Jimdo pregled 2016


Jimdo

Obiščite spletno mesto

9.3


Ocena AWA

Jimdo

Graditelj spletnega mesta Jimdo se je rodil leta 2007 iz skupine nemških razvijalcev in je zacvetel v celovitega graditelja spletnih strani s satelitskimi ekipami po vsem svetu. Platforma je dobra izbira za mala podjetja, ki bi želela sama zgraditi preprosto spletno mesto. Ta izjava velja zlasti za tiste, ki potrebujejo osnovno integrirano funkcionalnost e-trgovine. Preberite naš Jimdo pregled spodaj.

Prednosti

 • Obsežen paket e-trgovine
 • Dobro za bloganje
 • Deluje z aplikacijami za iOS in Android
 • Na voljo sta urejanje HTML in CSS
 • Močne možnosti SEO za plačane načrte

Slabosti

 • Omejen račun za brezplačni načrt
 • Po urejevalniku ni enostavno
 • Ne dovoljuje več prispevkov
 • Omejene predloge
 • Ni možnosti za izvoz na spletno mesto

Pregled

 • Spletna stran: www.jimdo.com
 • Sedež: Hamburg, Nemčija
 • Leto ustanovitve: 2007
 • Zaposleni: 200
 • Izdelana spletna mesta: 15.000.000+
 • Kategorije: Programska oprema za izdelavo spletnih strani
 • Jeziki: Angleščina, nemščina, francoščina, španščina, italijanščina, japonščina, ruščina, nizozemščina 
 • Brezplačen preizkus: 30 dni
 • Garancija za vračilo denarja: 30 dni

Jimdova posebna ponudba za izdelavo spletnih strani samostojnih graditeljev se skriva v njegovih ciljnih rešitvah za e-trgovino. Platforma ponuja brezplačne in plačane načrte, z omejeno izbiro predloge, vendar z robustnim naborom dodatkov za spletno mesto, s pomočjo katerih boste lahko oblikovali spletno mesto. Plačani načrti ponujajo solidno vrednost za denar s funkcijami, kot so analitika, SEO in več e-poštnih naslovov.

Urejevalnik ni čisto povleci in spusti, ampak ponuja številne prilagoditve, ko je bila izbrana predloga in se prepričate o možnostih, ki so na voljo.

Kaj je najboljše pri uporabi Jimda?

Jimdo vam omogoča, da odprete spletno trgovino brez predhodnega znanja o kodiranju. Tudi pri načrtu JimdoFree imate v svoji trgovini možnost dodati do pet izdelkov. Niso tako težki, kot sta igralca, kot sta Magento in Gambio, vendar lahko vse preprosto storite sami.

Za koga je Jimdo?

Jimdo je dobra spletna izbira za mala podjetja. Dodajte svoje predmete, izvajajte nadzor zalog, obdelajte plačila prek PayPala. To je enostavno. Če ste lastnik trgovine Etsy in iščete drugo platformo, je Jimdo morda odlična izbira.

Ker ima Jimdo vgrajeno tudi dokaj dobro blogersko platformo, ga boste morda radi uporabili tudi za to – še posebej, če vam je všeč posodabljanje na poti zahvaljujoč njihovim mobilnim aplikacijam.

Za umetnike, oblikovalce ali ustvarjalne vrste to ne bo najboljša platforma za vas – orodje ni tako kreativno nastavljivo kot drugi v igri. Za tiste, ki na spletu prodajajo veliko, boste morda želeli preizkusiti tudi drugo rešitev.

Kako razširljivo je spletno mesto Jimdo?

Tehnično je lahko spletno mesto Jimdo tako veliko, kot želite! Načrt Jimdo Professional ponuja neomejeno količino prostora za shranjevanje, zato je lahko tako medijsko bogat, kot želite. Načrt JimdoFree se začne s 500 MB.

Če želite ustanoviti spletno trgovino, ki bi morda nekega dne želela prerasti v mamuta, je morda bolje, da poiščete drugje. Druge platforme ponujajo boljše upravljanje velikih trgovin, poleg tega pa Jimdo nima možnosti izvoza vaše vsebine, če se morate premakniti kam drugam.

Kakšen sloves ima Jimdo?

Jimdo ni eno največjih imen v igri za gradnjo spletnih strani, vendar je to že dobrih osem let. Platforma je doživela nekaj opaznih nadgradenj, zaradi česar so končani projekti ljudi videti bolj profesionalno in sodobno kot prejšnje iteracije storitve. Jimdo je doslej izdelalo 15 milijonov spletnih strani.

Platforma ponuja podobno politiko zasebnosti kot drugi. Vaši kontaktni podatki so shranjeni, razen če deaktivirate svoj račun, če uporablja piškotke in zabeleži vaš IP. Podrobnosti nikoli ne bodo na prodaj. Slike ali datoteke, naložene na vaše spletno mesto, so lahko shranjene v oblačnih storitvah Amazon S3 ali Nirvanix. Vsi drugi podatki so shranjeni na Jimdovih strežnikih.

Ali ima Jimdo garancijo za vračilo denarja?

K sreči, da, in veliko tega! Jimdo ponuja 30-dnevna brezplačna preskušanja obeh načrtov JimdoPro in JimdoBusiness. Začnite z načrtom JimdoFree in nato preklopite na brezplačno preskusno različico JimdoPro ali JimdoBusiness, če so stvari videti dobro.

Ključne funkcije

 • Aplikacija za mobilne naprave
 • Zaščita gesla
 • Celovita platforma za bloganje
 • SEO Video Vadnice
 • Integracija prehodnega plačilnega sistema PayPal
 • Ime domene po meri
 • Socialni pripomočki
 • Optimizirano za mobilne naprave
 • Integracija Google Maps
 • Integracija Google Analytics
 • 500 MB do neomejenega prostora za shranjevanje
 • Podpira 8 različnih jezikov

Razsodba industrijskih strokovnjakov o Jimdu

Strokovnjaki spletnega mestaV splošnem strokovnjaki Jimdoju dodeljujejo dobro ali povprečno oceno. Jimdo si je zastavil oblikovanje spletnega mesta, ki bi ga bilo enostavno uporabiti, kritiki pa zagotovo menijo, da so ta cilj dosegli. Celo nove funkcije so dodane s ciljem, da stvari ne postane preveč zapleteno. Pri Jimdu je uporabniška izkušnja na prvem mestu in to je jasno tudi pri njihovem pristopu do poslovanja in njihovega izdelka.

Najpogostejše kritike so povezane s predlogi Jimda. Med ustvarjalci spletnih strani je to pogost očitek. Izzivno je ugoditi vsem, zlasti kadar ima vsak uporabnik različne okuse in pričakovanja. Dobra novica je, da Jimdo redno dodaja nove predloge in ponuja solidne, mobilne prijazne možnosti.

Navsezadnje strokovnjaki več kot z veseljem priporočajo Jimdo vsem, ki iščejo vrednost in enostavnost uporabe. Če so to vaše glavne prioritete, nad programsko opremo ne boste razočarani.

 • http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2470481,00.asp
 • http://www.sitebuilderreport.com/website-builders/review/jimdo
 • 20. april 2016

Pozitivne ocene potrošnikov in pričevanja o Jimdu

Medtem ko brezplačna različica Jimda zagotovo vsebuje nekatere omejitve, je bilo veliko uporabnikov, ki so bili zadovoljni s količino orodij in funkcij, ki so bile na voljo brezplačno. To omogoča vsakomur, da si ustvari spletno mesto in si na spletu ustvari ime. Poleg tega je z močnimi orodji za e-trgovino enostavno preoblikovanje spletnega mesta v popolnoma funkcionalno trgovino.

Ostale zelo cenjene funkcije vključujejo:

 • WYSIWYG urejevalnik. Kljub temu, da to ni povleci in spusti, je kljub temu zelo uporabniku prijazno in pomaga pri ustvarjanju spletnega mesta.
 • Družbene integracije. Od socialnih medijev se ne moremo izogniti, Jimdo pa ti pomaga, da kar najbolje izkoristiš ta orodja.
 • Mobilna spletna mesta. Kupci si bodo lahko enostavno ogledali vaše spletno mesto v kateri koli napravi.
 • http://www.websitetooltester.com/sl/reviews/jimdo-review/#jimdo-cons

Negativni pregledi in pritožbe potrošnikov na Jimdo

Večina pritožb proti Jimdu je namenjena brezplačni različici. Uporabniki niso bili navdušeni nad izbiro predloge in niso ljubitelji dejstva, da ji Jimdo vidno prikazuje logotip kot oglas za svoje storitve. Vendar je to precej običajna praksa za brezplačno programsko opremo in je težko pretiravati s preveč, če upoštevamo ceno.

Za tiste, ki so se odločili za plačljivo različico, so ugotovili, da jim uporabniški vmesnik nekoliko primanjkuje. Čeprav je urejevalnik razmeroma enostaven za uporabo, še posebej v primerjavi s tekmeci, ni resnično orodje za povleci in spusti. Za začetnike, ki iščejo absolutno najlažji način za izdelavo spletnega mesta, je to lahko pravi ponudnik dogovora.

 • http://www.websitetooltester.com/sl/reviews/jimdo-review/#jimdo-cons

Oblikovanje & Prilagoditev

Ko odprete spletno mesto Jimdo, so pripravljeni in čakajo, da začnete s svojim načrtom Jimdo Free. Spredaj in na sredini strani skoraj vriska na vas „Ustvarite BREZPLAČNO SPLETNO STRAN“. No, ok šef, če vztrajate!

Od tam vas bodo obiskali stran z njihovimi predlogi, za začetek pa imate na izbiro 15. Vem, omejeno, vendar ga lahko spremenite, ko ga začnete, saj je v načrtu JimdoFree na voljo 40, v plačljivih pa več. Predloge lahko kupite tudi od zunanjih ponudnikov, če želite. Obstaja celo prazna predloga, če vam je pri kodiranju CSS in HTML kaj dobro.

Ko ugotovite, s katero predlogo želite sodelovati, vas bomo prenesli v urejevalnik. Urednik Jimdo je neomajen in sodoben. Na desni strani strani je majhna vrstica za urejanje. S klikom na posamezne elemente postavitve spletne strani imate možnosti, da ga spremenite, vendar elementov ne morete preprosto premikati. Kot smo se dotaknili že prej, to ni ravno vlečenje in spuščanje.

Preden začnete sestavljati spletno mesto, boste morali nekaj časa igrati z elementi v urejevalniku. Na to ni najlažji urejevalnik, zato priporočamo, da si ogledate nekaj spletne pomoči ali YouTubovih videoposnetkov, če želite začeti.

Ko boste dobili roko za dodajanje elementov v vašo postavitev in jih nato prilagodili, boste stvari opazno lažje krmariti. To ni najboljši urejevalnik, na katerega smo naleteli, zagotovo pa ni niti najslabši. Na vašo stran lahko dodate veliko dobro premišljenih elementov.

Fotografije lahko dodate iz imenika računalnika ali iz vašega računa DropBox in potrebovali boste povezavo do vseh videoposnetkov, ki jih želite dodati. Na žalost ni nobenega spletnega skladišča vseh vaših datotek. Prav tako ni vgrajenega urejevalnika fotografij, zato boste morali popraviti svoje slike, preden jih vstavite.

Pri nastavitvi ozadja imate možnost fiksne slike ali sloga, diaprojekcije ali videoposnetka.

Ne skrbite, če vam ni všeč videz vaše predloge, ko ste tudi na pol poti ali končate delo. Jimdov dizajn pomeni, da lahko predlogo kadar koli spremenite, ne da bi pri tem izgubili podatke.

Lastnosti & Orodja

Oglejmo si nekaj super stvari, ki jih Jimdo lahko naredi, da tekmovanje morda ne bi.

Mobilni razvoj

Če ste ves čas na poti ali morate ves čas objavljati redne objave na svojem spletnem mestu, vas je Jimdo pokril. Razvoj spletnega mesta lahko izvedete preprosto z uporabo iOS ali Android Jimdo aplikacij. Oba sta na voljo v svojih trgovinah z aplikacijami.

E-poštna sporočila

Če želite spletno mesto profesionalnega podjetja, potem boste želeli vaš e-poštni naslov – [email protected]. To ni na voljo v različici JimdoFree, vendar v načrtih JimdoPro in JimdoBusiness prejmete en e-poštni naslov (z največ tremi naslovi za posredovanje) in 20 e-poštnih naslovov (z neomejenimi naslovi za posredovanje)..

Gostovanje strani

Jimdo ponuja lastno gostovanje, kar pomeni, da vam ni treba skrbeti za iskanje zunanjega ponudnika za shranjevanje. To pomeni tudi, da je težko optimizirati čas nalaganja, če so težki za medije – in ne boste imeli drugih možnosti.

Mobilna optimizacija

Optimizacija mobilnih telefonov je s Jimdo neznanska – vse naredijo za vas! Kako lahko izgleda vaše spletno mesto za mobilne naprave, lahko preverite z možnostjo predogleda naprave na desni orodni vrstici na desni strani.

Zaščita z geslom

Jimdo ponuja možnost zaščite z geslom eno stran vašega spletnega mesta z načrtom JimdoFree, pet strani z načrtom JimdoPro in neomejeno število strani z načrtom JimdoBusiness.

Blogging

Z Jimdo je vključena precej obsežna platforma za bloganje. To vključuje možnost dodajanja GoogleMapa, nalaganja datotek, razdelkov s komentarji, pripomočkov HTML po meri in še več. Edina pomanjkljivost funkcije bloganja je, da ne morete urejati sporočil.

SEO

Jimdo ima SEO video vadnice za rankCoach za pomoč uporabnikom načrtov JimdoPro in JimdoBusiness ter različne stopnje razširljivosti SEO za vsak načrt.

Rešitev za e-trgovino
Jimdo je odlična možnost za mala podjetja. Platforma ima odlično osnovo za gradnjo majhne spletne trgovine iz. Zaledje uporabnikom omogoča sledenje zalog, avtomatiziranje e-poštnih odgovorov strankam ter odpiranje in zapiranje naročil.

Edini plačilni prehod, ki ga Jimdo v celoti omogoča, je PayPal. Priporočljivo je, da za transakcije uporabite račun PayPal Business. Vse transakcije na strani Jima nimajo provizij.

ZnačilnostPregled
NastavitiVzeti nekaj časa, da se seznanite s sistemom
Oblikovanje spletnih straniIzberite postavitev strani, prilagodite barve, dodajte teksture in še veliko več. Možno nastavljiv, vendar ne čisto povleci in spusti
Ime domene po meriNa voljo z načrti JimdoPro in JimdoBusiness
Globina plovbeNa voljo sta dve ravni
Gradniki in aplikacijeFotogalerije, YouTube, družabni mediji itd.
MonetizacijaGoogle AdSense na voljo, partnerske povezave, oglasi s pasicami
Statistika obiskovalcevNa voljo prek Google Analytics na plačljivih načrtih
Foto, video in zvokMožnosti omejene oblike za večpredstavnostno vdelano kodo samo za zvok
BlogStandardna platforma za bloganje. Za bolj uporaben komentar komentar dodajte v razpravi
Google zemljevidiNa voljo je element Google Maps
HTML urejevalnikNa voljo je urejanje HTML za namizna in mobilna spletna mesta
Integracija socialnih medijevDodajte Facebook, kot so gumbi, Twitter feed itd.
Obrazci in anketeElement obrazca je na voljo
Skladiščni prostor500 MB za načrt JimdoFree, 5 GB za načrt JimdoPro, neomejeno za načrt JimdoBusiness
Orodje za glasiloJimdo priporoča, da na svoje spletno mesto dodate obrazec za prijavo MailChimp in uporabite njihove storitve
ForumSamo funkcija knjig gostov
E-trgovina / Spletna trgovinaCelovite rešitve
Integracija prehodovPayPal
SEO prijaznoJimdoPro načrt – meta opisi, URL-ji, slikovne oznake. JimdoBusiness načrt – izključite strani, 301 preusmeritve
Omejen dostop do spletnega mesta (zaščita z geslom)Zaščita z geslom na eni strani za načrt JimdoFree, pet strani v načrtu JimdoPro in neomejeno za načrt JimdoBusiness. V objavah na spletnem dnevniku ni možnosti gesla
Google® AnalyticsNa voljo na plačljivih načrtih
Varnost spletnega mestaSpletna mesta so shranjena na varnih strežnikih podjetja Jimdo
Več jezikovPlatforma in forumi so na voljo v 8 različnih jezikih
Mobilna optimizacijaSamodejno optimiziran za mobilne naprave
CDN tehnologijaVeč strežnikov v različnih državah

Načrti & Cenitev

Poskusite poskusiti Jimdov načrt JimdoFree, če menite, da je graditelj spletnega mesta prava izbira za vas. Vstavite vse svoje elemente in funkcionalnost in preverite, ali deluje, nato pa lahko, če ste zadovoljni, preidete na eno od brezplačnih preskusov za plačljivi načrt. Brezplačne preizkušnje trajajo 30 dni, tako da imate dovolj časa, da jih preizkusite.

JimdoFree načrt

JimdoFree vam omogoča omejen obseg osnovnih funkcionalnosti, s katerimi lahko delate. Ne priporočamo ga vsem, ki poskušajo storiti kaj resnega. Bolj kot kušalec je preveriti, ali so plačani načrti lahko ustrezni vašim potrebam.

Načrt JimdoFree vsebuje:

 • 500 MB prostora za shranjevanje
 • stran z enim geslom zaščitena
 • aplikacijo za iOS ali Android – če jo želite uporabiti
 • zelo omejen SEO – meta naslov in meta opis domače strani, preverjanje Googlovega indeksiranja in predogled vaše Googlove navedbe
 • do 5 vnosov v trgovino
 • najvišji znesek pošiljanja
 • možnost nastavitve brezplačne dostave za velika naročila

Brezplačna različica bo v spodnjem delu spletnega mesta vključevala oglase z nogi Jimdo. Ime vašega spletnega mesta bo tudi v obliki yourwebsite.jimdo.com. Prednost je v tem, da lahko brezplačno spletno mesto Jimdo obdržiš za vedno.

Plačani načrti

Če resno razmišljate o svojem spletnem mestu, boste želeli naleteti na enega od plačljivih načrtov Jimda. Cene so v primerjavi z drugimi gradbeniki spletnih trgovin zelo konkurenčne. Načrti so brez oglasov, za razliko od njihovega kolega. Imate možnost, da svoje ime domene prenesete v katerega koli od teh načrtov ali pridobite tudi novo po meri (v obliki www.yourwebsite.com).

JimdoPro
7,50 USD / mesec (letno)

Načrt JimdoPro vključuje vse v načrtu JimdoFree skupaj z:

 • 5 GB prostora za shranjevanje
 • Pet zaščitenih z geslom strani
 • En e-poštni naslov in do 3 naslove za posredovanje
 • izboljšana podpora strankam
 • statistika spletnega mesta
 • vašo nogo
 • mobilna ekspresna stran
 • več SEO – URL-ji strani po meri, naslovi meta strani, meta opisi strani, zemljevid XML, rankCoach
 • do 15 vnosov v trgovino
 • možnost določitve cene na seznamu

JimdoBusiness načrt
20 USD na mesec (letno)

JimdoBusiness ponuja celoten nabor objektov Jimdo. Gradi na lastnostih, predvidenih v načrtu JimdoPro. Najbolj koristna korist se nam zdi možnost dodajanja neomejenih artiklov v vašo trgovino. Oglejte si tudi druge ugodnosti:

 • neomejeno skladiščenje
 • neomejeno zaščiteno z geslom strani
 • 20 e-poštnih naslovov in neomejeno število naslovov za posredovanje
 • vrhunska podpora za stranke
 • Nova domena po meri
 • razširjena SEO – roboti meta oznake in preusmeritve URL-jev
 • neomejen seznam v trgovini
 • kode za popust
 • prilagojena stran za potrditev naročila
 • pošiljanje na podlagi teže
 • pošiljanje na podlagi oznak
 • Možnost plačila s črtami

Opomba: Obstajajo dodatni dodatki, kot so premium domene (npr. Ponudbe,. Dobava), ki jih lahko kupite tudi vi.

Pomoč strankam

Pri Jimdu je velik forum skupnosti, in ne samo to, prihajajo v osmih različnih jezikih! Forumi so kraj, kjer uporabniki postavljajo vprašanja, odgovore pa ponujajo tudi drugi uporabniki ali moderatorji foruma. Kopate okoli ali si zastavite vprašanje, bi morali dobiti odgovor, ki ga iščete.

Lahko si ogledate spletne vadnice, da vas preučijo osnove, še bolj zanimivo pa je, da nekaj brezplačnih spletnih seminarjev v živo, ki vam bodo v pomoč pri temah, kot so “Osnove SEO”.

Stopnje odgovorov se razlikujejo, ko pošljete vprašanja ekipi. Za plačljive načrte si ogledujete med enim in dvema poslovnima dnevoma, medtem ko lahko brezplačni uporabniki na to počakajo malo dlje.
Na spletnem mestu je vedno na voljo tudi možnost klepeta v živo – kljub temu pa so lahko čakalne dobe do 2 uri. Pomaga, če imate čas za sedenje pred računalnikom, medtem ko počnete druge stvari. Storitev je na voljo samo od 9.00 do 17.00 PST, zato morda ne bo delovala za ljudi na drugih delih sveta.

Enostavnost uporabe

Jimdo ni najlažja platforma, ki jo je mogoče začeti obesiti. Tam se boste morali usesti dobrih nekaj ur, da boste spoznali, kako ga uporabljati. Urejevalnik ni tako intuitiven kot drugi, na katere naletimo. Ko pa to obvladate, je konfiguriranje spletnega mesta enostavno.

Povprečen uporabnik bi moral imeti konec tedna brez težav svoje spletno mesto. To vključuje funkcionalnost trgovine na platformi Jimdo.

Najboljša stvar pri Jimdu je, da je enkrat, ko ga nastavite, dodajanje dodatnih elementov ali spreminjanje dizajnov zelo enostavno. Če veliko posodobite svoje spletno mesto, bo Jimdo dobra platforma za uporabo.

To ni pretirano prilagodljivo – vendar večinoma uporabniki ne bodo imeli nič proti. Če niste prefinjeni v oblikovanju in želite nekaj, kar je še vedno videti dobro, vendar je več o tem funkcionalnost – potem boste morda imeli srečo. Če ti stori čeprav poznate HTML ali CSS, lahko prilagodite vsebino svojega srca.
Za vas, upravljanje spletnega mesta, plačani načrti imajo vgrajeno analitiko in ponujajo tudi dober nabor možnosti SEO. Obstaja spletna stran, ki jo je ustvaril Jimdo in se uvršča na vrh svojih rezultatov – vendar morate najprej vložiti malo trdega dela.

Zaključek

Jimdo ima veliko smisla pogledati, če želite odpreti svojo majhno trgovino v spletu. Kot nalašč je za ljudi, ki želijo uiti iz platforme, kot je eBay ali Etsy, in namesto tega narediti svoje stvari. Plačani načrti so cenovno zelo ugodni, struktura platforme pa deluje z minimalno mero, ko se vam obeta.

Posodobitve so enostavne in če ste zadovoljni s tem, da samo uporabljate PayPal (ali Stripe za uporabnike JimdoBusiness), potem je to brez stresa, da zgrabite svoj košček spleta. Jimdove SEO-funkcije vam lahko z malo prakse naredijo celo uspešno spletno mesto.

Če bi radi ustvarili svoje majhno spletno mesto za e-trgovino, ne da bi vas skrbelo, da bi naredili tečaj pri kodiranju, potem bo Jimdo verjetno za vas.

Blogerji sveta bodo morda našli tudi Jimdo pravo izbiro. Strani za bloganje platforme so dokaj obsežne, in čeprav ne morete načrtovati objav, imate možnost, da osnutke shranite za kasneje.

Priporočamo, da preverite Jimdo, če spadate v eno od teh kategorij ali ste preizkusili nekatere druge oblikovalce spletnih strani za svoj osebni projekt in še niste našli pravega.

Primerjaj

Jimdo

93

Wix

96

Weebly

95

Kvadratni prostor

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map