Virb recensie 2016


Virb

Bezoek website

8.9


AWA-score

Virb

Sinds 2007 maakte Virb deel uit van Media Temple totdat het in 2014 werd verkocht aan GoDaddy. Toch blijft Virb-sitebouwer een concurrent met zijn eigen webhosting, onbeperkte pagina’s en beschikbare inhoud. Lees hieronder onze Virb-recensie.

Overzicht

 • Website: www.virb.com
 • Hoofdkwartier: Culver City, Californië
 • Jaar van Oprichting: 2008
 • Eigendom: door GoDaddy
 • Diensten: Web Design Cloud Software, Web Hosting
 • Gratis proefperiode: 10 dagen

De oorspronkelijke oprichters van Virb probeerden het af te maken en het te laten blijven als een stand-alone websitebouwer die eenvoudige themaselectie en eenvoudige add-onfunctionaliteit mogelijk maakt, zoals e-commerce, mediagalerijen, blogs en lege leien. Helaas is Virb in plaats daarvan door GoDaddy omhuld.

Virb biedt cloudhosting en een snelle en betrouwbare verbinding; geen hosting van derden is vereist of toegestaan ​​met Virb. Hoewel dit zeker een voordeel kan zijn voor beginners, vooral omdat de prijsstelling allesomvattend is, is het misschien niet de wens van ervaren webontwikkelaars die meer controle over hun sites willen.

Toch zijn de kosten voor het hosten van een Virb-site erg goedkoop voor slechts $ 10 per maand, en het opzetten van een site en het aanbrengen van wijzigingen is snel en efficiënt. Hoewel er geen geld-terug-garantiebeleid is, is er ook geen contract vereist en betaalt u maandelijks.

Op zijn website zegt Virb: “Of je nu een beginner bent of een professional, een fotograaf, een band, een klein bedrijf of iets daartussenin, Virb is perfect voor het bouwen van je website – snel en gemakkelijk.” We kunnen die bewering niet tegenspreken, omdat het een zeer gebruiksvriendelijke functionaliteit lijkt te hebben.

Ongeacht uw niveau van webdesignervaring, u kunt eenvoudig een mooie site bouwen met Virb. Tijdens zijn loopbaan bij Media Temple werd Virb op de markt gebracht voor creatieve types zoals fotografen, ontwerpers en kunstenaars vanwege de gebruiksvriendelijke portfolio-showcases.

Virb biedt onbeperkte bandbreedte en u kunt ook onbeperkte pagina’s toevoegen, dus het is schaalbaar naarmate uw bedrijf groeit. Virb biedt veel site-ontwerpen, mobiele responsiviteit, integratie van sociale media, cloudhosting en CDN-ondersteuning, evenals CSS en HTML voor gebruik door ervaren ontwerpers. Klanten krijgen onbeperkte bandbreedte en schijfruimte met een Virb-account.

Virb is een uitstekend platform voor degenen die niet de absoluut nieuwste technologie nodig hebben. Kunstenaars en andere creatievelingen zullen het eenvoudig vinden om hun portfolio’s op te bouwen, ze op te slaan en eenvoudige e-commerce op te zetten op een mooi ogende website voor een ongelooflijk redelijke prijs in vergelijking met veel andere websitebouwers. Voor degenen met geavanceerde behoeften, kunt u beter ergens anders zoeken.

Belangrijkste kenmerken

 • Grote verscheidenheid aan thema’s
 • Ingebouwde mobiele styling
 • Volledige toegang tot HTML en CSS
 • Site- en paginaspecifieke wachtwoorden
 • Onbeperkte Bandbreedte
 • Aangepast domein
 • SEO-tools en analyse
 • Google Analytics-integratie
 • Sociale integratie
 • Gratis bestandsopslag
 • Cloud Hosting
 • Wereldwijd netwerk voor contentlevering

Oordeel van branchedeskundigen over Virb

Website Builder In 2012, toen Virb werd overgenomen door het moederbedrijf van GoDaddy, was er veel pers over de websitebouwer en hoge verwachtingen voor deze volgende fase. Meer dan vier jaar later voldoet Virb nog niet aan de verwachtingen en lijkt hij dood in het water te liggen.

Dat gezegd hebbende, er is nog steeds enige positieve feedback van experts die het vermelden waard is. Veel heeft te maken met de steun van GoDaddy. Wanneer u een site via Virb maakt, heeft u toegang tot de uitstekende hosting- en beveiligingsservices die horen bij een GoDaddy-account. Deze twee functies zijn vooral belangrijk als u van plan bent uw website in een online winkel te veranderen. Het hebben van een veilige site is essentieel voor e-commerce.

Over het algemeen is het moeilijk om een ​​idee te krijgen van hoe andere mensen over Virb denken. De meeste recensies zijn positief, maar ook erg verouderd.

 • http://www.hostingadvice.com/reviews/website-builder/
 • http://www.sitebuilderreport.com/website-builders/review/virb

Positieve consumentenrecensies en getuigenissen op Virb

Als je overweldigd bent door het aantal keuzes op de markt en gewoon op zoek bent naar een websitebouwer die een beetje van alles kan doen, wil je misschien naar Virb kijken. Ja, er zijn enkele duidelijke nadelen, maar het is ook een relatief goedkope optie, zeker gezien het aantal features. Gebruikers bevelen Virb aan om de volgende redenen:

 • Makkelijk te gebruiken. Geen codering vereist.
 • Mooie, moderne en verfijnde sjablonen.
 • Responsieve ontwerpen.
 • Blogfunctie
 • Handige en informatieve videozelfstudies
 • Schone en gestroomlijnde gebruikersinterface
 • Toegang tot zowel HTML als CSS naast de bewerkingshulpmiddelen van Virb

Degenen die op zoek waren naar een portfoliowebsite die beeldzwaar was, waren vooral blij met Virb. Het leent zich goed voor meer visuele sites.

Negatieve consumentenrecensies en klachten over Virb

Eerlijk gezegd is er niet veel informatie op internet over de websitebouwer Virb. In de loop der jaren is Virb geëvolueerd van een mislukt platform voor sociale media naar een tool voor het bouwen van websites voordat het uiteindelijk in 2012 werd uitgekocht door GoDaddy. Het bedrijf en het programma zijn zo vaak van eigenaar veranderd dat veel gebruikers zijn vertrokken, simpelweg omdat ze niet meer daadwerkelijk zijn bijgewerkt het programma. Het lijkt erop dat de eigenaren en ontwikkelaars zo gefocust waren op acquisities dat ze vergaten dat ze zouden werken aan het leveren van een product van hoge kwaliteit dat de concurrentie kon bijhouden. Op dit moment lijkt Virb dood in het water te liggen en gaan gebruikers over op betrouwbaardere bedrijven.

 • http://www.sitebuilderreport.com/website-builders/review/virb
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Virb

Ontwerp & Maatwerk

Voorzien zijn vanOverzicht
SjablonenThema’s bepalen hoe een website is ingedeeld, dus ermee spelen totdat je er een vindt die je leuk vindt, is leuk en eenvoudig met Virb. Virb biedt 26 verschillende thema’s waaruit u kunt kiezen en ze maken het gemakkelijk om van het ene naar het andere te schakelen. In tegenstelling tot sommige websitebouwers die we hebben gezien, brengt het veranderen van je thema je niet terug naar het begin om opnieuw te beginnen; uw inhoud en afbeeldingen worden opgeslagen en verplaatst naar het nieuwe formaat.

Het is gemakkelijk om een ​​thema aan uw site toe te voegen of te wijzigen – om het eerste toe te voegen, klikt u op Uw ontwerp aanpassen bovenaan in uw beheerpaneel, om het te wijzigen, klikt u op Thema wijzigen onder aan het paneel Aanpassen. Van daaruit kunt u de beschikbare thema’s bekijken door erop te klikken en deze onmiddellijk te wijzigen. Houdt u niet van de nieuwe? Klik en verander het terug.

website bouwerDe Virb Website Builder Interface is eenvoudig te gebruiken; Zodra u een thema heeft gekozen, kunt u ook de kleuren en lettertypen aanpassen die u voor uw pagina’s en verschillende delen van uw website wilt gebruiken. U kunt ook uw bedrijfslogo en een aangepaste achtergrondafbeelding uploaden om uw site uw eigen te maken.

Al deze functies zijn eenvoudig te vinden en te gebruiken op het linker ontwerppaneel en u ziet de resultaten onmiddellijk aan de rechterkant. Als je een wijziging die je hebt gemaakt niet leuk vindt, kun je snel een betere wijziging aanbrengen totdat je site precies zo uitziet als je zou willen.

Aanpassing van paginastijl`Aanpassingsopties voor paginastijl zijn beschikbaar in het ontwerpvenster; wijzigingen aan een of alle kleuren op pagina’s, lettertypen en tekstgroottes en kleuren voor de thema’s zijn beschikbaar. Achtergrondafbeeldingen kunnen één grote afbeelding of kleinere afbeeldingen met tegels zijn, afhankelijk van uw voorkeuren.
SitenavigatieSitenavigatie is eenvoudig gedaan met tabbladen in verschillende gebieden, afhankelijk van het gekozen thema. Een beperking die we opmerkten was dat het niet mogelijk lijkt om pagina’s meer dan één laag diep toe te voegen; als u bijvoorbeeld de hoofdwidgetpagina wilt maken en vervolgens subpagina’s voor blauwe widgets, rode widgets en groene widgets.

Virb-ondersteuning reageerde op onze vraag hierover en stelde voor dat we een “index” -pagina zouden maken die we zouden gebruiken voor de andere pagina’s. Dit was een pluspunt voor twee accounts – we waren blij dat ze reageerden (en snel!), En er is een oplossing voor deze beperking.

Inhoud beheerContent Management is relatief eenvoudig. U kunt elke gewenste inhoud toevoegen aan webpagina’s die u maakt. Bovenaan het invoervak ​​is een eenvoudige editor beschikbaar waarmee u links, opmaak, afbeeldingen en verschillende stijlen voor elke pagina kunt toevoegen. Er is ook een “bestandsopslag” -link op deze pagina waar je toegang hebt tot je bestanden die ter plaatse of in een Dropbox-account zijn opgeslagen.
Foto’s en galerijenFoto’s en galerijen is een gebied waarin Virb uitblinkt. Met de beschikbare thema’s kunt u fotopagina’s, galerijen en lijsten met afbeeldingen maken. Er is een reeks weergavetypen, van verticale en horizontale galerijen tot diavoorstellingen en zelfs lightbox-opties die de afbeeldingen groter openen en de rest van het scherm donkerder maken. Om foto’s toe te voegen, klik je op de Foto’s & Knop Video’s en kan meerdere afbeeldingen rechtstreeks vanaf uw computer uploaden. Het is ook mogelijk om afbeeldingen rechtstreeks vanuit Flickr, Vimeo en Instagram toe te voegen.
Mobiele site bouwenMobile Site Building gebeurt automatisch met Virb; er is geen extra werk nodig om ervoor te zorgen dat uw website correct wordt weergegeven op mobiele apparaten.
Integratie van sociaal delenIntegratie van sociaal delen is eenvoudig met de widgets die zijn opgenomen voor gebruik op Virb. U kunt eenvoudig een Facebook “Vind ik leuk” -vak toevoegen met uw laatste berichten of een set Social Media Links zodat fans u gemakkelijk kunnen volgen. Daarnaast zijn er meer aangepaste widgets beschikbaar, zoals die voor Last.fm of Open Table, wat waardevol kan zijn voor muzikanten of restaurants.
Custom Design ServicesOntwerpservices lijken niet rechtstreeks beschikbaar te zijn vanaf de Virb-site, hoewel u zeker een ontwerpprof kunt inhuren om namens u uw Virb-website aan te pakken. Eerlijk gezegd denken we dat het eenvoudig genoeg is dat beginners zonder enige moeite een website kunnen bouwen en lanceren zonder enige hulp.

Kenmerken & Hulpmiddelen

Voorzien zijn vanOverzicht
OpstellingDe installatie op Virb is eenvoudig. Meld u aan, kies een thema, pas het naar wens aan en vul het met inhoud.
WebdesignEr zijn 26 verschillende thema’s waaruit u kunt kiezen met een klik op een knop of twee, en u kunt kleuren en lettertypen op dezelfde pagina wijzigen. Upload ook gemakkelijk achtergrondafbeeldingen en texturen.
De diepte van navigatieDit lijkt een beperking, aangezien we nergens zien dat er de mogelijkheid is om een ​​tweede navigatielaag toe te voegen. Dit betekent dat er geen subpagina’s kunnen worden gebouwd.
Widgets en appsDe site biedt veel widgets, van de Facebook Like Box-widget tot een RSS-feedwidget, tot widgets voor het delen van sociale knoppen, Twitter, OpenTable, Last.fm, blog en aangepaste widgets.
Inkomsten genererenEr lijkt geen manier te zijn om geld te verdienen met Virb-sites buiten gelieerde links binnen de inhoud. We zien bijvoorbeeld geen manier om advertentieruimten op te nemen.
BezoekersstatistiekenAls u een Google Analytics-account aan uw site toevoegt, krijgt u de statistische informatie die u nodig heeft.
Foto’s, video’s en audioZoals eerder opgemerkt, zijn dit gebieden waar Virb schittert. Ze zijn eenvoudig te uploaden en weer te geven in verschillende configuraties.
BloggenVoeg een eenvoudige blogpagina toe aan uw site en u kunt op elk gewenst moment nieuwe inhoud en nieuws uploaden.
Google MapsU kunt eenvoudig een widget toevoegen met de Google Maps-code erop. Er zijn veel kaartgeneratoren online beschikbaar om een ​​kaart op maat te maken voor uw bedrijf of waar u uw klanten naartoe wilt leiden.
HTML-editorVoor die gebruikers met enige codeerervaring, staat de site wat HTML toe om in uw inhoud te worden gebruikt.
Integratie van sociale mediaVirb zorgt voor een goede integratie van sociale media; sociale links voor volgers om jou te vinden, de Facebook als een doos, een Twitter-widget die je laatste tweets toont, en de mogelijkheid om afbeeldingen van je Instagram-account rechtstreeks naar je site te halen.
OpslagruimteTot 500 MB opslagruimte.
Nieuwsbrief ToolVirb biedt Wufoo aan als hun favoriete tool voor nieuwsbrieven en mailinglijsten. Het is gratis voor maximaal drie vormen en bovendien schaalbaar.
Forumondersteuning.We zien geen enkele manier om een ​​forum toe te voegen aan een Virb-site.
E-commerce / online winkel.Virb-sites bieden een eenvoudige winkeloplossing die u naar wens kunt aanpassen. Het kan ook informatie rechtstreeks van Etsy of Big Cartel halen.
Gateway-integratieEr zijn enkele manieren om betalingsgateways in te stellen voor uw klanten op Virb. Het eenvoudigst is door Big Cartel of Etsy te integreren, die al uw vermeldingen en gatewayfunctionaliteit zal trekken. Andere beschikbare opties zijn Wazala, PayPal of externe sitelinks.
SEO-vriendelijk.Virb biedt de mogelijkheid en spoort gebruikers aan om paginametabeschrijvingen en trefwoorden toe te voegen aan elke pagina die wordt gemaakt.
Site beperkte toegang (wachtwoordbeveiliging)Wachtwoordbeveiliging is beschikbaar voor de hele site en ook voor individuele pagina’s.
Google® AnalyticsGemakkelijk geïntegreerd in de site met een widget.
Website Builder SecuritVirb biedt veilige cloudhosting voor uw site.
Meerdere talenMomenteel worden meerdere talen niet ondersteund en Virb’s ondersteuningsinformatie vermeldt het toevoegen van Google Translate om dit probleem te compenseren.
Mobiele optimalisatieWebsites reageren vanaf het begin automatisch op mobiel.
CDN-technologieVirb ondersteunt CDN-technologie die inhoud zoals afbeeldingen en CSS serveert.
Formulieren en enquêtesContactformulieren zijn eenvoudig in te stellen, andere moeten worden gedaan met code of een formuliergenerator van derden.

Plannen & Prijzen

Prijzen zijn heel eenvoudig en redelijk met Virb. Er is een gratis proefperiode van 10 dagen bij deze websitebouwer en er wordt geen creditcard gebruikt om lid te worden voor die eerste periode. Nadat uw proefperiode voorbij is, moet u voor uw site betalen; de kosten zijn $ 10 per maand per website die je wilt ontwikkelen.

U kunt betalingen instellen via een creditcard of bankpas of PayPal, en het wordt één keer per maand automatisch gefactureerd; geen jaarlijkse factureringsmethoden en u kunt op elk moment annuleren. Die prijs is inclusief onbeperkte pagina’s, ingebouwde mobiele styling, site-aanpassing, een aangepast domein, alle foto’s, audio en video die u wilt delen, cloudhosting, een geïntegreerd blogplatform en veel prachtige thema’s om uw website te maken stijlvol.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in e-commerce, biedt Virb winkelintegratie, bestandsopslag, zoekmachineoptimalisatie en site-analyse om u te helpen verkeer naar uw site te leiden. Klantenondersteuning is ook inbegrepen in uw maandelijkse vergoeding, hoewel er online klachten zijn van huidige gebruikers (kijk op Facebook!) Over de tijd die nodig is om hulp te krijgen als er een probleem is.

Klantenservice

Op de Virb-website wordt op verschillende manieren klantenondersteuning geboden. Er zijn geruchten geweest over het gebrek aan ondersteuning en we waren onder de indruk van de korte tijd die nodig was voor het beantwoorden van een e-mailvraag die we hadden over sitenavigatie.

De website biedt een kennis basis die u kunt doorzoeken om antwoorden te krijgen op veel van de meest gestelde vragen die u zou kunnen hebben over het maken of beheren van een website op Virb. Er is ook een video-zelfstudie die de basis voor nieuwe gebruikers behandelt om hen vertrouwd te maken met het platform.

We hebben geen telefonische of chatondersteuning gevonden op de Virb-site. Bovendien blijkt dat er ooit een communityforumgedeelte was waar mensen problemen konden bespreken en hulp van andere gebruikers konden krijgen; dat lijkt te zijn uitgeschakeld.

Zoals we al zeiden, werd onze e-mail aan Virb-ondersteuning binnen een paar uur beantwoord. E-mailondersteuning wordt aangeboden van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.

We stuurden onze vraag vroeg in de ochtend en kregen rond lunchtijd antwoord. Niet slecht! Sterker nog, de toon van de e-mail was vriendelijk en professioneel en bood goed advies over het probleem waarmee we te maken hadden. Over het algemeen gaf die e-mail ons het gevoel dat praten over de ondergang van Virb volledig voorbarig was.

Makkelijk te gebruiken

Virb is extreem gemakkelijk te gebruiken; kies gewoon een thema en begin met klikken om de pagina’s en secties toe te voegen die uw website nodig heeft. U kunt achtergrondafbeeldingen, logo’s en andere afbeeldingen uploaden, evenals audio- en video-opnamen als u dat wilt.

Een belangrijk ding dat ontbreekt in Virb is de functionaliteit voor slepen en neerzetten; het is algemeen bekend als het gemakkelijkste type systeem. Toch is dit het soort websitebouwer waarmee beginners zichzelf helemaal professioneel kunnen laten lijken, zonder codeervaardigheden of programmeerkennis.

De interface is eenvoudig en heel eenvoudig te begrijpen. De thema’s zien er mooi uit en het zijn geen koekjessnijderstijlen. Elk ziet er anders uit en kan worden aangepast om de gebruiker een unieke look te bieden terwijl hij binnen de logische beperkingen blijft die het gemakkelijk maken om gemakkelijk van thema te wisselen.

Beginnende gebruikers zullen het gemak waarderen waarmee ze een website kunnen samenstellen; ervaren gebruikers zullen het gebrek aan totale controle over het proces haten.

Pagina’s worden snel toegevoegd, zoals eerder vermeld. Inhoud wordt aan de pagina’s toegevoegd door een editor die veel op een Microsoft Word-pagina lijkt, dus het zal voor de meeste mensen gemakkelijk zijn om te begrijpen hoe ze erin moeten manoeuvreren. Hierdoor is het toevoegen van inhoud of het wijzigen ervan een fluitje van een cent.

Conclusie

Over het algemeen is Virb een redelijk goede websitebouwer voor een beginnende gebruiker, en zelfs voor degenen die meer ervaren zijn, op dit moment.

Platforms voor het bouwen van websites moeten voortdurend worden ontwikkeld en bijgewerkt om fris en relevant te blijven; we kunnen Virb zien verdwijnen in cyberspace. Berichten op sociale media zijn al bijna nihil en vragen en opmerkingen blijven onbeantwoord.

Het is heel duidelijk dat GoDaddy bereid is door te gaan met het plukken van de beloningen van de huidige gebruikers, maar ze zijn niet van plan het product op de markt te brengen of toe te voegen aan het abonneebestand. Om deze reden raden we potentiële gebruikers aan lang na te denken voordat ze zich op dit platform begeven.

Vergelijken

Virb

90

Wix

96

Weebly

95

Squarespace

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map