Kajian Buah Bulan 2016


Buah Bulan

Melawat laman web

8.9


Skor AWA

Buah Bulan

Buah Bulan. Walaupun anda mungkin belum pernah mendengar nama yang agak lucu, menurut laman web mereka, mereka adalah pembangun laman web nombor satu yang dihoskan di UK. Selama lebih dari 15 tahun, Moonfruit menawarkan pembangun laman web gaya tradisional yang membantu pengguna tanpa pengalaman pengekodan membina laman web mencari profesional untuk menguruskan diri mereka sendiri. Baca ulasan Buah Bulan kami di bawah.

Kelebihan

 • Pelbagai tema yang padat
 • Getty Images tersedia untuk rancangan yang lebih tinggi
 • Pengurus Fail dengan muat naik kumpulan
 • Rasa biasa
 • eCommerce dengan rancangan Percuma

Keburukan

 • Tidak semudah pembina laman web lain
 • Editor berasa ketinggalan zaman
 • Kekurangan widget terbina dalam
 • Integrasi media sosial terhad
 • Tidak semudah pembina laman web lain

Gambaran keseluruhan

 • Laman web: www.moonfruit.com
 • Ibu pejabat: London, United Kingdom
 • Tahun Ditubuhkan: 1999
 • Tapak yang Dibina: 5,000,000+
 • Kategori: Perisian Pembuat Laman Web
 • Cubaan percuma: 14 hari
 • Jaminan wang dikembalikan: 14 hari

Moonfruit adalah pembina laman web yang ingin tahu yang mungkin menarik minat anda untuk bernostalgia. Walaupun meletakkan dirinya sebagai pembangun laman web lain yang lengkap, ia tidak mempunyai sentuhan moden platform komprehensif seperti Wix dan Squarespace.

Editor akan mengingatkan anda tentang aplikasi desktop Windows yang lebih lama, yang sempurna jika itulah yang anda rasa paling selesa. Ia tidak mengandungi semua lonceng dan peluit perpustakaan widget penuh atau integrasi media sosial dan SEO all-inclusive, tetapi jika anda tidak akan menggunakannya, mengapa perlu menggunakannya?

Untuk siapa Buah Bulan baik?

Moonfruit sangat sesuai untuk orang yang selesa menggunakan alat dan aplikasi reka bentuk gaya Windows yang lebih tua, kerana sifat penyuntingnya.

Ini boleh menjadi platform untuk dipertimbangkan jika anda menjalankan perniagaan kecil, atau ingin membuka kedai dalam talian kecil. Ia juga berguna untuk pereka, jurugambar, dan seniman, atau mereka yang ingin membuat halaman acara yang unik.

Siapa yang harus mengelakkan Buah Bulan?

Sekiranya anda membayangkan laman web anda mempunyai suapan Instagram anda yang bergulir ke bawah, beberapa lagu yang boleh dimuat turun untuk dibeli oleh pelanggan anda, atau ciri moden lain yang mungkin diharapkan oleh orang hari ini, maka anda tidak bernasib baik. Nampaknya Moonfruit tidak akan menggunakan ciri seperti ini dalam masa terdekat.

Sekiranya anda tidak mempunyai banyak masa untuk membina laman web anda, Moonfruit dapat menyesuaikan diri dengan pantas. Dan jika anda mahukan penampilan dan nuansa moden semasa menggunakan pembangun anda, cari juga di tempat lain.

Betapa pantasnya laman web Moonfruit?

Apabila anda pertama kali mendapat laman web Moonfruit percuma, anda akan mempunyai satu laman web dengan storan 20MB untuk dimainkan, lebar jalur terhad, lima halaman dan sebuah kedai dengan sehingga 10 item. Pelan harga Moonfruit peringkat teratas memperuntukkan hingga 20 laman web, halaman dan lebar jalur tanpa had, storan 10GB, dan hingga 1000 item di kedai anda.

Oleh kerana Moonfruit dengan CDN mengehoskan laman web, anda harus bergantung pada perkhidmatan mereka jika anda mengharapkan kenaikan trafik yang besar.

Apa reputasi Moonfruit?

Pelanggan Moonfruit nampaknya berada di satu sisi pagar atau yang lain: mereka menyukai laman web mereka dan perkhidmatan yang disediakan, atau mereka membencinya dan mendapati perkhidmatan pelanggan cuba menyelesaikan masalah mereka dengan perlahan. Dari apa yang telah kita baca, mereka yang menghadapi masalah mungkin tidak membaca arahan dengan betul atau berusaha melakukan perkara yang tidak mampu dilakukan oleh editor.

Pertimbangan lain yang harus diambil kira adalah waktu henti yang dialami oleh Moonfruit selama setahun terakhir atau lebih. Laman web pengguna mungkin di luar talian selama satu hari sementara Moonfruit menangani masalah teknikal. Serangan DDOS pada bulan Disember 2015 menyebabkan beberapa pengguna tanpa laman web mereka sehingga tiga hari.

Adakah jaminan wang dikembalikan dengan Moonfruit?

Pasti ada. Anda boleh membina laman web anda dengan percubaan percuma 15 hari (yang dapat dilanjutkan tanpa henti, simpan untuk pop timbul yang mengganggu yang meminta anda menaikkan rancangan anda), dan semua rancangan berbayar disertakan dengan jaminan wang dikembalikan 14 hari..

Kami mengesyorkan membina laman web anda sepenuhnya dalam tempoh ini. Moonfruit kekurangan beberapa ciri – yang mungkin anda tidak sedar yang anda mahukan sehingga terlambat – jika anda memutuskan untuk membina laman web anda dengan perlahan.

Ciri-ciri utama

 • Antara muka yang fleksibel dan mesra pengguna
 • Kod Tersuai
 • Mesra Mudah Alih
 • Alat eCommerce terbina dalam
 • Widget Pemeriksaan Mudah Alih PayPal
 • Perlindungan Kata Laluan untuk Setiap Halaman
 • Gabungkan Kedai ke Facebook
 • 62 Templat
 • Pengurus Fail untuk Pengurusan Kandungan
 • Nama Domain Tersuai
 • Coretan HTML tersuai
 • Analisis Google dan Penyatuan Akaun Webmaster

Keputusan Pakar Industri mengenai Buah Bulan

Pembina Laman Web Secara keseluruhan, para pakar memberikan penilaian yang adil kepada Moonfruit. Program ini mempunyai beberapa batasan yang jelas, tetapi bagi orang yang tepat, ia boleh menjadi alat yang berpatutan. Moonfruit memang menawarkan rancangan harga yang murah, alat blogging yang kuat dan alat mesra pengguna lain yang memudahkan untuk membina laman web. Bagi pengkritik, masalah utama Moonfruit adalah bahawa ia tidak sesuai dengan masa atau pesaingnya.

Pakar mengulas bahawa antara muka terasa ketinggalan zaman dan boleh menjadi kereta. Program ini juga tidak mempunyai alat pelaporan. Ini boleh menjadi kerugian besar bagi perniagaan yang ingin membina laman web dan mengembangkan jenama mereka. Alat penyuntingan foto yang terhad juga boleh menyebabkan laman web yang kelihatan amatir.

Moonfruit memang menepati janjinya, tetapi para ahli cepat menunjukkan bahawa ada alternatif yang lebih moden yang menawarkan ciri tambahan dengan harga yang setanding. Buah bulan adalah pilihan yang tepat, tetapi mungkin bukan pilihan terbaik.

 • http://www.pcmag.com/article2/0,2817,29017,00.asp
 • http://www.sitebuilderreport.com/website-builders/review/moonfruit
 • 20 April 2016

Ulasan dan Testimoni Pengguna Positif pada Buah Bulan

Untuk setiap ulasan pengguna negatif mengenai Moonfruit, ada sekurang-kurangnya dua ulasan positif yang luar biasa. Walaupun ada orang yang benar-benar kecewa dan bahkan marah dengan layanan pelanggan, sebilangan besar mereka gembira dengan kualiti dan kepantasan perkhidmatan yang mereka terima. Sebilangan besar pengguna melaporkan masalah mereka diselesaikan dengan cepat.

Pelanggan yang berpuas hati juga mendapati pembangun laman web mudah digunakan dan sangat mesra untuk pemula dengan sedikit pengalaman tanpa reka bentuk. Pengguna memberi komen bahawa program ini intuitif, dikendalikan dengan lancar dan mudah digunakan. Buah bulan tidak dilengkapi dengan banyak loceng dan wisel, yang sangat sesuai untuk pemula yang tidak mahu tersekat terlalu banyak ciri. Pelanggan yang mencari sederhana dan mudah juga berpuas hati dengan Moonfruit.

 • https://www.trustpilot.com/review/moonfruit.com
 • http://www.sitejabber.com/reviews/www.moonfruit.com

Ulasan dan Aduan Pengguna Negatif terhadap Buah Bulan

Mungkin yang terbaik adalah selalu berhati-hati dengan apa sahaja yang diiklankan sebagai percuma. Walaupun pengguna Moonfruit memang mempunyai beberapa hal positif tentang pembangun laman web sebenarnya, mereka kurang senang dengan amalan penagihan dan kurangnya perkhidmatan pelanggan. Nampaknya “percuma” disertakan dengan beberapa tali. Menurut pengguna, Moonfruit tidak benar-benar menawarkan penagihan yang telus dan menyelesaikan caj yang tidak diingini dapat menimbulkan sakit kepala yang nyata.

Mereka yang merasa mereka didakwa secara tidak adil atau ditolak masuk ke laman web mereka, mulai merasa bahawa keseluruhan penyediaan itu adalah penipuan yang dirancang untuk mengambil wang mereka. Ada cukup banyak aduan yang menyuarakan masalah yang sama untuk menimbulkan kekhawatiran. Pastikan tidak dibutakan oleh kata “percuma.”

 • https://www.trustpilot.com/review/moonfruit.com

Reka bentuk & Penyesuaian

Memulakan laman web anda dengan Moonfruit memerlukan sedikit klik untuk membiasakan diri dengan editor. Setiap item yang anda masukkan atau pilih dari templat boleh dipindahkan ke mana sahaja dengan cara drag and drop, diubah saiznya, menukar fon, pautan yang ditambahkan, dll., Dll..

Editor ini sendiri akan membangkitkan kenangan program reka bentuk lama atau penyunting teks. Perasaan yang selesa, tetapi anda pasti tertanya-tanya mengapa mereka sedikit tidak mencuba memodenkannya. Navigasi antara pelbagai bahagian laman web anda, misalnya, halaman blog, kedai, halaman biasa, dan analitik relatif mudah untuk digunakan.

Walaupun tidak ada banyak elemen yang dapat anda tambahkan, masing-masing cukup luas, dan dapat dipindahkan ke mana saja di halaman.

Berikut adalah beberapa ciri reka bentuk platform:

CiriGambaran keseluruhan
Templat Laman WebMoonfruit menawarkan kepada semua pengguna, tidak kira sama ada mereka menggunakan pelan percuma atau pelan tingkat atas, 62 templat untuk dipilih. Walaupun 62 templat tidak terdengar seperti banyak, variasi di antara masing-masing cukup tepat, tidak seperti beberapa laman web lain.

Templat mungkin bukan yang terkini dalam fesyen laman web, tetapi profesional dan bersih dan lebih dari cukup untuk menghasilkan laman web yang tidak kelihatan tidak sesuai pada tahun 2016.

Peringatan: anda tidak boleh menukar templat setelah memilihnya – anda perlu memulakan semula dari awal jika anda memutuskan anda menginginkan sesuatu yang berbeza.

Antaramuka Pembina Laman WebAntara muka pembangun laman web bertarikh, dan tidak ada dua cara mengenainya. Walaupun difikirkan dengan baik dan mempunyai semua yang anda perlukan di satu tempat, jika anda membandingkannya dengan beberapa pembangun laman web lain di pasaran, anda akan kecewa.

Dalam editor itu sendiri, anda akan memaparkan halaman semasa anda di tengah, bar tindakan di bahagian atas untuk kawalan laman keseluruhan, bar lain di sebelah kiri untuk kawalan halaman semasa, dan kotak terapung untuk kawalan elemen (jika anda pilih elemen yang dipilih).

Penyesuaian Gaya HalamanSetiap elemen di halaman dapat disesuaikan sepenuhnya dan dapat dipindahkan ke mana saja. Ini mungkin akan membuat anda kecewa ketika berusaha membuat sesuatu “begitu”. Ciri ‘Master Halaman’ memberi anda pilihan untuk mengedit tema yang sedang berjalan di seluruh halaman juga.
Navigasi TapakNavigasi laman dipermudah, dengan menu drop box di kiri atas editor, tepat di bawah bar tindakan di bahagian atas. Pada menu ini, setiap halaman disenaraikan dan dapat dipilih untuk diedit.
Pengurusan KandunganMoonfruit mempunyai Pengurus Fail yang berguna yang anda boleh memuat naik fail ke dan mengambilnya untuk meletakkannya di halaman.
Foto dan GaleriMalangnya, anda hanya boleh memuat naik gambar dari mesin tempatan anda, dan anda tidak dapat mengeditnya di Moonfruit, anda harus menyelesaikan semua itu terlebih dahulu. Anda tidak boleh menariknya dari Facebook, dll.

Pembangun mempunyai widget galeri asas yang hanya satu baris gambar. Bergantung pada keadaan anda, ini mungkin merupakan kekurangan atau kekurangan dalam penilaian platform anda.

Pembinaan Tapak Mudah AlihWalaupun reka bentuknya sesuai dengan telefon bimbit, anda perlu bermain-main di Editor Mudah Alih untuk mencari rupa terbaik laman web anda di telefon bimbit. Tidak ada banyak pilihan reka bentuk seperti versi penyuntingan desktop, tetapi mudah diakses melalui menu teratas.
Integrasi Perkongsian SosialTiada widget perkongsian yang terpasang. Anda mungkin dapat menggunakan elemen HTML khusus untuk membuat butang perkongsian.
Perkhidmatan Reka BentukTidak ada perkhidmatan reka bentuk dalaman yang ditawarkan.

ciri-ciri & Alat

Buah bulan mungkin tidak mempunyai sebilangan besar ciri inbuilt seperti yang ditawarkan oleh pembangun laman web lain. Lihat apa yang mereka ada di bawah.

CiriGambaran keseluruhan
PersediaanNama pengguna, e-mel, kata laluan – anda sudah bersedia! Setelah memilih templat anda, anda memerlukan masa lebih lama untuk menyiapkan laman web awal anda. Buah bulan agak sukar untuk dimulakan daripada mengatakan Weebly misalnya.
Reka Bentuk WebTukar warna, fon, kedudukan, pautan, dan latar belakang. Semua elemen tradisional yang anda harapkan dalam editor.
Nama domain tersuaiAnda sudah mempunyai nama domain khusus yang menghubungkannya adalah mudah dan tersedia untuk semua rancangan. Sekiranya anda belum memilikinya, anda akan menerima satu dengan paket Standard, dua dengan paket Plus, dan tiga dengan paket Max
Kedalaman NavigasiSatu tahap navigasi sahaja.
Widget dan AplTidak ada banyak widget di luar julat standard (teks, tajuk, borang, pautan, potongan HTML, gambar, menu, sisipan fail). Terdapat widget sembang Chatango, Peta Google, Soundcloud, tayangan slaid Photosnack, suapan Twitter, dan video Vimeo atau YouTube. Terdapat beberapa widget Kedai dan Blog terbina dalam, tetapi untuk apa sahaja, anda memerlukan beberapa kod HTML tersuai.
PengewanganSelain menjalankan kedai dalam talian, jika anda menginginkan sepanduk yang dimonetisasi, iklan tersebut perlu ditambahkan melalui potongan HTML.
Statistik PelawatAnda boleh memautkan akaun Analitis Google dan akaun Webmaster Google dengan mudah ke laman web anda.
Foto, Video dan AudioPilihan foto yang sangat asas tersedia, jika anda menginginkan audio, ia harus melalui widget Soundcloud dan untuk video, ada widget Vimeo dan YouTube.
BloggingPlatform blogging asas dilengkapi standard dengan editor. Anda tidak mendapat pilihan untuk menjadualkan catatan atau perkara menarik.
Peta GoogleWidget Peta Google ada
Penyunting HTMLAnda tidak dapat mengedit jumlah halaman, tetapi anda boleh menambahkan coretan HTML tersuai.
Integrasi Media SosialHanya widget suapan Twitter yang dibina. Semua pemalam media sosial yang lain memerlukan coretan HTML tersuai. Terdapat pilihan untuk membuat kedai Facebook untuk kedai dalam talian anda. Itu sahaja. Ini adalah kelemahan yang ketara pada pendapat kami.
Borang dan tinjauanAnda boleh menambahkan borang dengan mudah melalui penyunting. Satu borang asas sahaja (nama, e-mel, mesej) tersedia dengan rancangan Percuma dan Ringan.
Ruang simpananTidak seperti beberapa editor lain, anda tidak mempunyai pilihan storan tanpa had di sini. Anda mempunyai 20MB untuk pelan Percuma, 500MB untuk pelan Lite, 1GB dengan pelan Standard, 5GB pada rancangan Plus dan 10GB untuk pelan Max.
Alat Surat BeritaTidak ada alat buletin terbina dalam. Anda perlu menambahkan widget HTML khusus seperti MailChimp.
ForumTidak ada pilihan untuk menambahkan forum.
Kedai E-Dagang / Dalam TalianTerdapat kedai dalam talian dengan setiap rancangan. Anda boleh menambahkan antara 10 dan 1000 item, bergantung pada rancangan yang telah anda pilih. Pilihan yang ada untuk menguruskan kedai dalam talian anda tidak menyeluruh seperti yang diinginkan oleh banyak orang. Kedai dalam talian disyorkan untuk mereka yang hanya memerlukan fungsi dan fungsi pengurusan kedai asas.
Integrasi GatewaySatu-satunya pintu masuk pembayaran yang ada ialah PayPal.
Mesra SEOTerdapat pilihan untuk mengedit meta-tag halaman, dan panduan ringkas untuk SEO, tetapi itu saja.
Akses Terhad di Tapak (Perlindungan Kata Laluan)Perlindungan kata laluan tersedia di setiap halaman. Hanya pentadbir laman web yang akan mendapat akses sekiranya dipilih.
Analisis Google®Pautkan laman Moonfruit anda dengan mudah ke akaun Analitis Google anda.
Keselamatan Laman WebAnda diminta untuk mengikuti prosedur keselamatan internet yang betul berkaitan dengan kata laluan, dan lain-lain. Transaksi PayPal adalah selamat.
Pelbagai BahasaBuah bulan juga terdapat dalam bahasa Perancis.
Pengoptimuman Mudah AlihLaman web agak dioptimumkan untuk mudah alih, tetapi perubahan lebih lanjut mungkin diperlukan melalui penyunting Mudah Alih.
Teknologi CDNMoonfruit kini menggunakan CDN (Content Delivery Network) untuk penggunaan yang lebih pantas untuk pelanggan AS.

Rancangan & Harga

Semasa memulakan dengan Moonfruit, anda akan mendaftar secara automatik untuk percubaan percuma selama 15 hari. Yang tidak mereka sampaikan ialah percubaan ini dapat dilanjutkan – dan diperpanjang selamanya sebagai sebahagian daripada rancangan Percuma mereka.

Setiap rancangan mempunyai akses ke editor, 62 templat, fungsi blog, dan kedai dalam talian. Titik harga boleh dibandingkan dengan pembangun laman web lain.

Pelan Percuma

Pelan Percuma ditawarkan kepada pengguna selagi mereka mengemas kini laman web mereka, sekurang-kurangnya, setiap enam bulan. Pengguna mendapat 20MB storan, lebar jalur 1GB, lima halaman, dan sepuluh item di kedai dalam talian mereka. Anda tidak akan dapat mengakses perkhidmatan pelanggan (selain daripada melayari tutorial dan papan komuniti), dan terdapat iklan Moonfruit di laman web anda. Alamat laman web anda akan kelihatan seperti nama pengguna.moonfruit.com.

Pelan Lite
US $ 4.50 / bulan setiap tahun, US $ 6 bulan ke bulan

Pelan Lite akan memberi anda lebar jalur 10GB dan storan 500MB. Anda akan dapat menjual hingga 20 produk di kedai anda, dan iklan Buah Bulan akan hilang dari laman web anda. Anda boleh menyambungkan nama domain ke laman web anda sekarang, atau membelinya (dengan bayaran) melalui Moonfruit. Anda sekarang juga akan mendapat akses ke sokongan e-mel Moonfruit.

Pelan Piawai
US $ 9 / bulan setiap tahun, US $ 12 bulan ke bulan

Pada pelan Standard, anda kini boleh mempunyai halaman tanpa had, lebar jalur 20GB, dan storan 1GB. Anda boleh memiliki sehingga 50 item di kedai dalam talian anda. Anda mempunyai akses ke Pembina Bentuk dan pustaka Getty Images. Anda akan menerima kredit Google AdWords bernilai £ 75 untuk membina perniagaan anda dan satu nama domain juga jika anda mendaftar untuk rancangan tahunan.

Pelan Plus
US $ 15 / bulan setiap tahun, US $ 20 sebulan ke bulan

Anda kini mempunyai kemampuan untuk menambahkan hingga 10 laman web yang berbeza. Anda akan mendapat semua dalam pelan Standard, lebar jalur tanpa had, storan 5GB, dan sehingga 150 item di kedai dalam talian anda. Bagi mereka yang membeli setiap tahun, anda akan mendapat kredit AdWords dan hingga 2 nama domain. Sokongan telefon juga tersedia pada rancangan Plus.

Pelan Maksimum
US $ 26.25 / bulan setiap tahun, US $ 35 bulan ke bulan

Untuk pelaburan yang besar dalam platform, rancangan Plus memberi anda semua dalam rancangan Plus dengan 20 laman web yang berbeza, dengan penyimpanan 10GB dan hingga 1000 item di kedai dalam talian anda. Anda juga akan mempunyai pilihan untuk memiliki tiga nama domain yang berbeza jika anda mendaftar untuk rancangan tahunan.

Sokongan pengguna

Sokongan yang diberikan melalui Moonfruit bergantung pada rancangan mana yang telah anda pilih. Mereka tidak tersedia 24/7, jadi tunggu sebentar untuk mendapatkan jawapan. Lihat pilihan mana yang disediakan di bawah.

 • Telefon
  Sokongan telefon ditawarkan untuk pengguna pada paket Plus dan Max.
 • E-mel sokongan
  E-mel sokongan dihantar pada rancangan Lite, Standard, Plus dan Max. Waktu balasan berbeza, walaupun biasanya dalam satu hari.
 • Berbual
  Tiada fungsi sembang.
 • Asas pengetahuan
  Pangkalan pengetahuan dalam talian boleh didapati melalui Moonfruit Support.
 • Tutorial Video
  Bagus, pelbagai tutorial video tersedia.
 • Forum sokongan
  Forum komuniti ada.
 • Pilihan Tambahan
  Respons pantas kepada pelanggan melalui akaun Twitter dan Facebook rasmi.

Kemudahan penggunaan

Seberapa mudah digunakan Buah Bulan? Kami katakan ia kira-kira pertengahan jarak. Perlu sedikit masa untuk membiasakan diri, tetapi akhirnya anda akan sampai di sana. Ini drag and drop, dan elemen yang boleh diklik intuitif untuk sesiapa sahaja yang mempunyai latar belakang Windows.

Sekiranya anda tidak memerlukan banyak widget – seperti media sosial atau iklan – maka anda mungkin tidak perlu menambahkan elemen HTML tersuai. Elemen HTML khusus adalah tempat di mana pemula mula kehilangan harapan kerana pengekodan diperlukan!

Sekiranya anda seorang pemula yang lengkap atau sedikit teknofobia – anda mungkin akan terkejut dengan penyuntingnya. Ia menawarkan susun atur reka bentuk khas untuk pemprosesan kata tradisional dan aplikasi reka bentuk. Tidak begitu mudah untuk belajar jika anda tidak biasa dengan jenis aplikasi ini.

Bagi yang lain, anda harus berasa selesa di rumah setelah bermain-main selama kira-kira 15 minit atau lebih. Dalam beberapa jam, anda akan dapat membuat dan menerbitkan laman web yang kelihatan profesional.

Bantuan ditawarkan melalui tutorial video dan forum bagi mereka yang bergelut dengan editor dan merancang halaman mereka.

Kesimpulannya

Moonfruit dapat membantu pengguna membina laman web yang kelihatan profesional dalam beberapa jam pendek – dengan syarat mereka mempunyai pengetahuan asas komputer. Rancangannya setanding dengan pembangun laman web yang lain, dan anda boleh membina laman web peribadi atau perniagaan yang melakukan pekerjaan yang anda mahukan – selagi anda hanya mempunyai ciri-ciri standard hingga standard.

Persoalannya terletak pada mengapaanda akan memilih Moonfruit daripada salah satu pesaingnya. Editor dan widget yang tersedia sepertinya mereka berada sekitar lima tahun di belakang beberapa pembangun laman web lain di sekitar. Dan apabila harganya sama, anda harus melihat apa faedah yang diberikan oleh Moonfruit.

Pasti, terdapat banyak penyesuaian di setiap halaman, tetapi editor lain juga menawarkan ini. Sekiranya anda menyukai editor reka bentuk jenis lama, maka Moonfruit boleh menjadi platform yang tepat untuk dipilih. Sekiranya anda menginginkan kedai dalam talian percuma (dengan hingga 10 produk) dan tidak keberatan dengan sedikit pengiklanan di halaman anda, maka rancangan Percuma mungkin berada di lorong anda.

Sekiranya anda melihat Buah Bulan, kami sarankan untuk melihat pertandingan juga – kerana kami fikir mereka mungkin akan mengalahkan mereka.

Bandingkan

Buah Bulan

89

Wix

96

Weebly

95

Ruang Squarespace

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map