Slik starter du en nettbutikk

Har du tenkt på å starte din egen nettbutikk? Nettsalg er anslått å treffe 1,5 billion dollar innen 2018. Det som imidlertid holder mange mennesker tilbake, er usikkerhet om hvordan man skal etablere og vedlikeholde en online markedsplass.


Å sette opp en nettbutikk er rimeligere og enklere enn du kanskje tror. Hvis du har et produkt du vil selge, er en nettbutikk en fin måte å teste å selge det og andre varer for å se hva etterspørselen er.

Selv om du kan selge varer på nettsteder som Amazon, Ebay og Etsy, kan du opprette din egen nettbutikk du ha full kontroll over merkevarebygging og bygge videre på trafikk over tid i stedet for å risikere å miste faste kunder til konkurrenter også på disse nettstedene..

For å sette opp og drive en vellykket nettbutikk, er det noen få ting du bør vurdere først.

Kom i gang med nettbutikken

Contents

FINN ET Lønnsomt produkt

Siden målet ditt sannsynligvis vil tjene penger, må du først finne et produkt som vil være lønnsomt for deg å selge. Dette betyr at du må velge produkter som både etterspørres og som har en rimelig fortjenestemargin mellom prisen du kan kjøpe / lage den og prisen markedet vil bære.

Velge en nisje for din nettbutikk

En av de tøffeste avgjørelsene du vil møte er hvilken nisje du ønsker for nettbutikken din. Det er viktig å velge en nisje som er smal nok til å hjelpe deg med å markedsføre merkevaren din, men bred nok til at du kan utvide til ekstra tilbehør / produkter.

Velge et produktsegment som er relatert til lidenskap eller interesse du har

Hvis du hater matlaging, er det sannsynligvis ikke det beste valget for nettbutikken din å selge kjøkkenutstyr. På den annen side, hvis du elsker alt å lage mat, så vil det å selge de beste grytene og pannene på markedet gi deg et utmerket utgangspunkt hvor du kan utvide til matlagingsredskap og til og med krydder og krydder.

Velge en nisje hvor du kan tilføre verdi

En av de viktigste komponentene i å finne ut en nisje for nettbutikken din er å velge en der du kan tilføre verdi. Som Andrew Youderian uttaler i sin artikkel om e-handelsdrivstoff, hvis du prøver å konkurrere med Amazon om priser, kommer du til å gå ut av drift.

I stedet må du sørge for at du har noe mer verdifullt enn Amazon å tilby kunden. Løsningen? Svar på kundens spørsmål og lær kunden med utmerket innhold. Du må først forstå problemet kunden din står overfor, tilby en måte å løse det problemet på, og ordrene følger.

Velge en markedsnisje som har rom til å vokse

Ikke bare fokuser på en eller to store billettvarer som vil gi deg en høy avkastning. Dette er flott når den nye kunden besøker nettstedet ditt, men hvordan skal du markedsføre til ditt nåværende kundegrunnlag?

Se etter et marked som har tilbehør og tillegg du kan lage for å få oppfølgingssalget. Et eksempel vil være fotograferingsutstyr. Det første kjøpet av et high-end DSLR-kamera er stort og vil gi deg store overskudd hvis du selger et. Du kan imidlertid øke salget på nettet ytterligere ved å tilby tilbehør til kameraet. Du kan selge linser, blitsvedlegg, stropper, vesker, stativer og så videre.

Målretting mot riktig type kunder

Det er viktig at du finner ut den primære kundetypen du ønsker å målrette mot. Dette er menneskene som du kan tilføre liv til deres verdi. Et eksempel vil være en modellbilhobbyist. Han kan være villig til å bruke penger på å organisere modellbildene sine, på en utmerket ny maling, eller til og med på bøker og informasjon for å hjelpe ham med å forbedre hobbyen. Nøkkelen er å finne et kundegrunnlag som brenner for nisjen.

Kunder kan inkludere:

 • amatører
 • Forretnings eiere
 • Professionals

Du vil også vurdere alle aspekter ved det kundegrunnlaget, for eksempel kjønn, disponibel inntekt og alder. Har de nok ekstra penger til å investere i det du selger på nettbutikken din?

Finne de riktige produktene å selge

Når du har innsnevret lidenskapen din, må du se hvilke produkter du skal selge. Andrew Youderian foreslår at du ser etter et produkt som lar deg tilføre verdi. Det som menes med det, er ganske enkelt at det er noe folk trenger og vil hjelpe dem på noen måte eller gjøre livet bedre på noen måte.

I 4-timers arbeidsuke av Tim Ferriss, han anbefaler å velge et produkt med et prispunkt mellom $ 100 – $ 200. Årsaken til at dette er et ideelt område, er at det er stort nok til at marginene er riktig, men at du fremdeles gir verdi.

Du må også vurdere det faktum at du vil selge flere varer i ovennevnte prisklasse. Jo høyere pris en vare er, jo lavere er konverteringsfrekvensen. De fleste er villige til å bruke $ 100 – $ 150 online. I tillegg påpeker Youderian at varer med høyere pris sier at et kjøkkenapparat på 1000 dollar, ofte har lavere fortjenestemargin.

Så du kan tjene $ 30 på den $ 100-gadgeten, men bare $ 100 på $ 1000-enheten. Det betyr at $ 100 varen gir deg en gevinstmargin på 30%, og at du vil selge flere av dem, men 1000 $ -apparatet gir deg bare 10% fortjeneste, og du vil selge færre.

Det er også viktig å prøve å finne et produkt som alle andre ikke allerede selger. Oppsøk unike produkter som ingen andre tilbyr, og du vil gjøre det mulig for markedet, i det minste for en stund. En måte å oppdage produkter å selge på er å delta på messer i ditt nisjeområde.

Evaluering av etterspørselen fra markedet for produktene dine

Før du tar en endelig beslutning om produktene du vil selge, gjør du et grundig søk etter konkurrenter på nettet. Hvem selger de samme eller lignende produktene? Kan du effektivt konkurrere med det selskapet? Hvis de er et lett gjenkjennelig navn og har topp rangering i søkemotorene, kan det være en virkelig utfordring å få merke seg nettbutikken din.

Evaluering av produktetterspørsel

Ta deg tid til å bekrefte om det er en rimelig mengde etterspørsel i markedet for produktet du ønsker å selge.

Hvis du prøver å bestemme mellom flere produkter, må du utføre følgende oppgaver:

 • Test navnet på produktet for søkeordinteresse. Hvilke produkter får flere søk? Mange søk etter et produktnavn kan indikere mye interesse.
 • Sjekk sosiale medier for å se om det er noen innlegg på produktet, og hvor mange ganger disse innleggene blir likt og delt.
 • Sjekk ut Google Trends og se om emnet trender opp eller ned eller forblir stødig.

Validerer geografisk etterspørsel

Nå som du har sett på nøkkelordtrender og metning, og du vet at folk faktisk ser etter produktet du vil tilby, graver du litt dypere og finner ut hvem akkurat disse menneskene er. Noen ganger vil et produkt være mer populært i ett geografisk område enn et annet. Hvis du for eksempel selger en frontrute, vil den selge bedre der vinteren er en lang sesong.

Det er viktig å sørge for at mest etterspørsel etter produktet ditt er i et område hvor du enkelt kan sende til. Hvis kostnadene for å sende er for uoverkommelige, kan det drepe salget ditt.

Du kan bruke Google-trender for å finne ut hvilke land som søker etter nøkkelord relatert til produktet ditt og hvilke byer som har flest søk (dette kan hjelpe med fraktinformasjon).

Validerer sosiale medier

Du vil også dobbeltsjekke validering av sosiale medier for å se hvor mye trekkraft produktet ditt kan komme dit. Du vil se på markedet og produktinteressen på flere sosiale medier-plattformer for å oppdage ikke bare hvor populært emnet er, men hvis det er folk som deler informasjon om produktet ditt.

Du kan bruke nettsteder som Topsy for å finne ut hvor mange tweets det er per dag. La oss for eksempel si at du kommer til å selge en bestemt type kameralinser rettet mot fotografer av dyreliv. Du kan søke etter ord som “kamera”, “dyreliv” og “utendørs” for å se hva som er trending.

Evaluering av potensielle konkurrenter

Begynn med å sortere gjennom de forskjellige konkurransetypene du vil møte når du selger dette produktet. La oss gå tilbake til eksemplet med spesialkameraobjektivet. Du skal også konkurrere med folk som selger linser til andre typer fotografering, andre hobbyer i noen tilfeller, og så videre.

Hvor mange konkurrenter er online? Er markedet så fullt at du har vanskelig for å skille deg ut fra mengden? Det er bare så mange kunder å gå rundt, så hvis tilgjengeligheten overtrer markedets etterspørsel, vil du sannsynligvis ikke lykkes.

Det er her de unike produktene spiller inn. Hva kan du tilby som ingen andre tilbyr på nettet? Hvordan kan du tilby det på en måte som gir merverdi?

Finne kildene til produkter som skal selges

Når du har bestemt deg for hvilke produkter du vil selge i nettbutikken din, må du konfigurere den beste måten å kjøpe disse produktene på. Du har et par valg.

 • Dropshippers: Med denne metoden venter du til en kunde bestiller produktet, og deretter legger du bestillingen hos grossisten som deretter vil sende varen direkte til kunden din.
 • Lett bulk grossister: Noen grossistfirmaer krever enorme bestillinger for å gi deg en anstendig prisbrudd på produktet. Imidlertid tilbyr noen grossister alternativer for lette bulk slik at du kan kjøpe en mindre mengde av et produkt (si en enkelt sak) og videresalg det for en gevinst.

Én ting å huske på både avleverere og lette grossister er at de ikke skal ha egne nettbutikker satt opp, eller du vil bli tvunget til å konkurrere med de lavere prisene de kan tilby ved å selge direkte. Det beste alternativet er å prøve produsenten av produktet først. Slipper de skipet? Vil de selge lett bulk? Når du har funnet produsenten av et produkt du liker som vil gjøre en eller begge disse tingene, er du på vei til å finne produktene du trenger å selge i nettbutikken din.

PLANLEGG ET ØKOMMERFORET

Begynn å planlegge e-handelsvirksomheten

Selv om det er fristende å hoppe i foten først, fordi det er “bare” en nettbutikk, hvis du faktisk vil lykkes, må du lage en plan for e-handelsvirksomheten. Når du skjønner det ”4 billioner dollar i varer ble forlatt i handlekurvene på nettet i 2014,” det er lett å se hvorfor du trenger å gå inn med en handlingsplan.

Skrive forretningsplan for e-handel

NOLO juridisk nettsted forklarer at det å ha en forretningsplan er viktig fordi det er hjørnesteinen i en bygning. Det kan hjelpe virksomheten din til å være strukturelt sunn. Small Business Administration (SBA) tilbyr a veiviser for forretningsplan for å hjelpe deg med raskt å skrive din egen forretningsplan.

Opprette e-handelsmarkedsstrategi

Å markedsføre nettbutikken din er litt annerledes enn å markedsføre en butikk for murstein og mørtel. Du vil være sikker på at du har en solid e-handelsmarkedsstrategi før den store åpningen. Du må ta noen grunnleggende avgjørelser, for eksempel:

 • Hvem er målet ditt demografisk?
 • Hvilke sosiale medieplattformer du ønsker å ha best mulig tilstedeværelse på, og hvordan når du demografisk målgruppe der?
 • Hva er annonseringsbudsjettet ditt, og hvor er det beste stedet å bruke det for å føre kunder til nettstedet ditt?
 • Hvordan konverterer du besøkende til kunder?

En tommelfingerregel i virksomheten er at det er langt lettere å selge 20% mer til dine nåværende kunder enn å nå en ny kunde. Så tenk gjennom ytterligere behov som du kan møte når bedriften vokser og du får et lojal kundegrunnlag.

Forsker på din potensielle konkurranse

Hvis du vil være en nettbutikk for folk, må du ha et godt grep ikke bare hvem konkurransen er, men hva de gjør. Du bør bruke verktøy som:

 • SEOBook – Sammenlign hvordan konkurrentene dine navngir sidene deres, hvilken metainformasjon de bruker og lignende setninger.
 • Google adwords – Bruk dette verktøyet for å se hvor mye trafikk visse søkeord får. Mens nøkkelord bare er en del av ligningen, kan denne informasjonen hjelpe deg med å bestemme hvilken type produkter eller innhold du vil legge til på nettstedet ditt for å trekke besøkende.
 • SpyFu – Dette er en betalt tjeneste, men informasjonen du får er dyrebar. Du kan enkelt se hva AdWords-konkurransen din bruker. Du kan til og med se hvilke som var vellykkede og hvilke som ikke var det. Dette er i utgangspunktet en måte å lære av hva konkurrentene dine gjør, så vel som hva som ikke fungerer for dem.

I tillegg til å bruke verktøy, kan du ta deg tid til å studere hvordan konkurrentenes nettsteder er lagt opp, hvilket innhold de har, og eventuelle spesielle funksjoner de tilbyr til besøkende, for eksempel et nyhetsbrev eller kuponger.

Identifisere målkundene dine

En av de viktigste ingrediensene i vellykket markedsføring til kunder er å finne ut hvem målkundene dine er. Før du starter forskningen, bør du velge spesifikk demografi som du skal målrette mot.

Velge spesifikk demografi å målrette

Når du kjenner din målkunde, kan du ikke bare tilpasse markedsføring, men til og med tilpasse produktene du velger å liste i butikken din. Det er her å lage brukerpersonligheter virkelig kan komme til nytte.

I hovedsak lager du en profil for den ideelle kunden for butikken din. Svar på spørsmål som alder, hvor personen bor, hva interessene hennes er hvis hun er gift, hvis hun har barn og til og med grunner til at hun vil kjøpe produktet ditt.

Du vil definere både demografisk info og psykologisk info. Demografisk informasjon inkluderer:

 • Kjønn
 • Alder
 • plassering
 • utdanning
 • Sivilstatus
 • Årsinntekt
 • Stillingsbeskrivelse

Psykologisk informasjon inkluderer:

 • Hobbyer
 • Interesser
 • Moraler og verdier
 • Oppførsel
 • livsstil

Du bør også ta hensyn til aktuelle kunder du har eller forventer å ha og hvordan de faller inn under beskrivelsene ovenfor.

Opprette en kundeprofil

Kundeprofilen din eller brukerpersonen din er en mockup av hvordan den ideelle kunden din ser ut. Når du har samlet informasjonen over, kan du skrive opp en kort biograf til idébrukeren din. Skriv det som en bio. Du kan til og med navngi din spotte person for å holde den personlig.

Når du har opprettet en brukerperson, vil du bruke denne informasjonen i alle aspekter ved å drive nettbutikken din. Er idébrukeren din en fungerende mamma? Da kommer hun sannsynligvis til å besøke nettstedet ditt på kveldstid eller i helgen. Dette betyr at du bør kjøre spesielle rabatter eller arrangementer på et tidspunkt som er praktisk for henne å delta på.

Hvis hun er en bestemt alder, må du huske det når du oppretter skriftstørrelsen på innholdet ditt. Du kan bruke brukerpersonene på alt ned i handlekurvenes oppførsel og få konverteringsfrekvensene så høye som mulig. Jo bedre du forstår din typiske kunde, jo bedre kan du avgrense målene dine og finne suksess.

Definere en markedsnisje

Når du først starter, kan det å spare ut din målrettede nisje spare deg mye tid og penger. Du vil ikke kaste bort annonseringsfond med å legge ut annonser til folk som ikke passer inn i målmarkedet.

Når du først begynner, kan det være litt vanskelig å bestemme hvem målkundene dine er. En måte å identifisere målmuligheter er gjennom å forske på konkurrenter som nevnt ovenfor. Bruk for eksempel Quantcast for å få informasjon om hvilke typer mennesker som besøker konkurrentenes nettsteder. Dette er utmerket informasjon for å bestemme målet ditt demografisk.

Denne informasjonen kan endre seg etter at du faktisk har startet butikken din. Du kan samle ytterligere demografiske data ved å ta avstemninger av kundene dine og studere webanalysestatistikk gjennom verktøy på nettstedets kontrollpanel, for eksempel Webalizer og AWStats.

Bygge en merkevarestrategi

Merkevarestrategien din definerer butikken din til kundene. Når du har undersøkt konkurrentene dine, og du har funnet ut din demografiske mål, vil du også undersøke generell informasjon om den demografien. Du kan bruke verktøy som f.eks Compete.com og Nielson for å bestemme hva målgruppen bryr seg mest om.

Sette din eBusiness apart

Det er viktig at du skiller virksomheten din fra alle de andre lignende der ute. Hva er noen ord som beskriver virksomheten din som en helhet? Forsøk å finne ord som konkurrentene dine ikke bruker, men som taler til måldemografien.

Hvis du for eksempel fant ut i forskningen din at målkunden din er en morsom mor, kan det hende at hun leter etter hjelp til å holde seg på toppen av alt hun har å gjøre. Du kan bruke ord som “nyttig” og “tidsbesparende” for å trekke inn den målgruppen.

Å kjenne dine målkunder

Nå skal du ha en ganske god ide hvem målkundene dine er. Grav enda dypere forbi den brukerpersonen og finn ut nøyaktig hva denne personen vil ha når hun besøker nettbutikken din. Hva ser hun etter?

Det kan være flere nivåer av ting som denne kunden trenger mest. Over tid, når du blir bedre kjent med kundebasen din, vil du sannsynligvis utvikle flere personligheter, slik at du vet best hvordan du kan nå hver kundetype.

Å skille merkevaren din

Hva er din personlighet som eieren av nettbutikker? Dette bør komme gjennom din holdning, dine sider, og til og med på noen måter du gir tilbake til verden som helhet. Noen selskaper er stolte av å være miljøvennlige. Hva skiller deg og merkevaren din? Hvordan kan du vise at dette fortsatt vil være tro mot oppdragserklæringen din.

Du vil grave enda dypere i merkevaren din. Hvis du for eksempel lover tidsbesparende tjenester, hva betyr det? Betyr det at ordren blir pakket og sendt innen en time etter at den er mottatt? Hva må du gjøre for å sikre at dette skjer? Hvor mange ansatte trenger du å ansette, eller klarer du det selv?

Dette kan også gjøre en forskjell i om du legger frakt i hendene på en produsent (dropshipping), eller du håndterer det selv for å sikre at produktet slipper ut omgående.

Tilpass ditt merke

Bilde av to forskjellige e-postmeldinger som lander i innboksen. Én e-post sier:

“Hei, Jane. Jeg ville bare gi deg en linje og takke for den siste bestillingen av ABC Widget. Siden du elsket ABC-widgeten, ville jeg også gi deg beskjed om at XYZ-widgeten er i salg til midnatt i morgen. Takk for at du er en lojal kunde. ”

Den andre e-posten sier:

“XYZ Widgets er i salg til midnatt i morgen. Kom og kjøp en. ”

Hvilken e-post skal du svare bedre på? Du må tilpasse merkevaren din for å imøtekomme kundenes behov. Dette inkluderer brukeropplevelsen på nettstedet ditt, e-postene du sender ut og til og med markedsføring på sosiale medier. Til og med oppdragserklæringen din bør tilpasses kundenes behov.

Når du utvikler oppdraget ditt, må du huske den målgruppen. Hvilket problem løser du? Hvordan forholder merkevarenavnet ditt seg? Hvordan kan du få merkevaren til å holde seg fast i kunden??

Utvikle et unikt selgende forslag

Et unikt selgende forslag (USP) kan hjelpe deg med å skille deg fra konkurransen. Det er det som gjør merkevaren din unik. For å utvikle en USP, må du fokusere smalt på kundene dine, eller ideelle kunder, og hva de vil ha.

Dette betyr at du kan skuffe andre mennesker. Det betyr imidlertid ikke så lenge du har valgt en aktiv målgruppe og du forstår dem godt. Du vil utvikle en lojal følelse blant disse kundene. Et sterkt USP:

 • Oppfyller et stort behov
 • Viser at du kjenner målgruppen din
 • Kan oppsummeres i en setning eller to

Hvis du vil bli husket i overfylt markedsplass for den elektroniske verdenen, merkevaren din må ganske enkelt skille seg ut på noen måte.

Priser dine produkter for din nettbutikk

Å finne ut hvordan du skal prise produkter til nettbutikken din, slik at du tjener fortjeneste mens du fremdeles tiltrekker kunder er en balansegang. Shopify tilbyr følgende formel som hjelper deg med å finne ut hvordan du kan prise produkter for en nettbutikk:

“Butikkpris = [(kostnad for varen) ÷ (100 – markeringsprosent)] x 100”

Så bare for å gi deg en ide. Hvis du vil tjene 60% på en vare som koster 20,00 dollar å kjøpe, vil formelen se slik ut:

Butikkpris = [($ 20,00) ÷ (100 – 60)] x 100
Butikkpris = [$ 20,00 ÷ 40)] x 100
Butikkpris = ($ 0,50) x 100
Utsalgspris = 50,00 dollar

Så, varen som koster 20,00 dollar vil selge for $ 50,00. Du må også finne ut om du bare vil bruke produsenten som har foreslått en utsalgspris, eller hvis du trenger å gjøre noe produkt ved å rabattere det.

Nøkkelen er å sørge for at du tjener selv etter å ha utbetalt noe overhead, for eksempel webhotellgebyr og ansattes kostnader.

Bestemme fortjenestemarginene

Som nevnt før, bør du ikke prøve å konkurrere med prisene på Amazon. Amazon vil prise varer med tap bare for å drive mindre butikker ute av drift. De har finansiering og størrelse for å oppnå det enkelt, men hvis du prøver å underprise produktene dine, vil du raskt gå ut av drift.

Derfor er det så viktig å kjenne marginene dine. Det er viktig at du kjenner marginene dine, slik at du kan pris lave nok til å være konkurransedyktig, men likevel sørge for å tjene litt.

Å kjenne til USP

USP står for Unique Selling Proposition. Hva er din unike faktor som gjør at kundene kommer tilbake igjen og igjen? Noen USP-er inkluderer:

 • God kundeservice
 • Gratis frakt
 • Varer som ikke er tilgjengelige andre steder
 • Sans for veldedighet

Uansett USP, er det viktig å finne ut hvordan du vil skille deg ut fra konkurransen.

Tilbyr incentiver

En annen grunn til at det er så viktig å forstå marginene dine, er at du da kan finne ut hvilke insentiver du kan tilby kundene dine.

Vil fortjenesten din tillate deg å levere gratis frakt? Bør du tilby halvparten av? Du kan til og med ønske å gi deg en tapsleder. Dette er ganske enkelt et produkt du taper penger på å selge til en lav pris i håp om at de andre varene dine som gir en fortjeneste også vil selge.

Tilbyr produktdiversifisering

Hvis du har gjort leksene dine, og du forstår markedets etterspørsel grundig og målkunden din, vil du lett kunne diversifisere produktene du tilbyr for å selge flere varer. Du kan også ganske enkelt tilby flere valg for produktene du allerede selger.

Et godt eksempel på dette ville være en te-skjorte. Kanskje du begynner med å selge den i små, mellomstore og store og i svart. Du kan raskt diversifisere her ved å legge til barnas størrelser, plussstørrelser og forskjellige fargevalg.

Sette opp prosjektets tidslinje

Mange ting kan påvirke hvor lang tid det tar å få nettbutikken i gang. Hvis du bruker en plattform som er klar til å gå, for eksempel Shopify, kan det hende at tidslinjen går raskere. Imidlertid, hvis du ønsker å tilpasse nettbutikken din og selveverten faktisk, kan det ta betydelig lengre tid å få nettstedet opprettet.

Du vil bygge i tid for:

 • Fullfør testing for å sikre at alt fungerer riktig før du starter butikken.
 • Uventede problemer du støter på, som kan forsinke lanseringen.
 • Kampanjer før lansering.

Det er bedre å planlegge på mer tid enn du tror du vil trenge. Det er langt bedre å lansere litt tidlig enn sent.

Estimere kostnadene for å starte en e-handelsvirksomhet

I følge entreprenør, en grunnleggende malbasert nettbutikk kan kjøre så lite som $ 250 per måned, men en alt-i-ett-løsning som er helt tilpasset, kan koste oppover 500 000 dollar i året. Det er klart det er mange nivåer i mellom. Noen av utgiftene du vil påføre inkluderer:

 • Domenenavnsregistrering og vertsgebyr
 • Nettdesign koster
 • Tilpasning av e-handelsprogramvare
 • Anskaffelse av startprodukt
 • Kostnader for å reise til messer eller for å møte produsenter
 • Annonsering koster
 • Seks måneders finansiering for å betale ansatte og eventuelle overhead

Noen avgifter du kan spare på ved å starte smått og vokse etter hvert som bedriften vokser. For eksempel er det ikke nødvendig å betale for et dyrt betalingsgateway-system når du først åpner. Du kan enkelt bruke PayPal eller Google Pay i stedet.

Da salget øker, er det fornuftig å betale gebyrene for en behandling av kredittkortbetalinger fordi det sparer deg for behandlingsgebyr, kan du legge det til i forretningsplanen din.

Finansiering av e-handelsvirksomheten

Selv om du starter med den mest grunnleggende nettbutikken som kan tenkes, vil du ha noen avgifter involvert. Det er noen måter du kan finansiere virksomheten din på.

Hvis du har et produkt du utvikler, kan du bruke Crowdfunding for å komme med pengene til å utvikle det opprinnelige produktet og få butikken din på plass. Noen andre ideer for å samle inn nok penger:

 • Vert for en rekke innsamlere både online og utenfor. Selg produkter, start en GoFundMe-konto osv.
 • Be venner og familie investere for en prosentandel av fremtidig fortjeneste. Imidlertid oppretthold alltid majoritetskontroll av virksomheten din.
 • Oppsøk engleinvestorer.
 • Ta opp et lite virksomhetslån.
 • Betal månedlig for e-handel-siden til du har råd til å utvikle din egen plattform som er hostet.

Noen ganger er det virkelig best å starte mindre og gi rom for vekst. Det er viktigere i de første dagene av ny virksomhet å ha nok kontantstrøm til at bedriften din kan vokse enn den er å starte stort.

Etablering av en virksomhet enhet

Det er viktig at du beskytter deg selv og din personlige eiendom ved å få noen få ting på plass før du lanserer nettbutikken din.

Arkiver virksomhetsnavn

Du må velge den juridiske strukturen for virksomheten din. Nøkkelen her er å velge hva ditt selskap skal være slik at hvis noen angriper deg på et juridisk nivå, er du personlig ikke ansvarlig for skader du må betale ut.

Du kan danne et S Corp eller en LLC. Det smarteste du kan gjøre er å snakke med en forretningsadvokat om den beste strukturen for bedriften din. Papirarbeidet for å arkivere et selskap kan være komplisert.

Selv om du potensielt kan registrere deg med staten på egen hånd, vil det ta deg mange timer å forstå papirene og oppfølgingsarbeidene som kreves hvert år. Det kan være mer kostnadseffektivt å ansette en profesjonell som kan håndtere dette arbeidet for deg.

Du må også velge et navn du vil gjøre forretninger under, eller “gjøre forretninger som” (DBA). Normalt vil statssekretæren sjekke databasen for å forsikre deg om at det ikke er noen annen virksomhet som allerede driver virksomhet under det navnet.

Innhenting av arbeidsgiveridentifikasjonsnummer (eller “skatte-ID”)

Siden du ikke ønsker å oppgi ditt eget personnummer til leverandører, vil du også registrere deg et skatteidentifikasjonsnummer for bedriften din, eller et arbeidsgiveridentifikasjonsnummer (EIN). Du kan registrere deg online gjennom Internal Revenue Service for dette nummeret.

Søker om virksomhetslisenser og tillatelser

Hvilke lisenser og tillatelser du trenger for virksomheten din, varierer avhengig av hvor du bor. Du må ta kontakt med både statlige og fylkets tjenestemenn for å se hva du trenger. Noen typiske ting inkluderer:

Mat tillatelse hvis du driver en matvirksomhet (det kan også være andre hensyn til mat)
Butikklisens for å tillate deg å samle inn moms for staten

Nøkkelen er å sørge for at du følger regler for bransjen din og samler inn eventuelle skatter staten krever at du skal innkreve.

Åpne en forretningsbankkonto

Juridisk zoom anbefaler å holde virksomhetens bankkonto og personlige kontoer atskilt. Det er mange grunner til å gjøre det, men hovedgrunnen er at det holder midlene åpne for skatteformål, og hvis det er en revisjon, vil de først se på bedriftskontoen din i stedet for din personlige konto. Dette kan spare mye skjerpelse og misforståelser.

Se etter en bank som tilbyr noen av de spesifikke funksjonene du trenger nå eller i fremtiden for din online virksomhet, for eksempel:

 • Direkte innskudd
 • Elektronisk regning betaling
 • Behandlingsmuligheter for kredittkort

Vær forsiktig med gebyrer, da de raskt kan legge opp, spesielt når du nettopp begynner. Les alltid med liten skrift og sørg for at du forstår gebyrstrukturen til en hvilken som helst bedriftskonto du åpner.

Åpne en selgerkonto for å godta betaling med kredittkort

Som nevnt ovenfor, bør du se etter enten en bank eller et eget selskap som lar deg behandle kredittkortbetalinger. En selgerkonto gir deg denne muligheten for virksomheten din. Det er noen måter du kan godta kredittkort på nettet, inkludert PayPal når du bare begynner på en fullverdig kjøpmannskonto når du har gjort volumet som gjør at det betaler seg selv i avgiftsbesparelser.

Det vil du unngå å betale for mye ved å holde øye med skjulte avgifter. Det første trinnet er å lese nøye gjennom månedlige uttalelser.

Noen avgifter du vil spørre om og se etter i uttalelsene dine inkluderer:

 • Ikke-kvalifiserte rabatt
 • Utvekslingsdifferensialgebyrer
 • Månedlige minsteavgifter (hvis du ikke treffer et visst transaksjonsbeløp)
 • PCI-vurderingsgebyr
 • Kvartalsavgift
 • Oppstartsgebyr
 • Avgift for tidlig terminering (mange prosessorer har en nødvendig avtalelengde)

Kontroller fleksibilitet for å behandle flere salgstransaksjoner

En annen ting du vil spørre før du velger et kredittkortbehandlingsfirma, er hvordan de vil takle det hvis salget ditt plutselig tar fart. Har de muligheten til å behandle flere transaksjoner enkelt? Hva er gebyrstrukturen? Gå ned avgiftene hvis du har mer salg?

Å velge en selger med en god omdømme

Til slutt vil du velge en selger med et utmerket rykte. Les anmeldelser online og sjekk med Better Business Bureau i staten selskapet har hovedkontor i. Noen røde flagg du bør være oppmerksom på inkluderer:

 • Dårlig kundeservice (dette kan også gjøre at du ser dårlig ut for kundene dine)
 • Manglende betaling eller for sen betaling
 • For mange skjulte avgifter
 • Feilaktig utstyr

Legg merke til hvem andre som bruker det samme transaksjonsbehandlingsfirmaet, og ikke nøl med å nå ut til disse selskapene og spør om de er fornøyde med tjenesten.

SETTER OPP ET FORRETNING ONLINE

Nå som du har planleggingen din på plass, er det på tide å komme deg ned i arbeidet med å sette opp e-handelsvirksomheten. Trinnene du trenger å ta er listet opp nedenfor.

Registrere et domene

Når du har valgt en nisje og registrert navnet ditt, må du finne et domenenavn som ikke er tatt, noe som også lar kundene huske stien til nettstedet ditt enkelt. Dette er ikke så lett av en oppgave som det pleide å være. Du må kanskje bruke litt penger for å kjøpe et premiumdomenenavn eller kjøpe det fra noen som alltid har rettighetene til det domenet.

Forvent å betale minimum $ 15,00 per år for en dot com. Mer enn sannsynlig, men du må betale mye mer for et premiumnavn som er lett å huske og vil rangere godt i søkemotorer.

Forstå domenenavn

Nettsteder lever faktisk på IP-adresser eller servere. De IP-adresse er et tall som indikerer hvor den aktuelle siden ligger. Imidlertid vil tall være tøffe for folk å huske. I stedet tilbyr domeneregistratorer lettere å huske navn som består av ord (og noen ganger tall). Så i stedet for å måtte huske å skrive “54.239.25.200”, må du ganske enkelt huske å skrive “amazon.com.”

Det er forskjellige utvidelser du kan velge foruten .com, men fordi en dot com er standard, er det lettere for folk flest å huske.

Viktigheten av å velge riktig domenenavn

Å velge et domenenavn ligner på å navngi en mur- og mørtelvirksomhet. Du vil ha noe som er lett å huske, vise frem hva merkevaren din handler om, og som ingen andre bruker. EN .com er den mest minneverdige navnetypen, men i USA .biz er et solid andrevalg. I andre land kan det være lurt å bruke et stedsspesifikt valg, for eksempel .co.uk.

Hvis du kan, kan du oppgi et domenenavn med populære søkeord. Så hvis du har undersøkt trender og oppdaget at “argon oil conditioner” er et veldig søkt etter begrepet og du kan hente domenenavnet “argonoilconditioner.com,” så er det et smart trekk.

Imidlertid indikerer noen nyere studier det eksakte samlingsdomener (EMD) er ikke så effektive som de var tidligere, så ikke bruk penger du ikke trenger å bare sikre deg. Hvis du kan hente en til en fornuftig pris, gjør du det. Hvis det er 10 000 dollar, kan det være lurt å tenke seg om to ganger.

Et domenenavn som det er vanskelig å huske, for mye tid eller for uvanlig vil være vanskelig for besøkende å huske. Hvis en besøkende ikke klarer å bokmerke nettstedet ditt, vil hun kanskje aldri finne det igjen, da hun ikke kan huske navnet.

En av de viktigste fordelene ved å kjøpe en EMD er at den allerede mottar trafikk bare på grunn av søkeordsetningen i navnet. Gjør din undersøkelse og se om det er verdt kostnaden å kjøpe det domenenavnet eller ikke. Husk at all trafikk i verden ikke hjelper deg hvis den ikke er målrettet trafikk.

Velge en webhotell

Når du har et domenenavn, hvis du planlegger å opprette din egen butikk i stedet for å bruke en tjeneste som Shopify eller Facebook Stores, må du finne et vertsfirma der nettstedet ditt vil ligge. Kostnadene og funksjonene kan variere. For en nettbutikk, må du forsikre deg om at vertsfirmaet tilbyr et minimum av:

 • SSL-evne
 • Ubegrenset båndbredde (den er aldri helt ubegrenset, men dette er et bra sted å starte)
 • Utmerket kundeservice og 24/7 teknisk support
 • Nok plass til nettstedet ditt til å vokse når du legger til produkter og innhold

Før du tar en endelig beslutning om en vertstjeneste, må du huske å sjekke grundige anmeldelser på nettet. Noen krever betaling et år i forveien, og det siste du ønsker å gjøre er å betale ut et års vertshonorar bare for å finne ut at vertselskapet er upålitelig. Hvis verten tilbyr en gratis prøveperiode, kan du dra nytte av det før du gjør en forpliktelse.

Velge en e-handelsplattform

Det neste trinnet ditt er å velge handlekurv for nettbutikken din. Ta deg god tid og velg en plattform du tror du kan vokse med. Hvis drømmen din er å ha en megabutikk, er sannsynligvis en løsning som er hostet bedre enn en vert.

 • Hosted eCommerce Solutions – Et par av disse har blitt nevnt før, som f.eks Shopify. Noen andre inkluderer Volusion og BigCommerce. En hostet løsning blir arrangert på programvareleverandørens nettsted og bruker plattformen deres. Tilpasningsalternativene er begrenset, men de fleste kan tilpasses litt.
 • Selvbetjente handlekurver – En self-hosted lar deg installere programvaren du ønsker på din egen server. Dette kan være åpen kildekode-e-handelsprogramvare, eller det kan være noe du har designet spesielt for nettbutikken din. Det rimeligere av de to alternativene er å ta åpen kildekode-programvare og tilpasse den til dine behov. De fleste open source handlekurver har utviklere som jobber med temaer og plugins som vil utvide kapasiteten.

Velge en betalingsgateway

Å velge alternativer for betalingsport er en av de vanskeligste beslutningene for mange nettbutikkeiere å ta. Det beste du kan gjøre er å se på noen av de beste portene og se hvilke funksjoner som er tilgjengelige og hvilke som lettest kan integreres i handlekurven du har valgt. Her er noen av de mest populære alternativene:

 • PayPal
 • Torget
 • Stripe

Det er mange andre tilgjengelige alternativer også, inkludert lokale og nasjonale selgerkontoer som vil integreres med et online bestillingssystem. Nøkkelen er å finne ut hvilke som vil tilby deg de beste behandlingsgebyrene basert på virksomhetsvolumet du driver med i dag. Du kan alltid flytte til et annet selskap senere hvis det gir mer mening for bedriften og kostnadene for behandlingen av kredittkortet ditt.

Ulike e-handelsplattformer integreres med forskjellige betalingsportaler. For eksempel, på grunn av begrensninger med Square-appene, integreres det ikke lett mange steder. På den annen side har PayPal mange tredjepartsutviklere og har utviklet apper som lar den integreres med nesten hver betalingsport der ute.

Vurderer leverandør av alt-i-ett-betalingstjeneste

Hvis du vil forenkle bokføringen din og hvor mange betalingskilder du må følge med, kan du finne en alt-i-ett-leverandør av betalingstjenester.

En alt i én leverandør vil tillate deg å:

 • Behandle transaksjonen
 • Kjør rapporter
 • Sett opp svindeloppdagelse
 • Prosess returnerer
 • Last ned skatteinformasjon

Å velge en leverandør som gjør alt vil også gi deg litt fleksibilitet når nettbutikken din vokser uten å måtte undersøke selgerkontoer på nytt før du flytter transaksjonsbehandlingen.

Sammenligning av gebyrene for betalingstjenesteleverandører

Behandlingsgebyr kan fort bli fortalt. Det er viktig at du fullt ut forstår eventuelle gebyrer før du registrerer deg for en selgerkonto.

 • Per transaksjonsgebyr: Noen selskaper krever et gebyr per transaksjon for hver ordre som behandles. Vanligvis er dette en fast avgift som er under $ 1,00. Dette kan imidlertid variere.
 • Andel salg: De fleste selgerkonto selskaper krever et gebyr basert på salgsprisen på varen. Dette kan være rundt 2,99% hvis du ikke har et veldig høyt volum, men har en tendens til å gå ned jo mer salgsvolumet er.
 • Kontoavgifter: Noen selskaper krever bare en årlig, kvartalsvis eller månedlig avgift for å holde kontoen åpen. Se etter virksomheter som ikke belaster deg for et gebyr så lenge du selger noen få.

For eksempel belaster Authorize.net et månedlig gebyr på rundt $ 25 pluss transaksjonsgebyrer på 2,9% + $ 0,30. Du kan imidlertid ta penger fra 5 land i 6 forskjellige valutaer, og de godtar alle større kredittkort og mobilbetalinger.

På den annen side krever Beanstream ingen månedlig avgift og 2,25-2,65% transaksjonsgebyr. Det er bare tilgjengelig for tre land i 2 forskjellige valutaer.

Du kan finne en komplett diagram som skisserer avgifter og prosenter på FormStack. Du kan sammenligne med et øyeblikk hvilke gateways som har de funksjonene du trenger til lavest mulig pris.

BYGGE EN ONLINE BUTIKK

Når du har valgt programvaren du vil bruke, er det på tide å komme til å tilpasse butikken din så mye som mulig. Selv om du kanskje er lei av å ta beslutninger på dette tidspunktet, vil du nøye vurdere noen få ting hjelpe nettstedet ditt til å bli mer attraktivt og brukervennlig for kundene..

Velge riktig tema for din nettbutikk

I følge Time magazine, du har omtrent 15 sekunder på deg for å få interessen til nettstedets besøkende som lander på siden din. Noen vil kanskje hevde at du har enda mindre tid enn det, men selv om du har hele 15 sekunder, husk at det er et veldig kort vindu for å gjøre et flott førsteinntrykk.

For å gjøre et flott førsteinntrykk trenger du:

 • En tydelig navigasjonsstruktur. Leseren skal se hvordan man raskt kommer fra punkt A til punkt B.
 • Skriv fantastisk innhold som fanger leserens interesse.
 • Ryddig utseende som trekker øyet dit du vil at den skal gå. Hvis du for eksempel ønsker å traktere besøkende på nettstedet til godkjenningselementene, hva er det første de ser når de lander på hjemmesiden din? Er det klareringselementene eller lenke til dem?

Husk alle disse tingene når du velger et tema. Vil det gi deg den oversiktlige, enkle å navigere siden du søker?

Tilpasse butikkens utseende

Hvis butikken din ser ut som alle andre butikker der ute, vil det være vanskelig å etablere merkevaren din. I tillegg til å legge til logoen din og den unike snurringen til butikkens generelle utseende, vil du vurdere fargene du bruker og hvordan de binder seg til det generelle merkebildet ditt.

I følge KISSmetrics, farge øker anerkjennelsen av merkevaren din med så mye som 80% og kan føre til forbrukernes tillit.

Du vil også legge til funksjoner som gir mening for din nisje. Hvis du for eksempel selger klær, må du legge til alternativer for størrelsesvalg. På den annen side, hvis du selger kjøkkenutstyr, er fargealternativer og størrelser sannsynligvis begrenset, slik at du kanskje ikke trenger denne funksjonen.

Designing eCommerce Website Information Architecture (IA)

Selv om informasjonsarkitektur kan høres ut som nettstedsnavigasjon, er det noen grunnleggende forskjeller. Mens de to er relatert til hverandre, er arkitekturen til et nettsted skjelettet til nettstedet. Arkitekturen inkluderer knoklene på nettstedet og hvordan alle elementene fungerer for å bringe informasjon til sluttbrukeren.

IA kan inneholde elementer som:

 • Inventar av innhold
 • Standardisert navngiving eller redaksjonell stil
 • Hvordan ting grupperes sammen

IA er av vital betydning fordi du vil bygge videre på denne grunnleggende strukturen etter hvert som nettstedet ditt vokser. En god struktur kan gjøre eller ødelegge deg når du treffer veksttopper.

Lage fantastiske produktbilder

Du kan opprette den mest fantastiske nettbutikken noensinne, men hvis forbrukeren ikke tydelig kan se varen du selger, kan du slutte med mangel på salg for å vise det.

Du har noen få grunnleggende alternativer når det gjelder å legge til produktbilder:

 • Bruk produsenter som leveres (så lenge du har tillatelse til det). Mange produsenter ansetter profesjonelle fotografer for å lage vakre bilder av produktene sine. Ulempen er at andre som selger produktet sannsynligvis vil ha det samme bildet på nettstedene sine.
 • Ansett en profesjonell fotograf. Du kan potensielt ansette en profesjonell for å ta bilder av produktene. Dette kan imidlertid være kostbart, spesielt først når du har et begrenset budsjett.
 • Ta bilder selv. Dette kan være utfordrende. Du trenger en hvit eller svart bakgrunn for de fleste elementer. En lysboks kan komme godt med. Du kan kjøpe en veldig billig på nettsteder som Amazon for mindre varer. Det er også smart å investere i et godt DSLR-kamera for den beste oppløsningen.

Når du legger til bilder av produktene dine, kan du prøve å se på varen som om du er kunde. Hva vil du vite om produktet? Hvilke vinkler vil du se varen fra? Hvilke detaljer er viktige for forbrukeren?

Skrive overbevisende produktbeskrivelse

Målet ditt med et produkt bør være å ta tak i kundens interesse, mens du fremdeles gir nok detaljer til at hun kan vite om hun vil kjøpe produktet eller ikke. Hvis du kan lage en unik stemme for beskrivelsene dine, vil du sannsynligvis se en økning i salgskonverteringer.

La oss for eksempel si at du selger kjøkkenhåndklær. Du kan bare beskrive fibrene, størrelsen, fargen og den hurtige tørketiden på mikrofibersiden, som alle andre steder der ute.

Eller du kan lage en historie om en hjemmekokk som bruker håndklærne fordi hun elsker forskjellige farger, det sparer henne tid på grunn av at mikrofiberen tørker raskere, og så videre. Ser du hvordan den ene er mer overbevisende og personlig enn den andre?

Selv om du ikke trenger å lage en fiktiv historie for hvert element, bør du beskrive det på en måte som leseren kan forestille seg selv ved å bruke det elementet. Prøv å vekke nettstedets besøkende fantasi.

Optimalisering av e-handelsnavigering

Når det gjelder navigering på nettstedet, er det ikke bare å ha en struktur og knapper som er enkle å finne. Du må også vurdere hvordan brukere navigerer til bestemte produkter de vil finne. Dette blir enda viktigere jo flere produkter du har på nettstedet ditt.

I følge Smashing Magazine, nøkkelen er å sørge for at kundene kan finne produktene de vil kjøpe. Så du må vurdere alt fra hvordan du organiserer kategorier til den beste måten å få kunder til å søke og hva søkeresultatene på nettstedet ditt vil returnere til dem.

Dette betyr at du trenger sterke foreldrekategorier. Du bør også legge til filtre som lar brukeren begrense søket etter ting som “det som er nytt,” mest populært “og” laveste pris. “

Utforme et e-handelsutsjekkingsflyt

De gjennomsnittlig avskjedelsesgrad for handlekurv er 68,95%. Hvis du vil forbedre det og konvertere besøkende til kunder som bestiller, vil du tenke på strømmen i handlekurven..

Kunden skal kunne se tydelig hvordan han skal kasse fra det øyeblikket han legger den første varen til handlekurven til ordren er fullført.

 • Legg anmeldelse av handlekurv og kassa på tydelige steder.
 • Gjør det enkelt å sjekke ut – ikke tving brukere til å registrere seg til kassen. Gi også et alternativ til utsjekking.
 • Installer programvare som sender et nytt sjansetilbud hvis brukeren forlater handlekurven.

Jo lettere du kan gjøre kassen, jo høyere blir konverteringsfrekvensen.

Bygge produktdetaljer sider

Produktdetaljer hjelper brukerne med å forstå hva de kjøper, og bør redusere avkastningen. Du vil inkludere informasjon som:

 • garantier
 • størrelser
 • Materiale som brukes til å lage produktet
 • Tekniske spesifikasjoner

Jo mer detaljert du kan være, jo lettere vil det være for kundene dine å avgjøre om varene er det de leter etter. Imidlertid er det vanligvis best å ikke røre opp varesider med detaljene. Oppgi i stedet en lenke der kunden kan klikke, og mer informasjon dukker opp. Eller legg informasjonen under bilder og beskrivelse.

Få kunder til å stole på e-handelsbutikken din

Det er en grunn til at de fleste forbrukere kjøper fra merker de kjenner igjen. Det er fordi disse merkene har bygget et rykte, og kunden vet at han kan stole på at merkevaren skal levere et kvalitetsprodukt og levere det som er lovet.

Hvis du ennå ikke har den navnetgjenkjenningen, må du gi litt mer informasjon enn et nettsted som har den. Du vil inkludere informasjon som hvor mange bestillinger du allerede har oppfylt, klar kontaktinformasjon og emblemer som viser at du er en bekreftet forhandler eller forhandler for spesifikke merker som er anerkjent.

Å inkludere medlemskapsinfo for organisasjoner du tilhører er også en måte å bygge tillit og lojalitet på.

Konfigurere eCommerce Site Security

Kundene dine stoler på deg med personlig informasjon. Den raskeste måten å drepe tilliten de plasserer i deg, er å la eCommerce-nettstedet være åpent for hackere. Det er viktig at du investerer i sikkerhet og holder deg oppdatert på nye sikkerhetstrusler i butikkens liv.

 • Det første du bør gjøre er å starte med en webserverkonfigurasjon som er sikker. SSL, for eksempel, vil kryptere sensitiv informasjon og legge til et nytt lag med beskyttelse.
 • Legg til en brannmur på serveren din, eller sørg for at serveren din har installert en brannmur for beskyttelse. De fleste handlekurver har brannmur-plugins du kan installere.
 • Du vil også installere programvare som søker etter trusler, virus og hackingforsøk.

Du vil analysere nettstedets sikkerhet med en grunnleggende sikkerhetsanalysator for eksempel den av Microsoft. Hvis du er usikker på hvordan du sikrer nettstedet ditt, bør du investere i sikkerhet ved å ansette en online sikkerhetsspesialist.

I samsvar med PCIs datasikkerhetsstandarder

De PCI Security Standards Council har satt noen sikkerhetsstandarder for e-handel-nettsteder for å hjelpe butikkeiere med å forstå den beste måten å holde sensitiv informasjon trygg.

Nettstedet tilbyr verktøy som hjelper deg med å sikre at du holder nettstedet ditt trygt og kundeinformasjon trygt, inkludert dokumenter som forklarer hvordan du sikrer nettstedet ditt og verktøy som hjelper deg med å vurdere nettstedets sikkerhet og finne ut måter å løse eventuelle sikkerhetssvakheter.

FORBEREDELSE TIL LANSERING AV NETTBUTIKK

Når du har satt opp alt, er det noen forhåndskontroller og oppgaver du vil fullføre før du faktisk starter butikken din. Ved å ta vare på disse tingene på forhånd, vil du kunne fokusere din fulle oppmerksomhet på utmerket kundeservice og raskt utføre bestillinger.

Sette opp nettstedovervåking

Nettstedsovervåking vil varsle deg hvis serveren din går ned eller det er andre problemer med nettstedet ditt. Det siste du ønsker er å bruke de hardt opptjente pengene dine på annonsering, drive trafikk til nettstedet ditt, bare for å få den besøkende til å innse at nettstedet ikke fungerer.

Du vil også konfigurere analyser slik at du kan spore hvordan nettstedet ditt totalt sett presterer, hvor trafikken kommer fra, og hvilke søkeord som gir best resultater.

Etablere et nyhetsbrev

Ikke alle som kommer til nettstedet ditt kommer til å kjøpe noe ved det første besøket. Imidlertid, hvis du kan lokke dem til å registrere deg på nyhetsbrevet ditt, har du plutselig en måte å holde kommunikasjonslinjene åpne. Du kan også overtale dem til å komme tilbake til nettstedet ditt ved å vise dem nye varer, hva som er på salg eller tilby rabatt.

Få oppsett på sosiale medier

46% av forbrukerne som er på nettet, vender seg til sosiale medier før de kjøper. Det er viktig at du oppretter en tilstedeværelse på sosiale medier og får surret i gang før du noen gang lanserer en nettbutikk. Som et minimum bør du ha en tilstedeværelse på de to største spillerne Twitter og Facebook.

Imidlertid bør du også se på måldemografikken din og hvilke andre sosiale medieplattformer som kan være en god passform for deg. For eksempel, hvis du vil markedsføre til unge, kan du prøve Instagram. Hvis du vil trekke kvinner til nettstedet ditt, sjekk ut Pinterest.

Utvikle en plan for sikkerhetskopiering av nettsteder

Uansett hvor mange sikkerhetstiltak du setter i verk eller hvor godt du forbereder deg, noen ganger skjer det utenkelige og nettstedet ditt går ned, eller hackere overtar det. Forsikre deg om at du har en plan på plass som automatisk sikkerhetskopierer viktige databasefiler.

Det er også smart å ha flere sikkerhetskopier. De fleste webhotellfirmaer lager en fullstendig sikkerhetskopi av nettstedet som lar deg spole tilbake nettstedet til en forrige dato en uke eller to tidligere. Du vil også beholde sikkerhetskopifiler av hele nettstedet ditt på en ekstern harddisk.

Til slutt, fortsett og installer programvare som lager sikkerhetskopier for deg regelmessig. De fleste innholdsplattformer har plugins du kan installere som vil gjøre dette arbeidet for deg i bakgrunnen. Du angir bare sikkerhetskopien for hvor ofte du ønsker å fullføre dem.

Beskytte kundeinformasjon

Hvis du vil utvikle tillit til kundene dine, må du sette sikkerhet og policyer for å beskytte den private informasjonen kundene dine deler med deg. Du bør også publisere disse retningslinjene slik at kundene dine kan se hva du gjør med informasjonen deres, og trinnene du har tatt for å legge til sikkerhet på nettstedet ditt.

Velge en leveringsstrategi

Det kan være vanskelig å vite den beste leveringsløsningen for bedriften din. Du må finne ut vekten på produktene du sender, hvor flertallet av kundene dine befinner seg, hvordan du håndterer hasteordrer og hva kostnadene vil være.

Du kan finne priser for noen av de store rederiene på nettet, inkludert USPS, FedEx og UPS. Hvis du nettopp kommer i gang, kan det være lurt å shoppe for å se hvilken leverandør som vil tilby den beste prisen. Du kan bruke et nettsted som iShip.com å finne ut hva som vil være den raskeste, billigste eller beste måten å sende bestillinger på.

Bestemme om butikkens viktige resultatindikatorer

Å velge riktige viktige ytelsesindikatorer (KPI) for butikken din er noe du bør ha på plass før du lanserer. Imidlertid bør KPI-ene også være flytende, da de kan endre seg over tid. Siden du allerede har satt deg noen mål og oppdrag for virksomheten din, bør disse knytte seg til KPI-ene.

Så hvis målet ditt for eksempel er å øke salget, vil du se på daglige konverteringsfrekvenser, daglige salgstall og trafikkstatistikk.

Fullfør lanseringspromovering og strategi

Før du gjør deg klar til å lansere, vil du også ha et møte med markedsføringsteamet ditt. Hvordan skal du få ordet om den store åpningen din? Dette er en tid hvor du skal kunne drive mye trafikk til nettstedet ditt, bygge din adresseliste og forhåpentligvis få noen lojale kunder.

Kampanjer for lanseringen bør inneholde minst:

 • Pressemeldinger til online og lokale medier
 • Et parti der du inviterer viktige påvirkere (kan holdes online)
 • Giveaways eller spesielle rabatter dagen for arrangementet
 • Nettprat der eksperter kommer inn og snakker med kundene dine, og fører dermed trafikk til nettstedet ditt via en chatplattform. Hvis du for eksempel selger golfutstyr, kan det hende at en profesjonell golfspiller snakker om hvordan du kan forbedre oppfølgingen din.

Prøv å tenke utenfor boksen når du planlegger lanseringsstrategien. Alt du kan gjøre som får deg til å skille deg ut fra konkurransen er en god ting.

KJØRE TRAFIKK TIL DIN NYE ONLINE BUTIKK

Selv den vakreste nettbutikken har ikke mye bruk hvis kundene dine ikke vet hvor du finner deg. Hvis du vil lykkes, må du føre så mye trafikk som mulig til butikken din.

Nå ut til bloggere og trykk

Hvem er de viktigste påvirkerne i nisjeområdet ditt? BuzzSumo er et fantastisk verktøy for å hjelpe deg med å identifisere de mest omtalte bloggerne i et nøkkelord eller en setning. Bare skriv inn emnet og se hva som kommer opp. De mest innflytelsesrike bloggerne er de du vil koble til.

Slipp dem en linje og spør om de vil være interessert i et intervju, artikkel eller dele shout outs for hverandre.

Legg ut butikken din til Reddit

Reddit er en plattform som folk bruker for å finne innhold som interesserer dem. En av retningslinjer nettstedet tilbyr er ikke bare åpenbart å markedsføre seg selv. Det er her en blogg relatert til butikken din kan komme godt med. Bare skriv et emne som på en eller annen måte er relatert til nettbutikken din, og lenke tilbake til et produkt eller to som er fornuftig innen artikkelen, og legg deretter nyttig informasjon om artikkelen til Reddit for å markedsføre innholdet og forhåpentligvis, i sin tur, drive litt trafikk til nettbutikken din.

Lage et brett på Pinterest

To tredjedeler av dem som melder seg på Pinterest er kvinner. Hvis måldemografikken din er kvinner eller til og med delvis kvinner, er det smart å lage et brett på Pinterest. Imidlertid må du også forstå Pinterest’s dynamikk for å forstå virkelig hvordan du kan markedsføre der.

For de fleste festene er de som besøker Pinterest en slem gjeng. Hvis du vil nå dem og oppfordre dem til å dele pinsene dine, vil du vende tilbake til innholdet ditt på nettstedet ditt. Selger kokekar? Tilby en oppskrift. Klær? Lag en pinne som viser det perfekte antrekket for en natt på byen.

Utnytte sammenligningens kjøpemaskiner

Sammenligning av shoppingmotorer (CSE) har blitt stadig mer populært blant forbrukere som bruker dem for å finne den beste prisen på en bestemt vare. De er også en måte du kan få mer salg på nettbutikken din.

I utgangspunktet registrerer du deg og betaler per klikk når noen kommer til butikken din gjennom CSE. Imidlertid er dette ekstremt målrettet reklame. Personen som klikker på den lenken, har allerede søkt etter produktet du selger, og leter etter et sted som har en god pris der hun kan kjøpe det. Samtaleprisene vil trolig være mye høyere enn fra generell trafikk fra søkemotorer.

Starter en blogg

Som nevnt før, kan en blogg bidra til å gi innhold som du kan dele på nettsteder som Reddit, StumbleUpon, og til og med som andre bloggere vil koble seg til. Du kan også bruke artikler på bloggen din til å tilføre verdi for dine vanlige kunder når du utdanner dem til et bredt spekter av temaer relatert til produktene og nisjen din.

Ideelt sett bør bloggen være en del av nettstedet ditt, slik at når folk kommer til å lese en artikkel, de allerede er på nettstedet ditt, og enkelt kan klikke seg gjennom for å shoppe eller kjøpe bestemte varer.

Nå ut til Instagram Power-brukere

Per september 2015 hadde Instagram omtrent 400 millioner aktive månedlige brukere. Av disse brukerne er noen kjent som “strømbrukere.” Dette er brukerne som har et massivt følge og legger ut bilder regelmessig. Nøkkelen til å koble til med en strømbruker er å legge ut et bilde som forholder seg til dem på noen måte og nevner dem i kommentarene. Selv om denne teknikken ikke alltid vil lykkes, er det verdt tiden investering. Hvis bare en strømbruker omtaler butikken din, kan det øke eksponeringen din.

Som de fleste sosiale medienettverk er nøkkelen å legge til noe verdifullt og som vil fange interessen til strømbrukerens tilhengere.

Tweeting på Twitter

Det er mer enn 1,3 milliarder registrerte brukere på Twitter. Minst en del av disse brukerne vil være interessert i hva du har å tilby. Når det gjelder Twitter-markedsføring, vil du få tilbake det du legger i det. Hvis du vil at folk skal følge deg, retweet deg og dele innholdet ditt, må du returnere fordelen. Sørg også for at du tweeter ting som er verdige å dele, og at du ikke bare er selvreklame hele tiden.

Engasjerende Facebook-følgere

Facebook har rundt 1 milliard aktive brukere daglig. Noe av det unike ved Facebook er at du kan opprette en egen side for bedriften uten å måtte opprette en egen konto. Facebook tilbyr også svært målrettet annonsering der du kan spesifisere alt fra hvilke interesser som de som ser annonsen din skal ha til en aldersgruppe.

Få venner og familie til å dele

Hvis du ikke allerede har forstått det, har du et ganske sterkt markedsteam som allerede er i din indre krets. Familien og vennene dine vil sannsynligvis se at du lykkes med nettbutikken din. Ikke nøl med å be dem dele informasjon om butikken din med de de kjenner.

ENDELIG LANSERING AV DIN ONLINE BUTIKK

Du har brukt måneder på å forberede deg på lanseringen av nettbutikken din, promotere den til alle du kjenner og fått ord på munnen. Når lanseringsdatoen er kommet, må du fortsatt jobbe med noen ekstra oppgaver for å holde butikken i gang.

Administrere inventar

En av de viktigste fordelene med en nettbutikk er at lagersporing er automatisert. På et øyeblikk kan du se hvilke varer som har lite lager og hva du har for mye av. Imidlertid er det også viktig å forstå hvor lang tid det tar å få en gitt vare fra leverandører. For eksempel, hvis du bestiller noen varer fra utlandet, kan det ta mange uker å motta dem.

Over tid bør du kunne se noen salgsmønstre og vite at når du kommer ned til et bestemt antall av et produkt, må du legge inn en ny ordre.

Hvis du bruker selskaper som slipper skipet, må du koordinere med systemene deres for å forsikre deg om at du ikke selger varer som de har avviklet eller som er utsolgt på slutten. Den verste måten å starte omdømmet ditt som en nettbutikkseier er ved å få kundene til å vente på ordrene.

Håndtering av utfylling og frakt

I tillegg til at det elektroniske systemet kjører problemfritt, vil du være sikker på at du har prosesser på plass for raskt å oppfylle ordre og sende dem ut.

 • Hvis du fører varer du lagrer på et lager (eller til og med bare et ekstra rom i hjemmet for tiden), vil du være sikker på at du lager et katalogiseringssystem som lar deg enkelt finne den gjenstanden. Tenk på hvordan bøkene er ordnet i et bibliotek, og se hva slags nummer- eller bokstavsystem du kan lage som fungerer for produktene du tilbyr. Forsikre deg om at du inkluderer dette nummeret i handlekurvsystemet så vel som for sikker plassering.
 • Nå har du sannsynligvis bestemt deg for hvilke transporttjenester du vil bruke til nettbutikken din. Husk også at du trenger forsyninger på hender som esker, pakker, pakkingstape og bobleplast.
 • Kontroller alltid at ordren er fylt riktig, og at alt ligger i forsendelsen som ble bestilt.
 • Du vil inkludere en faktura ved hver bestilling slik at kunden kan se på et øyeblikk at alle varene er sendt.

Håndtere kundeproblemer

Munn-til-munn-reklame er en mektig kraft. Folk vil spre både det gode og det dårlige om deg. Én ulykkelig kunde kan fortelle ti andre, eller i tilfelle av sosiale medier, tusenvis av andre. Når en kunde er misfornøyd:

 • Svar umiddelbart etter mottak av en klage.
 • Rett problemet. Bytt ut ødelagte eller ikke-bearbeidede gjenstander, sørg for returforsendelse eller bytt ut.
 • Husk oppgaven til nettstedet ditt. Er oppdraget ditt bare å tjene penger? Selv om penger er viktig, vil du sannsynligvis komme inn i din egen virksomhet av mange andre grunner. Hvordan måler kundeservicen din dine mål?

Hvis du kan løse et problem, kan du få en lojal kunde for livet.

Håndtering av produktutveksling og retur

Hvis en vare kommer til kunden som er skadet under dropshipping-prosessen, må du sende inn en klage på deres vegne til grossisten som leverte tjenesten som leveres. Eller, hvis varen rett og slett ikke fungerer eller er feil på en eller annen måte, bør produsenten gjerne bytte den ut gratis. Det betyr at returportoen for det skadede produktet blir ivaretatt og koster kunden ingenting.

På den annen side, hvis varen ble skadet i frakt, bør enhver forsikring du hadde på varen dekke kostnadene for å erstatte den varen. Du må selvfølgelig sende inn et krav for å motta refusjon, og det kan være en forsinkelse før du mottar betaling. Du bør imidlertid ikke få kunden til å vente før du bytter ut varen.

Optimalisering av eStore for å øke konverteringer

Når du har startet butikken, bør du kunne se noen mønstre. Du vil utføre noen A / B-delingstesting for å se om bestemte destinasjonssider trakter trafikken mer effektivt gjennom handlekurven og til et fullført salg.

Du kan teste alt du kan tenke deg ved å spore analyser og gjøre A / B-tester. Test forskjellige fargeknapper, gratis frakt eller redusert frakt, og til og med forskjellige beskrivelser eller andre funksjoner.

Noen andre ting du kan gjøre for å optimalisere eStore er:

 • Ser på nettstedet ditt som kunde. Hva trekker blikket ditt? Hva er komplisert eller forvirrende?
 • Kontroller at prisene er tydelig merket.
 • Legg til anmeldelser og attester for å skape en følelse av tillit.
 • Utnytt spesialtilbud til segmenter av registrerte brukere

Ved å bruke Google Analytics og nettstedstatistikken din, kan du lære mye om hva som ikke fungerer for å konvertere besøkende til kunder og gjøre endringer tilsvarende.

MARKEDSFØRING AV POST LANSERING ØKOMMER

Når du har lansert nettbutikken din, må du fortsette markedsføringsinnsatsen med jevne mellomrom, eller du vil risikere å sakte miste fart. Noen av tingene du vil gjøre regelmessig inkluderer:

Tildele et markedsføringsbudsjett

Enten du hadde investorer, tok opp et lån eller brukte sparing, vil det første markedsføringsbudsjettet for lanseringen bli raskt brukt opp. Det er viktig å fordele en prosentandel av fortjenesten din til markedsføring hvis du vil fortsette å nå nye kunder.

En god tommelfingerregel er å bruke opp til 20% av fortjenesten din på annonsering.

Du må også bestemme hva målene dine er. Er for eksempel ditt fokus på blygenerering eller økende salg til nåværende kunder? Så kan du se på hvilke annonseringskanaler som har vært mest effektive for å nå disse målene og bevilge mer finansiering til disse arenaene enn andre.

Starter en reklamekampanje

Som med de fleste deler av å drive en nettbutikk, er ditt første skritt å finne ut hva målet ditt er for annonsekampanjen. Hva ønsker du å oppnå?

Deretter vil du tenke på måldemografien du vil nå med kampanjen. Dette vil fortelle deg hvor du bør starte annonsekampanjen, og hvilke sosiale medieplattformer som vil fungere best for å nå dine mål.

Til slutt vil du bygge kampanjen på plattformene du velger, og bør teste annonsen for effektivitet. Det kan være lurt å gjøre justeringer for å få mest mulig utnyttelse av annonseringsbudsjettet.

Jobber med e-handel SEO

Nå som du har lansert nettstedet ditt, bør det neste målet ditt være å rangere høyere enn noen av konkurrentene dine gjør på søkemotorer. Optify utførte noen undersøkelser som viste at nettstedet som ble rangert for et gitt søkeord hadde en klikkfrekvens dobbelt så høyt som andreplassen.

Du må fortsette å gjøre både søkeordundersøkelser og konkurrentanalyse som nevnt øverst i denne guiden. Når du ikke rangerer så godt som en konkurrent, kan du studere siden deres og finne ut hvorfor. Ofte er det et spørsmål om hvem som har det bedre innholdet i disse dager, så bloggen din kan hjelpe med dette i tillegg til hvor detaljerte produktbeskrivelsene dine er.

Løs eventuelle problemer, for eksempel skrivefeil eller grammatikkfeil. Kort sagt, gjør siden din til den absolutt beste den kan være.

Fortsett markedsføring på sosiale medier

Med markedsføring på sosiale medier utvikler du et forhold til dine følgere. Det er viktig å utvikle en stemme og en stil. Du vil også dele en prosentandel av ting bare for moro skyld og ikke med noen intensjon om å gjøre et salg. Følgere setter pris på en sans for humor eller nyttig informasjon og vil dele det med andre.

Sette opp e-postmarkedsføring

Bestem deg for en tidsplan for markedsføring via e-post. Hvor ofte ønsker du å sende abonnenter et nyhetsbrev? Hva med kuponger og spesialtilbud? Hvordan kan du nå ut med dem uten å få det til å virke som om du bare selger til dem?

Vurder å skrive en ebok eller guide og tilby den i bytte for å abonnere på nyhetsbrevet ditt. Dette kan gi besøkende et incentiv til å registrere seg.

Sette opp tilknyttet program

Vil du tilby et tilknyttet program til andre? Dette kan være en utmerket måte å få et unikt produkt på flere nettsteder.

 • Forsikre deg om at du har nok inventar til å oppfylle bestillinger.
 • Velg en kompensasjonsstruktur som lar deg tjene nok av fortjeneste for å dekke de faste kostnadene.

Hvis du bruker et nettsted som Shopify, kan du enkelt integrere et tilknyttet program. Hvis du er selvhosting, må du se på alternativer som lar deg implementere sporings-IDer for tilknyttet selskap slik at du kan kreditere det tilknyttede selskapet som sendte deg henvisningen.

Bygge et lojalitetsprogram

Vil du oppmuntre kundene til å bestille fra deg gang på gang? Implementere et lojalitetsprogram som belønner kunder for å bestille en viss mengde produkt eller et bestemt antall anledninger. Du kan belønne dem med penger å bruke, rabatt eller til og med små gaver de kan velge mellom. Noen nettsteder som gjør dette effektivt inkluderer Sephora, Kohl’s (Kohl’s Cash) og Old Navy.

Tenk på hvilke belønninger som vil gjøre at målkundebasen kommer tilbake gang på gang.

Konklusjon

Å drive din egen nettbutikk gir deg sjansen til å være bedriftseier uten å investere så mye penger foran deg som du må til for en murstein- og mørtelbutikk. Hvis du planlegger skikkelig og holder deg oppdatert på trender og markedsføring, bør du kunne bygge en meget vellykket e-handelsvirksomhet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map