Volusion eCommerce Software Review för att bygga en onlinebutik 2016


Volusion

Besök hemsida

9,4


AWA-poäng

Volusion

Volusion har funnits sedan 1999 och representerar en av de största kundvagnarna med e-handel. Det serverar över 40 000 butiker och erbjuder en allt-i-ett-plattform som är utformad för att passa alla storlekar. Programmet har varit på topp genom att fortsätta anpassa sig till marknadsförändringar och tillhandahålla praktiska lösningar på utmaningarna i samband med att driva en online-verksamhet. Läs vår översyn av Volusion nedan.

Fördelar

 • Kraftfull inventeringshantering
 • Obegränsade visningsalternativ
 • Enkel orderbearbetning
 • Flexibla betalningsalternativ

Nackdelar

 • Svårt att anpassa mallar
 • Begränsade designfunktioner
 • Inga tillägg

Översikt

 • Hemsida: www.volusion.com
 • Huvudkontor: Austin, TX
 • År grundades: 1999
 • anställda: 450+
 • Butiker värd: 40 tusen+
 • kategorier: eCommerce Cloud Software
 • tjänster: Webbdesign, marknadsföring online
 • Gratis rättegång: 14 dagar

Volusion designades för att leverera en one-stop-lösning för att driva en onlinebutik. Du kan styra alla aspekter av ditt företag från Volusion-instrumentpanelen.

Om du har shoppat runt efter den perfekta plattformen, kanske du har märkt att andra alternativ ger ett särskilt fokus. Vissa konkurrenter är specialiserade på marknadsföringsverktyg eller design. Volusions nisch tillhandahåller en mångsidig lösning som hjälper dig att träffa marken.

Tekniska specifikationer och begränsningar

Medan Volusion påstår sig vara perfekt för alla storlekar, se upp för bandbreddbegränsningar och extra avgifter. Större företag som hanterar en hög volym eller beställningar kan i slutändan betala för bandbreddsavgifter. Plattformen har inte heller ett SSL-certifikat. Du måste köpa en för att tillåta kreditkortköp. Extra avgifter börjar snabbt lägga till om du inte är försiktig.

skalbarhet

Volusion är utformad för att växa med ditt företag. Det gör att snabbt och enkelt kan komma igång för nya företagare, men kan ändå stödja globala varumärken. Till exempel använder Intel och 3M Volusion för att driva sina webbplatser. Oavsett om du vill förbli liten eller utvidga kan Volusion hålla jämna steg med nya krav.

Riskfri prövning

Du kan prova Volusion gratis i upp till 14 dagar. Det finns inget behov av ett kreditkort och inga dolda avgifter. Detta bör ge dig tillräckligt med tid att prova att ställa in en butik och få en känsla för programmet. När du registrerar dig för en årlig plan finns det en avbokningsavgift om du ändrar dig. Var beredd att betala $ 99 för att avsluta ditt konto.

Volusion’s Reputation

Under åren har Volusion byggt upp ett rykte som en stabil plattform. Den innehåller alla verktyg du behöver för att komma igång och fortsätta växa. Om något hindrar dem från att få en bättre kundbetyg är det deras prissättningsmetoder. De kan vara mer på förhand om extra avgifter. Om du inte är medveten om eventuella avgifter som du kan ådra dig kan ditt månatliga uttalande bli en överraskning. Detta har en tendens att få Volusion att verka mindre än trovärdig.

Certifieringar och samhällsengagemang

Volusion har fått både nationellt och regionalt erkännande, inklusive:

 • A + -betyg från Better Business Bureau
 • Uppkallad till A-listan Austin Chamber of Commerce 2015
 • 2011 Stevie Award för Front-Line Customer Service Team

Dessutom uppmuntrar Volusion det hundratals anställda att delta i samhällstjänsten. Arbetarna får två betalda lediga dagar för volontärverksamhet. Företaget donerade också gratis tjänster till ideella organisationer.

Varför välja Volusion?

I verkligheten finns det inget perfekt program. Varje e-handelsplattform kommer att ha för- och nackdelar. Du bör prova Volusion om du vill arbeta med ett etablerat företag. De har tillbringat mer än 16 år på att uppdatera och göra sin plattform perfekt. Du kan känna dig säker på att du har tillgång till de senaste verktygen och funktionerna. Det ger ett snabbt och enkelt sätt att starta din onlinebutik och börja tjäna pengar.

Nyckelfunktioner

 • Gratis designmallar
 • Obegränsade produktalternativ
 • 14 dagars gratis rättegång
 • E-postmarknadsföringsverktyg
 • 24/7 support
 • En-sida kassan
 • Avancerad säkerhet
 • Integration av sociala medier
 • Dagliga säkerhetskopior
 • Flera navigeringsstilar
 • Tredjepartsintegrationer
 • Automatiska plattformsuppdateringar

Bedömning av branschexperter om volusion

e-handelsplattform De expertrecensioner om Volusion tenderar också att vara en blandad påse. Vissa kritiker är enorma fans och placerar Volusion solid högst upp på sin lista över bästa e-handelslösningar. De har mycket positiva saker att säga om kvaliteten på kundservice. Du kommer faktiskt att prata med en riktig människa som inte har tränats att läsa helt enkelt från ett manus.

För vissa erbjuder programvaran mer än tillräckligt med funktionalitet och flexibilitet. Medan Volusion tog ett tag att komma ikapp och lägga till en bloggfunktion, har denna övervakning korrigerats. Andra tycker att teman ser daterade ut och kan vara svåra att anpassa utan kodning. Naturligtvis denna vanliga kritik av praktiskt taget varje webbplats design programvara. I slutändan handlar det om personlig preferens, och en viktigare fråga är användarvänlighet och den totala användarupplevelsen. Inom detta område får Volusion hög beröm.

Kanske är det största klagomålet mot Volusion kostnaden. Medan den månatliga prenumerationsavgiften är i nivå med konkurrenterna, kan dolda avgifter snabbt lägga upp Detta kan sätta Volusion bortom budgeten för vissa nystartade företag. Vissa företag kan dock mer än gärna betala mer för utmärkt kundservice.

Positiva konsumentrecensioner och vittnesmål om volusion

Det verkar som att varje kund har en unik upplevelse när det gäller Volusion. Övergripande betyg hoppar fram och tillbaka mellan 4 och tio stjärnor, vilket ger genomsnittet till cirka 7 av 10. De som gillar programmet tenderar att komplimenter bredare funktioner och inte bli alltför fångade i detaljerna. Populära Volusion proffs inkluderar:

 • Enkel användning
 • Lagerhantering
 • Kundsupport
 • Snabb och problemfri installation och implementering
 • Betalningen behandlas
 • rapportering

De som faktiskt älskar programmet är snabba att påpeka att Volusion tillhandahåller en heltäckande lösning som kan användas för att driva småföretag eller stora detaljhandelsplatser. Nybörjare verkar också nöjda med designverktygen och tycker att det är relativt enkelt att bygga en webbplats utan liten eller ingen tidigare erfarenhet eller kodningskunskap.

Negativa konsumentrecensioner och klagomål om volusion

Om du tittar på användarnas recensioner är det svårt att hitta en vanlig tråd när det gäller brister i plattformen. Klagomål tycks täcka ett brett spektrum av ämnen, vilket kan vara en indikation på att dessa problem nödvändigtvis återkommer och inneboende brister med Volusion.

Det kanske en fråga som verkar vara lite mer konsekvent har att göra med marknadsförings- och SEO-verktyg. Konsumenterna vill se en mer automatiserad SEO-funktion som de som finns tillgängliga via SEO Yoast. Med Volusion är du ansvarig för att individuellt ange alt-taggar, nyckelord och annan sökmotorvänlig information.

Det verkar som att Volusion kan ha några problem när det gäller att smidigt rulla ut uppdateringar. Medan vissa kunder berömmer Volusions tillförlitlighet, finns det också en hel del som är missnöjda med glitches och driftstopp. Detta kan vara något att tänka på med tanke på att driftstopp kan innebära förlorade vinster.

Design & anpassning

Volusion erbjuder 16 gratis mallar. Medan vissa kritiker beskriver valen som daterade, ger de rena och klassiska förråd. Du kan alltid uppgradera till en premiummall, men räknar med att betala cirka 895 dollar för de flesta av dem. Tänk också på att endast en del av mallen är lyhörda. Du vill inte göra misstaget att investera i en mall bara för att ta reda på att det kommer med begränsningar.

Gratis Vs. Premie

Experterna på Volusion antyder att gratis teman är bäst för dem som har inhemska designers. Om du har någon som vet hur man gör ändringar kan de gratis teman justeras med HTML. Men om du inte är ny med design av webbplatser, kan du behöva betala för ett premiumtema för att anpassa din webbplats.

Anpassade designalternativ

Du kan också hoppa över hela designprocessen och använda Volusion-experter för att skapa din webbplats. Anpassade designpriser börjar på $ 3 500 och kan nå $ 6 000 för det mest avancerade alternativet.

Webbplatsbyggare-gränssnitt

Liksom de flesta tillgängliga plattformar ger Volusion det olika sättet att bygga din webbplats och göra ändringar. Du kan använda HTML, CSS eller använda deras filredigerare. Tyvärr finns det ingen WYSIWYG-redigerare som låter dig dra och släppa element. Även om gränssnittet är enkelt att navigera kan du ha problem med att göra specifika ändringar om du inte känner till koden. Programvaran har utformats så att du snabbt kan ställa in din butik och sedan fokusera på andra områden i ditt företag.

Mobil webbplatsbyggnad

När du bläddrar igenom potentiella teman kommer du att märka att många av dem inte svarar. Detta innebär att du måste bygga en separat mobilwebbplats. För de kortvariga kan skapa en andra webbplats känna sig överväldigande, särskilt om du inte är bekant med design i första hand.

Innehållshantering

Volusion gör det enkelt att lägga till produkter och hantera innehåll. Det finns tre huvudavsnitt där du kan ange produktinformation: grundläggande, bildhantering och avancerad information. Dessa kategorier hjälper dig att hålla dig organiserad, hantera fotogallerier och publicera relevant produktinformation.

Social integration

Använd sociala medier för att marknadsföra ditt företag med inbyggda verktyg. Varje Volusion-paket har en social delningsapp som gör det enkelt att integrera dina Twitter, Facebook, Pinterest och andra konton. Du kan också besöka app store och ladda ner alla andra tillägg som du kanske gillar.

Funktioner & Verktyg

FunktionÖversikt
Online Store SetupAtt komma igång med Volusion är relativt enkelt. Den ena nackdelen är att programmet inte erbjuder någon installationsguide eller checklista för att leda dig genom stegen. Du kommer till stor del vara på egen hand för att se till att alla dina baser är täckta. Detta kan äta upp tiden om du inte är försiktig.
Bandbredd och förvaringMedan Volusion erbjuder obegränsad lagring finns det begränsningar när det gäller bandbredd. Mini-planen levereras med bara 1 GB bandbredd. Du debiteras $ 7 för varje GB över din gräns. Även den mest inkluderande Premium-planen är begränsad till 35 GB bandbredd. Om du planerar att bygga en omfattande webbplats som innehåller en blogg och massor av produkter, kanske du vill hålla ett öga på din bandbreddanvändning
Plugin och tillägg för kundvagnVolusion kommer med en appmarknad som hjälper dig att utöka din butiks funktionalitet. Den har tredjepartsleverantörer och över 80 tillgängliga appar.
OrderhanteringEn inbyggd sökfunktion låter dig hitta och spåra beställningar.
LagerhanteringHuvudnavigeringsfältet innehåller en inventeringsflik. Du kan besöka den här platsen för att lägga till produkter, söka i ditt lager och visa prestationsstatistik. Produktinformation delas upp i tre huvudkategorier, som hjälper dig att hålla dig organiserad och navigera direkt till den information du behöver.
Spårning av försändelseVolusion gör att du kan släppa fartygsvaror och spåra paket. Du kan till och med skapa och skriva ut etiketter med en knapptryckning
CRM-funktionerMed kundrelationshanteringssystemet kan du enkelt kommunicera med kunder. Du kan se orderhistorik, skicka e-post och spåra supportfrågor. Volusion gör att du snabbt kan ta itu med och oroa kunderna för en bättre shoppingupplevelse.
Mallar och temanVälj mellan 16 gratis teman som erbjuder en polsk och professionell look. Även om du inte har dussintals alternativ är de tillgängliga mallarna moderna och eleganta. Du kan också handla premiumtema som startar $ 50 och går hela vägen upp till $ 895. Beslutet beror på din budget och hur bekväm du är med kodning.
Integration och tilläggVolusion är utformad för att ge dig ett väl avrundat paket. Du behöver inte oroa dig för mycket om tillägg för att utföra grundläggande funktioner. Men om du letar efter ett visst program kan du enkelt besöka app store och enkelt integrera nästan alla program du vill ha.
Mobil e-handelVar försiktig när du väljer eller köper ett tema. Inte alla är lyhörda och mobilvänliga. Detta är ett område där Volusion verkar ligga bakom tiderna. Det kan hända att du måste utforma en separat mobilvänlig webbplats som kan använda tid och pengar. Med rätt mall kan du till och med hantera din butik från en mobilapp. Se bara till att välja ett alternativ som innehåller alla funktioner du letar efter.
WebbhotellVolusion erbjuder både webbhotell och domänregistreringstjänster. Du kan migrera en befintlig webbplats, använda en registrerad domän eller köpa en ny domän för $ 11.99.
App StoreBesök Volusion app store för att bläddra igenom gratis och betalda appar. Det finns många att välja på och olika sätt att filtrera dina sökningar. Apppriserna varierar ganska mycket och kan konfigureras som en engångsavgift eller prenumeration på månaden.
bloggaEn betydande nackdel med Volusion är att det inte kommer med en bloggfunktion. Du kan använda ett WordPress-plugin och bygga din blogg, men detta kan äta upp din bandbredd ganska snabbt. En blogg är ett aktivt marknadsföringsverktyg och det fantastiska sättet att kommunicera med dina kunder så att denna saknade funktion kan vara ett problem.
SEO och marknadsföringNjut av inbyggda SEO-verktyg som låter dig optimera sidor. Skapa sökmotorvänliga webbadresser, inkludera flera utdrag och metataggar. Du kan också registrera dig för ett anpassat SEO-paket för Volusion. De erbjuder olika paket som förbättrar din sökmotors prestanda
nyhetsbrevMed CRM-systemet kan du enkelt kommunicera med kunder. Du kan också skicka vanliga nyhetsbrev med gratis och betalda appar. Detta är ett utmärkt sätt att marknadsföra nya produkter eller försäljning.
SäkerhetsfunktionerVolusion är PCI-certifierad så att dina kunder kan använda sina kreditkort med förtroende. Alla planer har också en gratis IP-brandvägg och regelbundna säkerhetskopior. Du kan till och med blockera oönskade kunder och förhindra dem från att använda din webbplats. För det ultimata skyddet kan du köpa ett Volusion SSL-certifikat
PCI-certifieringUnder de senaste sex åren har Volusion utsetts till VISAs lista över PCI-certifierade leverantörer
InnehållsskapandeVolusion erbjuder inte en traditionell WYSIWYG-redigerare för innehållsskapande. De har skapat sin redaktör som kan vara svår att använda. Om du känner till WordPress hittar du massor av brister när det gäller Volusion-redigeraren. Lägga till och ändra text är enkelt, men inkludera länkar och bilder och bli komplicerad. Det enklaste sättet att göra ändringar är att använda kod. Tyvärr har inte alla den nivån på kodningskunskap
PresentkortKunder kan enkelt köpa presentkort och du kan snabbt generera rabatter och kupongkoder
BetalningsalternativVolusion är kompatibel med över 30 betalningsportar. Du kan också ställa in ett Volusion Merchant-konto och behandla kreditkort online eller via telefon. Även om det faktiska programmet inte tar ut transaktionsavgifter, kommer du att betala en avgift för användning av tredje parts processorer. Exempelvis debiterar PayPal 2,9% per transaktion och Volusion Merchant 2,1%. Om du väljer Merchant Account, kom ihåg att du måste vara amerikansk medborgare för att kvalificera dig.
Skatt- och fraktkalkylatorerSkatt- och fraktkostnader beräknas automatiskt efter plats
rapporterVolusion-instrumentpanelen innehåller alla typer av data om webbplatsens prestanda, order, intäkter och andra viktiga områden. Du kan hålla reda på ditt företag och snabbt visa och generera värdefulla rapporter
WebbstatistikAtt spåra webbplatsens prestanda är ett utmärkt sätt att göra förbättringar. Du kan använda Google Analytics för att få inblick i kundens beteende eller uppgradera till Volusions webbplatsanalystjänster. Hursomhelst kommer du att kunna se besökare per dag, plats, tid på plats, avvisningsfrekvens och mycket mer.

Plans & Prissättning

Vid första anblicken verkar Volusion konkurrenskraftigt prissatt. Mini-planen kostar bara $ 15 per månad. Detta sätter det väl inom räckvidden för andra stora spelare. Tyvärr kommer startplanen med sin rimliga andel begränsningar. Till exempel får du endast onlinesupport och du är begränsad till 100 produkter.

För $ 35 per månad kan du välja Plus-planen. Detta är fortfarande ett rimligt pris om du inte inkluderar alla dolda avgifter. Det största klagomålet mot Volusion är att de inte är uppskattade med sina priser.

Innan vi kommer in på ytterligare avgifter, är här de grundläggande prissättningspaketen:

Mini – 15 $ / månad (Alla planer faktureras varje månad)

 • Obegränsad lagring
 • 100 produkter
 • 1 GB bandbredd

Plus – $ 35 / månad

 • Obegränsad lagring
 • 1 000 produkter
 • 3 GB bandbredd
 • Telefonstöd
 • Betyg och recensioner
 • nyhetsbrev
 • CRM
 • Övergivna vagnsrapporter

Pro – 75 $ / månad

 • Obegränsad lagring
 • 10 000 produkter
 • 10 GB bandbredd
 • Prioritetsstöd
 • Telefonorder
 • Kundlojalitetsplan

Premium – $ 135 / månad

 • Obegränsad lagring
 • Obegränsade produkter
 • 35 GB bandbredd
 • Kontohanterare

Du har antagligen lagt märke till två viktiga saker när du tittade igenom prisplanerna:

1). Mini-planen är bara ben. Det är bara ett litet steg över den kostnadsfria prövningen. Många av de funktioner som vi har förväntat oss från kundvagnsplattformar är bara inte tillgängliga till 15 $ -räntan. Även om du inte behöver lägga till många produkter får du inte telefonsupport, nyhetsbrev eller recensioner med det billigaste alternativet. I själva verket måste du uppgradera till Pro-planen för CRM-funktioner och kundlojalitetsplanen.

2). Till och med Premium-planen har ett lock på bandbredd. De flesta program erbjuder minst ett helt obegränsat alternativ.

Dolda avgifter

Det andra problemet med prismodellen för Volusion är de dolda avgifterna. Här är bara några sätt du kan öka din månatliga faktura:

 • SSL-certifikat – 149 $
 • SSL Certificate Installation (Du kan inte installera på egen hand) – $ 99
 • Ny domän – $ 11.99
 • Bandbredd överskrider – 7 dollar per GB
 • Avgiftsbehandlingsavgifter för tredje part – 2,0-3,0% per transaktion
 • PCI-serviceavgift $ 1,83 – $ 3 per månad
 • Ta bort länken “Powered by Volusion” – $ 25
 • Avslutningsavgift – 99 dollar
 • Månadsavgiftsavgift – $ 10

Kanske värst av allt, dessa avgifter annonseras inte tydligt på Volusion-webbplatsen. Det kan känna att du nickas och dimas.

Försöksperiod

Om du vill prova Volusion kan du registrera dig i den 14-dagars gratisversionen. Du behöver inte ett kreditkort för att gå med. Detta är ett bra sätt att testa programvaran. Det ger dig också tid att klargöra de potentiella avgifterna för varje prisplan.

Är miniplanen nog?

Säker. Mini-Plan erbjuder tillräckligt med funktioner för att du kan utforma en professionell butik och lansera dina produkter. När din kundbas växer kan du överväga att uppgradera. De mer avancerade paketen ger fler sätt att interagera med dina kunder och hantera ditt företag. Dessa verktyg kommer att vara praktiska och vara värda de extra pengarna när du expanderar.

Kundsupport

Hur mycket kundsupport du kan få beror på paketet du köper. Plusplanen, som representerar det mest konkurrenskraftiga priset, erbjuder både onlinechatt och telefonsupport. Teknisk support och kundsupport är tillgänglig dygnet runt och baserat i Austin, Texas.

Handledning och kunskapsbas

Volusion erbjuder ett omfattande bibliotek med videor och guider som hjälper dig att komma igång och hantera mer komplicerade uppgifter. Programmet levereras inte med en inbyggd guide, men det finns massor av värdefulla resurser för att hjälpa dig på vägen.

Kontakta support

Det enklaste sättet att kontakta support är genom livechattfunktionen. Du kan också ringa ett 800-nummer eller skapa en supportbiljett. Om du ringer eller e-post, beror svarstiden på planen du köpte. Med det sagt är livechattrepresentanterna snabba att svara och mycket kunniga.

Kundtjänstbetyg

Inom kundtjänstarenan rankas Volusion över resten. De har vunnit priser för sin tjänst och verkar stödja sina anställda, vilket är goda nyheter för dig. Glada anställda tenderar att göra bättre arbete. Oavsett om du chattar, e-post eller ringer, kan du förvänta dig att få kontakt med en vänlig och hjälpsam representant som får dina behov att känna sig som en prioritering även om du är registrerad i Mini-planen.

De har byggt upp ett rykte för att snabbt ge exakta svar. Du kommer aldrig att känna att du har att göra med någon som bara läser från ett manus.

Om något skulle Volusion kunna använda fler supportforum. Med så många tusentals kunder är det förvånande att det inte finns samtal för community feed på webben. Detta är något som Volusion bör stödja och uppmuntra, särskilt eftersom det kan betyda mindre arbete för deras supportteam.

Enkel användning

Detta är ett annat område där Volusion kommer till kort. De flesta program strävar efter att vara så användarvänliga som möjligt. Ju fler människor som kan använda sin programvara, desto fler kunder kan de få. Volusion har inte gått ur sitt sätt att skapa en produkt som är tillgänglig för både nybörjare och experter.

Slutsats: Om du inte känner till någon kodning kan du inte anpassa din webbplats enkelt även med premiumtema.

Som nämnts ovan erbjuder Volusion en redaktör, men det är inte standard WYSIWYG-redigeraren som gör det möjligt att dra och släppa design. Det är en speciell Volusion-funktion som kommer med begränsningar. Medan en nybörjare säkert kan skapa en butik kommer de att ha svårt att göra ändringar i temat. Volusion passar bäst för dem som har erfarenhet av kodning.

Redigeringshjälp

Om du befinner dig i en designproblem, är ditt bästa alternativ att leta efter en relevant handledning. Många tillgängliga videor kan ge dig tips. Du kan också klicka på hjälpknappen i redaktören för att söka i ämnen. Denna sökfunktion är förvånansvärt användbar och leder dig till relevanta artiklar.

Användargränssnitt

Trots kodningsdesignfrågan är admingränssnittet verkligen attraktivt och lätt att navigera. Allt är logiskt organiserat och lätt att hitta. Vad beträffar hantering av order och inventering är plattformen mycket användarvänlig.

Den andra fördelen är att du kan behålla kontrollen över din webbplats. Det är allt ditt.

Kundupplevelse

Förutom din admin-upplevelse måste du ta hänsyn till din kunds shoppingupplevelse. För att ge en väl avrundad shoppingupplevelse måste du förmodligen investera i Pro-planen. Detta gör att du kan kommunicera effektivt med kunderna och erbjuda dem en butik utan uppenbara begränsningar. De billigare paketen inkluderar inte alla kundrelationer klockor och visselpipor som du vill ha längs linjen. Naturligtvis kan du alltid starta små och uppgradera planer när du går.

Slutsats

Volusion är en stabil e-handelsplattform. Det råder ingen tvekan om det. Det verkliga beslutet beror på hur mycket erfarenhet du har med kodning och hur mycket pengar du vill spendera per månad. Sanningen är att det finns mer nybörjarvänliga alternativ som också finns till ett mer överkomligt pris.

Detta är särskilt fallet med hänsyn till att Volusion marknadsför sig själv som ett allt-i-ett-alternativ. Det erbjuder inte en distinkt skillnad från resten av tävlingen. När du jämför tillgängliga e-handelsplattformar kommer du att märka att vissa fokuserar på design- eller marknadsföringsfunktioner. Inte Volusion. Det är ett standardprogram för e-handel som är värd för allmän butiksägare.

Om kodning inte är en av dina styrkor, fortsätt leta och hitta ett program med en traditionell WYSIWYG-redigerare.

Jämföra

Volusion

94

Shopify

96

BigCommerce

95

LemonStand

93

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map