Wix pregled 2016


Wix

Obiščite spletno mesto

9.6


Ocena AWA

Wix

Wix ostaja močna prisotnost na prizorišču za izdelavo spletnih strani od leta 2006. Vodilna platforma ponuja eno najpreprostejših vmesnikov za uporabo med morjem konkurentov. Wix je lahko odlična izbira za novorojenčke, samostojne strokovnjake in mala podjetja. Kot nalašč je za vse, ki iščejo enostaven način za izdelavo profesionalne spletne strani. Preberite naš pregled Wix spodaj.

Prednosti

 • Enostaven, intuitiven vmesnik
 • Tehnično ali oblikovno znanje ni potrebno
 • Veliko število profesionalno zasnovanih predlog
 • Ločen pogled za optimizacijo mobilnih naprav
 • Obsežen trg aplikacij za dodano funkcionalnost

Slabosti

 • Iz izbrane predloge ni mogoče preiti
 • Ni dostopa do izvorne kode
 • Omejene možnosti za platformo za blogging
 • Slaba funkcionalnost e-trgovine

Pregled

 • Spletna stran: www.wix.com
 • Sedež: Tel Aviv, Izrael
 • Leto ustanovitve: 2006
 • Zaposleni: 50-100
 • Uporabniki: 77.000.000+
 • Kategorije: Izdelovalec spletnih strani
 • Storitve: Programska oprema za oblak spletnega oblikovanja, spletno gostovanje
 • Brezplačen preizkus: 14 dni
 • Garancija za vračilo denarja: 30 dni

Wix uporabnikom ponuja platformo za izgradnjo spletnih strani s polnimi storitvami, katere cilj je preprostost. Zasnovan je tako, da vsem olajša ustvarjanje profesionalnega spletnega mesta – v nobenem trenutku.

Urejevalnik je zelo intuitiven in na voljo je veliko sodobnih predlog, med katerimi lahko izbirate. V kombinaciji z dodatki iz trgovine Wix App lahko uporabniki ustvarijo čisto sodobno spletno stran – in tisto, ki ni le statična slika in besedilo.

Kaj je najboljše pri uporabi Wixa?

Najboljša lastnost platforme Wix je, da je tako preprosto! Za uporabo tega sploh ni treba imeti nobenega znanja. Wix je dobra izbira za uporabnike z malo tehničnimi ali oblikovalskimi izkušnjami. Hitro lahko ustvarite nekaj, kar je videti, kot da stane več tisoč dolarjev, in vse to, ne da bi za to porabili tedne!

Za koga je Wix?

Priporočamo Wix za mala podjetja, ki ne potrebujejo spletne trgovine ali za hobiste, ki želijo spletno povezavo. Zelo uporaben je tudi za oblikovalce, fotografe, glasbenike in druge, ki želijo svoj portfelj pokazati na spletu.

Kdo torej ni Wix? Če iščete celovitejši nadzor nad svojim spletnim mestom, Wix morda ni najboljša platforma za vas. Funkcije, kot sta urejanje kode in izvoz vašega spletnega mesta, za tehnične uporabnike niso.

Kako razširljivo je spletno mesto Wix?

Spletna mesta Wix lahko vsebujejo do 20 GB podatkov. To je na voljo za najbolj intenziven načrt premij podatkov. Razen če gostujete veliko velikih medijskih datotek ali velikega spleta strani, je to več kot dovolj. Začnite s 500 MB in poglejte, kako grete!

Kakšen ugled ima Wix?

Večina ljudi že pozna Wix ali vsaj obiskala spletno stran Wix. Wix je z več kot 73 milijoni uporabnikov in 45.000 novimi uporabniki dnevno zelo priljubljen. Pregledniki ocenjujejo platformo zelo za uporabnost.

In kako varni so vaši podatki? Podatki vašega spletnega mesta so varni, saj je vaše spletno mesto v celoti shranjeno na zavarovanih strežnikih Wixa. Varnostne prakse Wix-a so potrjene TRUSTe za skladnost s certifikacijskim programom TRUSTe. Wix je tudi skladen z EU in ameriško-švicarskim okvirom varnega pristana.

Veljajo običajna pravila o varnosti interneta. Vedno uporabljajte programsko opremo za zaščito pred virusi. Ne kliknite na nezaupljive povezave. Upoštevajte varnostne predpise za geslo. Bodite pozorni in bodite previdni!

Ali ima Wix garancijo za vračilo denarja?

Stavite, da se. Vsi Premium načrti imajo standardno 14-dnevno jamstvo za vračilo denarja, ki vam daje nekaj razmišljanja, če ugotovite, da ne more delati, kar želite.

Ključne funkcije

 • Intuitivni urejevalnik povleci in spusti
 • Mobilno prijazno
 • Brezplačno gostovanje
 • Domena po meri
 • Več kot 500 oblikovalskih predlog
 • Več kot 40 edinstvenih galerij
 • Parallax 3D učinki
 • Neomejeno število spletnih strani
 • HTML vdelati kodo
 • Facebook aplikacije
 • Prilagojeni Google Mailbox
 • Zasebne in zaščitene spletne strani

Razsodba industrijskih strokovnjakov o Wixu

Platforma za e-trgovanjeStrokovnjaki absolutno ljubijo Wix. Prihaja zelo priporočljivo in je morda najbolj ocenjen program na trgu. Predvsem pa kritiki ne morejo povedati dovolj dobrih stvari o urejevalniku povleci in spusti. To intuitivno orodje pomaga pri postavljanju

Wix v lastni ligi, ko gre za enostavnost uporabe. Vsakdo lahko uporablja Wix za oblikovanje privlačnega spletnega mesta in praktično ni nobenih omejitev, kaj lahko storite, tudi če ne poznate kode. Wix je tako uporabniku prijazen, da ga kritiki opisujejo kot zabavno za uporabo. To ni nekaj, kar pogosto slišite, ko gre za programsko opremo. Tu je nekaj edinstvenih lastnosti, ki jih kritiki še posebej uživajo:

 • Z desno miškino tipko kliknite kontekstni meniji. To orodje vam omogoča začetek urejanja s klikom na sliko ali kos besedila z desnim klikom miške.
 • Priročna orodna vrstica za spreminjanje velikosti in urejanje slik.
 • Shranjevanje slik. Slike lahko ponovno uporabite, ne da bi jih morali vsakič naložiti.
 • Mobilna prijazna spletna mesta.
 • Obsežne možnosti za integracijo tretjih oseb.

Zdi se, da so strokovnjaki kritični do novega urejevalca, ki se drži pravnomočne sodbe, saj Wixu zaupajo težave..

Pozitivne ocene in mnenja potrošnikov na Wixu

Uporabniki so bili pred posodobitvijo skoraj enotni, če so hvalili Wix. Pogosto so ga opisovali kot najboljši urejevalnik povleci in spusti na trgu. Od ustanovitve leta 2006 je Wix preprosto nadaljeval z izboljševanjem, dodajanjem strank in zaslužkom. Uporabniki poleg uporabniku prijaznega urejevalca uživajo tudi:

 • Funkcije za obdelavo plačil. Za varno storitev lahko sodelujete z nekaterimi največjimi imeni.
 • Služba za stranke in tehnična podpora. Čeprav je težko neposredno vzpostaviti stik z nekom, je na voljo veliko virov, ki vam pomagajo odpraviti težave.
 • Zmogljivosti oblikovanja. Wix zelo enostavno ustvari spletno mesto profesionalnega videza, ki ga je mogoče prilagoditi vašim potrebam.

Skoraj vsaka pozitivna ocena potrošnikov daje Wixu oceno s 5 zvezdicami. Do nekaj mesecev nazaj je bilo težko najti ocene, ki programu niso dale popolne ocene.

Negativni pregledi in pritožbe potrošnikov na Wixu

Wix je bil skozi leta cenjen vodja na področju e-trgovine. Do nedavnega so se edini očitki proti Wixu zdeli redki in naključni. Preprosto ni bilo nobenih ponavljajočih se težav, ki bi celo predstavljale trend. Na žalost se je vse, kar se zdi, spremenilo z zadnjo posodobitvijo.

Uporabniki so izrazito nezadovoljni z novim urejevalcem. Opisali so ga kot počasen, neroden in naravnost boleč za uporabo. Novi urednik je podjetju uspel ustvariti veliko težav. Njihove storitvene vozovnice so zdaj polne pritožb in težav, za katere se zdi, da so preplavile službo za pomoč strankam.

Tisti, ki imajo težave z urejevalnikom, poročajo tudi o težavah v zvezi s službo za pomoč. V nekaterih primerih je treba počakati dva tedna, da se pogovorimo s človekom. Zveni, kot da je Wix poskušal popraviti nekaj, kar ni bilo pokvarjeno in je uspelo ustvariti velik glavobol.

Oblikovanje & Prilagoditev

Od trenutka, ko se prijavite za račun pri Wixu, so vse možnosti oblikovanja jasne in enostavne. Na začetku izberete postavitev iz več kot 510 profesionalno zasnovanih brezplačnih predlog spletnega mesta. Zdi se, da so te predloge razvrščene v kategorije in podkategorije, da bi našli nekaj primernega. Vzemimo za primer kategorijo Business. Kategorija na visoki ravni potem vsebuje svetovanje & Coaching in storitve & Podkategorije vzdrževanja.

V Wixu lahko uporabite tudi prazne predloge. Zakaj bi si želeli s tako veliko izbiro elegantnih, pripravljenih predlog ?! Vsaka pripravljena predloga je popolnoma prilagodljiva – brez elementov, pritrjenih na mestu.

Ko izberete predlogo, se odpre urejevalnik Wix. Vsi elementi oblikovanja so na strani v čistem formatu povleci in spusti. S klikom na element lahko spremenite velikost ali povlečete na nov položaj. Dvokliknete, da ga uredite in formatirate. Z desnim klikom dobite še en meni z možnostmi, kot so kopiranje in lepljenje, razveljavitev in urejanje.

Te tri navigacijske vrstice vam dajo vse, kar potrebujete za spremembo obstoječe predloge. Meniji niso moteči, za razliko od nekaterih drugih, ki skrivajo stran. Prav tako se počutijo znane, kot nekaj, kar ste že uporabili.

Hitro lahko dodate predstavnost iz računalnika ali Facebooka, Instagrama, Google Drive, Flickr in Picasa. Media Manager shrani vse vaše naložbe v spletno skladišče, s čimer so elementi enostavno na voljo za ponovno uporabo. Obstaja tudi možnost urejanja fotografij z Wixom, saj ima močan vgrajen urejevalnik slik. Slika Wix zajema slike pri 250 MB na sliko, videoposnetki pa v 1 GB na video. Platforma samodejno optimizira slike za hiter prikaz, ko bo vaše spletno mesto zaživelo.

Nova različica urejevalnika Wix lahko uporablja tudi sodobno funkcijo trakov. Strips je vodoravna postavitev, ki jo morda že poznate. Izbira se učinek drsenja po paralaksu, ki daje vašemu spletnemu mestu 3D občutek.

Na žalost platforma nima možnosti urejanja HTML ali CSS spletnega mesta. Vendar pa lahko z namestljivo aplikacijo HTML sestavite in dodate majhne elemente HTML po meri.

Kot vsi graditelji spletnih mest, svoje delo pogosto shranite! Tako boste zagotovili, da zaradi motenih internetnih povezav ne boste izgubili nobenih sprememb.

Lastnosti & Orodja

Zaradi katerih lastnosti Wix izstopa iz množice? Zaokrožili smo nekaj koristnih in nekaj ne tako koristnih delov vesolja Wix.

ZnačilnostPregled
AplikacijeVsi potrebujemo več aplikacij! Na trgu Wix App je na spletno mesto vstavljeno več kot 260 aplikacij. Te aplikacije so plačane in brezplačne in vključujejo všečke v YouTubu, Live Chat in Tint za socialne vire. Zaradi teh aplikacij je prilagoditev Wixa toliko bolj osebna.
Spletno gostovanjeWix ekskluzivno gostuje vso vsebino spletnega mesta na svojih strežnikih. To pomeni, da vam ni treba skrbeti za uporabo zunanje storitve gostovanja za svoje spletno mesto. To pravzaprav pomeni, da svojega spletnega mesta ne morete optimizirati na strani gostitelja – za nekatere ga ovira.
Mobilno oblikovanjeWix samodejno ne optimizira vašega namiznega mesta za prostor v mobilni postavitvi. Lahko pa preklopite na namizne in mobilne postavitve, da jih popravite sami. Na dno spletnega mesta lahko dodate mobilno akcijsko vrstico. Ta mobilna vrstica omogoča uporabnikom hiter dostop do e-pošte ali klic vašega podjetja ali za iskanje na zemljevidu. Upoštevajte, da je na mobilnih napravah na voljo samo mobilna različica spletnega mesta. Do namizne različice ni dostopa.
Zaščita z geslomWix ponuja možnost zaščite vsake strani vašega spletnega mesta posebej z geslom. Čeden!
Builder seznamovWix’s List Builder je preprosta struktura baze podatkov, v katero lahko shranjujete podatke. Uporabite jo za shranjevanje ponavljajoče se vsebine, kot so dogodki ali recepti.
SEOSEO optimizacijo je mogoče uporabiti za vsebine, kot so naslovi strani in meta opisi. Kljub temu je SEO optimizacija v blogih Wix omejena.
Rešitev za e-trgovinoPaket e-trgovine na Wixu ni odličen. Pravzaprav priporočamo, da v celoti uporabite drugega ustvarjalca spletnih mest, če nameravate prodajati prek spleta. Možnosti, kot sta Shopify ali Bigcommerce, so veliko boljše za gradnjo vaše spletne trgovine.
Glavni očitek Wix-ovih spletnih trgovin je, da obstaja samo ena možnost enotne cene pošiljanja. Samo en! To pomeni, da bi morali odpremiti kavč ali leseno posodo, da bi morali biti stroški pošiljanja enaki! Če želite e-trgovino uporabljati prek Wix-a, poskusite z dodatkom, kot je Ecwid, povečati funkcionalnost.
Varnost spletnega mestaSpletna mesta, shranjena na varnih strežnikih Wixa. Varno pošiljanje podatkov o prijavi in ​​geslu. TRUSTe certificirano.
BlogPreprosta platforma za bloganje, ne prijazna do SEO.
Integracija prehodovPayPal, WebMoney, Skrill, Authorize.Net, PayU Latam (samo za Latinsko Ameriko) ali možnost plačila brez povezave.
Mobilna optimizacijaNamenska stran za urejanje mobilnih naprav.
Ime domene po meriNa voljo samo s programi Premium.
Statistični podatki o čarovnikihGoogle Analytics je na voljo v plačljivih načrtih ali v aplikaciji Spletna statistika v brezplačnem načrtu.
Integracija socialnih medijevDružabna vrstica in različne aplikacije.
Več jezikovUrejevalnik je na voljo v 15 jezikih. Besedilo na spletnem mestu je mogoče vnesti v vse jezike, ki ustrezajo UTF8.

Načrti & Cenitev

Načrt za Wix Free je primeren za začetek – ne glede na vaše trenutno spletno mesto ali poslovne vzgibe. Najprej zgradite spletno mesto s prostim načrtom, preden se odločite, ali boste kupili Premium načrt. Prijava na paket in nato spoznanje, da platforma ne ustreza vašim potrebam, je novomeška napaka!

Brezplačni načrt

Wixov brezplačni načrt ponuja celotno paleto prilagodljivih predlog za Wix in celoten urejevalnik Wix. Oboje je za vedno zagotovljeno popolnoma brezplačno!

Za to ugodnost Wix na vašo stran postavi oglase. Naslov vašega spletnega mesta je tudi z blagovno znamko Wix in je videti kot http://username.wix.com/sitename. Brezplačni načrt vam omogoča, da vaši uporabniki shranijo 500 MB prostora za shranjevanje in 500 MB pasovne širine.

Za profesionalno spletno mesto ne bi smeli uporabljati možnosti brezplačnega načrta – oglasi Wix bodo poslabšali videz vašega spletnega mesta. Brezplačni načrt mora biti samo za osebne projekte ali za preverjanje, ali je Wix prava platforma za vas.

Premium načrti

Wixovi premium načrti ponujajo konkurenčne cene za podobne platforme, kot sta Weebly in Squarespace.

Vsi premijski načrti Wixa so priloženi z 14-dnevno garancijo vračila denarja in možnosti plačila prek kartic Visa, MasterCard, American Express ali Discover.

Povežite načrt domene

4 USD / mesec (mesec v mesec)

Najosnovnejša možnost načrta Premium Wix, načrt domene Connect, je zelo omejena. Ta načrt vključuje večjo pasovno širino (1 GB), Google Analytics in premium podporo. Omogoča tudi prenos vaše trenutne domene v Wix. Načrt Connect Domain še vedno prikazuje oglase Wix.

Combo načrt

8,25 USD / mesec (letno) 12,42 USD / mesec (mesec na mesec)

Wix priporoča načrt Combo za ljudi, ki uporabljajo svoj račun za Wix za osebno uporabo – morda projekt hobija ali družinski beležki? S kombiniranim načrtom samodejno dobite vse v načrtu Connect Domain. Dobite tudi svoje ime domene, do 75 USD dobropisov v programu Google AdWords in prilagojen favicon. Najboljše od vsega je, da Wix odstrani vse oglase s spletnega mesta. Combo načrt ima 3 GB prostora za shranjevanje in 2MB pasovne širine.

Neomejen načrt

12,42 USD / mesec (letno) 22,90 USD / mesec (mesec v mesec)

Načrt Wixovega programa Neomejeno je primeren za svobodnjake ali podjetja, ki ne potrebujejo e-trgovine. Načrt vsebuje vse v načrtu Combo skupaj z dvema pametnima poslovnima aplikacijama. Te aplikacije so aplikacija Builder obrazcev in aplikacija Site Booster. Na voljo je z veliko 10 GB prostora za shranjevanje in neomejeno pasovno širino, od tod tudi ime.

Načrt e-trgovine

16,17 USD / mesec (letno) 24,90 USD / mesec (mesec na mesec)

Načrt e-trgovine je edina izbira za ljudi, ki želijo uporabljati Wix za gostovanje na svojem spletnem mestu za e-trgovino. Načrt vsebuje vse značilnosti načrta Neomejeno in dodaja spletno trgovino. Wix omejuje prostor za e-trgovino v pomnilniku 20 GB in pasovno širino pri 10 GB.

Opomba: Brezplačne in plačljive aplikacije lahko dodate v poljuben načrt.

Pomoč strankam

Wix ima veliko vgrajene podpore po meri. Ljudje, ki so kupili Premium načrte, dobijo še veliko ljubezni od ekipe Wix.

Menimo, da je najboljša stvar pri pomoči Wix-a ikona vprašalnika, ki se pojavi na večini elementov v urejevalniku. Od tu lahko dostopate do strani s pomočjo za funkcije in skupaj s celotno video vadnico. In to vse, ne da bi zapustili urednika.

Stranke brezplačnega načrta imajo dostop do tega, skupaj z vsem, kar je v centru za pomoč. Center za pomoč vključuje navodila, video vaje in članke o različnih temah. Obstaja tudi priročen namenski forum za težave z Wixom. Spletna podpora za platformo Wix je obsežna.

Wix ima tudi priročno telefonsko linijo za podporo. Telefonska podpora za Wix je na voljo med 6. in 17. uro po pacifiškem standardnem času. Na voljo imate tudi možnost zakazati klic ali prevzeti vozovnico. Osebje telefona Wix ima 95-odstotno oceno zadovoljstva strank, povprečna čakalna doba je le 3 minute. Za Premium člane je na voljo VIP ekipa, ki sprejema vaše klice.

Enostavnost uporabe

Wix urejevalnik je med najpreprostejšimi graditelji spletnih mest. Uporabnikom omogoča ustvarjanje profesionalnega spletnega mesta z ničelnimi tehničnimi izkušnjami.

Uporabniški vmesnik je intuitiven in izjemno enostaven za uporabo. Povprečni uporabnik porabi le približno 20-30 minut, da obvlada osnove – krivulja učenja je zelo hitra. To pomeni, da lahko vsakdo v nekaj kratkih urah vzpostavi osnovno spletno mesto. Kot smo že omenili, je v veliko pomoč ikona vprašalnika, prikazana v vseh funkcijah v urejevalniku Wix.

Preprost vmesnik za povleci in spusti olajša stvari. To je zelo pomembno za ljudi, ki prej niso preizkušali gradnje spletnih mest. Če lahko uredite elemente, kamor koli želite, je početje stvari zelo preprosto.

Platforma je v popolni prilagoditvi omejena. Za napredne uporabnike bo verjetno postavitev platforme omejena. Wix je zasnovan tako, da je preprost, da ne bo zelo razširljiv.

Glede strani pri upravljanju spletnega mesta? Wix ponuja dodatke, kot je Google Analytics, za sledenje uspešnosti spletnega mesta.

In kako deluje Wix pri SEO optimizaciji? Povprečna, v najboljšem primeru. Platforma ni dovolj robustna za tiste, ki želijo privabiti veliko prometa na svoje spletno mesto.

Zaključek

Wix je tako enostaven za uporabo; tvoja babica bi se lahko obesila. Ponuja ogromno paleto hitrih in profesionalnih predlog, ki so popolnoma prilagodljive. Trgovina z aplikacijami nato poveča uporabnost vašega spletnega mesta.

Ta priročnost je izpustila možnost tehnične prilagoditve. Uporabniki Wix-a žal ne morejo spremeniti nobenega od sporočil na svojih spletnih mestih. Zaradi tega naprednim uporabnikom svetujemo, da razmislijo o drugačnem oblikovalcu spletnih strani.

Wix priporočamo za prva spletna mesta, za tiste, ki ustvarjajo osnovne spletne portfelje in za ljudi, ki želijo izdelati svoje spletno mesto brez tehničnega ali oblikovalskega znanja. Za vse druge, ki bi si želeli, da si ogledate še nekaj možnosti, preden se odločite, katerega izdelovalca spletnih strani izbrati.

Wix: Eleganten je, preprost in za novorojenčke opravlja svoje načrtovano delo.

Primerjaj

Wix

96

Weebly

95

Kvadratni prostor

94

Jimdo

93

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map