PrestaShop pregled 2016


PrestaShop

Obiščite spletno mesto

8.9


Ocena AWA

PrestaShop

PrestaShop je odprtokodna nakupovalna košarica, ki je bila predstavljena leta 2007. Danes ima pisarne v Miamiju in Parizu, ki gostijo več kot 100 razvijalcev. Platforma ima mednarodni doseg z več kot 250.000 kupci z vsega sveta. Kot odprtokodni izdelek je v nenehnem stanju razvoja in izboljšav. Preberite naš pregled PrestaShop spodaj.

Prednosti

 • Neomejeno izdelkov in kategorij
 • Enostaven za namestitev in nastavitev
 • Enostaven za nalaganje datotek
 • Prilagoditev predloge v živo

Slabosti

 • Težko podaljšati
 • Dragi moduli
 • Ni primerno za velika podjetja
 • Nečitljive teme

Pregled

 • Spletna stran: www.PrestaShop.com
 • Sedež: Pariz, Francija
 • Leto ustanovitve: 2007
 • Kategorije: Spletna trgovina Builder

Prednost uporabe odprtokodne platforme je ta, da lahko začnete brezplačno. Programsko opremo lahko prenesete v samo nekaj sekundah. Ni vam treba vključiti niti svojega e-poštnega naslova. Po drugi strani ste odgovorni za registracijo domene, povezovanje s strežnikom gostovanja in skrb za druge potrebne naloge nastavitve.

Plačane platforme bodo to opravilo za vas, toda s PrestaShopom morate te korake narediti sami. Čeprav obstaja vodnik za začetek in priporočene storitve gostovanja, je ta postopek morda nadvse za vsakogar z omejenimi tehničnimi izkušnjami.

Za koga je PrestaShop namenjen?

Uporabniki spadajo v dve kategoriji:

 1. Tisti, ki imajo tehnično znanje in izkušnje za postavitev spletnega mesta in opravijo nekaj načrtovanja.
 2. Tisti z denarjem in sredstvi najamejo razvijalce in druge strokovnjake, da se odpravijo v trgovino.

Če ste popolnoma novi v e-trgovini, bo PrestaShop naenkrat veliko začel. Za tiste, ki z znanjem ali viri v celoti uporabljajo PrestaShop, obstajajo jasne prednosti. Vaša trgovina bo popolnoma prilagodljiva. Vsako orodje ali funkcijo lahko dodate integraciji tretjih oseb.

Področja fokusa

PrestaShop je edinstven to, da lahko vsak razvijalci ustvari dodatek in prispeva k programski opremi. To pomeni, da je za izgradnjo in izboljšanje platforme odgovorna celotna skupnost. Obstaja veliko več potenciala za rešitve v realnem času.

Omejitve

Ponovno je velika pomanjkljivost ta, da boste morali v prvotno namestitev vložiti več časa in denarja. Večina dodatkov je opremljena s cenovno ceno in stroški se lahko hitro kopičijo. Programska oprema je morda brezplačna, toda pridobiti spletno mesto točno tako, kot ga želite, ne bo.

Prilagodljivost

Ni omejitev, kako veliko lahko vaše spletno mesto in vaše podjetje raste. Odvisno je samo, da izberete prave plačilne prehode in druga orodja, ki vam bodo omogočila razširitev. Popolnoma razširljivo spletno mesto se sliši privlačno, vendar ne pozabite, da veliko funkcij ni avtomatiziranih. Če boste prerasli vitalno lastnost, boste morali iskati in vključiti novega ponudnika.

Ugled

Uporabniki in razvijalci so program PrestaShop dobro sprejeli. Programi odprtega koda se opirajo na skupnost ali razvijalce. Vendar pa ni vsaka skupnost kohezivna in zanesljiva. S PrestaShop lahko uživate v skupini uporabnikov in forumih, ki nudijo koristne informacije. V tem pogledu je PrestaShop uspel premagati nekatere pogoste težave, povezane s programi z odprtokodno kodo.

Nagrade

2010 in 2011 Packt Publishing Open Source Awards

Ključne funkcije

 • Neomejeni prevozniki
 • Prilagodite polja izdelkov
 • Naročanje na RSS Feed
 • Aktivacija modula z 1 klikom
 • WYSIWYG urejevalnik
 • Prilagodite statuse naročil
 • Vnaprej določena sporočila o naročilu
 • Nadzorna plošča Google Analytics v realnem času
 • Podpira več valut in jezikov
 • Namenski URL
 • Integrirana orodja za napovedovanje
 • Samodejna nadaljnja e-poštna sporočila

Razsodba industrijskih strokovnjakov za PrestaShop

Platforma za e-trgovinoNaposled strokovnjaki PrestaShop zelo priporočajo. Program je pohvaljen kot ena najboljših odprtokodnih možnosti na trgu in je kot nalašč za večja podjetja. Ena previdna beseda je, da PrestaShop morda ni ideja za manjša podjetja, ki nimajo obsežnega inventarja izdelkov. Manjša podjetja, ki poskušajo zmanjšati režijske stroške, medtem ko vlagajo v rast, lahko ugotovijo, da dodatni stroški, povezani s PrestaShop simple, niso vredni nobenih potencialnih koristi.

Zunaj morebitnih stroškovnih vprašanj kritiki ne morejo povedati nič drugega kot pozitivne stvari o PrestaShopu. Tu je nekaj poudarkov:

 • Eleganten in dobro organiziran armaturno ploščo.V “back officeu” se izognemo pretiravanju, kar je pogost problem med programi e-trgovine. Med različnimi meniji in stranmi je enostavno krmariti, da bi našli tisto, kar potrebujete.
 • Pomembna orodja za poročanje.Statistika uspešnosti spletnega mesta si lahko ogledate v trenutku, ko odprete nadzorno ploščo.
 • Uporabnikom prijazna orodja za upravljanje zalog.Dodajanje izdelka je enostavno in lahko vključuje toliko podrobnosti, kot bi želeli. Skrbiš za popoln nadzor.

Morda je najboljša novica o PrestaShopu ta, da se bo izboljšal šele, ko bodo razvijalci z vsega sveta še naprej izboljševali.

  • http://www.merchantmaverick.com/reviews/prestashop-review/
  • https://reviews.financesonline.com/p/prestashop/#review
  • https://www.cmscritic.com/prestashop-review/
  • 20. april 2016

Pozitivni ocene in mnenja potrošnikov na PrestaShopu

Med strankami, ki imajo znanje in vire za upravljanje PrestaShopa, so ocene zelo pozitivne. Raziskava na različnih spletnih mestih z ocenami kaže, da program pogosto dobi od 8 do 9 zvezdic in ima na stotine pozitivnih omemb na spletnih straneh družbenih medijev.

Tu je nekaj funkcij, ki so najpogosteje omenjene v pozitivnih ocenah:

 • Teme: PrestaShop ponuja številne privlačne teme, ki jih je mogoče popolnoma prilagoditi. Lahko začnete s trdno podlago, preden vam sploh ni treba skrbeti za spremembe.
 • Moduli: S PrestaShop-om lahko kupite praktično kateri koli modul (ali aplikacijo) in razširite funkcionalnost svoje trgovine. Na voljo so praktično vsa glavna imena.
 • SEO orodja.Potrošniki, ki so prešli na PrestaShop, poročajo o opaznem povečanju organskega prometa iz iskalnikov.

Spet so bili tisti, ki so se zavedali, kaj je potrebno za delovanje PrestaShopa, nad programom pretirano zadovoljni.

Negativni pregledi in pritožbe potrošnikov na PrestaShop

Pomembno je omeniti, da je PrestaShop odprtokodni izdelek, ki ga lahko naloži in vzdržuje skupnost razvijalcev z vsega sveta. To pomeni, da je za uspešno vodenje PrestaShop potreben izkušen razvijalec ali podjetje z viri, da najame razvijalca. Za nekatere je potrebna količina tehničnega znanja precejšnja pomanjkljivost za PrestaShop. Pomembno pa je upoštevati, da gre za naravo odprtokodnih programov.

Druga velika pritožba zoper PrestaShop je povezana s stroški. Čeprav je programska oprema brezplačna, boste morda ugotovili, da se različni stroški hitro seštejejo. Med plačevanjem gostovanja, dodatkov in razvijalcem lahko PrestaShop hitro preseže proračun majhnega podjetja.

Na podlagi povratnih informacij potrošnikov bodite pripravljeni vložiti več časa in denarja v izdelavo spletnega mesta prek PrestaShopa kot pri večini konkurentov.

 • http://www.merchantmaverick.com/reviews/prestashop-review/
 • https://reviews.financesonline.com/p/prestashop/

Oblikovanje & Prilagoditev

S PrestaShopom lahko ustvarite spletno mesto iz nič ali uporabite eno brezplačno predlogo za začetek. V nasprotnem primeru boste morali kupiti temo. Na izbiro je veliko elegantnih in profesionalnih predlog. Ne bi smelo biti presenečenje, da so najlepši tudi najdražji. Bodite pripravljeni, da boste plačali nekaj sto dolarjev za resnično elegantno temo.

Namestitev teme lahko nastopi s številnimi izzivi. Če nimate določene ravni tehničnih izkušenj, boste želeli uporabiti pomoč strokovnjaka. To lahko pomeni več stroškov.

PrestaShop je najbolj primeren za tiste, ki imajo veščine kodiranja. Strokovnjak bo lahko poljuben vidik teme prilagodil z nekaj pritiski na tipko. Dobra novica je, da sprednji del vključuje funkcijo urejanja predloge v živo. To orodje vam omogoča urejanje barv, pisav in drugih podrobnosti. Prav tako je upravljanje z vsebino razmeroma enostavno. Ko so kosti mesta vzpostavljene, je dodajanje opisov in slik intuitivno.

Gradnja mobilnih spletnih mest

Ko izbirate temo, se prepričajte, da iščete odzivne možnosti za mobilne naprave. Niso vse teme mobilne in prijazne. Prihranite si glavobol, tako da začnete z odzivno temo, ki se bo prilagodila velikosti brskalnika in bo videti dobro v kateri koli napravi. Ko urejate spletno mesto, lahko vidite, kako bo izgledalo vaše spletno mesto v različnih vrstah naprav.

Socialna skupna raba

Morda boste našli brezplačen dodatek za skupno rabo v družabnih omrežjih, vendar je verjetno, da boste morali to funkcijo dodati na svoje spletno mesto. Bodite pripravljeni porabiti nekaj denarja za dodatke. Brez njih ne bi imeli veliko na poti do marketinških orodij.

Storitve oblikovanja

Večina podjetij bo želela vlagati v storitve oblikovanja. Najem samostojnega sodelavca bo odvisen od vas. PrestaShop ne ponuja storitev oblikovanja. Morda boste želeli obiskati forum skupnosti in vprašati za priporočila.

Lastnosti & Orodja

ZnačilnostPregled
Nastavitev spletne trgovineČe želite dobiti programsko opremo, morate samo obiskati spletno mesto PrestaShop in kliknite nalaganje. Od tam se lahko stvari zapletejo. Za uspešno zagon trgovine boste morali dodati kontrolni seznam različnih izdelkov. Če niste prepričani, kje najti varno gostovanje ali kateri prehod za plačila bo najbolje deloval za vas, je ta postopek lahko zastrašujoč.
Pasovna širina in shranjevanjeTo je odvisno od izbrane storitve gostovanja.
Vtičniki in dodatki za nakupovalno košaricoNa trgu dodatkov PrestaShop je preko 5000 možnosti in štetje. Lahko najdete kateri koli pomemben program in odkrijete manj znane možnosti za dokončanje spletnega mesta.
Upravljanje naročilEna izmed prednosti PrestaShop je elegantna nadzorna plošča in skrbniška plošča. Zasnova zadnjega dela omogoča preprosto upravljanje vsakodnevnega vodenja vašega podjetja. Platforma ponuja tudi robustno poročanje in statistiko, ki lahko pomaga pri upravljanju naročil. Bistvene in podrobnejše informacije o naročilu so jasno prikazane na armaturni plošči.
Upravljanje zalogOrodja za upravljanje zalog so prav tako ostra in impresivna kot orodja za upravljanje naročil. Mogoče je veliko področij, na katerih se odločite za integracijo dodatkov, vendar so možnosti, da bodo vgrajena orodja za upravljanje več kot dovolj.
Sledenje pošiljkamNastavitev možnosti pošiljanja prek glavnih prevoznikov je zelo enostavna. Lahko celo ponudite brezplačno pošiljanje, začenši z določeno ceno. Za začetek potrebujete le nekaj sekund.
CRM funkcijePrestaShop ima orodja za upravljanje strank za integracijo. Za mala podjetja in startup podjetja bi moralo biti več kot dovolj za reševanje vprašanj in zagotavljanje zanesljivih storitev za stranke. Če želite bolj celovit sistem upravljanja, boste morali nakupovati na trgu.
Predloge in temePrestaShop ponuja eno brezplačno temo. Dovolj je, da začnete, če poznate kodo. V nasprotnem primeru boste želeli investirati v nakup teme. Ko začnete brskati, boste opazili široko paleto možnosti. Medtem ko zagotovo obstaja nekaj pravih duda, lahko najdete resnično impresivne in lepe teme.
Integracije in dodatkiObstaja tona izbire. Če želite dobiti izdelke najvišje kakovosti, poiščite ugledne blagovne znamke ali certificirane programe. To bo zagotovilo določeno raven kakovosti in vam prihranilo nekaj časa in denarja.
Mobilna e-trgovinaTeme so oblikovali drugi razvijalci, kar pomeni, da ni nabora standardov. Nekatere teme so odzivne. Nekateri niso. Prebrati boste morali droben tisk, da boste izbrali temo, ki je mobilna in odzivna.
Spletno gostovanjeNe pozabite, da za razliko od drugih platform gostovanje ni vključeno. Če želite nekaj predlogov, obiščite modul gostovanja v razdelku za storitve. V nasprotnem primeru ste sami, ko gre za izbiro ponudnika.
Trgovina z aplikacijamiV trgovini z aplikacijami lahko hitro iščete po kategorijah ali ključnih besedah. Namestitev z enim klikom je tudi odlično orodje, ki integracijo naredi lahek.
BloggingZ vsemi odličnimi orodji za upravljanje, ki jih ponuja PrestaShop, bi si mislili, da bodo vključevali tudi preprosto funkcijo spletnega dnevnika. Ne preveč. Pravzaprav lahko dodajanje bloga stane več kot 100 dolarjev. To se zdi malo smešno, še posebej, če razmišljate o vseh brezplačnih programih za blog.
SEO in trženjeKo dodate izdelke, boste lahko vključili meta naslove in opise ter URL-je po meri. Vsako trženje, ki presega to, bo treba opraviti s programom tretjih oseb. Ponovno s programom odprte kode pričakujte, da bo pogosto obiskal njihovo tržnico in kupil dodatke.
GlasilaSlaba novica je, da boste morali dodati program ali modul za pošiljanje poročil. Dobra novica je, da je veliko zanesljivih aplikacij do določenega števila uporabnikov brezplačno. Morali bi biti sposobni pošiljati novice 2.000 strankam, ne da bi morali plačati niti denarja.
Varnostne funkcijeBodite prepričani, da svoje raziskave, ko gre za varnost. Vaš ponudnik gostovanja bi moral ponuditi veliko zaščite, a s spletnim mestom za e-trgovino želite biti še posebej pozorni. Dobro informirane stranke bodo pred ponudbo podatkov o svojih kreditnih karticah poiskale določene varnostne lastnosti. Morda bi bilo vredno naložiti v varnostno naročnino prek tržnice PrestaShop.
Certifikacija PCIV bistvu bo vsak prehod za plačila, ki ga izberete za dodajanje, certificiran po PCI.
Ustvarjanje vsebineDodajanje izdelkov in vsebine v PrestaShop je enostavno, ne da bi bilo preveč osnovno. Za vodenje evidence lahko vključite veliko ustreznih podrobnosti o izdelku. Nobeno od polj ni obvezno, zato se vam ne bo zdelo, kot da samo vnašate podatke. Prilagodite vsak izdelek z informacijami, ki so ključne za vaše podjetje.
Darilni boniMožnost ustvarjanja bonov in darilnih bonov je eno redkih vgrajenih trženj
Možnosti plačilaPrestaShop ponuja impresivno število možnosti brezplačnega plačila. Med drugim lahko uporabljate PayPal, Stripe in Skrill. V trgovini z aplikacijami lahko izbirate med približno 215 možnostmi plačila. Dobra novica je, da PrestaShop vsebuje vodnik za nastavitev za pomoč uporabnikom.
Davki in odprema KalkulatorjiEdina pomanjkljivost teh standardnih orodij je, da boste morali obiskati dve ločeni strani znotraj nadzorne plošče. Razume se, da ne gre za sklenitev pogodbe, ampak tudi nima popolnega smisla. Zdi se dovolj preprosto, da vse težave z davki in pošiljanjem rešite na enem zavihku.
PoročilaEna prvih stvari, ki jo boste opazili pri armaturni plošči, je, da gre za statistiko. Obstajajo različni števci in grafi, ki pomagajo slediti vašemu spletnemu mestu. Tudi če niste podatkovni nergavec, si ne morete pomagati, da bi vas ujeli v vseh številkah. Preprosto je super spremljati trende in videti statistiko v realnem času.
Statistika spletnega mestaPrestaShop vam omogoča spremljanje dejavnosti obiskovalcev, ogled odprtih in zapuščenih nakupovalnih vozičkov in še veliko več. Če želite izvesti še več podatkov, lahko preprosto dodate Google Analytics. Za razumevanje strank in uspešnosti spletnega mesta vam ne bi smeli plačati niti denarja. To je eno področje, kjer PrestaShop ponuja že od začetka.

Načrti & Cenitev

Prost! Čeprav veste, kaj pravijo o stvareh, ki zvenijo preveč dobro, da bi bilo resnično? Da, lahko se pomikate po predstavitvenem mestu in brezplačno prenesete programsko opremo. E-poštnega naslova ni potrebno. Brez transakcij ali mesečnih pristojbin, vendar to ne pomeni, da vam za začetek ne bo treba porabiti nekaj denarja.

<Upoštevajte le nekaj zagonskih stroškov:

 • Spletno gostovanje – običajno deluje približno 10 USD na mesec
 • Tema / predloga – pričakujte, da boste za kakovostno temo plačali okoli 300 dolarjev
 • Spletni oblikovalec – Če nimate izkušenj s kodiranjem, boste verjetno želeli nekaj pomoči pri oblikovanju spletnega mesta. Najti nekoga za 100 dolarjev na uro bi bilo dobro.
 • IT specialist – Znova boste želeli vse urediti že od prvega dne. Za to je potrebna pomoč strokovnjaka. Strokovna pomoč prihaja s profesionalno cenovno ceno.
 • Dodatki in moduli – $$$

Seveda, PrestaShop je brezplačen za začetek, vendar se stroški lahko hitro seštejejo. Bolj izpopolnjeno in funkcionalno želite, da je vaše spletno mesto, več boste pričakovali, da boste plačali.

Pomoč strankam

Ker lahko k programu PrestaShop prispeva kdorkoli in ustvari dodatek, je podpora strankam lahko zapletena. Nemogoče je imeti peščico ljudi, ki so usposobljeni za odgovore na vprašanja o platformi, ki se nenehno spreminja.

Najboljše mesto za pomoč je forum skupnosti. Kar zadeva odprtokodne programe, ima PrestaShop veliko in dobro povezano skupino uporabnikov, ki so pripravljeni pomagati. Veliko teh ljudi je razvijalcev, ki radi rešujejo težave. Vaše vprašanje je morda samo projekt, ki so ga iskali.

Tu je še nekaj koristnih virov:

 • Uporabniški priročniki – Bodite pozorni: nekateri priročniki so na 500 straneh. Ni ravno prebavljiva količina informacij.
 • Strani s pogostimi vprašanji – Te so najbolj koristne, ko gre za postopek nastavitve.
 • Uporabniški forumi – Če imate vprašanja, obiščite te vire.
 • Spletna vozovnica – To možnost lahko vedno poskusite, vendar pričakujete, da boste preusmerjeni na drug vir. Obstaja tanka možnost, da boste dobili jedrnat odgovor.
 • Načrt podpore – Če imate denar za kurjenje, se lahko vpišete v podporni načrt. Cene so nezaslišane in omejeni ste na le nekaj ur pomoči na leto. Iskreno, bolje je, da pokličete brata, ki je v računalniku, ali poiščete svojega IT strokovnjaka.
 • Klepet v živo – Ko obiščete spletno mesto, je na voljo funkcija za klepet v živo. Zastopnik lahko odgovori ali ne. V tem primeru bodite pripravljeni slišati prodajno predstavitev in nič koristnih informacij. Običajno bo klepet končan, ko vam bodo poslali e-poštni vodič. Najbolje je, da prihranite svoj čas in pojdite naravnost na navodila za uporabo.

Nepravično je videti, da je storitev za stranke PrestaShop slaba. Platforma ni zasnovana za delo z drugimi izdelki na trgu. Pri odprtokodnem programu preprosto ni enakih pričakovanj, ko gre za storitve za stranke in podporo. Če želite enostaven dostop do podpore, odprtokodni program ni prava izbira za vas.

Enostavnost uporabe

Očitno je, da gre za postavitev spletnega mesta, še nekaj dodatkov z odprtokodnim izdelkom. Ko pa gre za oblikovalsko enostavnost uporabe, ima PrestaShop veliko za ponuditi.

Poleg CSS in HTML lahko uporabniki izkoristijo prednost urejevalnika sprednjega dela za spreminjanje in ogled sprememb v realnem času. Ta funkcija je prijazna za začetnike. Novomeščani lahko spremenijo majhne spremembe, ne da bi morali poklicati oblikovalca za vsak majhen poteg.

Vsaka stran na zadnjem koncu ima gumb »Pomoč« v zgornjem desnem kotu. To je verjetno vaša najboljša stava za informacije in vedno je v vaši viziji. Po prvotni namestitvi bi morala večina lastnikov podjetij z osnovnimi tehničnimi izkušnjami imeti možnost zagona brez težav.

Zaključek

Ali naj izberem PrestaShop za izgradnjo spletne trgovine?

Če imate prožen proračun in želite ustvariti srednje do veliko spletno trgovino, potem da. Kar zadeva odprtokodne platforme, je PrestaShop odličen kandidat. Ima tržen trg in vam omogoča, da ustvarite profesionalno, funkcionalno in privlačno spletno mesto, ki je popolnoma prilagodljivo.

Za mala podjetja, ki bodo za začetek prodajala le ducat izdelkov, stroški namestitve verjetno niso vredni. Vse spada na proračun.

Upoštevajte, da boste morali kupiti dodatke in se obrniti na pomoč strokovnjakov za oblikovanje in IT. Če te stroški ne olajšajo, je PrestaShop odličen način za doživetje neomejenih možnosti in biti del nenehno razvijajočega se programa.

Primerjaj

PrestaShop

89

Shopify

96

BigCommerce

95

Volzija

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map