Wix recensie 2016


Wix

Bezoek website

9.6


AWA-score

Wix

Wix is ​​sinds 2006 sterk aanwezig in de website builder-scene. Het toonaangevende platform biedt een van de eenvoudigste te gebruiken interfaces, temidden van een zee van concurrenten. Wix kan een uitstekende keuze zijn voor nieuwkomers, freelancers en kleine bedrijven. Het is perfect voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijke manier om een ​​professioneel ogende webpagina te maken. Lees hieronder onze Wix-recensie.

Voordelen

 • Gemakkelijke, intuïtieve interface
 • Geen technische of ontwerpkennis nodig
 • Groot aantal professioneel ontworpen sjablonen om uit te kiezen
 • Afzonderlijke weergave voor mobiele optimalisatie
 • Uitgebreide app-markt voor extra functionaliteit

Nadelen

 • Kan niet overschakelen van gekozen sjabloon
 • Geen toegang tot broncode
 • Beperkte opties voor blogplatforms
 • Slechte eCommerce-functionaliteit

Overzicht

 • Website: www.wix.com
 • Hoofdkwartier: tel aviv, Israël
 • Jaar van Oprichting: 2006
 • Werknemers: 50-100
 • Gebruikers: 77.000.000+
 • Categorieën: Website Maker
 • Diensten: Web Design Cloud Software, Web Hosting
 • Gratis proefperiode: 14 dagen
 • Geldteruggarantie: 30 dagen

Wix biedt gebruikers een full-service platform voor het bouwen van websites, gericht op eenvoud. Het is ontworpen om het voor iedereen gemakkelijk te maken om in een mum van tijd een professioneel ogende website te maken.

De editor is zeer intuïtief en zit boordevol met een groot aantal moderne sjablonen om uit te kiezen. Gecombineerd met add-ons uit de Wix App Store, kunnen gebruikers een schone, moderne webpagina maken – en deze is niet alleen statische afbeeldingen en tekst.

Wat is het beste aan het gebruik van Wix?

Met Wix is ​​de beste eigenschap van het platform dat het zo gemakkelijk is! U hoeft helemaal geen kennis te hebben om het te gebruiken. Wix is ​​een solide keuze voor gebruikers met weinig tot geen technische of ontwerpervaring. U kunt snel iets maken dat eruitziet alsof het duizenden dollars kost om te maken, en dat allemaal zonder er weken aan te besteden!

Voor wie is Wix?

We raden Wix aan voor kleine bedrijven die geen online winkel nodig hebben of voor hobbyisten die online willen gaan. Het is ook erg handig voor ontwerpers, fotografen, muzikanten en anderen die hun portfolio op internet willen laten zien.

Dus voor wie is Wix niet bedoeld? Als u op zoek bent naar meer uitgebreide controle over uw website, is Wix misschien niet het beste platform voor u. Functies zoals het bewerken van code en het exporteren van uw site zijn afwezig voor technische gebruikers.

Hoe schaalbaar is een Wix-website?

Wix-websites kunnen tot 20 GB aan gegevens bevatten. Dit is beschikbaar voor het meest data-intensieve Premium Plan. Tenzij u een schat aan grote mediabestanden of een groot web aan pagina’s host, is dit meer dan genoeg. Begin met de 500 MB en kijk hoe u verder gaat!

Wat voor soort reputatie heeft Wix?

De meeste mensen kennen Wix al of hebben op zijn minst een Wix-website bezocht. Met dagelijks meer dan 73 miljoen gebruikers en 45.000 nieuwe gebruikers is Wix erg populair. Beoordelaars beoordelen het platform zeer op bruikbaarheid.

En hoe veilig zijn uw gegevens? Uw websitegegevens zijn veilig omdat uw site volledig is opgeslagen op de beveiligde servers van Wix. De beveiligingspraktijken van Wix zijn TRUSTe-gecertificeerd voor naleving van het TRUSTe-certificeringsprogramma. Wix voldoet ook aan het EU en VS-Zwitserse Safe Harbor Framework.

De gebruikelijke regels voor internetveiligheid zijn van toepassing. Gebruik altijd antivirussoftware. Klik niet op niet-vertrouwde links. Volg de veiligheidsregels voor wachtwoorden. Blijf waakzaam en wees voorzichtig!

Heeft Wix een geld-terug-garantie?

Reken maar dat ze dat doen. Alle Premium-abonnementen worden geleverd met een standaard 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, wat u gemoedsrust geeft als u erachter komt dat het niet kan doen wat u wilt.

Belangrijkste kenmerken

 • Intuïtieve Drag and Drop Editor
 • Mobielvriendelijk
 • Gratis hosting
 • Aangepast domein
 • Meer dan 500 door ontwerpers gemaakte sjablonen
 • Meer dan 40 unieke galerijen
 • Parallax 3D-effecten
 • Onbeperkte webpagina’s
 • HTML-insluitcode
 • Facebook-apps
 • Gepersonaliseerde Google-mailbox
 • Privé en beveiligde webpagina’s

Industry Experts Oordeel over Wix

eCommerce Platform De experts zijn helemaal weg van Wix. Het wordt sterk aanbevolen en is misschien wel het best beoordeelde programma op de markt. Bovenal kunnen critici niet genoeg goede dingen zeggen over de slepen-en-neerzetten-editor. Deze intuïtieve tool helpt bij het plaatsen

Wix is ​​een klasse apart als het gaat om gebruiksgemak. Iedereen kan Wix gebruiken om een ​​aantrekkelijke website te ontwerpen en er zijn vrijwel geen beperkingen aan wat je kunt doen, zelfs als je geen code kent. Wix is ​​zo gebruiksvriendelijk dat critici het omschrijven als leuk om te gebruiken. Dit is niet iets wat je vaak hoort als het om software gaat. Hier zijn enkele van de unieke kenmerken waar critici vooral van genieten:

 • Klik met de rechtermuisknop op contextmenu’s. Met deze tool kunt u beginnen met het aanbrengen van bewerkingen door eenvoudig met de rechtermuisknop op een afbeelding of stuk tekst te klikken.
 • Handige werkbalk voor het vergroten of verkleinen en bewerken van afbeeldingen.
 • Beeldopslag. U kunt afbeeldingen opnieuw gebruiken zonder ze telkens opnieuw te hoeven uploaden.
 • Mobielvriendelijke sites.
 • Uitgebreide opties voor integratie door derden.

Het lijkt erop dat experts kritisch zijn geweest over de nieuwe redacteur die vasthoudt aan een definitief oordeel omdat ze erop vertrouwen dat Wix de problemen aanpakt.

Positieve recensies en getuigenissen van consumenten over Wix

Voorafgaand aan de update waren gebruikers bijna unaniem lovend over Wix. Het werd vaak beschreven als de beste slepen-en-neerzetten-editor die op de markt verkrijgbaar is. Sinds de oprichting in 2006 is Wix gewoon doorgegaan met verbeteren, klanten toevoegen en onderscheidingen verdienen. Naast de gebruiksvriendelijke editor, genieten gebruikers ook van:

 • Betalingsverwerkingsfuncties. U kunt samenwerken met enkele van de grootste namen om een ​​veilige service te bieden.
 • Klantenservice en technische ondersteuning. Hoewel het moeilijk kan zijn om rechtstreeks contact met iemand op te nemen, zijn er tal van bronnen beschikbaar om u te helpen bij het oplossen van problemen.
 • Ontwerpmogelijkheden. Wix maakt het opmerkelijk eenvoudig om een ​​professioneel ogende website te maken die kan worden aangepast aan uw behoeften.

Bijna elke positieve consumentenbeoordeling geeft Wix een 5-sterrenbeoordeling. Tot een paar maanden geleden was het moeilijk om beoordelingen te vinden die het programma geen perfecte score gaven.

Negatieve consumentenrecensies en klachten over Wix

Door de jaren heen is Wix een gerespecteerde leider in e-commerce geweest. Tot voor kort leken de enige klachten tegen Wix zowel zeldzaam als willekeurig. Er waren eenvoudigweg geen terugkerende problemen die zelfs maar een trend zouden vormen. Helaas lijkt dat allemaal te zijn veranderd met een recente update.

Gebruikers zijn erg uitgesproken over hun ontevredenheid over de nieuwe editor. Het is beschreven als traag, onhandig en ronduit pijnlijk om te gebruiken. De nieuwe redacteur heeft veel problemen voor het bedrijf weten te creëren. Hun servicetickets zitten nu vol met klachten en problemen, die de klantenservice lijken te hebben overweldigd.

Degenen die problemen hebben met de redacteur melden ook problemen bij het contacteren van de helpdesk. In sommige gevallen is er een wachttijd van twee weken om met een mens te praten. Het lijkt erop dat Wix iets probeerde te repareren dat niet kapot was en erin slaagde grote hoofdpijn te veroorzaken.

Ontwerp & Maatwerk

Vanaf het moment dat u zich aanmeldt voor een account bij Wix, zijn alle ontwerpopties duidelijk en eenvoudig te volgen. In eerste instantie kiest u een lay-out uit meer dan 510 professioneel ontworpen gratis websitesjablonen. Deze sjablonen worden gesorteerd in categorieën en subcategorieën weergegeven om u te helpen iets geschikts te vinden. Neem bijvoorbeeld de categorie Business. De categorie op hoog niveau bevat dan Consulting & Coaching en diensten & Subcategorieën onderhoud.

U kunt er ook voor kiezen om lege sjablonen te gebruiken in Wix. Waarom zou je dat doen met zo’n grote selectie strakke, kant-en-klare sjablonen ?! Elke kant-en-klare sjabloon is volledig aanpasbaar – zonder dat elementen op hun plaats zijn vergrendeld.

Nadat u uw sjabloon heeft gekozen, wordt de Wix-editor geopend. Alle ontwerpelementen zitten op de pagina in een puur drag-and-drop-formaat. Als u op een element klikt, kunt u het formaat wijzigen of het naar een nieuwe positie slepen. U dubbelklikt om het te bewerken en op te maken. Een rechterklik geeft je een ander menu met opties zoals kopiëren en plakken, ongedaan maken en ordenen.

Deze drie navigatiebalken geven u alles wat u nodig heeft om uw bestaande sjabloon aan te passen. De menu’s zijn niet vervelend, in tegenstelling tot sommige andere die de pagina verbergen. Ze voelen ook vertrouwd aan, zoals iets dat je al eerder hebt gebruikt.

Je kunt snel media toevoegen vanaf je computer of Facebook, Instagram, Google Drive, Flickr en Picasa. De Media Manager slaat al uw uploads op in een online repository, waardoor items gemakkelijk beschikbaar zijn om opnieuw te gebruiken. Er is ook de mogelijkheid om uw fotobewerking uit te voeren met Wix, omdat het een krachtige ingebouwde afbeeldingseditor heeft. Wix beperkt het uploaden van afbeeldingen met 250 MB per afbeelding en video’s met 1 GB per video. Het platform optimaliseert automatisch afbeeldingen voor snelle weergave wanneer uw site live gaat.

De nieuwe versie van de Wix-editor kan ook de moderne strips-functie gebruiken. Strips is een horizontale lay-out die u misschien al kent. Er kan een parallax-scrolleffect worden geselecteerd dat uw site een 3D-actief gevoel geeft.

Helaas mist het platform de mogelijkheid om de website HTML- of CSS-code te bewerken. U kunt echter kleine aangepaste HTML-elementen bouwen en toevoegen met de installeerbare HTML-app.

Zoals alle online website-bouwers, zorg ervoor dat u uw werk vaak opslaat! Dit zorgt ervoor dat u geen wijzigingen verliest als gevolg van verstoorde internetverbindingen.

Kenmerken & Hulpmiddelen

Met welke functies onderscheidt Wix zich van de rest? We hebben enkele nuttige en enkele niet-zo-nuttige delen van het Wix-universum verzameld.

Voorzien zijn vanOverzicht
AppsWe hebben allemaal meer apps nodig! De Wix App-markt biedt meer dan 260 apps om in uw website in te voegen. Deze apps zijn zowel betaald als gratis en bevatten onder meer YouTube, Live Chat en Tint voor sociale feeds. Deze apps maken de aanpassing van Wix zoveel persoonlijker.
Web hostingWix host uitsluitend alle website-inhoud op hun servers. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het gebruik van een externe hostingservice voor uw site. Dit betekent in feite ook dat u uw site aan de hostingkant niet kunt optimaliseren – een afknapper voor sommigen.
Mobiel ontwerpWix optimaliseert uw desktopsite niet automatisch voor ruimte in een mobiele lay-out. Het is echter gemakkelijk om over te schakelen naar de desktop- en mobiele lay-outs om het zelf op te lossen. U kunt een mobiele actiebalk onder aan de mobiele site toevoegen. Met deze mobiele balk kunnen gebruikers snel toegang krijgen tot e-mail, uw bedrijf bellen of het op een kaart lokaliseren. Houd er rekening mee dat alleen de mobiele versie van de site beschikbaar is op mobiele apparaten. Er is geen toegang tot de desktopversie.
Wachtwoord beveiligingWix biedt de mogelijkheid om elke pagina van uw site afzonderlijk te beschermen met een wachtwoord. Netjes!
LijstbouwerList Builder van Wix is ​​een eenvoudige databasestructuur die u kunt gebruiken om gegevens in op te slaan. Gebruik het om terugkerende inhoud zoals evenementen of recepten op te slaan.
SEOSEO-optimalisatie kan worden gebruikt voor inhoud zoals paginatitels en metabeschrijvingen. SEO-optimalisatie is echter beperkt in Wix-blogs.
eCommerce-oplossingDe eCommerce-suite op Wix is ​​niet geweldig. We raden u zelfs aan een andere websitebouwer te gebruiken als u van plan bent online te verkopen. Opties zoals Shopify of Bigcommerce zijn veel beter voor het bouwen van uw online winkel.
De belangrijkste klacht over Wix-webwinkels is dat er slechts één optie is voor één vast verzendtarief. Eentje maar! Dit betekent dat, of u nu een bank of een houten kom verzendt, uw verzendkosten hetzelfde moeten zijn! Als je e-commerce wilt doen met Wix, probeer dan een add-on-app zoals Ecwid om de functionaliteit te vergroten.
Website beveiligingWebsites die zijn opgeslagen op de beveiligde servers van Wix. Veilige verzending van login- en wachtwoordgegevens. TRUSTe gecertificeerd.
BlogAlleen een eenvoudig blogplatform, niet SEO-vriendelijk.
Gateway-integratiePayPal, WebMoney, Skrill, Authorize.Net, PayU Latam (alleen Latijns-Amerika) of de optie Offline betaling.
Mobiele optimalisatieSpeciale mobiele bewerkingspagina.
Aangepaste domeinnaamAlleen beschikbaar bij Premium-abonnementen.
Wisitor StatistiekenGoogle Analytics is beschikbaar in betaalde abonnementen of met de Web-Stats-app in gratis abonnement.
Integratie van sociale mediaSociale balk en verschillende apps.
Meerdere talenDe editor is beschikbaar in 15 talen. Websitetekst kan worden ingevoerd in alle UTF8-compatibele talen.

Plannen & Prijzen

Het gratis Wix-abonnement is een goede plek om te beginnen, ongeacht uw huidige website-situatie of zakelijke motieven. Bouw eerst uw site met behulp van het gratis abonnement voordat u besluit of u een premium abonnement wilt kopen. Aanmelden voor een pakket en vervolgens beseffen dat het platform niet bij uw doeleinden past, is een groentje!

Gratis abonnement

Het gratis abonnement van Wix biedt het volledige scala aan aanpasbare Wix-sjablonen en de volledige Wix-editor. Deze worden beide voor altijd gratis verstrekt!

Voor dit voorrecht plaatst Wix advertenties op uw pagina. Uw websiteadres is ook van het merk Wix en wordt weergegeven als http://username.wix.com/sitename. Het gratis abonnement biedt u 500 MB opslag en 500 MB bandbreedte zodat uw gebruikers toegang hebben tot uw multimedia.

U mag de optie Gratis abonnement niet gebruiken voor een professionele site – de Wix-advertenties zullen het uiterlijk van uw site verminderen. Het gratis plan mag alleen voor persoonlijke projecten zijn of om te zien of Wix het juiste platform voor u is.

Premium-abonnementen

Wix’s Premium-abonnementen bieden concurrerende prijzen voor vergelijkbare platforms zoals Weebly en Squarespace.

Alle Premium-abonnementen van Wix worden geleverd met een 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie en betalingsopties zijn via Visa, MasterCard, American Express of Discover-kaarten.

Koppel Domain Plan

$ 4 / maand (maand tot maand)

De meest elementaire optie van Wix’s Premium-abonnementen, het Connect Domain-abonnement, is zeer beperkt in waarde. Dit plan omvat hogere bandbreedte (1 GB), Google Analytics en premium-ondersteuning. Het geeft je ook de mogelijkheid om je huidige domein over te zetten naar Wix. Het Connect Domain-abonnement toont nog steeds Wix-advertenties.

Combinatieplan

$ 8,25 / maand (jaarlijks) $ 12,42 / maand (maand tot maand)

Wix beveelt het Combo-plan aan voor mensen die hun Wix-account gebruiken voor persoonlijk gebruik – misschien een hobbyproject of een familie-plakboek? Met een Combo-abonnement krijgt u automatisch alles in het Connect Domain-abonnement. U krijgt ook uw domeinnaam, tot $ 75 aan Google AdWords-tegoeden en een aangepast favicon. Het beste van alles is dat alle Wix alle advertenties van de site verwijdert. Het Combo-abonnement heeft 3 GB opslagruimte en 2 MB bandbreedteverbinding.

Onbeperkt abonnement

$ 12,42 / maand (jaarlijks) $ 22,90 / maand (maand tot maand)

Wix’s Unlimited-abonnement is perfect voor freelancers of bedrijven die geen e-commerce nodig hebben. Het plan bevat alles in het Combo-plan samen met twee slimme zakelijke apps. Deze apps zijn de Form Builder-app en de Site Booster-app. Het wordt geleverd met een grote 10 GB opslagruimte en onbeperkte bandbreedte, vandaar de naam.

eCommerce-abonnement

$ 16,17 / maand (jaarlijks) $ 24,90 / maand (maand tot maand)

Het eCommerce-abonnement is de enige keuze voor mensen die Wix willen gebruiken om hun eCommerce-site te hosten. Het plan bevat alle functies van het Unlimited-abonnement en voegt een online winkel toe. Wix beperkt eCommerce-abonnementopslag tot 20 GB en bandbreedte tot 10 GB.

Opmerking: u kunt de gratis en betaalde apps in elk abonnement toevoegen.

Klantenservice

Wix heeft veel aangepaste ingebouwde ondersteuning. Mensen die Premium-abonnementen hebben gekocht, krijgen ook extra liefde van het Wix-team.

We denken dat het beste van Wix-hulp het vraagtekenpictogram is dat op de meeste items in de editor verschijnt. Vanaf hier hebt u toegang tot de helppagina van de functie, samen met een volledige video-tutorial. En dit alles is zonder de editor te verlaten.

Klanten met een gratis abonnement hebben hier toegang toe, samen met alles in het Helpcentrum. Het Helpcentrum bevat walkthroughs, videozelfstudies en artikelen over verschillende onderwerpen. Er is ook een handig speciaal forum voor Wix-problemen. De online ondersteuning voor het Wix-platform is uitgebreid.

Wix heeft ook een handige telefoonondersteuningslijn. De telefonische ondersteuningslijn van Wix is ​​beschikbaar van 06.00 uur tot 17.00 uur Pacific Standard Time. Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​gesprek te plannen of een ticket te nemen. Het telefoonpersoneel van Wix heeft een klanttevredenheid van 95%, met een mediane wachttijd van slechts 3 minuten. Voor Premium-leden is er een VIP-team aanwezig om uw oproepen te beantwoorden.

Makkelijk te gebruiken

De Wix-editor is een van de eenvoudigste websitebouwers die er zijn. Hiermee kunnen gebruikers een professioneel ogende website maken zonder technische ervaring.

De gebruikersinterface is intuïtief en uiterst eenvoudig te gebruiken. De gemiddelde gebruiker heeft slechts ongeveer 20-30 minuten nodig om de basis onder de knie te krijgen – de leercurve is supersnel. Dit betekent dat iedereen binnen een paar uur een eenvoudige website kan opzetten. Zoals eerder vermeld, is het vraagtekenpictogram dat op alle functies in de Wix-editor wordt weergegeven, een grote hulp.

De eenvoudige interface voor slepen en neerzetten maakt het gemakkelijk. Dit maakt een enorm verschil voor mensen die nog niet eerder hebben geprobeerd een website te bouwen. In staat zijn om elementen te rangschikken waar je maar wilt, maakt het heel eenvoudig voor beginners.

Het platform is echter beperkt in volledige aanpassing. Gevorderde gebruikers zullen de platformconfiguratie waarschijnlijk beperkend vinden. Wix is ​​ontworpen om eenvoudig te zijn, niet om enorm uitbreidbaar te zijn.

Wat betreft het sitebeheer? Wix biedt add-ons zoals Google Analytics om de prestaties van de website bij te houden.

En hoe presteert Wix in SEO-optimalisatie? Gemiddeld op zijn best. Het platform is niet robuust genoeg voor diegenen die veel verkeer naar hun site willen trekken.

Conclusie

Wix is ​​zo makkelijk te gebruiken; je oma kan het onder de knie krijgen. Het biedt een enorm scala aan snelle en professionele sjablonen die volledig aanpasbaar zijn. De app store vergroot vervolgens de bruikbaarheid van uw site.

Dit gemak heeft de mogelijkheid voor technische aanpassing weggenomen. Wix-gebruikers kunnen helaas geen van de backends op hun sites wijzigen. Daarom adviseren wij gevorderde gebruikers om een ​​andere websitebouwer te overwegen.

We raden Wix aan voor nieuwe websites, voor degenen die eenvoudige online portefeuilles maken en voor mensen die hun website willen bouwen zonder enige technische of ontwerpkennis. Voor iemand anders zou je misschien wat andere opties willen bekijken voordat je beslist welke websitebouwer je moet kiezen.

Wix: het is gestroomlijnd, het is eenvoudig en het doet zijn werk voor nieuwkomers.

Vergelijken

Wix

96

Weebly

95

Squarespace

94

Jimdo

93

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map