Yola recensie 2016


Yola

Bezoek website

8.9


AWA-score

Yola

Yola – je hebt ze misschien nog niet gehoord, maar ze zijn een andere eenvoudig te gebruiken websitebouwer die zich richt op het eenvoudig maken van dingen voor niet-technische mensen om hun website te maken. Het bedrijf werd in 2007 in Kaapstad, Zuid-Afrika geboren en heeft nu ongeveer 10 miljoen gebruikers met meer dan 50 miljoen webpagina’s. Lees hieronder onze Yola-recensie.

Voordelen

 • Eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface
 • Krachtige eCommerce-functies
 • Uitstekende stijleditor
 • Goede selectie van widgets

Nadelen

 • Navigatie- en ontwerpbeperkingen
 • Geen blogplatform
 • De meeste thema’s zijn verouderd en slechts 8 reageren
 • Geen telefonische ondersteuning – alleen e-mail en chat

Overzicht

 • Website: www.yola.com
 • Hoofdkwartier: Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Jaar van Oprichting: 2007
 • Werknemers: 75+
 • Actieve gebruikers: 10.000.000+
 • Categorieën: Website Maker-software
 • Taal: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Spaans
 • Geldteruggarantie: 30 dagen

Yola doet er alles aan om zijn klanten een eenvoudig, intuïtief drag-and-drop-platform te bieden waarmee mensen zonder enige technische knowhow een eenvoudige website binnen een uur of twee kunnen laten werken

Yola biedt een aantal pakketten aan, gaande van hun beperkte gratis abonnement tot hun Gold-abonnement en verschillende betaalde add-ons. Hun grootste concurrentie zijn andere websitebouwers met een gemakkelijke, intuïtieve interface die perfect zijn voor beginners zoals Weebly en Squarespace.

Laten we wat meer over de basisprincipes van Yola gaan voordat we hieronder ingaan op alle bloederige details.

Waar ligt de kracht van Yola?

Zoals we al zeiden, ligt de kracht van Yola in het absolute gebruiksgemak. Zelfs degenen zonder ontwerp of technische ervaring kunnen binnen enkele uren iets aan de gang hebben – de leercurve is een van de snelste in het spel. Het is een koud kunstje om te gebruiken in vergelijking met veel van zijn concurrenten.

Als je gisteren iets eenvoudigs op internet nodig had, is Yola een goede vondst.

Voor wie is Yola aanbevolen?

Het platform zelf is geschikt voor degenen die nog nooit een websitebouwer hebben aangeraakt. Het is ontworpen voor kleine en micro-ondernemingen in het achterhoofd, zoals accountants, schoonheidsspecialisten en cafés. De sitebouwer werkt ook goed voor diegenen die een evenementenpagina of persoonlijke hobbysite willen maken.

Yola zal geen goede keuze zijn voor iedereen die een meer uitbreidbare ontwerpgerichte site wil, diegenen die graag achter de schermen sleutelen, grotere bedrijven of mensen die een beetje willen bloggen. Het biedt niet het soort opties dat nodig is voor dit soort activiteiten

Hoe schaalbaar is een Yola-site?

Bij het meest premium abonnement (Yola Gold) biedt Yola onbeperkte pagina’s, bandbreedte en opslag, 150 MB bestandsgrootte en de mogelijkheid om tot 25 websites te maken onder één account – het is enorm.

Aan de andere kant van het spectrum heb je het Yola Free-abonnement. Het gratis abonnement wordt geleverd met 1 GB bandbreedte, 1 GB opslagruimte, 5 MB bestandsgroottelimieten, twee websites en drie webpagina’s voor elke site.

Als u echter van plan bent om met het gratis abonnement te beginnen en naar een ander betaald abonnement te migreren, raden we dit af. Overschakelen van uw website zal resulteren in verminderde SEO – begin met een betaald plan om mee te beginnen, of herstart uw site wanneer u overschakelt naar een betaald plan.

Wat voor soort reputatie heeft Yola?

Yola is geen superbekend platform, ook al heeft het veel gebruikersaccounts. Het platform is in de loop der jaren ook geëvolueerd – Yola is niet hetzelfde als twee jaar geleden.

Als zodanig zijn de rapporten over het platform gemengd. Hoewel sommige gebruikers een niets dan vlekkeloze ervaring melden bij het bouwen van een eenvoudige website, melden nog meer onbehulpzame klantenservice en slechte factureringsondersteuning.

Heeft Yola een geld-terug-garantie?

Yola’s betaalde abonnementen worden allemaal ondersteund met een geld-terug-garantie van 30 dagen, dus als uw site niet werkt, kunt u uw geld gewoon terugkrijgen. Helaas is er geen functie voor gegevensexport om deze over te zetten naar een nieuw platform als u besluit dit te doen – u moet opnieuw beginnen.

Belangrijkste kenmerken

 • Ondersteuning via e-mail, telefoon en chat
 • Flexibele widgets
 • Breed scala aan professioneel ontworpen thema’s
 • Aanpassing van de sitestijl
 • Integratie van zakelijke apps
 • Bewerk Image Online en voeg HTML, JS, Sitewide CSS toe
 • Ingebouwde responsieve functie
 • Specifieke mobiele versie voor een site
 • SEO-scan
 • Winkelmand
 • Verschillende alternatieven voor betalingsgateway
 • Facebook publiceren

Industry Experts Oordeel over Yola Silver

Website Builder Voor experts is het probleem niet dat Yola Silver geen solide programma is. De simpele waarheid is dat er meer uitgebreide opties beschikbaar zijn voor een betere prijs. De nadelen van Yola Silver zijn niet zo opvallend dat critici niet bereid zijn het programma een gemiddelde beoordeling te geven, maar waarom genoegen nemen met het gemiddelde als er uitstekende opties beschikbaar zijn voor minder geld?

Uiteindelijk voldoet Yola Silver aan de verwachtingen van een moderne websitebouwer door een gebruiksvriendelijke interface en intuïtieve bewerkingstools aan te bieden. Het komt ook met robuuste sociale functies, die een sleutel zijn tot moderne marketingtechnieken. Yola Silver schiet echter tekort als het gaat om blogtools en mobiele website-opties. Voor de meeste bedrijven, hoe klein ook, zijn dit essentiële hulpmiddelen. Een website bouwen zonder hen kan u direct achter de startlijn plaatsen. Uiteindelijk bevelen experts andere opties aan dan Yola Silver.

 • www.pcmag.com/article2/0,2817,2468424,00.asp
 • website-builder-review.toptenreviews.com/yola-silver-review.html

Positieve recensies en getuigenissen van consumenten over Yola Silver

Buiten de factureringsproblemen hadden veel van de klachten tegen Yola Silver te maken met beperkingen. Het eenvoudig maken van een gestroomlijnd en aantrekkelijk websiteprogramma is echter specifiek gericht op micro- en kleine bedrijven die niet veel functies en opslagruimte nodig hebben of willen hebben. Klanten die in deze categorie vielen, waren veel tevredener met het programma. Degenen met weinig ontwerp maken snel een gestroomlijnde en aantrekkelijke website. Meer ervaren ontwerpers kunnen ook genieten van toegang tot zowel CSS als HTML tot een heel ander niveau van maatwerk. Yola biedt ook een uitgebreide selectie widgets die aan uw website kunnen worden toegevoegd om de functionaliteit te vergroten. Over het algemeen waren gebruikers tevreden over het gebruiksgemak, zelfs als Yola Silver aanvankelijk bepaalde functies mist.

Negatieve consumentenrecensies en klachten over Yola Silver

De meest voorkomende klacht tegen Yola Silver heeft te maken met factureringsproblemen. Het lijkt erop dat een aanzienlijk deel van de klanten problemen had met het opzeggen van hun abonnement of onverwachte kosten ontving. Bovendien hadden degenen die problemen hadden met annuleren, ook problemen om contact op te nemen met de klantenservice om het probleem op te lossen. Consumenten gingen zelfs zover dat ze het bedrijf beschuldigden van misleidende factureringspraktijken. Er waren genoeg klachten in deze geest om een ​​echt probleem te vormen.

Naast factureringsproblemen wijzen gebruikers ook op een gebrek aan functies als een groot nadeel van het programma. Navigatietools zijn beperkt en andere standaardfuncties zoals een blog en nieuwsbrief moeten worden toegevoegd via integratie met derden. Uiteindelijk hebben ongelukkige consumenten Yola Silver slechts 2,5 van de 5 sterren toegekend.

 • http://www.sitejabber.com/reviews/www.yola.com
 • http://fitsmallbusiness.com/yola-reviews/

Ontwerp & Maatwerk

Wat website-editors betreft, is Yola strak, gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te navigeren en heeft het een eenvoudige interface voor slepen en neerzetten. De enige ergernis wanneer je begint, is dat er veel interessante functies achter een betaalmuur zitten.

Bekijk hieronder onze samenvatting van Yola’s ontwerpfuncties.

Voorzien zijn vanOverzicht
Website sjablonenYola heeft responsieve, premium en gratis websitesjablonen. Naar onze mening zijn de enige die er professioneel en modern uitzien de 9 responsieve sjablonen, wat sowieso de enige optie is die je in het begin hebt gekregen.

Vrij
In het gratis abonnement van Yola kun je kiezen uit ongeveer 150 gratis sjablonen

Premie
Er zijn ongeveer 70 extra premium-sjablonen om uit te kiezen wanneer u een premium-abonnement bij Yola koopt.

Website Builder-interfaceDe editor is een van de schoonste die we veel websitebouwers zijn tegengekomen. Bovenaan heb je de hoofdnavigatiebalk, bestaande uit widgets, stijl, pagina, instellingen, SEO, navigatie, bestanden, mobiel en website.

Als u op een aantal van deze opties klikt, verschijnt er een kleinere balk of twee onder de hoofdbalk, waardoor u meer gerelateerde opties krijgt. Voor de anderen brengt het een overlay met de relevante informatie naar voren. Sommige gebieden zijn niet in alle plannen toegankelijk en vereisen een upgrade. Uw website is hieronder opgemaakt met een slepen-en-neerzetten-interface.

Aanpassingsopties voor paginastijlAls u de stijloptie opent via de bovenste navigatiebalk van de editor, verschijnen al uw stijlkeuzes. Dit omvat kleuren, lettertypen, koppen, achtergrond, banners en CSS-opties. Er is ook de Designer-optie, die het menu Style Designer opent, dat aan de linkerkant van de pagina verschijnt
SitenavigatiePaginanavigatie is toegankelijk via de optie Navigatie op de balk bovenaan de pagina. Vanaf hier kunt u eenvoudig pagina’s toevoegen en bewerken.
Inhoud beheerEr is een Bestandsbeheer (onder de optie Bestanden op de navigatiebalk) opgenomen die tenslotte uw uploads bekijkt voor elke website die u maakt. Elke website heeft een andere bestandsbeheerder.
Foto’s en galerijenZowel foto’s als galerijen kunnen worden toegevoegd aan hun respectieve widgets en de inhoud die wordt beheerd door Bestandsbeheer.
Mobiele site bouwenMobiele sitebouw is alleen beschikbaar in de premiumplannen. De mobiele sitebouwer staat los van de desktop-sitebouwer en u moet deze dus zelf configureren.
Integratie van sociaal delen‘Deel deze’ knop beschikbaar in widgetvorm.
OntwerpdienstenNiet beschikbaar.

Kenmerken & Hulpmiddelen

Yola biedt de meeste van de belangrijkste functies van andere websitebouwers en een paar specifieker voor het platform. Bekijk de belangrijkste opties hieronder.

Voorzien zijn vanOverzicht
OpstellingEenvoudig te kiezen uit sjablonen, inclusief een voorbeeldoptie voordat u de selectie voltooit. Het volgende scherm vraagt ​​om uw contactgegevens, zogenaamd om op uw site te worden weergegeven, hoewel we dit niet hebben zien gebeuren.
WebdesignEnigszins aanpasbaar – kies kleuren, elementen, lay-outs, enz.
Aangepaste domeinnaamAlleen beschikbaar bij betaalde abonnementen.
Diepte van navigatieTot 2 navigatieniveaus met hoger betaalde abonnementen.
Widgets en appsEr is een redelijk goede selectie van widgets beschikbaar om op uw pagina te slepen en neer te zetten. Voor extra invoegtoepassingen is er de HTML-codewidget.
Inkomsten genererenMogelijkheid om Google AdSense, banners, e-commerce, enz. Toe te voegen.
BezoekersstatistiekenGoogle Analytics beschikbaar.
Foto, video en audioEen breed scala aan media-widgets beschikbaar, waaronder afbeeldingen, galerij, YouTube, mp3, Flash en Flickr.
BloggenGeen geïntegreerd blogplatform inbegrepen. U kunt een Tumblr-widget gebruiken of links naar Blogger- of WordPress-sites maken.
Google MapsGoogle Maps-widget beschikbaar.
HTML-editorHTML-widget alleen beschikbaar.
Integratie van sociale mediaFacebook like, Facebook comments, Google +, Share Me, en Tweet deze widget beschikbaar.
Formulieren en enquêtesFormulieren zijn beschikbaar als standaard widget-item. Wufoo widget van derden is beschikbaar om een ​​enquête aan uw site toe te voegen.
OpslagruimteVarieert van 1 GB tot onbeperkte opslagruimte, afhankelijk van het abonnement.
Nieuwsbrief ToolAlleen beschikbaar met betaalde add-on ‘Constant Contact’ van derden.
ForumAlleen beschikbaar voor het toevoegen van HTML-widgetcode.
E-commerce / online winkelVoeg gratis PayPal-items en -catalogi toe aan uw website met de bijbehorende widgets. Juiste eCommerce online winkeloptie (een Ecwid-plug-in) beschikbaar voor aankoop voor US $ 10 / maand. Een enorm aantal opties beschikbaar voor gebruikers met maximaal 1000 items in uw winkel.
Gateway-integratieDe add-on voor de online winkel heeft een enorm aantal betalingsgateways beschikbaar – dit omvat American Express, Bitpay, eWAY, iDEAL, PayPal, Stripe en vele andere.
SEO-vriendelijkMetabeschrijvingen kunnen in alle plannen worden bewerkt. Het enige echte plan dat is geoptimaliseerd voor SEO-doeleinden, is het Yola Gold-plan. Het Gold-plan bevat een aantal geweldige SEO-monitoring- en helper-tools.
Site beperkte toegang (wachtwoordbeveiliging)Wachtwoordbeveiliging beschikbaar voor één of meerdere pagina’s met alle abonnementen.
Google® AnalyticsBeschikbaar via het menu Instellingen.
Website beveiligingAlle websites worden gehost op de beveiligde servers van Yola.
Meerdere talenDe websitesbouwer is beschikbaar in het Engels, Italiaans, Frans, Duits, Spaans en Portugees.
Mobiele optimalisatieBeperkt en alleen beschikbaar met betaalde abonnementen.
CDN-technologieNiet voorzien.

Plannen & Prijzen

Hoewel je waarschijnlijk wilt beginnen met het gratis plan van Yola om eerst de editor en de functies van de websitebouwer te bekijken, is er niet veel om over naar huis te schrijven met de gratis versie. Om een ​​functionele website te bouwen, moet u zich aanmelden met een van hun premium betaalde abonnementen.

Gebruik het gratis plan om mee te spelen voordat u besluit een website te bouwen, maar we raden u aan de gewenste inhoud daar niet toe te voegen. Als u uw inhoud van een betaald plan omdraait, vermindert dit de effectiviteit van uw uiteindelijke SEO.

Gratis abonnement

Het gratis abonnement van Yola geeft je een beperkte keuze aan sjablonen en de Yola-editor. U kunt maximaal 2 websites bouwen, met elk maximaal 3 pagina’s. Dit is niet genoeg voor alles behalve de meest basale sites.

Het gratis abonnement biedt wachtwoordbeveiliging op elke pagina en u krijgt het websiteadres http://www.yoursitename.yolasite.com. Je hebt een toegewezen opslagruimte van 1 GB en 1 GB aan bandbreedte met bestandsgroottes tot 5 MB. Er zal Yola-reclame onderaan elk van uw pagina’s worden geplaatst.

Premium-abonnementen

De premiumplannen van Yola lijken op het eerste gezicht op hun concurrenten. Ze hebben ongeveer dezelfde prijs en bieden vergelijkbare add-ons, en ze worden allemaal geleverd met een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. U zult echter merken dat er zelfs met de premiumplannen andere opties zijn die u mogelijk moet kopen.

De online winkeloptie kost een extra $ 10 / maand bovenop elk premium-abonnement en Yola Mail kan worden toegevoegd aan premium-abonnementen voor $ 9,96 / jaar. Het privé maken van uw domeinnaam kost $ 9,95 extra per jaar.

Yola Bronze
US $ 4,17 / maand per jaar, US $ 5,95 van maand tot maand

Brons is het laagst mogelijke plan waar je met Yola naar kunt upgraden. U kunt ermee overweg met alle insluitsels van het gratis abonnement, maar met toegevoegde onbeperkte pagina’s en bandbreedte, een upgrade naar 2 GB opslag, een aangepast domein met gratis privéregistratie en premium ondersteuningsservices.

U heeft nog steeds Yola’s advertenties op uw pagina en u heeft geen navigatiediepte beschikbaar of een mobielvriendelijke site.

Yola Silver
US $ 8,33 / maand per jaar, US $ 12,95 van maand tot maand

Yola Silver biedt u alle voordelen van het Bronze-abonnement, maar nu met 5 GB opslagruimte en verwijderde advertenties. Je hebt nu ook toegang tot voor mobiel geoptimaliseerde site-ontwerp, geavanceerde bewerking, navigatiesubmenu’s en de mogelijkheid om op Facebook te publiceren.

Yola Gold
US $ 16,66 / maand per jaar, US $ 24,95 van maand tot maand

Yola Gold is zonder twijfel de handigste van alle pakketten van Yola – en je zult het willen gebruiken als je je moet concentreren op je SEO. Het pakket bevat alles in het Silver-pakket, samen met onbeperkte opslag, SEO-scans, trefwoordgebruik, verkeersrapporten, SEO-monitoring en Yola-bedrijfsvermelding.

Klantenservice

De rapporten over de technische assistentie van Yola door gebruikers zijn fragmentarisch. Het platform belooft een maximale draai van 24 uur met alle vragen.

 • Telefoon. Geen telefonische ondersteuning.
 • E-mail ondersteuning. E-mailondersteuning wordt geboden via het contactformulier van Yola.
 • Chat. Live chat 24/7 beschikbaar, hoewel er soms lange wachtrijen zijn.
 • Kennis basis. Solide kennisbank met goede zoekfunctionaliteit.
 • Video uitleg. Er zijn video-tutorials beschikbaar.
 • Helpforum.& Yola heeft een community-ondersteuningsforum, gevuld met Q&Van klanten en Yola-techneuten.
 • Toegevoegde opties. Squarespace één-op-één workshops die één keer per maand met het team in NYC beschikbaar zijn – ga snel een plek pakken!

Makkelijk te gebruiken

Yola is een mooie, goed ingerichte website-editor. Het maakt het bouwproces van de website praktisch een wandeling in het park voor iedereen die er gebruik van wil maken. Beginners zullen het geweldig vinden en designexperts zullen waarderen hoe goed doordacht alle lay-outs zijn.
Iedereen kan binnen een paar uur aan de slag met een nieuwe website. De editor heeft een slepen-en-neerzetten-interface en alle menu’s voelen soepel aan en bevinden zich precies op de juiste plaats. Codeerders hebben de mogelijkheid om de CSS-code te bewerken of desgewenst aangepaste HTML-widgets te schrijven.

De sjablonen zijn zeker niet zo interessant of divers, maar de responsieve sjablonen zien er in ieder geval professioneel uit, ook al zijn het er maar 10! Elk aanpassen is eenvoudig en het toevoegen van widgets is ook eenvoudig.

Voor degenen die naar een e-commerceoptie kijken, gebruikt de op Ecwid gebaseerde winkel een ander soort editor, maar het is ook gemakkelijk om het onder de knie te krijgen.

Als u op zoek bent naar een goede manier om SEO toe te voegen, moet u zich aanmelden voor het Gold-plan – de andere plannen ontbreken ernstig. Het is jammer dat deze SEO-optie geen extra toevoeging is zoals de online winkel.

Conclusie

Er is veel leuk aan Yola: de prachtige editor, het gemak van het maken van pagina’s en de eenvoudige installatie van een e-commerce winkel. Ook al heeft Yola een meer dan voldoende help-sectie, tenzij je iets een beetje lastig doet, dan heb je het waarschijnlijk niet nodig.

Als je alleen een eenvoudige website nodig hebt voor een klein bedrijf of een persoonlijk project, en je wilt het zelf ontwerpen met een minimum aan stress en tijd, dan is Yola misschien een goede website-editor om uit te kiezen. De eCommerce-add-on is vrij uitbreidbaar voor een online winkel met maximaal 1000 items en biedt een enorm aantal betalingsgateways om uit te kiezen.

Het probleem dat we bij Yola vinden, is dat je behoorlijk wat moet betalen om een ​​goede hoeveelheid moderne websitefunctionaliteit van het platform te krijgen. De sjablonen zijn beperkt en overal waar je kijkt, vraagt ​​de site je om ergens een vergoeding voor te betalen. Dit is een definitieve uitschakeling.

Als je naar Yola kijkt, zijn er andere website-bouwers die je ook moet bekijken. Platforms zoals Squarespace en Weebly hebben een vergelijkbare configuratie, maar zijn mogelijk nauwkeuriger voor uw behoeften.

Vergelijken

Yola

89

Wix

96

Weebly

95

Squarespace

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map