Wix eCommerce Pregled za ustvarjanje spletne trgovine v letu 2016 z WixStores


Wix e-trgovina

Obiščite spletno mesto

9.1


Ocena AWA

Wix e-trgovina

Wix so leta 2006 ustanovili trije prijatelji in poslovni partnerji. Pripravljali so lastno spletno stran in hitro ugotovili, kako drago in dolgotrajno je to lahko. Težave so jih navdihnile pri oblikovanju preproste platforme, ki jo je mogoče uporabiti brezplačno. Danes je mednarodno podjetje z več kot 77 milijoni kupcev. Preberite naš pregled o e-trgovanju Wix spodaj.

Prednosti

 • Podrobna podporna baza podatkov
 • Obsežen trg aplikacij
 • Zero transakcijske pristojbine

Slabosti

 • Veliki oglasi v brezplačni različici
 • Težko je preiti na drugo predlogo

Pregled

 • Spletna stran: www.wix.com/ecommerce/
 • Sedež: Tel Aviv, Izrael
 • Leto ustanovitve: 2006
 • Zaposleni: 50-100
 • Gosta spletna mesta: 77.000.000+
 • Kategorije: Builder spletnih strani, spletna trgovina
 • Storitve: Programska oprema za spletno oblikovanje v oblaku, spletno gostovanje
 • Brezplačen preizkus: 14 dni
 • Garancija za vračilo denarja: 30 dni

Wix je edinstven proizvajalec spletnih strani in nakupovalnih košaric. Če želite začeti, potrebujete le e-poštni naslov. Tako je. Spletno mesto lahko zgradite brezplačno. Kot bonus se vam ne bo treba naučiti kodirati. Program za povleci in spusti olajša dodajanje vsebine. Pravzaprav si je Wix ustvaril sloves najbolj uporabniku prijazne platforme. Zaradi tega je odlična izbira za začetnike in mala podjetja.

Za koga je Wix e-trgovina namenjena?

Wix je najboljši za mala podjetja. Ponuja preprost, preprost dizajn in vsa potrebna orodja, ki jih boste potrebovali, da začnete. Manjka ji bolj zapletenih funkcij upravljanja. Večja podjetja bodo morda ugotovila, da ni najboljša izbira za ravnanje z ogromnimi zalogami in drugimi zapletenimi postopki. Na voljo so bolj celovite platforme, ki zadovoljujejo potrebe velikih podjetij.

Standardne funkcije vključujejo:

 • Na tisoče aplikacij
 • Moderne in prilagodljive predloge
 • Povleci in spusti urejevalnik
 • Mobilne prijazne zmogljivosti
 • Brezplačno gostovanje

Ko obiščete spletno mesto Wix, vas najprej vpraša, kakšno spletno mesto želite ustvariti. Obstaja 13 glavnih kategorij, ločenih po vrsti poslovanja. Vaša celotna izkušnja je prilagojena od vsega začetka. To je odlična funkcija za začetnike, ki bodo morda potrebovali dodatne napotke. Ko raziskujete njihove storitve, boste opazili, da se specializirajo za zagotavljanje različnih možnosti oblikovanja. Izbirate lahko med stotimi predlogami in tisočimi aplikacijami.

Omejitve Wixa

Ena od omejitev, ki jo je treba upoštevati, je, da Wix ne podpira prodaje digitalnih izdelkov. Najboljše je za oglaševanje izdelkov in storitev. Prav tako niso vse predloge popolnoma mobilne. Če je odziven dizajn ključnega pomena za vaše podjetje, ne pozabite temeljito raziskati predloge.

Kot večina platform, ima tudi Wix omejitve shranjevanja in pasovne širine.

Prilagodljivost

S toliko razpoložljivimi aplikacijami lahko ob rasti vašega podjetja povečate veliko možnosti za razširitev funkcionalnosti svojega spletnega mesta. Paket z neomejenimi cenami je najbolj priljubljen. Zagotavlja vam veliko prostora za začetek, vključno z neomejeno pasovno širino. Vedno lahko nadgradite za dodaten prostor za shranjevanje.

Če govorimo, obstajajo nekatere omejitve, ko gre za razširljivost. Medtem ko obstaja potencial za rast, lahko platforma preraste. Wix e-trgovina je najprimernejša za mala podjetja. Ni nujno zasnovan za prodajo trgovin z veliko količino. Če že imate uveljavljeno trgovino z več tisoč zvestimi kupci, boste morda želeli razmisliti o izbiri bolj razširjene platforme za e-trgovino..

Preklic računa za e-trgovino Wix

Wix lahko brezplačno preizkušate 14 dni. Ni treba, da se zavežete že od samega začetka. Če odprete račun in se odločite za preklic, boste prejeli vračilo za kateri koli čas naročnine, ki ga niste uporabili. Na voljo sta tako mesečna kot letna naročnina.

Ugled

Wix si je prislužil sloves najbolj inovativne in uporabnikom prijazne platforme te vrste. Pred kratkim je šlo skozi veliko posodobitev in kritiki so zadovoljni. Začetniki lahko hitro ustvarijo odlično spletno mesto. Pomaga, da Wix nenehno dodaja nove funkcije. Kupci lahko pričakujejo platformo, ki raste z njihovimi potrebami.

Nagrade

Wix ni prejel domov nobene velike nagrade za oblikovanje. Čeprav so partnerji z velikimi vodilnimi v panogi, kot je DreamWorks, to pomeni, da čakajo velike stvari. Zdi se, da se Wix šele začenja, ko gre za revolucijo v oblikovanju spletnih strani.

Zakaj izbrati rešitev za e-trgovino Wix?

Če začenjate ali vodite majhno podjetje, ni veliko razlogov, da ne bi izbrali Wix-a. Ponuja program e-trgovine v oblaku in ustvarjalec spletnih strani, ki ima malo tekmecev. Ni lažjega načina za oblikovanje in izdelavo spletnega mesta po meri. Wix je odlična izbira, če nimate izkušenj s kodiranjem in želite lepo spletno mesto.

Ključne funkcije

 • Več kot 500 predlog
 • Povlecite in spustite Builder spletnih strani
 • Galerije izdelkov
 • 7 Plačilni procesorji
 • Samodejna obvestila po e-pošti
 • Davek in izračun pošiljanja
 • Optimizirana mobilna trgovina
 • Orodja za glasilo
 • Ustvarjalec kode za popust
 • Varna nakupovalna košarica
 • Sledenje naročil
 • Posebno zahvalo

Oblikovanje & Prilagoditev

Tu zasije Wix e-trgovina. Izbirate lahko med njimi 501 (in šteje) različne predloge. Najboljši del? So brezplačni! Ključno je, da poiščete svoje možnosti in se prepričate, da ste jih izbrali z možnostmi e-trgovine. Svoje odločitve lahko začnete zmanjšati tako, da izberete, katero vrsto podjetja boste vodili.

Predloge lahko razvrstite po panogah. Na primer, lahko si ogledate možnosti predloge, ki so bile posebej ustvarjene za prikaz fotografij. To je koristno orodje, ki bo poskrbelo, da boste dobili popolno predlogo.

Če se počutite pogumni, lahko začnete s prazno šablono in spletno mesto zgradite iz nič. V nasprotnem primeru je mogoče vsako predlogo v celoti prilagoditi.

Upoštevajte: do svojega spletnega mesta ne morete dostopati do CSS kode. To lahko moti tiste, ki radi pokukajo neposredno s kodo. Dobra novica je, da lahko z urejevalnikom povleci in spusti spremenite praktično vse. Tudi zaradi zvokov tega dela deluje dostop do CSS.

Morda je najboljši pridevnik za opis predloge za Wix preprost. Vse predloge so čiste in moderne, vendar se ponavljajoča kritika, da so morda preveč preproste. To je morda dovolj dobro za začetnike ali mala podjetja, a večje trgovine bodo morda želele nekaj bolj izpopolnjenega.

Storitve oblikovanja

Wix ne ponuja nobenih vrhunskih oblikovalskih storitev, čeprav vam bodo pomagale, da se boste ujemali s samostojnim strokovnjakom. Lahko obiščete Wix Arena in se povežete s strokovnjaki za oblikovanje Wix, ki vam lahko pomagajo.

Upravljanje vsebine

Orodja za zdravo zdravje in intuitiven vmesnik olajšajo dodajanje in upravljanje vsebine. Ne bo trajalo dolgo, da se naučite poti okoli zaledja. Preprosto kliknite območje, ki ga želite urediti, in dodajte slike, besedilo ali katero koli drugo funkcijo. Svojo spletno stran lahko dodate tudi s spletno stranjo s primerno aplikacijo.

Slike in videoposnetki

Hitro naložite in shranite fotografije v spletne mape. Ni vam treba znova nalagati slik, ki ste jih že uporabili. To je lahko velik prihranek časa. Poleg tega lahko potegnete fotografije iz drugih računov, kot je Facebook. Wix omogoča tudi preprosto vključevanje videov. Vsak slikovni prostor v vaši temi se lahko uporabi za namestitev videoposnetka. Celo ozadje lahko naredite celo za en video.

Wix je lahko integriran tudi v Bigstock Photos. Namesto da naložite svoje fotografije, lahko brskate po ogromnem izboru profesionalnih fotografij. To partnerstvo ponuja cenovno ugoden in udoben način za izdelavo vizualno privlačne spletne strani.

Socialna skupna raba

Če na spletno mesto dodate gumbe družabnih medijev, potrebujete le nekaj klikov. Lahko v celoti integrirate vse svoje račune in uporabite socialne medije za povezovanje s strankami in promocijo vašega podjetja. Pravzaprav večina predlogov prihaja z že prikazanimi gumbi socialnih medijev.

Gradnja mobilnih spletnih mest

To je morda zadnji problem, ki ga mora rešiti Wix. Spletna mesta se ne odzivajo tako, da se bodo prilagodila velikosti vašega brskalnika. Vendar so mobilni prijazni. Večina predlog bo že vključena v polje »Naj bo vaše spletno mesto prijazno«. Dodatne spremembe lahko preklopite tudi na pogled za urejanje mobilnih naprav.

Lastnosti & Orodja

ZnačilnostPregled
Nastavitev spletne trgovineNe bi bilo lažje! Prijavite se za paket cen ali začnite brezplačno preskusno različico. Od tam lahko začnete brskati po predlogih in v nobenem trenutku nastavite trgovino.
Pasovna širina in shranjevanjeTe lastnosti se razlikujejo glede na načrt cen. Načrt e-trgovine je zasnovan za mala podjetja. Na voljo je z 20 GB pomnilnika in 10 GB pasovne širine.
Vtičniki in dodatki za nakupovalno košaricoNa spletno mesto lahko dodate na tisoče aplikacij. Večina načrtov celo prihaja z dvema brezplačnima premium programoma za začetek. Kljub velikemu številu programov, ki so na voljo, vse niso nujno usmerjene v e-trgovino. Te omejitve otežujejo hitro rast trgovine.
Upravljanje naročilUpravljanje trgovine je zelo preprosto. Lahko si ogledate vsa naročila in po potrebi spremenite.
Upravljanje zalogZa popravke preprosto kliknite izdelek. Ustvarite lahko zbirke, urejate podatke in dodajate slike. Pokaže celo, kateri izdelki so na zalogi in so vidni na spletnem mestu. Te osnovne funkcije so dovolj za mala podjetja, vendar bodo trgovine z več sto izdelki morda želele posneti dodatne informacije. Večina drugih platform za dodajanje izdelka potrebuje več polj, kar je lahko neprecenljivo organizacijsko orodje.
Sledenje pošiljkamPartnerji z večjimi ladjarji in sledilnimi paketi po vsem svetu.
CRM funkcijeCRM funkcije lahko nastavite, kakorkoli želite. Stranke vas lahko neposredno pokličejo ali pošljejo po e-pošti ali pa uporabijo sistem vozovnic.
Predloge in temeIzbirate lahko med stotinami brezplačnih tem. Obstaja veliko stilskih možnosti in lahko prilagodite vsako izmed njih.
Integracije in dodatkiWix ima večino integracij, ki bi jih želeli na spletnem mestu. Teme so pripravljene na družabnih medijih in enostavno je nastaviti možnosti plačila. Vse druge funkcije lahko dodate tako, da obiščete trgovino z aplikacijami. Wix omogoča zelo enostavno integracijo dodatkov v samo nekaj minutah.
Mobilna e-trgovinaMedtem ko spletna mesta ne reagirajo, so opremljena z mobilnimi napravami. Spletna mesta se ne bodo prilagodila, če spremenite velikost brskalnika. Kupci pa vam bodo trgovino lahko ogledali na kateri koli napravi. To ni idealno, vendar kljub temu omogoča trženje na ogromnem mobilnem trgu.
Spletno gostovanjeBrezplačno spletno gostovanje na oblaku. Vsi vaši podatki so varno shranjeni in lahko se zanesete na njihove zmogljive strežnike.
Trgovina z aplikacijamiWix App trgovina je zelo impresivna. Iščete lahko po tisočih brezplačnih in premium aplikacij. Nihče ne uporablja aplikacij, kot je Wix. Vsa najboljša orodja so vam na voljo na dosegu roke.
BloggingZa dodajanje bloga na vaše spletno mesto potrebujete le nekaj klikov. V urejevalniku blogov lahko preprosto pišete, urejate in objavljate objave. Lahko celo napišete več objav in jih načrtujete za objavo. Urejevalnik vam omogoča tudi dodajanje video posnetkov in slik. Vaš blog bo videti odlično in pomagal pritegniti bralce in stranke.
SEO in trženjeWix ponuja vsa orodja za SEO in trženje, ki jih boste potrebovali. Na nadzorni plošči lahko nadzirate opise strani, naslove in oznake strani. Brezplačna aplikacija SEO ponuja tudi čarovnika, ki vam pomaga pri ključnih besedah. Če niste prepričani, kako izboljšati uvrstitev v iskalnikih, izkoristite interaktivne vadnice. Ta orodja so presenetljivo temeljita.
GlasilaVečina predlog ima obrazce za prijavo na glasilo. Hitro lahko začnete sestavljati seznam e-poštnih sporočil in z lahkoto pošiljati promocijska glasila.
Varnostne funkcijePri nastavitvi varnosti Wix je nekaj manjših pomanjkljivosti. Wix nima potrdila SSL. To pomeni, da so stranke ob nakupu preusmerjene na varno stran. Kadar koli bodo kupci usmerjeni stran od vašega spletnega mesta; obstaja večja možnost izgube prodaje. Stranke morda ne bodo zaupale, da so njihovi podatki varni in da jih ne shranjujejo. Odjava je popolnoma varna, vendar lahko nekatere stranke odvrnejo.
Certifikacija PCIWix je združljiv s sistemom PCI.
Ustvarjanje vsebineDodajanje izdelkov in ustvarjanje novih vsebin je zelo enostavno. Povleci in spusti urejevalnik je eden najboljših. Podvajanje predlog za več strani je lahko težavno. Sicer je postopek oblikovanja povsem intuitiven in kot nalašč za začetnike.
Darilni boniZ Wixom lahko prodajate darilne bonove in ustvarjate kupone in kode za popust. Za promocijo izdelkov ali posebne prodaje je potrebnih le nekaj klikov.
Možnosti plačilaSeznam razpoložljivih procesorjev plačil tretjih oseb je razmeroma kratek. Dobra novica je, da Wix podpira nekatere vodilne v industriji. Lahko uporabljate PayPal, Skrill, Authorize.net in nekatera druga velika imena. Za dodatne možnosti plačila boste morali nekaj iskati v trgovini z aplikacijami.
Davki in odprema KalkulatorjiTe pristojbine se samodejno obračunajo ob odjavi. Ni vam treba skrbeti, da boste morali ustvarjati te podatke za vsako prodajo.
PoročilaUstvari poročila, ki bodo pomagala vizualizirati uspešnost in izmenjati podatke.
Statistika spletnega mestaWix uporablja Google Analytics za sledenje uspešnosti vašega spletnega mesta. To je eno najbolj cenjenih in cenjenih orodij za analitiko. Tu je le nekaj stvari, ki jih lahko spremljate:
 • Koliko ljudi obišče vaše spletno mesto v katerem koli obdobju
 • Kako dolgo obiskovalec ostane na spletnem mestu
 • Če so povratni obiskovalci
 • Njihova lokacija
 • Katere strani so obiskali
 • Kako so prišli do vaše strani

Vse te informacije je mogoče uporabiti za osredotočanje na marketinška prizadevanja. Če niste ljubitelj Googla, lahko trgovino z aplikacijami nakupujete za druge programe. Izbira je vaša. Oglejte si toliko ali malo podatkov, ki jih želite, in jih uporabite za izboljšanje poslovanja.

Načrti & Cenitev

Wix ponuja cenovno ugodne in vnaprej določene cene. Ni vam treba skrbeti za skrite pristojbine. Za začetek, se prijavite na 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje. Vse, kar potrebujete, je e-poštni naslov. Kreditna kartica ni potrebna. Tako boste lahko spoznali urejevalno in skrbniško nadzorno ploščo. Prav tako si lahko podrobneje ogledate teme in trgovino z aplikacijami.

Cene paketov

Začnete lahko le za 4,08 USD na mesec. Ta osnovni načrt vam omogoča, da gostite domeno in zgradite odlično spletno mesto. Največja pomanjkljivost je, da bo vaše spletno mesto prikazovalo oglase in logotipe blagovnih znamk Wix. Če želite odstraniti te označevalce blagovnih znamk, lahko za kombinirani paket plačujete 9,25 USD na mesec.

Spletne trgovine se bodo želele odločiti za paket e-trgovine. Stane 16,17 USD na mesec in ima naslednje funkcije:

 • Enoletno brezplačno gostovanje domen
 • 300 USD vredni oglaševalski boni
 • Dve brezplačni premijski aplikaciji
 • 20 GB prostora za shranjevanje
 • 10 GB pasovne širine
 • Google Analytics

To bi moralo biti veliko za večino podjetij. Vendar lahko nadgradite na VIP načrt za 24,92 USD na mesec. Ta načrt ima poleg neomejene pasovne širine prednostno podporo. Celo ta načrt najvišjih ravni je cenovno nižji od paketov srednjega razreda na večini platform. Wix je izredno ugoden in po konkurenčnih cenah.

Plačajte naročnino vsak mesec ali prihranite denar z nakupom celo leto vnaprej. Prihranki se razlikujejo po načrtu, vendar znašajo od 30 do 45%.

Pomoč strankam

Medtem ko najdražji cenovni paket ponuja prednostno podporo, lahko uporabniki pričakujejo dostojno storitev za stranke na kateri koli ravni paketa. Največja težava je, da ne ponujajo funkcije za klepet v živo ali e-poštnega sistema. Lahko pokličete na številko 800, vendar je najbolje, da načrtujete povratni klic. Tako preprečite izgubo časa na čakanju.

Na srečo obstaja veliko drugih krajev, na katere se lahko obrnete po pomoč. Začnite z obiskom strani za podporo Wixu. Tu najdete seznam pogostih vprašanj in pogostih vprašanj. Obstaja tudi forum skupnosti in video vaje za pomoč. Težave in pomisleke lahko objavite tudi na njihovih straneh družbenih medijev.

Čeprav je lepo imeti nekaj različnih načinov za stik s podporo, se zdi, da sistem deluje za Wix in njihove stranke. Platforma ima izjemno pozitivne ocene podpore strankam. Odzivi so relativno hitri, predstavniki pa dobro in vljudni. Wix je tako enostaven za uporabo, da se podpora uporablja predvsem za tehnična vprašanja, ki bi morala biti malo in med njimi.

Še ena odlika je dostop do salona Wix. To je prostor za sodelovanje v New Yorku. Če potujete, lahko bivalni prostor uporabite za opravljanje poslov in povezovanje z drugimi uporabniki Wixa. Prostor lahko celo rezervirate za posebne dogodke. Vse brezplačno.

Enostavnost uporabe

Wix vodi paket, ko gre za enostavnejšo uporabo. Ne samo da ponuja urejevalnik povleci in spusti, ampak ponuja tudi enega najbolj uporabniku prijaznih in intuitivnih urednikov doslej. Vsa orodja, ki jih potrebujete, so vidno prikazana in navigacija med zasloni je enostavna.

Ni nobenega razloga, da bi vedeli katero koli kodiranje. Tudi začetniki lahko ustvarijo napredna in profesionalna spletna mesta za e-trgovino, strokovni oblikovalci pa bodo cenili vmesnik. Če kdaj potrebujete pomoč, lahko hitro dostopate do pomoči, ne da bi zapustili urejevalnik. Kar zadeva uporabniško izkušnjo, je Wix zagotovo najboljši.

Zaključek

Če želite izbrati programsko opremo za e-trgovino Wix za izgradnjo spletne trgovine?

Če nameravate voditi majhno podjetje in ste novinec, ko gre za oblikovanje, potem da. Vsekakor ja. Po drugi strani pa obstajajo področja, na katerih Wix preprosto ni kos podpori velikih podjetij. To je po zasnovi. Preprostost je v središču tega, zaradi česar je to odlična platforma, kar pomeni tudi, da morda ni najboljši za bolj zapletene transakcije in procese.

Čeprav je na voljo nekaj področij za izboljšanje, je Wix ena najbolj uporabniku prijaznih in celovitih platform e-trgovine. Prav tako je osvežujoče videti podjetje, ki se zdi resnično vloženo v izboljšave in ponuja cenovno ugoden izdelek, ki ne zahteva, da žrtvujete funkcije za stroške.

Ne glede na to, ali ste strokovni oblikovalec ali popolnoma začetnik, boste zagotovo uživali v urejevalniku povleci in spusti. Združite to z elegantnimi predlogi in sestavljanjem profesionalnega spletnega mesta še nikoli ni bilo lažje. Wix je odlična izbira za mala podjetja in obljublja, da bo še naprej izboljševal.

Primerjaj

Wix e-trgovina

91

Shopify

96

BigCommerce

95

Volzija

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map