Kajian JustHost 2016

Logo syarikat JustHost disemak.


JustHost

Melawat laman web

8.9


Skor AWA

JustHost

JustHost adalah hos web berasaskan Linux dengan harga yang kompetitif dengan senarai penuh ciri yang memberikan keseimbangan fungsi dan anggaran. Ditubuhkan pada tahun 2008, JustHost mempunyai sejarah memiliki salah satu rekod terbaik untuk kebolehpercayaan dalam perniagaan. Baca ulasan JustHost kami di bawah.

Kelebihan

 • Ruang Cakera Tanpa Had
 • Hosting Domain Tanpa Had
 • Jaminan Pulangan Wang 30 Hari
 • Perpustakaan Skrip Percuma

Keburukan

 • Penjualan yang agresif
 • Blog WordPress Sedia Ada Penting
 • Proses Pendaftaran Domain Lebih Lama

Gambaran keseluruhan

 • Laman web: www.justhost.com
 • Ibu pejabat: Glendale, CA
 • Tahun Ditubuhkan: 2008
 • Tapak yang Dihoskan: 50,000+
 • Kategori: Web Hosting
 • Perkhidmatan: Web Hosting Berkongsi
 • Jaminan wang dikembalikan: 30 hari

JustHost ditujukan kepada pemilik perniagaan kecil dan individu yang mencari banyak ciri dengan anggaran. Pada masa lalu, JustHost telah menumpukan perhatian pada hosting bersama tetapi baru-baru ini menambahkan pilihan VPS dan pelayan khusus.

Walau bagaimanapun, penawaran baru tidak setanding harga rancangan hosting bersama. Jadi, walaupun terdapat skalabilitas, ia lebih mahal daripada beberapa penyedia hos yang setanding. Ini agak membataskan ruang untuk mengembangkan laman web anda sekiranya anggaran menjadi perhatian.

Oleh itu, anda akan mendapati JustHost mempunyai semua yang anda perlukan untuk memulakan anda di laman web anda. Dengan rancangan Pro, anda mendapat satu pendaftaran domain percuma, akaun e-mel tanpa had, dan kemampuan untuk menjadi tuan rumah jumlah domain tambahan dan subdomain tanpa had.

Semua rancangan mengiklankan lebar jalur yang tidak terhad, tetapi tidak begitu. Ini dimaksudkan untuk tidak terbatas untuk penggunaan biasa, dan JustHost akan memberitahu anda jika merasa penggunaan anda berlebihan. Anda boleh mendapatkan halaman anda dengan cepat menggunakan templat, menggunakan pembangun laman Just Host.

Dengan CPanel yang mesra pengguna, anda mempunyai cara untuk mengurus laman web anda dengan cekap. MOJO Marketplace bermaksud akses ke pemasangan satu klik beratus-ratus tambahan dan skrip. Untuk webmaster yang memerlukan e-commerce, anda boleh menambahkan troli membeli-belah anda atau memasang salah satu troli dari MOJO Marketplace.

Perkhidmatan pelanggan adalah keutamaan tinggi dan sokongan diberikan 24/7. JustHost bekerjasama dengan ResellerClub untuk membantu mereka yang berminat dengan perkhidmatan penjual semula.

JustHost adalah salah satu syarikat pertama yang menawarkan jaminan wang dikembalikan pada bila-bila masa. Dalam 30 hari pertama, bayaran balik sepenuhnya – dikurangkan sebarang kos yang berkaitan dengan produk tambahan atau pendaftaran domain. Pendaftaran domain percuma hanya untuk hosting di Just Host. Anda tidak akan dibayar balik yuran tersebut, tetapi anda akan dapat menyimpan nama domain tersebut.

Anda boleh memindahkan domain ke pendaftar lain, atau menyimpannya dengan Just Host. Selepas 30 hari, sekatan yang sama untuk kos tambah dan domain tetap ada, dan pengembalian wang diprorata untuk masa yang tersisa pada jangka masa anda.

Tidak ada bayaran untuk menamatkan tempoh anda lebih awal. Jaminan ini memberi anda kemampuan untuk mencuba Just Host, dan jika itu tidak sesuai dengan keperluan anda, batalkan dan dapatkan bayaran balik anda.

Sekiranya anda mempunyai laman web WordPress, JustHost mempermudah pemasangan WordPress melalui MOJO Marketplace. Tidak ada Hosting WordPress yang diuruskan. Namun, terdapat Optimized Hosting untuk WordPress, yang hanya untuk laman WordPress dan direka untuk mengoptimumkan prestasi mereka.

Sama ada anda menggunakan WordPress atau tidak, JustHost memang menyediakan masa operasi yang boleh dipercayai. Walaupun tidak ada jaminan, mereka menuntut rekod uptime 99.9%.

JustHost telah memenangi banyak penghargaan pada masa lalu untuk perkhidmatan pelanggan, harga, kebolehpercayaan, dan sebagai penyedia utama untuk hosting blog. Seperti kebanyakan penyedia hos web bajet, Just Host mempunyai ulasan yang terang dan ulasan yang sangat negatif.

Reputasinya telah meningkat sejak 2010, kerana dijual kepada Endurance International Group (EIG), syarikat yang sama yang memiliki banyak penyedia lain seperti BlueHost dan HostGator. Secara keseluruhan, JustHost mempunyai reputasi yang baik – terutamanya memandangkan ciri-ciri yang tersedia untuk harganya.

Selalunya hos termurah bukanlah pilihan terbaik. JustHost menawarkan harga yang kompetitif tetapi memberi anda ciri yang anda harapkan dari hos yang jauh lebih mahal. Kemudahan penggunaan, perkhidmatan pelanggan yang sangat baik, penggunaan CPanel, dan tambahan percuma, menjadikan JustHost sebagai perkhidmatan hosting yang perlu dipertimbangkan – terutamanya jika anda mementingkan anggaran.

Ciri-ciri utama

 • Nama Domain Percuma
 • Persediaan Segera Percuma
 • Sokongan Teknikal 24/7
 • Pembina Laman Percuma
 • Sokongan E-mel Selamat POP3
 • Akses Shell Selamat
 • Perlindungan Pembunuh Spam
 • Sandaran Laman Kesopanan
 • Pelbagai Sambungan Ethernet 10 Gigabit
 • Pemantauan Rangkaian 24/7
 • Pelayan Selamat SSL
 • Pengurus Fail Web

Pautan Pantas

Keputusan Pakar Industri di JustHost

Web Hosting Antara pakar, JustHost menduduki tempat tertinggi dalam hal harga. Pengguna boleh membuat laman web dengan harga serendah $ 3,95 sebulan. Walau bagaimanapun, memandangkan kelemahan yang berkaitan dengan perkhidmatan mereka, itu tidak semestinya bernilai. Walaupun begitu, harga yang berpatutan tidak cukup untuk mendapatkan JustHost lebih daripada 3 bintang daripada pakar.

Pengkritik juga menjalankan pelbagai ujian untuk mengukur masalah waktu henti. Berdasarkan hasilnya, JustHost berada di bawah senarai panjang perkhidmatan web hosting mengenai gangguan dan waktu henti. Ini adalah masalah utama bagi perniagaan. Apabila pelawat dan pengguna tidak dapat mengakses laman web anda, keuntungan anda akan langsung terpengaruh.

Walaupun pakar memuji alat pembangun laman web dan pasaran aplikasi, ciri ini tidak mencukupi untuk mengatasi prestasi yang buruk. Secara keseluruhan para pakar memberi JusHost penilaian yang adil atau baik. Pada akhirnya, terdapat pilihan yang lebih baik di pasaran yang lebih digalakkan.

 • http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2426347,00.asp

Ulasan dan Testimoni Pengguna Positif di JustHost

Sebilangan besar ulasan positif dari pengguna adalah dari tahun yang lalu. Ulasan terbaru menunjukkan bahawa JustHost merupakan salah satu pilihan yang paling boleh dipercayai dan berpatutan di pasaran. Malangnya, perkara itu tidak lagi berlaku. Mereka bukan sahaja gagal mengikuti tren industri dan menawarkan ciri yang sama dengan pesaing, mereka juga mengalami banyak masalah teknikal. Pelanggan ingin dapat bergantung pada perkhidmatan hosting mereka untuk memastikan laman web mereka terus berjalan dan segera menangani serta menyelesaikan masalah. Nampaknya JustHost tidak lagi dapat melakukan itu, yang bermaksud bahawa walaupun harga rendah juga tidak berbaloi. Secara keseluruhan, pengguna memberikan JustHost purata 2 daripada 5 bintang.

Ulasan dan Aduan Pengguna Negatif di JustHost

Berdasarkan ulasan pengguna, sepertinya JustHost telah mengalami beberapa masalah besar dalam satu tahun kebelakangan dan masih belum kembali. Pengguna yang berpuas hati dengan perkhidmatan dan setia kepada syarikat sekarang memberitahu orang lain untuk menjauhkan diri. Sebahagian daripada masalah itu berkaitan dengan pelanggaran keselamatan yang mempengaruhi banyak pelanggan dan menyebabkan banyak sakit kepala. Nampaknya pelayan mereka kurang dipercayai dan bertanggungjawab untuk banyak waktu henti dan masa muat yang perlahan selama 12 bulan terakhir.

Pelanggan kecewa dengan masalah yang berterusan dan kekurangan sokongan pelanggan. Mereka menghadapi masalah untuk menghubungi sesiapa sahaja dan hanya menerima maklum balas tersembunyi dan janji kosong untuk menyelesaikan masalah.

 • http://www.whoishostingthis.com/hosting-reviews/justhost/
 • https://webhostinggeeks.com/user-reviews/justhost/

Kebolehpercayaan & Waktu tamat

Just Host menuntut 99.9% kebolehpercayaan masa operasi walaupun mereka tidak menjaminnya. Hanya Host melakukan penyelenggaraan bulanan di pelayannya, yang mana mereka mengatakan mungkin ada sehingga 45 minit waktu tutup setiap bulan.

Statistik bermula pada bulan Ogos 2011, menunjukkan catatan masa uptime dalam julat 99% atas – waktu operasi terendah untuk sebulan adalah 99.51%, dengan beberapa bulan mempunyai waktu operasi 99.99%.

Sebilangan besar pelanggan memberikan ulasan yang baik untuk waktu operasi, tetapi sebilangan pengguna mengadu mengenai waktu henti yang berlebihan. Secara keseluruhan, waktu operasi adalah di atas purata untuk Just Host.

Just Host tidak menawarkan sandaran berlebihan atau cerminan. Pelanggan digalakkan untuk membuat sandaran laman web mereka menggunakan CPanel dan memuat turun dan menyimpan sandaran pada sistem tempatan mereka. Sandaran automatik melalui CPanel terhad kepada ukuran 30 gigabait walaupun sandaran yang lebih besar dapat dibuat menggunakan SSH.

Walaupun tidak ada kelebihan di peringkat pelayan untuk hosting bersama, ada sistem UPS dan Just Host mempunyai penjana diesel untuk kuasa sandaran untuk waktu operasi yang boleh dipercayai. Pelbagai sambungan 10 Gigabit Ethernet memberikan akses berlebihan dan cepat.

Pelayan dipantau 24/7 oleh kakitangan di lokasi untuk terus mengetahui masalah, dan menyelesaikan masalah secepat mungkin.

ciri-ciri & Alat

Mari lihat lebih dekat ciri dan alat berguna yang disediakan oleh JustHost.

Ciri
Gambaran keseluruhan
Panel kawalanCPanel adalah panel kawalan yang paling banyak digunakan untuk hosting web, dan ini adalah yang disediakan oleh Just Host. JustHost melakukan penyesuaian CPanel, yang boleh menjadi perhatian sekiranya laman web ini dipindahkan di kemudian hari.
Ruang CakeraIa berbeza-beza, bergantung pada rencana dan jenis hosting.
 • Dikongsi: Basic 50 GB, Starter 150 GB, Plus 150 GB, Pro Unmetered (Tidak terhad dalam garis panduan).
 • VPS: Dari 30GB hingga 240GB bergantung pada rancangan tertentu yang dipilih.
 • Dedicated: Standard 500GB (Raid 1), Enhanced and Premium 1TB (Raid 1).
Lebar jalurUntuk hosting bersama, lebar jalur tidak dihitung, yang bermaksud tidak terhad (dalam garis panduan). Untuk pelayan khusus, lebar jalurnya sama ada 5 TB, 10 TB, atau 15 TB sebulan bergantung pada rancangannya. Hosting VPS berkisar antara 1 TB hingga 4 TB sebulan, bergantung pada paketnya.
Sokongan Pangkalan DataBlog, Forum, Sistem Pengurusan Kandungan (seperti WordPress), dan banyak keranjang belanja memerlukan pangkalan data MySQL. JustHost menyokong MySQL (serta PostgreSQL) dan menyediakan phpMyAdmin untuk menguruskan pangkalan data anda – semuanya dapat diakses dari CPanel. Untuk hosting bersama, bilangan pangkalan data untuk Basic dan Starter adalah 20, dan Plus dan Pro tidak terhad.
Domain PercumaPelan Asas mempunyai satu pendaftaran domain percuma selama anda mengekalkan rancangan tersebut. Rancangan Plus dan Pro menawarkan satu pendaftaran domain percuma selama satu tahun. VPS dan rancangan hosting khusus menawarkan satu domain percuma.
Pelbagai DomainPelbagai domain dibenarkan. Jumlahnya berbeza mengikut rancangan dari 20 untuk Basic hingga Unlimited untuk Pro. Semua domain anda boleh diuruskan dari satu CPanel.
Sandaran DataJustHost menjalankan sandaran biasa pelayannya tetapi mengesyorkan pelanggan melakukan sandaran biasa yang mereka simpan secara tempatan. Anda boleh membuat sandaran secara manual dengan versi percuma Pencadangan Laman dalam CPanel anda, atau anda boleh membayar yuran bulanan untuk versi Pro yang menjadualkan dan mengautomasikan sandaran ke peringkat fail atau folder.
Pemasang Aplikasi Satu KlikTambahkan alat dan alat tambah dengan cepat menggunakan pemasang satu klik MOJO Market. Pemasangan satu klik tersedia untuk WordPress, troli membeli-belah, senarai mel dan banyak lagi. Skrip boleh ditambahkan ke laman web anda melalui pemasang satu klik SimpleScript.
Akaun E-melDengan hosting bersama, Basic membenarkan lima akaun e-mel, Starter dan Plus membenarkan 100 akaun, dan Pro membenarkan jumlah akaun yang tidak terhad.
Keselamatan HostingJust Host menyediakan SSH dan SSL kongsi percuma. Sekiranya anda mempunyai IP khusus, Sijil SSL tersedia dari Just Host, atau anda boleh memasangnya dari penyedia SSL seperti GeoTrust atau Comodo. POP3 Selamat dan Selamat IMAP disokong untuk e-mel selamat.
Pembina Laman WebPembangun Laman JustHost mempunyai lebih daripada 400 templat untuk membantu membina laman web anda. Versi asas Weebly, pembuat drag-and-drop, adalah percuma, dan versi Pro dan e-Commerce, yang mempunyai lebih banyak ciri, tersedia dengan bayaran bulanan.
Perlindungan Malware dan SpamRancangan Plus dan Pro termasuk SpamExperts, yang menyediakan penapisan mel. Anda boleh menambahkannya ke rancangan Asas dan Permulaan dengan bayaran bulanan. SiteLock Security juga tersedia dengan harga $ 2.50 hingga $ 41.67 sebulan untuk setiap domain.
Keranjang BelanjaJust Host menyokong beberapa troli membeli-belah yang popular termasuk Agora, Cube Cart, Zen Cart, dan banyak lagi. Anda boleh mengimport dan memasang keranjang belanja dari vendor yang mungkin tidak tersedia melalui MOJO Market. Anda juga boleh meminta programmer menulis dan memasang troli khas.
Sokongan Bahasa PengaturcaraanJustHost menyokong bahasa pengaturcaraan konvensional yang dijalankan di Linux, termasuk PHP, Perl, Python, Javascript, dan Ruby.
Statistik TapakAWStats dan Webalizer adalah dua alat pengesanan yang biasa, dan ia disediakan melalui CPanel. Aplikasi penjejakan lain seperti Google Analytics boleh dipasang di laman JustHost.
Ciri dan Alat TambahanIP khusus tersedia dengan harga $ 47.88 setiap tahun. Untuk pengguna yang lebih maju JustHost menyokong SSH, bahagian pelayan termasuk, dan kemampuan untuk mengedit fail .htaccess. Untuk rancangan hosting bersama Plus dan Pro, terdapat tawaran pemasaran tambahan untuk iklan Google AdWords dan Yahoo yang disediakan secara percuma ($ 150 untuk Plus, $ 300 untuk Pro).

Rancangan & Harga

JustHost kerap menjalankan promosi, jadi harga untuk rancangannya fleksibel. Terdapat juga jeda harga untuk jangka masa yang lebih lama, dengan nilai terbaik adalah jangka masa 36 bulan.

JustHost memang memberikan jaminan pengembalian wang, jadi anda tidak perlu risau jika terkunci sekiranya rancangan itu tidak sesuai dengan keperluan anda. Harga di bawah menunjukkan apa yang ditawarkan oleh Just Host pada masa tinjauan ini, termasuk promosi.

Terdapat empat rancangan hosting bersama – Basic, Starter, Plus, dan Pro.

Pelan Asas dan Permulaan sangat mirip, kecuali pelan Pemula mempunyai ruang penyimpanan 150 GB berbanding 50 GB Asas, dan pelan Permulaan membenarkan 100 akaun e-mel ke lima akaun Basic. Pelan Permulaan tidak disertakan dengan pendaftaran domain percuma sementara yang Asas. Kedua-duanya mempunyai lebar jalur yang tidak terhad, 25 subdomain, 20 pangkalan data MySQL, versi Asas Sandaran Laman, dan prestasi pelayan standard.

Rancangan Plus dan Pro menawarkan lebih banyak dalam pakej mereka, termasuk lebih banyak storan (tidak terhad untuk Pro), pangkalan data MySQL tanpa had, lebar jalur tanpa had, dan satu tahun pendaftaran percuma untuk satu domain. Pro juga menyediakan satu alamat IP khusus, Sijil SSL percuma, dan Site Backup Pro. Pelan Pro juga mempunyai 80% lebih sedikit akaun bagi setiap pelayan. Ia menawarkan pelayan berprestasi tinggi dengan lebih banyak kelajuan dan kuasa.

Harga biasa adalah berdasarkan bulanan, atau dengan syarat 12, 24, atau 36 bulan. Pembayaran untuk keseluruhan jangka masa yang dipilih dibayar pada waktu perkhidmatan bermula. Untuk Asas, yuran asas adalah $ 9,99 untuk bulan ke bulan dan dipecah menjadi $ 8,99 sebulan untuk jangka masa satu tahun, $ 8,49 sebulan untuk dua tahun, dan $ 7,99 sebulan untuk tiga tahun.

Pelan Permulaan masing-masing $ 7.99, $ 7.49, $ 6.99, dan $ 5.99. Rancangan Plus ialah $ 14.99, $ 11.99, $ 11.49, dan $ 10.99. Pelan Pro ialah $ 29.99, $ 25.99, $ 24.99, dan $ 23.99.

Juga, ada bayaran persediaan $ 20 untuk rancangan satu bulan. Rancangan Starter akan mempunyai tambahan biaya pendaftaran domain, baik dengan Just Host, atau pendaftar lain. Sekiranya anda membatalkan rancangan Asas, Plus, atau Pro di bawah jaminan wang dikembalikan, $ 15.99 ditahan dari bayaran balik untuk membayar kos pendaftaran domain yang disediakan, dan anda menyimpan domain tersebut untuk baki tahun ini – atau lebih lama jika anda terus mendaftarkan domain.

Sekiranya anda mempunyai laman web dengan hos lain dan mahu pemindahan dilakukan untuk anda, JustHost akan menyediakannya dengan caj sekali sebanyak $ 149,99.

Pada kadar standard, pelan Asas adalah yang terbaik untuk pemula – keseimbangan ciri dan anggaran yang baik. Walau bagaimanapun, pada masa tinjauan ini, JustHost mempunyai Basic untuk $ 2,95 sebulan, Plus untuk $ 4,95 sebulan, dan Pro untuk $ 9,95 sebulan.

Bagi kebanyakan pengguna, Plus akan memberikan nilai terbaik dan kebanyakan ciri dengan harga promosi. Untuk laman web yang lebih besar, laman e-Dagang, dan bagi mereka yang menginginkan fitur yang paling banyak termasuk dalam rencana, harga promosi untuk rancangan Pro bersaing dengan syarikat hosting lain.

Harga promosi kembali ke harga standard pada akhir penggal pertama, jadi syarat yang lebih lama masuk akal untuk memanfaatkan sepenuhnya wang anda.

Bagi mereka yang memerlukan pelayan khusus, ada tiga rancangan yang ditawarkan, mulai dari harga dari $ 149,99 sebulan untuk Standard hingga $ 249,99 bulan untuk paket Premium. Ketiga-tiga rancangan dilengkapi dengan CPanel dan WHM dengan akses root untuk menguruskan pelayan anda.

Anda tidak mempunyai kontrak dengan rancangan JustHost. Anda boleh meningkatkan atau menurunkan rancangan anda atau mengubah jangka masa bila-bila masa dengan membuat panggilan ke Jabatan Pengebilan.

Sokongan pengguna

Hanya Host secara konsisten mendapat markah tinggi untuk perkhidmatan pelanggannya. Mereka mempunyai telefon, e-mel, dan sembang langsung yang tersedia 24 jam sehari, tujuh hari seminggu. Sebilangan besar ulasan pelanggan mengatakan bahawa perkhidmatan yang diterima ramah dan berpengetahuan dan bahawa soalan sokongan dapat diselesaikan dengan cepat.

Sekali lagi, seperti mana-mana perkhidmatan, perkara tidak selalu berjalan lancar, dan tidak semua ulasan menarik. Tetapi layanan pelanggan yang baik diberikan sebagai alasan untuk memilih dan tinggal bersama JustHost.

Tidak jelas di mana sokongan berada secara fizikal walaupun anggota sokongan berbahasa Inggeris. Just Host mempunyai pejabat di United Kingdom, Australia, dan A.S. Pusat data terletak di Chicago, Illinois.

Anda boleh menghubungi Just Host melalui telefon di 888-755-7585.

E-mel untuk sokongan dan penagihan, serta sembang langsung, terdapat di Just Host’s halaman hubungan.

Anda juga boleh menggunakan [email protected].

Di laman web JustHost, anda boleh menemui asas pengetahuan dengan lebih daripada 812 penyertaan untuk menjawab banyak soalan anda, dan juga hampir 40 tutorial video.

Terdapat juga a blog, tetapi belum ada entri sejak pertengahan 2014.

Kemudahan penggunaan

JustHost berupaya menjadikan pengalaman laman web semudah mungkin bagi pelanggan. CPanel adalah salah satu bahagian belakang yang paling banyak digunakan dan mesra pengguna yang tersedia untuk menguruskan laman web anda.

MOJO Marketplace dan SimpleScript menjadikan alat tambah dan alat tambah satu operasi satu klik. Joomla, WordPress, OSCommerce, dan banyak lagi adalah pemasangan satu klik yang mudah.

Adalah lebih rumit untuk memindahkan laman WordPress yang ada ke JustHost, tetapi JustHost menyediakan tutorial di laman web mereka untuk membimbing anda.

Kesimpulannya

Adalah sukar untuk memberi peringkat atau mengesyorkan syarikat hosting berdasarkan ulasan pelanggan. Banyak ulasan negatif adalah dari orang yang disewa oleh pesaing, dan banyak ulasan yang baik adalah dari sekutu yang berusaha meningkatkan populariti laman web ini.

Namun, jika anda mengabaikan ulasan positif yang sangat negatif dan terlalu terang, kepuasan pelanggan nampaknya berada di atas rata-rata untuk Just Host.

Persaingan sengit di pasaran anggaran untuk perkhidmatan hosting. Apa yang membezakan Just Host adalah kemudahan penggunaannya dan sebilangan besar perkhidmatan yang disediakan – lebih banyak daripada alternatif lain dengan harga lebih tinggi.

Ini adalah pilihan yang sangat baik untuk pemilik perniagaan kecil atau yang berfikiran bajet.

Kerana perkhidmatan dan ciri yang disertakan seperti pemasangan satu klik, itu adalah pilihan yang baik untuk pemula, terutamanya kerana mereka dapat memulakan tanpa perbelanjaan besar dalam hosting.

Bandingkan

JustHost

89

Hosting InMotion

96

Tapak Tapak

95

iPage

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map