Kuinka valita verkkokaupan markkinarako

Uusille verkkokaupan markkinoijille on vielä tilaa. Statistan mukaan, sähköinen kaupankäynti on 1,2 biljoonaa dollaria. Verkkokaupan aloittaminen tarkoittaa sellaisen markkinaraon valitsemista, josta voi olla intohimoinen, mutta jolla on myös mahdollisuus tuottaa voittoa. On tärkeää valita oma markkinarako, jotta tiedät mihin asiakkaisiin kohdistetaan.


Saatavana on tuhansia tuotteita, joita voit myydä verkossa. Uusilla yrittäjillä on joskus vaikea tietää, mistä aloittaa valintaprosessissa.

Valitse oikea verkkokaupan markkinarako

Katso markkinoiden kysyntää

Yksi tapa valita verkkokaupan markkinarako on nähdä tuotteen kysyntä markkinoilla. Oletetaan, että löydät tuotteen, joka mielestäsi on mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen. On olemassa joitain tapoja määrittää, onko kyseiselle tuotteelle tarpeen.

Voit myydä joitain perustyyppejä. He kuuluvat yleensä seuraaviin luokkiin:

 • E-kirjat ja käsikirjat
 • Tuotteet, jotka ratkaisevat ongelman
 • Kulutustarvikkeet (nämä ovat esineitä, jotka ihmiset käyttävät ja joiden on täydennettävä)
 • Uutuustuotteet

Kun olet valinnut tuotteen yhdestä näistä luokista, sinun on seuraavaksi tutkittava, vastaako tuote jotain trendikkäitä aiheita Googlessa.

Google-trendit

Katso, mitkä aiheet ovat suuntaus Googlessa, ja katso vastaavatko tarkastelemasi tuotteet yhtä näistä aiheista.
Esimerkiksi kaksi suosituinta Google-hakua 14. joulukuuta 2015 olivat:

 • Kim Kardashian
 • Justin Bieber.

Voiko tuotteesi sitoa näihin kuuluisuuksiin tai musiikkiin millään tavalla? Jos ei, siirry eteenpäin suuntausten suhteen ja katso, vastaako jokin mielenkiintoa ihmisiltä.

Sosiaalisen median trendit

Pew Research Centerin mukaan, 65% aikuisista käyttää nyt sosiaalista verkostoitumista. Seuraamalla sivustojen, kuten Twitterin ja Facebookin, suuntauksia, voit myös kertoa sinulle paljon tyydyttämättömistä tarpeista ja verkkopäivien kiinnostuksista.
Jotkut Twitterissä joulukuussa trendikkäitä aiheita olivat esimerkiksi:

 • Patriots
 • joulu
 • Urheilukeskus

Sen lisäksi, että olet kirjautunut Twitteriin ja etsit vain trendiä vasemmalle sivupalkille, voit käyttää muun muassa sivustoja Trendsmap eritellä, mistä ihmiset eri puolilla maailmaa puhuvat.

Facebookissa trendikkäiden aiheiden löytäminen on yhtä helppoa kuin tiliisi kirjautuminen ja kotisivusi oikeanpuoleinen sivupalkki. Kolme parasta aihetta nousee ylös, ja voit tarkastella lisää napsauttamalla alanuolta. Esimerkiksi nämä aiheet olivat trendissä 14. joulukuuta 2015:

 • Vuoden kohokohdat
 • Presidentinvaalit
 • Instagram-miehet

Vaikka aiheet ovat laajoja, ne saattavat antaa sinulle kuvan siitä, mistä ihmiset ovat tällä hetkellä kiinnostuneita, ja siten hyvä paikka aloittaa ideointi tuotteelle, jota haluat ehkä myydä verkossa..

Myydyimmät

Vaikka et halua kopioida muiden tekemiä, voit saada hyvän käsityksen siitä, millaisia ​​tuotteita ihmiset ostavat etsimällä bestseller-luetteloita.

 • Amazon on yksi maailman tärkeimmistä verkkokauppaympäristöistä. Siirry Amazon.com-sivulle, napsauta Luokat ja valitse yksi. Siirry nyt luokkasivun yläosaan ja napsauta välilehteä, jonka otsikko on ”Myydyimmät”, nähdäksesi kuumin tuotteet.
 • Ebay on toinen paikka etsiä trendikkäitä tuotteita. Siirry vain Ebay.com-sivulle, siirrä hiiren osoitin “Tänään” -välilehden päälle ja napsauta sitten Päivän trendikkäitä kokoelmia. Se näyttää kohteet, joilla menee hyvin tällä hetkellä.
 • Jos mietit käsintehtyjen tai käsityötuotteiden myyntiä, Etsy on hyvä paikka nähdä, mikä menee hyvin ja mikä ei. Siirry suoraan osoitteeseen https://www.etsy.com/market/best_selling_items selvittääksesi, mikä on tänään kuuma.

Mikä on kilpailu??

Kun tutkit näitä sivustoja, ota aikaa tutkia kilpailuasi. Jos napsautat käyttäjänimeä millä tahansa näistä sivustoista, näet täydellisen luettelon myyjän tarjoamista tuotteista.

Oletetaan esimerkiksi, että huomaat, että toinen henkilö myy tuotetta lyhyessä myyntikohteiden luettelossa. Katsotaanpa vain, että se on vavat ja kela. Napsautat käyttäjän nimeä ja huomaat, että hän myy myös lisävarusteita, kuten siimaa ja vieheitä. Ehkä hän myy myös puutarhalaatikoita, jotka on suunnattu samaan ryhmään.

Voit oppia paljon tutkimalla mitä kilpailusi tekee. Voit oppia missä mainostaa ja jopa mitä muita tuotteita voit myydä.

Opi valitsemasi niche

Kun sinulla on tuote tai kaksi mielessä, voit asettaa oman markkinaraon. Käytämme yllä olevaa esimerkkiä ja sanokaamme, että olet valinnut kalastustarvikkeet kapealle alueellesi.

Seuraavat vaiheet

Kun olet valinnut markkinaraon, mitkä ovat seuraavat vaiheet?

 • Mitä tuotteita on saatavana? Vain siksi, että pidät tuotteesta, ei tarkoita, että pystyt löytämään paikan tilaamaan se nopeasti ja pitää sen varastossa. Sinun on myös tarkasteltava kustannuksia ja jos voit myydä tuotteen vertailukelpoisella hinnalla muille verkkokaupoille.
 • Millä tuotteilla on suurin voittomarginaali? Yksi tapa kaventtaa mahdollisten myytävien tavaroiden luetteloa on tarkastella, millä hinnalla voit ostaa niitä, mihin hintaan ne helposti menee verkkoon, ja mikä on yleinen voittomarginaalisi. Mitä suurempi voittomarginaali, sitä paremmin yrityksesi teoriassa tekee.
 • Tarjoaako toimittaja pudotuskuljetusvaihtoehtoja? Jos esine on suuri, voit säästää rahaa, koska sen sijaan, että lähetät tavaran sinulle ja lähetät sen sitten ostajalle, ohitat vaiheen postitusprosessissa, mikä vähentää kustannuksia.
 • Onko alennusta, jos ostat irtotavarana? Jos olet varma, voit myydä tuotteen, irtotavarana ostaminen voi vähentää tuotantokustannuksia. Yleensä, mitä enemmän tuotetta voi ostaa kerralla, sitä parempaa hintaa saat kyseiseltä tuotteelta.

Kausiluonteiset näkökohdat

Onko tuote sellainen, joka myy paremmin tiettyinä vuodenaikoina kuin muina aikoina? Yksi esimerkki on ruma joulupaidat. Ne myyvät parhaiten marraskuusta tammikuuhun. Loppuvuoden myynti laskee.

Jos aiot myydä kausiluonteista tuotetta, hanki vara-suunnitelma sille, mitä myyt hitaana kuukautena tai kuinka nousut seuraavan vuoden kausimyynnin aikana.

Voitko mennä tämän tuotteen taakse?

Ennen kuin teet lopullisen päätöksen myydä tuote, kysy itseltäsi, onko se jotain mitä voit taata. Luuletko, että se tuo lisäarvoa muiden elämään? Jos ei, sinun on vaikea myydä sitä, kun sinun on sävellytettävä tuote.

Tuotteen lisäarvo

Uskotko, että tuote on hyvin valmistettu ja hyvää vastinetta rahalle? Luuletko, että se parantaa asiakkaidesi elämää, vaikka vain pienellä tavalla?

Käytätkö tuotetta itse? Henkilökohtaiset lausunnot ovat voimakkaita. Yksi esimerkki tästä on MLM-yritysten edustajat, kuten Young Livingin eteeriset öljyt. He itse käyttävät öljyjä ja vannonvat niille. Tämä intohimo loistaa läpi, ja muut haluavat kokeilla tuotetta. Jos haluat myydä tuotetta, sinun on varmistettava, että olet valmis käyttämään sitä itse, ja ymmärrät kuinka se toimii ja miksi se on paras potentiaalisista tuotteista.

Mukaan Yrittäjälehti, suosittelut toimivat, koska he:

 • Luo luottamusta
 • Eikä ole roskapostia
 • Auta voittamaan epäilykset

Uudelleenmyyntimahdollisuudet

Onko tuote sellainen, jonka ihmiset järjestävät uudelleen, vai onko kyse tuotteesta, jonka he ostavat kerralla eikä koskaan enää?
Tuotteet, jotka ihmiset ostavat kerran:

 • Kallis työkalulaatikko
 • Uutuustuotteet
 • vempaimia

Tuotteet, joita ihmiset tilaavat yhä uudelleen:

 • Elintarvikkeet
 • Kauneustuotteet
 • Vaatetus

He rakastavat tuotetta, joka voidaan käyttää loppuun tai kuluvat, on todennäköisesti uusi tuote. Älä kuitenkaan välttämättä sulje pois muita tuotteita. Sinun on myös tutkittava, onko ihmisillä mahdollisuutta tilata esine muille perheenjäsenille tai lahjojen antamista.

Kasvu ja skaalautuvuus

Jos olet koskaan puhunut sijoittajan kanssa tai katsonut NBC: n Shark Tankia, olet todennäköisesti kuullut sanan “skaalautuvuus”. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa vain sitä, voidaanko tuotteen myyntiä kasvattaa nopeasti vai onko kyse tuotteesta, joka putoaa suuremmilla markkinoilla.

Esimerkki tuotteesta, jonka mittakaava ei ole hyvä, saattaa olla valet-pysäköintipalvelu, joka on suunnattu paikallisille korkean mittakaavan ravintoloille. Nämä ovat markkinat, joilla sinulla on todella oltava yhteyshenkilö saadaksesi hyvät mahdollisuudet ravintoloihin. Kilpailu on paljon. Sitä ei helposti viedä muille markkinoille, joilla sinulla ei ehkä ole samoja kontakteja. Myös muilla markkinoilla on kovaa kilpailua.

Esimerkki tuotteesta, jolla on hyvä skaalautuvuus, olisi vauvan kantolaukku, joka säästää äidin selässä. Ehkä tuotetta myydään tällä hetkellä muutamassa paikallisessa putiikissa. Oikeilla yhteyksillä ja työllä tämä on kuitenkin esine, joka voi helposti vedota siellä olevien uusien äitien joukkoon. Sitä voidaan myydä useilla markkinoilla ympäri maailmaa ja verkossa.

Onko tarkastelemasi tuote skaalautuva?

 • Onko sillä massa valitusta??
 • Voisiko se kääntyä hyvin sekä verkko- että tiili- ja laastimyyntiin?
 • Onko sinulla kyky muuttaa sitä, mukauttaa sitä, lisätä siihen samankaltaisia ​​tuotteita?

Tietenkin, skaalautuvuuden selvittämisessä on paljon muita tekijöitä, mutta näiden perusteiden pitäisi auttaa sinua päättämään mahdollisesti harkittavien tuotteiden välillä.

Toimittajien löytäminen

Kun olet päättänyt tuotteesta, sinulla on useita vaihtoehtoja sen hankkimiseen:

 • Tee tuote itse (tämä voi vaikuttaa skaalautuvuuteen myöhemmin)
 • Maksa joku valmistaa tuote sinulle
 • Löydä toimittaja, joka jo tuottaa tuotetta ja antaa heille valmiita myymään tukkukauppaa

Messut

Yksi tapa löytää toimittajia on käydä niche-alueen messuilla. Käytämme siis taas sitä kalastustarjontaesimerkkiä. Voit osallistua tukkukalastusvälinekaupan näyttelyyn. Näyttelyssä ollessasi tee muistiinpanoja, kysy kysymyksiä ja etsit ainutlaatuisia tuotteita myytäväksi.

Sinun tulisi kerätä:

 • Yhteystiedot
 • Yrityksen kyky vastata suuriin tilauksiin
 • Tiedot postituskulut

Suurin osa näyttelyiden ihmisistä on kolmansien osapuolien toimittajia. Jos mahdollista, ohita toimittajat ja tilaa suoraan yritykseltä kustannusten vähentämiseksi. Täältä tukku tulee.

Tukkumyyjien löytäminen

Tukkukauppiaiden sijainti voi olla haastavampaa kuin luuletkaan. Monet tukkukauppiaista, jotka ilmestyvät Google-hakuihisi, eivät ole lainkaan tukkumyyjiä. Niiden hinnat eivät ole tasolla, jonka avulla voit ansaita kohtuullisen voiton.

Shopifillä on hieno luettelo sekä kotimaisista että ulkomaisista toimittajista. Tämä on hyvä aloituspaikka, mutta voit myös ostaa muutamia tuotteita ja tarkistaa valmistajalta pakkauksesta. Ota yhteyttä näihin valmistajiin suoraan sähköpostitse, etanapostina tai puhelimitse ja kysy tukkutileistä.

Mitkä ovat markkinat nichellesi?

Nyt kun olet valinnut tuotteen ja löytänyt tarvikkeen siitä, ennen kuin kulutat rahaa varastotilausten tekemiseen, sinun tulee varmistaa, että kapeallasi on erilliset markkinat.

Analysoi, missä voit mainostaa ja myydä tuotteitasi

Kun tutkit tuotetta ja kilpailuasi, olet todennäköisesti jo laatinut luettelon paikoista, joita kilpailu myi, ja tiedät, että voit mennä kärjestä ja kilpailusta kyseisillä markkinoilla.

Nyt, jos haluat mennä yli kilpailun, sinun on löydettävä lisää. Ajattele verkkokauppaa usean foorumin pyrkimyksenä:

 • Luo ostoskorijärjestelmä verkkosivustollesi.
 • Ole läsnä sosiaalisessa mediassa.
 • Keskustele muiden verkkokaupan omistajien kanssa tarjousten tarjoamisesta toistensa asiakkaille uutiskirjeessä.
 • Lähetä hylättyjen ostoskorien käyttäjät sähköpostitse. Kissmetrics arvioi, että 54% ostajista ne, jotka luopuvat ostoskorista, mutta joille tarjotaan sitten alennus, saattavat myynnin loppuun. Tämä seuranta- ja tiedotusmuoto on jotain, jonka voit helposti automatisoida ja tehdä hiukan paremmin kuin kilpailusi.

Mitä ongelmaa tuote ratkaisee?

Yksi asia, jonka sinun pitäisi selvittää, jos et vielä ole, on mikä ongelma tuote ratkaisee ihmisille. Oletetaan, että jos kyseessä on sauva ja kela, jonka valitsit nyt myyvän, bassokalastaja voi heittää kauemmas ja tarkemmin kuin mikään muu markkinoilla.

Tiedät nyt paitsi, ketkä edistetään (bassokalastajille), mutta tiedät myös, mitä hyötyä sauva ja kela tarjoaa, joten osaat mainostaa sitä väestörakennetta..

Kuinka asiakkaat löytävät sinut?

Voit luoda kauneimman verkkosivuston, jonka kukaan on koskaan nähnyt, tarjota alennuksia ja tehdä kaikki oikeat asiat, mutta jos asiakkaat eivät tiedä miten löytää sinut, olet hukannut vaivaa.

Verkkosivuston lisäksi sinun on myös varmistettava, että verkkosivustosi:

 • Sijoittuu hyvin hakukonehakuissa
 • On mobiiliystävällinen. Jälleenmyynti arvioi, että yli 70% asiakkaista tehdä ostoksia älypuhelimella jossain vaiheessa. Sähköpostiesi ja verkkosivustosi tulisi olla mobiiliystävällisiä.
 • Sisältää lähteviä linkkejä. Nämä saavutetaan, kun osallistut verkkoyhteisöön omalla markkinaradallasi.
 • Ryhdy ajatusjohtajaksi. Joten liittyisit bassokalastajien foorumeihin. Ole kuitenkin varovainen, ettet ole roskapostia. Älä vain mainosta tuotteitasi foorumeilla, vaan tarjoa neuvoja, jotka ovat järkeviä asettaa itsesi viranomaiseksi.
 • Lisää arvokasta sisältöä. Blogin ylläpitäminen verkkosivustollasi on loistava idea. Sen avulla voit lisätä hyödyllisiä aiheita, joihin voit osoittaa ihmisiä lisäarvoksi (olettaen, että foorumi sallii linkit).

Sinun on myös hyödynnettävä älykästä mainostamista sosiaalisessa mediassa, markkinoiden väestökehitystä koskevissa uutiskirjeissä ja jopa lähettämällä käyntikortteja, joissa on verkkosivustosi osoite, kun tapaat paikallisen kalastajan henkilökohtaisesti.

Reikien täyttö valitsemillasi markkinoilla

Nyt kun olet valinnut markkinarako ja aloittanut tuotteen myynnin, ymmärrät todennäköisesti valitun markkinarakoosi paljon paremmin.

Katso kysymyksiä, joita kohdennetut käyttäjät kysyvät foorumeilla tai blogissasi. Mitä heillä on tarpeita, joita ei täytetä? Voitko löytää tai saada tuotteen ratkaisemaan ongelman?

Innostuneen markkinaraon löytäminen tarkoittaa, että alat ymmärtää entistä enemmän asiakkaidesi tarpeita, jotka on ratkaistava. Oikean markkinaraon valitseminen tarkoittaa, että yrityksesi kasvaa ajan myötä, kun lisäät uusia tuotteita ja etsit uusia tapoja mainostaa näitä tuotteita.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map