Yola Pregled 2016


Yola

Obiščite spletno mesto

8.9


Ocena AWA

Yola

Yola – za njih morda še niste slišali, vendar so še en enostaven za uporabo graditelj spletnih strani, ki se osredotoča na poenostavitev stvari za netehnološke ljudi pri ustvarjanju njihovega spletnega mesta. Podjetje se je rodilo leta 2007 v Cape Townu v Južni Afriki in zdaj gosti približno 10 milijonov uporabnikov z več kot 50 milijoni spletnih strani. Preberite naš pregled Yola spodaj.

Prednosti

 • Preprost in intuitiven uporabniški vmesnik
 • Zmogljive funkcije e-trgovine
 • Odličen urejevalnik stilov
 • Dobra izbira pripomočkov

Slabosti

 • Omejitve navigacije in oblikovanja
 • Brez platforme za bloganje
 • Večina tem je zastarelih in le 8 jih je odzivnih
 • Brez telefonske podpore – samo e-pošta in klepet

Pregled

 • Spletna stran: www.yola.com
 • Sedež: Cape Town, Južna Afrika
 • Leto ustanovitve: 2007
 • Zaposleni: 75+
 • Aktivni uporabniki: 10.000.000+
 • Kategorije: Programska oprema za izdelavo spletnih strani
 • Jezik: Angleščina, francoščina, nemščina, italijanščina, portugalščina in španščina
 • Garancija za vračilo denarja: 30 dni

Yola je namenjena temu, da svojim strankam prinese enostavno, intuitivno platformo za povleci in spuščanje, ki tistim, ki nimajo tehničnega znanja in izkušenj, omogoča, da na enotno spletno mesto začnejo delovati eno uro ali dve

Yola ponuja nekaj paketov, od njihovega omejenega brezplačnega načrta vse do njihovega načrta Gold in različnih plačljivih dodatkov. Njihova glavna konkurenca so drugi ustvarjalci spletnih strani z enostavnim in intuitivnim vmesnikom, ki so kot nalašč za začetnike, kot sta Weebly in Squarespace.

Poglejmo še nekaj podrobnosti o osnovah Yole, preden se potopimo v vse spodnje podrobnosti.

Kje leži moč Yole?

Kot smo že omenili, je moč Yole v popolni enostavni uporabi. Tudi tisti, ki nimajo nobenih oblikovalskih ali tehničnih izkušenj, lahko v nekaj urah nekaj naredijo in delujejo – krivulja učenja je ena izmed najhitrejših v igri. V primerjavi s številnimi tekmeci je to zelo težko.

Če bi včeraj potrebovali nekaj preprostega po spletu, je Yola dobra ugotovitev.

Za koga se Yola priporoča?

Sama platforma bo ustrezala tistim, ki se še nikoli niso dotaknili oblikovalca spletnih strani. Zasnovan je za mala in mikro podjetja v mislih, kot so računovodje, kozmetičarke in kavarne. Izdelovalec spletnih strani dobro deluje tudi za tiste, ki bi radi ustvarili stran o dogodkih ali osebni hobi.

Yola ne bo dobra izbira za vse, ki si želijo bolj razširljivega oblikovalsko usmerjenega spletnega mesta, tiste, ki se radi potepajo za kulisami, večja podjetja ali ljudi, ki se želijo malo ukvarjati z bloganjem. Ne ponuja takšnih možnosti, ki so potrebne za tovrstne dejavnosti

Kako razširljivo je spletno mesto Yola?

Yola na svojem najbolj premijskem načrtu (Yola Gold) ponuja neomejene strani, pasovno širino in shrambo, velikosti 150 MB, skupaj z možnostjo ustvarjanja do 25 spletnih mest v enem računu – ogromno je.

Na nasprotnem koncu spektra imate načrt Yola Free. Brezplačni načrt vsebuje 1 GB pasovne širine, 1 GB prostora za shranjevanje, omejitve velikosti datoteke 5 MB, dve spletni strani in tri spletne strani za vsako spletno mesto.

Če nameravate začeti z brezplačnim načrtom in preiti na drug plačljivi načrt, priporočamo, da ga proti. Če zamenjate spletno mesto, se bo zmanjšalo SEO – začnite s plačljivim načrtom za začetek ali znova zaženite spletno mesto, ko namesto tega preklopite na plačljivi načrt.

Kakšen sloves ima Yola?

Yola ni preveč znana platforma, čeprav ima veliko uporabniških računov. Platforma se je razvijala tudi skozi leta – Yola ni enaka kot pred dvema letoma.

Poročila o platformi so tako različna. Čeprav nekateri uporabniki poročajo o brezhibni izkušnji z izdelavo preprostega spletnega mesta, še vedno poročajo o nekoristni storitvi strank in slabi podpori za obračun..

Ali ima Yola garancijo za vračilo denarja?

Vsi plačani načrti Yole so podprti s 30-dnevno garancijo za vračilo denarja, tako da, če se vaše spletno mesto ne bo obneslo, lahko denar preprosto dobite nazaj. Na žalost ni nobene funkcije za izvoz podatkov, če bi jo morali preusmeriti na novo platformo, če se boste za to odločili – morali boste začeti znova.

Ključne funkcije

 • Podpora za e-pošto, telefon in klepet
 • Prilagodljivi pripomočki
 • Širok izbor profesionalno zasnovanih tem
 • Prilagoditev sloga spletnega mesta
 • Integracija poslovnih aplikacij
 • Urejanje slike na spletu in dodajanje HTML, JS, CSS po vsem svetu
 • Vgrajena odzivna funkcija
 • Specifična mobilna različica spletnega mesta
 • SEO skeniranje
 • Nakupovalni voziček
 • Različne možnosti plačila
 • Facebook založništvo

Razsodba industrijskih strokovnjakov za Yola Silver

Spletna stran BuilderZa strokovnjake težava ni v tem, da Yola Silver ni trden program. Preprosta resnica je, da so za boljšo vrednost na voljo obsežnejše možnosti. Slabosti Yola Silver niso tako očitne, da kritiki programu niso pripravljeni dati povprečne ocene, ampak zakaj se povprečno zadovoljiti, ko so za manj denarja na voljo izjemne možnosti?

Yola Silver navsezadnje izpolnjuje pričakovanja sodobnega ustvarjalca spletnih strani, saj ponuja uporabniku prijazen vmesnik in intuitivna orodja za urejanje. Na voljo je tudi z robustnimi socialnimi lastnostmi, ki so ključne za sodobne marketinške tehnike. Vendar pa Yola Silver za orodja za bloganje in možnosti spletnih mest za mobilnike manjka. Za večino podjetij, ne glede na to, kako majhna so, so to osnovna orodja. Izdelava spletnega mesta brez njih vas lahko postavi za desno na začetno črto. Na koncu strokovnjaki priporočajo še druge možnosti nad Yola Silver.

 • www.pcmag.com/article2/0,2817,2468424,00.asp
 • website-builder-review.toptenreviews.com/yola-silver-review.html

Pozitivna mnenja in mnenja potrošnikov o Yola Silver

Poleg težav z obračunavanjem je bilo veliko pritožb zoper Yola Silver povezano z omejitvami. Vendar je preprosto oblikovanje elegantnega in privlačnega spletnega programa posebej namenjeno mikro in malim podjetjem, ki ne potrebujejo ali ne želijo nabora funkcij in prostora za shranjevanje. Kupci, ki so spadali v to kategorijo, so bili s programom veliko bolj zadovoljni. Tisti z malo oblikovanja hitro ustvarijo elegantno in privlačno spletno mesto. Tudi bolj izkušeni oblikovalci lahko uživajo v dostopu do CSS in HTML do povsem druge ravni prilagoditve. Yola ponuja tudi obširen izbor pripomočkov, ki jih lahko dodate na vašo spletno stran, da povečate funkcionalnost. Uporabniki so bili na splošno zadovoljni z enostavnostjo uporabe, čeprav Yola Silver na začetku nima določenih funkcij.

Negativni pregledi in pritožbe potrošnikov na Yola Silver

Najpogostejša pritožba zoper Yola Silver je povezana s težavami pri obračunavanju. Kaže, da je pomemben del kupcev imel težave pri preklicu naročnine ali pa je prejel nepričakovane stroške. Poleg tega so imeli tisti, ki so imeli težave z odpovedjo, tudi težave, da bi se obrnili na službo za stranke. Potrošniki so celo šli tako daleč, da so družbo obtožili zavajajočih obračunskih postopkov. V tej veni je bilo dovolj pritožb, da so resnično vprašanje.

Poleg težav z obračunavanjem uporabniki navajajo tudi pomanjkanje funkcij kot glavno pomanjkljivost programa. Navigacijska orodja so omejena, druge standardne funkcije, kot sta blog in glasilo, pa je treba dodati s tretjimi integracijami. Navsezadnje so nesrečni potrošniki Yola Silver podelili le 2,5 od 5 zvezdic.

 • http://www.sitejabber.com/reviews/www.yola.com
 • http://fitsmallbusiness.com/yola-reviews/

Oblikovanje & Prilagoditev

Glede urednikov spletnih strani je Yola eleganten, enostaven za uporabo, enostaven za krmarjenje in uporablja preprost vmesnik za povleci in spusti. Edino nadlego, ko začnete, je, da bo za plačnim zidom sedelo veliko zanimivih funkcij.

Spodaj si oglejte naše oblikovne značilnosti Yole.

ZnačilnostPregled
Predloge spletnega mestaYola vsebuje predloge za odzivne, premium in brezplačne spletne strani. Po našem mnenju so edine, ki izgledajo profesionalno in sodobno, 9 odzivnih predlog, kar je edina možnost, ki ste jo v začetku dali.

prost
V Yola’s Free načrt lahko izbirate med približno 150 brezplačnimi predlogami

Premium
Ob nakupu premijskega načrta pri Yoli je na voljo približno 70 dodatnih predlog.

Vmesnik za izdelavo spletnih straniUrejevalnik je eden najčistejših, na katerega smo naleteli številni ustvarjalci spletnih strani. Na vrhu imate glavno vrstico za krmarjenje, ki jo sestavljajo gradniki, slog, stran, nastavitve, SEO, navigacija, datoteke, mobilni telefon in spletno mesto.

S klikom na nekatere od teh možnosti se prikaže manjša vrstica ali dve pod glavno vrstico, kar vam omogoči dodatne sorodne možnosti. Za ostale prinaša prekrivanje z ustreznimi informacijami. Nekatera območja niso na voljo za dostop do vseh načrtov in zahtevajo nadgradnjo. Spodaj je vaše spletno mesto postavljeno z vmesnikom povleci in spusti.

Možnosti prilagajanja stila straniČe odprete možnost Slog v zgornji vrstici za urejanje urejevalnika, se bodo pojavile vse vaše izbire sloga. To vključuje možnosti Barve, pisave, naslovi, ozadje, pasice in CSS. Obstaja tudi možnost Oblikovalec, ki odpre meni Oblikovalec stilov in se prikaže na levi strani strani
Navigacija po spletnem mestuDo navigacije po strani lahko dostopate prek možnosti Navigacija na vrstici na vrhu strani. Tukaj je enostavno dodajati in urejati strani.
Upravljanje vsebineNa voljo je upravitelj datotek (pod možnostjo Datoteke v vrstici za krmarjenje), ki navsezadnje išče vaše prenose za vsako spletno mesto, ki ga ustvarite. Vsako spletno mesto bo imelo drugačen upravitelj datotek.
Fotografije in galerijeFotografije in galerije je mogoče dodati v svoje pripomočke in vsebino, ki jo upravlja upravitelj datotek.
Gradnja mobilnih spletnih mestIzdelava mobilnih spletnih mest je na voljo samo v načrtih z visoko premijo. Izdelovalec mobilnih spletnih mest je ločen od ustvarjalca spletnih strani za namizja, zato ga boste morali konfigurirati sami.
Integracija družbene skupne rabeGumb »Daj to v skupno rabo« je na voljo v obliki pripomočka.
Storitve oblikovanjaNi na voljo.

Lastnosti & Orodja

Yola ponuja večino glavnih značilnosti drugih oblikovalcev spletnih strani in nekaj bolj specifičnih samo za platformo. Oglejte si glavne možnosti spodaj.

ZnačilnostPregled
NastavitiPredloge, ki jih je enostavno izbrati, vključno z možnostjo predogleda, preden končate izbiro. Naslednji zaslon zahteva vaše kontaktne podatke, ki naj bi bili prikazani na vašem spletnem mestu, čeprav tega nismo videli.
Oblikovanje spletnih straniNekoliko prilagodljiv – izberite barve, elemente, postavitve itd.
Ime domene po meriNa voljo samo s plačanimi načrti.
Globina plovbeDo 2 ravni navigacije z visoko plačanimi načrti.
Gradniki in aplikacijeZa vlečenje in spuščanje na vašo stran je na voljo razmeroma dober izbor pripomočkov. Za dodatne dodatke obstaja gradnik HTML kode.
MonetizacijaSposobnost dodajanja Google AdSense, pasic, e-trgovine itd.
Statistika obiskovalcevGoogle Analytics na voljo.
Foto, video in zvokNa voljo je široka paleta medijskih pripomočkov, vključno s slikami, galerijami, YouTubom, mp3, Flash in Flickr.
BloggingNi vključena integrirana platforma za bloganje. Lahko uporabite pripomoček Tumblr ali ustvarite povezave do spletnih mest Blogger ali WordPress.
Google zemljevidiNa voljo pripomoček Google Maps.
HTML urejevalnikHTML pripomoček na voljo samo.
Integracija socialnih medijevFacebook všeč, Facebook komentarji, Google +, Share Me in Tweet to pripomoček na voljo.
Obrazci in anketeObrazci so na voljo kot standardni element pripomočkov. Za dodajanje ankete na vaše spletno mesto je na voljo pripomoček Wufoo 3rd party form form.
Skladiščni prostorV razponu od 1 GB do neomejenega prostora za shranjevanje, odvisno od načrta.
Orodje za glasiloNa voljo samo pri plačljivem dodatku “Stalni stik” tretje osebe.
ForumNa voljo samo za dodajanje kode HTML pripomočka.
E-trgovina / Spletna trgovinaNa svoje spletno mesto dodajte brezplačne predmete in kataloge PayPal s pripadajočimi pripomočki. Pravilna možnost spletne trgovine eCommerce (vtičnik Ecwid), ki je na voljo za nakup za 10 USD na mesec. Ogromno število možnosti, ki so na voljo za uporabnike z do 1000 artikli v vaši trgovini.
Integracija prehodovV dodatku za spletno trgovino je na voljo ogromno prehodnih plačil – to vključuje American Express, Bitpay, eWAY, iDEAL, PayPal, Stripe in številne druge.
SEO prijaznoMeta opisi so možni v vseh načrtih. Edini pravi načrt, ki je optimiziran za SEO namene, je Yola Gold načrt. Zlatov načrt vsebuje nekaj odličnih orodij za SEO spremljanje in pomoč.
Omejen dostop do spletnega mesta (zaščita z geslom)Zaščita gesla za eno ali več strani z vsemi načrti.
Google® AnalyticsNa voljo prek menija Nastavitve.
Varnost spletnega mestaVsa spletna mesta so na varnih strežnikih Yola.
Več jezikovIzdelovalec spletnih mest je na voljo v angleščini, italijanščini, francoščini, nemščini, španščini in portugalščini.
Mobilna optimizacijaOmejeno in na voljo samo s plačanimi načrti.
CDN tehnologijaNi zagotovljeno.

Načrti & Cenitev

Čeprav boste verjetno želeli začeti z brezplačnim načrtom Yole, da najprej preverite urejevalnik in funkcije ustvarjalca spletnega mesta, z brezplačno različico ni več kaj dosti napisati doma. Za izdelavo katerega koli funkcionalnega spletnega mesta se morate prijaviti z enim od njihovih plačljivih premij.

Uporabite brezplačni načrt, s katerim se boste igrali, preden se odločite za izdelavo spletnega mesta, vendar priporočamo, da nanj ne dodajate želene vsebine. Če se vsebina plača nad plačljivim načrtom, bo zmanjšala učinkovitost vašega morebitnega SEO.

Brezplačni načrt

Brezplačni Yola načrt ponuja omejeno izbiro predlog in urejevalnika Yola. Lahko sestavite do 2 spletna mesta, na katerih je do 3 strani skupaj. To ne bo dovolj za nič drugega kot najosnovnejša spletna mesta.

Brezplačni načrt ponuja zaščito z geslom na vsaki strani in na voljo vam bo naslov spletnega mesta http://www.yoursitename.yolasite.com. Na voljo imate 1 GB prostora za shranjevanje in 1 GB pasovne širine z velikostmi datotek do 5 MB. Na dnu vsake strani bo oglaševanje Yola.

Premium načrti

Jollini premijski načrti na prvi pogled izgledajo podobno kot njihovi konkurenti. Približno enake cene in ponujajo podobne dodatke, vsi pa imajo 30-dnevno garancijo vračila denarja. Opazili pa boste, da tudi pri premijskih načrtih obstajajo druge možnosti, ki jih boste morda morali kupiti.

Možnost spletne trgovine stane dodatnih 10 USD na mesec poleg vsakega premijskega načrta, Yola Mail pa lahko dodate v premijske načrte za 9,96 USD / leto. Če bo vaše ime domene zasebno, bo stalo dodatnih 9,95 USD na leto.

Yola Bronze
4,17 USD na mesec, 5,95 USD na mesec

Brona je najnižji možni načrt, ki ga lahko nadgradite z Yolo. Z njo boste dobili vse vključitve brezplačnega načrta, vendar z dodanimi neomejenimi stranmi in pasovno širino, nadgradnjo prostora na 2 GB, prilagojeno domeno z brezplačno zasebno registracijo in premium podpornimi storitvami.

Še vedno boste imeli Yolovo oglaševanje na svoji strani in ne boste imeli na voljo globine navigacije ali mobilno prijazno spletno mesto.

Yola Silver
8,33 USD na mesec, 12,95 USD na mesec

Yola Silver vam daje vse prednosti načrta za bron, vendar zdaj s 5 GB prostora za shranjevanje in odstranjeno oglaševanje. Zdaj imate tudi dostop do mobilnega optimiziranega spletnega mesta, naprednega urejanja, podmenujev za krmarjenje in možnost objave na Facebooku.

Yola Gold
16,66 USD na mesec, 24,95 USD na mesec

Yola Gold je nedvomno najbolj uporaben od vseh paketov Yole – in želeli ga boste uporabiti, če se morate osredotočiti na svoj SEO. Paket vsebuje vse, kar je vključeno v paket Silver, skupaj z neomejenim pomnilnikom, SEO skeniranjem, porabo ključnih besed, prometnimi poročili, SEO spremljanjem in seznamom poslovnih imenikov Yola.

Pomoč strankam

Poročila o tehnični pomoči Yole od uporabnikov so bila nejasna. Platforma obljublja največ 24-urno obračanje z vsemi poizvedbami.

 • Telefon. Brez telefonske podpore.
 • Podporna e-pošta. Podpora za e-pošto je na voljo v kontaktnem obrazcu Yola.
 • Klepetajte. Klepet v živo na voljo 24/7, čeprav bodo včasih dolge čakalne vrste.
 • Baza znanja. Trdna baza znanja z dobro funkcijo iskanja.
 • Video vadnice. Video vadnice so na voljo.
 • Forum za podporo.& Yola ima forum za podporo skupnosti, napolnjen s Q&Kot od strank in Yola techs.
 • Dodatne možnosti. Delavnice na kvadratni ena na ena, ki so na voljo skupaj z ekipo v NYC-ju enkrat na mesec – hitro poiščite mesto!

Enostavnost uporabe

Yola je lepa, urejena urednica spletnega mesta. Postopek izdelave spletnega mesta naredi praktično sprehod po parku za vse, ki ga želijo uporabljati. Začetnikom bo všeč, oblikovalci pa bodo cenili, kako dobro so premišljene vse postavitve.
Vsakdo se lahko z novim spletnim mestom ustavi in ​​zažene v manj kot nekaj urah. Urejevalnik ima vmesnik povleci in spusti in vsi meniji se počutijo gladko in kot, da so nameščeni na pravem mestu. Kodirniki lahko urejajo kodo CSS ali napišejo pripomočke po meri HTML, če tako želijo.

Predloge zagotovo niso tako zanimive ali raznolike, a odzivne so vsaj videti profesionalno – čeprav jih je le 10! Prilagajanje vsakega je enostavno, dodajanje pripomočkov pa je preprosto.

Za tiste, ki gledajo na možnost e-trgovine, trgovina Ecwid uporablja drugačen urejevalnik, vendar je tudi enostavno obiskati.

Če iščete dober način za dodajanje v SEO, se boste morali prijaviti na Gold plan – drugih programov močno primanjkuje. Škoda, da ta možnost SEO ni dodaten dodatek, kot je spletna trgovina.

Zaključek

Pri Yoli je veliko všeč – krasen urejevalnik, enostavnost ustvarjanja strani in preprosta nastavitev trgovine z e-trgovino. Čeprav ima Yola več kot primeren oddelek za pomoč, razen če počnete nekaj malenkosti, tega verjetno ne boste potrebovali.

Če potrebujete samo osnovno spletno mesto za majhno podjetje ali osebni projekt in ga želite oblikovati sami z minimalno količino stresa in časa, potem je Yola morda dober urejevalnik spletnih strani, da izberete. Dodatek za e-trgovino je za spletno trgovino z do 1000 artikli precej razširljiv in ponuja ogromno prehodov za plačilo.

Težava, ki jo zasledimo pri Yoli, je, da morate plačati kar nekaj, da dobite dobro količino moderne funkcionalnosti spletnega mesta s platforme. Predloge so omejene, in povsod, kamor pogledate, spletno mesto zahteva, da za nekaj plačate pristojbino. To je dokončen izklop.

Če si ogledujete Yolo, morate obiskati še druge ustvarjalce spletnih strani. Platforme, kot sta Squarespace in Weebly, imajo podobno nastavitev, vendar so morda natančnejše glede na vaše potrebe.

Primerjaj

Yola

89

Wix

96

Weebly

95

Kvadratni prostor

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map