dan peribadi
 • Panel kawalan yang senang digunakan untuk pengurusan
 • Ia mungkin mahal bagi sesetengah pengguna

Para pakar bersetuju bahawa LiquidWeb adalah penyelesaian hosting yang hebat untuk perniagaan yang mampu membelinya. Dengan perkhidmatan pelanggan dan masa operasi yang sangat baik, di samping pilihan VPS berkualiti tinggi mereka, hosting LiquidWeb naik ke puncak ulasan mereka.

Ulasan dan Testimoni Pengguna Positif di LiquidWeb

Perbincangan di kalangan pelanggan LiquidWeb nampaknya sangat positif: pelanggan sangat mempercayai perkhidmatan yang mereka berikan, dan yang paling penting mereka boleh bergantung pada mereka. Berikut adalah beberapa komen teratas dari pengguna:

 • Masa sambutan yang luar biasa dari perkhidmatan pelanggan Jawapan kurang dari 1 minit dari pasukan teknologi? Ya, LiquidWeb menawarkannya. Pusat mereka berpusat di AS dan bukannya di luar pesisir.
 • Waktu operasi yang hebat Pelanggan mengatakan bahawa waktu operasi LiquidWeb adalah salah satu ciri terbaik dari platform hosting.
 • Keupayaan untuk menangani pertanyaan teknikal yang kompleks Ini juga mungkin membuktikan bahawa syarikat itu tidak menyokong sokongan pelanggan mereka. Soalan teknikal diajukan dengan cepat, dan sesuai.
 • Platform selamat Anda meletakkan data anda dengan mudah.

LiquidWeb: Ulasan dan Aduan Pengguna Negatif

Walaupun terdapat ulasan positif terutamanya dari pelanggan mengenai perkhidmatan LiquidWeb, berikut adalah beberapa perkara yang memburukkan beberapa orang.

  • Perkhidmatan pelanggan mungkin tidak sesuai Nampaknya sebilangan pelanggan telah menemui beberapa perwakilan perkhidmatan pelanggan yang kurang kompeten baru-baru ini, walaupun ini sepertinya menjadi pengecualian, bukan norma.
  • Harga sedikit tinggi jika anda menjalankan laman web peribadi Walaupun harganya mungkin tinggi jika anda menjalankan laman web peribadi (mungkin kelihatan di tempat lain), ini sesuai dengan perniagaan. Penyelesaian WordPress Terurus mungkin sesuai untuk halaman peribadi.

Kebolehpercayaan & Waktu tamat

Untuk rancangan VPS dan hosting yang dikendalikan, Liquid Web menjamin 100% masa operasi dan kuasa, atau anda dikreditkan sepuluh kali waktu henti atau masa pemadaman kuasa. Untuk pelayan khusus, jika perkakasan yang rosak perlu diganti, pembaikan akan dilakukan dalam masa 30 minit, atau anda akan dikreditkan sepuluh kali ganda dari masa tambahan.

Liquid Web mempunyai tiga pusat data yang dimiliki sepenuhnya dan dikendalikan di lokasi di Michigan, dan pusat data yang serupa di Phoenix, Arizona, yang memberi mereka kelebihan untuk perkhidmatan yang dapat dipercayai dan pemulihan bencana. Pelayan dipantau 24/7 oleh kakitangan di lokasi untuk terus mengetahui masalah, dan menyelesaikan masalah secepat mungkin. Pusat data mempunyai dinding konkrit bertetulang, dan kuasa dan AC berlebihan dengan sandaran UPS dan diesel. Tawaran Web Cecair lawatan video di laman web pusat data mereka.

Pelanggan boleh membuat sandaran secara manual dari panel kawalan yang disediakan oleh rancangan. Pelayan yang diuruskan disandarkan setiap malam. Liquid Web mempunyai apa yang disebutnya sebagai “Guardian Backup,” yang menyediakan sandaran berterusan ke lokasi di luar lokasi dengan bayaran bulanan tambahan.

ciri-ciri & Alat

Mari lihat lebih dekat ciri dan alat berguna yang disediakan oleh Host.

Ciri
Gambaran keseluruhan
Panel kawalanCPanel yang popular disediakan untuk kebanyakan rancangan, dan Plesk tersedia untuk rancangan pelayan khusus Windows. Sokongan WordPress Multisite dilengkapi dengan semua rancangan WordPress yang dikendalikan, sehingga laman WordPress anda dapat diuruskan dari satu papan pemuka.
Ruang CakeraIa berbeza-beza, bergantung pada rencana dan jenis hosting.
 • Dikongsi – Standard 5 GB, Webmaster 20 GB, Profesional 40 GB, storan SSD 40 GB Separa Dedikasi.
 • VPS – Dari 50 GB hingga 1.8 TB bergantung pada rancangan tertentu yang dipilih.
 • Dedicated – Pemacu utama SSD dilindungi RAID 250 GB, pemacu sandaran SATA 1 TB
 • WordPress Terurus – storan SSD 100 GB hingga lebih dari 1 TB.
Lebar jalurUntuk hosting bersama, lebar jalur berbeza dari 240 GB hingga 640 GB. WordPress terancang merancang untuk membenarkan pelawat tanpa had. Untuk pelayan khusus dan hosting VPS, lebar jalur tidak terhad untuk masuk dan 5 TB untuk lebar jalur keluar sebulan.
Sokongan Pangkalan DataLiquid Web menyokong (bergantung pada paket) Percona, MySQL, Microsoft SQL, Cassandra, Hadoop, dan ScaleArc.
Domain PercumaHosting bersama dilengkapi dengan 2 hingga 5 nama domain percuma, bergantung pada rancangan yang dipilih. Semua kecuali pelan VPS terkecil menyediakan satu pendaftaran domain percuma.
Pelbagai DomainPelbagai domain dibenarkan. Hosting WordPress yang diuruskan membolehkan sehingga 10 laman web dengan rancangan terendah hingga 200 laman web dengan paket Enterprise.
Sandaran DataLiquid Web menawarkan Cadangan Penjagaannya, yang membuat sandaran di luar laman web secara berterusan dengan bayaran bulanan tambahan. Sandaran manual buatan pengguna boleh dilakukan melalui panel kawalan, dan rancangan WordPress Terurus mempunyai sandaran automatik.
Pemasang Aplikasi Satu KlikAplikasi pemasangan satu klik Softaculous dan Fantastico tersedia.
Akaun E-melWeb Cecair menyediakan akaun e-mel tanpa had.
Keselamatan HostingWeb Cecair menyediakan SSH dan SSL bersama (selama satu tahun pada kebanyakan rancangan). Pusat data dipantau dengan kakitangan 24/7. Untuk rancangan yang diuruskan sendiri, amaran e-mel dihantar. Untuk rancangan Teras dan Terurus Sepenuhnya, makluman secara automatik dibalas dalam masa 10 minit. Terdapat pilihan yang sesuai dengan HIPPA yang boleh anda atur dengan Liquid Web. Perlindungan DDoS disediakan dengan bayaran bulanan tambahan.
Perlindungan Malware dan SpamPerlindungan firewall dan spam dan anti-virus asas ada di semua akaun melalui ServerSecure. Langkah keselamatan tambahan dan pengerasan pelayan tersedia di ServerSecurePLUS dengan bayaran bulanan tambahan. Untuk perlindungan e-mel tambahan, MailSecure, rangkaian perlindungan spam dan perisian hasad lanjutan, tersedia dengan tambahan $ 1 per domain.
Keranjang BelanjaLiquid Web menyokong beberapa troli membeli-belah yang popular, termasuk Agora, Cube Cart, Zen Cart, dan banyak lagi. Anda boleh mengimport dan memasang keranjang belanja dari vendor yang mungkin tidak tersedia melalui Softaculous atau Fantastico.
Sokongan Bahasa PengaturcaraanLiquid Web menyokong bahasa pengaturcaraan konvensional, termasuk PHP, Perl, Python, Javascript, C ++, dan Ruby.
Statistik TapakAWStats dan Webalizer adalah dua alat pengesanan yang biasa, dan ia disediakan melalui CPanel. Alat penjejakan lain seperti Google Analytics juga boleh dipasang di laman web.
Ciri dan Alat TambahanDengan harga $ 10 sebulan, Nessus Scanner mengimbas sehingga 10 IP untuk kelemahan dan perisian hasad dan membuat laporan. Web cair bekerjasama dengan Akamai untuk menyediakan CDN pada harga bulanan berdasarkan lebar jalur. Pelan Storm VPS menawarkan pilihan VPN dengan bayaran tambahan.

Rancangan & Harga

Harga hosting sering berubah melalui promosi dan persaingan. Harga yang disenaraikan di sini berdasarkan pada apa yang terdapat di laman web Liquid Web pada masa artikel ini.

Web Cecair menyediakan Hosting yang dikongsi walaupun itu bukan fokus utama mereka. Rancangannya agak terhad dan harganya lebih tinggi daripada banyak rancangan bersama dari syarikat hosting lain. Yang mengatakan, ada empat rancangan hosting bersama dari Liquid Web.

The Piawai menawarkan storan SSD 5 GB, lebar jalur 240 GB, dan dua nama domain percuma dengan harga $ 14.95 sebulan.

The Webmaster menyediakan storan SSD 20 GB, lebar jalur 400 GB, dan tiga nama domain percuma dengan harga $ 19.95 sebulan.

The Profesional merangkumi IP khusus, penyimpanan SSD 40 GB, lebar jalur 640 GB, dan lima nama domain percuma dengan harga $ 24.95 sebulan.

The Separuh Dedikasi pelan menawarkan penyimpanan SSD 40 GB, lebar jalur 640 GB, IP khusus, dan lima nama domain percuma dengan harga $ 40 sebulan.

Ditambah pada tahun lalu, WordPress yang diuruskan adalah tambahan baru untuk barisan Web Cecair. Terdapat enam rancangan WordPress yang diuruskan. Semua rancangan menyediakan pelawat tanpa had dan SSL percuma. Perbezaannya adalah dalam jumlah penyimpanan SSD (100 GB hingga 1 TB) dan jumlah laman web yang dibenarkan.

 • Peribadi itu untuk sehingga 10 laman web dan penyimpanan 100 GB dengan harga $ 89 sebulan.
 • The Professional ada sehingga 20 laman web dan penyimpanan 150 GB dengan harga $ 149 sebulan.
 • Agensi membenarkan sehingga 40 laman web dan penyimpanan 300 GB dengan harga $ 229 sebulan.
 • Agency Plus adalah untuk 80 laman web dan penyimpanan 600 GB dengan harga $ 395.
 • Commerce membenarkan sehingga 160 laman web dan penyimpanan 400 GB dengan harga $ 445 sebulan.
 • Pelan Enterprise memungkinkan untuk menyimpan sehingga 200 laman web dan 1 TB dan lebih banyak penyimpanan, dengan harga tersuai berdasarkan keperluan anda.

Di samping itu, untuk hosting WordPress Terurus, fokus utama Liquid Web adalah pada hosting terurus melalui pelayan khusus dan rancangan VPS. Bagi mereka yang memerlukan pelayan khusus, terdapat beberapa pilihan yang boleh dikonfigurasi.

Pilih dari 4 teras tunggal bermula pada $ 199 sebulan, teras 6-tunggal bermula pada $ 289 sebulan, 6-teras ganda bermula pada $ 349 sebulan, 10-teras ganda bermula pada $ 540 sebulan, 12-teras ganda bermula pada $ 899 setiap bulan sebulan, atau dua-teras 14-bermula dari $ 1099 sebulan.

Anda mempunyai pilihan untuk mengkonfigurasi lebih banyak RAM, lebih banyak penyimpanan, Sandaran Penjaga, Sistem Operasi, lebar jalur, dan banyak lagi, dengan bayaran tambahan dari harga mulai.

Terdapat 10 rancangan VPS yang tersedia berdasarkan RAM dan storan. Pelan permulaan adalah 1 GB Ram dan storan 50 GB dengan harga $ 50 sebulan. Sembilan rancangan seterusnya menyediakan SSL percuma dan pendaftaran domain percuma dan bermula pada RAM 2 GB dan storan SSD 100 GB dengan harga $ 79 sebulan, dan naikkan RAM 512 GB dan penyimpanan SSD 1.8 TB untuk $ 2010 sebulan.

Cloud VPS dan pelayan khusus boleh didapati melalui platform Storm dan berharga setiap hari, bermula dari $ 1,64 sehari untuk VPS dan $ 3,62 sehari untuk pelayan khusus.

Sokongan pengguna

Web Cecair wajar dibanggakan dengan perkhidmatan pelanggan mereka. Mereka menjamin respons awal 59 saat untuk panggilan telefon, respons 30 minit untuk e-mel meja bantuan, dan respons awal 59 saat untuk sembang langsung. Ia sentiasa dipantau, dan statistik bulanan disiarkan di halaman depan laman web Liquid.

Mereka mempunyai telefon, e-mel, dan sembang langsung yang tersedia 24 jam sehari, tujuh hari seminggu. Sebilangan besar ulasan pelanggan gembira mengenai sokongan yang diterima daripada juruteknik. Sokongan ada di lokasi di keempat-empat lokasi pusat data A.S..

Anda boleh menghubungi Liquid Web melalui telefon di 800-580-4885, atau di peringkat antarabangsa di 1-517-322-0434. E-mel untuk sokongan dan pengebilan, serta sembang langsung, terdapat di Liquid Web’s halaman hubungan. Anda juga boleh menggunakan [email protected].

Halaman kenalan juga mempunyai alamat korporat di Lansing, Michigan, serta maklumat hubungan untuk Hubungan Media. Liquid Web juga menyediakan secara mendalam asas pengetahuan untuk menjawab soalan dan memberikan tutorial. Terdapat juga a blog yang kelihatan disiarkan secara berkala.

Kemudahan penggunaan

Fokus Web Cecair adalah menjadikannya semudah mungkin untuk anda. Mereka cemerlang dalam hosting yang dikendalikan, yang bermaksud anda fokus pada teras perniagaan anda dan membiarkan aspek teknikal dikendalikan oleh lebih dari 400 pekerja Web Cecair. Pemasangan satu klik melalui Fantastico dan Softaculous menjadikan aplikasi menambah mudah.

Kesimpulannya

Terdapat pilihan hosting yang lebih murah. Walau bagaimanapun, hanya sedikit host yang menawarkan tahap hosting dan ciri Terurus seperti yang dilakukan oleh Liquid Web pada tahap harga mereka. Liquid Web ditujukan kepada pemilik perniagaan yang memerlukan keamanan, kebolehpercayaan, dan skalabilitas dengan harga yang berpatutan. Pemburu barang murah mesti mencari di tempat lain.

Sebilangan besar pelanggan merasakan bahawa sokongan yang luar biasa, kakitangan yang kompeten, pusat data yang dimiliki sepenuhnya dan diuruskan, dan 100% masa operasi yang dijamin bernilai dolar tambahan.

Bandingkan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map