Hvordan velge en e-handelsnisje

Det er fortsatt plass til nye e-handelsmarkedsførere. I følge Statista, elektronisk handel er en 1,2 billion dollar næring. Å komme i gang med e-handel betyr å velge en nisje du kan være lidenskapelig opptatt av, men som også har muligheten til å snu gevinsten. Det er viktig å velge en nisje, slik at du vet hvilke kunder du skal målrette deg mot.


Det er tusenvis av produkter som du kan selge på nettet. Nye gründere har noen ganger vanskelig for å vite hvor de skal starte i utvelgelsesprosessen.

Velg riktig e-handelsnisje

Se på markedets etterspørsel

En måte å velge en e-handelsnisje er å se markedets etterspørsel etter det produktet. La oss si at du finner et produkt du synes er interessant og unikt. Det er noen måter å avgjøre om det kan være behov for det produktet.

Det er noen grunnleggende produkttyper du kan selge. De har en tendens til å falle inn i disse kategoriene:

 • E-bøker og manualer
 • Produkter som løser et problem
 • Forbruksvarer (dette er varer som folk bruker og må fylle på)
 • Nyhetsartikler

Når du har valgt et element fra en av disse kategoriene, vil du deretter se på om produktet samsvarer med noen trending temaer på Google.

Google Trender

Ta en titt på hvilke temaer som trender på Google, og se om produktene du vurderer stemmer overens med et av disse emnene.
De to øverste søkene på Google for 14. desember 2015 var for eksempel:

 • Kim Kardashian
 • Justin Bieber.

Kan produktet knytte seg til disse kjendisene eller musikken på noen måte? Hvis ikke, gå videre nedover trendene, se om noe møter en interesse folk for øyeblikket har.

Trender for sosiale medier

I følge Pew Research Center, 65% av voksne bruker nå sosiale nettverk. Å følge det som er trending på nettsteder som Twitter og Facebook kan også fortelle deg mye om eventuelle uoppfylte behov og interessene til online kundeemner.
For eksempel var noen temaer som dukket opp på Twitter i desember:

 • Patriots
 • jul
 • Sportssenter

I tillegg til å logge deg på Twitter og bare se til venstre sidefelt for å se hva som er trending, kan du bruke nettsteder som Trendsmap å bryte ned hva folk i forskjellige områder av verden snakker om.

På Facebook er det like enkelt å oppdage trender som å logge på kontoen din og se i høyre sidefelt på hjemmesiden din. De tre øverste emnene trekkes opp, og du kan se mer ved å klikke på pil ned. For eksempel var disse emnene trender 14. desember 2015:

 • År i gjennomgang
 • Presidentvalg
 • Instagram ektemenn

Mens temaene er brede, kan de gi deg et inntrykk av hva folk for tiden er interessert i og dermed et bra sted å begynne å idédugnad om et produkt du kanskje vil selge på nettet.

Best Selgere

Selv om du ikke vil kopiere det andre gjør, kan du få en god ide om hvilke typer produkter folk kjøper ved å søke på bestselgerlister.

 • Amazon er en av de beste e-handelsplattformene verden over. Gå til Amazon.com, klikk på Kategorier og velg en. Gå nå til toppen av kategorisiden og klikk på fanen som sier “Bestselgere” for å se hva de hotteste produktene er.
 • Ebay er et annet sted å søke etter hot trending produkter. Bare gå til Ebay.com, hold musepekeren over fanen som sier “I dag” og klikk deretter på “Dagens trendingssamling.” Den vil vise deg ting som har det bra for øyeblikket.
 • Hvis du tenker på å selge håndlagde eller håndverksprodukter, er Etsy et bra sted å se hva som går bra og hva som ikke gjør det. Gå direkte til https://www.etsy.com/market/best_selling_items for å finne ut hva som er varmt i dag.

Hva er konkurransen?

Når du er på disse nettstedene og forsker, kan du ta deg tid til å studere konkurransen. Hvis du klikker på et brukernavn på noen av disse nettstedene, kan du se hele varelageret over produktene som selgeren tilbyr.

La oss for eksempel si at du legger merke til at en annen person selger et produkt på den korte listen over varer som skal selges. La oss bare se at det er en fiskestang og snelle. Du klikker på brukerens navn og ser at han også selger tilbehør som fiskesnøre og lokker. Kanskje selger han også taklebokser, rettet mot den samme gruppen.

Du kan lære mye ved å studere hva konkurransen din gjør. Du kan lære hvor du skal annonsere og til og med hvilke tilleggsprodukter du kan selge.

Lær din valgte nisje

Når du har et produkt eller to i tankene, kan du angi din nisje. La oss bruke eksemplet over og si at du har valgt fiskeredskaper som ditt nisjeområde.

Neste skritt

Når du har valgt en nisje, hva er dine neste trinn?

 • Hvilke produkter er tilgjengelige? Bare fordi du liker et produkt, betyr ikke det at du vil kunne finne et sted å bestille det raskt og holde det på lager. Du må også se på kostnadene, og hvis du kan selge varen til en sammenlignbar pris til andre online forhandlere.
 • Hvilke produkter har størst fortjenestemargin? En måte å begrense listen over mulige varer å selge på er å se på hvilken pris du kan kjøpe dem til, hvilken pris de lett vil ha på nettet, og hva din samlede fortjenestemargin er. Jo høyere fortjenestemargin, jo bedre vil bedriften gjøre i teorien.
 • Tilbyr leverandøren fraktalternativer? Hvis varen er stor, kan dette spare deg for penger i stedet for å sende varen til deg og deretter sende den til kjøperen, hopper du over et trinn i portoprosessen, og reduserer dermed kostnadene.
 • Er det rabatt hvis du kjøper i bulk? Hvis du er sikker, kan du selge varen, kjøp i bulk kan redusere produksjonskostnadene. Vanligvis, jo mer av en vare du kan kjøpe på en gang, jo bedre pris får du for det produktet.

Sesongbetraktninger

Er produktet et som selger bedre på bestemte tider av året enn andre tider? Et eksempel er stygge julegensere. De vil selge best mellom november og januar. Resten av året vil salget avta.

Hvis du planlegger å selge en sesongens gjenstand, må du ha en backup-plan for hva du vil selge i løpet av de tre sakene månedene dine, eller hvordan du vil øke under sesongsalget neste år.

Kan du komme bak dette produktet?

Før du tar en endelig beslutning om å selge et produkt, spør deg selv om det er noe du kan komme bak. Tror du det tilfører verdi til andres liv? Hvis ikke, vil det være vanskelig for deg å selge det når du må kaste produktet.

Potensial for produkt å tilføre verdi

Tror du at produktet er godt laget og en god valuta for pengene? Tror du det gjør kundene deres bedre, selv om det bare er på en liten måte?

Bruker du produktet selv? Personlige attester er kraftige. Et eksempel på dette er representanter for MLM-selskaper som Young Living eteriske oljer. De bruker oljene selv og sverger ved dem. Denne lidenskapen lyser gjennom, og andre ønsker å prøve produktet. Hvis du ønsker å selge et produkt, må du sørge for at du er villig til å bruke det selv, og du forstår hvordan det fungerer og hvorfor det er det beste av potensielle produkter der ute.

I følge Gründerblad, attester fungerer fordi de:

 • Bygg tillit
 • Ikke spammy
 • Hjelp med å overvinne tvil

Potensial for gjentatt salg

Er produktet et som folk vil bestille på nytt, eller er det et produkt de kjøper en gang og aldri mer?
Produkter som folk kjøper en gang:

 • Dyrt verktøykasse
 • Nyhetsartikler
 • Dingser

Produkter som folk bestiller igjen og igjen:

 • Matvarer
 • Skjønnhetsprodukter
 • Klær

Et produkt de elsker som kan brukes opp eller vil bli slitt, er det de sannsynligvis vil ombestille. Imidlertid utelukk ikke nødvendigvis andre produkter. Du må også se på om det er et potensial for folk å bestille varen til andre familiemedlemmer eller gavegaver.

Vekst og skalerbarhet

Hvis du noen gang har snakket med en investor eller sett på NBCs Shark Tank, har du sannsynligvis hørt ordet “skalerbarhet.” I et nøtteskall betyr dette bare om salget av varen kan økes raskt eller ikke, eller det er et produkt som faller flatt i større markeder.

Et eksempel på et produkt som ikke skaleres godt, kan være en betjent parkeringstjeneste rettet mot lokale restauranter i stor skala. Dette er et marked hvor du virkelig må ha en kontakt for å komme godt med restaurantene. Det er mye konkurranse. Det blir ikke lett tatt med til andre markeder der du kanskje ikke har de samme kontaktene. Det er også høy konkurranse i andre markeder.

Et eksempel på et produkt som har god skalerbarhet vil være en bæresele som sparer på mammas rygg. Kanskje selges produktet for øyeblikket i noen få lokale butikker. Imidlertid, med de rette tilkoblingene og arbeidet, er dette et element som lett kan appellere til massene av nye mødre der ute. Det kan selges i flere markeder over hele verden og online.

Er varen du ser på skalerbar?

 • Har den masse appell?
 • Vil det oversette godt til både online og murstein og mørtel salg?
 • Har du muligheten til å endre den, tilpasse den, legge til lignende produkter til den?

Selvfølgelig er det mange flere faktorer som går ut på å finne ut skalerbarhet, men det er det grunnleggende som skal hjelpe deg å bestemme mellom produkter du kanskje vurderer.

Finne leverandører

Når du bestemmer deg for et produkt, har du flere valg om hvordan du får tak i det:

 • Lag produktet selv (dette kan påvirke skalerbarheten senere)
 • Betal noen for å produsere produktet for deg
 • Finn en leverandør som allerede lager produktet og har dem klare til å selge engros

Messer

En måte å finne leverandører på er å besøke messer innen ditt nisjeområde. Så la oss bruke det fiskeforsyningseksemplet igjen. Du ville delta på en grossistutstilling for fiskeutstyr. Mens du er på utstillingen tar du notater, stiller spørsmål og ser etter unike produkter å selge.

Du bør samle:

 • Kontaktinfo
 • Selskapets mulighet til å oppfylle store ordrer
 • Informasjon om frakt

De fleste av messene er tredjepartsleverandører. Når det er mulig, hopp over leverandørene og bestill direkte fra et selskap for å redusere kostnadene. Det er der engros kommer inn.

Finne grossister

Å finne grossister kan være mer utfordrende enn du kanskje tror. Mange av grossistene som dukker opp i Google-søkene dine er overhode ikke grossister. Prisene deres er ikke på et nivå som lar deg tjene et rimelig overskudd.

Shopify har en fin liste over både innenlandske og utenlandske leverandører. Dette er et bra sted å starte, men du kan også kjøpe noen få produkter og sjekke emballasjen for produsentinformasjon. Kontakt disse produsentene direkte via e-post, sneglepost eller telefon og spørre om engroskontoer.

Hva er markedene for din nisje?

Nå som du har valgt et produkt og funnet en tilførsel av det produktet før du bruker penger på å bestille inventar, bør du sørge for at det er forskjellige markeder for din nisje.

Analyser hvor du kan markedsføre og selge produktet ditt

Da du studerte produktet og konkurransen din, har du sannsynligvis allerede kommet med en liste over steder konkurransen solgte, og vet at du kan gå tå til tå med konkurransen din i det markedet..

Nå, hvis du vil utmerke deg forbi konkurransen, må du finne flere. Tenk på e-handel som et multiforum-forsøk:

 • Lag et handlekurvsystem på hjemmesiden din.
 • Ha en tilstedeværelse på sosiale medier.
 • Snakk med andre e-handelseiere om å tilby spesialtilbud til hverandres kunder i et nyhetsbrev.
 • Send e-post til brukere av forlatte handlekurver. Kissmetrics anslår det 54% av kundene som forlater en handlekurv, men deretter blir tilbudt en rabatt, vil fullføre salget. Denne formen for oppfølging og oppsøking er noe du enkelt kan automatisere og gjøre litt bedre enn konkurrentene dine.

Hvilket problem løser produktet?

En ting du bør finne ut hvis du ikke allerede er, er hvilket problem produktet løser for folk. Når det gjelder fiskestang og hjul, la oss si at den du valgte å selge for nå, lar en bassfisker kaste lenger og mer nøyaktig enn noen annen på markedet.

Du vet nå ikke bare hvem du skal promotere til (bassfiskere), men du vet også hvilken fordel stang og hjul tilbyr, så du vet hvordan du promoterer til den demografiske.

Hvordan vil kunder finne deg?

Du kan lage det vakreste nettstedet noen har sett, tilby rabatter og gjøre alle de riktige tingene, men hvis kunder ikke vet hvordan de skal finne deg, har du kastet bort innsatsen.

I tillegg til å ha et nettsted, må du sørge for at nettstedet:

 • Rangerer godt i søkemotorsøkene
 • Er mobilvennlig. Bemerkelsesverdig estimerer at over 70% av kundene foreta et kjøp på en smarttelefon på et tidspunkt. E-postene dine og nettstedet ditt skal være mobilvennlig.
 • Har inngående lenker. Disse oppnås når du blir involvert i nettmiljøet for din nisje.
 • Bli en tankeleder. Så vil du bli med på forum for bassfiskere. Vær imidlertid forsiktig så du ikke blir spammy. Ikke bare markedsfør produktet ditt i forumene, men tilby råd som er fornuftig for å sette deg opp som en autoritet.
 • Legg til verdifullt innhold. Det er en fantastisk idé å være vert for en blogg på nettstedet ditt. Den lar deg legge til nyttige emner som du kan peke folk til som merverdi (forutsatt at forumet tillater lenker).

Du må også bruke noen smarte reklame på sosiale medier, i nyhetsbrev rettet mot din demografiske marked, og til og med ved å gi ut visittkort som viser nettstedets adresse når du møter lokal fisker personlig..

Fylling av hull på markedet Du har valgt

Nå som du har valgt din nisje og begynt å selge produktet, forstår du sannsynligvis din valgte nisje mye bedre.

Se på spørsmålene som målrettede brukere stiller i fora eller på bloggen din. Hva trenger de har som ikke blir oppfylt? Kan du finne eller lage et produkt for å løse det problemet?

Å finne en nisje du brenner for betyr at du vil begynne å forstå mer og mer om kundenes behov som må løses. Å velge riktig nisje betyr at virksomheten din vil vokse over tid når du legger til flere produkter og oppdager nye måter å markedsføre disse produktene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map