Kajian GoDaddy 2016

Logo Web Hosting GoDaddy


GoDaddy

Melawat laman web

9.2


Skor AWA

GoDaddy

GoDaddy adalah kedai sehenti untuk keperluan asas laman web anda. Anda boleh membeli nama domain anda, membuat laman web anda dan menghoskannya, semuanya dengan GoDaddy. Atau anda boleh melakukan satu atau dua perkara ini. GoDaddy menghoskan lebih daripada 5 juta laman web dan menguruskan lebih dari 60 juta nama domain, menjadikannya salah satu syarikat terbesar di sekitar. Baca ulasan GoDaddy kami di bawah.

Kelebihan

 • Masa Pemuatan Halaman yang pantas
 • Mudah digunakan cPanel
 • Berpatutan
 • Mengintegrasikan Produk dengan Baik

Keburukan

 • Menghadkan Pangkalan Data dan Ruang Kekosongan
 • Sangat Terhad pada Data
 • Tiada Sokongan Sembang Langsung

Gambaran keseluruhan

 • Laman web: www.godaddy.com
 • Ibu pejabat: Scottsdale, AZ
 • Tahun Ditubuhkan: 1997
 • Pekerja: 4.000+
 • Tapak yang Dihoskan: 40,000,000+
 • Kategori: Web Hosting, Domain, Pembina Laman Web, Kedai Dalam Talian
 • Perkhidmatan: Shared Hosting, WordPress Hosting, VPS, Cloud, Dedicated
 • Jaminan wang dikembalikan: 30 hari

GoDaddy adalah pilihan yang sangat baik untuk individu yang ingin membina laman web dan berjalan tanpa terlalu banyak usaha, atau ingin menjadi tuan rumah laman web mereka yang sudah dibuat. Namun, GoDaddy unggul dalam hosting web untuk perniagaan, sama ada mereka menggunakan laman web untuk memberitahu calon pelanggan mengenai tawaran komersial luar talian mereka atau mereka berada di arena eCommerce.

Perniagaan kecil dan usahawan mempunyai pilihan pakej web hosting untuk dipilih dan berkembang menjadi.

Hosting WordPress yang dikendalikan akan sesuai dengan mereka yang mempunyai atau berhasrat untuk membuat laman WordPress. GoDaddy mengenal pasti sasaran perniagaan utama mereka sebagai Pemilik Perniagaan Sangat Kecil, mempunyai 5 atau kurang pekerja.

Platform teknikal apa yang boleh dipilih?

GoDaddy menawarkan hosting web Linux dan Windows, dan anda ditanya mana yang anda mahu gunakan. Nasib baik, ada carta perbandingan yang berguna yang memandu anda melalui beberapa siri soalan yang menanyakan bagaimana anda membina laman web anda dan kemudian mengesyorkan akaun hosting mana yang akan digunakan.

Bagi pemula, soalan yang paling penting adalah yang terakhir yang menyatakan “Saya tidak tahu apa maksudnya”, dan kemudian menunjukkan anda ke arah hosting web Linux.

Adakah terdapat ruang untuk berkembang?

GoDaddy menawarkan ruang untuk berkembang bagi pemilik laman web individu dan pengusaha dan perniagaan kecil. Terdapat tiga rancangan hosting laman web yang berbeza, masing-masing berbeza dalam jumlah laman web yang disokong dan jumlah alamat e-mel yang dibekalkan.

Pemilik laman WordPress mempunyai pilihan empat rancangan hosting terurus yang berbeza dengan jumlah laman web yang disokong, ruang penyimpanan yang tersedia dan jumlah maksimum pengunjung bulanan yang dibenarkan dalam kos rancangan.

Adakah mungkin untuk mendapatkan bayaran balik?

Anda boleh meminta bayaran balik dari GoDaddy sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan hosting web mereka. Sekiranya anda mendaftar untuk perkhidmatan tersebut dari bulan ke bulan, anda mesti meminta wang anda kembali dalam masa 48 jam dari pembelian anda; mereka yang mempunyai kontrak tahunan mempunyai 45 hari untuk meminta bayaran balik. (Selepas 45 hari, anda hanya akan mendapat kredit di kedai, dengan nilai rata-rata untuk baki kontrak anda.)

Dalam kedua kes tersebut, anda mesti memberikan alasan anda meminta pengembalian dana, dan anda mesti membatalkan kontrak sebelum GoDaddy mengeluarkan bayaran balik.

Apa reputasi GoDaddy?

GoDaddy adalah salah satu syarikat perkhidmatan web yang terkenal. Ketik “pendaftaran nama domain” ke mana-mana enjin carian dan GoDaddy adalah salah satu entri teratas yang akan muncul. GoDaddy juga terkenal dengan iklan Superbowlnya. GoDaddy terkenal dengan pendaftaran dan pembaharuan nama domain, dan sebahagian besar pendapatannya berasal dari sumber-sumber ini.

Reputasi GoDaddy sebagai penyedia perkhidmatan bercampur-campur: pakar industri menilai perkhidmatan hosting web lebih tinggi daripada purata tetapi pengguna menyiarkan cerita dalam talian mengenai pengalaman buruk dengan perkhidmatan GoDaddy dan kesukaran berurusan dengan syarikat.

Adakah waktu operasi laman web saya dijamin?

Waktu operasi 99.9% adalah jaminan setiap bulan yang diberikan oleh GoDaddy – dan ini cukup standard untuk industri web hosting. Tetapi GoDaddy mengukur waktu operasi mereka sendiri dan memutuskan apa yang layak sebagai waktu henti yang sah.

Sekiranya GoDaddy gagal memenuhi angka ini, anda berhak mendapat kredit sebanyak 5% daripada kos hosting anda untuk bulan tersebut yang boleh anda gunakan untuk pembelian di masa hadapan. Tetapi anda mesti menghubungi GoDaddy dan meminta ini sendiri.

Boleh GoDaddy menjaga blog WordPress saya?

Untuk kemudahan blog anda, GoDaddy menyediakan hosting WordPress Terurus. Ini menjadikannya sangat mudah untuk membuat dan menjalankan laman WordPress, yang kini telah menjadi lebih daripada sekadar alat untuk membuat blog.

Walaupun mungkin untuk membuat laman WordPress sendiri dan menjalankannya di platform hosting web biasa, kemudahan semata-mata untuk menjaga GoDaddy menjaga penyediaan hosting dan sandaran biasa menjadikan pilihan ini perlu dipertimbangkan dengan serius. Di samping itu, anda boleh dengan mudah mengimport laman WordPress yang ada ke dalam pilihan hosting ini.

Adakah GoDaddy memenangi sebarang anugerah?

GoDaddy telah memenangi anugerah untuk syarikat terbaik untuk bekerja, terutamanya di Arizona, negeri asalnya. Walaupun senang mengetahui bahawa GoDaddy memperlakukan pekerjanya dengan baik, ini tidak bermakna banyak bagi anda sebagai pelanggan.

GoDaddy juga telah memenangi Anugerah Stevie antarabangsa untuk Perkhidmatan Pelanggan pada tahun 2014 dan 2015. Anugerah Stevie mengiktiraf perkhidmatan pelanggan, pusat hubungan, dan usaha penjualan teratas di dunia. Walau bagaimanapun, peserta akan mencalonkan diri dan membayar yuran masuk.

Mengapa saya mesti memilih hosting web GoDaddy?

Tiga sebab untuk memilih GoDaddy sebagai perkhidmatan hosting web anda adalah:

 • Kemudahan: terutamanya untuk pemula, senang jika anda boleh mendaftarkan nama laman web anda, membina laman web anda dan menghoskan semuanya di satu tempat.
 • Hosting WordPress Terurus: ini memudahkan anda membuat dan menjalankan laman web WordPress anda; ditambah dengan banyak video dan nasihat untuk membantu anda melakukan ini.
 • Ruang untuk berkembang: jika anda melebihi pakej hosting biasa, anda boleh beralih ke pakej hosting profesional dengan pelayan peribadi maya, pelayan khusus dan pelayan awan.

Ciri-ciri utama

 • Jaminan Masa Masa 99.9%
 • Nama Domain Percuma
 • Jaminan Pulangan Wang 30 Hari
 • Pemantauan Keselamatan 24/7
 • Perlindungan DDoS
 • 1-Klik Pemasangan
 • Sandaran Penuh dan Tambahan
 • Pemantauan E-mel Automatik
 • Ruang Disk 100 GB Tanpa Had
 • Lebar Jalur Tidak terhad
 • 1-Klik Persediaan
 • CloudLinux

Pautan Pantas

Keputusan Pakar Industri mengenai GoDaddy

Web Hosting Malah pakar, yang biasanya ragu-ragu dengan syarikat besar yang membuat janji besar, memberikan penilaian yang sangat baik kepada GoDaddy. Perkara pertama yang akan disebutkan oleh pengkritik mengenai GoDaddy adalah waktu operasi yang sangat baik. Pengguna jarang akan mengalami masalah teknikal atau waktu henti. Ini adalah kemestian mutlak untuk perniagaan. Apa yang sangat istimewa dari GoDaddy ialah mereka dapat menawarkan perkhidmatan yang unggul dengan harga yang sangat baik.

Berbeza dengan beberapa ulasan pengguna, pakar juga memberikan pujian tinggi kepada GoDaddy dalam hal perkhidmatan pelanggan. GoDaddy menawarkan sokongan 24/7 dan pengkritik mendapati bahawa mudah untuk berhubung dengan orang yang sebenarnya dan mereka dapat dengan cepat mendapatkan jawapan berguna untuk menjawab soalan.

Pada akhirnya, GoDaddy sangat disarankan oleh para pakar. Terdapat ruang untuk penambahbaikan dalam hal integrasi WordPress dan ciri e-mel, tetapi GoDaddy membantu menetapkan standard untuk perkhidmatan hosting.

 • http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2423429,00.asp

Ulasan dan Testimoni Pengguna Positif pada GoDaddy

Walaupun GoDaddy jelas mempunyai beberapa pelanggan yang tidak berpuas hati, mereka masih merupakan pendaftar domain terbesar di dunia dan mempunyai lebih dari 13 juta pelanggan yang membayar. Berdasarkan statistik itu sahaja, semuanya tidak begitu buruk. Sebilangan besar aduan terhadap GoDaddy ada kaitan dengan pembinaan laman web dan alat eCommerce mereka, tetapi ketika berkaitan dengan hosting web, anda tidak boleh melakukan jauh lebih baik daripada GoDaddy. Pengguna melaporkan waktu henti dan keselamatan yang sangat sedikit. Dari perspektif teknikal, pengguna tidak dapat lebih senang dengan prestasi dan kebolehpercayaan perkhidmatan hosting GoDaddy.

Di samping itu, GoDaddy menawarkan nilai yang besar. Pelanggan yang berpuas hati terkesan dengan jumlah ciri dan kualiti perkhidmatan yang dapat mereka nikmati hanya dengan beberapa dolar sebulan.

Ulasan dan Aduan Pengguna Negatif terhadap GoDaddy

GoDaddy mungkin merupakan salah satu nama yang paling dikenali dalam web hosting, namun ulasan pengguna mereka kurang menyerlah. Nampaknya syarikat itu mungkin lebih pandai mengiklankan daripada benar-benar memberikan perkhidmatan terbaik. Secara keseluruhan, pengguna memberi GoDaddy purata 3 daripada 5 bintang. Sebilangan besar pengguna memberikan skor terendah kepada GoDaddy apabila mendapat sokongan pelanggan. Ramai pengguna melaporkan menghadapi masalah untuk menghubungi perwakilan melalui telefon. Mereka yang mengemukakan tiket sokongan mendapati bahawa mereka dengan cepat menerima jawapan dan pengakuan mengenai masalah mereka, tetapi syarikat itu sering mengambil masa beberapa hari untuk benar-benar menangani masalah yang sebenarnya. Pelanggan yang tidak berpuas hati merasa mereka terpikat dengan pemasaran yang kuat kerana mendapati GoDaddy tidak menepati janji.

 • http://www.whoishostingthis.com/hosting-reviews/go-daddy/

Kebolehpercayaan & Waktu tamat

GoDaddy menyatakan bahawa mereka mempunyai masa operasi 99.9% yang dijamin – iaitu, laman web anda akan tersedia untuk sesiapa sahaja yang ingin melayari sekurang-kurangnya 99.9% masa pada bulan tertentu. Ini sangat mengagumkan dan, dalam konteksnya, banyak syarikat hosting web lain menawarkan jaminan yang sama.

Apakah masa operasi 99.9%?

Tetapi apakah maksud sebenarnya masa operasi 99.9% ini? Membaca cetakan jaminan yang baik, anda dapati bahawa waktu henti disebabkan oleh penyelenggaraan berjadual, aplikasi pihak ketiga anda yang tidak berfungsi dan perkara-perkara yang hanya mempengaruhi e-mel laman web anda tidak dikira pada masa berhenti yang dibenarkan .01%. Oleh itu, laman web anda boleh didapati kurang dari 99.9% masa dan jaminan masih akan dipenuhi.

Adakah GoDaddy mencapai markah 99.9%??

Memandangkan semua ini, anda harus bertanya sama ada GoDaddy benar-benar memenuhi tanda masa operasi 99.9%. Dan di sinilah ia menjadi kabur. Tidak ada maklumat mengenai ini di laman web GoDaddy, jadi anda harus bergantung pada kumpulan dan ulasan pihak ketiga, dan orang yang menceritakan pengalaman mereka dengan ini di forum dalam talian.

Terdapat pelbagai ulasan mengenai masa penggunaan GoDaddy. Ada yang menyebutnya stabil, boleh dipercayai dan kukuh. Yang lain mengeluh berkali-kali ketika laman web mereka tidak tersedia. Angka pengukuran menunjukkan bahawa waktu operasi GoDaddy masuk rata-rata antara 98 – 99.9%, walaupun beberapa bulan mungkin serendah sekitar 97%.

Kepantasan juga penting

Kepantasan adalah pertimbangan lain. Tidak ada gunanya laman web anda tersedia 24/7 jika diperlukan untuk memuatkan selama-lamanya – orang tidak menunggu. GoDaddy berpangkat tinggi untuk kepantasan dalam ujian pengukuran, tetapi cerita dari pengguna bercampur-campur, mulai dari kisah dengan kelajuan yang sangat perlahan hingga orang yang sangat berpuas hati dengan seberapa cepat laman web mereka muncul.

Beberapa aduan menyebut bahawa Google menjejaskan pelayannya yang dikongsi dengan semua jenis laman web, sehingga memperlahankan masa muat semua orang.

Sekiranya anda bimbang dengan kelajuan memuatkan laman web anda, pertimbangkan pilihan Pelayan Peribadi Maya, pelayan Dedikasi atau pelayan Cloud GoDaddy. Ini memberi anda ruang pelayan anda sendiri, maya atau fizikal.

Terdapat pelbagai rancangan dengan masing-masing, menyediakan pelbagai jumlah RAM, ruang penyimpanan dan elaun pemindahan data. Setiap rancangan hosting tersedia di platform Linux atau Windows tetapi tidak termasuk e-mel

ciri-ciri & Alat

Sekiranya anda memilih Pilihan hosting web Linux, anda mengakses dan mengawal semuanya melalui yang disesuaikan cPanel.Item dikenal pasti berdasarkan ikon dan dikumpulkan dengan mudah – domain, pangkalan data, surat, fail, keselamatan dan sebagainya. Anda juga menukar pilihan anda di sini.

Di sebelah kiri cPanel terdapat graf bar yang menunjukkan laman web anda statistik. Ini termasuk maklumat mengenai semua jenis penggunaan, termasuk memori fizikal, ruang cakera, dan CPU, dan data mengenai proses yang anda lalui.

Mereka yang memilih hosting web Windows menggunakan Odin Plesk standard panel kawalan. Ini menawarkan antara muka yang bersih dan ramping, dengan ikon dan teks, yang kelihatan seperti skrin Windows biasa.

The ruang cakera dan lebar jalur anda diperuntukkan bergantung pada pakej hosting web yang anda daftarkan. Anda akan mempunyai jumlah yang ditetapkan atau “tidak terhad” – lihat bahagian pada Harga untuk penjelasan mengenai perkara ini. Dalam hosting Linux, anda boleh menggunakan grafik bar yang disebutkan di atas untuk mengetahui berapa banyak yang anda gunakan.

Jumlah akaun e-mel juga disediakan berbeza dengan rancangan yang anda pilih.

Langganan tahunan (dan lebih lama) ke mana-mana rancangan hosting web disertakan satu nama domain percuma untuk tempoh kontrak awal. Sekali lagi, rancangan yang anda pilih menentukan berapa banyak laman web yang boleh anda jalankan pada rancangan hosting. Dan dengan berbicara mengenai laman web, anda tentu saja dapat menyebarkan laman web yang ada atau membuat yang baru dari awal menggunakan Pembangun Laman Web GoDaddy dengan bayaran bulanan tambahan.

Sekiranya anda ingin menggunakan WordPress di laman web anda, GoDaddy menyediakan hosting WordPress yang diuruskan. Anda boleh membuat laman WordPress di persekitaran GoDaddy atau membawa WordPress yang ada bersama anda.

Masing-masing Pengehosan web Windows pelan menyediakan beberapa MySQL dan MSSQL pangkalan data, dari 10 dan satu masing-masing dengan rancangan Ekonomi hingga jumlah yang tidak terhad (walaupun dengan had saiz simpanan) dalam rancangan Ultimate. Sandaran dan pemulihan pangkalan data termasuk dalam semua rancangan hosting Windows.

Sandaran dan pemulihan laman web adalah tambahan untuk semua rancangan web hosting. Dengan bayaran bulanan, anda menerima sandaran harian automatik dengan pemindahan dan penyimpanan data yang disulitkan dengan jumlah simpanan data yang tersedia untuk laman web anda. Storan tambahan disediakan dengan bayaran tambahan.

Semua pelayan hosting laman web menggunakan Pemacu Keadaan Pepejal (SSD).

Baik rancangan hosting Linux dan Windows menjadikannya mudah pasang aplikasi dengan pemasangan 1 klik. Linux merancang lebih dari 125 aplikasi percuma dan hosting Windows memberi anda akses ke lebih dari 50 aplikasi percuma. Walau bagaimanapun, GoDaddy tidak memberikan senarai semua aplikasi percuma yang anda dapat. Beberapa yang disebutkan di laman web termasuk WordPress PHP dan Drupal. Kedua-dua pilihan hosting Linux dan Windows juga menyediakan persediaan 1 klik untuk domain berdaftar GoDaddy.

Sekiranya anda mempertimbangkan untuk membuka kedai dalam talian, anda akan berminat dengan GoDaddy e-dagang pilihan. Untuk langganan bulanan, GoDaddy menggabungkan laman web, hosting dan troli membeli-belah. Anda boleh menjual produk tanpa had, menawarkan kupon anda dan membuka kedai di Facebook. GoDaddy menggunakan Quick Shopping Cart, perisian keranjang belanja milik mereka.

GoDaddy membuang risau malware dengan menawarkan tambahan keselamatan SiteLock. Dengan bayaran bulanan tambahan, laman web anda diimbas setiap hari dan sebarang perisian hasad yang dijumpai akan dikeluarkan secara automatik.

Pelbagai tahap SiteLock tersedia, bergantung pada sama ada anda mempunyai laman web peribadi, perniagaan atau e-dagang. Anda dapat memberikan ketenangan kepada pengunjung anda untuk data sensitif yang mereka masukkan ke dalam laman web anda, seperti kata laluan dan nombor kad kredit, melalui pembelian, sekali lagi dengan kos bulanan tambahan, sijil SSL.

Sekiranya anda mempertimbangkan untuk membuka kedai dalam talian, anda akan berminat dengan GoDaddy e-dagang pilihan. Untuk langganan bulanan, GoDaddy menggabungkan laman web, hosting dan troli membeli-belah. Anda boleh menjual produk tanpa had, menawarkan kupon anda dan membuka kedai di Facebook.

Baik rancangan hosting Linux dan Windows menjadikannya mudah pasang aplikasi dengan pemasangan 1 klik. Linux merancang lebih dari 125 aplikasi percuma dan hosting Windows memberi anda akses ke lebih dari 50 aplikasi percuma. Kedua-dua pilihan ini juga menyediakan persediaan 1 klik untuk domain berdaftar GoDaddy.

Sekiranya anda memerlukan laman web anda beroperasi dan beroperasi 24/7, anda boleh melanggan perkhidmatan DNS Premium GoDaddy. Dengan bayaran bulanan, anda dijamin 99,999% masa operasi untuk laman web tanpa had. Perkhidmatan ini juga melindungi laman web anda dari penggodam yang mungkin menyerang anda dengan mengarahkan pengunjung anda ke laman web yang berniat jahat.

Pembangun langsung yang bekerjasama Skrip CGI harus diperhatikan bahawa hanya rancangan Linux dan Premium Linux yang menyokong CGI, dengan PERL, PHP, dan Python. Ruby dan Java tidak lagi disokong.

Rancangan & Harga

Rancangan hosting Linux

GoDaddy menawarkan tiga rancangan Linux untuk hosting web, masing-masing nampaknya selalu dijual, sekurang-kurangnya ketika anda mula-mula mendaftar. Kita akan membincangkan harganya nanti kerana perlu dibincangkan secara terperinci. Sekarang, berikut adalah perincian mengenai apa yang anda dapat dengan setiap rancangan. Perhatikan bahawa dengan setiap rancangan anda menerima nama domain percuma selama anda mendaftar sekurang-kurangnya satu tahun.

Pelan Ekonomi adalah sesuatu yang mustahak dan membolehkan anda menjadi tuan rumah hanya satu laman web, yang dimiliki oleh kebanyakan pemula. Anda mendapat storan 100Gb dan lebar jalur tanpa had (lebih lanjut mengenai ini kemudian), dan 100 alamat e-mel Pelan ini adalah pilihan yang baik untuk mendapatkan pemula; namun, jika anda merasakan bahawa anda akan melampaui hanya satu laman web, lihatlah rancangan Deluxe.

Dengan GoDaddy, anda mempunyai satu laman web atau bilangan yang tidak terhad, seperti yang ditunjukkan oleh pelan tahap seterusnya, Deluxe. Laman web, storan, dan lebar jalur tanpa had memberi anda ruang untuk berkembang seperti 500 alamat e-mel.

Perniagaan akan berminat dengan rancangan Ultimate, juga dengan storan, lebar jalur dan laman web tanpa had. Alamat e-mel percuma sekarang adalah 1,000 dan anda mendapat dua kali kuasa pemprosesan dan memori.

DNS Premium memastikan laman web anda selamat dan sentiasa dalam talian dan pakej Ultimate juga dilengkapi dengan sijil SSL 1 tahun (tetapi dengan beberapa sekatan.)

Pelan Windows serupa

Pelan hosting web Windows serupa tetapi merangkumi pangkalan data SQL dan MSSQL dalam jumlah yang berbeza-beza bergantung pada rencana dan juga memungkinkan untuk pengguna FTP. Nama domain percuma dengan langganan dua belas bulan atau lebih juga berlaku di sini,

Cetakan halus mengenai “tidak terhad.”

Sebelum kita mendapatkan harga, satu perkataan mengenai lebar jalur dan storan yang tidak terhad. GoDaddy terlebih dahulu mengatakan bahawa had tidak terhad selagi mematuhi Perjanjian Hosting mereka. Sekiranya anda memonopoli lebar jalur atau storan dan ia mula menimbulkan ancaman terhadap operasi pelayan GoDaddy, mereka akan memberitahu anda melalui e-mel; anda perlu menaik taraf pelayan jenis lain atau mengurangkan penggunaan anda. Untuk bersikap adil, semua perkhidmatan web hosting mempunyai ketentuan ini dari segi penggunaannya.

Sekarang untuk harga

GoDaddy menawarkan harga perkenalan khas untuk istilah hosting web pertama yang anda langgani; selepas ini, harga biasa bermula. Pilihan jangka masa berlangsung dari tiga bulan hingga 36 bulan, untuk rancangan Ekonomi, dan 1 bulan hingga 36 bulan untuk dua rancangan lain.

Oleh itu, jika anda mendaftar selama tiga bulan dengan harga pengenalan, jangka masa tiga bulan anda akan dikenakan pada harga biasa, apa sahaja yang ada pada masa pembaharuan. Kos sebulan berkurang semakin lama jangka masa anda mendaftar.

Peningkatan harga biasa juga berlaku jika anda telah menerima domain percuma dengan jangka masa 12 bulan atau lebih. Domain percuma hanya untuk jangka masa awal dan anda akan dikenakan kadar pembaharuan domain tahunan semasa pada akhir tempoh pembelian hosting web pertama anda.

Tambahan yang boleh anda beli termasuk sandaran dan pemulihan tapak, perlindungan SiteLock untuk mengimbas laman web anda setiap hari terhadap perisian hasad dan pensijilan SSL standard untuk melindungi data sensitif seperti kata laluan.

Pelan hosting WordPress terurus

Sekiranya anda memikirkan untuk mengehoskan laman WordPress, anda mempunyai empat pilihan rancangan hosting WordPress Terurus. Ini, sekali lagi, disertakan dengan harga pengenalan yang beralih ke harga penuh setelah tempoh awal, dan anda mempunyai pilihan dari satu bulan hingga 36 bulan.

Rancangannya berbeza antara 1 dan lima laman web, jumlah penyimpanan (yang harus disebarkan di antara semua laman web anda) dan jumlah pelawat bulanan yang dibenarkan. Pelan Asas adalah rancangan permulaan yang baik untuk blog dan laman web peribadi, yang memungkinkan untuk satu laman web dan 25,000 pelawat setiap bulan.

Tiga rancangan lain lebih ditujukan untuk perniagaan dengan penyihir SEO bersepadu, 100,000 lawatan ke atas dan ke atas dibenarkan dan laman pementasan 1 klik.

Semua rancangan WordPress yang diuruskan merangkumi akses ke tema dan plugin percuma, sandaran harian percuma dan pemulihan 1 klik, serta panduan dan video latihan WordPress interaktif.

Menukar rancangan anda

Dengan GoDaddy, setelah mendaftar untuk rancangan tertentu, anda boleh membuat perubahan pada panjang rancangan atau menaik taraf ke rancangan lain sebelum akhir tempoh asal. Walau bagaimanapun, kos penuh rancangan yang anda ubah menjadi permulaan – anda tidak akan mendapat harga promosi dua kali.

Sokongan pengguna

GoDaddy membuang sokongan tiket dan e-melnya untuk pelanggan A.S. pada akhir April 2014. Ini memberi anda pilihan untuk menelefon mereka atau menggunakan kemudahan sembang langsung mereka jika anda perlu mendapatkan bantuan dan ingin mengadakan hubungan langsung dengan seseorang.

Sokongan telefon dan sembang tersedia 24/7. Sokongan telefon dan sembang tersedia 24/7. Semua kakitangan sokongan terletak di Arizona dan Iowa, Amerika Syarikat.

Menghubungi pasukan sokongan

Di kanan atas setiap skrin laman web GoDaddy terdapat nombor telefon yang menawarkan sokongan telefon 24/7.

Di bahagian bawah skrin Bantuan utama terdapat butang berlabel “Berbual dengan Kami!”, Yang membolehkan anda bercakap dengan orang langsung. Selain itu, secara berkala di sekitar laman web, terutama ketika Anda mengakses halaman penjualan, tetingkap sembang muncul untuk mendorong Anda untuk berbicara dengan orang yang menyokong.

Fungsi sembang memberitahu anda apabila terdapat banyak pengguna dan memberi anda nombor telefon untuk meminta pertolongan segera.

Kualiti nasihat yang diberikan melalui kedua-dua media ini umumnya tinggi, walaupun ada, seperti biasa, aduan dari orang-orang yang telah diberi maklumat yang tidak tepat, tidak lengkap atau sama sekali salah.

Jenis pertanyaan yang nampaknya berjaya dijawab adalah agak mudah dan mudah; masalah yang rumit, seperti laman seseorang yang terganggu dengan pelawat yang menerima mesej “Laman web tidak tersedia” tidak sesuai untuk dijawab dalam masa nyata di telefon, apalagi dalam sembang langsung.

Pangkalan pengetahuan

Bahagian bantuan di laman web GoDaddy menawarkan artikel mengenai hosting Linux dan Windows. Di bawah ini, berbagai, perincian untuk memulai, e-mel, menyiapkan aplikasi, menguruskan fail, dan menyelesaikan masalah dan keselamatan. Terdapat fungsi carian di Knowledgebase.

GoDaddy menyediakan tutorial video di laman webnya untuk pengguna WordPress. Jika tidak, beberapa tutorial video pendek mengenai topik lain boleh didapati di YouTube.

Anda perlu mencari di GoDaddy dan halaman melalui kisah dan iklan pelanggan, tetapi terdapat beberapa maklumat berguna di sana. Jangan menolak video yang disediakan oleh pengguna GoDaddy; ini adalah orang yang pernah ke sana dan membuatnya berfungsi dan mereka bersedia memberitahu anda caranya.

Tidak ada forum sokongan walaupun GoDaddy memang memberi ruang untuk anda memberikan cadangan penambahbaikan pada produk dan perkhidmatannya.

Kemudahan penggunaan

Terdapat cPanel untuk pengguna Linux

Petunjuk pertama anda bahawa GoDaddy telah merancang versi mereka sendiri cPanel standard industri adalah skema warna yang disesuaikan agar sesuai dengan rupa dan nuansa GoDaddy.

GoPadel GoDaddy bersih dan disusun dengan baik, menjadikannya mudah untuk menavigasi untuk mencari apa yang anda perlukan. Ikon khusus pada cPanel masuk akal dan sesuai dengan gaya laman GoDaddy secara umum.

Membeli web hosting

Mudah untuk membeli hosting web dari GoDaddy: cukup klik pada tab Hosting di menu di bahagian atas halaman utama dan pilih hosting yang anda minati. Skrin lalai yang anda lihat menunjukkan rancangan untuk hosting Linux yang kebanyakan orang beli . Mulai saat itu, adalah masalah memilih rancangan anda, jangka masa langganan, apa-apa tambahan keselamatan, memasukkan nama domain percuma anda, mengelakkan semua item yang lain dan menjual maklumat kad kredit anda.

Orang ramai telah memberi amaran bahawa penting untuk memeriksa keranjang belanja anda sebelum anda membayar kerana kadangkala barang telah muncul di sana yang belum dipesan.

Menguruskan ruang web anda

Kedua-dua pengguna hosting cPanel untuk Linux dan panel kawalan Plesk untuk pengguna hosting Windows mempunyai antara muka yang bersih dan didorong oleh ikon.

Pengguna melaporkan bahawa mereka mudah digunakan dan dilayari. Graf bar di cPanel Linux dengan jelas menggambarkan jumlah sumber yang digunakan dan pengurus fail, pengurus domain dan pengurus fail memudahkan untuk mengawal kehadiran web anda.

Membuat atau mengembangkan laman web anda

Pembangun Web GoDaddy adalah pembangun laman web yang agak asas yang menyediakan alat untuk membuat laman web yang dapat diservis bagi mereka yang tidak semestinya cenderung secara teknikal.

Pemasangan 1-klik aplikasi web percuma adalah titik tambah yang menjadikan pengembangan fungsi laman web anda menjadi pantas

Kesimpulannya

GoDaddy adalah pesaing yang kuat dalam bidang hosting web. Rancangan dan perkhidmatannya berada di tengah-tengah pek – tidak ada yang terlalu mewah tentang mereka tetapi mereka menawarkan apa yang diperlukan oleh pembangun laman web pemula dan pemilik perniagaan yang sangat kecil, dan itulah yang dipasarkan oleh GoDaddy.

Anda boleh membawa laman web anda sendiri atau membuat yang baru menggunakan alat Pembangun Laman Web atau pilihan WordPress. Waktu operasi GoDaddy stabil dan boleh dipercayai.

Selain daripada yuran hosting web, kebanyakan yang lain mempunyai bayaran tambahan, bulanan atau sebaliknya, dan laman GoDaddy yang cukup kuat berusaha membuat anda membeli add-on atau menaik taraf.

Perkhidmatan hosting web GoDaddy mendapat ulasan yang beragam; ada ulasan pakar mengenai catatan waktu operasi yang tinggi tetapi di sisi lain, pengguna melaporkan waktu henti yang banyak dan banyak masalah “laman web tidak tersedia”.

Perkhidmatan pelanggan adalah pertimbangan lain: anda hanya boleh menelefon atau menggunakan sembang langsung untuk berinteraksi dengan pasukan sokongan pelanggan. Pengguna melaporkan bahawa masa tindak balas saluran sokongan ini biasanya cukup cepat walaupun kandungan beberapa jawapan tidak selalu tepat.

Lihat GoDaddy untuk laman web perniagaan peribadi atau perniagaan kecil anda tetapi ingat bahawa ia adalah syarikat besar, dan urusan anda dengan mereka mungkin tidak selalu berjalan lancar.

Bandingkan

GoDaddy

92

Hosting InMotion

96

Tapak Tapak

95

iPage

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map