Moonfruit recensie 2016


Moonfruit

Bezoek website

8.9


AWA-score

Moonfruit

Moonfruit. Hoewel je de ietwat grappig klinkende naam misschien niet hebt gehoord, zijn ze volgens hun website de nummer één gehoste websitebouwer in het VK. Moonfruit biedt al meer dan 15 jaar een website-builder in traditionele stijl die gebruikers zonder codeerervaring helpt bij het bouwen van een professioneel ogende website om zichzelf te beheren. Lees hieronder onze Moonfruit-recensie.

Voordelen

 • Solide reeks thema’s
 • Getty Images beschikbaar voor hogere plannen
 • Bestandsbeheer met batchuploads
 • Bekend gevoel
 • eCommerce met gratis abonnement

Nadelen

 • Niet zo eenvoudig als andere websitebouwers
 • Editor voelt zich verouderd
 • Gebrek aan ingebouwde widgets
 • Beperkte integratie van sociale media
 • Niet zo eenvoudig als andere websitebouwers

Overzicht

 • Website: www.moonfruit.com
 • Hoofdkwartier: Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Jaar van Oprichting: 1999
 • Gebouwde sites: 5.000.000+
 • Categorie: Website Maker-software
 • Gratis proefperiode: 14 dagen
 • Geldteruggarantie: 14 dagen

Moonfruit is de nieuwsgierige websitebouwer die misschien een beroep doet op je gevoel van nostalgie. Hoewel het zichzelf positioneert als een andere volwaardige website-bouwer, mist het de moderne touch van uitgebreide platforms zoals Wix en Squarespace.

De editor herinnert u aan oudere Windows-bureaubladtoepassingen, wat perfect is als u zich daar het prettigst bij voelt. Het bevat niet alle toeters en bellen van een volledige widgets-bibliotheek of all-inclusive social media- en SEO-integraties, maar als je ze niet gaat gebruiken, waarom zou je ze dan bij de hand hebben?

Voor wie is Moonfruit goed?

Moonfruit is perfect voor mensen die vertrouwd zijn met het gebruik van oudere ontwerptools en applicaties in Windows-stijl, vanwege de aard van de editor.

Het kan een platform zijn om te overwegen of u een klein bedrijf runt of een kleine online winkel wilt openen. Het kan ook nuttig zijn voor ontwerpers, fotografen en artiesten, of voor diegenen die een unieke evenementenpagina willen opzetten.

Wie moet Moonfruit vermijden??

Als je je voorstelt dat je website je Instagram-feed langs de zijkant laat scrollen, wat downloadbare deuntjes die je klanten kunnen kopen of andere moderne functies die mensen tegenwoordig mogen verwachten, dan heb je pech. Het ziet er niet naar uit dat Moonfruit binnenkort met dit soort functies komt.

Als je niet veel tijd hebt om je website te bouwen, kan Moonfruit lastig zijn om aan te passen. En als u een moderne look en feel wilt bij het gebruik van uw bouwer, kijk dan ook ergens anders.

Hoe schaalbaar zijn de websites van Moonfruit?

Wanneer je voor het eerst een gratis Moonfruit-website aanschaft, heb je één site met 20 MB opslagruimte om mee te spelen, beperkte bandbreedte, vijf pagina’s en een winkel met maximaal 10 items. Het hoogste niveau van de prijsplannen van Moonfruit kent maximaal 20 sites, onbeperkte pagina’s en bandbreedte, 10 GB opslagruimte en maximaal 1000 items in uw winkel toe.

Aangezien Moonfruit met een CDN de websites host, zult u op hun diensten moeten vertrouwen als u een grote toename van het verkeer verwacht.

Wat is de reputatie van Moonfruit?

Klanten van Moonfruit lijken aan de ene of de andere kant van het hek te staan: ze houden van hun site en de geleverde diensten, of ze haten het en vinden dat de klantenservice probeert hun problemen traag op te lossen. Uit wat we hebben gelezen, hebben mensen met problemen waarschijnlijk de instructies niet correct gelezen of proberen ze dingen te doen die de editor gewoon niet kan.

Een andere overweging waarmee rekening moet worden gehouden, is de downtime die Moonfruit het afgelopen jaar heeft geleden. Gebruikerswebsites kunnen een dag offline zijn terwijl Moonfruit technische problemen oplost. Door een DDOS-aanval in december 2015 bleven sommige gebruikers maximaal drie dagen zonder hun site.

Is er een geld-terug-garantie bij Moonfruit?

Dat is er zeker. U kunt uw website bouwen met een gratis proefperiode van 15 dagen (die oneindig uitbreidbaar is, behalve de vervelende pop-ups die u vragen uw plan te upgraden), en alle betaalde abonnementen worden geleverd met een 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

We raden aan om uw site binnen deze periode volledig te bouwen. Moonfruit mist enkele functies – waarvan je je misschien pas realiseert dat je het wilde tot het te laat is – als je besluit om je site langzaam te bouwen.

Belangrijkste kenmerken

 • Flexibele en gebruiksvriendelijke interface
 • Aangepaste code
 • Mobielvriendelijk
 • Ingebouwde eCommerce-tools
 • Widget mobiel afrekenen van PayPal
 • Wachtwoordbeveiliging voor elke pagina
 • Integreer Shop op Facebook
 • 62 sjablonen
 • Bestandsbeheer voor inhoudsbeheer
 • Aangepaste domeinnaam
 • Aangepaste HTML-fragmenten
 • Google Analytics en integratie van webmasteraccounts

Industry Experts Oordeel over Moonfruit

Website Builder Over het algemeen geven de experts Moonfruit een eerlijke beoordeling. Het programma heeft enkele duidelijke beperkingen, maar voor de juiste persoon kan het een betaalbare tool zijn. Moonfruit biedt goedkope prijsplannen, een sterke blogtool en andere gebruiksvriendelijke tools die het gemakkelijk maken om een ​​website te bouwen. Voor critici is dat grootste probleem met Moonfruit dat het simpelweg de tijden of zijn concurrenten niet heeft bijgehouden.

Experts merkten op dat de interface verouderd aanvoelt en bugs kan bevatten. Het programma mist ook rapportagetools. Dit kan een enorm nadeel zijn voor bedrijven die een site willen bouwen en hun merk willen laten groeien. Beperkte tools voor fotobewerking kunnen ook leiden tot amateuristisch ogende websites.

Moonfruit maakt zijn beloften waar, maar experts wijzen er snel op dat er modernere alternatieven zijn die extra functies bieden voor een vergelijkbare prijs. Moonfruit is een solide keuze, maar misschien niet de beste keuze.

 • http://www.pcmag.com/article2/0,2817,29017,00.asp
 • http://www.sitebuilderreport.com/website-builders/review/moonfruit
 • 20 april 2016

Positieve consumentenrecensies en getuigenissen over Moonfruit

Voor elke negatieve gebruikersrecensie over Moonfruit zijn er minstens twee overweldigend positieve recensies. Terwijl sommige mensen volledig teleurgesteld en zelfs boos waren over de klantenservice, was een grote meerderheid tevreden met de kwaliteit en snelheid van de service die ze ontvingen. De meeste gebruikers meldden dat hun problemen snel waren opgelost.

Tevreden klanten vonden de website builder ook gemakkelijk te gebruiken en super vriendelijk voor beginners met weinig tot geen ontwerpervaring. Gebruikers merkten op dat het programma intuïtief, soepel en eenvoudig te gebruiken was. Moonfruit komt niet met veel toeters en bellen, wat perfect kan zijn voor beginners die niet willen verzanden in te veel functies. Klanten die ook op zoek waren naar een eenvoudig en rechttoe rechtaan, waren tevreden met Moonfruit.

 • https://www.trustpilot.com/review/moonfruit.com
 • http://www.sitejabber.com/reviews/www.moonfruit.com

Negatieve consumentenrecensies en klachten over Moonfruit

Misschien is het het beste om altijd op uw hoede te zijn voor alles dat als gratis wordt geadverteerd. Hoewel Moonfruit-gebruikers een aantal positieve dingen te zeggen hebben over de daadwerkelijke websitebouwer, zijn ze minder dan tevreden met factureringspraktijken en een gebrek aan klantenservice. Het lijkt erop dat “gratis” wordt geleverd met een aantal voorwaarden. Volgens gebruikers biedt Moonfruit niet bepaald transparante facturering en het oplossen van ongewenste kosten kan een echte hoofdpijn veroorzaken.

Degenen die vonden dat ze onterecht werden beschuldigd of op onverklaarbare wijze de toegang tot hun site werd ontzegd, begonnen het gevoel te krijgen dat de hele opzet een oplichterij was die was ontworpen om hun geld aan te nemen. Er zijn genoeg klachten die dezelfde problemen weerspiegelen om reden tot bezorgdheid te geven. Zorg ervoor dat je niet verblind wordt door het woord ‘gratis’.

 • https://www.trustpilot.com/review/moonfruit.com

Ontwerp & Maatwerk

Het starten van uw website met Moonfruit vereist een flinke klik om vertrouwd te raken met de editor. Elk item dat u in de sjabloon invoegt of selecteert, kan overal worden verplaatst door middel van slepen en neerzetten, formaat wijzigen, gewijzigde lettertypen, toegevoegde links, enz..

Deze editor zelf zal herinneringen oproepen aan oudere ontwerpprogramma’s of teksteditors. Een comfortabel gevoel, maar je zult je afvragen waarom ze niet hebben geprobeerd het een beetje te moderniseren. Navigatie tussen de verschillende delen van uw website, bijvoorbeeld blogpagina’s, winkel, reguliere pagina’s en analyses is relatief eenvoudig om onder de knie te krijgen.

Hoewel er niet zoveel elementen zijn die u kunt toevoegen, zijn ze allemaal behoorlijk uitbreidbaar en kunnen ze overal op de pagina worden verplaatst.

Hier zijn enkele ontwerpkenmerken van het platform:

Voorzien zijn vanOverzicht
Website sjablonenMoonfruit biedt alle gebruikers, ongeacht of ze een gratis abonnement of een topplan hebben, 62 sjablonen om uit te kiezen. Hoewel 62 sjablonen niet erg veel klinken, is de variatie tussen de sjablonen redelijk goed, in tegenstelling tot sommige andere sites.

De sjablonen zijn misschien niet de meest recente op het gebied van websitemode, maar ze zijn professioneel en netjes en zijn meer dan voldoende om een ​​website te maken die niet misstaat in 2016.

Een waarschuwing: u kunt niet zomaar van sjabloon wisselen zodra u er een heeft gekozen – u moet helemaal opnieuw beginnen als u besluit dat u iets anders wilt.

Website Builder-interfaceDe interface van de website builder is verouderd en er zijn geen twee manieren om dit te doen. Hoewel het goed doordacht is en alles op één plek heeft wat je nodig hebt, zul je teleurgesteld zijn als je het vergelijkt met sommige van de andere websitebouwers op de markt..

In de editor zelf wordt uw huidige pagina in het midden weergegeven, een actiebalk bovenaan voor algemeen sitebeheer, een andere balk aan de linkerkant voor huidig ​​paginabeheer en een zwevend vak voor elementbeheer (als u heb een element geselecteerd).

Aanpassing van paginastijlElk element op de pagina is volledig aanpasbaar en kan overal worden verplaatst. Dit kan frustrerend worden als je probeert dingen ‘gewoon zo’ te maken. Met de functie ‘Paginamaster’ kunt u het lopende thema ook op de pagina’s bewerken.
SitenavigatieSitenavigatie is eenvoudig gemaakt door een dropbox-menu linksboven in de editor, net onder de actiebalk bovenaan. In dit menu wordt elke pagina vermeld en kan worden geselecteerd om te bewerken.
Inhoud beheerMoonfruit heeft een handige bestandsbeheerder waar je bestanden naar kunt uploaden en ophalen om ze op pagina’s te plaatsen.
Foto’s en galerijenHelaas kun je alleen afbeeldingen uploaden vanaf je lokale computer, en je kunt ze niet bewerken in Moonfruit, dat moet je van tevoren allemaal uitzoeken. Je kunt ze niet ophalen van Facebook, enz.

De bouwer heeft een eenvoudige galeriewidget die slechts één rij afbeeldingen is. Afhankelijk van uw situatie kan dit een tekortkoming zijn in het maken of breken van uw beoordeling van het platform.

Mobiele site bouwenHoewel het ontwerp op mobiele telefoons past, moet u een viooltje spelen in de Mobile Editor om de beste look voor uw site op mobiele apparaten te vinden. Er zijn lang niet zoveel ontwerpopties als de desktopbewerkingsversie, maar het is gemakkelijk toegankelijk via het hoofdmenu.
Integratie van sociaal delenGeen ingebouwde widget voor delen. Mogelijk kunt u een aangepast HTML-element gebruiken om in plaats daarvan knoppen voor delen te maken.
OntwerpdienstenGeen interne ontwerpservices aangeboden.

Kenmerken & Hulpmiddelen

Moonfruit heeft mogelijk niet zo’n volledige reeks ingebouwde functies als andere websitebouwers bieden. Bekijk hieronder wat ze wel hebben.

Voorzien zijn vanOverzicht
OpstellingGebruikersnaam, e-mailadres, wachtwoord – u bent klaar om te gaan! Nadat u uw sjabloon heeft gekozen, duurt het even voordat u uw eerste site heeft opgezet. Moonfruit is een beetje lastiger om mee te beginnen dan bijvoorbeeld Weebly.
WebdesignWijzig kleuren, lettertypen, posities, links en achtergronden. Alle traditionele elementen die je in de editor zou verwachten.
Aangepaste domeinnaamAls u al een aangepaste domeinnaam heeft, is het verbinden ervan gemakkelijk en beschikbaar voor alle plannen. Als je er nog geen hebt, ontvang je er een met het standaardplan, twee met het plusplan en drie met het Max-plan
Diepte van navigatieSlechts één navigatieniveau.
Widgets en appsEr zijn niet veel widgets buiten het standaardbereik (tekst, titels, formulieren, links, HTML-fragment, afbeelding, menu, bestand invoegen). Er is een Chatango-chatwidget, Google Maps, Soundcloud, een Photosnack-diavoorstelling, een Twitter-feed en een Vimeo- of YouTube-video. Er zijn een paar ingebouwde Shop- en Blog-widgets, maar voor al het andere heb je wat aangepaste HTML-code nodig.
Inkomsten genererenAfgezien van het runnen van een online winkel, moeten ze, als u geld wilt verdienen aan banners, worden toegevoegd via het HTML-fragment.
BezoekersstatistiekenU kunt eenvoudig een Google Analytics-account en een Google Webmaster-account aan uw site koppelen.
Foto, video en audioEr zijn zeer eenvoudige foto-opties beschikbaar, als je audio wilt, moet dit via een Soundcloud-widget zijn en voor video zijn er de Vimeo- en YouTube-widgets.
BloggenEen standaard blogplatform wordt standaard bij de editor geleverd. Je krijgt niet de mogelijkheid om berichten of iets speciaals in te plannen.
Google MapsGoogle Maps-widget is beschikbaar
HTML-editorJe kunt de totale pagina niet bewerken, maar je kunt wel aangepaste HTML-fragmenten toevoegen.
Integratie van sociale mediaAlleen een Twitter-feedwidget is ingebouwd. Voor alle andere plug-ins voor sociale media zijn aangepaste HTML-fragmenten vereist. Er is de mogelijkheid om een ​​Facebook-winkel te maken voor uw online winkel. Dat is het. Dit is naar onze mening een belangrijk nadeel.
Formulieren en enquêtesVia de editor kunt u eenvoudig een formulier toevoegen. Alleen een basisformulier (naam, e-mail, bericht) is beschikbaar bij de gratis en Lite-abonnementen.
OpslagruimteIn tegenstelling tot sommige andere editors, heb je hier geen onbeperkte opslagoptie. Je hebt 20 MB beschikbaar voor het gratis abonnement, 500 MB voor het Lite-abonnement, 1 GB met het standaardabonnement, 5 GB voor het Plus-abonnement en 10 GB voor het Max-abonnement.
Nieuwsbrief ToolEr is geen ingebouwde nieuwsbrieftool. U moet een aangepaste HTML-widget toevoegen, zoals MailChimp.
ForumEr is geen ingebouwde optie om een ​​forum toe te voegen.
E-commerce / online winkelBij elk abonnement is een online winkel aanwezig. U kunt tussen de 10 en 1000 items toevoegen, afhankelijk van het abonnement dat u heeft gekozen. De beschikbare opties voor het beheer van uw online winkel zijn niet zo uitgebreid als veel mensen zouden willen. De online winkel wordt aanbevolen voor diegenen die alleen basisfunctionaliteit en beheerfuncties van de winkel nodig hebben.
Gateway-integratieDe enige beschikbare betalingsgateway is PayPal.
SEO-vriendelijkEr is de mogelijkheid om metatags van pagina’s te bewerken en een korte handleiding voor SEO, maar dat is alles.
Site beperkte toegang (wachtwoordbeveiliging)Wachtwoordbeveiliging is beschikbaar op elke pagina. Alleen sitebeheerders hebben toegang indien geselecteerd.
Google® AnalyticsKoppel eenvoudig uw Moonfruit-site aan uw Google Analytics-account.
Website beveiligingU moet de juiste internetveiligheidsprocedures volgen met betrekking tot wachtwoorden, enz. PayPal-transacties zijn veilig.
Meerdere talenMoonfruit is ook beschikbaar in het Frans.
Mobiele optimalisatieSites zijn enigszins mobiel geoptimaliseerd, maar verdere aanpassingen zijn waarschijnlijk nodig via de Mobile-editor.
CDN-technologieMoonfruit gebruikt nu een CDN (Content Delivery Network) voor sneller gebruik voor zijn Amerikaanse klanten.

Plannen & Prijzen

Als je begint met Moonfruit, word je automatisch aangemeld voor hun gratis proefperiode van 15 dagen. Wat ze u niet vertellen, is dat deze proefperiode kan worden verlengd – en voor altijd kan worden verlengd als onderdeel van hun gratis abonnement.

Elk plan heeft toegang tot de editor, de 62 sjablonen, blogfunctionaliteit en een online winkel. De prijspunten zijn redelijk vergelijkbaar met andere websitebouwers.

Gratis abonnement

Het gratis abonnement wordt aangeboden aan gebruikers, zolang ze hun websites tenminste elke zes maanden updaten. Gebruikers krijgen 20 MB opslagruimte, 1 GB bandbreedte, vijf pagina’s en tien items in hun online winkel. Je hebt geen toegang tot de klantenservice (afgezien van het bladeren door de tutorials en communityborden) en er is reclame voor Moonfruit op je site. Het adres van uw website ziet eruit als gebruikersnaam.moonfruit.com.

Lite-abonnement
US $ 4,50 / maand per jaar, US $ 6 maand tot maand

Het Lite-abonnement biedt u tot 10 GB aan bandbreedte en 500 MB opslagruimte. U kunt maximaal twintig producten in uw winkel verkopen en de Moonfruit-advertenties verdwijnen van uw site. U kunt nu een domeinnaam aan uw site koppelen of er een aanschaffen (tegen betaling) via Moonfruit. Je hebt nu ook toegang tot de e-mailondersteuning van Moonfruit.

Standaard plan
US $ 9 / maand per jaar, US $ 12 van maand tot maand

Op het standaardabonnement kunt u nu onbeperkte pagina’s, 20 GB bandbreedte en 1 GB opslagruimte hebben. Je kunt maximaal 50 items in je online winkel hebben. U hebt toegang tot een Form Builder en de Getty Images-bibliotheek. U ontvangt £ 75 aan Google AdWords-tegoed om uw bedrijf op te bouwen en ook één domeinnaam als u zich aanmeldt voor het jaarabonnement.

Plus-abonnement
US $ 15 / maand per jaar, US $ 20 per maand

Je hebt nu de mogelijkheid om tot 10 verschillende websites toe te voegen. U krijgt alles in het standaardabonnement, plus onbeperkte bandbreedte, 5 GB opslagruimte en maximaal 150 items in uw online winkel. Voor degenen die jaarlijks kopen, krijgt u het AdWords-tegoed en maximaal twee domeinnamen. Telefonische ondersteuning is ook beschikbaar op het Plus-abonnement.

Max Plan
US $ 26,25 / maand per jaar, US $ 35 per maand

Voor een substantiële investering in het platform, biedt het Plus-abonnement u alles in het Plus-abonnement met 20 verschillende websites, met 10 GB opslagruimte en tot 1000 items in uw online winkel. Je hebt ook de mogelijkheid om drie verschillende domeinnamen te hebben als je je aanmeldt voor het jaarabonnement.

Klantenservice

De ondersteuning via Moonfruit is afhankelijk van het plan dat je hebt gekozen. Ze zijn niet 24/7 beschikbaar, dus verwacht even te wachten op een antwoord. Bekijk hieronder welke opties er zijn.

 • Telefoon
  Telefonische ondersteuning wordt aangeboden aan gebruikers van de Plus- en Max-abonnementen.
 • E-mail ondersteuning
  Ondersteuningse-mail wordt bezorgd op Lite-, Standard-, Plus- en Max-abonnementen. De reactietijden variëren, hoewel dit meestal binnen een dag is.
 • Chat
  Geen chatfunctionaliteit.
 • Kennis basis
  De online kennisbank is beschikbaar via Moonfruit Support.
 • Video uitleg
  Goed, een reeks video-tutorials beschikbaar.
 • Helpforum
  Communityforum beschikbaar.
 • Toegevoegde opties
  Snelle reactie op klanten via officiële Twitter- en Facebook-accounts.

Makkelijk te gebruiken

Hoe gemakkelijk is Moonfruit te gebruiken? We zouden zeggen dat het ongeveer een middenklasse is. Het is even wennen, maar je komt er uiteindelijk wel. Het is slepen en neerzetten en klikbare elementen zijn intuïtief voor iedereen met een Windows-achtergrond.

Als je niet veel widgets nodig hebt, zoals voor sociale media of advertenties, hoef je waarschijnlijk geen aangepaste HTML-elementen toe te voegen. Aangepaste HTML-elementen is een plaats waar beginners de hoop beginnen te verliezen omdat codering vereist is!

Als je een complete beginner of een beetje een technofoob bent, word je misschien overweldigd door de redacteur. Het biedt een ontwerplay-out die typisch is voor traditionele tekstverwerkings- en ontwerptoepassingen. Het is niet zo eenvoudig om te leren als u niet bekend bent met dit soort applicaties.

Voor anderen zou je je redelijk thuis moeten voelen na ongeveer 15 minuten spelen. Binnen een paar uur kunt u een professioneel ogende website maken en publiceren.

Hulp wordt geboden via video-tutorials en forums voor diegenen die worstelen met de editor en hun pagina ontwerpen.

Conclusie

Moonfruit kan gebruikers helpen om binnen een paar uur professioneel ogende websites te bouwen – op voorwaarde dat ze een basiskennis van de computer hebben. De plannen zijn vergelijkbaar met andere websitebouwers en u kunt een persoonlijke of zakelijke site bouwen die het werk doet dat u wilt, zolang u maar vrij eenvoudig bent voor standaardfuncties.

De vraag ligt in waaromje zou Moonfruit kiezen boven een van zijn concurrenten. De editor en beschikbare widgets lijken ongeveer vijf jaar achter te lopen op sommige van de andere websitebouwers die er zijn. En als ze op dezelfde manier geprijsd zijn, moet je kijken naar de voordelen die Moonfruit biedt.

Natuurlijk zijn er veel aanpassingen op elke pagina, maar andere editors bieden dit ook aan. Als je de oude ontwerpeditor van het type leuk vindt, dan is Moonfruit een geschikt platform om te kiezen. Als u op zoek bent naar een gratis online winkel (met maximaal 10 producten) en het niet erg vindt om op uw pagina te adverteren, dan is het gratis abonnement misschien iets voor u..

Als je Moonfruit bekijkt, raden we aan om ook naar de concurrentie te kijken, omdat we denken dat ze ze waarschijnlijk overtreffen.

Vergelijken

Moonfruit

89

Wix

96

Weebly

95

Squarespace

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map