Sådan vælges en e-handelsniche

Der er stadig plads til nye e-handelsmarkedsførere. Ifølge Statista, elektronisk handel er en $ 1,2 billion branche. At komme i gang med e-handel betyder, at du vælger en niche, som du kan være lidenskabelig over, men som også har muligheden for at vende et overskud. Det er vigtigt at vælge en niche, så du ved, hvilke kunder de skal målrette mod.


Der er tusinder af produkter tilgængelige, som du kan sælge online. Nye iværksættere har undertiden svært ved at vide, hvor de skal starte i udvælgelsesprocessen.

Vælg den rigtige e-handelsniche

Se på markedets efterspørgsel

En måde at vælge en e-handelsniche er at se markedets efterspørgsel efter det produkt. Lad os sige, at du finder et produkt, som du synes er interessant og unikt. Der er nogle måder at bestemme, om der kan være behov for dette produkt.

Der er nogle grundlæggende produkttyper, du kan sælge. De er tilbøjelige til at falde inden for disse kategorier:

 • E-bøger og manualer
 • Produkter, der løser et problem
 • Forbrugsprodukter (dette er genstande, som folk bruger og skal genopfylde)
 • Nyhedsartikler

Når du vælger en vare fra en af ​​disse kategorier, vil du næste se på, om produktet matcher nogen trending emner på Google.

Google Trends

Se på hvilke emner der er trend på Google og se, om de produkter, du overvejer, matcher op til et af disse emner.
F.eks. Var de to øverste populære søgninger på Google for 14. december 2015:

 • Kim Kardashian
 • Justin Bieber.

Kan dit produkt binde sig ind i disse berømtheder eller musik på nogen måde? Hvis ikke, skal du gå videre med tendenser og se, om noget møder en interesse, som folk i øjeblikket har.

Trends for sociale medier

Ifølge Pew Research Center, 65% af voksne bruger nu sociale netværk. At følge hvad der er trend på websteder som Twitter og Facebook kan også fortælle dig meget om eventuelle uopfyldte behov og interesserne ved online kundeemner.
For eksempel var nogle af emnerne, der trender på Twitter i december:

 • Patriots
 • jul
 • Sportscenter

Ud over at logge ind på Twitter og kun se til venstre sidefelt for at se, hvad der er trend, kan du bruge websteder som Trendsmap at nedbryde, hvad mennesker i forskellige områder af verden taler om.

På Facebook er det lige så let at opdage trendingemner som at logge ind på din konto og kigge i den højre sidebjælke på din startside. De tre øverste emner trækkes op, og du kan se mere ved at klikke på pil ned. For eksempel var disse emner tendens til den 14. december 2015:

 • År i gennemgang
 • Præsidentvalg
 • Instagram ægtemænd

Mens emnerne er brede, giver de dig muligvis en idé om, hvad folk i øjeblikket er interesseret i, og dermed et godt sted at starte brainstorming på et produkt, du måske ønsker at sælge online.

Bestsellere

Selvom du ikke ønsker at kopiere, hvad andre laver, kan du få en god idé om, hvilke typer produkter folk køber ved at søge på bestsellerlister.

 • Amazon er en af ​​de bedste e-handelsplatforme verden over. Gå til Amazon.com, klik på kategorier og vælg en. Gå nu til toppen af ​​kategorisiden og klik på fanen, der siger “Bedste sælgere” for at se, hvad de hotteste produkter er.
 • Ebay er et andet sted at søge efter hot trending produkter. Bare gå til Ebay.com, hold musepekeren over fanen, der siger “I dag”, og klik derefter på “Dagens trendsamling.” Det viser dig genstande, der har det godt i øjeblikket.
 • Hvis du overvejer at sælge håndlavede eller håndværksprodukter, er Etsy et godt sted at se, hvad der klarer sig godt, og hvad der ikke gør. Gå direkte til https://www.etsy.com/market/best_selling_items for at finde ud af, hvad der er varmt i dag.

Hvad er konkurrencen?

Mens du er på disse sider, laver research, skal du tage dig tid til at studere din konkurrence. Hvis du klikker på et brugernavn på et af disse websteder, kan du se den komplette opgørelse over produkter, som sælgeren tilbyder.

Lad os for eksempel sige, at du bemærker, at en anden person sælger et produkt på din korte liste over varer, der skal sælges. Lad os bare se, det er en fiskestang og hjul. Du klikker på brugerens navn og ser, at han også sælger tilbehør som fiskelinje og lokker. Måske sælger han også tackle bokse, der er målrettet mod den samme gruppe.

Du kan lære meget ved at studere, hvad din konkurrence gør. Du kan lære, hvor du kan annoncere, og endda hvilke ekstra produkter, du kan sælge.

Lær din valgte niche

Når du har et produkt eller to i tankerne, kan du indstille din niche. Lad os bruge eksemplet ovenfor og sige, at du har valgt fiskeriforsyning som dit nicheområde.

Næste skridt

Når du har valgt en niche, hvad er dine næste trin?

 • Hvilke produkter er tilgængelige? Bare fordi du kan lide et produkt, betyder det ikke, at du kan finde et sted at bestille det hurtigt og opbevare det på lager. Du er også nødt til at se på omkostningerne, og hvis du kan sælge varen til en sammenlignelig pris til andre online detailhandlere.
 • Hvilke produkter har den største fortjenstmargen? En måde at indsnævre listen over mulige varer, der skal sælges, er at se, hvilken pris du kan købe dem til, hvilken pris de let går efter online, og hvad din samlede fortjenstmargen er. Jo højere fortjenstmargen, jo bedre vil din virksomhed gøre i teorien.
 • Tilbyder leverandøren dropmuligheder? Hvis varen er stor, kan dette spare dig for penge, for i stedet for at få varen sendt til dig og derefter sende den til køberen, springer du et trin i portoprocessen og reducerer dermed omkostningerne.
 • Er der en rabat, hvis du køber i bulk? Hvis du er sikker, kan du sælge varen, ved at købe i bulk kan det mindske produktionsomkostningerne. Typisk, jo mere af en vare du kan købe ad gangen, jo bedre pris får du for dette produkt.

Sæsonbetonede overvejelser

Er det produkt, der sælger bedre på bestemte tidspunkter af året end andre tider? Et eksempel er grimme juletrøjer. De sælger bedst mellem november og januar. Resten af ​​året falder salget.

Hvis du planlægger at sælge en sæsonbestemt vare, skal du have en sikkerhedskopieringsplan for det, du sælger i løbet af dine langsomme måneder, eller hvordan du vil løbe op i sæsonens salg næste år.

Kan du komme bag dette produkt?

Før du træffer en endelig beslutning om at sælge et produkt, skal du spørge dig selv, om det er noget, du kan komme bagved. Tror du, at det tilføjer værdi til andres liv? Hvis ikke, vil det være vanskeligt for dig at sælge det, når du skal tonehøjde produktet.

Potentiale for produkt at tilføje værdi

Tror du, at produktet er godt lavet og en god værdi for pengene? Tror du, det gør dine kunders liv bedre, selvom kun på en lille måde?

Bruger du produktet selv? Personlige vidnesbyrd er magtfulde. Et eksempel på dette er repræsentanter for MLM-virksomheder såsom Young Living eteriske olier. De bruger olierne selv og sværger ved dem. Denne lidenskab skinner igennem, og andre ønsker at prøve produktet. Hvis du ønsker at sælge et produkt, skal du sørge for, at du er villig til at bruge det selv, og du forstår, hvordan det fungerer, og hvorfor det er det bedste af de potentielle produkter derude.

Ifølge Iværksættermagasin, vidnesbyrd fungerer, fordi de:

 • Skab tillid
 • Ikke spammy
 • Hjælp med at overvinde tvivl

Potentiale for gentaget salg

Er det produkt, som folk vil omarrangere, eller er det et produkt, de køber en gang og aldrig mere?
Produkter, som folk køber en gang:

 • Dyrt værktøjskasse
 • Nyhedsartikler
 • Gadgets

Produkter, som folk bestiller igen og igen:

 • Madvarer
 • Skønhedsprodukter
 • Tøj

Et produkt, de elsker, der kan bruges op eller vil blive slidt op, er et, som de sandsynligvis vil ombestille. Dog udelukker ikke nødvendigvis andre produkter. Du skal også se på, om der er et potentiale for folk at bestille varen til andre familiemedlemmer eller gaveudgivelse.

Vækst og skalerbarhed

Hvis du nogensinde har talt med en investor eller set NBCs Shark Tank, har du sandsynligvis hørt ordet “skalerbarhed.” Kort sagt betyder det bare, om salget af varen hurtigt kan øges, eller det er et produkt, der falder fladt på større markeder.

Et eksempel på et produkt, der ikke skaleres godt, kan være en parkeringsservice, der er rettet mod lokale restauranter i høj målestok. Dette er et marked, hvor du virkelig skal have en kontakt for at komme godt ud med restauranterne. Der er meget konkurrence. Det føres ikke let til andre markeder, hvor du muligvis ikke har de samme kontakter. Der er også høj konkurrence på andre markeder.

Et eksempel på et produkt, der har god skalerbarhed, ville være en babybærer, der sparer på mammas ryg. Måske sælges produktet i øjeblikket i et par lokale butikker. Men med de rigtige forbindelser og arbejde er dette et emne, der let kunne appellere til masserne af nye mødre derude. Det kan sælges på flere markeder over hele verden og online.

Er det objekt, du ser på skalerbar?

 • Har det masseappel?
 • Ville det oversætte godt til både online og mursten og mørtel salg?
 • Har du evnen til at ændre det, tilpasse det, tilføje lignende produkter til det?

Der er selvfølgelig en masse yderligere faktorer, der går ud på at finde ud af skalerbarhed, men det er det grundlæggende, der skal hjælpe dig med at bestemme mellem produkter, du måske overvejer.

Find leverandører

Når du beslutter dig for et produkt, har du flere valg i, hvordan du får det:

 • Lav produktet selv (dette kan påvirke skalerbarheden senere)
 • Betal nogen for at fremstille produktet for dig
 • Find en leverandør, der allerede fremstiller produktet og har dem klar til at sælge engros

Messer

En måde at finde leverandører på er at besøge messer inden for dit nicheområde. Så lad os bruge dette fiskeforsyningseksempel igen. Du deltager i en grossistudstilling med fiskeredskaber. Mens du er på udstillingen, noterer du dig, stiller spørgsmål og ser efter unikke produkter, du kan sælge.

Du skal samle:

 • Kontaktoplysninger
 • Virksomhedens evne til at udføre store ordrer
 • Information om fragtforsendelse

De fleste af messerne er tredjepartsleverandører. Spring over leverandørerne, når det er muligt, og bestil direkte fra en virksomhed for at reducere omkostningerne. Det er her engros kommer ind.

Finde grossister

At finde grossister kan være mere udfordrende, end du måske tror. Mange af de grossister, der dukker op i dine Google-søgninger, er overhovedet ikke grossister. Deres priser er ikke på et niveau, der giver dig mulighed for at opnå en rimelig fortjeneste.

Shopify har en dejlig liste over både indenlandske og oversøiske leverandører. Dette er et godt sted at starte, men du kan også købe et par produkter og kontrollere emballagen for producentinformation. Kontakt disse producenter direkte via e-mail, snail mail eller telefon og forespørg om engroskonti.

Hvad er markederne for din niche?

Nu, hvor du har valgt et produkt og fundet en forsyning med det produkt, før du bruger penge på at bestille lager, skal du sørge for, at der er forskellige markeder for din niche.

Analyser, hvor du kan markedsføre og sælge dit produkt

Da du studerede produktet og din konkurrence, har du sandsynligvis allerede fundet en liste over steder, som konkurrencen solgte, og ved, at du kan gå tå til tå med din konkurrence på det marked.

Hvis du nu vil udmærke dig forbi konkurrencen, skal du finde yderligere. Tænk på e-handel som en multi-forum bestræbelse:

 • Opret et indkøbsvognssystem på din hjemmeside.
 • Har en social medie tilstedeværelse.
 • Tal med andre e-handelsejere om at tilbyde særlige tilbud til hinandens kunder i et nyhedsbrev.
 • E-mail brugere af forladte indkøbsvogne. Kissmetrics estimerer det 54% af kunderne der opgiver en indkøbsvogn, men derefter tilbydes en rabat, afslutter salget. Denne form for opfølgning og opsøgende arbejde er noget, du nemt kan automatisere og gøre lidt bedre end din konkurrence.

Hvilket problem løser produktet?

En ting, du skal finde ud af, hvis du ikke allerede har det, er hvilket problem produktet løser for mennesker. I tilfælde af fiskestang og hjul, lad os sige, at den, du har valgt at sælge for nu, giver en basfisker mulighed for at kaste længere og mere præcist end nogen anden på markedet.

Du ved nu ikke kun, hvem du skal promovere til (basfiskere), men du ved også, hvilken fordel rod og hjul tilbyder, så du ved, hvordan man reklamerer for den demografiske.

Hvordan finder kunderne dig?

Du kan oprette det smukkeste websted, nogen nogensinde har set, tilbyde rabatter og gøre alle de rigtige ting, men hvis kunderne ikke ved, hvordan de finder dig, har du spildt din indsats.

Ud over at have et websted skal du sørge for, at dit websted:

 • Rangerer godt i søgemaskinsøgninger
 • Er mobilvenlig. Bemærkelsesværdige skønner, at over 70% af kunderne foretage et køb på en smartphone på et tidspunkt. Dine e-mails og dit websted skal være mobilvenligt.
 • Har indgående links. Disse opnås, når du bliver involveret i onlinesamfundet for din niche.
 • Bliv en tankeleder. Så du vil deltage i fora for basfiskere. Vær dog forsigtig med ikke at blive spammy. Annoncér ikke bare dit produkt i foraene, men tilbyder råd, der giver mening til at indstille dig selv som en autoritet.
 • Tilføj værdifuldt indhold. At være vært for en blog på dit websted er en fremragende idé. Det giver dig mulighed for at tilføje nyttige emner, som du kan pege folk på som merværdi (forudsat at forummet tillader links).

Du bliver også nødt til at bruge nogle smarte reklamer på sociale medier, i nyhedsbreve, der er målrettet mod din markedsdemografiske, og endda ved at videregive visitkort, der viser din webstedsadresse, når du møder en lokal fisker personligt.

Fyldning af huller på markedet, du har valgt

Nu, hvor du har valgt din niche og begyndt at sælge produktet, forstår du sandsynligvis din valgte niche meget bedre.

Se på de spørgsmål, som dine målrettede brugere stiller i fora eller på din blog. Hvad har de behov for, der ikke opfyldes? Kan du finde eller lave et produkt til at løse dette problem?

At finde en niche, som du brænder for, betyder, at du begynder at forstå mere og mere om dine kunders behov, der skal løses. Valg af den rigtige niche betyder, at din virksomhed vil vokse med tiden, når du tilføjer flere produkter og opdager nye måder at markedsføre disse produkter på.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map