uCoz Pregled 2016


uCoz

Obiščite spletno mesto

8.9


Ocena AWA

uCoz

uCoz je rusko podjetje, ki se je leta 2005 predstavilo kot svetovni večjezični graditelj spletnih strani s poudarkom na zadovoljstvu uporabnikov, ki imajo malo izkušenj, in ponuja veliko možnosti. uCoz trdi več kot milijon spletnih strani, ki so namenjeni tako neizkušenim uporabnikom kot naprednim oblikovalcem, ki si želijo več nadzora.

Prednosti

 • Paket vsestransko vključen
 • Neskončne funkcije za e-trgovino
 • Na voljo je kodiranje HTML / CSS
 • Več kot 250 predlog, med katerimi lahko izbirate
 • Podpira 15 jezikov

Slabosti

 • Uporabniški vmesnik zahteva nekoliko krivuljo učenja
 • Nekatere funkcije so posebej cene
 • Spletno mesto uCoz bi lahko koristilo malo dela
 • Težko je najti nekatere posebne uCoz funkcije spredaj

Pregled

 • Spletna stran: www.ucoz.com
 • Sedež: Rusija
 • Leto ustanovitve: 2005
 • Zaposleni: 100+
 • Gosta spletna mesta: 1.500.000+
 • Kategorije: Programska oprema za izdelavo spletnih strani
 • Jeziki: Angleščina, nemščina, ruščina, francoščina, španščina, portugalščina, švedščina, poljščina, madžarščina, ukrajinka, armenščina, arabščina, romunščina 

UCoz ponuja preprostost, fleksibilnost in uporabnost ter brezplačen načrt za stranke, ki jih naredijo sami. Obstajajo funkcije za podporo malim podjetjem in velikim e-poslovanjem. Platforma ponuja vmesnik na nadzorni plošči za nastavitev in urejanje.

Čeprav ni tako preprost kot nekateri njegovi konkurenti, je urejanje povleka in spuščanja uCoz potrebno nekaj navaditi. Ima svojo logiko, ki se je dokaj hitro nauči. uCoz najde moč v funkcijah, vključno z zmožnostjo, da uporabniki prevzamejo popoln nadzor v HTML in CSS, če želijo. uCoz ponuja tri možnosti oblikovanja: oblikujte svojo, uporabite brezplačno predlogo teme ali plačajte premijsko.

Kdo je uCoz priporočen za?

Izdelovalec spletnih strani uCoz priporočamo posameznikom, strokovnjakom za majhna podjetja, lastnikom velikih podjetij in oblikovalcem spletnih strani, ki gradijo mesta za druge.

uCozovo področje fokusa / posebnosti

uCoz je osredotočen na preprostost, vendar napredno prilagajanje pri izdelavi spletnih mest, ki ga naredite sami. Ponuja dodatno sposobnost urejanja in upravljanja kode za tiste z naborom spretnosti. uCoz specialitete vključujejo vsestranskost, obsežne funkcije in možnosti prilagajanja skupaj z več jeziki. Na voljo je v paketu z nekaterimi notranjimi programi (uKit, uShop, URan in uID) za domača podjetja in trgovine.

uCoz-ove tehnične specifikacije / omejitve

Tehnični podatki za uCoz vključujejo široko paleto predlog in vse standardne možnosti graditelja spletnih mest, ki ga naredite sami. Ima velik nabor funkcij za podporo različnim potrebam podjetij, pa tudi raznoliko stopnjo usposobljenosti oblikovalcev. Tudi tisti, ki želijo prilagoditi kodo, imajo priložnost v urejevalniku HTML.

Glede omejitev je uCoz vmesnik nekoliko bolj zapleten kot nekateri njegovi konkurenti v prostoru za izdelavo spletnih strani. Možnost brezplačnega spletnega mesta je nekoliko omejena in verjetno podpira samo osnovne potrebe spletnega mesta. To je odličen začetek.

Ali obstaja ustrezna prilagodljivost / prostor za rast?

UCoz ponuja enega od petih načrtov cenovnih cen ali brezplačnega računa za večino spletnih podjetij. Lastniki trgovin in lastniki majhnih podjetij se lahko zlahka premaknejo v načrt cen, ki podpira njihovo poslovanje, ko se širi.

Kakšna je garancijska politika MoneyBacka?

Čeprav na spletnem mestu ni garancije za vračilo denarja, uCoz ponuja osnovno spletno mesto za življenje, s katerim lahko preizkusite vode.

Kaj je uCozov ugled?

uCoz ima zaradi svoje prilagodljive platforme dober ugled med obema začetkom naprednih uporabnikov. Ponuja veliko funkcionalnosti in enega najboljših večjezičnih paketov z relativno nizkimi stroški. Uvršča se podobno kot nekateri boljši gradniki spletnih mest v svojem razredu, vključno z Wixom, Weeblyom in Websom (s 4 do 5 zvezdicami).

Partnerski program za stranke

uCoz ponuja skromen partnerski program, v katerem uporabniki objavijo povezavo uCoz in zaslužijo 5 centov, ko se uporabniki registrirajo preko povezave in ustvarijo spletno stran. Poleg tega, če ta napotnica plača katero koli od plačanih storitev uCoza, stranke prejmejo 20% teh plačil.

Zakaj izbrati uCoz?

uCoz ponuja trdno platformo, ustrezno funkcionalnost, brezplačen ali cenovno ugoden načrt in nekaj predlog. Začetniki lahko upravljajo vrste uCoz in programerje, kot so dodane možnosti prilagajanja. Sama spletna stran uCoz predstavlja nekaj drsenja po strani, več oken in besedilnih izzivov, vendar to niso postanki.

Ključne funkcije

 • Več kot 250 osebnih in poslovnih predlog
 • Standardna do odzivna mobilna navigacija
 • Integracija prehodnega plačilnega prometa
 • Gradnja mobilnih spletnih mest
 • Integracija družbene skupne rabe
 • Integracija Google Analytics
 • Gradnja mobilnih spletnih mest
 • Širok izbor modulov za oblikovanje
 • HTML / CSS urejevalnik
 • Lastniško orodje za zaslužek
 • Nabor orodij za e-trgovino
 • Integracija Google Maps

Razsodba industrijskih strokovnjakov za uCoz

Strokovnjaki spletnega mestaZa strokovnjaki so v bistvu dali enak komentar kot uporabniki. UCoz so potrkali samo za odstranjevanje oglasov na plačanih računih in za ne vključitev in povlečenje in urejanje urejevalnika. Vendar velika večina brezplačnih ustvarjalcev spletnih mest vključuje oglase za pospeševanje njihovega poslovanja. To je običajna praksa in glede terminov so popolnoma pregledni. Dvomil bi tudi o kakršnih koli kritikah v zvezi s pomanjkanjem urejevalnika povleci in spusti. Program preprosto ni zasnovan za ljudi, ki iščejo takšno funkcijo. Že takrat strokovnjaki z veseljem podelijo program 9 od desetih zvezdic.

Skoraj popolna ocena je posledica količine kakovostnih funkcij, ki so priložene uCoz-u. Ne samo, da je enostaven za uporabo in vam omogoča hitro urejanje, ponuja tudi veliko prostora za shranjevanje, veliko podporo in dolg seznam predlog in pripomočkov. uCoz priporočajo tako uporabniki kot strokovnjaki.

 • http://www.pandia.com/website-builder/ucoz.html
 • https://www.comparakeet.com/real-estate-website-builder/ucoz-review/

Pozitivna mnenja in mnenja potrošnikov o uCoz

Zdi se, da tisti z znanjem resnično uživajo v uCozu. Ponuja zelo prilagodljiv dizajn, ki omogoča enostavno prilagoditev vseh vidikov vašega spletnega mesta. Uporabniki so bili zelo zadovoljni s količino razpoložljivih orodij in tem. Izbirate lahko veliko, kar vam bo pomagalo pri gradnji in razširitvi vašega spletnega mesta. Iz enega računa lahko celo upravljate več spletnih mest in enostavno krmarite po skrbniškem in uporabniškem vmesniku. Uporabniki so dali tudi pozitivne pripombe glede orodij za e-trgovino in SEO. uCoz se dobro uvršča tudi pri varnosti, tehnični podpori in praktično vsaki drugi kategoriji. Čeprav zagotovo ni za vsakogar in zahteva nekaj naprednih znanj, uCoz vsekakor močno pokaže. Ljubitelji amaterskih in profesionalnih kodrov si bodo morda želeli podrobneje pogledati.

 • https://www.cmscritic.com/user-review-ucoz-website-builder/

Negativni pregledi in pritožbe potrošnikov na uCoz

Večina pritožb glede uCoz se nanaša na brezplačno različico ali sklicevanje na uporabniku prijazno naravo programa. Medtem ko lahko uCoz brezplačno ustvarite spletno mesto, ne pozabite, da se bo vaša domena končala na ucoz.com in vsebovala oglase za njihovo podjetje. Če želite te elemente odpraviti, se boste morali prijaviti na plačljivo naročnino.

Uporabniki so omenili tudi dejstvo, da uCoz ni posebej prijazen do uporabnika, vendar je to z dobrim razlogom. Je eden redkih ustvarjalcev spletnih strani, ki se trži na kodirnike in profesionalce. Za tiste, ki imajo nekaj tehničnih izkušenj, vam lahko dejansko pomagajo naučiti se kodiranja. Če želite urejevalnik povleci in spusti, nadaljujte z nakupovanjem.

 • http://superbwebsitebuilders.com/ucoz-review/
 • https://www.cmscritic.com/user-review-ucoz-website-builder/

Oblikovanje & Prilagoditev

Možnosti oblikovanja in prilagajanja v uCoz se upravljajo prek vsebinskih modulov in nekaterih notranjih programov (uKit, uShop, URan in uID). Oblikovalci imajo tudi možnost spreminjanja kode. Vmesnik traja prilagoditveno obdobje, da ugotovi, kako deluje, vendar se slogi, barve in umestitve relativno enostavno spremenijo. uCoz ponuja različne možnosti oblikovanja in prilagajanja, vključno s stotimi pripomočki in pripomočki, ki so dovolj enostavni za upravljanje.

ZnačilnostPregled
uCoz PredlogeuCoz ponuja 250 osebnih in poslovnih predlog, med katerimi lahko izbirate, čeprav boste morali, če želite dobiti mobilno predlogo, premakniti načrt, ki temelji na cenah. Pričakujemo, da bodo kmalu na voljo brezplačne odzivne predloge. Uporabniki lahko predloge dobro preklopijo po začetku urejanja in obstajajo možnosti za osebne, poslovne in spletne trgovine.
 • Raznolikost in kakovost šablon in palete barv.Z več kot 250 predlogami, ki jih lahko izbirate, je paleta sprejemljiva, predloge pa se zdijo sodobne. Predloge so tudi prilagodljive tako, da ustrezajo različnim zahtevam oblikovanja.
 • Predizbrane predloge v primerjavi z gradnjo spletnega mesta iz ničuCoz je program, ki temelji na šabloni, vendar tehniki ljubijo, da lahko po želji dodajo ali uredijo kodo v HTML / CSS.
uCoz vmesnikUCoz oblikovalski vmesnik ponuja meni na nadzorni plošči za urejanje, dodajanje elementov in vnašanje vsebine. Čeprav je uCoz specializiran za preprostost, urejanja na platformi niso tako intuitivna pri nekaterih graditeljih v tem razredu.
Možnosti prilagajanja stila straniuCoz se uvršča dobro glede personalizacije in prilagoditve. To je zato, ker obstajajo izbire oblikovanja, veliko predlog, vsebinskih modulov in dostop do vnosa in urejanja kode. Nekateri vsebinski moduli uCoz vključujejo urejevalnik strani, forum, novice o spletnem mestu, knjigo gostov, blog, spletne ankete, e-trgovino in foto albume.
 • Izbira oblikovanja za personalizacijo uCoz ima nekaj načinov oblikovanja: ustvarite svojo, uporabite brezplačno temo ali kupite bolj vsestransko temo. Z vsakim od njih je spletno mesto mogoče prilagoditi.
 • Svoboda premikanja, spreminjanja velikosti in urejanja vsebineuCoz omogoča preprosto urejanje, premikanje, spreminjanje velikosti in brisanje vsebine ali elementov, ko ste navajeni na vmesnik.
 • Ali obstaja dostop do kode HTML / CSS?Zelo želena možnost dodajanja in nastavitve kode je na voljo na uCoz.
 • Uporabniški vmesnik za vizualno urejanjeMožnosti vizualnega urejanja v uCoz se izvajajo prek nekaterih interaktivnih modulov (ali spletnih aplikacij)

UCoz oblikovalcem so všeč možnosti prilagajanja stila strani, skupaj z možnostjo kodiranja in izbiranja med več desetimi dodatki in vtičniki.

Navigacija po spletnem mestuPredloge uCoz ponujajo standardne možnosti za navigacijo po spletnem mestu ali tiste, ki imajo nekaj izkušenj, lahko dodajo več ravni, vključno s podstrani. Pričakujte odzivno mobilno navigacijo ter pravilno predlogo, ki morda zahteva enega od plačljivih načrtov uCoz-a.
Upravljanje vsebineuCoz namerava upravljanje vsebin enostavno. Glede na vgrajene možnosti oblikovanja, ki so na voljo na tej platformi, je upravljanje z vsebino dokaj prilagodljivo. Vključite novice, članke, sporočila na forumu, fotografije, izdelke v spletni trgovini in drugo. Nastavite dovoljenja za uporabnika.
Fotografije in galerijeuCoz je zasnovan tako, da oblikuje vašo dinamično galerijo fotografij ali izberete vgrajeno galerijo. Uporabniki lahko tudi spreminjajo slike, dodajajo opise in še več.
Gradnja mobilnih spletnih mestuCoz ima funkcijo za gradnjo mobilnih spletnih mest, tako da lahko obiskovalci in stranke prikazujejo in krmilijo iz skoraj katere koli mobilne naprave. e-trgovina je podprta tudi na mobilnih napravah.
Integracija družbene skupne rabeVključevanje in objavljanje družbenih medijev za graditelja spletnih strani uCoz ne predstavlja težav. Prav tako objavljajte bloge v omrežjih družbenih medijev, vključno s Facebookom, Twitterjem in še več.
Storitve oblikovanjauCoz je tako kot večina graditeljev spletnih mest v tej podskupini narejen tako, da naredi sam. Za tiste, ki iščejo celovite storitve oblikovanja, v katerih je spletno mesto izdelano in razvito za vas, v spletu poiščite oblikovalce spletnih strani s popolno storitvijo in pričakujte, da bodo plačali veliko več.

Lastnosti & Orodja

Plus za uCoz so močne funkcije, ki ustrezajo zahtevam skoraj vseh spletnih osebnih ali poslovnih subjektov, vključno z e-trgovino. S široko paleto notranjih funkcij, dodatkov in modulov novo platformo tako uporabniki kot oblikovalci izkoriščajo. Spodaj je nekaj zanimivosti uCoz:

ZnačilnostPregled
uCoz NastavitevKo odprete spletno mesto uCoz in ugotovite, kako deluje, sčasoma kliknete eno od številnih povezav za ustvarjanje spletnega mesta. Pozvani boste k e-poštnemu naslovu in novemu geslu, ki mu sledi ime domene (če ga imate). uCoz lahko to tudi dobavi. Izbrali boste brezplačno ali plačano zasnovo in postopek se začne
Oblikovanje spletnih straniUCoz v fazi načrtovanja ponuja različne module, ki jih lahko dodate na vaše spletno mesto, in dostopate do razpoložljive nadzorne plošče, da prilagodite svoje strani. Za tiste, ki raje delajo s kodo, je na voljo urejevalnik HTML / CSS.
Globina plovbePredloge uCoz ponujajo standardno globino navigacije, vendar imajo uporabniki prilagodljivost, da dodajo več ravni, da ustrezajo osebnim ali poslovnim potrebam.
Gradniki in aplikacijeTukaj sija uCoz, saj lahko oblikovalci približno dodajo gradnike in module (aplikacije). Nekateri primeri vključujejo foto albume, katalog datotek, ankete, e-poštne forume, rešitve e-trgovine in drugo.
MonetizacijauCoz vključuje lastna vgrajena orodja (uShop itd.) za monetizacijo, ki se bodo dobro vključila v vse standardne zahteve e-trgovine za nakupovanje in plačila.
Statistika obiskovalcevSkriven števec statističnih podatkov na spletnem mestu, ki je zasnovan uCoz, bo prosil lastnike trgovin.
Fotografije, videoposnetki in zvokuCoz ponuja nabor orodij za medije, ki ustreza e-trgovini in drugim vrstam poslovanja. Gre za ustvarjalca spletnih strani, ki je izrezan za e-trgovino in trženje spletnih strani. Uporabniki lahko vključijo seznam predvajanja zvoka.
BlogginguCoz omogoča oblikovalcem, da brez plačane naročnine dodajo modul v obliki spletnega dnevnika. O tem, ali so uporabniki všeč, je malo informacij na voljo, vendar tudi pritožb ni.
Google zemljevidiuCoz uporabnikom omogoča enostavno vstavljanje Google Zemljevidov in drugih zemljevidov.
HTML urejevalnikEna izmed lastnosti uCoz-a je možnost dodajanja in urejanja kode HTML / CSS.
Obrazci in ankete.Izberite uCoz modul za obrazce, ankete in druge elemente ankete
Skladiščni prostorBrezplačna prijava prejme 400 MB, medtem ko naročniki plačujejo od 1 GB do 10 + GB v petih razumnih načrtih.
Orodje za glasiloČeprav ni pravega orodja za novice, lahko uporabniki uporabnikov uCoz na nadzorni plošči vstavi svoje oblikovanje po meri za nastavitev in izvajanje pošiljanja novic.
Podpora forumu.uCoz ponuja forum modul za oblikovalce spletnih strani in forum v uCoz Skupnosti za poizvedbe in odgovore strank.
E-trgovina / Spletna trgovina.e-trgovina, uCoz ponuja vgrajene funkcije e-trgovine, ki jih lastniki trgovin zahtevajo. Naročniki bodo morda morali vložiti v model cen „Shop“, da bi dobili vse, kar potrebujejo, vendar je to smiselno. Zdi se, da se lahko vključijo tudi zunanji pripomočki za e-trgovino, kot je Ecwid.
Integracija prehodovStoritve prehodov plačil so velik del ponudbe storitev uCoz-a.
SEO prijazno.Medtem ko funkcija sistemske optimizacije iskalnikov ni omenjena na sistemski turneji uCoz, mora biti tam. Potrebno je nadaljnje testiranje.
Omejen dostop do spletnega mesta (zaščita z geslom)uCoz uporabnikom omogoča prijavo v račun in zaščito gesla za svoje spletno mesto.
Google® AnalyticsuCoz se integrira z Google Analytics, vendar bo oblikovalec moral vstaviti kodo za to delo. Za začetnike bo morda potreben kratek klic s podporo.
Spletna stran Builder SecurituCoz jemlje prijavo, podatke in varnost zelo resno za svojo uporabniško skupnost in stranke
Več jezikovuCoz podpira 15 jezikov, pri čemer mora oblikovalec malce ugotoviti
Mobilna optimizacijaUCoz-ove plačljive predloge zagotavljajo mobilno optimizacijo za uspešen prikaz, navigacijo in nakupe v skoraj vseh napravah.
CDN tehnologijaUCoz nima neposredne izjave o tehnologiji CDN, vendar je milijon uporabnikov očitno, da podpirajo odlično razpoložljivost in zmogljivost.

Načrti & Cenitev

uCoz med svojimi konkurenti ponuja enega najboljših modelov cen. Uporabniki se lahko prijavijo na brezplačni račun za vse življenje z minimalnimi funkcijami ali izbirajo med petimi razumnimi mesečnimi načrti. Tabela cen je na voljo takoj spredaj pod menijem uCoz domače strani.

Na voljo načrti za določanje cen

Seznam funkcij uCoz je velikodušen in precej dolgotrajen, zato obiščite spletno tabelo cen in si oglejte vse prednosti.

 • prost.
 • Minimalno. 2,99 USD na mesec
 • Osnovni. 5,99 USD na mesec
 • Optimalno. 7,99 USD na mesec
 • Največje. 15,99 USD na mesec
 • Trgovina. 9,99 USD na mesec

uCoz ponuja zelo konkurenčne cene z neverjetnim paketom funkcij za vse vključene v večini načrtov. Tu in tam je nekaj dodatnih stroškov.

Upoštevajte naslednje dejavnike glede cen:

 • Ali ponuja brezplačen načrt? Da, vsak lahko ustanovi brezplačni račun za osnovno spletno mesto.
 • Ali obstajajo kakšna preizkusna obdobja ali se zahtevajo pridružitev kreditnih kartic? Začnete lahko brezplačno in se nato premaknete na plačljiv načrt, odvisno od potreb vašega spletnega mesta.
 • Kako dostopni so premium paketi v primerjavi s tekmeci? uCoz ponuja pet cenovno ugodnih načrtov cen, ki so zelo konkurenčni, še posebej za e-trgovino višjega cenovnega razreda in ogromen seznam funkcij.
 • Ali lahko oblikujete profesionalne spletne strani z uporabo samo brezplačne različice? Da, lahko razvijete profesionalno spletno mesto v celoti brezplačno in ga hranite brezplačno. Ni jasno, ali je vaše ime domene vključeno.

Ali se plačilo izvrši mesečno / letno? Na voljo je mesečni plačilni načrt.

Pomoč strankam

uCoz ima obsežen nabor možnosti za podporo strankam, ki so podobne večini graditeljev spletnih mest, ki jih naredite sami. Izberite meni za pomoč znotraj vmesnika ali obiščite spletno mesto za uporabna pogosta vprašanja, forum v skupnosti uCoz in kontaktni obrazec, poslan prek e-pošte. Brez telefonske številke, vendar je to značilno za tovrstne graditelje spletnih strani.

Enostavnost uporabe

uCoz je sorazmerno preprost graditelj spletnega mesta, ki ga naredite sami. Medtem ko so nekateri gradbeniki morda lažji za uporabo, ima uCoz kratko krivuljo učenja. To je narejeno za katero koli raven znanja, lažje pa prilagodite tistim, ki imajo izkušnje s kodo. Nastaviti je enostavno, ocene strank pa so dobre. Spletno mesto za e-trgovino bo potrebovalo nekaj več raziskav in načrtovanja za postavitev in vzdrževanje.

Enostavnost vmesnika. UCoz vmesnik ocenjuje medij za vmesnik za urejanje nadzorne plošče. Ne bi rekel preprosto, a tudi ne izredno težko.

Primerno za začetnike / napredne uporabnike. To je lepota uCoza. Zdi se, da pritegne tako začetnike, ki potrebujejo osnovno spletno stran, kot tudi izkušene oblikovalce, ki želijo prilagoditi s kodo – in cena je prava.

Obdrži nadzor nad spletnim mestom ves čas. Oblikovalci / naročniki prejemajo popoln nadzor nad svojo spletno stranjo v varni prijavi na uCoz.

Pomoč v urejevalniku. Zdi se, da obstaja nekaj pomoči v urejevalniku in množica drugih možnosti pomoči za nove in napredne uporabnike, vključno z menijem za pomoč.

uCoz je konkurenčen ustvarjalec spletnih strani, ki je dokaj enostaven za uporabo in ponuja neskončne vgrajene in zunanje funkcije in module za doseganje vsakega, ki ga spletno mesto morda potrebuje.

Zaključek

uCoz se uvršča visoko v razred graditeljev spletnih mest, ki jih naredi sam, še posebej za mala podjetja in lastnike trgovin. uCoz podpira 15 jezikov in pet razumnih cen za razširljivost. Za začetek ali dolgoročno ponudbo je na voljo brezplačno osnovno spletno mesto.

Ta platforma je privlačna tako za novince kot za napredne uporabnike – saj ponuja tako predloge kot predloge na osnovi šablona in brezplačne oblike. Nabor funkcij je ogromen, če nimate nič proti temu, kako bi nekatere od njih delovale. Tukaj je lep tisk uCoz:

uCoz je močan in vsestranski graditelj spletnih strani v svojem razredu. Podpira približno katero koli vrsto in obseg spletnega mesta, ki ga lahko kdo potrebuje. Ponuja funkcionalnost, velik nabor funkcij in poštene načrte za sprejemanje uporabnikov po vsem svetu.

Obstaja dobra ocena za tega ustvarjalca spletnih strani, vendar nekaj skrivnosti glede podrobnosti podrobnosti funkcij in postopka. uCoz se zdi odlična možnost za povprečnega oblikovalca, brezplačna možnost pa je privlačna za preizkušanje, ali preverite, ali se ujema z vašo stopnjo usposobljenosti in potrebami vašega spletnega mesta.

Primerjaj

uCoz

89

Wix

96

Weebly

95

Kvadratni prostor

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map