Pregled košarice Zen 2016


Zen Cart

Obiščite spletno mesto

9.1


Ocena AWA

Zen Cart

Zen Cart je nastal leta 2003 kot del osCommerce. Po uvedbi kode, ki je ponudila novo arhitekturno strukturo, se je Zen Cart odpravil in postal velikan nakupovalnih vozičkov. Danes razvijalci z vsega sveta prispevajo k odprtokodni platformi nakupovalnih košaric in se ponaša z več kot 100.000 uporabniki. Preberite naš pregled Zen Cart spodaj.

Prednosti

 • Varna programska oprema
 • Prilagodljiva platforma
 • Preprosto za posodobitev
 • Podprta e-pošta v HTML obliki

Slabosti

 • Povprečne predloge
 • Manj dodatnih modulov
 • Kompleksna nadgradnja
 • Ni formalne podpore

Pregled

Kot odprtokodna platforma je Zen Cart popolnoma brezplačen za uporabo. Običajno to pomeni, da obstajajo določene omejitve, ko gre za storitve. Vendar pa z Zen Cartom to ni tako. Ljubitelji platforme trdijo, da je dovolj močna, da lahko konkurira komercialnim platformam.

Druga edinstvena prednost Zen Cart-a je, da so ga njegovi ustanovitelji predvideli kot dostopno platformo. Niso želeli platforme, ki bi jo lahko uporabljali samo tisti z diplomo IT. PHP bo moral vedeti in je vključena določena krivulja učenja, Zen Cart pa je uporabniku prijaznejši od drugih odprtokodnih možnosti.

Zen Cart je najprimernejši za srednje velika in velika podjetja, ki imajo dostop do virov spletnega razvoja. Predloge so popolnoma prilagodljive, vendar boste potrebovali nekoga z izkušnjami s programiranjem PHP. Ne morete preprosto prenesti programske opreme in odpreti trgovine, ne da bi prej vnesli nekaj časa v kodiranje. Če poznate PHP, lahko brezplačno sestavite odlično spletno mesto. To odpravi velike stroške za podjetja.

Glavna prednost platforme odprte kode je, da lahko popolnoma prilagodite spletno mesto svoje spletne trgovine. Ker je Zen Cart že od leta 2003, je na voljo veliko brezplačnih vtičnikov. Ko naložite programsko opremo, se takoj pridružite široki skupnosti uporabnikov.

Prilagodljivost

Dokler poznate PHP, ni omejitev, kako velika lahko vaša trgovina raste. Podjetja lahko dodajo toliko izdelkov, kot želijo. Vendar pa obstajajo poročila, da se hitrosti nalaganja hitrosti začnejo zniževati po 1.000 izdelkov.

Nagrade in potrdila o kakovosti

Better Business Bureau je akreditiral Zen Cart.

Zakaj izbrati Zen Cart?

Če vam je poznavanje PHP in iščete najboljšo odprtokodno možnost za gradnjo svojega spletnega podjetja, potem naj bo Zen Cart na vrhu seznama. Ponuja veliko odličnih funkcij, ki so na voljo s plačljivimi storitvami. Ker obstaja že dolgo in je tako priljubljena izbira, je na voljo veliko podpornih virov.

Ključne funkcije

 • Napredni sistem predlog
 • Enostavno upravljanje s strankami
 • Dodajte neomejene kategorije
 • Količinski popusti
 • Uporabniku prijazno orodje za administracijo
 • Moduli drugih proizvajalcev
 • Integracija prehodnega plačilnega prometa
 • Omogoča nakupovanje 24/7/365
 • Podpora za pošiljanje
 • Upravljanje glasila
 • Upravljanje s pasicami
 • Poročanje o izdelkih

Razsodba industrijskih strokovnjakov za Zen-Cart

Platforma e-trgovine Ko gre za Zen Cart, se strokovnjaki in uporabniki dogovorijo o različnih prednostih in slabostih uporabe programa. Strokovnjaki so Zen Cart podelili tudi v povprečju 3 od 5 zvezdic in hitro opozorili, da program preprosto ni za vse.

Dejstvo, da je programska oprema brezplačna, pomeni veliko prednost, vendar narava programske opreme pomeni, da boste morali biti izkušeni razvijalci ali imeti dostop do nje. Stroški najema razvijalca za polni delovni čas preprosto presegajo proračun večine zagonskih podjetij. Če pa imate vire ali znanje za zabavo Zen Cart, je lahko močno orodje.

Na koncu strokovnjaki sklepajo, da bo velika večina podjetij bolje izbrala rešitev “na ključ”. Ti programi vključujejo veliko manj krivulje učenja in podjetjem omogočajo, da se hitreje ustavijo in delujejo.

Pomembno je tudi poudariti, da Zen Cart prejema precej neokusne ocene, ko gre za možnosti SEO, mobilno integracijo in zastarele tehnike kodiranja. Vsak razvijalec se bo moral potruditi za premagovanje teh pomembnih pomanjkljivosti, zato Zen Cart dobi le mlačna priporočila.

 • http://www.cpcstrategy.com/blog/2013/08/zen-cart-review/
 • http://www.merchantmaverick.com/reviews/zen-cart-review/
 • 21. april 2016

Pozitivne ocene in mnenja potrošnikov na Zen vozičku

Ocene za voziček Zen ponavadi padajo v dveh skrajnostih. Ali ga potrošnik ljubi ali ga sovraži. Kombinacija ocen s petimi zvezdicami in zvezdicami na koncu doseže povprečno 3 od petih zvezdic. Tisti, ki jim je programska oprema všeč, kažejo na obsežen seznam funkcij. Zen Cart ponuja dovolj možnosti za konkurenčnost drugim plačljivim storitvam.

Zen Cart je tudi odlična možnost za vse, ki želijo poslovati na mednarodni ravni. Program se ponaša z veliko skupino sodelavcev z vsega sveta. Rezultat je veliko orodij, s pomočjo katerih lahko vaša trgovina doseže kupce zunaj ZDA.

Morda zadovoljni uporabniki radi bolj kot vse drugo uživajo v brezplačnem delu programske opreme, ki je popolnoma prilagodljiv. S spretnostmi kodiranja ni omejitev, kaj lahko počnete z Zen Cartom.

Negativni pregledi in pritožbe potrošnikov na Zen Cart

Ne bi smelo biti toliko presenečenje, da ima večina pritožb uporabnikov zoper Zen Cart opraviti z enostavno uporabo. Številni potrošniki se ne zavedajo, koliko znanja in izkušenj je potrebnih, da dejansko uporabimo Zen Cart. Kljub temu celo razvijalci program opisujejo kot zapleten in zastarel.

Glede na povratne informacije uporabnikov se zdi, da posodobitve predstavljajo tudi velik glavobol. Čeprav je dobro, da razvijalci vedno delajo na izdaji novih funkcij in različic programa, posodobitve ponavadi izbrišejo katero koli delo po meri, ki je bilo končano. Lahko si predstavljate, kako frustrirajoče to lahko postane.

Bilo je tudi kar nekaj pritožb glede razvijalcev. Zdi se, da tisti, ki so delali na programu, niso posebej dovzetni za kritike. Odzivi na predloge so bili manj kot prijazni in uporabnikom so bili velik izklop.

 • http://www.merchantmaverick.com/reviews/zen-cart-review/
 • http://www.ecommercespot.com/carts/Zen-Cart.aspx
 • http://www.bbb.org/oregon/business-reviews/internet-selling-services/zen-ventures-llc-in-klamath-falls-or-22550135
 • http://www.ecommercespot.com/carts/Zen-Cart.aspx

Oblikovanje & Prilagoditev

Ko odprete Zen Cart, boste opazili privzeto predlogo. Tega praktično nihče ne bo hotel uporabljati za začetek. Namesto tega lahko začnete z iskanjem brezplačnih predlog. Na spletnem mestu Zen Cart je 200 brezplačnih opcij, veliko več pa lahko najdete s preprostim iskanjem po Googlu. Ker te predloge ustvarjajo razvijalci z vsega sveta, se bo kakovost spreminjala. Lahko traja nekaj časa, da razvrstite vse razpoložljive možnosti in poiščete tisto, ki vam ustreza.

Seveda obstajajo številne druge izbire oblikovanja. Lahko prelistate možnosti plačljive predloge, kupite obsežen seznam sprememb predloge, ki vam bodo omogočile hitro prilagajanje določenih funkcij ali ustvarjanje spletnega mesta iz nič. Ko nakupujete predloge, bodite pozorni na tiste, ki so prijazni do posodobitev.

Največji izziv pri zagonu spletnega mesta se bo navadila na neokrnjen zadnji del. To ni intuitivno in obstaja ogromno možnosti. Več PHP znanja imate, lažje se boste naučili krmariti po spletnem mestu in upravljati z vsebino. Večina uporabnikov se ne bo mučila s številnimi funkcijami, ki so na voljo, vendar bo včasih še vedno treba najti svoje poti.

To si lahko predstavljate kot nadomestitev, ker lahko ustvarite popolnoma prilagojeno spletno mesto. Brezplačni vtičniki vam bodo omogočili dodajanje programov za skupno rabo v družabnih omrežjih. Morda je največja pomanjkljivost ta, da je ustvarjanje mobilnega spletnega mesta lahko težavno. To ni običajna možnost in na voljo vtičniki preprosto niso enaki.

Lastnosti & Orodja

Kar zadeva te glavne funkcije nakupovalne košarice, je Zen Cart najmočnejši pri orodjih za pošiljanje. Vse možnosti, ki jih potrebujete, so na voljo takoj. Območje odjave in prehodi za plačila bodo morda potrebovali nekaj dodatnih vtičnikov za zagotovitev vseh želenih funkcij. Na srečo obstaja veliko možnosti, ki jih je mogoče enostavno vključiti.

Značilnost
Pregled
Mobilna / odzivna trgovinaTo je eno področje, na katerem mora Zen Cart stopiti v korak s časom. Lahko kupite vtičnik, s pomočjo katerega bo vaše spletno mesto mobilno prijazno, vendar brezplačne, odprtokodne rešitve za mobilne naprave niso impresivne. Del težave je v tem, da je potrebno veliko kodiranja, da je spletno mesto mobilno. To je zagotovo nekaj, kar bi lahko naredili sami, vendar bi bil to zamuden postopek. Ker večina kupcev kupuje od mobilnih naprav, bi bilo idealno, če bi Zen Cart delal na tem, da to postane standard.
Dodajanje izdelkovPrivzete funkcije izdelka so več kot dovolj, da lahko hitro dodate izdelke. Ta del uporabniškega vmesnika je sorazmerno preprost, zato vam ne bi bilo treba skrbeti zaradi potrebe po vtičnikih
Možnosti prikaza izdelkaPonovno vam možnosti izven škatle omogočajo preproste spremembe pri prikazu izdelkov. Vendar lahko natrpan vmesnik povzroči nekaj težav. Čeprav so zmogljivosti tam, boste morda morali nekaj iskati, da boste našli pravo mesto za spremembe
Funkcionalnost vozičkaTo je še eno področje Zen Cart-a, ki se zdi nekoliko datirano brez dodatnih vtičnikov. Postopek nakupa bi lahko poenostavil, tako da stranke vedo, kaj se dogaja, ko korakajo po korakih do nakupa. Vsaka zmeda lahko pripelje do zapuščenih vozičkov
Integracija aplikacijMedtem ko Zen Cart ponuja na tisoče brezplačnih in plačljivih vtičnikov, ni vse dobro za integracijo. Največje težave se pojavijo, ko Zen Cart izda posodobitve. Uporabniki ugotovijo, da se težave začnejo dogajati z mnogimi aplikacijami. To pomeni, da boste morda morali odpraviti težave z aplikacijami, ko se posodobitve uvedejo
Integracija z eBay in AmazonEdini način za enostavno integracijo Zen Cart z eBay in Amazon je z nakupom vtičnika. Te rešitve so ponavadi drage in nevpadljive. Razvijalci še vedno delajo na pisanju scenarija, ki ta postopek olajša
Upravljanje vsebineDokler imate na voljo strokovnjaka za PHP, bo upravljanje vsebine hitro, enostavno in preprosto
Upravljanje jezikaČe želite, da vaše spletno mesto poleg angleščine podpira tudi druge jezike, obstaja prenosni jezikovni paket. Glavna pomanjkljivost je, da so prostovoljci opravili vse prevode. Ni mogoče zagotoviti natančnosti katere koli vsebine. Izkoristite svoje možnosti in upate na najboljše
Gostovanje in varnostZ Zen Cart boste odgovorni za gostovanje in varnost. Na srečo bi moralo vsako podjetje za gostovanje zagotoviti varne strežnike, SSL potrdilo in plačilni prehod v skladu s PCI. Če vložite čas za raziskovanje ponudnika gostovanja, lahko vse te funkcije dobite na enem mestu in se izognete nakupu vtičnikov
Pasovna širina in shranjevanjeOmejitve so odvisne tudi od vaše storitve gostovanja. Bodite prepričani, da opravite svoje raziskave in pojdite s storitvijo, ki lahko raste z vašim podjetjem. Imate popoln nadzor nad svojimi možnostmi spletnega mesta, kar je ena glavnih prednosti platforme odprtega koda
Varnostne kopije in izvoz straniZen Cart vam omogoča varnostno kopiranje celotnega spletnega mesta. Vse lahko po potrebi shranite, shranite in izvozite. Za tiste, ki želijo popoln nadzor nad svojo spletno stranjo, je to še posebej privlačna funkcija
Obdelava plačilZen Cart je pripravljen sprejeti PayPal, FirstData in Authorize.net. Izberete lahko, katere kreditne kartice želite prevzeti, in nastavite mednarodne možnosti plačila. Če želite namestiti določen prehod za plačilo, morate samo namestiti pravi vtičnik. Možnosti so neomejene
Vtičniki za košaricoVelik del pri delu na odprtokodni platformi je, da se razvijalci že leta trudijo ustvarjati rešitve. Z Zen Cart-om so ljudje z vsega sveta prispevali k programski opremi že več kot desetletje. To pomeni, da imate precej dobre možnosti, da najdete brezplačni vtičnik, ki vam bo pomagal pri funkcionalnostih, ki jih morda želite dodati. Ne boste razočarani nad številom in kakovostjo razpoložljivih vtičnikov
Upravljanje naročilZen Cart je standardno opremljen z robustnimi orodji za upravljanje naročil. Obstaja veliko pomoči, da začnete
Upravljanje zalogEnako velja za orodja za upravljanje zalog. Ogledate si lahko zaloge, spremenite prikaze izdelkov in upravljate svojo trgovino brez dodatnih vtičnikov
Zapuščena košaricaPrenos modula vam bo omogočil, da kupcem pošljete zapuščene opomnike po e-pošti. To je odlično orodje za povečanje stopnje konverzije in za namestitev potrebujete le nekaj klikov
Certifikat PCI za plačilne karticeTrije prehodi za plačila, ki so pri Zen Cart-u standardni, ustrezajo najvišjim varnostnim standardom v industriji. Prav tako bodo praktično vsi prehodi, ki jih dodate, certificirani po PCI. Vaše stranke lahko samozavestno uporabljajo svoje kreditne kartice na svojem spletnem mestu, ne da bi skrbele za goljufije
Darilni boni, ponudbe ali kuponiZen Cart omogoča enostavno in priročno prodajo certifikatov in ustvarjanje posebnih promocij. Vse je mogoče storiti takoj iz skrbniškega področja, ne da bi vam bilo treba skrbeti za dodajanje vtičnikov ali nerede s kodo
Davki in odprema KalkulatorjiVse možnosti za davek in pošiljanje so na priročnem mestu v skrbniškem delu vaše nadzorne plošče. Nastavitve lahko prilagodite glede na lokacijo in druge spremenljivke. Ta avtomatizirana, vendar prilagodljiva funkcija bo pripomogla k nemotenemu poslovanju vašega podjetja
Sledenje pošiljkamStranke lahko spremljajo svoje pakete prek spletnega mesta ponudnika ali pa lahko namestite preprost vtičnik, ki jim bo omogočil ogled informacij o sledenju na vašem spletnem mestu. Izbira je vaša! Ponudite lahko možnosti, ki najbolje ustrezajo potrebam vaših strank
CRM funkcije in poročilaVse potrebne informacije, ki jih želite vedeti, so na voljo takoj. Objavljate lahko ocene strank, obravnavate poizvedbe in si ogledate uspešnost izdelka. Poročila niso ravno poglobljena, vendar zagotavljajo dober začetek upravljanja strank
SEOZen Cart ima nekaj možnosti za izboljšave, ko gre za SEO orodja. Na voljo so SEO vtičniki, ki pa niso vse tako uporabni. Ker je SEO tako pomemben vidik katerega koli spletnega podjetja, bi morala učinkovita orodja za SEO postati standard
Integracija družbene skupne rabeVključevanje računov v družbenih medijih je hitro. To še posebej velja za strokovnjake PHP, ki bodo lahko prilagodili vsako podrobnost glede na zasnovo gumbov “Všeč mi” na vašem spletnem mestu
BloggingZagon in vzdrževanje poslovnega bloga je z Zen Cart enostavno in enostavno. V le nekaj klikih lahko ustvarite stran za blog in začnete dodajati vsebino
GlasilaSodelujte s katerim koli odličnim novicam in ponudnikom e-poštnih kampanj. Večina storitev je brezplačna do določenega števila ali oseb na vašem poštnem seznamu. To zagotavlja cenovno ugodno in učinkovito tržno orodje, s pomočjo katerega lahko dosežete obstoječe in potencialne stranke
Vgrajene možnosti promocijeV razdelku Administrator lahko oblikujete in zaženete promocijo po meri. Ponudite posebne popuste na nove izdelke ali oglašajte sezonsko prodajo. Vse možnosti so vgrajene prav v Zen Cart
Statistika spletnega mesta in AnalyticsStandardna orodja Zen Cart vam omogočajo ogled izdelkov z najboljšimi učinki, demografijo strank in splošno uspešnostjo spletnega mesta. Če se želite vkopati v podatke o ključnih besedah ​​in podrobnejšo analizo, boste morali vključiti program, kot je Google Analytics. Na srečo je dodajanje dodatnih programov poročanja hitro in enostavno

Načrti & Cenitev

Največji pomislek pri odprtokodnih platformah so stalni stroški. V nekaterih primerih lahko “brezplačna” platforma postane zelo draga, ko kupite teme, storitve gostovanja in vtičnike. Z Zen Cartom je na voljo veliko brezplačnih orodij, ki vam bodo pomagala znižati stroške.

Čeprav se zagotovo lahko odločite za plačilo predloge ali določenih dodatkov, je ta pripravljen za uporabo. Upoštevati morate samo dva pomembna stroška:

 • Gostovanje storitev. Običajno lahko registrirate domeno in se vpišete v storitev gostovanja za približno 10 USD na mesec. Večja podjetja lahko upravljajo tudi z gostovanjem na svojih strežnikih, če imajo to sposobnost.
 • PHP razvijalec. Zen Cart je brez PHP strokovnjaka precej neuporaben. Za prilagajanje spletnega mesta in učinkovito vodenje podjetja boste morali imeti pripravljen dostop do razvijalca.

Pomoč strankam

Pomembno si je zapomniti, da Zen Cart kot odprtokodni izdelek nima osebja s tehnično podporo na dosegu roke. Kot rečeno, Zen Cart ima impresiven seznam koristnih virov.

 • Forum skupnosti – Delno zaradi dejstva, da je Zen Cart tako priljubljen in obstaja že 10+ let, prihaja z aktivno skupnostjo uporabnikov. Forumi spodbujajo uporabnike, da si med seboj pomagajo in nudijo osvežujoče koristne in informativne odgovore na posebna vprašanja.
 • Wiki stran – Če v iskalnik vtipkate vprašanje za pomoč, boste na vrhu rezultatov morda našli Wiki stran Zen Cart. Tu najdete navodila po korakih za dokončanje najbolj temeljnih nalog, povezanih z izvajanjem spletnega mesta.
 • YouTube – Za vizualne učence tam boste z veseljem našli vrsto dobro izdelanih in koristnih videoposnetkov, objavljenih na YouTubu.
 • Plačana podpora Če vse drugo odpove, lahko plačate nekomu, ki vam pomaga pri vaših tehničnih težavah.

V primerjavi z drugimi odprtokodnimi platformami ima Zen Cart eno najbolj dejavnih in koristnih skupnosti za razvijalce in podporo. Pri odpravljanju težav ne boste več sami.

Enostavnost uporabe

Prenos programske opreme in začetek je zelo enostaven in traja le nekaj minut. Domena po meri lahko ustvarite s partnerjem ponudnika storitev gostovanja.

Ko ste prenesli Zen Cart, se vam lahko prvi pogled zdi prenaporen. Na prvi pogled se dogaja veliko in težko je precej vedeti, kaj gledaš in kje začeti. Pozabi na urejevalnike WYSIWYG in orodja za povleci in spusti. To ni takšen program.

Bodite pripravljeni porabiti nekaj časa za obvladovanje uporabniškega vmesnika in spoznavanje navigacije po spletnem mestu ter področja, ki jih boste morali pogosto obiskati.

Če želite integrirati Zen Cart v vaše obstoječe spletno mesto, ni preprostega načina za to. Zen Cart je namenjen ustvarjanju spletnega mesta z možnostmi nakupovalnih košaric. Tisti, ki se želijo razširiti na spletnem mestu, bi morali poiskati drugo platformo za e-trgovino.

Zaključek

Je Zen Cart prava izbira za vašo spletno trgovino?

Zen Cart ima določene omejitve. Čeprav ima obširen seznam odličnih standardnih funkcij takoj izven škatle, ni namenjen začetnikom. S tem programom brez strokovnega znanja PHP ne boste nikamor prišli. To pomeni, da je večinoma usmerjena v ustaljena, srednje velika in velika podjetja, ki imajo oddelek za IT ali vsaj enega razvijalca za osebje.

Če imate vsa sredstva, ki jih potrebujete za upravljanje PHP, potem je Zen Cart odlična izbira. Ne samo, da je popolnoma brezplačen, ampak boste imeli tudi dostop do živahne podporne skupnosti. Kot odprtokodni program se nenehno posodablja in izboljšuje. Zen Cart bo še naprej rasel in se razvijal, ko se bodo trgi spreminjali in se razvijala tehnologija.

Zakaj naj izberem Zen Cart na drugih odprtokodnih platformah?

Predvsem zato, ker ima velik ugled in izkušnje. Ker je Zen Cart že več kot deset let, obstaja obsežna zbirka podpornih dokumentov in vtičnikov. Z več kot 100.000 uporabniki boste uživali tudi v prispevku ali nadarjenih razvijalcih z vsega sveta.

Končno je Zen Cart pripravljen s standardnejšimi funkcijami kot katera koli druga odprtokodna platforma. Seveda je mogoče izboljšati, a Zen Cart zagotavlja trden temelj, ki ga lahko popolnoma prilagodite.

Primerjaj

Zen Cart

91

Shopify

96

BigCommerce

95

Volzija

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map