PrestaShop recensie 2016


PrestaShop

Bezoek website

8.9


AWA-score

PrestaShop

PrestaShop is een open source-winkelwagentje dat in 2007 werd gelanceerd. Tegenwoordig heeft het kantoren in Miami en Parijs met een team van meer dan 100 ontwikkelaars. Het platform heeft een internationaal bereik met meer dan 250.000 klanten van over de hele wereld. Als open source product is het continu in ontwikkeling en verbetering. Lees hieronder onze PrestaShop-recensie.

Voordelen

 • Onbeperkte producten en categorieën
 • Eenvoudig te installeren en instellen
 • Eenvoudig te gebruiken bestandsuploader
 • Live sjabloonaanpassing

Nadelen

 • Moeilijk uit te breiden
 • Dure modules
 • Niet geschikt voor grote bedrijven
 • Onleesbare thema’s

Overzicht

 • Website: www.PrestaShop.com
 • Hoofdkwartier: Parijs, Frankrijk
 • Jaar van Oprichting: 2007
 • Categorieën: Online Store Builder

Het duidelijke voordeel van het gebruik van een open source-platform is dat u gratis aan de slag kunt. De software is binnen enkele seconden te downloaden. U hoeft zelfs uw e-mailadres niet op te geven. Aan de andere kant ben je verantwoordelijk voor het registreren van een domein, het verbinden met een hostingserver en het verzorgen van andere noodzakelijke insteltaken.

Betaalde platforms doen dit werk voor u, maar met PrestaShop moet u deze stappen zelf uitvoeren. Hoewel er een handleiding is om aan de slag te gaan en aanbevolen hostingservices worden aanbevolen, kan dit proces overweldigend zijn voor iedereen met beperkte technische ervaring.

Voor wie is PrestaShop ontworpen?

Gebruikers vallen in twee categorieën:

 1. Degenen met de technische knowhow om een ​​site op te zetten en wat ontwerpwerk te doen.
 2. Degenen met het geld en de middelen om ontwikkelaars en andere specialisten in te huren om hun winkel van de grond te krijgen.

Als u helemaal nieuw bent bij eCommerce, zal PrestaShop veel te bieden hebben. Voor degenen met de kennis of middelen om PrestaShop volledig te gebruiken, zijn er duidelijke voordelen. Uw winkel kan volledig worden aangepast. Elke tool of functie kan worden toegevoegd aan een externe integratie.

Aandachtsgebieden

Wat PrestaShop uniek maakt, is dat elke ontwikkelaar een add-on kan maken en kan bijdragen aan de software. Dit betekent dat een hele gemeenschap verantwoordelijk is voor het bouwen en verbeteren van het platform. Er is veel meer potentieel voor realtime oplossingen.

Beperkingen

Nogmaals, het grote nadeel is dat je meer tijd en geld moet investeren in de eerste installatie. De meeste add-ons hebben een prijskaartje en de kosten kunnen snel oplopen. De software is misschien gratis, maar uw site krijgen zoals u dat wilt, is dat niet.

Schaalbaarheid

Er zijn geen beperkingen aan hoe groot uw website en uw bedrijf kunnen groeien. Het is allemaal aan jou om de juiste betalingsgateways en andere tools te kiezen waarmee je kunt uitbreiden. Een volledig schaalbare site klinkt aantrekkelijk, maar houd er rekening mee dat veel van de functies niet zijn geautomatiseerd. Als u een essentiële functie ontgroeit, moet u een nieuwe provider zoeken en integreren.

Reputatie

PrestaShop is goed ontvangen door gebruikers en ontwikkelaars. Open source-programma’s zijn afhankelijk van een community of ontwikkelaars. Niet elke gemeenschap is echter samenhangend en betrouwbaar. Met PrestaShop kunt u genieten van een betrokken groep gebruikers en forums die nuttige informatie bieden. In dit opzicht is PrestaShop erin geslaagd enkele van de veelvoorkomende problemen met open source-programma’s te overwinnen.

Awards

Packt Publishing Open Source Awards 2010 en 2011

Belangrijkste kenmerken

 • Onbeperkte vervoerders
 • Productvelden aanpassen
 • Abonnement op RSS-feed
 • Module Activering met 1 klik
 • WYSIWYG-editor
 • Bestelstatussen aanpassen
 • Voorgedefinieerde orderberichten
 • Real-time Analytics-dashboard
 • Ondersteunt meerdere valuta’s en talen
 • Toegewijde URL
 • Geïntegreerde prognosetools
 • Geautomatiseerde vervolgmails

Oordeel van branchedeskundigen over PrestaShop

eCommerce Platform Uiteindelijk wordt PrestaShop sterk aanbevolen door de experts. Het programma wordt geprezen als een van de beste open source-opties op de markt en is perfect voor grotere bedrijven. Het enige woord van waarschuwing is dat PrestaShop misschien geen idee is voor kleinere bedrijven die geen uitgebreide voorraad producten hebben. Kleinere bedrijven die de overheadkosten proberen te minimaliseren terwijl ze investeren in groei, kunnen merken dat de extra kosten die aan PrestaShop simple zijn verbonden, geen potentiële voordelen waard zijn.

Buiten het potentiële kostenprobleem hebben critici niets dan positieve dingen te zeggen over PrestaShop. Enkele hoogtepunten:

 • Slank en overzichtelijk dashboard.De ‘backoffice’ voorkomt dat het te rommelig wordt, wat een veelvoorkomend probleem is bij eCommerce-programma’s. U kunt gemakkelijk door de verschillende menu’s en pagina’s navigeren, dus vind wat u zoekt.
 • Prominente rapportagetools.U kunt de prestatiestatistieken van de site bekijken op het moment dat u uw dashboard opent.
 • Gebruiksvriendelijke tools voor voorraadbeheer.Het toevoegen van een product is eenvoudig en kan zoveel details bevatten als u maar wilt. U geeft om volledige controle.

Misschien wel het beste nieuws over PrestaShop is dat het alleen maar beter zal worden naarmate ontwikkelaars van over de hele wereld verbeteringen blijven aanbrengen.

  • http://www.merchantmaverick.com/reviews/prestashop-review/
  • https://reviews.financesonline.com/p/prestashop/#review
  • https://www.cmscritic.com/prestashop-review/
  • 20 april 2016

Positieve recensies en getuigenissen van consumenten op PrestaShop

Onder klanten die de kennis en middelen hebben om PrestaShop te bedienen, zijn de recensies zeer positief. Uit een overzicht van verschillende recensiesites blijkt dat het programma vaak 8 tot 9 sterren krijgt en honderden positieve vermeldingen heeft op sociale mediasites.

Hier zijn enkele van de functies die het vaakst worden genoemd in positieve recensies:

 • Thema’s: PrestaShop biedt een verscheidenheid aan aantrekkelijke thema’s die volledig kunnen worden aangepast. U kunt beginnen met een solide basis voordat u zich zelfs zorgen hoeft te maken over het aanbrengen van wijzigingen.
 • Modules: Met PrestaShop kunt u praktisch elke module (of app) kopen en de functionaliteit van uw winkel uitbreiden. Vrijwel alle grote namen zijn beschikbaar.
 • SEO-tools.Consumenten die zijn overgestapt op PrestaShop melden een merkbare toename in organisch verkeer van zoekmachines.

Nogmaals, degenen die wisten wat er nodig was om PrestaShop te gebruiken, waren overweldigend blij met het programma.

Negatieve consumentenrecensies en klachten op PrestaShop

Het is belangrijk op te merken dat PrestaShop een open source-product is dat gratis kan worden gedownload en onderhouden door een gemeenschap van ontwikkelaars van over de hele wereld. Dit betekent dat er een ervaren ontwikkelaar of een bedrijf met de middelen voor nodig is om een ​​ontwikkelaar in te huren om PrestaShop met succes uit te voeren. Voor sommigen is de hoeveelheid vereiste technische kennis een groot nadeel voor PrestaShop. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat dit de aard is van open source-programma’s.

Een andere grote klacht tegen PrestaShop heeft te maken met de kosten. Hoewel de software gratis is, kan het zijn dat verschillende kosten snel oplopen. Tussen betalen voor hosting, add-ons en een ontwikkelaar, kan PrestaShop het budget van een klein bedrijf snel overtreffen.

Wees op basis van feedback van consumenten bereid om meer tijd en geld te investeren in het maken van een website via PrestaShop dan bij de meeste concurrenten.

 • http://www.merchantmaverick.com/reviews/prestashop-review/
 • https://reviews.financesonline.com/p/prestashop/

Ontwerp & Maatwerk

Met PrestaShop ben je vrij om een ​​geheel nieuwe website te maken of gebruik je de ene gratis sjabloon om aan de slag te gaan. Anders moet je een thema kopen. Er zijn tal van strakke en professionele sjablonen om uit te kiezen. Het mag geen verrassing zijn dat de best uitziende ook de duurste zijn. Wees bereid om een ​​paar honderd dollar uit te geven voor een echt elegant thema.

Het installeren van een thema kan gepaard gaan met een reeks uitdagingen. Tenzij je een bepaald niveau van technische ervaring hebt, wil je de hulp van een professional inschakelen. Dit kan zich vertalen in meer kosten.

PrestaShop is het meest geschikt voor mensen met codeervaardigheden. Een expert kan elk aspect van het thema aanpassen met een paar toetsaanslagen. Het goede nieuws is dat de front-end een live sjabloonbewerkingsfunctie bevat. Met deze tool kunt u kleuren, lettertypen en andere details bewerken. Het maakt inhoudsbeheer ook relatief eenvoudig. Zodra de botten van de site zijn vastgesteld, is het toevoegen van beschrijvingen en afbeeldingen intuïtief.

Mobiele site bouwen

Zorg er bij het kiezen van een thema voor dat u op zoek bent naar responsieve mobiele opties. Niet alle thema’s zijn mobielvriendelijk en responsief. Bespaar uzelf hoofdpijn door te beginnen met een responsief thema dat zich aanpast aan de browsergrootte en er op elk apparaat goed uitziet. Terwijl u uw site bewerkt, kunt u zien hoe uw site eruit zal zien op verschillende soorten apparaten.

Sociaal delen

Mogelijk kunt u een gratis add-on voor sociaal delen vinden, maar de kans is groot dat u moet betalen om deze functie aan uw website toe te voegen. Wees bereid om wat geld uit te geven aan add-ons. Zonder hen heb je niet veel marketingtools.

Ontwerpdiensten

De meeste bedrijven zullen willen investeren in ontwerpdiensten. Het inhuren van een freelancer is aan jou. PrestaShop biedt geen ontwerpdiensten aan. Misschien wilt u het communityforum bezoeken en om aanbevelingen vragen.

Kenmerken & Hulpmiddelen

Voorzien zijn vanOverzicht
Online winkel instellenOm de software te downloaden, hoeft u alleen maar naar de PrestaShop-website te gaan en op downloaden te klikken. Van daaruit kan het ingewikkelder worden. U moet een checklist met verschillende items toevoegen om uw winkel met succes te starten. Als u niet zeker weet waar u veilige hosting kunt vinden of welke betalingsgateway het beste voor u werkt, kan dit proces een hele klus zijn.
Bandbreedte en opslagDit hangt af van welke hostingdienst u kiest.
Winkelwagen-plug-ins en add-onsDe PrestaShop add-ons-marktplaats biedt meer dan 5.000 opties en telt. U kunt elk belangrijk programma lokaliseren en minder bekende opties ontdekken om uw website te voltooien.
OrderbeheerEen duidelijk voordeel van PrestaShop is het gestroomlijnde dashboard en het admin-paneel. Het back-end ontwerp maakt het eenvoudig om de dagelijkse leiding van uw bedrijf te beheren. Het platform biedt ook robuuste rapportage en statistieken, die kunnen helpen bij het orderbeheer. Essentiële en meer gedetailleerde orderinformatie wordt duidelijk weergegeven op het dashboard.
VoorraadbeheerDe tools voor voorraadbeheer zijn net zo scherp en indrukwekkend als de tools voor orderbeheer. Er kunnen veel gebieden zijn waarop u ervoor kiest om add-ons te integreren, maar de kans is groot dat de ingebouwde beheertools meer dan genoeg zullen zijn.
Verzending volgenVerzendopties instellen via grote vervoerders is supereenvoudig. U kunt zelfs gratis verzending aanbieden vanaf een bepaalde waarde. Het duurt maar een paar seconden om te beginnen.
CRM-functiesPrestaShop wordt geleverd met geïntegreerde klantbeheertools. Voor kleine bedrijven en startups zouden deze meer dan voldoende moeten zijn om problemen op te lossen en een solide klantenservice te bieden. Als u een uitgebreider beheersysteem wilt, moet u op de markt winkelen.
Sjablonen en thema’sPrestaShop biedt wel een gratis, kant-en-klaar thema. Het is voldoende om u op weg te helpen als u de code kent. Anders wilt u investeren in het kopen van een thema. Zodra u begint met browsen, zult u een breed scala aan opties opmerken. Hoewel er zeker enkele echte blindgangers zijn, kun je echt indrukwekkende en mooie thema’s vinden.
Integraties en add-onsEr zijn een heleboel keuzes. Om producten van de hoogste kwaliteit te krijgen, zoekt u naar gerenommeerde merknamen of gecertificeerde programma’s. Dit garandeert een bepaald kwaliteitsniveau en bespaart u tijd en geld.
Mobiele e-commerceDe thema’s zijn ontworpen door externe ontwikkelaars, wat betekent dat er geen standaard is. Sommige thema’s reageren. Sommige zijn dat niet. U moet de kleine lettertjes lezen om een ​​mobiel en responsief thema te kiezen.
Web hostingOnthoud dat, in tegenstelling tot andere platforms, hosting niet is inbegrepen. U kunt de hostingmodule onder de service-sectie bezoeken om enkele suggesties te krijgen. Anders sta je er alleen voor als het gaat om het selecteren van een provider.
App WinkelU kunt snel in de app store zoeken op categorie of trefwoord. Installatie met één klik is ook een uitstekende tool die integratie een fluitje van een cent maakt.
BloggenMet alle geweldige beheertools die PrestaShop biedt, zou je denken dat ze ook een eenvoudige blogfunctie zouden bevatten. Niet zo veel. Het toevoegen van een blog kan zelfs meer dan $ 100 kosten. Dit lijkt een beetje belachelijk, vooral als je nadenkt over alle gratis blogprogramma’s die er zijn.
SEO en marketingTerwijl u producten toevoegt, kunt u metatitels en beschrijvingen en aangepaste URL’s opnemen. Elke marketing die verder gaat dan dat, moet worden gedaan via een programma van derden. Nogmaals, verwacht met een open source-programma vaak hun markt te bezoeken en add-ons te kopen.
NieuwsbrievenHet slechte nieuws is dat je een programma of module moet toevoegen om nieuwsbriefontploffingen te verzenden. Het goede nieuws is dat veel betrouwbare applicaties gratis zijn voor een bepaald aantal gebruikers. U zou nieuwsbrieven naar meer dan 2000 klanten moeten kunnen sturen zonder een cent te hoeven betalen.
BeveiligingsfunctiesZorg ervoor dat u uw onderzoek doet als het gaat om beveiliging. Uw hostingprovider moet voldoende bescherming bieden, maar met een eCommerce-site wilt u vooral waakzaam zijn. Goed geïnformeerde klanten zoeken naar bepaalde beveiligingsfuncties voordat ze hun creditcardgegevens aanbieden. Het kan de moeite waard zijn om via de PrestaShop-marktplaats te investeren in een beveiligingsabonnement.
PCI-certificeringIn principe is elke betalingsgateway die u toevoegt PCI-gecertificeerd en compliant.
Content creatieProducten en inhoud toevoegen in PrestaShop is eenvoudig zonder te simpel te zijn. U kunt tal van relevante productdetails opnemen voor uw administratie. Geen van de velden is verplicht, dus u zult niet het gevoel hebben dat u alleen gegevens invoert. Pas elk product aan met de informatie die essentieel is voor uw bedrijf.
CadeaubonnenDe mogelijkheid om vouchers en cadeaubonnen te maken is een van de weinige ingebouwde marketing
BetalingsmogelijkhedenPrestaShop biedt een indrukwekkend aantal gratis betalingsopties. U kunt onder andere PayPal, Stripe en Skrill gebruiken. In de appshop kun je kiezen uit ongeveer 215 betaalmogelijkheden. Het goede nieuws is dat PrestaShop een installatiehandleiding bevat om gebruikers te helpen.
Belasting- en verzendkostencalculatorsHet enige nadeel van deze standaard tools is dat je binnen het dashboard twee aparte pagina’s moet bezoeken. Toegegeven, het is geen dealbreaker, maar het is ook niet helemaal logisch. Het lijkt eenvoudig genoeg om alle belasting- en verzendingsproblemen onder één tabblad te behandelen.
RapportenEen van de eerste dingen die je opvalt aan het dashboard is dat het allemaal om de statistieken gaat. Er zijn verschillende tellers en grafieken om uw site te volgen. Zelfs als je geen data-nerd bent, kun je niet anders dan verstrikt raken in alle cijfers. Het is gewoon gaaf om trends bij te houden en realtime statistieken te bekijken.
Site StatistiekenMet PrestaShop kunt u bezoekersactiviteit volgen, geopende en verlaten winkelwagentjes bekijken en nog veel meer. Als u nog meer datamining wilt doen, kunt u eenvoudig Google Analytics toevoegen. U hoeft geen cent te betalen om uw klanten en de prestaties van uw site te begrijpen. Dit is een gebied waar PrestaShop vanaf het begin levert.

Plannen & Prijzen

Vrij! Hoewel, weet je wat ze zeggen over dingen die te mooi klinken om waar te zijn? Ja, u kunt door een demosite navigeren en de software gratis downloaden. Er is geen e-mailadres vereist. Geen transactie of maandelijkse kosten, maar dat betekent niet dat u geen geld hoeft uit te geven om aan de slag te gaan.

<Hier zijn slechts enkele opstartkosten om in gedachten te houden:

 • Webhosting – kost doorgaans ongeveer $ 10 / maand
 • Thema / sjabloon – verwacht ongeveer $ 300 te betalen voor een thema van hoge kwaliteit
 • Web Designer – Tenzij u codeerervaring heeft, wilt u waarschijnlijk wat hulp bij het ontwerpen van uw site. Iemand vinden voor $ 100 / uur zou een koopje zijn.
 • IT-specialist – Nogmaals, u zult vanaf dag één alles goed willen hebben. Dit vereist de hulp van een expert. Professionele hulp komt met een professioneel prijskaartje.
 • Add-ons en modules – $$$

Natuurlijk, PrestaShop is gratis om aan de slag te gaan, maar de kosten kunnen snel oplopen. Hoe geavanceerder en functioneler u wilt dat uw site is, hoe meer u kunt verwachten te betalen.

Klantenservice

Omdat iedereen kan bijdragen aan PrestaShop en een add-on kan maken, kan klantenondersteuning ingewikkeld zijn. Het is onmogelijk om een ​​handvol mensen te hebben die gekwalificeerd zijn om vragen te beantwoorden over een platform dat voortdurend verandert.

De beste plaats voor hulp is het communityforum. Wat open source-programma’s betreft, heeft PrestaShop een enorme en goed verbonden gemeenschap van gebruikers die klaar staan ​​om te helpen. Veel van deze mensen zijn ontwikkelaars die graag problemen oplossen. Uw vraag is misschien precies het project waarnaar ze op zoek waren.

Hier zijn enkele andere nuttige bronnen:

 • Gebruikershandleiding – Pas op: sommige gebruikershandleidingen zijn meer dan 500 pagina’s. Niet bepaald een verteerbare hoeveelheid informatie.
 • FAQ-pagina’s – Deze zijn erg handig als het gaat om het installatieproces.
 • Gebruikersforums – Bezoek deze bronnen als u specifieke vragen heeft.
 • Webticket – Je kunt deze optie altijd proberen, maar verwacht te worden omgeleid naar een andere bron. De kans is klein dat u een beknopt antwoord krijgt.
 • Ondersteuningsplan – Als u geld te verbranden heeft, kunt u zich inschrijven voor een ondersteuningsplan. De prijzen zijn schandalig en je bent beperkt tot slechts een paar uur hulp per jaar. Eerlijk gezegd kunt u beter uw zwager bellen die van computers houdt of uw IT-specialist zoeken.
 • Live chat – Wanneer u de site bezoekt, is er een livechatfunctie beschikbaar. Een vertegenwoordiger kan al dan niet antwoorden. Als ze dat doen, wees dan bereid om een ​​verkooppraatje en geen nuttige informatie te horen. Meestal eindigt de chat met het e-mailen van een gebruikershandleiding. U kunt het beste uw eigen tijd besparen en rechtstreeks naar de gebruikershandleiding gaan.

Het lijkt oneerlijk om te zeggen dat de klantenservice van PrestaShop slecht is. Het platform is niet ontworpen om te werken met andere producten op de markt. Met een open source-programma zijn er gewoon niet dezelfde verwachtingen als het gaat om klantenservice en ondersteuning. Dat gezegd hebbende, als u gemakkelijke toegang tot ondersteuning wilt, is een open source-programma niet de juiste keuze voor u.

Makkelijk te gebruiken

Het is duidelijk dat als het gaat om het opzetten van uw site, er meer werk nodig is bij een open source-product. Als het echter om gebruiksgemak gaat, heeft PrestaShop veel te bieden.

Naast CSS en HTML kunnen gebruikers profiteren van de front-end editor om realtime wijzigingen aan te brengen en te bekijken. Deze functie is geschikt voor beginners. Beginners kunnen kleine wijzigingen aanbrengen zonder dat ze voor elke kleine aanpassing een ontwerper hoeven te bellen.

Elke pagina binnen de backend heeft een “Help” -knop in de rechterbovenhoek. Dit is waarschijnlijk uw beste gok voor informatie en het staat altijd in uw gezichtsveld. Na de eerste installatie zouden de meeste ondernemers met technische basiservaring hun site gemakkelijk moeten kunnen runnen.

Conclusie

Moet ik PrestaShop kiezen om een ​​online winkel te bouwen?

Als u een flexibel budget heeft en een middelgrote tot grote online winkel wilt bouwen, dan ja. Wat open source-platforms betreft, is PrestaShop een uitstekende kandidaat. Het heeft een robuuste marktplaats en stelt u in staat om een ​​professionele, functionele en aantrekkelijke website te maken die volledig aanpasbaar is.

Voor kleine bedrijven die om te beginnen maar een tiental producten zullen verkopen, zijn de installatiekosten het waarschijnlijk niet waard. Het komt allemaal neer op het budget.

Houd er rekening mee dat u add-ons moet kopen en de hulp in moet roepen van ontwerp- en IT-experts. Als die kosten u niet in een fase brengen, dan is PrestaShop een geweldige manier om grenzeloze opties te ervaren en deel uit te maken van een steeds evoluerend programma.

Vergelijken

PrestaShop

89

Shopify

96

BigCommerce

95

Volusion

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map