Wix eCommerce Review för att skapa en onlinebutik 2016 med WixStores


Wix e-handel

Besök hemsida

9,1


AWA-poäng

Wix e-handel

Wix grundades 2006 av tre vänner och affärspartners. De var på väg att starta sin egen webbplats och insåg snabbt hur kostsamt och tidskrävande det kan vara. Deras svårigheter inspirerade dem att designa en enkel plattform som kan användas gratis. Idag är det ett internationellt företag med över 77 miljoner kunder. Läs vår Wix e-handelsgranskning nedan.

Fördelar

 • Detaljerad databas för support
 • Omfattande apparmarknad
 • Nolltransaktionsavgifter

Nackdelar

 • Stora annonser i gratisversionen
 • Svårt att byta till en annan mall

Översikt

 • Hemsida: www.wix.com/ecommerce/
 • Huvudkontor: Tel Aviv, Israel
 • År grundades: 2006
 • anställda: 50-100
 • Webbplatser som är värda: 77.000.000+
 • kategorier: Webbplatsbyggare, onlinebutik
 • tjänster: Webbdesignmjukvaror, webbhotell
 • Gratis rättegång: 14 dagar
 • Pengar tillbaka garanti: 30 dagar

Wix är en unik webbplats och kundvagnsbyggare. För att komma igång är allt du behöver en e-postadress. Det är rätt. Du kan bygga en webbplats gratis. Som bonus behöver du inte lära dig att koda. Dra-och-släpp-redigeraren gör det enkelt att lägga till innehåll. I själva verket har Wix byggt upp ett rykte som den mest användarvänliga plattformen. Detta gör det till det perfekta valet för nybörjare och småföretag.

Vem är Wix e-handel designad för?

Wix är bäst för små företag. Det erbjuder en enkel, enkel design och alla nödvändiga verktyg du behöver för att komma igång. Det saknar mer komplexa hanteringsfunktioner. Större företag kanske tycker att det inte är det bästa valet för att hantera massiva varulager och andra komplicerade processer. Det finns mer omfattande plattformar som tillgodoser de stora företagens behov.

Standardfunktioner inkluderar:

 • Tusentals appar
 • Moderna och anpassningsbara mallar
 • Dra-och-släpp-redigerare
 • Mobilvänliga funktioner
 • Gratis värd

När du besöker Wix-webbplatsen är det första du frågar vilken typ av webbplats du vill skapa. Det finns 13 huvudkategorier separerade efter affärstyp. Hela upplevelsen anpassas från början. Detta är en fantastisk funktion för nybörjare som kan behöva extra vägledning. När du utforskar deras tjänster kommer du att märka att de är specialiserade på att tillhandahålla olika designalternativ. Du kan välja mellan hundratals mallar och tusentals appar.

Begränsningar av Wix

En begränsning att notera är att Wix inte stöder försäljning av digitala produkter. Det är bäst för annonsering av produkter och tjänster. Dessutom är inte alla mallarna helt mobilvänliga. Om responsiv design är viktigt för ditt företag, se till att grundligt undersöka mallar.

Liksom de flesta plattformar har Wix också begränsningar för lagring och bandbredd.

skalbarhet

Med så många tillgängliga appar finns det gott om utrymme för att utöka funktionaliteten på din webbplats när ditt företag växer. Det obegränsade prispaketet är det mest populära. Det ger dig gott om utrymme att komma igång, inklusive obegränsad bandbredd. Du kan alltid uppgradera för ytterligare lagringsutrymme.

Som sagt, det finns vissa begränsningar när det gäller skalbarhet. Det finns potential för tillväxt, men det är möjligt att växa ut från plattformen. Wix eCommerce passar bäst för små företag. Det är inte nödvändigtvis utformat för att hantera butiker med hög volym. Om du redan har en etablerad butik med tusentals lojala kunder, kanske du vill överväga att välja en mer expansiv e-handelsplattform.

Avbryter ditt Wix eCommerce-konto

Du kan prova Wix gratis i 14 dagar. Det finns inget behov av att begå från början. Om du öppnar ett konto och beslutar att avbryta kommer du att få en återbetalning för varje prenumerationstid som inte har använts. Både månads- och årsabonnemang är tillgängliga.

Rykte

Wix har fått ett rykte som den mest innovativa och användarvänliga plattformen i sitt slag. Det gick nyligen genom en stor uppdatering och kritikerna är nöjda. Nybörjare kan snabbt skapa en utmärkt webbplats. Det hjälper att Wix kontinuerligt lägger till nya funktioner. Kunderna kan förvänta sig en plattform som växer med sina behov.

Awards

Wix har inte tagit hem några större designutmärkelser. De samarbetar dock med stora branschledare som DreamWorks, vilket innebär stora saker att komma. Det ser ut som Wix just har kommit igång med att det kommer att revolutionera webbdesign.

Varför välja Wix e-handelslösning?

Om du startar eller driver ett litet företag är det inte många orsaker till att du inte bör välja Wix. Det tillhandahåller ett molnbaserat e-handelsprogram och webbplatsbyggare som har få rivaler. Det finns inget enklare sätt att designa och bygga en anpassad webbplats. Wix är det perfekta valet om du har nollkodningsupplevelse och vill ha en vacker webbplats.

Nyckelfunktioner

 • Över 500 mallar
 • Dra och släpp webbplatsbyggare
 • Produktgallerier
 • 7 betalningsprocessorer
 • Automatiska e-postmeddelanden
 • Beräkningar av skatt och frakt
 • Optimerad mobilbutik
 • Nyhetsbrev Verktyg
 • Skapare av rabattkoder
 • Säker kundvagn
 • Försändelsespårning
 • Särskilt tackmeddelande

Design & anpassning

Det är här Wix eCommerce lyser. Du kan välja mellan 501 (och räknar) olika mallar. Den bästa delen? De är gratis! Nyckeln är att söka efter dina alternativ och se till att du väljer ett med e-handelsfunktioner. Du kan börja begränsa dina val genom att välja vilken typ av verksamhet du kommer att driva.

Du kan kategorisera mallarna efter branscher. Du kan till exempel visa mallalternativ som har skapats speciellt för att visa fotografering. Detta är ett användbart verktyg som kommer att se till att du får den perfekta mallen.

Om du känner dig modig kan du börja med en tom mall och bygga din webbplats från grunden. Annars kan varje mall anpassas helt.

Observera: du kan inte komma åt CSS-koden för din webbplats. Detta kan vara frustrerande för dem som gillar att knyta direkt till koden. Den goda nyheten är att du kan ändra praktiskt taget vad som helst med drag-and-drop-redigeraren. Från ljuden från det finns också CSS-åtkomst i verken.

Kanske är det bästa adjektivet för att beskriva Wix-mallar enkelt. Alla mallar är rena och moderna, men en återkommande kritik är att de kan vara för enkla. Detta kan vara tillräckligt bra för nybörjare eller småföretag, men större butiker kanske vill ha något mer sofistikerat.

Designtjänster

Wix erbjuder inga premiumdesigntjänster även om de hjälper dig att matchas med en frilansare. Du kan besöka Wix Arena för att få kontakt med Wix-designexperter som kan hjälpa dig.

Innehållshantering

Commonsense-verktyg och ett intuitivt gränssnitt gör det enkelt att lägga till och hantera innehåll. Det kommer inte att ta lång tid att lära dig vägen runt backend. Klicka bara på det område du vill redigera och lägga till bilder, text eller någon annan funktion. Du kan också lägga till en blogg på din webbplats med rätt app.

Bilder och videor

Du laddar snabbt upp och sparar foton i mappar online. Det finns inget behov att ladda upp bilder som du redan har använt. Detta kan vara en stor tidssparare. Ta gärna bilder från dina andra konton som Facebook. Wix gör det också enkelt att inkludera videor. Alla bildutrymmen i ditt tema kan användas för att hysa en video. Du kan till och med göra hela bakgrunden till en video.

Dessutom kan Wix integreras med Bigstock Photos. Istället för att ladda upp dina foton kan du bläddra igenom ett massivt urval av professionella foton. Detta partnerskap är ett prisvärt och bekvämt sätt att skapa en visuellt tilltalande webbplats.

Social delning

Att lägga till knappar på sociala medier på din webbplats tar bara några få klick. Du kan helt integrera alla dina konton och använda sociala medier för att få kontakt med kunder och marknadsföra ditt företag. Faktum är att de flesta mallar har knappar på sociala medier som redan visas.

Mobil webbplatsbyggnad

Detta är kanske det sista felet som Wix behöver träna. Webbplatserna svarar inte eftersom de kommer att anpassas för att passa din webbläsares storlek. Men de är mobilvänliga. De flesta mallar kommer med rutan “Gör din webbplats mobilvänlig” redan markerad. Du kan också växla till den mobila redigeringsvyn för att göra ytterligare ändringar.

Funktioner & Verktyg

FunktionÖversikt
Online Store SetupDet kan inte vara lättare! Registrera dig för ett prissättningspaket eller starta din kostnadsfria testversion. Därifrån kan du börja bläddra i mallar och ha din butiksinställning på kort tid alls.
Bandbredd och förvaringDessa funktioner varierar beroende på prisplan. E-handelsplanen är utformad för små företag. Det levereras med 20 GB lagringsutrymme och 10 GB bandbredd.
Kundvagn Plugins och tilläggDet finns tusentals appar som du kan lägga till på din webbplats. De flesta planer har även två gratis premiumappar för att komma igång. Trots det stora antalet tillgängliga appar är de inte nödvändigtvis e-handelsfokuserade. Dessa begränsningar gör det svårt för butiken att växa snabbt.
OrderhanteringAtt hantera din butik är superenkelt. Du kan se alla beställningar och göra ändringar efter behov.
LagerhanteringKlicka bara på en produkt för att göra ändringar. Du kan skapa samlingar, redigera information och lägga till bilder. Det visar även vilka produkter som finns i lager och synliga på webbplatsen. Dessa grundläggande funktioner räcker för små företag, men butiker med hundratals produkter kanske vill registrera ytterligare information. De flesta andra plattformar kräver fler fält för att lägga till en produkt, vilket kan vara ett ovärderligt organisatoriskt verktyg.
Spårning av försändelseSamarbeta med stora rederier och spårpaket över hela världen.
CRM-funktionerDu kan ställa in CRM-funktioner men du vill. Kunderna kan ringa eller maila dig direkt eller så kan du använda ett biljettsystem.
Mallar och temanVälj bland hundratals gratis teman. Det finns många eleganta alternativ, och du kan anpassa var och en av dem.
Integrationer och tilläggWix kommer med de flesta integrationer du vill ha på en webbplats. Teman är sociala medier redo, och det är enkelt att ställa in betalningsalternativ. Alla andra funktioner kan läggas till genom att besöka app store. Wix gör extremt enkelt att integrera tillägg på bara några minuter.
Mobil e-handelWebbplatserna svarar inte, men de kommer med mobilvänlig design. Webbplatser kommer inte att justeras när du ändrar webbläsarens storlek. Köpare kan dock se din butik på vilken enhet som helst. Detta är inte idealiskt, men det gör att du fortfarande kan marknadsföra till en enorm mobilmarknad.
WebbhotellGratis molnbaserad webbhotell. All din data lagras säkert och du kan lita på deras kraftfulla servrar.
App StoreWix App-butiken är väldigt imponerande. Du kan söka igenom tusentals gratis- och premiumappar. Ingen använder appar som Wix. Alla de bästa verktygen finns tillgängliga till hands.
bloggaDet tar bara några klick för att lägga till en blogg på din webbplats. Från bloggredigeraren kan du enkelt skriva, redigera och publicera inlägg. Du kan till och med skriva flera inlägg och schemalägga dem för publicering. Redaktören låter dig också lägga till videor och bilder. Din blogg kommer att se bra ut och hjälpa till att locka läsare och kunder.
SEO och marknadsföringWix tillhandahåller alla SEO- och marknadsföringsverktyg du behöver. Från instrumentpanelen kan du styra sidbeskrivningar, titlar och taggar. Den kostnadsfria SEO-appen ger också en guide som hjälper dig med sökord. Om du inte är säker på hur du kan förbättra rankningen för sökmotorerna kan du dra nytta av de interaktiva handböckerna. Dessa verktyg är förvånansvärt grundliga.
nyhetsbrevDe flesta mallar har registreringsformulär för nyhetsbrev. Du kan snabbt börja bygga en e-postlista och skicka reklamnyheter med lätthet.
SäkerhetsfunktionerDet finns några mindre nackdelar med Wix säkerhetsinställningar. Wix har inget SSL-certifikat. Detta innebär att kunderna omdirigeras till en säker sida när de checkar ut. När som helst shoppare riktas bort från din webbplats; det finns en ökad chans att förlora en försäljning. Kunder kan inte lita på att deras information är säker och att den inte lagras. Kassan är helt säker, men det kan försvinna vissa kunder.
PCI-certifieringWix är PCI-kompatibel.
InnehållsskapandeAtt lägga till produkter och skapa nytt innehåll är mycket enkelt. Dra och släpp-redigeraren är en av de bästa runt. Det kan vara svårt att duplicera mallar för flera sidor. Annars är designprocessen helt intuitiv och perfekt för nybörjare.
PresentkortMed Wix kan du sälja presentkort och skapa kuponger och rabattkoder. Det tar bara några klick för att marknadsföra produkter eller specialförsäljning.
BetalningsalternativListan över tillgängliga betalningsprocessorer från tredje part är relativt kort. Den goda nyheten är att Wix stöder några av branschledarna. Du kan använda PayPal, Skrill, Authorize.net och några andra stora namn. För ytterligare betalningsalternativ måste du göra några sökningar i app store.
Skatt- och fraktkalkylatorerDessa avgifter beräknas automatiskt vid kassan. Du behöver inte oroa dig för att du behöver generera denna information för varje försäljning.
rapporterGenerera rapporter för att visualisera prestanda och dela data.
WebbstatistikWix använder Google Analytics för att spåra webbplatsens prestanda. Detta är ett av de mest ansedda och respekterade analysverktygen. Här är bara några av de saker du kan spåra:
 • Hur många människor besöker din webbplats under någon period
 • Hur länge en besökare stannar på webbplatsen
 • Om de är en återvändande besökare
 • Deras plats
 • Vilka sidor de besökte
 • Hur de kom till din webbplats

All denna information kan användas för att fokusera marknadsföringsinsatser. Om du inte är en fan av Google kan du handla app store för andra program. Valet är ditt. Visa så mycket eller så lite data du vill och använd den för att förbättra ditt företag.

Plans & Prissättning

Wix tillhandahåller prisvärda och planerade prisplaner på förhand. Du behöver aldrig oroa dig för dolda avgifter. För att starta, registrera dig för den 14-dagars gratisversionen. Allt du behöver är en e-postadress. Det krävs inget kreditkort. Detta gör att du kan lära känna redigeraren och admin instrumentpanelen. Du kan också titta närmare på teman och app store.

Prissättningspaket

Du kan komma igång för bara $ 4,88 per månad. Denna grundläggande plan låter dig vara värd för en domän och bygga en utmärkt webbplats. Den största nackdelen är att din webbplats visar Wix-märkesannonser och logotyper. Om du vill ta bort dessa varumärken kan du betala $ 9,25 per månad för kombipaketet.

Nätbutikerna vill välja e-handelspaketet. Det kostar $ 16,17 per månad och har följande funktioner:

 • Ett års gratis domänvärd
 • 300 $ värt reklamkuponger
 • Två gratis premiumappar
 • 20 GB lagringsutrymme
 • 10 GB bandbredd
 • Google Analytics

Detta bör vara tillräckligt för de flesta företag. Du kan dock uppgradera till VIP-planen för $ 24,92 per månad. Förutom obegränsad bandbredd kommer denna plan med prioriterat stöd. Även denna toppnivåplan är prissatt under mellanklasspaketen på de flesta plattformar. Wix är extremt prisvärt och konkurrenskraftigt prissatt.

Betala för ditt prenumeration varje månad eller spara pengar genom att köpa ett helt år på förhand. Besparingarna varierar per plan men varierar från 30-45%.

Kundsupport

Medan det dyraste prissättningspaketet har prioriterat stöd, kan användare förvänta sig anständig kundservice på vilken paketnivå som helst. Det största problemet är att de inte erbjuder en livechattfunktion eller ett e-postsystem. Du kan ringa ett 800-nummer, men det bästa är att schemalägga ett återuppringning. Detta förhindrar att du slösar tid på vent.

Lyckligtvis finns det en mängd andra platser du kan vända dig till för att få hjälp. Börja med att besöka Wix support sida. Här kan du hitta en lista med vanliga frågor och vanliga frågor. Det finns också ett communityforum och videoinstruktioner för att hjälpa till. Du kan också posta problem och problem på deras sociala mediesidor.

Även om det är trevligt att ha några olika sätt att kontakta support, verkar systemet fungera för Wix och deras kunder. Plattformen har överväldigande positiva kundsupportrecensioner. Svaren är relativt snabba, och företrädare är kunniga och artiga. Wix är så lätt att använda att support främst används för tekniska problem som bör vara få och långt mellan.

En annan snygg funktion är åtkomst till Wix Lounge. Detta är ett samarbetsutrymme i New York. Om du reser kan du använda loungen för att bedriva affärer och få kontakt med andra Wix-användare. Du kan till och med reservera plats för specialevenemang. Allt gratis.

Enkel användning

Wix leder paketet när det gäller användarvänlighet. Det erbjuder inte bara en dra och släpp-redigerare, utan den ger också en av de mest användarvänliga och intuitiva redaktörerna någonsin. Alla verktyg du behöver visas tydligt och det är enkelt att navigera mellan skärmarna.

Det finns absolut ingen anledning att känna till någon kodning. Även nybörjare kan skapa avancerade och professionella e-handelswebbplatser, och experter kommer att uppskatta gränssnittet. Om du någonsin behöver hjälp kan du snabbt komma åt hjälp utan att lämna redaktören. När det gäller användarupplevelse är Wix utan tvekan det bästa.

Slutsats

Bör du välja Wix eCommerce-programvara för att bygga din onlinebutik?

Om du planerar att driva ett litet företag och är en nybörjare när det gäller design, ja. Absolut ja. Å andra sidan finns det områden där Wix helt enkelt inte har till uppgift att stödja en storskalig verksamhet. Detta är genom design. Enkelhet är kärnan i det som gör detta till en bra plattform, vilket också innebär att det kanske inte är bäst för mer komplexa transaktioner och processer.

Det finns vissa områden för förbättring, men Wix är en av de mest användarvänliga och omfattande e-handelsplattformarna som finns tillgängliga. Det är också uppfriskande att se ett företag som verkar så verkligt investerat i förbättringar och erbjuda en prisvärd produkt som inte ber dig att offra funktioner för kostnaden.

Vare sig du är en expertdesigner eller en nybörjare, kommer du säkert att njuta av dra och släpp-redigeraren. Kombinera det med eleganta mallar och att sätta ihop en professionell webbplats har aldrig varit lättare. Wix är ett utmärkt val för små företag, och det lovar bara att fortsätta bli bättre.

Jämföra

Wix e-handel

91

Shopify

96

BigCommerce

95

Volusion

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map