Kajian Jingga Kecil 2016


Jeruk Kecil

Melawat laman web

8.9


Skor AWA

Jeruk Kecil

Ditubuhkan di Atlanta lebih dari satu dekad yang lalu, Orange Kecil (ASO) menawarkan pelbagai perkhidmatan web hosting kepada pengguna individu dan perniagaan kecil. Pada masa ini, firma ini beribu pejabat di Austin, Texas, dan mempunyai tenaga kerja 80 orang yang bersemangat. Baca ulasan A Small Orange kami di bawah.

Kelebihan

 • Jaminan Wang dikembalikan 90 hari
 • Node.js dan Sokongan Platform Blogging Ghost
 • Pelbagai Pelan Hosting
 • Tiada Bayaran Tersembunyi

Keburukan

 • Sokongan Telefon Perlu Penambahbaikan

Gambaran keseluruhan

 • Laman web: www.asmallorange.com
 • Ibu pejabat: Atlanta, GA
 • Tahun Ditubuhkan: 2003
 • Kategori: Web Hosting
 • Perkhidmatan: Shared, VPS, WordPress Managed Hosting, Cloud Hosting
 • Jaminan wang dikembalikan: 30 hari

Ditubuhkan di Atlanta lebih dari satu dekad yang lalu, Orange Kecil (ASO) menawarkan pelbagai perkhidmatan web hosting kepada pengguna individu dan perniagaan kecil. Pada masa ini, firma ini beribu pejabat di Austin, Texas, dan mempunyai tenaga kerja 80 orang yang bersemangat.

A Small Orange menyediakan beberapa pelayan khusus yang berpatutan, pelayan peribadi maya (VPS), dan rancangan pelayan bersama yang akan menarik minat pengguna individu dan juga perniagaan kecil. Walaupun begitu, syarikat ini tidak mempunyai beberapa ciri dan spesifikasi yang terdapat dalam InMotion Hosting, perkhidmatan hosting Web dengan skor tertinggi AWA.

Secara positif, firma ini mempunyai pelayan terpantas di antara penyedia hosting bersama, jadi setiap kali pelanggan mengunjungi laman web anda, ia berfungsi dengan optimum. Untuk menyesuaikan laman web perniagaan terkecil dengan perniagaan yang paling pesat berkembang, ASO menyediakan rancangan dengan pelbagai harga yang sesuai dengan dompet.

Host Web Jujur

A Orange Kecil adalah salah satu penyedia hosting web yang paling terkenal di luar sana kerana selalu menjual apa yang dapat mereka sediakan. Dengan kata lain, laman web anda akan sentiasa berfungsi dengan optimum setiap saat seperti yang dijanjikan tidak seperti dengan perkhidmatan hosting web syarikat lain yang tidak bertanggungjawab.

Syarikat hosting web ini tidak membuat andaian mengenai penggunaan pelayan pelanggan mereka dan sumber yang mereka miliki seperti yang dilakukan oleh beberapa syarikat hosting lain. Sebagai gantinya, mereka memastikan ada sumber yang mencukupi untuk setiap pelanggan walaupun semua orang menggunakannya maksimum.

Syarikat Dedikasi Untuk Melangkah Hijau

Jingga Kecil didedikasikan untuk menjadi hijau dengan memadankan 150% penggunaan tenaga mereka dengan sijil tenaga boleh diperbaharui. Firma itu juga mendorong kakitangan mereka bekerja dari rumah dengan cara untuk mengurangkan tenaga. Walaupun semua usaha ini tidak berkaitan dengan rancangan hosting web mereka, ini menimbulkan perasaan baik untuk mengetahui bahawa anda bekerja dengan firma yang berdedikasi untuk mengurangkan penggunaan tenaga dan mempromosikan persekitaran yang lebih hijau.

Pokoknya

Mudah digunakan dan berpatutan, A Small Orange adalah syarikat hosting yang boleh dipercayai untuk mereka yang tidak memerlukan pelayan yang banyak. Namun, host Web kekurangan beberapa ciri yang terdapat dalam persaingannya.

Ciri-ciri utama

 • Jaminan Masa Masa 99.9%
 • Pelayan Pemacu Keadaan Pepejal
 • Domain Tanpa Had
 • Sokongan Pelanggan 24/7/365
 • Akaun E-mel Tanpa Had
 • Perkakasan Pelayan Kelas Perusahaan
 • Penapisan Spam dan Virus
 • Pembalas automatik
 • Pelayan WordPress Dioptimumkan
 • Sandaran Harian
 • Pembina Laman Web Weebly
 • Direktori yang dilindungi kata laluan

Pautan Pantas

Keputusan Pakar Industri mengenai Jeruk Kecil

Web Hosting Ulasan para pakar tidak berteriak, “Laman web saya tidak berfungsi!”, Rasa mereka, mungkin kerana mereka telah lama menguji perkhidmatan ini, dan tidak dalam jangka masa yang lama, seperti A Small Pelanggan Orange mempunyai.

Jadi apa yang disukai oleh para pakar mengenai A Small Orange?

 • Pelan murah untuk memulakan anda
 • Panel kawalan yang senang digunakan
 • Menawarkan polisi pembayaran balik pembatalan yang baik
 • Tidak ada bayaran tersembunyi tidak seperti banyak syarikat hosting lain
 • Pelayan SSD pantas

Dan negatifnya?

 • Kejadian mereka pada bulan Disember 2015 (dengan banyak masa turun) tidak dapat dimaafkan
 • Tidak ada sokongan telefon untuk pelanggan
 • Sembang langsung boleh dihadkan

Walaupun pakar kurang senang dengan A Small Orange, negatifnya sesuai dengan apa yang dikatakan oleh pelanggan perkhidmatan hosting. Dan jika anda tidak dapat membuat seseorang mendapat perkhidmatan pelanggan dengan cepat semasa laman web anda dimatikan, anda juga akan merasa terganggu.

Ulasan dan Testimoni Pengguna Positif pada Jeruk Kecil

Sejujurnya, dengan waktu yang tidak menyenangkan di laman web mereka, pelanggan tidak mungkin akan mendapat faedah sebenar A Small Orange dengan mudah. Bahagian yang paling penting dalam laman web adalah bahawa ia tersedia! Tetapi kami menggali beberapa perkara yang memang disukai oleh pelanggan.

 • Pengehosan pantas
  Walaupun terdapat gangguan, ketika A Small Orange berfungsi, ia berfungsi dengan baik dan cepat.
 • Mudah digunakan cPanel
  Antara muka hosting mudah dan bersih untuk digunakan.

Walaupun ada beberapa pelanggan yang tidak menghadapi kesulitan dengan platform ini, majoriti menuju ke dalam talian untuk mengadu tentang mereka.

Ulasan dan Aduan Pengguna Negatif terhadap Jeruk Kecil

A Small Orange telah mengalami beberapa ulasan yang menjengkelkan dari pelanggan baru-baru ini – secara amnya di sekitar waktu operasi dan sokongan.

 • Berjuang untuk menyediakan masa yang diminta pelanggan
  Malangnya, pelanggan (secara kolektif) telah mengadu tentang jumlah waktu henti yang tidak dapat diterima, dan masa berlanjutan. Nampaknya mereka juga menghapus semua aduan dari laman Facebook mereka – perkhidmatan dan maklumat pelanggan yang buruk?
 • Tidak ada sokongan telefon yang tersedia
  Walaupun mereka mempunyai ciri sembang langsung, jika anda ingin mendapatkan seseorang di telefon, ini bukan pilihan lagi
 • Sokongan tidak kompeten secara teknikal untuk menyelesaikan masalah dengan cepat
  Walaupun sokongan mungkin dapat menyelesaikan masalah kecil dengan mudah, untuk lebih banyak soalan teknikal, anda boleh menunggu lama sementara mereka berusaha mencari jalan keluar untuk anda..
 • Sebahagian daripada kumpulan EIG
  Bersama dengan Arvixe, HostGator, dan BlueHost, mereka pada dasarnya adalah syarikat yang sama, dan semua perkhidmatan telah menurun.

Kebolehpercayaan & Waktu tamat

A Small Orange mempunyai masa tindak balas pelayan uptime dan terpantas terbaik dari semua hos web yang kami kaji. Masa selama pelayan bersama (dan blog anda) aktif dan berjalan adalah apa yang disebut sebagai waktu operasi sementara masa tindak balas adalah seberapa cepat pelayan mengambil untuk memuatkan kandungan ketika seseorang mengunjungi blog anda.

Statistik masa dan masa tindak balas biasanya dilacak oleh Cloud Spectator dan ia memuji ASO untuk kelajuan dan kestabilan pelayannya. ASO dipandang tinggi kerana tidak menjamin penyimpanan dan lebar jalur tanpa had. Namun, ini membuat anda memilih pakej hosting web berdasarkan apa yang benar-benar digunakan oleh laman web anda.

Seperti Arvixe dan GoDaddy, ASO memberikan jaminan uptime 99.9%, yang bermaksud mereka akan membayar anda untuk sebarang downtime tambahan.

Masa Masa / Masa Respons: Masa operasi 99.9% dan masa tindak balas 549 ms. Ini ada bersama dengan penyedia hosting web yang terkenal.

Untuk memberikan perkhidmatan berkualiti tinggi, firma hosting web yang bereputasi ini mempunyai dua pelayan yang berpusat di A.S. di Michigan, Dearborn, Texas, dan Dallas. Kedua-dua pusat data ini mempunyai rangkaian neutral pembawa berprestasi tinggi.

Pusat data terdiri daripada pelbagai ciri keselamatan, termasuk akses biometrik, dan akses keycard, pemeriksaan ID fizikal; pengawasan CCTV penuh yang disokong oleh rakaman digital pada fail; dan juruteknik sokongan di tempat sepanjang masa.

Kedua-dua pusat data tersebut menggunakan pengesanan Arbor Networks Peak Flow DDoS dan mempunyai rangkaian kualiti IP berkelayakan tinggi yang diuruskan dan berkualiti tinggi.

ciri-ciri & Alat

ASO menawarkan beberapa ciri yang sangat baik, dan pakej hosting dilengkapi dengan pemasangan skrip automatik, persekitaran hosting yang didorong oleh SSD, dan sandaran harian, POP3 tanpa had, MySQL, Subdomain, Penghantar E-mel, Daftar Mel, dan Akaun FTP, yang merupakan tawaran yang tidak banyak laman web hosting mempunyai.

CiriGambaran keseluruhan
Lebar Jalur dan Ruang CakeraSmall Orange menawarkan lebar jalur dan ruang cakera yang terhad dan berbeza dengan pelbagai rancangan hosting. Namun, ini mengejutkan banyak pihak kerana pelbagai laman web hosting menawarkan lebar jalur dan ruang cakera tanpa had dengan semua pakej hosting mereka.

Walaupun, anda boleh memilih dari pelbagai pakej hosting yang tersedia, anda mesti menaik taraf ke VPS atau rancangan hosting khusus jika anda melebihi had ruang cakera anda yang boleh mengecewakan beberapa orang.

Panel kawalanASO menyediakan semua kliennya dengan cPanel (dan WHM, jika berkenaan) untuk Linux, panel kawalan paling popular. Walau bagaimanapun, anda mesti memeriksa semula kos lesen sebelum mendaftar kerana ini tidak semestinya bebas dari rancangan yang lebih mantap. ASO tidak menyokong Windows. Panel kawalan membolehkan anda mengurus pelbagai aspek yang berkaitan dengan laman web anda dari satu lokasi. Sebagai contoh, anda boleh memasang aplikasi seperti WordPress atau Joomla, memantau berapa lebar jalur dan storan yang anda gunakan, dan memasukkan fail baru ke laman web anda. ASO mempunyai beberapa ciri tambahan yang kemas untuk akses sandaran cPanel sepertiR1Soft, keselamatan SiteLock, pemasangan satu kali klik Cloudflare, Pengoptimum Kecepatan Halaman, pemilih PHP, dan juga Pemasang Ghost mereka (melalui Softaculous). Dengan kawasan Pelanggan yang agak aktif untuk penagihan dan sokongan, ASO menawarkan anda akses ke pangkalan pengetahuan dan tutorial video mereka yang luas.
Pembina Laman WebPemilik perniagaan kecil diberi peralihan yang lancar dari pembuatan laman web ke pengehosan laman web dengan bantuan pembangun laman web perniagaan kecil ASO dengan nama Weebly. Anda boleh membuat satu laman web secara percuma menggunakan alat bawaan, dan juga, membuat seberapa banyak laman web yang anda mahukan. Weebly mempunyai banyak templat dan alat seret dan lepas yang membolehkan anda membuat laman web yang kelihatan profesional dengan pantas. Anda boleh menjimatkan wang dengan menggunakan alat bawaan di ASO kerana jika anda menggunakan Weebly secara berasingan, mereka mengenakan bayaran untuk perkhidmatan mereka jika anda memiliki domain. ASO menyediakan perkhidmatan reka bentuk dengan kos sekali $ 800 atau $ 1100 sesuai dengan kerumitan laman web anda bagi mereka yang mahukan profesional merancang laman web mereka. Mereka akan menggunakan WordPress atau sistem pengurusan kandungan lain untuk membuat laman web ini.
Laman Web WordPressSecara logiknya, WordPress juga disokong. Dari bahagian aplikasi Softalicious dari dalam CPanel, anda boleh memasang sistem pengurusan kandungan (CMS). Setelah dipasang, anda boleh menggunakan WordPress untuk membuat tayangan slaid, halaman, catatan, dan kandungan lain. WordPress mempunyai lebih dari 24% dari keseluruhan web, oleh itu tidak menghairankan bahawa banyak laman web hosting menyediakan rancangan hosting WordPress yang dioptimumkan. Malangnya, A Small Orange tidak menawarkan hosting WP yang dikendalikan. Sekiranya perniagaan kecil anda mempunyai laman web WordPress yang menerima trafik besar dan merupakan pusat perniagaan, kami sangat mengesyorkan menggunakan hosting WP yang dikendalikan. Host WP yang terurus mengurus backend teknikal WordPress untuk anda. Sebagai contoh, tuan rumah melakukan kemas kini perisian WP untuk anda, jalankan laman web anda pada pelayan yang dioptimumkan WP, berikan platform untuk menguji perubahan pada laman WP anda, dan melakukan backup setiap hari. Pilihan utama kami untuk hosting WP yang dikendalikan adalah WP Engine.
Aplikasi WebA Small Orange menawarkan pilihan aplikasi web yang tiada tandingannya yang akan menyesuaikan laman web anda. Sekiranya anda ingin memulakan blog, pilih WordPress atau salah satu aplikasi blog lain yang tersedia dan pasang dengan satu klik butang. Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan beberapa perisian CMS, menginginkan kalendar atau forum di laman web anda, atau ingin mengadakan beberapa permainan dalam talian, ASO telah membuat anda dilindungi. Terdapat juga pelbagai alat yang ditujukan tepat untuk laman web eCommerce dan lain-lain yang dimaksudkan untuk laman web pendidikan. Anda boleh membuat wiki dan alat tinjauan – pilihannya tidak terbatas. Apa sahaja jenis laman web yang ingin anda mulakan, jelas bahawa ASO menyediakan lebih daripada beberapa aplikasi yang dapat meningkatkannya dengan ketara.
Penyelesaian E-dagangSekiranya anda merancang untuk menawarkan produk atau perkhidmatan, A Orange Kecil membuat anda dilindungi. Firma hosting ini menyediakan rancangan hosting Perniagaan berasaskan Linux (Permulaan, Perniagaan Kecil, dan Perusahaan) yang menggabungkan lapisan soket selamat percuma (sijil SSL), Industri Kad Pembayaran (PCI) dan pematuhan alamat IP khusus untuk melindungi transaksi.
Ciri-ciri keselamatanRancangan hosting dilengkapi dengan beberapa ciri keselamatan. Walaupun dengan rancangan yang paling asas, anda yakin dapat mencari direktori yang dilindungi kata laluan, hotlink / lintah perlindungan, dan penyekat IP yang disertakan. Untuk keselamatan yang lebih, anda harus memilih SiteLock (dengan harga $ 20 per tahun). SiteLock biasanya melakukan scan malware setiap hari, penghapusan malware secara automatik, pemantauan perubahan fail, dan banyak lagi bergantung pada paket hosting yang dipilih.
Alamat E-mel Tanpa HadA Small Orange membolehkan pemilik laman web membuat sebilangan besar alamat e-mel yang berkaitan dengan setiap domain yang dihoskan oleh mereka. Ini adalah ciri yang sangat berharga, terutama untuk perniagaan, kerana setiap anggota staf kemudian dapat menerima e-mel peribadi mereka. Firma hosting ini juga membolehkan anda mempunyai e-mel biasa, yang sangat berharga jika seseorang berlaku pada alamat e-mel di domain anda yang tidak ada. Ini membantu memastikan bahawa anda mendapat semua mesej yang dihantar ke laman web anda.
Jaminan Pulangan Wang 90 HariIni adalah yang paling lama di industri, yang memberi cukup masa untuk memeriksa perkhidmatan tersebut. Ingat, domain tidak termasuk dalam tawaran ini, jadi kos domain standard akan dikurangkan jika anda membayar balik setelah memanfaatkan domain percuma. Ramai di industri melakukan ini.
Boleh ditimbang sepenuhnyaCukup tingkatkan dan turunkan mengikut kehendak anda.
Dua Bulan PercumaAnda mendapat domain percuma dan juga hosting percuma selama dua bulan jika anda membayar selama setahun di muka
Segala-galanya Tidak terhadAkaun FTP tanpa had, Subdomain, senarai Mel, E-mel, Penghantar E-mel, dan Pangkalan Data disediakan sebagai standard
Sandaran HarianSangat disarankan untuk melakukan sandaran di luar laman web anda, walaupun sandaran harian automatik diambil
Ruby on RailsTidak seperti banyak laman web hosting yang menggunakan plugin cPanel untuk Ruby, mereka menggunakan Passenger untuk Ruby mereka, oleh itu, selalu kemas kini dengan Permata terkini yang dipasang
Hosting Blog HantuMereka adalah salah satu daripada beberapa penyedia hosting bersama yang memasang Node.js. Oleh itu, Ghost Blogging Platform baru boleh dipasang..

Rancangan & Harga

Rancangan hosting Bersama Small Orange memudahkan anda mencari pilihan yang sesuai dengan anggaran dan keperluan anda. Lebih-lebih lagi, ini adalah sebuah syarikat hosting yang mempunyai reputasi baik yang tidak menjual anda kepada apa-apa melainkan menyediakan hosting tanpa had sebenarnya.

A Small Orange memisahkan hostingnya menjadi lima jenis rancangan: Hibrid / khusus, cloud VPS, perniagaan, penjual semula, dan dikongsi. Firma ini hanya menawarkan hosting berasaskan Linux.

Jingga Kecil memahami apa yang pelanggan mahukan. Mereka berterus terang mengenai harga pakej bulanan dan bukannya memaparkan harga rancangan tahunan yang lebih rendah di halaman depan mereka. Setelah mereka memberitahu anda tentang kos bulanan mereka, mereka menawarkan dua bulan percuma dan domain percuma jika anda melanggan selama satu tahun.

Walaupun ideanya sama (menandatangani kontrak untuk membayar lebih sedikit), rasanya tidak akan mendapat hukuman apabila tuan rumah dimaklumkan mengenai harga mereka untuk bermula dengan.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan adalah satu kawasan yang mengecewakan A Small Orange. Seolah-olah mereka menghabiskan sebahagian besar waktunya untuk mengerjakan setiap aspek perniagaan yang lain yang mereka tidak berpeluang menggabungkan sokongan pelanggan yang berterusan.

Tidak jelas mengenai ukuran pasukan sokongan teknikal A Small Orange kerana hampir keseluruhan kakitangannya bekerja dari rumah. Syarikat hosting ini tidak mempunyai kakitangan dalaman yang bekerja dalam jangkauan pelayannya seperti syarikat hosting lain.

Beberapa pelanggan telah tampil dan mendakwa bahawa mereka tidak mendapat cukup nasihat atau jawapan untuk beberapa pertanyaan yang paling teknikal.

Sokongan diberikan melalui tiket dan e-mel 24/7, sepanjang tahun. Walaupun tidak ada sokongan telefon, sokongan sembang langsung disediakan tetapi hanya pada hari kerja. Sekali lagi, ini mungkin berlaku kerana mereka tidak mempunyai kakitangan dalaman seperti penyedia lain.

Walaupun terdapat sokongan pelanggan, ASO tidak menggalakkan orang menggunakan alat sokongan ini untuk mendapatkan bantuan teknikal.

Kemudahan penggunaan

Walaupun laman web ini direka dengan baik, ia mudah digunakan kerana anda boleh mengakses semuanya dari laman utama dengan mudah. Anda boleh memilih paket atau ‘cari rancangan sempurna’ anda yang menyenaraikan semua pakej yang ditawarkan. Laman webnya sederhana dan luar biasa, dan oleh itu, tidak ada kekacauan dan kandungan serta gambar yang tidak perlu.

Sekiranya anda berpindah dari hos web yang lain, A Small Orange mungkin menyediakan antara muka yang tidak asing lagi. Seperti banyak syarikat hosting, mereka menggunakan cPanel, antara muka grafik yang menjadikan semuanya lebih mudah sehubungan dengan proses hosting. Mereka juga mempunyai kamus dan tutorial yang paling lengkap dan ditulis dengan baik yang pernah kita lihat dari host web.

Walaupun sebagian besar paket dilengkapi dengan CPanel, Anda harus selalu memeriksa ini sebelum membeli, seolah-olah beberapa rancangan tidak termasuk cPanel. CPanel adalah alat panel kawalan yang sangat baik untuk pemula dan pengguna berpengalaman dan hanya membuat pengurusan laman web anda dan hosting tanpa tekanan.

Kesimpulannya

Anda akan menyukai A Small Orange jika kelajuan laman web anda menjadi kebimbangan utama anda. Ia mempunyai masa uptime dan masa tindak balas pelayan terpantas. ASO tidak menjamin sumber yang tidak terhad, oleh itu, lebar jalur dan ruang cakera laman web anda terhad untuk mengelakkan beban berlebihan. Inilah sebabnya mengapa laman webnya dapat diakses dengan cepat. ASO mempunyai pelbagai rancangan hosting yang mempunyai pelbagai harga untuk memenuhi kehendak dan rancangan kewangan anda.

Satu-satunya kegagalan adalah tidak mempunyai tahap keselamatan yang sama seperti yang disediakan oleh host lain dan tidak menawarkan sokongan panggilan 24/4/365. Anda lebih baik menggunakan hos seperti Arvixe atau GoDaddy jika anda ingin mempunyai akses berterusan ke sokongan telefon atau menjalankan perniagaan e-dagang.

A Small Orange memudahkan untuk membuat laman web yang sesuai untuk kegunaan peribadi atau perniagaan kecil, dan harganya juga berpatutan. Yang mengatakan, host Web tidak mempunyai ciri (seperti WordPress yang dikendalikan, pelayan berasaskan Windows) yang disediakan oleh Dreamhost, Arvixe, dan Liquid Web (Pilihan Editor untuk hosting peringkat Perusahaan).

Sekiranya anda mempunyai cita-cita laman web mewah yang sebenarnya, itulah perkhidmatan yang akan digunakan sebagai asas. Jingga Kecil adalah untuk mereka yang mempunyai keperluan yang lebih sederhana.

Bandingkan

Jeruk Kecil

89

Hosting InMotion

96

Tapak Tapak

95

iPage

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map