Si të filloni një dyqan online

A keni menduar të filloni dyqanin tuaj online? Shitjet në internet parashikohen të goditen 1.5 trilion dollarë deri në vitin 2018. Gjëja që i mban shumë njerëz prapa, megjithatë, është paqartësi se si të krijoni dhe mirëmbani një treg në internet.


Vendosja e një dyqani në internet është më pak e kushtueshme dhe më e lehtë nga sa mendoni. Nëse keni një produkt që dëshironi të shisni, atëherë një dyqan në internet është një mënyrë e shkëlqyeshme për të provuar shitjen e asaj dhe artikujve të tjerë për të parë se cila është kërkesa.

Edhe pse mund të shesni artikuj në faqet si Amazon, Ebay dhe Etsy, vendosja e dyqanit tuaj online ju lejon të keni kontroll të plotë mbi markimin dhe të ndërtoni trafik me kalimin e kohës në vend që të rrezikoni të humbni klientët e rregullt ndaj konkurrentëve gjithashtu në ato faqe.

Për të ngritur dhe drejtuar një dyqan online të suksesshëm, ka disa gjëra që duhet të merrni parasysh së pari.

Filloni me Dyqanin Online

Contents

GJYKIMI I një PRODUKTI FITIK

Meqenëse qëllimi juaj ka të ngjarë të fitojë para, së pari duhet të gjeni një produkt i cili do të jetë fitimprurës për ta shitur. Kjo do të thotë që ju duhet të zgjidhni produkte që janë edhe në kërkesë dhe që kanë një diferencë të arsyeshme fitimi midis çmimit që mund të blini / bëni atë dhe çmimit që do të ketë tregu.

Zgjedhja e një Niche për Dyqanin tuaj Online

Një nga vendimet më të vështira me të cilat do të përballeni është ajo ngrohtë që dëshironi për dyqanin tuaj online. Shtë e rëndësishme të zgjidhni një vend që është mjaft i ngushtë për t’ju ndihmuar të tregtoni markën tuaj, por mjaft i gjerë për t’ju lejuar të zgjeroheni në pajisje / produkte shtesë.

Përzgjedhja e një segmenti produkti që lidhet me pasionin ose interesin që keni

Nëse e urreni gatimin, shitja e aksesorëve të kuzhinës ka të ngjarë të mos jetë zgjidhja më e mirë për dyqanin tuaj online. Nga ana tjetër, nëse e doni gjithçka për të gatuar, atëherë shitja e enëve dhe tiganëve më të mirë në treg ju jep një vend të shkëlqyeshëm fillimi nga i cili mund të zgjeroheni në vegla gatimi dhe madje edhe erëza dhe erëza.

Zgjedhja e një fije ku mund të shtoni vlera

Një nga komponentët kryesorë të gjetjes së një ngrohtë për dyqanin tuaj online është zgjedhja e një ku mund të shtoni vlerë. Siç shprehet Andrew Youderian në artikullin e tij në Karburantin eCommerce, nëse përpiqeni të konkurroni me Amazon në çmimet, do të dilni nga biznesi.

Përkundrazi, duhet të siguroheni që keni diçka më të vlefshme se Amazon për t’i ofruar klientit. Zgjidhja? Përgjigjuni pyetjeve të klientit dhe edukoni klientin me përmbajtje të shkëlqyeshme. Së pari duhet të kuptoni problemin me të cilin përballet klienti juaj, të ofroni një mënyrë për ta zgjidhur atë problem dhe urdhërat do të pasojnë.

Zgjedhja e një Niche Tregu që ka hapësirë ​​për tu rritur

Mos u përqendroni vetëm në një ose dy artikuj me biletë të mëdha që do t’ju japin një kthim të lartë të fitimeve. Kjo është e shkëlqyeshme kur klienti i ri viziton faqen tuaj, por si do të tregoni për bazën tuaj të tanishme të klientëve?

Shikoni për një treg që ka pajisje shtesë dhe shtesa që mund të krijoni për të marrë ato shitje vijuese. Një shembull do të ishte pajisjet e fotografisë. Blerja fillestare e një aparati fotografik DSLR të nivelit të lartë është një e madhe dhe do t’ju sjellë fitime të mëdha nëse shisni një. Sidoqoftë, ju mund të rritni shitjet tuaja në internet më tej duke ofruar pajisje shtesë kamerash. Ju mund të shesni lente, shtojcë flash, rripa, çanta, trekëmbësh, etj.

Synimi i llojit të duhur të klientëve

Shtë e rëndësishme që të kuptoni llojin kryesor të klientit që doni të synoni. Këta janë njerëzit që ju mund të shtoni vlerë në jetën e tyre. Një shembull do të ishte një model hobi i makinave. Ai mund të jetë i gatshëm të shpenzojë para për organizimin e pjesëve të modelit të veturave, në një bojë të shkëlqyeshme të re, apo edhe në libra dhe informacione për ta ndihmuar atë të përmirësojë hobi të tij. Theështja kryesore është të gjesh një bazë klienti e cila është e apasionuar pas kamareve.

Konsumatorët mund të përfshijnë:

 • hobbyists
 • Pronarët e biznesit
 • Professionals

Do të dëshironi të merrni në konsideratë çdo aspekt të asaj baze të klientit, të tilla si gjinia, të ardhurat e disponueshme dhe mosha. A kanë ata para të mjaftueshme për të investuar në atë që keni shitur në dyqanin tuaj online?

Gjetja e produkteve të duhura për të shitur

Pasi të keni ngushtuar pasionin tuaj, duhet të dalloni se cilat produkte të shisni. Andrew Youderian sugjeron të kërkoni një produkt që do t’ju lejojë të shtoni vlerë. Ajo që nënkupton kjo është thjesht se është diçka për të cilën njerëzit kanë nevojë dhe do t’i ndihmojnë ata në një farë mënyre ose ta bëjnë jetën e tyre në njëfarë mënyre.

Në Javën e Punës 4-orëshe nga Tim Ferriss, ai rekomandon zgjedhjen e një produkti me një pikë çmimi midis 100 – 200 $. Arsyeja që ky është një gamë ideale është se është mjaft e madhe që kufijtë të jenë të duhur por që ju akoma të ofroni vlera.

Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh faktin që do të shesni më shumë artikuj në gamën e çmimeve të lartpërmendura. Sa më i lartë një artikull me çmim më të lartë, aq më e ulët është niveli i konvertimit. Shumica e njerëzve janë të gatshëm të shpenzojnë $ 100 – $ 150 në internet. Për më tepër, Youderian thekson se artikujt me çmime më të larta thonë se një pajisje kuzhine prej $ 1000, shpesh kanë një diferencë fitimi më të ulët.

Pra, ju mund të bëni 30 dollarë në këtë vegël 100 $, por vetëm 100 $ në pajisjen 1000 $. Kjo do të thotë që artikulli 100 $ ju jep një marzh fitimi 30% dhe do të shesni më shumë prej tyre, por pajisja 1000 $ ju jep vetëm 10% fitim, dhe do të shesni më pak.

Shtë gjithashtu e rëndësishme të përpiqeni të gjeni një produkt që të gjithë të tjerët nuk e shesin tashmë. Kërkoni produkte unike që askush tjetër nuk i ofron dhe do të keni qoshe në treg, të paktën për një kohë. Një mënyrë për të zbuluar produkte për të shitur është të merrni pjesë në shfaqje tregtare në zonën tuaj të ngrohtë.

Vlerësimi i kërkesës së tregut për produktet tuaja

Para se të merrni një vendim përfundimtar për produktet që dëshironi të shitni, bëni një kërkim të plotë për konkurrentët në internet. Kush po shet produkte të njëjta ose të ngjashme? A mund të konkurroni në mënyrë efektive me atë kompani? Nëse ata janë një emër lehtësisht i njohur dhe kanë renditje të lartë në motorët e kërkimit, duke vërejtur dyqanin tuaj online mund të jetë një sfidë e vërtetë.

Vlerësimi i kërkesës së produktit

Merrni kohën për të vërtetuar nëse ka një sasi të arsyeshme të kërkesës së tregut për produktin që dëshironi të shisni.

Nëse po përpiqeni të vendosni midis disa produkteve, përfundoni detyrat e mëposhtme:

 • Testoni emrin e produktit për interesin e fjalës. Cilët produkte marrin më shumë kërkime? Shumë kërkime për një emër produkti mund të tregojnë shumë interes.
 • Kontrolloni faqet e mediave sociale për të parë nëse ka ndonjë postim në produkt dhe sa herë ato postime pëlqehen dhe ndahen.
 • Shikoni Trendet e Google dhe shikoni nëse tema po trendon lart ose poshtë ose mbetet e qëndrueshme.

Validimi i Kërkesës Gjeografike

Tani që keni shikuar tendencat dhe ngopjen e fjalëve, dhe ju e dini që njerëzit në të vërtetë po kërkojnë produktin që dëshironi të ofroni, gërmoni pak më thellë dhe kuptoni se kush janë saktësisht ata njerëz. Ndonjëherë, një produkt do të jetë më i popullarizuar në një zonë gjeografike sesa një tjetër. Për shembull, nëse jeni duke shitur një kruese xhami, do të shitet më mirë aty ku dimri është një sezon i zgjatur.

Shtë e rëndësishme të siguroheni që kërkesa më e madhe për produktin tuaj është në një zonë ku mund të dërgoni me lehtësi. Nëse kostoja për të dërguar është shumë e ndaluar, kjo mund të shkatërrojë shitjet tuaja.

Ju mund të përdorni tendencat e Google për të zbuluar se cilat vende po kërkojnë për fjalët kyçe në lidhje me produktin tuaj dhe cilat qytete kanë numrin më të madh të kërkimeve (kjo mund të ndihmojë me informacionin e transportit).

Vlerësimi i mediave sociale

Do të dëshironi të kontrolloni dyfish vlefshmërinë e mediave sociale për të parë se sa tërheqje mund të arrijë produkti juaj atje. Do të dëshironi të shikoni interesin e tregut dhe të produktit në platforma të shumëfishta të mediave sociale për të zbuluar jo vetëm sa popullor është tema, por nëse ka njerëz që ndajnë informacione për produktin tuaj.

Ju mund të përdorni faqe si Topsy për të zbuluar se sa shumë tweet ka në ditë. Për shembull, le të themi se ju do të shesni një lloj të veçantë lente kamerash të drejtuar drejt fotografëve të jetës së egër. Ju mund të kërkoni për terma të tillë si “kamera”, “jeta e egër” dhe “natyrë” për të parë se çfarë është në modë.

Vlerësimi i konkurrentëve të mundshëm

Filloni duke renditur në llojet e ndryshme të konkurrencës me të cilat do të përballeni në shitjen e këtij produkti. Le të kthehemi te shembulli i lenteve të kamerës specialiteti. Ju gjithashtu do të konkurroni me njerëz që shesin lente për lloje të tjera të fotografisë, hobi të tjerë në disa raste, etj.

Sa konkurrentë janë në internet? A është tregu aq i plotë sa do të keni një kohë të vështirë duke qëndruar larg nga turma? Ka vetëm kaq shumë klientë për të shkuar rreth e rrotull, kështu që nëse disponueshmëria hap kërkesën e tregut, atëherë nuk ka të ngjarë të keni sukses.

Këtu hyjnë në lojë ato produkte unike. Farë mund të ofroni që askush tjetër nuk po ofron në internet? Si mund ta ofroni atë në një mënyrë që i shton vlerë?

Gjetja e burimeve të produkteve për të shitur

Pasi të keni vendosur se cilat produkte dëshironi të shitni në dyqanin tuaj online, duhet të vendosni mënyrën më të mirë për të blerë ato produkte. Ju keni disa zgjedhje.

 • dropshippers: Me këtë metodë, ju prisni derisa një klient ta porosisë produktin, dhe më pas ta vendosni porosinë tuaj me shumicë i cili më pas do të dërgojë sendin direkt te klienti juaj.
 • Tregtarët me shumicë Bulk Light Disa ndërmarrje me shumicë kërkojnë urdhëra të jashtëzakonshëm për t’ju dhënë një ndërprerje të çmimit të duhur të produktit. Sidoqoftë, disa shitës me shumicë ofrojnë mundësi më të mëdha për të siguruar që ju të mund të blini një sasi më të vogël të një produkti (të themi një rast të vetëm) dhe ta rishitni atë për një fitim.

Një gjë për tu mbajtur në mendje me të dy transportuesit e rënies dhe shitësit me shumicë të dritave është se ata nuk duhet të krijojnë dyqanet e tyre në internet, ose do të detyroheni të konkurroni me çmimet më të ulëta që mund të ofrojnë duke shitur direkt. Basti juaj më i mirë është të provoni së pari prodhuesin e produktit. A lëshojnë anije? A do të shesin ato pjesa më e madhe? Pasi të gjeni prodhuesin e një produkti që ju pëlqen që do të bëjë njërën ose të dyja këto gjëra, atëherë jeni në rrugën tuaj për të gjetur produktet që duhet të shisni në dyqanin tuaj online..

PLANIFIKIMI I BIZNESIT T EC ECOMMERCE

Filloni të planifikoni biznesin tuaj në tregti elektronike

Ndërsa është joshëse të hidhesh në këmbë së pari, sepse është “thjesht” një dyqan në internet, nëse dëshiron të kesh sukses në të vërtetë, do të duhet të bësh një plan për biznesin tënd në tregti elektronike. Kur e kupton atë “4 trilion dollarë mallra u braktisën në karrocat e blerjeve në internet në vitin 2014,” është e lehtë të shihet pse duhet të futeni me një plan veprimi.

Shkrimi i planit tuaj të biznesit në tregti elektronike

nolo faqja ligjore shpjegon se të kesh një plan biznesi është i rëndësishëm sepse është gurthemeli i një ndërtese. Mund të ndihmojë që biznesi juaj të jetë strukturor i shëndoshë. Administrata e Biznesit të Vogël (SBA) ofron një magjistar i planit të biznesit për t’ju ndihmuar të shkruani shpejt planin tuaj të biznesit.

Krijimi i Strategjisë së marketingut në eCommerce

Promovimi i dyqanit tuaj online është pak më ndryshe sesa promovimi i një dyqani me tulla dhe llaç. Do të dëshironi të siguroheni që të keni një strategji të qëndrueshme të marketingut në tregti elektronike para hapjes tuaj madhështore. Do të duhet të merrni disa vendime themelore, siç janë:

 • Kush është demografia juaj e synuar?
 • Në cilat platforma të mediave sociale dëshironi të keni një prezencë sa më të mirë dhe si e arrini atë objektiv demografik atje?
 • Cili është buxheti juaj i reklamave dhe ku është vendi më i mirë për ta përdorur atë për të përzënë klientët në faqen tuaj?
 • Si do t’i shndërroni vizitorët e sitit në klientë?

Një rregull i rëndësishëm në biznes është se është shumë më e lehtë të shesësh 20% më shumë për klientët tuaj aktual sesa të arrini një klient të ri. Pra, mendoni se përmes nevojave shtesë për ju mund të plotësoni ndërsa biznesi juaj rritet dhe fitoni një bazë besnike të klientit.

Hulumtimi i konkurrencës suaj të mundshme

Nëse doni të jeni dyqani online për njerëzit, ju duhet të keni një kontroll të fortë jo vetëm se kush është konkursi, por çfarë bëjnë ata. Ju duhet të përdorni mjete të tilla si:

 • SEOBook – Krahasoni se si konkurruesit tuaj i emërtojnë faqet e tyre, çfarë meta informacioni që ata përdorin dhe frazat që janë të ngjashme.
 • Google AdWords – Përdorni këtë mjet për të parë se sa trafik marrin fjalë kyçe të caktuara. Ndërsa fjalët kyçe janë vetëm pjesë e ekuacionit, ky informacion mund t’ju ndihmojë të vendosni se çfarë lloji të produkteve ose përmbajtje doni të shtoni në faqen tuaj për të tërhequr vizitorët.
 • SpyFu – Ky është një shërbim me pagesë, por informacioni që do të fitoni është i çmuar. Ju lehtë mund të shihni se çfarë po përdor konkursi juaj AdWords. Ju madje mund të shihni se cilat ishin të suksesshme dhe cilat nuk ishin. Kjo është në të vërtetë një mënyrë për të mësuar nga ato që konkurruesit tuaj po bëjnë siç duhet, si dhe nga ato që nuk po punojnë për ta.

Përveç përdorimit të mjeteve, merrni kohën për të studiuar se si përcaktohen faqet e internetit të konkurrencës, çfarë përmbajtje kanë dhe çfarëdo veçori të veçanta që ata ofrojnë për vizitorët, të tilla si një buletin ose kuponë.

Identifikimi i klientëve tuaj të synuar

Një nga përbërësit kryesorë në marketingun me sukses për klientët është të kuptoni se kush janë klientët tuaj të synuar. Para se të filloni hulumtimin tuaj, duhet të zgjidhni demografi specifike për të synuar.

Zgjedhja e Demografisë Specifike për Target

Njohja e klientit tuaj të synuar ju lejon të jo vetëm të personalizoni marketingun, por edhe të personalizoni produktet që zgjidhni të renditni në dyqanin tuaj. Kjo është ajo ku krijimi i personave të përdoruesve mund të vijë me të vërtetë i dobishëm.

Në thelb, ju krijoni një profil të klientit ideal për dyqanin tuaj. Përgjigjuni pyetjeve të tilla si mosha, ku jeton personi, cilat janë interesat e saj nëse ajo është e martuar, nëse ajo ka fëmijë dhe madje edhe arsyet pse ajo do të blinte produktin tuaj.

Do të dëshironi të përcaktoni si informacionin demografik ashtu edhe informacionin psikologjik. Informacioni demografik përfshin:

 • gjini
 • moshë
 • vend
 • arsim
 • Gjendja martesore
 • Të ardhurat vjetore
 • Përshkrimi i punës

Informacioni psikologjik përfshin:

 • Hobbies
 • interesat
 • Morali dhe vlerat
 • Sjellje
 • Lifestyle

Ju gjithashtu duhet të faktoni në çdo klient aktual që keni ose të prisni që të ketë dhe si ato të bien në përshkrimet e listuara më lart.

Krijimi i një profili të klientit

Profili i klientit tuaj ose personaliteti i përdoruesit është një vlerësim i asaj që duket klienti juaj ideal, Pasi të keni mbledhur informacionin e mësipërm, shkruani një bio të shkurtër për përdoruesin e idesë suaj. Shkruajeni si bio. Ju madje mund të emëroni personin tuaj tallës për ta mbajtur atë personal.

Pasi të keni krijuar personalitetin tuaj të përdoruesit, do të dëshironi të përdorni këto informacione në çdo aspekt të drejtimit të dyqanit tuaj online. A është përdoruesi i idesë suaj një nënë që punon? Atëherë ajo ka të ngjarë të vizitojë faqen tuaj mbrëmjet ose fundjavën. Kjo do të thotë që ju duhet të bëni zbritje ose ngjarje speciale në një kohë që është e përshtatshme për të që ajo të marrë pjesë.

Nëse ajo është në moshë të veçantë, mbani në mendje kur krijoni madhësinë e shkronjave të përmbajtjes tuaj. Ju mund ta aplikoni personin e përdoruesit në gjithçka që është e drejtë, në sjelljet e shportave të blerjeve dhe të merrni nivelet e konvertimit sa më të larta që të jetë e mundur. Sa më mirë ta kuptoni klientin tuaj tipik, aq më mirë mund të përmirësoni qëllimet tuaja dhe të gjeni sukses.

Përcaktimi i një Niche Tregu

Kur filloni së pari, të kuptoni se ngrohtësia juaj e synuar mund t’ju kursejë shumë kohë dhe para. Ju nuk do t’i humbni fondet e reklamimit duke u dhënë reklama njerëzve që nuk futen në tregun tuaj të synuar.

Kur filloni së pari, mund të jetë pak e vështirë të përcaktoni se kush janë klientët tuaj të synuar. Një mënyrë për të identifikuar perspektivat e synuara është përmes hulumtimit të konkurentëve siç u përmend më lart. Për shembull, përdorni Quantcast për të marrë informacione se çfarë lloje njerëzish po vizitojnë faqet e internetit të konkurrencës suaj. Ky është një informacion i shkëlqyeshëm për përcaktimin e objektivit tuaj demografik.

Këto informacione mund të ndryshojnë pasi në të vërtetë e merrni dyqanin tuaj dhe funksiononi. Ju mund të mblidhni të dhëna demografike shtesë duke marrë sondazhet e klientëve tuaj dhe duke studiuar statistikat e analizës së uebit përmes mjeteve në panelin tuaj të kontrollit në uebfaqen tuaj, të tilla si Webalizer dhe AWStats.

Ndërtimi i një Strategjie Branding

Strategjia juaj e markës përcakton dyqanin tuaj për klientët. Pasi të keni hulumtuar konkurrencën tuaj, dhe të keni kuptuar demografinë tuaj të synuar, do të dëshironi gjithashtu të hulumtoni informacione të përgjithshme në lidhje me atë demografik. Ju mund të përdorni mjete të tilla si Compete.com dhe Nielson për të përcaktuar se për çfarë interesohet më shumë audienca e synuar.

Vendosja përveç eBiznesit tuaj

Shtë e rëndësishme që ju të vendosni biznesin tuaj larg nga të gjitha ato të tjera të ngjashme atje. Cilat janë disa fjalë që përshkruajnë biznesin tuaj në tërësi? Mundohuni të gjeni fjalë që konkurrentët tuaj nuk i përdorin por do të flasin me demografinë tuaj të synuar.

Për shembull, nëse keni gjetur në hulumtimin tuaj se klienti juaj objektiv është një nënë që punon, atëherë ajo mund të jetë duke kërkuar ndihmë duke qëndruar në krye të gjithçkaje që duhet të bëjë. Ju mund të përdorni fjalë si “të dobishme” dhe “kursim kohe” për të tërhequr në atë audiencë të synuar.

Njohja e klientëve tuaj të synuar

Tani, ju duhet të keni një ide mjaft të mirë cilët janë klientët tuaj të synuar. Gërmoni edhe më thellë atë person të përdoruesit dhe kuptoni saktësisht se çfarë dëshiron ky person kur ajo viziton dyqanin tuaj në internet. Farë kërkon ajo?

Mund të ketë nivele të shumta të gjërave për të cilat më së shumti i duhen këtij klienti. Me kalimin e kohës, pasi të njiheni më mirë me bazën e klientit tuaj, ka shumë të ngjarë të zhvilloni personazhe shtesë, kështu që ju e dini më së miri se si të arrini tek secili lloj klienti.

Diferencimi i markës tuaj

Cili është personaliteti juaj si pronar i dyqaneve në internet? Kjo duhet të ndodhë në qëndrimin tuaj, në lidhje me faqet tuaja, dhe madje edhe në çfarëdo mënyre që t’i jepni botës në tërësi. Disa kompani krenohen me faktin se janë miqësore me mjedisin. Whatfarë e veçon ju dhe markën tuaj? Si mund ta tregoni këtë do të qëndrojë ende e vërtetë në deklaratën e misionit tuaj.

Do të dëshironi të gërmoni edhe më thellë brenda markës tuaj. Për shembull, nëse premton shërbim të kursimit të kohës, çfarë do të thotë kjo? A do të thotë që urdhri është paketuar dhe dërguar brenda një ore nga marrja e tij? Farë do të duhet të bëni për të siguruar që kjo të ndodhë? Sa punonjës do t’ju duhet të punësoni ose mund t’i menaxhoni vetë?

Kjo gjithashtu mund të bëjë një ndryshim në atë se nëse vendosni transportin në duart e një prodhuesi (dropshipping), ose e trajtoni vetë, për t’u siguruar që produkti del shpejt..

Personalizimi i markës tuaj

Fotografoni dy postë elektronike të ndryshme që zbarkojnë në kutinë tuaj. Një email thotë:

“Hej, Jane. Unë thjesht kam dashur të ju hedh një vijë dhe t’ju falënderoj për porosinë tuaj të fundit të Widget ABC. Meqë ju e deshit widget ABC, unë gjithashtu desha t’ju njoftoj se XYZ Widget është në shitje deri në mesnatën e nesër. Faleminderit që jeni një klient besnik. “

Emaili tjetër thotë:

“Widgets XYZ janë në shitje deri nesër në mesnatë. Ejani të blini një të tillë. “

Për cilën email do të përgjigjeni më mirë? Ju duhet të personalizoni markën tuaj për të përmbushur nevojat e klientëve tuaj. Kjo përfshin përvojën e përdoruesit në faqen tuaj të internetit, emailet që ju dërgoni dhe madje edhe marketingun në media sociale. Edhe deklarata juaj e misionit duhet të personalizohet sipas nevojave të klientëve tuaj.

Kur zhvilloni deklaratën tuaj për mision, mbani në mend atë audiencë të synuar. Problemfarë problemi po zgjidh? Si lidhet emri juaj i markës? Si mund ta bëni atë markë të qëndrojë në mendjen e klientit?

Zhvillimi i një propozimi unik të shitjes

Një Propozim Unik i Shitjes (USP) mund t’ju ndihmojë të qëndroni larg konkursit. Whatshtë ajo që e bën markën tuaj unike. Për të zhvilluar një USP, ju duhet të përqëndroheni ngushtë te klientët tuaj, ose klientët idealë dhe ato që dëshirojnë.

Kjo do të thotë që ju mund të zhgënjeni njerëzit e tjerë. Sidoqoftë, kjo nuk ka rëndësi për sa kohë që keni zgjedhur një audiencë aktive të synuar dhe i kuptoni mirë ato. Do të zhvilloni një ndjekje besnike midis atyre klientëve. Një USP i fortë:

 • Përmbush një nevojë të lartë
 • Tregon që ju e dini audiencën tuaj të synuar
 • Mund të përmblidhet në një fjali ose dy

Nëse doni të kujtoheni në treg i mbushur me njerëz të botës në internet, marka juaj thjesht duhet të dalë në një farë mënyre.

Prmimi i produkteve tuaja për Dyqanin tuaj Online

Të kuptosh se si të çmosh produktet për dyqanin tënd në internet, kështu që të fitosh ndërsa tërheq ende klientët është një veprim balancues. Shopify ofron si më poshtë formula për t’ju ndihmuar të kuptoni se si t’i çmoni produktet për një dyqan online:

“Pricemimi me pakicë = [(kostoja e artikullit) ÷ (100 – përqindja e markup)] x 100”

Pra, vetëm për t’ju dhënë një ide. Nëse dëshironi të bëni një fitim 60% në një artikull që ju kushton 20,00 dollarë për të blerë, formula do të duket si kjo:

Pricemimi me pakicë = [(20,00 $) (100 – 60)] x 100
Pricemimi me pakicë = [$ 20,00 $ 40)] x 100
Pricemimi me pakicë = (0,50 $) x 100
Pricemimi i shitjes me pakicë = 50,00 $

Pra, sendi që ju kushton 20,00 dollarë do të shiste për 50,00 $. Do të duhet të kuptoni nëse thjesht dëshironi të përdorni prodhuesin sugjeruar një çmim të shitjes me pakicë, ose nëse keni nevojë të bëni një produkt të lëvizë duke e zbritur atë.

Theelësi është që të siguroheni që të fitoni edhe pasi të keni paguar ndonjë shpenzim shtesë, siç janë tarifat tuaja të mbajtjes në internet dhe kostot e punonjësve.

Përcaktimi i kufijve tuaj të fitimit

Siç u përmend më parë, nuk duhet të përpiqeni të konkurroni me çmimet në Amazon. Amazon do t’i çmojë artikujt me humbje vetëm për të ekzekutuar dyqane më të vogla jashtë biznesit. Ata kanë fonde dhe madhësi për ta arritur atë lehtë, por nëse përpiqeni të nënvlerësoni produktet tuaja, shpejt do të dilni nga biznesi.

Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të njihni kufijtë tuaj. Shtë e rëndësishme që ju të dini kufijtë tuaj në mënyrë që ju të mund të çmimit të ulët sa të jetë konkurrues, por ende sigurohuni që të bëni një fitim të vogël.

Duke ditur USP-në tuaj

USP qëndron për Proposition Unique Shitje. Cili është faktori unik që i mban klientët të kthehen pa pushim? Disa USP përfshijnë:

 • Shërbim i mirë për klientët
 • Transport falas
 • Artikujt nuk janë në dispozicion diku tjetër
 • Ndjenjë bamirësie

Sido që të jetë USP-ja juaj, është e rëndësishme të kuptoni se si do ta veçoni veten nga konkursi.

Nxitjet për të ofruar

Një tjetër arsye për të qenë kaq e rëndësishme për të kuptuar kufijtë tuaj është se atëherë mund të kuptoni se çfarë stimuj për t’u ofruar klientëve tuaj.

A do t’ju lejojë fitimet tuaja të ofroni transportin falas? A duhet të ofroni gjysmë pushimi? Ju madje mund të dëshironi të siguroni një udhëheqës humbjeje. Ky është thjesht një produkt që ju humbni para duke shitur për një çmim të ulët me shpresën se artikujt tuaj të tjerë që kthejnë një fitim do të shesin gjithashtu.

Ofrimi i Diversifikimit të Produkteve

Nëse keni kryer detyrat e shtëpisë tuaj dhe kuptoni plotësisht kërkesën e tregut dhe klientin tuaj të synuar, atëherë lehtë do të jeni në gjendje të diversifikoni produktet që ofroni për të shitur artikuj shtesë. Ju gjithashtu thjesht mund të ofroni më shumë zgjedhje për produktet që tashmë i shesni.

Një shembull i mirë i kësaj do të ishte një këmishë gjilpërash. Ndoshta ju filloni duke shitur atë në të vogla, të mesme, dhe të mëdha dhe në të zezë. Ju mund të diversifikoni shpejt këtu duke shtuar madhësitë e fëmijëve, plus madhësitë dhe zgjedhje të ndryshme ngjyrash.

Vendosja e Afatit të Projektit

Shumë gjëra mund të ndikojnë në sa kohë duhet për të ngritur dhe funksionuar dyqanin tuaj online. Nëse përdorni një platformë që është gati të shkoni, siç është Shopify, afati kohor mund të shkojë më shpejt. Sidoqoftë, nëse doni të rregulloni dyqanin tuaj online dhe vetë-hostin, mund të zgjasë shumë më gjatë për të ngritur sitin.

Do të dëshironi të ndërtoni me kohë për:

 • Testim i plotë për t’u siguruar që gjithçka funksionon në mënyrë korrekte përpara se të filloni dyqanin tuaj.
 • Issuesështjet e papritura që keni përfshirë në të cilat mund të vonojnë nisjen.
 • Promovime para nisjes.

Shtë më mirë të planifikoni në më shumë kohë sesa mendoni se do t’ju duhet. Shtë shumë më mirë të fillosh pak më herët sesa vonë.

Vlerësimi i kostove për të filluar një biznes në tregti elektronike

Sipas sipërmarrës, një dyqan bazë i bazuar në shabllon mund të shkojë deri në 250 dollarë në muaj, por një zgjidhje gjithëpërfshirëse që është plotësisht e personalizuar, mund të kushtojë lart 500,000 dollarë në vit. Natyrisht, ka shumë nivele në mes. Disa nga shpenzimet që do të kryeni përfshijnë:

 • Regjistrimi i emrit të domain dhe tarifat e pritjes
 • Kostot e projektimit në internet
 • Përshtatje e programeve të tregtisë elektronike
 • Prokurimi i produktit fillestar
 • Shpenzimet për të udhëtuar në shfaqje tregtare ose për t’u takuar me prodhuesit
 • Kostot e reklamimit
 • Gjashtë muaj fonde për të paguar punonjësit dhe çdo sipërmarrje

Disa tarifa mund të kurseni duke filluar të vogla dhe duke u rritur ndërsa biznesi juaj rritet. Për shembull, nuk ka nevojë të paguani për një sistem të shtrenjtë porte pagese kur hapeni së pari. Në vend të kësaj mund të përdorni lehtësisht PayPal ose Google Pay.

Pastaj, me rritjen e vëllimit të shitjeve tuaja, ka kuptim që të paguani tarifat për një proces të pagesës së kartës së kreditit sepse do t’ju kursejë në tarifat e përpunimit, mund ta shtoni atë në planin tuaj të biznesit..

Financimi i biznesit tuaj në tregti elektronike

Edhe nëse filloni me dyqanin më themelor në internet të imagjinueshëm, do të keni disa tarifa të përfshira. Ka disa mënyra për të financuar biznesin tuaj.

Nëse keni një produkt që po zhvilloni, mund të përdorni Crowdfunding për të ardhur me para për të zhvilluar produktin fillestar dhe për të marrë dyqanin tuaj në vend. Disa ide të tjera për të mbledhur para të mjaftueshme:

 • Pritni një shumëllojshmëri të fondeve si online ashtu edhe jashtë. Shitet produkte, fillo një llogari GoFundMe, etj.
 • Kërkojuni miqve dhe familjes që të investojnë për një përqindje të fitimeve në të ardhmen. Sidoqoftë, gjithmonë mbani kontrollin e shumicës së biznesit tuaj.
 • Kërkoni investitorët engjëj.
 • Merrni një kredi për biznes të vogël.
 • Paguani çdo muaj për faqen tuaj në eCommerce në fillim derisa të keni mundësi të krijoni platformën tuaj të vetë-pritur.

Ndonjëherë me të vërtetë është më mirë të filloni më të vegjël dhe të lejoni hapësirë ​​për rritje. Shtë më e rëndësishme që në ditët e para të biznesit të ri të keni fluks të mjaftueshëm parash që biznesi juaj mund të rritet sesa do të fillojë i madh.

Krijimi i një entiteti afarist

Shtë e rëndësishme që të mbroni veten dhe pronën tuaj personale duke vendosur disa gjëra para se të filloni dyqanin tuaj online.

Regjistrimi i Emrit tuaj të Biznesit

Do të duhet të zgjidhni strukturën ligjore të biznesit tuaj. Theelësi këtu është të zgjidhni se cila do të jetë korporata juaj në mënyrë që nëse dikush ju sulmon në një nivel ligjor, ju personalisht nuk jeni përgjegjës për ndonjë dëm që ju kërkohet të paguani.

Ju mund të formoni një Corp ose një LLC. Gjëja më e zgjuar për të bërë është të bisedoni me një avokat biznesi për strukturën më të mirë për biznesin tuaj. Dokumentacioni për të paraqitur një korporatë mund të jetë i ndërlikuar.

Ndërsa ju mund të regjistroheni potencialisht në shtetin tuaj, do t’ju duhen shumë orë për të kuptuar dokumentet dhe dokumentet vijuese që kërkohen çdo vit. Mund të jetë më me kosto efektive të shkoni përpara dhe të punësoni një profesionist për të trajtuar këtë punë për ju.

Do të duhet të zgjidhni një emër për të bërë biznes nën të, ose një “të bërit biznes si” (DBA). Në mënyrë tipike, kur paraqisni për korporatën tuaj, Sekretari i Shtetit do të kontrollojë bazën e të dhënave për t’u siguruar që nuk ka ndonjë biznes tjetër që tashmë bën biznes nën atë emër.

Marrja e numrit të identifikimit të punëdhënësit tuaj (ose “ID e taksave”)

Meqenëse nuk doni t’i jepni furnizuesit tuaj numrin tuaj të sigurimeve shoqërore, do të dëshironi gjithashtu të regjistroheni për një numër identifikimi tatimor për biznesin tuaj, ose një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN). Ti mundesh regjistrohu në internet përmes Shërbimit të Ardhurave të Brendshme për këtë numër.

Aplikimi për licenca dhe leje afariste

Cilat licenca dhe leje që ju nevojiten për biznesin tuaj ndryshojnë në varësi të vendit ku jetoni. Ju do të duhet të kontrolloni me zyrtarët e shtetit dhe të qarkut për të parë atë që ju nevojitet. Disa gjëra tipike përfshijnë:

Lejet e ushqimit nëse drejtoni një biznes ushqimor (mund të ketë konsiderata të tjera edhe për ushqimin)
Leje me pakicë për t’ju lejuar të mblidhni taksën e shitjeve për shtetin tuaj

Theelësi është të siguroheni që të ndiqni çdo rregull për industrinë tuaj dhe të mblidhni çdo taksë që shteti juaj kërkon që ju të mbledhni.

Hapja e një llogarie bankare të biznesit

Zmadhimi ligjor rekomandon mbajtjen e llogarisë bankare të biznesit tuaj dhe llogarive personale. Ka shumë arsye për ta bërë këtë, por arsyeja kryesore është që i mban fondet tuaja transparente për qëllime tatimore dhe nëse ka çdo kontroll, ata do të shikojnë së pari në llogarinë tuaj të biznesit në vend të llogarisë tuaj personale. Kjo mund të shpëtojë shumë përkeqësime dhe keqkuptime.

Kërkoni një bankë që ofron disa nga veçoritë specifike që do t’ju nevojiten tani ose në të ardhmen për biznesin tuaj në internet, siç janë:

 • Depozitat direkte
 • Pagesa elektronike e faturës
 • Aftësitë e përpunimit të kartave të kreditit

Kini kujdes në lidhje me tarifat pasi ato mund të shtohen shpejt, veçanërisht kur sapo filloni. Gjithmonë lexoni shtypjen e mirë dhe sigurohuni që të kuptoni strukturën e tarifave të çdo llogarie biznesi që hapni.

Hapja e një llogarie tregtare për të pranuar pagesa të kartës së kreditit

Siç u përmend më lart, duhet të kërkoni ose një bankë ose një kompani të veçantë që ju lejon të përpunoni pagesa të kartave të kreditit. Një llogari tregtare ju jep këtë aftësi për biznesin tuaj. Ka disa mënyra sesi mund të pranoni kartat e kreditit në internet, përfshirë PayPal kur sapo filloni të bëni një llogari të plotë tregtare, pasi të keni bërë vëllimin që do ta bëjë atë të paguajë vetë për kursimet e tarifave.

Ju do të dëshironi shmangni tepricat duke mbajtur një sy për tarifat e fshehura. Hapi i parë është të lexoni me kujdes gjatë deklaratave mujore.

Disa tarifa për të cilat do të doni të kërkoni dhe të kërkoni në deklaratat tuaja përfshijnë:

 • Tarifa zbritje jo të kualifikuar
 • Shkëmbimi i tarifave diferenciale
 • Pagesat minimale mujore (nëse nuk hidhni në një shumë të caktuar të transaksionit)
 • Tarifat e vlerësimit PCI
 • Tarifat tremujore
 • Tarifat e konfigurimit
 • Tarifat e ndërprerjes së parakohshme (shumë përpunues kanë një gjatësi të kërkuar të kontratës)

Kontrollimi i fleksibilitetit për të përpunuar më shumë transaksione të shitjes

Një gjë tjetër që do të doni të kërkoni para se të zgjidhni një kompani të përpunimit të kartave të kreditit është se si do t’i trajtojnë ato nëse shitjet tuaja papritmas hiqen. A kanë ata aftësi të përpunojnë më shumë transaksione me lehtësi? Cila është struktura e tarifave? Bëni uljen e tarifave nëse keni më shumë shitje?

Zgjedhja e një tregtari me një reputacion të mirë

Më në fund, do të dëshironi të zgjidhni një tregtar me një reputacion të shkëlqyeshëm. Lexoni rishikimet në internet dhe kontrolloni me Better Business Bureau në shtetin ku kompania ka selinë. Disa flamuj të kuq të cilave duhet t’i kushtoni vëmendje për të përfshirë:

 • Shërbimi i dobët i klientëve (kjo gjithashtu mund t’ju bëjë të dukeni keq për klientët tuaj)
 • Mos pagesa ose pagesa të vonuara
 • Shumë tarifa të fshehura
 • Pajisjet e gabuara

Kini parasysh se kush tjetër po përdor të njëjtën kompani për përpunimin e transaksioneve dhe mos hezitoni t’i drejtoheni atyre kompanive dhe pyetni nëse janë të kënaqur me shërbimin.

Vendosja e një ONLINE BIZNESI

Tani që ju keni planifikuar tuaj në vend, është koha për të marrë parasysh punën e ngritjes së biznesit tuaj në tregti elektronike. Hapat që do të duhet të ndërmarrësh janë renditur më poshtë.

Regjistrimi i një Domaini

Pasi të keni zgjedhur një vend të ngrohtë dhe të keni regjistruar emrin tuaj, do të duhet të gjeni një emër domain që nuk merret, i cili gjithashtu do t’u lejojë klientëve të mbajnë mend lehtë rrugën e faqes tuaj. Kjo nuk është aq e lehtë për një detyrë si dikur. Ju mund të duhet të shpenzoni pak para për të blerë një emër domain premium ose ta blini atë nga dikush që mban gjithmonë të drejtat për atë domen.

Presin të paguajnë një minimum prej rreth 15,00 $ në vit për një dot com. Sidoqoftë, më shumë se sa ka gjasë, do të duhet të paguani shumë më tepër për një emër premium që do të jetë i lehtë për t’u kujtuar dhe që do të renditet mirë në motorët e kërkimit.

Kuptimi i Emrave të Domainit

Uebfaqet në të vërtetë jetojnë në adresat IP ose serverët. Adresa IP është një numër që tregon se ku është vendosur ajo faqe në internet. Sidoqoftë, numrat do të ishin të vështira për t’u mbajtur mend nga njerëzit. Përkundrazi, regjistruesit e emrave të domain ofrojnë më lehtë të mbajnë mend emrat e përbërë nga fjalë (dhe herë pas here numra). Pra, në vend që të mbani mend të shkruani “54.239.25.200”, thjesht duhet të mbani mend të shkruani “amazon.com”.

Ekzistojnë shtesa të ndryshme që mund të zgjidhni përveç .com, por për shkak se një pikë com është paracaktuar, është më e lehtë për shumicën e njerëzve të mbajnë mend.

Rëndësia e zgjedhjes së emrit të duhur të domain-it

Përzgjedhja e një emri domain është e ngjashme me emërimin e një biznesi me tulla dhe llaç. Ju dëshironi diçka që është e lehtë të mbani mend, tregon se çfarë është marka juaj, dhe që askush tjetër nuk po përdor. A .com është lloji më i paharrueshëm i emrit, por në Shtetet e Bashkuara .biz është një zgjedhje e dytë e fortë. Në vendet e tjera, ju mund të dëshironi të përdorni një zgjedhje specifike për vendndodhjen, të tilla si .co.uk.

Nëse jeni në gjendje, shkoni për një emër domain me fjalë kyçe të njohura në të. Pra, nëse keni studjuar tendencat dhe zbuloni se “kondicioneri i naftës argon” është shumë i kërkuar për termin dhe mund të kapni emrin e domain “argonoilconditioner.com”, atëherë kjo është një veprim i zgjuar.

Sidoqoftë, disa studime të fundit tregojnë se fushat e sakta të përputhjes (EMD) nuk janë aq efektive sa ato në të kaluarën, kështu që mos harxhoni para që nuk keni vetëm për të siguruar një të tillë. Nëse mund të kapni një për një çmim të arsyeshëm, atëherë veproni kështu. Nëse është 10,000 dollarë, mund të dëshironi të mendoni dy herë.

Një emër domaini që është vështirë të mbash mend, shumë kohë, ose shumë e pazakontë do të jetë e vështirë për vizitorët e sitit tuaj për t’u mbajtur mend. Nëse një vizitor i faqes nuk arrin të shënojë faqen tuaj të internetit, ajo kurrë nuk mund ta gjejë atë përsëri pasi ajo nuk do të jetë në gjendje të kujtojë emrin.

Një nga avantazhet kryesore për blerjen e një EMD është se ajo tashmë mund të marrë trafik vetëm për shkak të frazës fjalen brenda emrit. Bëni hulumtimin tuaj dhe shihni nëse ia vlen kostoja për të blerë atë emër domain apo jo. Mbani në mend se i gjithë trafiku në botë nuk do t’ju ndihmojë nëse nuk është trafik i synuar, megjithatë.

Zgjedhja e një Shërbimi Web Hosting

Pasi të keni një emër domaini, nëse planifikoni të krijoni dyqanin tuaj më parë sesa të përdorni një shërbim si Shopify ose Dyqane në Facebook, atëherë do të duhet të gjeni një kompani pritëse ku do të banojë faqja juaj. Kostot dhe veçoritë mund të ndryshojnë. Për një dyqan në internet, sigurohuni që kompania pritëse të sigurojë një minimum prej:

 • Aftësia SSL
 • Gjerësia e bandës së pakufizuar (kurrë nuk është plotësisht e pakufizuar, por ky është një vend i mirë për të filluar)
 • Shërbim i shkëlqyeshëm ndaj klientit dhe mbështetje teknike 24/7
 • Hapësirë ​​e mjaftueshme që faqja juaj të rritet ndërsa shtoni produkte dhe përmbajtje

Para se të merrni një vendim përfundimtar për një shërbim pritës, sigurohuni që të kontrolloni plotësisht komente në internet. Disa kërkojnë pagesa një vit më parë, dhe gjëja e fundit që dëshironi të bëni është të paguani tarifat e një priti në vit vetëm për të zbuluar se kompania pritëse është e pa besueshme. Nëse hosti ofron një gjykim falas, përfitoni nga ai përpara se të bëni një angazhim.

Zgjedhja e një Platformë eCommerce

Hapi juaj i ardhshëm është të zgjidhni shportën për dyqanin tuaj online. Merrni kohën tuaj dhe zgjidhni një platformë me të cilën mendoni se mund të rriteni. Nëse ëndrra juaj është të keni një dyqan mega, atëherë një zgjidhje e vetë-pritur është ndoshta më e mirë se sa ajo e pritur.

 • Zgjidhjet e pritura të tregtisë elektronike – Një çift nga këto janë përmendur më parë, të tilla si Shopify. Disa të tjerë përfshijnë Volusion dhe BigCommerce. Një zgjidhje e pritur është pritur në faqen e internetit të ofruesit të softuerit dhe përdor platformën e tyre. Opsionet e personalizimit janë të kufizuara, por shumica mund të personalizohen pak.
 • Shporta blerjeje të vetë-hostuara – Një vetë-pritës ju lejon të instaloni programin kompjuterik sipas dëshirës tuaj në serverin tuaj. Ky mund të jetë softuer me burim të hapur eCommerce, ose mund të jetë diçka që ju keni krijuar posaçërisht për dyqanin tuaj online. Më pak e shtrenjtë nga dy opsionet është të merrni një softuer me burim të hapur dhe ta rregulloni atë për nevojat tuaja. Shumica e karrocave të blerjeve me burim të hapur kanë zhvillues që punojnë në tema dhe shtesa që do të zgjerojnë aftësinë.

Zgjedhja e një Portë Pagesash

Zgjedhja e një opsioni portë pagese është një nga vendimet më të vështira për shumë pronarë të dyqaneve online. Gjëja më e mirë për të bërë është të shikoni disa nga portat kryesore dhe të shihni se cilat karakteristika janë në dispozicion dhe cilat janë ato më lehtë të integrohen me karrocat që keni zgjedhur. Këtu janë disa nga opsionet më të njohura:

 • PayPal
 • katror
 • shirit

Ka shumë mundësi të tjera në dispozicion, gjithashtu, duke përfshirë llogaritë tregtare lokale dhe kombëtare të cilat do të integrohen me një sistem të porositjes online. Theështja kryesore është të kuptoni se cilat do t’ju ofrojnë tarifat më të mira të përpunimit bazuar në vëllimin e biznesit që ju jeni duke bërë sot. Ju gjithmonë mund të kaloni në një kompani tjetër më vonë nëse kjo ka më shumë kuptim për biznesin tuaj dhe kostot e përpunimit të kartës tuaj të kreditit.

Platforma të ndryshme të tregtisë elektronike integrohen me porta të ndryshme pagese. Për shembull, për shkak të kufizimeve me aplikacionet e Sheshit, nuk integron me lehtësi shumë vende. Nga ana tjetër, PayPal ka shumë zhvillues të palëve të treta dhe ka zhvilluar aplikacione që i lejojnë asaj të integrohet me pothuajse çdo portë pagese atje.

Konsideroni Ofruesin e Shërbimit të Pagesave Gjithë në një

Nëse doni të thjeshtoni kontabilitetin tuaj dhe sa burime pagese duhet të jeni në vazhdim, gjeni një ofrues të shërbimit të pagesave gjithëpërfshirëse.

Një ofrues i gjithi në një do t’ju lejojë të:

 • Transaksioni i procesit
 • Drejtoni raporte
 • Vendosni zbulimin e mashtrimit
 • Procesi kthehet
 • Shkarkoni informacione tatimore

Zgjedhja e një ofruesi që bën gjithçka do t’ju japë gjithashtu një fleksibilitet pasi dyqani juaj në internet rritet pa pasur nevojë të hulumtoni përsëri llogaritë tregtare para se të lëvizni përpunimin e transaksionit tuaj.

Krahasimi i Tarifave të Ofruesve të Shërbimit të Pagesave

Pagesat e përpunimit mund të hanë shpejt në fitimet tuaja. Shtë e rëndësishme që të kuptoni plotësisht çdo tarifë të përfshirë përpara se të regjistroheni për një llogari tregtare.

 • Për tarifën e transaksionit: Disa kompani ngarkojnë një tarifë për transaksione për secilën mënyrë që përpunohet. Në mënyrë tipike, kjo është një tarifë e sheshtë që është nën 1.00 dollarë. Kjo mund të ndryshojë, sidoqoftë.
 • Përqindja e shitjes: Shumica e kompanive të llogarisë tregtare ngarkojnë një tarifë bazuar në çmimin e shitjes së artikullit. Kjo mund të jetë rreth 2.99% nëse nuk bëni një vëllim shumë të lartë biznesi por priren të zbrisni më shumë vëllimin e shitjeve tuaja.
 • Tarifat e llogarisë: Disa kompani ngarkojnë një tarifë vjetore, tremujore ose mujore vetëm për të mbajtur të hapur llogarinë tuaj. Kërkoni biznese që nuk ju paguajnë tarifë për sa kohë që po bëni disa shitje.

Për shembull, Autorizimi.net tarifon një tarifë mujore prej rreth 25 $ plus tarifat e transaksionit prej 2.9% + 0,30 $. Sidoqoftë, ju mund të merrni para nga 5 vende në 6 monedha të ndryshme, dhe ato pranojnë të gjitha kartat kryesore të kredisë dhe pagesa për celular.

Nga ana tjetër, Beanstream nuk tarifon asnjë tarifë mujore dhe 2.25-2.65% tarifë transaksioni. Isshtë në dispozicion vetëm për tre vende në 2 monedha të ndryshme.

Ju mund të gjeni një të plotë grafiku që përshkruan tarifat dhe përqindjet në FormStack. Ju mund të krahasoni me një shikim se cilat porta kanë veçoritë që ju nevojiten me koston më të ulët.

NDERTIMI I NJ AN Dyqani ONLINE

Pasi të keni zgjedhur softuerin që dëshironi të përdorni, është koha të merreni me personalizimin e dyqanit tuaj sa më shumë që të jetë e mundur. Edhe pse mund të jeni të lodhur nga marrja e vendimeve në këtë pikë, marrja me kujdes e disa gjërave do të ndihmojë që faqja juaj e internetit të jetë më tërheqëse dhe më miqësore për klientët.

Zgjedhja e Temës së duhur për Dyqanin tuaj Online

Sipas Revista Koha, ju keni rreth 15 sekonda për të rrëmbyer interesin e vizitorit të faqes që ulet në faqen tuaj. Disa mund të argumentojnë se keni edhe më pak kohë se kaq, por edhe nëse keni plot 15 sekonda, mbani mend që është një dritare shumë e shkurtër për të bërë një përshtypje të shkëlqyer të parë.

Për të bërë një përshtypje të shkëlqyer të parë, do t’ju duhet:

 • Një strukturë e qartë lundrimi. Lexuesi duhet të shohë se si të shkojë shpejt nga Pika A në Pika B.
 • Shkruaj një përmbajtje të mahnitshme që tërheq interesin e lexuesit.
 • Pamje e pambledhur që tërheq syrin ku dëshironi të shkojë. Për shembull, nëse doni të funneloni vizitorët e faqes tuaj në artikujt tuaj të lejeve, cila është gjëja e parë që ata shohin kur zbresin në faqen tuaj kryesore? A janë ato sendet e lejes apo lidhja me to?

Mbani në mend të gjitha këto gjëra kur zgjidhni një temë. A do t’ju ​​japë faqen e padëgjuar, të lehtë për t’u lundruar që po kërkoni?

Përshtatja e pamjes së dyqanit tuaj

Nëse dyqani juaj duket si çdo dyqan tjetër atje, atëherë do të jetë e vështirë të vendosni markën tuaj. Përveç shtimit të logos tuaj dhe rrotullimit unik në pamjen e përgjithshme të dyqanit tuaj, do të dëshironi të merrni parasysh ngjyrat që përdorni dhe si ato lidhen me imazhin tuaj të përgjithshëm të markës.

Sipas KISSmetrics, ngjyra rrit njohjen e markës tuaj deri në 80% dhe mund të çojë në besimin e konsumatorit.

Do të dëshironi të shtoni veçori që kanë kuptim për kamaren tuaj. Për shembull, nëse jeni duke shitur veshje, atëherë do të duhet të shtoni opsione për zgjedhjen e madhësive. Nga ana tjetër, nëse jeni duke shitur enë gatimi, opsionet e ngjyrave dhe madhësitë ka të ngjarë të kufizuara, kështu që mund të mos ju duhet kjo veçori.

Dizajnimi i Arkitekturës së Informacionit në Internet për eCommerce (IA)

Ndërsa arkitektura e informacionit mund të duket pak si lundrimi në sit, ekzistojnë disa ndryshime themelore. Ndërsa të dy kanë lidhje me njëra-tjetrën, arkitektura e një siti është skeleti i sitit. Arkitektura përfshin eshtrat e sitit dhe si funksionojnë të gjithë elementët për të sjellë informacionin tek përdoruesi përfundimtar.

IA mund të përfshijë elementë të tillë si:

 • Inventari i përmbajtjes
 • Emërtimi i standardizuar ose stili editorial
 • Si gjërat grupohen së bashku

IA është me rëndësi jetike sepse ju do të ndërtoni mbi këtë strukturë themelore ndërsa faqja juaj rritet. Një strukturë e mirë mund t’ju ​​bëjë ose prishë kur goditni majat e rritjes.

Krijimi i imazheve të mrekullueshme të produktit

Ju mund të krijoni dyqanin më të mahnitshëm në internet ndonjëherë, por nëse konsumatori nuk mund ta shohë qartë artikullin që jeni duke shitur, atëherë mund të mbaroni me mungesë të shitjeve për të treguar për të.

Ju keni disa opsione themelore kur bëhet fjalë për shtimin e imazheve të produktit:

 • Përdorni imazhe të ofruara nga prodhuesi (për aq kohë sa ju keni leje për ta bërë atë). Shumë prodhues punësojnë fotografë profesionistë për të krijuar foto të bukura të produkteve të tyre. Pengesë është se njerëzit e tjerë që shesin produktin ka të ngjarë të kenë të njëjtën imazh në faqet e tyre.
 • Punësoni një fotograf profesionist. Ju mund të punësoni një profesionist për të fotografuar produktet. Megjithatë, kjo mund të jetë e kushtueshme, veçanërisht në fillim kur mund të keni një buxhet të kufizuar.
 • Bëni vetë fotografitë. Kjo mund të jetë sfiduese. Ju do të keni nevojë për një sfond të bardhë ose të zi për shumicën e artikujve. Një kuti e lehtë mund të vijë në dispozicion. Ju mund të blini një shumë të lirë në faqet si Amazon për artikuj më të vegjël. Shtë gjithashtu e zgjuar të investosh në një aparat fotografik të mirë DSLR për zgjidhjen më të mirë.

Ndërsa shtoni imazhe të produkteve tuaja, përpiquni të shikoni artikullin sikur të jeni klienti. Farë dëshironi të dini për produktin? Nga cilat kënde dëshironi të shihni artikullin nga? Cilat detaje janë të rëndësishme për konsumatorin?

Shkrimi i përshkrimit bindës të produktit

Qëllimi juaj me një produkt duhet të jetë të rrëmbeni interesin e klientit ndërsa siguroni ende detaje të mjaftueshme që ajo të dijë nëse ajo dëshiron të blejë produktin. Nëse mund të krijoni një zë unik për përshkrimet tuaja, me siguri do të shihni një rritje të konvertimeve në shitje.

Për shembull, le të themi se po shisni peshqir kuzhine. Ju thjesht mund të përshkruani fijet, madhësinë, ngjyrën dhe kohën e shpejtë të tharjes së anës së mikrofibrit si çdo vend tjetër atje.

Ose mund të krijoni një histori për një kuzhinier në shtëpi që përdor peshqirët sepse ajo i pëlqen shumëllojshmëria e ngjyrave, kjo kursen kohën e saj për shkak të tharjes së mikrofibrit më shpejt, etj. A e shihni se si njëri është më bindës dhe personal se tjetri?

Ndërsa nuk keni nevojë të krijoni një histori imagjinare për secilin artikull, duhet ta përshkruani atë në një mënyrë që lexuesi të mund ta fotografojë veten duke përdorur atë artikull. Mundohuni të ndezni imagjinatën e vizitorit në sit.

Optimizimi i Navigimit të sitit të e-commerce

Kur bëhet fjalë për navigacionin në sit, thjesht të kesh një strukturë dhe butona që janë lehtë për tu gjetur nuk është e mjaftueshme. Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh se si përdoruesit lundrojnë në produkte specifike që ata duan të gjejnë. Kjo bëhet edhe më e rëndësishme aq më shumë produkte që keni në faqen tuaj.

Sipas Revista Smashing, kryesore është të siguroheni që klientët mund të gjejnë produktet që dëshirojnë të blejnë. Pra, do të duhet të merrni parasysh gjithçka nga mënyra se si të organizoni kategori deri në mënyrën më të mirë për t’i bërë klientët të kërkojnë dhe cilat do të kthehen tek ata rezultatet e kërkimit në faqen tuaj.

Kjo do të thotë që do të duhet të keni kategori të forta prindërish. Ju gjithashtu duhet të shtoni filtra që lejojnë përdoruesin të ngushtojë kërkimin me gjëra të tilla si “çfarë është e re,” më e popullarizuara “dhe” çmimi më i ulët “.

Dizajnimi i një Fluksi të Kontrollit të Tregtisë në Tregti

Shkalla e braktisjes mesatare e shportave të blerjeve është 68,95%. Nëse dëshironi ta përmirësoni atë dhe t’i ktheni vizitorët e sitit në klientë që vendosin një porosi, do të dëshironi të mendoni për rrjedhën e shportës tuaj.

Konsumatori duhet të jetë në gjendje të shohë qartë si të arketohet që nga momenti kur shton sendin e parë në karrocën e blerjes deri sa të bëhet kompletimi i porosisë.

 • Vendosni butonat e rishikimit të karrocave të blerjeve dhe arka në vende të qarta.
 • Bëni kontroll të lehtë – mos i detyroni përdoruesit të regjistrohen në arka. Siguroni gjithashtu një mundësi për arkëtimin e të ftuarve.
 • Instaloni softuer që dërgon një ofertë të dytë të shansit nëse përdoruesi heq karrocën e blerjes.

Sa më e lehtë të mund të bësh fluksin e arkëtimit, aq më e lartë do të jetë niveli i konvertimit.

Faqet e Detajeve të Ndërtimit të Produkteve

Detajet e produkteve do të ndihmojnë përdoruesit të kuptojnë plotësisht se çfarë janë duke blerë dhe duhet të zvogëlojnë nivelin e kthimit tuaj. Do të dëshironi të përfshini informacione siç janë:

 • garancitë
 • Sizes
 • Material i përdorur për të bërë produktin
 • Specifikimet teknike

Sa më e detajuar të jesh, aq më e lehtë do të jetë për klientët tuaj të përcaktojnë nëse artikujt janë ato që kërkojnë. Sidoqoftë, zakonisht është më mirë të mos grumbullohen faqet e artikujve me detajet. Në vend të kësaj, siguroni një lidhje ku klienti mund të klikojë, dhe më shumë informacion do të shfaqen. Ose, vendosni informacionin nën imazhet dhe informacionin e përshkrimit.

Bërja e klientëve për t’i besuar dyqanit tuaj të tregtisë elektronike

Ekziston një arsye që shumica e konsumatorëve i blejnë nga markat që njohin. Kjo ndodh për shkak se ato marka kanë ndërtuar një reputacion dhe klienti e di se ai mund t’i besojë asaj marke për të ofruar një produkt cilësor dhe për të dhënë atë që është premtuar.

Nëse nuk keni akoma njohjen e këtij emri, atëherë duhet të siguroni disa më shumë informacion sesa një sit që e ka atë. Do të dëshironi të përfshini informacione siç janë sa urdhëra që keni përmbushur tashmë, informacione të qarta kontakti dhe emblema që tregojnë se jeni një shitës ose shitës me pakicë i verifikuar për marka specifike që njihen.

Përfshirja e informacionit të anëtarësimit për çdo organizatë që ju takoni është gjithashtu një mënyrë për të ndërtuar besimin dhe besnikërinë.

Konfigurimi i Sigurisë së sitit të e-commerce

Klientët tuaj ju besojnë me informacione personale. Mënyra më e shpejtë për të vrarë besimin që ata vendosin tek ju është të lini faqen tuaj të eCommerce të hapur për hakerat. Vitalshtë thelbësore që të investoni në siguri dhe të qëndroni në krye të kërcënimeve të reja të sigurisë gjatë gjithë jetës së dyqanit tuaj.

 • Gjëja e parë që duhet të bëni është të filloni me një konfigurim të serverit në internet që është i sigurt. SSL, për shembull, do të shifrojë informacione të ndjeshme, duke shtuar një shtresë tjetër mbrojtjeje.
 • Shtoni një mur zjarri në serverin tuaj ose sigurohuni që serveri juaj të ketë instaluar një mur zjarri për mbrojtje. Shumica e karrocave të blerjeve kanë plugins firewall që mund të instaloni.
 • Do të dëshironi të instaloni një softuer që skanon për kërcënime, viruse dhe përpjekje për hakerim.

Do të dëshironit të analizoni sigurinë e faqes suaj të internetit me një analizues i sigurisë fillestare siç është ajo nga Microsoft. Nëse nuk jeni të sigurt se si të siguroni faqen tuaj, duhet të bëni një investim në siguri duke punësuar një specialist në internet të sigurisë.

Në përputhje me Standardet e Sigurisë së të Dhënave PCI

Këshilli i Standardeve të Sigurisë PCI ka vendosur disa standarde të sigurisë për faqet e e-commerce për t’i ndihmuar pronarët e dyqaneve të kuptojnë mënyrën më të mirë për të mbajtur informacionin e ndjeshëm.

Sajti ofron mjete për t’ju ndihmuar të siguroni që faqja juaj të jetë e sigurt dhe informacioni i klientit, përfshirë dokumentet që shpjegojnë se si të siguroni faqen tuaj dhe mjetet që ju ndihmojnë të vlerësoni sigurinë e faqes tuaj dhe të zbuloni mënyrat për të zgjidhur ndonjë dobësi të sigurisë.

Duke u përgatitur për të nisur një dyqan WEB

Pasi të keni vendosur gjithçka, do të keni disa kontrolle paraprake dhe detyra që dëshironi të kryeni para se të filloni dyqanin tuaj. Duke u kujdesur për këto gjëra para kohe, do të jeni në gjendje të përqendroni vëmendjen tuaj të plotë në shërbimin e shkëlqyer të klientit dhe përmbushjen e urdhrave shpejt.

Vendosja e Monitorimit të sitit

Monitorimi i faqes do t’ju njoftojë nëse serveri juaj zbret ose ka probleme të tjera me faqen tuaj. Gjëja e fundit që dëshironi është të shpenzoni paratë tuaja të fituara me vështirësi në reklama, të drejtoni trafikun në faqen tuaj, vetëm që vizitori të kuptojë se siti nuk po funksionon.

Do të dëshironi të vendosni analitikë në mënyrë që të mund të gjurmoni se si po funksionon faqja juaj në përgjithësi, nga vjen trafiku dhe cilat fjalë kyçe po kryejnë më së miri.

Themelimi i një Buletini

Jo të gjithë ata që vijnë në faqen tuaj të internetit do të blejnë diçka në atë vizitë të parë. Sidoqoftë, nëse mund t’i tërheqësh ata të regjistrohen në gazetën tuaj, papritmas keni një mënyrë për t’i mbajtur linjat e komunikimit të hapura. Ju gjithashtu mund t’i bindni ata të kthehen në faqen tuaj duke u treguar atyre sende të reja, çfarë janë në shitje, ose duke ofruar një zbritje.

Marrja e konfigurimit në mediat sociale

46% e konsumatorëve të cilët janë në internet në media sociale përpara se të bëjnë një blerje. Shtë e rëndësishme që ju të krijoni një prani të mediave sociale dhe të merrni gumëzhitje para se të filloni ndonjëherë një dyqan në internet. Në minimum, ju duhet të keni një prani në dy lojtarët më të mëdhenj Twitter dhe Facebook.

Sidoqoftë, duhet të shikoni edhe demografinë tuaj të synuar dhe cilat platforma të tjera të mediave sociale mund të jenë të përshtatshme për ju. Për shembull, nëse doni të tregoni tek të rinjtë, provoni Instagram-in. Nëse doni të tërheqni gratë në faqen tuaj, shikoni Pinterest.

Zhvillimi i një plani rezervë të faqes

Pavarësisht se sa masa sigurie vendosni në vend ose sa mirë përgatitni, ndonjëherë ndodh e pamendueshme dhe faqja juaj shkon poshtë, ose hakerat e marrin përsipër atë. Sigurohuni që të keni një plan në vend që automatikisht rezervon skedarët tuaj të rëndësishëm të bazës së të dhënave.

Shtë gjithashtu e zgjuar të keni kopje rezervë të shumëfishtë. Shumica e kompanive të mbajtjes së faqes në internet krijojnë një kopje rezervë të plotë të faqes, e cila do t’ju lejojë të rindërtoni faqen tuaj në një datë të mëparshme një javë ose dy në të kaluarën. Do të dëshironi gjithashtu të mbani skedarët rezervë të faqes tuaj të plotë në një hard disk të jashtëm.

Më në fund, shkoni përpara dhe instaloni softuer që krijon kopje rezervë për ju rregullisht. Shumica e platformave të përmbajtjes përmbajnë shtojca që mund të instaloni që do ta bëjnë këtë punë për ju në sfond. Ju vendosni vetëm kopjen rezervë për sa shpesh dëshironi t’i plotësoni ato.

Mbrojtja e informacionit të klientit

Nëse doni të krijoni besim me klientët tuaj, duhet të vendosni siguri dhe politika për të mbrojtur informacionin privat që klientët tuaj ndajnë me ju. Ju gjithashtu duhet t’i publikoni këto politika në mënyrë që klientët tuaj të mund të shohin se çfarë bëni me informacionin e tyre dhe hapat që keni ndërmarrë për të shtuar sigurinë në faqen tuaj.

Zgjedhja e një Strategjie Transporti

Mund të jetë e vështirë të njihni zgjidhjen më të mirë të transportit për biznesin tuaj. Duhet të kuptoni peshën e produkteve që po transportoni, ku janë vendosur pjesa më e madhe e klientëve tuaj, si të merren me porositë e nxituara dhe cilat do të jenë kostot.

Ju mund të gjeni tarifa për disa nga kompanitë kryesore të transportit në internet, përfshirë USPS, FedEx dhe UPS. Nëse sapo jeni duke filluar, ju mund të dëshironi të bëni disa pazar krahasimi për të parë se cili shitës i transportit do të ofrojë çmimin më të mirë. Ju mund të përdorni një sit të tillë si iShip.com të kuptoj se cila do të ishte mënyra më e shpejtë, më e lirë ose më e mirë për të dërguar porositë tuaja.

Vendosni për Treguesit kryesorë të performancës së dyqanit tuaj (KPI)

Zgjedhja e treguesve të duhur të performancës kryesore (KPI) për dyqanin tuaj është diçka që duhet të keni në vend përpara se të filloni. Sidoqoftë, KPI-të tuaj gjithashtu duhet të jenë të rrjedhshme pasi ato mund të ndryshojnë me kalimin e kohës. Meqenëse ju keni vendosur tashmë disa synime dhe mision për biznesin tuaj, këto duhet të lidhen me KPI-të tuaj.

Kështu, për shembull, nëse qëllimi juaj është të rrisni shitjet, do të shikoni në normat ditore të konvertimit, numrat e shitjeve ditore dhe statistikat e trafikut.

Përfundimi i promovimit dhe strategjisë suaj të fillimit

Para se të përgatiteni për të filluar, do të dëshironi gjithashtu të keni një takim me ekipin tuaj të marketingut. Si do ta nxirrni fjalën për hapjen tuaj madhështore? Kjo është një kohë kur duhet të jeni në gjendje të drejtoni shumë trafik në faqen tuaj, të ndërtoni listën tuaj të postave dhe shpresojmë të fitoni disa klientë besnikë.

Promovimet për fillimin tuaj duhet të përfshijnë minimumin:

 • Njoftime për shtyp për mediat online dhe lokale
 • Një festë ku ju ftoni ndikuesit kryesorë (mund të mbahen online)
 • Dhurata ose zbritje speciale ditën e ngjarjes
 • Chat online, ku ekspertët hyjnë dhe flasin me klientët tuaj, duke drejtuar kështu trafikun në faqen tuaj përmes një platforme chat. Për shembull, nëse jeni duke shitur pajisje golfi, ju mund të keni një lojtar profesionist të golfit se si ta përmirësoni më tej.

Mundohuni të mendoni jashtë kutisë kur planifikoni strategjinë tuaj të fillimit. Anydo gjë që mund të bësh që do të të bëjë të dallosh nga konkursi është një gjë e mirë.

NDRTIMI I TRAFIKUT N TO DYQEN TUAJ ONLINE E RE

Edhe dyqani më i bukur në internet nuk është shumë i dobishëm nëse klientët tuaj nuk e dinë se ku mund t’ju gjejnë. Nëse dëshironi të jeni të suksesshëm, duhet të drejtoni sa më shumë trafik në dyqanin tuaj.

Arritja tek Bloggerët dhe Shtypi

Kush janë ndikuesit kryesorë në zonën tuaj të ngrohtë? BuzzSumo është një mjet fantastik për t’ju ndihmuar të identifikoni blogerët më të përfolur brenda një fjalie ose frazë. Thjesht shkruani temën dhe shikoni se çfarë del. Bloggerët më me ndikim janë ata me të cilët doni të lidheni.

Hidhni një rresht dhe pyetni nëse ata do të jenë të interesuar për një intervistë, artikull, ose ndarjen e fluturimeve për britmat për njëri-tjetrin.

Postimi i dyqanit tuaj në Reddit

Reddit është një platformë që njerëzit e përdorin për të gjetur përmbajtje që u intereson atyre. Një nga udhëzime faqja ofron nuk është thjesht të vetë-promovohet. Kjo është ajo ku një blog i lidhur me dyqanin tuaj mund të vijë në dispozicion. Shkruaj vetëm një temë që lidhet në një farë mënyre me dyqanin tuaj online, duke u lidhur përsëri me një produkt ose dy që ka kuptim brenda objektit të artikullit dhe më pas postoni informacionin e dobishëm të artikullit në Reddit për të promovuar përmbajtjen dhe shpresojmë, nga ana tjetër, të nxisni ca trafik në dyqanin tuaj online.

Krijimi i një bordi në Pinterest

Dy të tretat e atyre që regjistrohen në Pinterest janë gra. Nëse objektivi juaj demografik është gra ose madje edhe gra pjesërisht, është e zgjuar të krijoni një tabelë në Pinterest. Sidoqoftë, duhet të kuptoni dinamikën e Pinterest për të kuptuar se si të tregtoni atje.

Për shumicën e festave, ata që vizitojnë Pinterest janë një bandë dinake. Nëse doni t’i arrini ato dhe t’i inkurajoni ata të ndajnë kunjat tuaja, do të doni t’i riktheheni përmbajtjes tuaj në faqen tuaj. Shitet enë gatimi? Ofroni një recetë. Veshje? Krijoni një majë që tregon veshjen e përsosur për një natë në qytet.

Leveraging Motorët e Blerjes Krahasimi

Motorët e blerjeve të krahasimit (CSE) janë bërë gjithnjë e më popullore në mesin e konsumatorëve që i përdorin ato për të gjetur çmimin më të mirë në një artikull të veçantë. Ato janë gjithashtu një mënyrë për të fituar më shumë shitje për dyqanin tuaj online.

Në thelb, regjistroheni dhe paguani për klikim kur dikush vjen në dyqanin tuaj përmes CSE. Sidoqoftë, kjo është reklamë tejet e synuar. Personi që klikon në atë lidhje tashmë ka kërkuar produktin që po shet dhe po kërkon një vend që ka një çmim të mirë ku mund ta blejë atë. Shkalla e bisedave ka të ngjarë të jetë shumë më e lartë sesa nga trafiku i përgjithshëm nga motorët e kërkimit.

Fillimi i një Blog

Siç u përmend më parë, një blog mund të ndihmojë në sigurimin e përmbajtjes që mund të ndani në faqet si Reddit, StumbleUpon, dhe madje edhe që blogerët e tjerë do të lidhen me të. Ju gjithashtu mund të përdorni artikuj në blogun tuaj për të shtuar vlerë për klientët tuaj të rregullt, ndërsa i edukoni ata në një gamë të gjerë temash që lidhen me produktet dhe nicat tuaja.

Në mënyrë ideale, blogu duhet të jetë pjesë e faqes suaj të internetit, në mënyrë që kur njerëzit vijnë të lexojnë një artikull ata tashmë gjenden në faqen tuaj dhe mund të klikoni lehtësisht për të bërë blerje ose për të blerë artikuj specifik.

Arritja tek përdoruesit e energjisë elektrike në Instagram

Që nga shtatori 2015, Instagram kishte rreth 400 milion përdorues aktivë mujorë. Nga ata përdorues, disa njihen si “përdorues të energjisë”. Këta janë përdoruesit që kanë një fotografi masive në vijim dhe postojnë rregullisht. Theelësi për t’u lidhur me një përdorues të energjisë është të postoni një foto që lidhet me ta në një farë mënyre dhe i përmend ato në komente. Ndërsa kjo teknikë nuk do të gjejë gjithmonë sukses, ia vlen investimi në kohë. Nëse vetëm një përdorues i energjisë përmend dyqanin tuaj, ai mund të rrisë ekspozimin tuaj.

Si shumica e rrjeteve të mediave sociale, kryesorja është të shtoni diçka të vlefshme dhe kjo do të rrëmbejë interesin e ndjekësve të përdoruesit të energjisë.

Tweeting në Twitter

Atje jane më shumë se 1.3 miliardë përdorues të regjistruar në Twitter. Të paktën një pjesë e atyre përdoruesve do të jenë të interesuar në atë që keni për të ofruar. Kur bëhet fjalë për marketing në Twitter, do të riktheheni ato që keni futur në të. Nëse dëshironi që njerëzit t’ju ndjekin, t’ju tërheqin përsëri dhe të ndajnë përmbajtjen tuaj, do t’ju duhet të ktheni favorin. Gjithashtu, sigurohuni që të cicëroni gjërat që janë të vlefshme për t’u ndarë dhe se nuk jeni vetëm-promovues gjatë gjithë kohës.

Angazhimi i ndjekësve në Facebook

Facebook ka rreth 1 miliard përdorues aktivë në ditë. Një nga gjërat unike në lidhje me Facebook është që ju mund të krijoni një faqe të veçantë për biznesin tuaj pa pasur nevojë të krijoni një llogari të veçantë. Facebook gjithashtu ofron reklamim shumë të synuar ku mund të specifikoni gjithçka nga llojet e interesave ata që shohin reklamën tuaj duhet të kenë në një interval moshe.

Getting miqtë dhe familjen për të ndarë

Nëse nuk e keni kuptuar tashmë, ju keni një ekip goxha të fortë të rrugës për marketing tashmë në rrethin tuaj të brendshëm. Familja dhe miqtë tuaj me shumë gjasë duan të shohin që të keni sukses me dyqanin tuaj online. Mos hezitoni t’i pyesni ata të ndajnë informacione në lidhje me dyqanin tuaj me ata që dinë.

NDIKIMI FINALI DYQANI TUAJ ONLINE

Keni kaluar muaj me radhë duke u përgatitur për fillimin e dyqanit tuaj online, duke e promovuar atë te të gjithë ata që njihni dhe duke shkuar me fjalë. Pasi të mbërrijë data e fillimit, do t’ju duhet të punoni për disa detyra shtesë për ta mbajtur dyqanin pa probleme.

Inventari Menaxhues

Një nga avantazhet kryesore të një dyqani online është se gjurmimi i inventarit është i automatizuar. Në një vështrim, ju mund të shihni se cilat artikuj kanë aksione të vogla dhe ato që keni shumë. Sidoqoftë, është gjithashtu e rëndësishme të kuptohet se sa kohë duhet për të marrë një artikull të caktuar nga furnitorët. Për shembull, nëse porosisni disa sende nga jashtë, mund të duhen shumë javë për t’i marrë ato.

Me kalimin e kohës, ju duhet të jeni në gjendje të shihni disa modele shitjeje dhe të dini se kur zbrisni në një numër të caktuar të një produkti që ju nevojitet për të vendosur një porosi të re.

Nëse përdorni kompani që lëshojnë anije, do të duhet të koordinoni me sistemet e tyre për t’u siguruar që nuk po shesni sende që ata kanë ndërprerë ose që nuk janë në dispozicion në fund të tyre. Mënyra më e keqe për të filluar reputacionin tuaj si pronar i dyqanit në internet është duke i bërë klientët të presin në porositë e tyre.

Trajtimi i përmbushjes dhe transportit

Përveç sistemit në internet që funksionon pa probleme, do të dëshironi të jeni të sigurt që keni procese në funksion për të përmbushur shpejt urdhërat dhe dërguar ato.

 • Nëse mbani sende që ruani në një depo (ose madje vetëm një dhomë rezervë në shtëpinë tuaj tani), do të dëshironi të jeni i sigurt që krijoni një sistem katalogimi që ju lejon të gjeni atë artikull lehtë. Mendoni se si librat janë rregulluar në një bibliotekë dhe shihni se çfarë lloj sistemi numrash ose shkronjash mund të krijoni që do të funksionojë për produktet që ju ofroni. Sigurohuni që ta përfshini këtë numër brenda sistemit të shportave, si dhe për vendndodhje të sigurt.
 • Deri më tani, me siguri keni vendosur se cilat shërbime të transportit do të përdorni për dyqanin tuaj online. Gjithashtu, mbani në mend se do t’ju duhet të keni pajisje në duar të tilla si kuti, pako, kasetë paketimi dhe mbështjellje flluskash.
 • Gjithmonë kontrolloni dy herë nëse urdhri është mbushur saktë dhe gjithçka është në dërgesën që është porositur.
 • Do të dëshironi të përfshini një faturë me çdo porosi në mënyrë që klienti të shohë me një shikim që të gjitha artikujt janë dërguar.

Ballafaqimi me problemet e klientëve

Reklamimi me gojë është një forcë e fuqishme. Njerëzit do të përhapin të mirën dhe të keqen për ju. Një klient i pakënaqur mund t’u tregojë dhjetë të tjerëve, ose në rastin e mediave sociale, mijëra të tjerë. Kur një klient është i pakënaqur:

 • Përgjigjuni menjëherë pasi të merrni një ankesë.
 • Rrektifikoni problemin. Zëvendësoni artikujt e dëmtuar ose jo pune, siguroni një postim kthimi ose ofroni një shkëmbim.
 • Mos harroni misionin e faqes tuaj. A është misioni juaj vetëm për të fituar para? Ndërsa paratë janë të rëndësishme, ju ka të ngjarë që dëshironi të futeni në biznesin tuaj për shumë arsye të tjera. Si e mat shërbimin tuaj të klientit deri në qëllimet tuaja?

Nëse mund të zgjidhni një problem, mund të fitoni një klient besnik për jetën.

Trajtimi i shkëmbimeve të produkteve dhe kthimeve

Nëse një artikull arrin te klienti i dëmtuar gjatë procesit të dropshipping, do të duhet të paraqisni një ankesë në emër të tyre me shumicën që siguroi shërbimin e transportit nga pika. Ose, nëse artikulli thjesht nuk funksionon ose është i dëmtuar në një farë mënyre, prodhuesi duhet të jetë i lumtur ta zëvendësojë pa pagesë. Kjo do të thotë që posta e kthimit për produktin e dëmtuar është kujdesur dhe nuk i kushton asgjë konsumatorit.

Nga ana tjetër, nëse sendi ishte dëmtuar gjatë transportit, çdo sigurim që keni pasur në artikull duhet të mbulojë shpenzimet tuaja për të zëvendësuar atë artikull. Do të duhet të paraqisni një kërkesë, natyrisht, për të marrë rimbursimin dhe mund të ketë një vonesë para se të merrni pagesa. Sidoqoftë, nuk duhet ta bëni klientin të presë para se të zëvendësoni artikullin.

Optimizimi i eStore në rritje të konvertimeve

Pasi të filloni dyqanin tuaj, duhet të jeni në gjendje të shihni qartë disa modele. Do të dëshironit të kryeni disa prova për ndarje A / B për të parë nëse faqet e posaçme të tokës zbarkojnë trafikun më efikas përmes shportës së blerjes dhe një shitje të përfunduar.

Ju mund të testoni ndonjë gjë të imagjinueshme duke përcjellur analitikën dhe duke bërë testimin A / B. Provoni butona me ngjyra të ndryshme, transporti falas ose transport të zvogëluar, dhe madje edhe përshkrime të ndryshme ose karakteristika të tjera.

Disa gjëra të tjera që mund të bëni për të optimizuar eStore tuaj janë:

 • Duke parë faqen tuaj si një klient. Farë ju tërheq syrin? Farë është e ndërlikuar ose konfuze?
 • Kontrolloni për t’u siguruar që çmimet janë shënuar qartë.
 • Shtoni rishikime dhe rekomandime për të krijuar një ndjenjë besimi.
 • Shfrytëzoni oferta speciale për segmentet e përdoruesve të regjistruar

Duke përdorur Google Analytics dhe statistikat e faqes tuaj, ju mund të mësoni shumë rreth asaj që nuk po punon për të kthyer vizitorët në klientë dhe të bëni ndryshime në përputhje me rrethanat.

MARKETINGU SITE E LAJMEVE EKONOMERIKE E HAPJES

Pasi të keni nisur dyqanin tuaj online, do t’ju duhet të vazhdoni përpjekjet tuaja të marketingut në mënyrë të rregullt, ose do të rrezikoni të humbni vrullin ngadalë. Disa nga gjërat që ju do të doni të bëni rregullisht përfshijnë:

Alokimi i një Buxheti Marketingu

Pavarësisht nëse keni pasur investitorë, keni marrë një hua ose keni përdorur kursime, buxheti fillestar i marketingut fillestar do të mësohet shpejt. Shtë e rëndësishme të alokoni një përqindje të fitimeve tuaja për marketing nëse dëshironi të vazhdoni të arrini tek klientë të rinj.

Një rregull i mirë është të shpenzosh deri 20% e fitimeve tuaja në reklamim.

Do të duhet të vendosni se cilat janë qëllimet tuaja. Për shembull, a është përqendrimi juaj në gjenerimin e plumbit ose rritjen e shitjeve për klientët aktualë? Pastaj, shikoni se cilat kanale reklamimi kanë qenë më efektive për të përmbushur ato qëllime dhe për të ndarë më shumë fonde për ato vende sesa të tjerët.

Fillimi i një fushate reklamimi

Ashtu si me shumicën e pjesëve të drejtimit të një dyqani në internet, hapi juaj i parë është të kuptoni se cili është qëllimi juaj për fushatën e reklamave. Farë dëshironi të arrini?

Tjetra, do të doni të mendoni për demografinë e synuar që dëshironi të arrini me fushatën. Kjo do t’ju tregojë se ku duhet të filloni fushatën reklamuese dhe cilat platforma të mediave sociale do të funksiononin më mirë për të përmbushur qëllimet tuaja.

Më në fund, do ta ndërtoni fushatën në platformat e zgjedhjes suaj dhe duhet të testoni reklamën për efektivitet. Ju mund të dëshironi të bëni rregullime për të përfituar sa më shumë nga buxheti juaj i reklamave.

Puna në SEO eCommerce

Tani që e keni lëshuar faqen tuaj, qëllimi juaj tjetër duhet të renditet më lart se ç’do të bëjë nga konkurrentët tuaj në motorët e kërkimit. Optify kreu disa hulumtime që treguan se faqja e internetit e klasifikimit numër një për një fjalen e dhënë kishte një klikim me normë dyfishin e vendit të dytë.

Do të duhet të vazhdoni të bëni si hulumtimin e fjalëve, ashtu edhe analizën e konkurrencës, siç u përmend në krye të këtij udhëzuesi. Kur nuk renditeni si një konkurrencë, studioni faqen e tyre dhe kuptoni pse. Shpesh, është çështje se kush ka përmbajtjen më të mirë këto ditë, kështu që blogu juaj mund të ndihmojë me këtë, si dhe sa të detajuara janë përshkrimet e produktit tuaj.

Fiksoni çdo problem, siç janë gabimet në gabime apo gramatikë. Me pak fjalë, bëjeni faqen tuaj më të mirë absolute që mund të jetë.

Vazhdoni marketingun e mediave sociale

Me marketingun e mediave sociale, ju zhvilloni një marrëdhënie me ndjekësit tuaj. Zhvillimi i një zëri dhe një stil është i rëndësishëm. Do të doni gjithashtu të ndani një përqindje të gjërave vetëm për argëtim dhe jo me ndonjë qëllim për të bërë një shitje. Pasuesit vlerësojnë një sens humori ose informacion të dobishëm dhe do ta ndajnë atë me të tjerët.

Vendosja e marketingut të postës elektronike

Vendosni për një orar për marketing me email. Sa shpesh doni të dërgoni pajtimtarët një gazetë? Po për kuponat dhe ofertat speciale? Si mund të arrini me ata pa e bërë të duket sikur po u shisni vetëm atyre?

Konsideroni të shkruani një ebook ose udhëzues dhe ta ofroni atë në këmbim të pajtimit në buletinin tuaj. Kjo mund t’u japë vizitorëve të sitit një nxitje për t’u regjistruar.

Vendosja e Programit të Filialeve

A doni të ofroni një program bashkëpunimi për të tjerët? Kjo mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë një produkt unik në shumë faqe interneti.

 • Sigurohuni që keni inventar të mjaftueshëm për të përmbushur urdhërat.
 • Zgjidhni një strukturë kompensimi që ju lejon të fitoni ende mjaftueshëm fitime për të përmbushur kostot e përgjithshme.

Nëse jeni duke përdorur një sit të tillë si Shopify, lehtë mund të integroni një program shoqërues. Nëse jeni vetë-strehues, atëherë do të duhet të shikoni në opsione që ju lejojnë të zbatoni ID të gjurmimit të filialeve në mënyrë që të mund të kreditoni siç duhet partnerin që ju ka dërguar kërkesën.

Ndërtimi i një programi besnikërie

Dëshironi të inkurajoni klientët që të porosisin nga ju përsëri e herë? Implementoni një program besnikërie që i shpërblen klientët për porositjen e një sasie të caktuar produkti ose një numri të veçantë rastesh. Ju mund t’i shpërbleni me para për të shpenzuar, një zbritje, apo edhe dhurata të vogla nga të cilat ata mund të zgjedhin. Disa site që e bëjnë këtë në mënyrë efektive përfshijnë Sephora, Kohl (Paraja e Kohl) dhe Old Navy.

Mendoni se çfarë shpërblimesh do ta mbajnë bazën e klientit tuaj të synuar të kthehet përsëri dhe përsëri.

përfundim

Drejtimi i dyqanit tuaj online ju jep mundësinë që të jeni pronar i një biznesi pa investuar para sa më shumë para sesa duhet për një dyqan me tulla dhe llaç. Nëse planifikoni siç duhet dhe qëndroni në krye të tendencave dhe marketingut, duhet të jeni në gjendje të ndërtoni një biznes shumë të suksesshëm në tregtinë elektronike.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me