Si të zgjidhni një vend të postës elektronike

Ende ka vend për tregtarët e rinj në tregti elektronike. Sipas Statista, tregtia elektronike është një industri 1.2 trilion dollarë. Fillimi me eCommerce nënkupton të zgjidhni një kamare për të cilën mund të jeni pasion, por që gjithashtu ka mundësinë e kthimit të një fitimi. Shtë e rëndësishme të zgjidhni një vend, në mënyrë që të dini që klientët të synojnë.


Ka mijëra produkte në dispozicion që ju mund t’i shesni në internet. Sipërmarrësit e rinj ndonjëherë kanë një kohë të vështirë duke ditur se ku të fillojnë në procesin e përzgjedhjes.

Zgjidhni ngrohtësinë e duhur të tregtisë elektronike

Shikoni Kërkesën e Tregut

Një mënyrë për të zgjedhur një kamare eCommerce është të shikoni kërkesën e tregut për atë produkt. Le të themi që të gjeni një produkt që mendoni se është interesant dhe unik. Ka disa mënyra për të përcaktuar nëse mund të ketë nevojë për atë produkt.

Ekzistojnë disa lloje themelore të produktit që mund të shesni. Ata kanë tendencë të bien në këto kategori:

 • Ebooks dhe Manualet
 • Produkte që zgjidhin një problem
 • Produkte të konsumueshme (këto janë sende që njerëzit i përdorin dhe duhet të rimbushin)
 • Artikujt e risive

Pasi të zgjidhni një artikull nga njëra prej atyre kategorive, do të dëshironi të shikoni nëse produkti përputhet me ndonjë tema në trend në Google.

Trendet e Google

Shikoni se cilat tema janë në trend në Google dhe shikoni nëse produktet që po vlerësoni përputhen me njërën nga ato tema.
Për shembull, dy kërkimet më të mira në Google për 14 Dhjetor 2015, ishin:

 • Kim Kardashian
 • Justin Bieber.

A mundet që produkti juaj të lidhet me këto të famshëm apo muzikë në çfarëdo mënyre? Nëse jo, lëvizni poshtë trendet, duke parë nëse ndonjë gjë plotëson një interes që njerëzit aktualisht kanë.

Tendencat e mediave sociale

Sipas Qendrës Kërkimore Pew, 65% e të rriturve tani përdorin rrjetet sociale. Ndjekja e asaj që bie në sy në faqet si Twitter dhe Facebook gjithashtu mund t’ju tregojë shumë për ndonjë nevojë të paplotësuar dhe interesat e drejtimeve në internet.
Për shembull, disa tema që shfaqen në Twitter në dhjetor ishin:

 • Patriots
 • Krishtlindje
 • Sportscenter

Përveç hyrjes në Twitter dhe vetëm duke kërkuar në shiritin anësor të majtë për të parë se çfarë po trendon, mund të përdorni faqe të tilla si Trendsmap të zbërthejë atë që po flasin njerëzit në zona të ndryshme të botës.

Në Facebook, zbulimi i temave në trend është po aq i thjeshtë sa të futesh në llogarinë tënde dhe të kërkosh në shiritin e duhur në faqen kryesore. Tre temat kryesore do të tërhiqen, dhe ju mund të shihni më shumë duke klikuar shigjetën poshtë. Për shembull, këto tema ishin në trend në 14 dhjetor 2015:

 • Viti në shqyrtim
 • Zgjedhjet presidenciale
 • Bashkëshortët në Instagram

Ndërsa temat janë të gjera, ato mund të ju japin një ide se për çka njerëzit interesohen aktualisht dhe kështu një vend i mirë për të filluar stuhinë e mendimeve në një produkt që mund të dëshironi të shisni në internet.

Shitesit me te mire

Ndërsa nuk doni të kopjoni ato që po bëjnë të tjerët, mund të merrni një ide të mirë për llojet e produkteve që njerëzit po blejnë duke kërkuar listat më të shitura.

 • Amazon është një nga platformat më të mira të tregtisë elektronike në të gjithë botën. Shkoni në Amazon.com, klikoni në Kategoritë dhe zgjidhni një. Tani, shkoni në krye të faqes së kategorisë dhe klikoni në skedën që thotë “Shitësit më të mirë” për të parë se cilat janë produktet më të nxehta.
 • Ebay është një vend tjetër për të kërkuar produkte të modës së nxehtë. Thjesht shkoni te Ebay.com, rri pezull mbi skedën që thotë “Sot” dhe më pas kliko në “Koleksionin e Trendit të Sotëm”. Do t’ju tregojë artikuj që janë duke bërë mirë për momentin.
 • Nëse po mendoni të shesni produkte të punuar me dorë ose artizanal, Etsy është një vend i mirë për të parë se çfarë po bën mirë dhe çfarë jo. Shkoni në https://www.etsy.com/market/best_selling_items direkt për të zbuluar se çfarë është nxehtë sot.

Farë është konkursi?

Ndërsa jeni në këto vende që bëni kërkime, merrni kohën për të studiuar konkurrencën tuaj. Nëse klikoni në një emër përdoruesi në ndonjë prej atyre vendeve, mund të shihni inventarin e plotë të produkteve që shitësi po ofron.

Për shembull, le të themi se vini re se një person tjetër po shet një produkt në listën tuaj të shkurtër të artikujve për t’u shitur. Le ta shohim se është një shufër peshkimi dhe mbështjell. Ju klikoni në emrin e këtij përdoruesi dhe shihni se ai gjithashtu shet pajisje të tilla si linjë peshkimi dhe joshjet. Ndoshta ai gjithashtu shet kuti me tela, duke synuar të njëjtin grup.

Ju mund të mësoni shumë duke studiuar se çfarë po bën konkurrenca juaj. Ju mund të mësoni se ku të reklamoni dhe madje edhe ato produkte shtesë që mund të shesit.

Mësoni zgjedhjen tuaj të ngrohtë

Pasi të keni një produkt ose dy në mendje, mund të vendosni ngrohtësinë tuaj. Le ta përdorim shembullin e mësipërm dhe të themi se keni zgjedhur pajisje për peshkim si zona e ngrohtë.

Hapat e ardhshëm

Pasi të keni zgjedhur një vend, cilat janë hapat e ardhshëm?

 • Cilat produkte janë në dispozicion? Vetëm për shkak se ju pëlqen një produkt nuk do të thotë që ju do të gjeni një vend për ta porositur atë shpejt dhe ta mbani atë në magazinë. Ju gjithashtu duhet të shikoni në koston dhe nëse mund ta shisni artikullin me një çmim të krahasueshëm me shitësit e tjerë në internet.
 • Cilat produkte kanë marzhin më të madh të fitimit? Një mënyrë për të ngushtuar listën e artikujve të mundshëm për të shitur është të shikoni se në çfarë çmimi mund t’i blini ato, në çfarë çmimi ata do të shkojnë me lehtësi në internet, dhe cili është marzhi juaj i përgjithshëm i fitimit. Sa më i lartë të jetë marzhi i fitimit, aq më mirë do të bëjë biznesi juaj në teori.
 • A ofron furnizuesi opsione të anijeve rënie? Nëse artikulli është i madh, kjo mund t’ju kursejë para sepse në vend që sendi të dërgohet tek ju dhe pastaj ta dërgoni atë tek blerësi, ju kaloni një hap në procesin e postës, duke zvogëluar kështu kostot.
 • A ka një zbritje nëse blini me shumicë? Nëse jeni të sigurt, ju mund ta shesni artikullin, blerja me shumicë mund të zvogëlojë kostot e prodhimit. Në mënyrë tipike, sa më shumë një artikull që mund të blini njëherësh, çmimi më i mirë do të merrni për atë produkt.

Konsideratat sezonale

A është produkti që shet më mirë në periudha të caktuara të vitit sesa herë të tjera? Një shembull është triko e shëmtuar e Krishtëlindjes. Ata do të shesin më së miri midis nëntorit dhe janarit. Pjesa tjetër e vitit, shitjet do të bien.

Nëse planifikoni të shisni një artikull sezonal, keni një plan rezervë për atë që do të shisni gjatë muajve tuaj të ngadaltë ose si do të rriteni gjatë shitjeve sezonale vitin e ardhshëm.

Mund të Ktheheni Pas këtij Produkti?

Para se të merrni një vendim përfundimtar për të shitur një produkt, pyesni veten nëse është diçka që mund të merrni pas. A mendoni se kjo i shton vlerë jetës së të tjerëve? Nëse jo, do të jetë e vështirë për ju ta shisni kur të duhet të hapni produktin.

Potenciali për të shtuar vlerën e produktit

A besoni se produkti është bërë mirë dhe ka një vlerë të mirë për paratë? A mendoni se kjo e bën jetën e klientëve tuaj më të mirë, edhe nëse vetëm në ndonjë mënyrë të vogël?

A e përdorni vetë produktin? Testimet personale janë të fuqishme. Një shembull i kësaj janë përfaqësuesit e kompanive MLM siç janë vajrat esencialë Young Living. Ata i përdorin vajrat vetë dhe betohen për to. Ky pasion shkëlqen, dhe të tjerët duan të provojnë produktin. Nëse dëshironi të shisni një produkt, atëherë duhet të siguroheni që jeni të gatshëm ta përdorni vetë, dhe e kuptoni se si funksionon dhe pse është më i miri i produkteve të mundshme atje.

Sipas Revista sipërmarrëse, dëshmitë funksionojnë sepse ato:

 • Ndërtoni besim
 • Nuk jeni spammy
 • Ndihmoni në tejkalimin e dyshimeve

Potenciali për përsëritjen e shitjeve

A është produkti që njerëzit do të riorganizojnë apo është një produkt që ata e blejnë një herë dhe kurrë më?
Produkte që njerëzit blejnë një herë:

 • Kuti e shtrenjtë e mjeteve
 • Artikujt e risive
 • Gadgets

Produkte që njerëzit porosisin pa pushim:

 • Produkte ushqimore
 • Produkte bukurie
 • veshje

Një produkt që ata duan që mund të përdoret ose do të lodhet është ai që ka të ngjarë të riorganizojnë. Sidoqoftë, mos përjashtoni domosdoshmërisht produktet e tjera. Ju gjithashtu duhet të shikoni nëse ka ndonjë mundësi që njerëzit të porosisin sendin për anëtarët e tjerë të familjes ose dhuratat.

Rritja dhe shkallëzueshmëria

Nëse keni biseduar ndonjëherë me një investitor ose shihni një rezervuar të peshkaqenit NBC, atëherë me siguri keni dëgjuar fjalën “shkallëzueshmëri”. Me pak fjalë, kjo thjesht do të thotë nëse shitjet e sendit mund të rriten shpejt ose është një produkt që bie në banesa në tregjet më të mëdha.

Një shembull i një produkti që nuk do të shkojë në shkallë të mirë mund të jetë një shërbim parkimi me shërbëtor me qëllim restorantet lokale në shkallë të lartë. Ky është një treg ku ju me të vërtetë duhet të keni një kontakt për të marrë mirë me restorantet. Ka shumë konkurrencë. Nuk merret lehtësisht në tregjet e tjera ku mund të mos keni të njëjtat kontakte. Ekziston edhe një konkurrencë e lartë në tregjet e tjera.

Një shembull i një produkti që ka një shkallëzim të mirë do të ishte një transportues për fëmijë i cili kursen në shpinën e nënës. Ndoshta produkti aktualisht është shitur në disa butiqe lokale. Sidoqoftë, me lidhjet dhe punën e duhur, kjo është një send që mund të apelojë lehtësisht për masat e nënave të reja atje. Mund të shitet në tregje të shumta nëpër botë dhe në internet.

Theshtë artikulli që po shikoni në shkallëzime?

 • A ka apel masiv?
 • A do të përkthente si në shitjet në internet ashtu edhe në tulla dhe llaç?
 • A keni aftësinë ta ndryshoni atë, ta adaptoni, t’i shtoni produkte të ngjashme me të?

Sigurisht, ka shumë faktorë shtesë që kuptojnë shkallëzimin, por ato janë bazat që duhet t’ju ndihmojnë të vendosni midis produkteve që mund të merrni parasysh.

Gjetja e furnitorëve

Pasi të vendosni për një produkt, keni disa zgjedhje se si ta përvetësoni atë:

 • Bëni vetë produktin (kjo mund të ndikojë në shkallëzimin më vonë)
 • Paguaji dikujt për të prodhuar produktin për ju
 • Gjeni një furnizues i cili tashmë është duke e bërë produktin dhe i ka të gatshëm ta shesë me shumicë

Shfaqjet e Tregtisë

Një mënyrë për të gjetur furnitorët është të vizitoni shfaqje tregtare brenda zonës tuaj të ngrohtë. Pra, le ta përdorim përsëri atë shembull të furnizimit të peshkimit. Do të merrnit pjesë në një ekspozitë tregtie të trajtuar me shumicë. Ndërsa në shfaqje, ju bëni shënime, bëni pyetje dhe kërkoni produkte unike për të shitur.

Ju duhet të mbledhni:

 • Informacioni i kontaktit
 • Aftësia e kompanisë për të përmbushur porosi të mëdha
 • Informacione për transportin nga rënia

Shumica e njerëzve në shfaqje tregtare janë shitës të palëve të treta. Kur është e mundur, kaloni furnizuesit dhe porosisni direkt nga një kompani për të ulur kostot. Kjo është ajo ku hyhet me shumicë.

Gjetja e shitësve me shumicë

Vendosja e shitësve me shumicë mund të jetë më sfiduese sesa mund të mendoni. Shumë nga shitësit me shumicë që do të shfaqen në kërkimet tuaja në Google nuk janë tregtarët me shumicë. Mimet e tyre nuk janë në një nivel që do t’ju lejojë të fitoni një fitim të arsyeshëm.

Shopify ka një listë të bukur të furnitorëve vendas dhe të huaj. Ky është një vend i mirë për të filluar, por gjithashtu mund të blini disa produkte dhe të kontrolloni paketimin për informacionin e prodhuesit. Kontaktoni ata prodhues direkt përmes postës elektronike, postës kërmilli ose telefonit dhe pyetni për llogari me shumicë.

Cilat janë tregjet për ngrohtë tuaj?

Tani që keni zgjedhur një produkt dhe keni gjetur një furnizim të këtij produkti para se të shpenzoni para për të porositur inventarin, duhet të siguroheni që ka tregje të dallueshme për ngrohtësinë tuaj.

Analizoni ku mund të promovoni dhe shisni produktin tuaj

Kur jeni duke studiuar produktin dhe konkurrencën tuaj, ka të ngjarë që tashmë keni dalë me një listë vendesh që konkursi ishte duke shitur dhe e dini se mund të shkoni këmbë më këmbë me konkurrencën tuaj në atë treg.

Tani, nëse doni të shkëlqyeni përpara konkurrencës, duhet të gjeni shtesë. Mendoni për eCommerce si një përpjekje me shumë forume:

 • Krijoni një sistem të shportave të blerjeve në faqen tuaj të internetit.
 • Keni një prani të mediave sociale.
 • Bisedoni me pronarët e tjerë të tregtisë elektronike për ofrimin e marrëveshjeve speciale për klientët e njëri-tjetrit në një buletin.
 • Përdoruesit e postës elektronike të karrocave të braktisura. Kissmetrics vlerëson se 54% e blerësve të cilët braktisin një shportë blerjeje, por që më pas iu ofrohet një zbritje, do të përfundojnë shitjen. Kjo formë e përcjelljes dhe afrimit është diçka që mund ta automatizoni me lehtësi dhe të bëni pak më mirë sesa konkurrenca juaj.

Probfarë problemi zgjidh produkti?

Një gjë që duhet të kuptoni nëse nuk keni tashmë është se çfarë problemi zgjidh produkti për njerëzit. Në rastin e shufrës së peshkut dhe mbështjell, le të themi se ai që keni zgjedhur të shisni tani lejon një peshkatar bas që të hedh më larg dhe më saktë se çdo tjetër në treg.

Tani nuk dini vetëm kë të promovoni (peshkatarët bas), por dini gjithashtu se çfarë përfitimi ofron shufra dhe mbështjell, kështu që ju dini si të promovoheni në atë demografik.

Si do t’ju gjejnë klientët?

Mund të krijoni uebfaqen më të bukur që dikush ka parë ndonjëherë, të ofrojë zbritje dhe të bëjë të gjitha gjërat e duhura, por nëse klientët nuk dinë se si t’ju gjejnë, do të keni humbur përpjekjet tuaja.

Përveç që keni një faqe në internet, duhet të siguroheni që faqja juaj e internetit:

 • Renditet mirë në kërkimet e motorëve të kërkimit
 • Mobileshtë miqësor me celularin. Vlerësimi i vlerësimit përfundoi 70% e klientëve bëni një blerje në një smartphone në një moment. Emailet dhe faqja juaj e internetit duhet të jenë miqësore me celularin.
 • Ka lidhje hyrëse. Këto arrihen kur përfshiheni në komunitetin online për kamare tuaj.
 • Bëhuni një udhëheqës mendimi. Pra, ju do të bashkoheni me forume për peshkatarët bas. Sidoqoftë, ki kujdes që të mos jesh spammy. Mos promovoni thjesht produktin tuaj në forume, por ofroni këshilla që ka kuptim ta vendosni veten si autoritet.
 • Shtoni përmbajtje të vlefshme. Të presësh një blog në faqen tënde të internetit është një ide e shkëlqyer. Kjo ju lejon të shtoni tema të dobishme për të cilat mund t’i drejtoni njerëzit në vlerë të shtuar (duke supozuar se forumi lejon lidhje).

Ju gjithashtu do të duhet të përdorni disa reklama të zgjuara në mediat sociale, në gazetat që synojnë demografinë e tregut tuaj, dhe madje duke kaluar kartat e biznesit që rendisin adresën tuaj të internetit kur takoni personalisht peshkatarin lokal.

Mbushja e vrimave në treg Ju keni zgjedhur

Tani që keni zgjedhur ngrohtësinë tuaj dhe keni filluar të shisni produktin, me siguri e kuptoni ngrohtësinë tuaj të zgjedhur shumë më mirë.

Shikoni pyetjet që përdoruesit tuaj të synuar i bëjnë në forume ose në blogun tuaj. Needsfarë u duhet atyre që nuk plotësohen? Mund ta gjesh apo ta bësh një produkt ta zgjidhë atë problem?

Të gjesh një ngrohtësi për të cilën jeni pasion do të thotë që ju do të filloni të kuptoni gjithnjë e më shumë në lidhje me nevojat e klientëve tuaj që duhet të zgjidhen. Zgjedhja e ngrohtë e duhur do të thotë që biznesi juaj do të rritet me kalimin e kohës, ndërsa shtoni më shumë produkte dhe zbuloni mënyra të reja për të promovuar ato produkte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map