Hur man startar en onlinebutik

Har du funderat på att starta din egen onlinebutik? Onlineförsäljningen beräknas träffa 1,5 biljoner dollar år 2018. Det som dock håller många människor tillbaka är osäkerheten om hur man skapar och underhåller en online marknadsplats.


Att inrätta en onlinebutik är billigare och lättare än du kanske tror. Om du har en produkt du vill sälja är en onlinebutik ett bra sätt att testa att sälja det och andra för att se vad efterfrågan är.

Även om du kan sälja föremål på sajter som Amazon, Ebay och Etsy, kan du genom att inrätta din egen onlinebutik ha full kontroll över märkesvaror och bygga på trafik över tid istället för att riskera att förlora vanliga kunder till konkurrenter också på dessa webbplatser.

För att installera och driva en framgångsrik onlinebutik finns det några saker du bör tänka på först.

Kom igång med onlinebutik

Contents

HITTA EN LÖNSAMT PRODUKT

Eftersom ditt mål troligen kommer att tjäna pengar, måste du först hitta en produkt som är lönsam för dig att sälja. Detta innebär att du måste välja produkter som både är efterfrågade och som har en rimlig vinstmarginal mellan det pris du kan köpa / göra det och det pris som marknadsplatsen kommer att bära.

Att välja en nisch för din onlinebutik

Ett av de tuffaste besluten du kommer att möta är vilken nisch du vill ha för din onlinebutik. Det är viktigt att välja en nisch som är tillräckligt smal för att hjälpa dig att marknadsföra ditt varumärke, men tillräckligt bredt så att du kan expandera till ytterligare tillbehör / produkter.

Välj ett produktsegment som relaterar till din passion eller intresse

Om du hatar matlagning är sälja köksutrustning sannolikt inte det bästa valet för din onlinebutik. Å andra sidan, om du älskar allt att laga mat, så att sälja de allra bästa krukor och kokkärl på marknaden ger dig en utmärkt utgångspunkt där du kan expandera till matlagningsredskap och till och med kryddor och smaksättningar.

Välj en nisch där du kan lägga till värde

En av de viktigaste komponenterna i att räkna ut en nisch för din onlinebutik är att välja en där du kan tillföra värde. Som Andrew Youderian konstaterar i sin artikel om e-handelsbränsle, om du försöker tävla med Amazon om prissättning, kommer du att gå ur affär.

Istället måste du se till att du har något mer värdefullt än Amazon att erbjuda kunden. Lösningen? Svara på kundens frågor och utbilda kunden med utmärkt innehåll. Du måste först förstå problemet som din kund står inför, erbjuda ett sätt att lösa problemet och beställningarna följer.

Att välja en marknadsnisch som har utrymme att växa

Fokusera inte bara på en eller två stora biljettartiklar som ger dig en hög avkastning på vinsten. Det här är bra när den nya kunden besöker din webbplats, men hur ska du marknadsföra till din nuvarande kundbas?

Leta efter en marknad som har tillbehör och tillägg du kan skapa för att få dessa uppföljningsförsäljningar. Ett exempel skulle vara fotograferingsutrustning. Det första köpet av en avancerad DSLR-kamera är en stor och ger dig stora vinster om du säljer en. Du kan dock öka din onlineförsäljning ytterligare genom att erbjuda kameratillbehör. Du kan sälja linser, blixtfästen, remmar, väskor, stativ och så vidare.

Inriktning på rätt typ av kunder

Det är viktigt att du räknar ut den primära kundtyp du vill rikta in sig på. Det här är de människor som du kan ge mervärde till deras liv. Ett exempel skulle vara en modellbilhobbyist. Han kan vara villig att spendera pengar på att organisera sina bildelar, på en utmärkt ny färg eller till och med på böcker och information för att hjälpa honom förbättra sin hobby. Nyckeln är att hitta en kundbas som brinner för nisch.

Kunder kan inkludera:

 • hobby
 • Företagsägare
 • Professionals

Du vill också ta hänsyn till alla aspekter av den kundbasen, till exempel kön, disponibel inkomst och ålder. Har de tillräckligt med extra pengar för att investera i det du säljer i din onlinebutik?

Hitta rätt produkter att sälja

När du har minskat din passion måste du urskilja vilka produkter du ska sälja. Andrew Youderian föreslår att du letar efter en produkt som gör att du kan tillföra värde. Det som menas med detta är helt enkelt att det är något som människor behöver och kommer att hjälpa dem på något sätt eller göra sina liv bättre på något sätt.

I den 4-timmars arbetsveckan av Tim Ferriss, han rekommenderar att du väljer en produkt med en prispunkt mellan $ 100 – $ 200. Anledningen till att detta är ett idealiskt intervall är att det är tillräckligt stort för att marginalerna ska vara rätt men för att du fortfarande ger värde.

Du måste också ta hänsyn till det faktum att du kommer att sälja fler föremål i ovan nämnda prisklass. Ju högre priser en artikel är, desto lägre är konverteringsgraden. De flesta är villiga att spendera $ 100 – $ 150 online. Dessutom påpekar Youderian att högre priser säger en köksapparat med 1000 dollar, ofta har en lägre vinstmarginal.

Så du kanske kan tjäna $ 30 på den $ 100-gadgeten men bara $ 100 på $ 1000-apparaten. Det betyder att $ 100-objektet ger dig en vinstmarginal på 30% och att du kommer att sälja fler av dem, men 1000 $ -apparaten ger dig bara 10% vinst och du kommer att sälja färre.

Det är också viktigt att försöka hitta en produkt som alla andra inte redan säljer. Leta efter unika produkter som ingen annan erbjuder och du kommer att höra marknaden, åtminstone ett tag. Ett sätt att upptäcka produkter att sälja är att delta på mässor i ditt nischområde.

Utvärdera efterfrågan på marknaden för dina produkter

Innan du tar ett slutligt beslut om de produkter du vill sälja, gör du en noggrann sökning efter konkurrenter online. Vem säljer samma eller liknande produkter? Kan du konkurrera effektivt med det företaget? Om de är ett lätt igenkänt namn och har topprankning i sökmotorerna kan det bli en verklig utmaning att få din webbutik märkt.

Utvärdera produktbehov

Ta dig tid att bekräfta om det finns en rimlig marknadsefterfrågan på den produkt du vill sälja.

Om du försöker bestämma mellan flera produkter, gör följande uppgifter:

 • Testa namnet på produkten för sökordsintresse. Vilka produkter får fler sökningar? Många sökningar efter ett produktnamn kan visa mycket intresse.
 • Kontrollera webbplatser på sociala medier för att se om det finns några inlägg på produkten och hur många gånger dessa inlägg gillar och delas.
 • Kolla in Google Trends och se om ämnet trender upp eller ner eller förblir stadigt.

Validera geografisk efterfrågan

Nu när du har tittat på sökordstrender och mättnad, och du vet att människor faktiskt letar efter den produkt du vill erbjuda, gräva lite djupare och ta reda på vem de exakt är. Ibland blir en produkt mer populär i ett geografiskt område än ett annat. Om du till exempel säljer en vindruteskrapa kommer den att sälja bättre där vintern är en längre säsong.

Det är viktigt att se till att den mest efterfrågan på din produkt är i ett område där du enkelt kan skicka till. Om kostnaden för att skicka är för oöverkomligt kan det döda din försäljning.

Du kan använda Googles trender för att upptäcka vilka länder som söker efter nyckelord relaterade till din produkt och vilka städer som har det högsta antalet sökningar (detta kan hjälpa till med fraktinfo).

Validera sociala medier

Du vill också dubbelkontrollera valideringen av sociala medier för att se hur mycket grepp din produkt kan komma dit. Du vill titta på marknaden och produktintresse på flera sociala medieplattformar för att inte bara upptäcka hur populärt ämnet är, utan om det finns människor som delar information om din produkt.

Du kan använda webbplatser som Topsy för att ta reda på hur många tweets det finns per dag. Låt oss till exempel säga att du kommer att sälja en viss typ av kameralins som är inriktad på djurfotografer. Du kan söka efter termer som “kamera”, “vilda djur” och “utomhus” för att se vad som är trendigt.

Utvärdering av potentiella konkurrenter

Börja med att sortera igenom olika typer av tävlingar du kommer att möta när du säljer den här produkten. Låt oss gå tillbaka till exemplet med specialkameralinsen. Du kommer också att tävla med människor som säljer linser för andra typer av fotografering, andra hobbyer i vissa fall, och så vidare.

Hur många konkurrenter är online? Är marknaden så full att du har svårt att sticka ut från mängden? Det finns bara så många kunder att gå runt, så om tillgängligheten överträffar efterfrågan på marknaden är det troligt att du inte lyckas.

Det är här de unika produkterna spelar in. Vad kan du erbjuda som ingen annan erbjuder online? Hur kan du erbjuda det på ett sätt som ger mervärde?

Hitta källorna till produkter som ska säljas

När du har bestämt vilka produkter du vill sälja i din onlinebutik måste du ställa in det bästa sättet att köpa dessa produkter. Du har ett par val.

 • Dropshippers: Med den här metoden väntar du tills en kund beställer produkten, och sedan beställer du dig hos grossisten som sedan skickar varan direkt till din kund.
 • Light Bulk grossister: Vissa grossistföretag kräver enorma beställningar för att ge dig ett anständigt prisavbrott på produkten. Vissa grossister erbjuder dock lätta bulkalternativ så att du kan köpa en mindre mängd av en produkt (säger ett enda fall) och återförsäljning för en vinst.

En sak att tänka på med både drop shippers och grossister i bulk är att de inte borde ha sina egna onlinebutiker inrättade, eller så tvingas du tävla med de lägre priserna de kan erbjuda genom att sälja direkt. Det bästa alternativet är att testa tillverkaren av produkten först. Släpper de fartyg? Kommer de att sälja lätt bulk? När du hittat tillverkaren av en produkt som du gillar kommer att göra en eller båda dessa saker, då är du på väg att hitta de produkter du behöver sälja i din onlinebutik.

PLANLÄGGNING AV EN EKOMMERFÖRETAG

Börja planera ditt e-handelsföretag

Även om det är frestande att hoppa i fötter först, eftersom det är “bara” en onlinebutik, om du vill lyckas faktiskt, måste du göra en plan för din e-handelsverksamhet. När du inser det ”4 biljoner dollar i varor övergavs i kundvagnen online,” det är lätt att se varför du behöver gå in med en handlingsplan.

Skriva din e-handelsplan

NOLO juridisk webbplats förklarar att det är viktigt att ha en affärsplan eftersom det är hörnstenen i en byggnad. Det kan hjälpa ditt företag att vara strukturerat. Small Business Administration (SBA) erbjuder en affärsplan guiden för att hjälpa dig att snabbt skriva din egen affärsplan.

Skapa e-handelsmarknadsstrategi

Att marknadsföra din onlinebutik är lite annorlunda än att marknadsföra en tegel- och murbruk. Du vill se till att du har en solid e-handelsmarknadsföringsstrategi innan din stora öppning. Du måste fatta några grundläggande beslut, till exempel:

 • Vem är din måldemografiska?
 • Vilka sociala medieplattformar du vill ha bäst närvaro på och hur når du den måldemografin där?
 • Vad är din annonseringsbudget och var är det bästa stället att använda för att driva kunder till din webbplats?
 • Hur konverterar du besökare till kunder?

En tumregel i affärer är att det är mycket lättare att sälja 20% mer till dina nuvarande kunder än att nå en ny kund. Så tänk igenom ytterligare behov som du kan möta när ditt företag växer och du får en lojal kundbas.

Forska din potentiella tävling

Om du vill vara den onlinebutik för människor måste du ha ett fast grepp inte bara om vem tävlingen är utan vad de gör. Du bör använda verktyg som:

 • SEOBook – Jämför hur dina konkurrenter namnger sina sidor, vilken metainformation de använder och liknande fraser.
 • Google AdWords – Använd det här verktyget för att se hur mycket trafik vissa sökord får. Medan nyckelord bara är en del av ekvationen, kan denna information hjälpa dig att avgöra vilken typ av produkter eller innehåll du vill lägga till din webbplats för att dra besökare.
 • SpyFu – Det här är en betald tjänst, men informationen du får är värdefull. Du kan enkelt se vilken AdWords din tävling använder. Du kan till och med se vilka som var framgångsrika och vilka som inte var det. Detta är i princip ett sätt att lära av vad dina konkurrenter gör rätt såväl som vad som inte fungerar för dem.

Förutom att använda verktyg kan du ta dig tid att studera hur konkurrenternas webbplatser är utformade, vilket innehåll de har och alla specialfunktioner de erbjuder besökare, till exempel ett nyhetsbrev eller kuponger.

Identifiera dina målkunder

En av de viktigaste ingredienserna i framgångsrik marknadsföring till kunder är att ta reda på vem dina målkunder är. Innan du påbörjar din forskning bör du välja specifika demografier att rikta in sig på.

Välja specifik demografi att rikta in sig på

Genom att känna till din målkund kan du inte bara anpassa marknadsföringen utan även anpassa de produkter du väljer att lista i din butik. Det är här att skapa användarpersoner kan verkligen komma till nytta.

I huvudsak skapar du en profil för den perfekta kunden för din butik. Svara på frågor som ålder, där personen bor, vad hennes intressen är om hon är gift, om hon har barn och till och med skäl till varför hon skulle köpa din produkt.

Du vill definiera både demografisk information och psykologisk information. Demografisk information inkluderar:

 • Kön
 • Ålder
 • Plats
 • Utbildning
 • Äktenskaplig status
 • Årlig inkomst
 • Arbetsbeskrivning

Psykologisk information inkluderar:

 • Hobbies
 • Intressen
 • Moraler och värderingar
 • Beteende
 • Lifestyle

Du bör också ta del av alla nuvarande kunder du har eller förväntar dig att ha och hur de faller in i beskrivningarna ovan.

Skapa en kundprofil

Din kundprofil eller användarperson är en mockup av hur din perfekta kund ser ut. När du har samlat informationen ovan kan du skriva en kort biografi för din idéanvändare. Skriv det som en bio. Du kan till och med namnge din håna person för att hålla den personlig.

När du har skapat din användarpersona vill du använda den här informationen i alla aspekter av att driva din onlinebutik. Är din idéanvändare en fungerande mamma? Då kommer hon sannolikt att besöka din webbplats på kvällarna eller på helgen. Detta innebär att du bör köra speciella rabatter eller evenemang vid en tidpunkt som är bekväm för henne att delta.

Om hon är en viss ålder, tänk på det när du skapar teckenstorleken för ditt innehåll. Du kan tillämpa användarpersonalen på allt ner i kundvagnens beteende och få dina omvandlingsfrekvenser så höga som möjligt. Ju bättre du förstår din typiska kund, desto bättre kan du förfina dina mål och hitta framgång.

Definiera en marknadsnisch

När du börjar med kan du räkna ut din riktade nisch mycket tid och pengar. Du slösar inte reklamfonder på att lägga ut annonser till personer som inte passar in på din målmarknad.

När du först börjar kan det vara lite svårt att avgöra vilka dina målkunder är. Ett sätt att identifiera målmöjligheter är genom att undersöka konkurrenter som nämnts ovan. Använd till exempel Quantcast för att få information om vilka typer av människor som besöker dina konkurrenters webbplatser. Detta är utmärkt information för att bestämma din måldemografiska.

Den här informationen kan ändras efter att du faktiskt har startat din butik. Du kan samla in ytterligare demografisk information genom att ta enkäter av dina kunder och studera statistik över webbanalys genom verktyg på din webbplats kontrollpanel, till exempel Webalizer och AWStats.

Bygga en varumärkesstrategi

Din varumärkesstrategi definierar din butik till kunder. När du har undersökt dina konkurrenter, och du har kommit fram till din demografiska målsättning, vill du också undersöka allmän information om den demografin. Du kan använda verktyg som Compete.com och Nielson för att avgöra vad den målgruppen bryr sig mest om.

Sätta din eBusiness åt sidan

Det är viktigt att du skiljer ditt företag från alla andra liknande där ute. Vilka är några ord som beskriver ditt företag som helhet? Försök att hitta ord som dina konkurrenter inte använder men som talar till din måldemografiska.

Om du till exempel upptäckte i din forskning att din målkund är en fungerande mamma, kanske hon letar efter hjälp med att hålla sig uppe på allt hon har att göra. Du kan använda ord som “användbart” och “tidsbesparande” för att dra in den målgruppen.

Att känna till dina målkunder

Nu bör du ha en ganska bra idé vem dina målkunder är. Gräva ännu djupare förbi den användarpersonen och räkna ut exakt vad den personen vill ha när hon besöker din onlinebutik. Vad letar hon efter?

Det kan finnas flera nivåer av saker som den här kunden behöver mest. Med tiden, när du lär känna din kundbas bättre, kommer du sannolikt att utveckla ytterligare personligheter, så du vet bäst hur du når varje kundtyp.

Differentiera ditt varumärke

Vad är din personlighet som ägare av onlinebutiker? Detta borde komma igenom i din attityd, din om sidor och till och med på alla sätt som du ger tillbaka till världen som helhet. Vissa företag är stolta över att vara miljövänliga. Vad skiljer dig och ditt varumärke? Hur kan du visa detta kommer att hålla sig tro mot ditt uppdrag.

Du vill gräva ännu djupare i ditt märke. Om du till exempel lovar tidsbesparande tjänst, vad betyder det? Betyder det att beställningen är packad och skickas inom en timme efter mottagandet? Vad måste du göra för att se till att detta händer? Hur många anställda behöver du anställa eller kan du hantera det själv?

Detta kan också göra en skillnad i om du lägger leverans i händerna på en tillverkare (dropshipping), eller om du hanterar den själv för att se till att produkten snabbt kommer ut.

Anpassa ditt märke

Bild på två olika e-postmeddelanden som landar i din inkorg. En e-postadress säger:

”Hej, Jane. Jag ville bara tappa dig en rad och tacka för din senaste beställning av ABC-widget. Eftersom du älskade ABC-widgeten ville jag också meddela dig att XYZ-widgeten är till försäljning fram till midnatt imorgon. Tack för att du är en lojal kund. ”

Det andra e-postmeddelandet säger:

”XYZ Widgets är till försäljning till midnatt imorgon. Kom och köp en. ”

Vilket e-postmeddelande kommer du att svara bättre på? Du måste anpassa ditt märke för att tillgodose dina kunders behov. Detta inkluderar användarupplevelsen på din webbplats, e-postmeddelandena du skickar ut och till och med marknadsföring på sociala medier. Till och med ditt uppdrag ska anpassas efter dina kunders behov.

Håll målmålgruppen i åtanke när du utvecklar ditt uppdrag. Vilket problem löser du? Hur relaterar ditt varumärke? Hur kan du få det märket att hålla fast vid kundens sinne?

Utveckla ett unikt säljförslag

Ett unikt säljande förslag (USP) kan hjälpa dig att stå bortsett från tävlingen. Det är det som gör ditt varumärke unikt. För att utveckla en USP måste du fokusera snävt på dina kunder eller ideala kunder och vad de vill ha.

Detta innebär att du kan svika andra människor. Det spelar dock ingen roll så länge du har valt en aktiv målgrupp och du förstår dem väl. Du kommer att utveckla en lojal följd bland dessa kunder. En stark USP:

 • Uppfyller ett stort behov
 • Visar att du känner din målgrupp
 • Kan sammanfattas i en mening eller två

Om du vill bli ihågkommen i trångt marknadsplats för onlinevärlden, ditt märke måste helt enkelt sticker ut på något sätt.

Prissättning av dina produkter för din onlinebutik

Att räkna ut hur du prisar produkter för din onlinebutik, så att du gör vinst medan du fortfarande lockar kunder är en balansåtgärd. Shopify erbjuder följande formel för att hjälpa dig ta reda på hur du prissätter produkter för en onlinebutik:

“Detaljpris = [(kostnad för artikeln) ÷ (100 – uppräkningsprocent)] x 100”

Så bara för att ge dig en idé. Om du vill tjäna 60% på en artikel som kostar 20,00 $ för att köpa kommer formeln att se ut så här:

Butikspris = [($ 20,00) ÷ (100 – 60)] x 100
Butikspris = [$ 20,00 ÷ 40)] x 100
Detaljpris = ($ 50) x 100
Detaljpris = 50,00 $

Så, den artikel som kostar dig $ 20,00 skulle sälja för $ 50,00. Du måste också ta reda på om du bara vill använda tillverkaren som föreslog ett detaljhandelspris, eller om du behöver göra någon produkt flytta genom att rabattera det.

Nyckeln är att se till att du tjänar pengar även efter att du har betalat ut några omkostnader, till exempel dina webbhotellavgifter och anställdskostnader.

Bestämma dina vinstmarginaler

Som nämnts tidigare bör du inte försöka konkurrera med priserna på Amazon. Amazon kommer att prissätta artiklar med en förlust bara för att driva mindre butiker i drift. De har finansiering och storlek för att göra det enkelt, men om du försöker underskatta dina produkter kommer du snabbt att gå ut.

Det är därför det är så viktigt att känna till dina marginaler. Det är viktigt att du känner till dina marginaler så att du kan prissätta tillräckligt lågt för att vara konkurrenskraftig men ändå se till att du gör lite vinst.

Att känna till din USP

USP står för Unique Selling Proposition. Vad är din unika faktor som gör att kunderna kommer tillbaka om och om igen? Vissa USP: er inkluderar:

 • Bra kundservice
 • Gratis frakt
 • Objekt som inte finns någon annanstans
 • Känsla av välgörenhet

Oavsett din USP är det viktigt att ta reda på hur du kommer att skilja dig från konkurrensen.

Erbjuder incitament

En annan anledning till att det är så viktigt att förstå dina marginaler är att du sedan kan ta reda på vilka incitament att erbjuda dina kunder.

Kommer dina vinster att tillåta dig gratis frakt? Ska du erbjuda halvtid? Du kanske till och med vill tillhandahålla en förlustledare. Detta är helt enkelt en produkt du tappar pengar som säljer till ett lågt pris i hopp om att dina andra artiklar som gör en vinst också kommer att sälja.

Erbjuder produktdiversificering

Om du har gjort dina läxor och du förstår grundligt marknadens efterfrågan och din målkund, kommer du enkelt att kunna diversifiera de produkter du erbjuder för att sälja ytterligare varor. Du kan också helt enkelt erbjuda fler alternativ för de produkter du redan säljer.

Ett bra exempel på detta är en tee shirt. Kanske börjar du med att sälja den i små, medelstora och stora och i svart. Du kan snabbt diversifiera här genom att lägga till barns storlekar, plusstorlekar och olika färgval.

Ställa in projektets tidslinje

Många saker kan påverka hur lång tid det tar att få din webbutik igång. Om du använder en plattform som är klar att gå, till exempel Shopify, kan tidslinjen gå snabbare. Men om du vill anpassa din onlinebutik och själva värden faktiskt, kan det ta betydligt längre tid innan webbplatsen startas.

Du vill bygga i tid för:

 • Fullständig testning för att se till att allt fungerar korrekt innan du startar din butik.
 • Oväntade problem som du stöter på som kan försena lanseringen.
 • Kampanjer före lansering.

Det är bättre att planera på mer tid än du tror att du kommer att behöva. Det är mycket bättre att starta lite tidigt än sent.

Uppskatta kostnaderna för att starta ett e-handelsföretag

Enligt Entreprenör, en grundläggande mallbaserad onlinebutik kan köra så lite som $ 250 per månad, men en allt-i-ett-lösning som är helt anpassad kan kosta upp till $ 500 000 per år. Uppenbarligen finns det många nivåer däremellan. Några av de utgifter du kommer att medföra inkluderar:

 • Domännamnsregistrering och hostingavgifter
 • Webbdesignkostnader
 • Anpassning av e-handelsprogramvara
 • Upphandling av den ursprungliga produkten
 • Kostnader för att resa till mässor eller för att träffa tillverkare
 • Reklamkostnader
 • Sex månaders finansiering för att betala anställda och eventuella omkostnader

Vissa avgifter du kan spara på genom att börja små och växa när ditt företag växer. Till exempel finns det inget behov av att betala för ett dyrt betalningsgrindssystem när du först öppnar. Du kan enkelt använda PayPal eller Google Pay istället.

Då din försäljning ökar är det vettigt att betala avgifterna för en kreditkortsbetalning eftersom det sparar dig på behandlingsavgifter, kan du lägga till det i din affärsplan.

Finansiera ditt e-handelsföretag

Även om du börjar med den mest grundläggande onlinebutiken som du kan tänka dig kommer du att ha några avgifter. Det finns några sätt du kan finansiera ditt företag.

Om du har en produkt du utvecklar kan du använda Crowdfunding för att få fram pengar för att utveckla den ursprungliga produkten och få din butik på plats. Några andra idéer för att samla in tillräckligt med pengar:

 • Var värd för olika insamlingar både online och utanför. Sälj produkter, starta ett GoFundMe-konto osv.
 • Be vänner och familj att investera för en procentandel av framtida vinster. Håll dock alltid majoritetskontroll över ditt företag.
 • Sök ängelinvesterare.
 • Ta ett litet företagslån.
 • Betala varje månad för din e-handelswebbplats först tills du har råd att utveckla din egen plattform för självhosting.

Ibland är det bäst att börja mindre och ge utrymme för tillväxt. Det är viktigare i början av nya företag att ha tillräckligt med kassaflöde för att ditt företag kan växa än det är att starta stort.

INSTÄLLNING AV EN AFFÄRSENHET

Det är viktigt att du skyddar dig själv och din personliga egendom genom att sätta några saker på plats innan du startar din onlinebutik.

Arkivera ditt företagsnamn

Du måste välja den juridiska strukturen för ditt företag. Nyckeln här är att välja vad ditt företag kommer att vara så att om någon attackerar dig på juridisk nivå, är du personligen inte ansvarig för skador du måste betala ut.

Du kan bilda ett S Corp eller en LLC. Det smartaste att göra är att prata med en affärsadvokat om den bästa strukturen för ditt företag. Pappersarbetet för att arkivera ett företag kan vara komplicerat.

Även om du potentiellt kan registrera dig med ditt land på egen hand, kommer det att ta dig många timmar att förstå pappersarbetet och det uppföljande pappersarbete som krävs varje år. Det kan vara mer kostnadseffektivt att anlita en professionell för att hantera detta arbete åt dig.

Du måste också välja ett namn för att göra affärer under, eller “göra affärer som” (DBA). När du ansöker om ditt företag kommer statssekreteraren vanligtvis att kontrollera databasen för att se till att det inte finns något annat företag som redan gör affärer under det namnet.

Få ditt arbetsgivaridentifieringsnummer (eller “skatte-ID”)

Eftersom du inte vill ge ditt eget personnummer till leverantörerna vill du också registrera dig för ett skatteidentifikationsnummer för ditt företag eller ett arbetsgivaridentifieringsnummer (EIN). Du kan registrera online via Interninkomsttjänsten för detta nummer.

Ansöker om företagslicenser och tillstånd

Vilka licenser och tillstånd du behöver för ditt företag varierar beroende på var du bor. Du måste kontakta både statliga och länstjänstemän för att se vad du behöver. Några typiska saker inkluderar:

Mat tillåter om man driver ett livsmedelsföretag (det kan också finnas andra överväganden för mat)
Detaljhandelslicens som gör att du kan samla in moms för din stat

Nyckeln är att se till att du följer alla regler för din bransch och samlar in alla skatter som din stat kräver att du tar ut.

Öppna ett affärsbankkonto

Legal Zoom rekommenderar att du håller ditt företagskonto och personliga konton åtskilda. Det finns många skäl att göra det, men det främsta skälet är att det håller dina medel öppna för skatteändamål och om det finns en granskning kommer de att titta först på ditt företagskonto istället för ditt personliga konto. Detta kan spara mycket förvärring och missförstånd.

Leta efter en bank som erbjuder några av de specifika funktioner du behöver nu eller i framtiden för ditt onlineföretag, till exempel:

 • Direkte insättningar
 • Elektronisk räkning
 • Kreditkortsbehandlingsfunktioner

Var försiktig med avgifter eftersom de snabbt kan lägga till, speciellt när du just är igång. Läs alltid det finstilta och se till att du förstår avgiftsstrukturen för alla företagskonton du öppnar.

Öppna ett säljarkonto för att acceptera kreditkortsbetalningar

Som nämnts ovan bör du leta efter antingen en bank eller ett separat företag som låter dig behandla kreditkortsbetalningar. Ett handelskonto ger dig denna möjlighet för ditt företag. Det finns några sätt du kan acceptera kreditkort online, inklusive PayPal när du bara börjar till ett fullständigt handelskonto när du gör den volym som gör att det betalar sig själv i avgiftsbesparingar.

Du vill undvik att betala för mycket genom att hålla ett öga på dolda avgifter. Det första steget är att läsa noggrant över månatliga uttalanden.

Vissa avgifter du vill fråga om och leta efter i dina uttalanden inkluderar:

 • Icke kvalificerade rabattavgifter
 • Utbytesdifferensavgifter
 • Månadliga minimiavgifter (om du inte träffar ett visst transaktionsbelopp)
 • PCI-bedömningsavgifter
 • Kvartalsavgifter
 • Installationsavgifter
 • Avgifter för tidig uppsägning (många processorer har en nödvändig kontraktslängd)

Kontrollera flexibilitet för att bearbeta fler försäljningstransaktioner

En annan sak som du vill fråga innan du väljer ett kreditkortsbehandlingsföretag är hur de ska hantera det om din försäljning plötsligt tar fart. Har de förmågan att behandla fler transaktioner enkelt? Vad är avgiftsstrukturen? Ska avgifterna sjunka om du har mer försäljning?

Att välja en köpman med ett gott rykte

Slutligen vill du välja en handlare med ett utmärkt rykte. Läs recensioner online och kolla med Better Business Bureau i det stat där företaget har sitt huvudkontor. Några röda flaggor som du bör vara uppmärksam på inkluderar:

 • Dålig kundservice (detta kan också göra att du ser dåligt ut för dina kunder)
 • Icke-betalning eller försenade betalningar
 • För många dolda avgifter
 • Felaktig utrustning

Lägg märke till vem som använder samma transaktionsbehandlingsföretag och tveka inte att kontakta dessa företag och fråga om de är nöjda med tjänsten.

INSTÄLLNING AV EN FÖRETAG ONLINE

Nu när du har din planering på plats är det dags att gå ner i arbetet med att starta din e-handelsverksamhet. Stegen du behöver vidta listas nedan.

Registrera ett domän

När du har valt en nisch och spelat in ditt namn, måste du hitta ett domännamn som inte är taget som också gör att kunder lätt kan komma ihåg sökvägen till din webbplats. Det här är inte så lätt att göra som det var. Du kan behöva spendera lite pengar för att köpa ett premiumdomännamn eller köpa det från någon som alltid har rättigheterna till det domänet.

Räknar med att betala minst $ 15,00 per år för en dot com. Men mer än troligt kommer du att behöva betala mycket mer för ett premiumnamn som är lätt att komma ihåg och kommer att rankas bra i sökmotorer.

Förstå domännamn

Webbplatser lever faktiskt på IP-adresser eller servrar. De IP-adressen är ett nummer som indikerar var den webbsidan finns. Men antalet skulle vara svårt för människor att komma ihåg. Istället erbjuder domännamnsregistratorer lättare att komma ihåg namn som består av ord (och ibland nummer). Så istället för att behöva komma ihåg att skriva “54.239.25.200”, måste du helt enkelt komma ihåg att skriva “amazon.com.”

Det finns olika tillägg som du kan välja förutom .com, men eftersom en dot com är standard är det lättare för de flesta att komma ihåg.

Betydelsen av att välja rätt domännamn

Att välja ett domännamn liknar namnet på ett tegel- och murbrukföretag. Du vill ha något som är lätt att komma ihåg, visa upp vad ditt varumärke handlar om och som ingen annan använder. EN .com är den mest minnesvärda typen av namn, men i USA .biz är ett solid andra val. I andra länder kanske du vill använda ett platsspecifikt val, till exempel .co.uk.

Om du kan, söka efter ett domännamn med populära sökord i det. Så om du har undersökt trender och upptäckt att “argon oil conditioner” är ett mycket sökat efter termen och du kan ta domännamnet “argonoilconditioner.com”, så är det ett smart drag.

Några nyligen genomförda studier tyder dock på det exakta matchningsdomäner (EMD) är inte lika effektiva som tidigare, så spendera inte pengar du inte behöver bara för att säkra dem. Om du kan ta en till ett rimligt pris, gör det. Om det är 10 000 dollar kanske du vill tänka två gånger.

Ett domännamn som är svårt att komma ihåg, för mycket tid eller för ovanligt kommer att vara svårt för dina besökare att komma ihåg. Om en webbplatsbesökare inte bokmärker din webbplats kanske hon aldrig hittar den igen eftersom hon inte kommer att komma ihåg namnet.

En av de viktigaste fördelarna med att köpa en EMD är att den redan kan få trafik bara på grund av nyckelordsfrasen i namnet. Gör din forskning och se om det är värt kostnaden att köpa det domännamnet eller inte. Tänk på att all trafik i världen inte hjälper dig om den inte är riktad trafik.

Att välja en webbhotelltjänst

När du väl har ett domännamn, om du planerar att skapa din egen butik i stället för att använda en tjänst som Shopify eller Facebook Stores, måste du hitta ett värdföretag där din webbplats kommer att ligga. Kostnaderna och funktionerna kan variera. För en onlinebutik, se till att värdföretaget erbjuder minst:

 • SSL-kapacitet
 • Obegränsad bandbredd (den är aldrig helt obegränsad, men det här är en bra plats att börja)
 • Utmärkt kundservice och teknisk support dygnet runt
 • Tillräckligt med utrymme för att din webbplats ska växa när du lägger till produkter och innehåll

Innan du fattar ett slutligt beslut om en värdtjänst, se till att kolla noggrant online recensioner. Vissa kräver betalning ett år i förväg, och det sista du vill göra är att betala ett års värd för värdavgifter bara för att ta reda på att värdföretaget är opålitligt. Om värden erbjuder en kostnadsfri prövning, dra fördel av det innan du gör ett åtagande.

Att välja en e-handelsplattform

Nästa steg är att välja kundvagn för din onlinebutik. Ta dig tid och välj en plattform du tror att du kan växa med. Om din dröm är att ha en megabutik är en lösning med självhosting förmodligen bättre än en värd.

 • Hosted eCommerce Solutions – Ett par av dessa har nämnts tidigare, som Shopify. Några andra inkluderar Volusion och BigCommerce. En värdlösning är värd på mjukvaruleverantörens webbplats och använder deras plattform. Anpassningsalternativen är begränsade, men de flesta kan anpassas lite.
 • Självhärdade kundvagnar – En egen värd låter dig installera den programvara du väljer på din egen server. Det här kan vara e-handelsprogramvara med öppen källkod, eller det kan vara något du har designat specifikt för din onlinebutik. Det billigare av de två alternativen är att ta öppen källkodsprogramvara och anpassa den efter dina behov. De flesta kundvagnar med öppen källkod har utvecklare som arbetar med teman och plugins som kommer att utöka kapaciteten.

Att välja en betalningsport

Att välja ett alternativ för betalningsport är ett av de svåraste besluten för många butiker online. Det bästa du kan göra är att titta på några av de översta portarna och se vilka funktioner som finns tillgängliga och vilka som lättast kan integreras med kundvagnen du har valt. Här är några av de mest populära alternativen:

 • PayPal
 • Fyrkant
 • Rand

Det finns många andra alternativ också, inklusive lokala och nationella handelskonton som kommer att integreras med ett online-beställningssystem. Nyckeln är att ta reda på vilka som kommer att erbjuda dig de bästa behandlingsavgifterna baserat på affärsvolymen du gör idag. Du kan alltid byta till ett annat företag senare om det är mer vettigt för ditt företag och dina kreditkortsbehandlingskostnader.

Olika e-handelsplattformar integreras med olika betalningsportar. På grund av begränsningar med Squares appar integreras till exempel inte lätt många platser. Å andra sidan har PayPal många tredjepartsutvecklare och har utvecklat appar som gör det möjligt att integrera med nästan varje betalningsport där ute.

Med tanke på allt-i-ett-leverantör av betalningstjänster

Om du vill förenkla din bokföring och hur många betalningskällor du måste följa med kan du hitta en allt-i-ett-leverantör av betaltjänster.

En allt i en leverantör gör att du kan:

 • Process transaktion
 • Kör rapporter
 • Ställ in bedrägeriupptäckt
 • Processen går tillbaka
 • Ladda ner skatteinformation

Att välja en leverantör som gör allt kommer också att ge dig lite flexibilitet när din onlinebutik växer utan att behöva undersöka handelskonton igen innan du flyttar din transaktionsbehandling.

Jämför priserna för leverantörer av betalningstjänster

Bearbetningsavgifter kan snabbt äta dina vinster. Det är viktigt att du förstår alla eventuella avgifter innan du registrerar dig för ett handelskonto.

 • Per transaktionsavgift: Vissa företag tar ut en transaktionsavgift för varje beställning som behandlas. Vanligtvis är detta en fast avgift som är under $ 1,00. Detta kan dock variera.
 • Andel försäljning: De flesta företagskontoföretag tar ut en avgift baserad på produktens försäljningspris. Det kan vara cirka 2,99% om du inte gör en mycket hög volym men tenderar att sjunka desto mer din försäljningsvolym.
 • Kontoavgifter: Vissa företag tar ut en årlig, kvartalsvis eller månadsvis avgift för att hålla ditt konto öppet. Leta efter företag som inte tar ut en avgift så länge du gör några försäljningar.

Till exempel debiterar Authorize.net en månadsavgift på cirka $ 25 plus transaktionsavgifter på 2,9% + $ 0,30. Du kan dock ta pengar från 5 länder i 6 olika valutor, och de accepterar alla större kreditkort och mobilbetalningar.

Å andra sidan debiterar Beanstream ingen månadsavgift och 2,25-2,65% transaktionsavgift. Det är endast tillgängligt för tre länder i två olika valutor.

Du kan hitta en komplett diagram som beskriver avgifter och procentsatser på FormStack. Du kan jämföra med en överblick vilka gateways som har de funktioner du behöver till lägsta kostnad.

BYGGNING AV EN ONLINE-BUTIK

När du har valt den programvara du vill använda är det dags att anpassa din butik så mycket som möjligt. Även om du kanske är trött på att fatta beslut just nu, kommer du att noggrant överväga några saker att hjälpa din webbplats att bli mer attraktiv och användarvänlig för kunderna.

Välj rätt tema för din onlinebutik

Enligt Tidningen Time, du har ungefär 15 sekunder för att få intresset för webbplatsbesökaren som landar på din sida. Vissa kan hävda att du har ännu mindre tid än så, men även om du har hela 15 sekunder, kom ihåg att det är ett mycket kort fönster för att göra ett bra första intryck.

För att göra ett bra första intryck behöver du:

 • En tydlig navigationsstruktur. Läsaren bör se hur man snabbt kommer från punkt A till punkt B.
 • Skriv fantastiskt innehåll som tar tag i läsarens intresse.
 • Runt utseende som drar ögat dit du vill att det ska gå. Om du till exempel vill trakta dina webbplatsbesökare till dina godkända objekt, vad är det första de ser när de landar på din startsida? Är det godkännandeobjekt eller länk till dem?

Tänk på alla dessa saker när du väljer ett tema. Kommer det att ge dig den rena, enkla att navigera sida du söker?

Anpassa din butiks utseende

Om din butik ser ut som alla andra butiker där ute, kommer det att bli svårt att etablera ditt varumärke. Förutom att lägga till din logotyp och unika snurr i det totala utseendet i din butik, vill du ta hänsyn till färgerna du använder och hur de binder till din övergripande varumärkesbild.

Enligt KISSmetrics, färg ökar erkännandet av ditt märke med så mycket som 80% och kan leda till konsumenternas förtroende.

Du vill också lägga till funktioner som är vettiga för din nisch. Om du till exempel säljer kläder måste du lägga till alternativ för storleksval. Å andra sidan, om du säljer köksutrustning, är färgalternativ och storlekar troligen begränsade, så du kanske inte behöver den här funktionen.

Designing eCommerce Website Information Architecture (IA)

Även om informationsarkitektur kan låta lite som webbplatsnavigering, finns det några grundläggande skillnader. Medan de två är släkt med varandra, är arkitekturen för en webbplats webbplatsens skelett. Arkitekturen innehåller webbplatsens ben och hur alla element arbetar tillsammans för att få information till slutanvändaren.

IA kan inkludera element som:

 • Innehåll i innehållet
 • Standardiserad namngivning eller redaktionell stil
 • Hur saker grupperas tillsammans

IA är av avgörande betydelse eftersom du kommer att bygga vidare på denna grundläggande struktur när din webbplats växer. En bra struktur kan göra eller bryta dig när du träffar tillväxt toppar.

Skapa fantastiska produktbilder

Du kan skapa den mest fantastiska onlinebutiken någonsin, men om konsumenten inte tydligt kan se varan du säljer, kan du sluta med en brist på försäljning att visa för det.

Du har några grundläggande alternativ när det gäller att lägga till produktbilder:

 • Använd tillverkade bilder (så länge du har tillåtelse att göra det). Många tillverkare anställer professionella fotografer för att skapa vackra bilder på sina produkter. Nackdelen är att andra som säljer produkten troligen kommer att ha samma bild på sina webbplatser.
 • Anställ en professionell fotograf. Du kan eventuellt anställa en professionell för att ta bilder av produkterna. Detta kan emellertid vara kostsamt, speciellt först när du kan ha en begränsad budget.
 • Ta bilderna själv. Detta kan vara utmanande. Du behöver en vit eller svart bakgrund för de flesta artiklar. En ljuslåda kan vara praktiskt. Du kan köpa en mycket billigt på webbplatser som Amazon för mindre artiklar. Det är också smart att investera i en bra DSLR-kamera för bästa upplösning.

När du lägger till bilder av dina produkter kan du försöka se på varan som om du är kund. Vad vill du veta om produkten? Vilka vinklar skulle du vilja se föremålet från? Vilka detaljer är viktiga för konsumenten?

Skriva övertygande produktbeskrivning

Ditt mål med en produkt bör vara att ta tag i kundens intresse och samtidigt tillhandahålla tillräckligt med detaljer för henne att veta om hon vill köpa produkten eller inte. Om du kan skapa en unik röst för dina beskrivningar ser du troligtvis en ökning i försäljningskonverteringar.

Låt oss till exempel säga att du säljer kökshanddukar. Du kan bara beskriva fibrerna, storleken, färgen och snabbtorkningstiden på mikrofiber-sidan som alla andra platser där ute.

Eller så kan du skapa en berättelse om en hemmakock som använder handduken eftersom hon älskar olika färger, det sparar henne tid på grund av att mikrofibern torkar snabbare, och så vidare. Ser du hur det ena är mer övertygande och personligt än det andra?

Även om du inte behöver skapa en fiktiv berättelse för varje objekt, bör du beskriva det på ett sätt som läsaren kan föreställa sig själv med det objektet. Försök att få platsbesökarens fantasi.

Optimering av e-handelsnavigering

När det gäller navigering på plats är det inte tillräckligt med att ha en struktur och knappar som är lätta att hitta. Du måste också överväga hur användare navigerar till specifika produkter de vill hitta. Detta blir ännu viktigare ju fler produkter du har på din webbplats.

Enligt Smashing Magazine, nyckeln är att se till att kunderna kan hitta de produkter de vill köpa. Så du måste överväga allt från hur du organiserar kategorier till det bästa sättet att få kunder att söka och vilka sökresultat på din webbplats som kommer tillbaka till dem.

Det betyder att du måste ha starka föräldrakategorier. Du bör också lägga till filter som gör det möjligt för användaren att begränsa sökningen med saker som “vad som är nytt,” mest populärt “och” lägsta pris. “

Designa ett e-handelsutcheckningsflöde

De den genomsnittliga uppsägningsgraden för kundvagnen är 68,95%. Om du vill förbättra det och konvertera webbplatsbesökare till kunder som gör en beställning, vill du tänka på flödet i din kundvagn.

Kunden ska kunna se tydligt hur han ska kassa från det ögonblick som han lägger till den första varan i kundvagnen tills beställningen är klar.

 • Lägg igenom kundvagnens granskning och kassaknappar på tydliga platser.
 • Gör det enkelt att kolla in – tvinga inte användare att registrera sig till kassan. Tillhandahålla ett gästutcheckningsalternativ också.
 • Installera programvara som skickar ett andra chanserbjudande om användaren lämnar kundvagnen.

Ju lättare du kan göra kassaflödet, desto högre blir din konverteringsgrad.

Bygga produktdetaljer

Produktinformation hjälper användarna att förstå vad de köper och bör sänka din avkastning. Du vill inkludera information som:

 • garantier
 • storlekar
 • Material som används för att tillverka produkten
 • Tekniska specifikationer

Ju mer detaljerad du kan vara, desto lättare blir det för dina kunder att avgöra om artiklarna är vad de letar efter. Det är dock vanligtvis bäst att inte röra upp artikelsidor med detaljerna. Ange istället en länk där kunden kan klicka och mer information dyker upp. Eller placera informationen under bilderna och beskrivningsinfo.

Få kunder att lita på din eCommerce Store

Det finns en anledning till att de flesta konsumenter köper från varumärken de känner igen. Det beror på att dessa märken har byggt upp ett rykte och kunden vet att han kan lita på det märket för att leverera en kvalitetsprodukt och leverera det som lovats.

Om du ännu inte har det namnigenkänningen måste du ge mer information än en webbplats som har den. Du vill inkludera information som hur många beställningar du redan har uppfyllt, tydlig kontaktinformation och emblem som visar att du är en verifierad återförsäljare eller återförsäljare för specifika märken som känns igen.

Att inkludera medlemsinformation för alla organisationer du tillhör är också ett sätt att bygga förtroende och lojalitet.

Konfigurera eCommerce Site Security

Dina kunder litar på dig med personlig information. Det snabbaste sättet att döda det förtroende de ger dig är att lämna din eCommerce-webbplats öppen för hackare. Det är viktigt att du investerar i säkerhet och håller dig uppdaterad med nya säkerhetshot under din butiks liv.

 • Det första du bör göra är att börja med en webbserverkonfiguration som är säker. SSL, till exempel, kommer att kryptera känslig information och lägga till ytterligare ett lager av skydd.
 • Lägg till en brandvägg till din server eller se till att servern har installerat en brandvägg för skydd. De flesta kundvagnar har firewall-plugins som du kan installera.
 • Du vill också installera programvara som söker efter hot, virus och hackförsök.

Du vill analysera din webbplats säkerhet med en baslinjesäkerhetsanalysator som den av Microsoft. Om du är osäker på hur du säkra din webbplats bör du investera i säkerhet genom att anställa en säkerhetsspecialist online.

Uppfyllning av PCI-datasäkerhetsstandarder

De PCI Security Standards Council har fastställt vissa säkerhetsstandarder för e-handelssajter för att hjälpa butiksägarna att förstå det bästa sättet att hålla känslig information säker.

Webbplatsen erbjuder verktyg som hjälper dig att säkerställa att din webbplats är säker och kundinformation säker, inklusive dokument som förklarar hur du säkrar din webbplats och verktyg som hjälper dig att bedöma säkerheten på din webbplats och ta reda på sätt att lösa eventuella säkerhetsbrister.

FÖRBEREDELSE FÖR ATT LANSERA EN WEBBUTIK

När du väl har konfigurerat allt finns det några förkontroller och uppgifter som du vill slutföra innan du faktiskt startar din butik. Genom att ta hand om dessa saker i förväg kommer du att kunna fokusera din fulla uppmärksamhet på utmärkt kundservice och snabbt utföra beställningar.

Ställa in webbplatsövervakning

Webbplatsövervakning meddelar dig om din server går ner eller om det finns andra problem med din webbplats. Det sista du vill är att spendera dina hårt tjänade pengar på reklam, driva trafik till din webbplats, bara för att besökaren ska inse att webbplatsen inte fungerar.

Du vill också ställa in analys så att du kan spåra hur din webbplats totalt sett presterar, varifrån trafiken kommer och vilka sökord som presterar bäst.

Upprätta ett nyhetsbrev

Inte alla som kommer till din webbplats kommer att köpa något vid det första besöket. Men om du kan locka dem att registrera dig för ditt nyhetsbrev har du plötsligt ett sätt att hålla kommunikationslinjerna öppna. Du kan också övertyga dem att komma tillbaka till din webbplats genom att visa dem nya föremål, vad som finns på försäljning eller erbjuda rabatt.

Få installation på sociala medier

46% av konsumenterna som är online vänder sig till sociala medier innan de gör ett köp. Det är viktigt att du skapar en närvaro på sociala medier och får surret igång innan du någonsin lanserar en onlinebutik. Som ett minimum bör du ha en närvaro på de två största spelarna Twitter och Facebook.

Du bör emellertid också titta på din måldemografiska och vilka andra sociala medieplattformar som passar dig. Om du till exempel vill marknadsföra till unga människor kan du prova Instagram. Om du vill dra kvinnor till din webbplats, kolla in Pinterest.

Utveckla en plan för säkerhetskopiering av webbplatser

Oavsett hur många säkerhetsåtgärder du vidtar eller hur väl du förbereder, ibland händer det otänkbara och din webbplats går ner, eller hackare tar över det. Se till att du har en plan som automatiskt säkerhetskopierar dina viktiga databasfiler.

Det är också smart att ha flera säkerhetskopior. De flesta webbhotellföretag skapar en fullständig säkerhetskopiering som gör att du kan spola tillbaka din webbplats till ett tidigare datum en vecka eller två tidigare. Du vill också behålla säkerhetskopieringsfiler från din fulla webbplats på en extern hårddisk.

Slutligen, gå vidare och installera programvara som skapar säkerhetskopior för dig regelbundet. De flesta innehållsplattformar har plugins som du kan installera som gör det här arbetet för dig i bakgrunden. Du ställer bara in säkerhetskopian för hur ofta du vill slutföra dem.

Skydda kundinformation

Om du vill utveckla förtroende för dina kunder måste du sätta säkerhet och policyer för att skydda den privata information som dina kunder delar med dig. Du bör också publicera dessa policyer så att dina kunder kan se vad du gör med deras information och stegen du har vidtagit för att lägga till säkerhet på din webbplats.

Att välja en leveransstrategi

Det kan vara svårt att veta den bästa leveranslösningen för ditt företag. Du måste ta reda på vikten på de produkter du levererar, var de flesta av dina kunder är belägna, hur man hanterar rusningsorder och vilka kostnader som kommer att bli.

Du kan hitta priser för några av de stora rederierna online, inklusive USPS, FedEx och UPS. Om du just har börjat kanske du vill shoppa för att se vilken leverantör som erbjuder det bästa priset. Du kan använda en webbplats som iShip.com ta reda på vilket skulle vara det snabbaste, billigaste eller bästa sättet att skicka dina beställningar.

Besluta om din butiks nyckelprestationsindikatorer (KPI)

Att välja rätt resultatindikatorer för din butik är något du borde ha på plats innan du startar. Dock bör dina KPI också vara flytande eftersom de kan förändras över tid. Eftersom du redan har fastställt några mål och uppdrag för ditt företag, bör dessa binda i dina KPI: er.

Så, till exempel, om ditt mål är att öka försäljningen, skulle du titta på dagliga omvandlingsfrekvenser, dagliga försäljningsnummer och trafikstatistik.

Slutför din lansering och strategi

Innan du gör dig redo att starta kommer du också att ha ett möte med ditt marknadsföringsteam. Hur ska du få ordet om din stora öppning? Detta är en tid då du borde kunna driva mycket trafik till din webbplats, bygga din adresslista och förhoppningsvis få några lojala kunder.

Kampanjer för din lansering bör innehålla minst:

 • Pressmeddelanden till online och lokala medier
 • Ett parti där du bjuder in nyckelpåverkare (kan hållas online)
 • Giveaways eller specialrabatter dagen för evenemanget
 • Onlinechattar där experter kommer in och pratar med dina kunder, vilket leder till trafik till din webbplats via en chattplattform. Om du till exempel säljer golfutrustning kan du få en professionell golfspelare att prata om hur du kan förbättra din uppföljning.

Försök att tänka utanför rutan när du planerar din lanseringsstrategi. Allt du kan göra som gör att du sticker ut från tävlingen är bra.

KÖRA TRAFIK TILL DIN NYA ONLINE-BUTIK

Till och med den vackraste onlinebutiken är inte till stor nytta om dina kunder inte vet var du hittar dig. Om du vill lyckas måste du köra så mycket trafik som möjligt till din butik.

Nå ut till bloggare och press

Vem är de viktigaste påverkarna i ditt nischområde? BuzzSumo är ett fantastiskt verktyg som hjälper dig att identifiera de mest omtalade bloggarna inom ett sökord eller en fras. Skriv bara in ämnet och se vad som kommer upp. De mest inflytelserika bloggarna är de du vill ansluta till.

Släpp dem en rad och fråga om de skulle vara intresserade av en intervju, artikel eller dela skriker för varandra.

Lägg ut din butik till Reddit

Reddit är en plattform som människor använder för att hitta innehåll som intresserar dem. En av riktlinjer sajten erbjuder är inte bara att vara självklart reklam. Det är här en blogg relaterad till din butik kan komma till nytta. Skriv bara ett ämne som på något sätt relaterar till din onlinebutik, koppla tillbaka till en produkt eller två som är vettigt inom artikelns räckvidd och skicka sedan användbar information om artikeln till Reddit för att marknadsföra innehållet och förhoppningsvis i sin tur driva lite trafik till din onlinebutik.

Skapa ett bräde på Pinterest

Två tredjedelar av dem som registrerar sig på Pinterest är kvinnor. Om din måldemografiska är kvinnor eller till och med delvis kvinnor, är det smart att skapa ett bräde på Pinterest. Men du måste också förstå Pinterest: s dynamik för att verkligen förstå hur man marknadsför där.

För de flesta partierna är de som besöker Pinterest en slående gäng. Om du vill nå dem och uppmuntra dem att dela dina pins kommer du att vilja återvända till ditt innehåll på din webbplats. Säljer köksredskap? Erbjuda ett recept. Kläder? Skapa en stift som visar den perfekta dräkten för en natt på stan.

Utnyttja jämförelse-shoppingmotorer

Jämförelseshoppingmotorer (CSE) har blivit allt populärare bland konsumenter som använder dem för att hitta det bästa priset på en viss artikel. De är också ett sätt att få mer försäljning för din onlinebutik.

I princip registrerar du dig och betalar per klick när någon kommer till din butik via CSE. Men detta är extremt riktad reklam. Personen som klickar på den länken har redan sökt efter den produkt du säljer och letar efter en plats som har ett bra pris där hon kan köpa den. Konversationsgraden kommer troligen att bli mycket högre än från allmän trafik från sökmotorerna.

Starta en blogg

Som nämnts tidigare kan en blogg hjälpa till att tillhandahålla innehåll som du kan dela på webbplatser som Reddit, StumbleUpon och till och med som andra bloggare kommer att länka till. Du kan också använda artiklar på din blogg för att tillföra värde för dina vanliga kunder när du utbildar dem om ett brett spektrum av ämnen relaterade till dina produkter och nisch.

Helst bör bloggen vara en del av din webbplats, så att när folk kommer att läsa en artikel är de redan på din webbplats och enkelt kan klicka igenom för att shoppa eller köpa specifika föremål.

Nå ut till Instagram Power-användare

Från och med september 2015 hade Instagram ungefär 400 miljoner aktiva månatliga användare. Av dessa användare är vissa kända som “elanvändare.” Dessa är de användare som har ett massivt följande och lägger upp foton regelbundet. Nyckeln till att ansluta till en strömanvändare är att publicera ett foto som hänför sig till dem på något sätt och nämner dem i kommentarerna. Även om den här tekniken inte alltid lyckas, är det värt att investera. Om bara en kraftanvändare nämner din butik kan det öka din exponering.

Liksom de flesta sociala medienätverk är nyckeln att lägga till något värdefullt och det kommer att fånga intresset för kraftanvändarens följare.

Tweetar på Twitter

Det finns mer än 1,3 miljarder registrerade användare på Twitter. Åtminstone en del av dessa användare kommer att vara intresserade av vad du har att erbjuda. När det gäller Twitter-marknadsföring får du tillbaka det du lägger in i det. Om du vill att människor ska följa dig, retweeta dig och dela ditt innehåll, måste du returnera favören. Se också till att du tweetar saker som är värda att dela och att du inte bara är självförfrämjande hela tiden.

Engagerande Facebook-följare

Facebook har runt 1 miljard dagliga aktiva användare. En av de unika sakerna med Facebook är att du kan skapa en separat sida för ditt företag utan att behöva skapa ett separat konto. Facebook erbjuder också mycket målinriktad annonsering där du kan ange allt från de intressetyper som de som ser din annons borde ha till ett åldersintervall.

Få vänner och familj att dela

Om du inte redan har insett dig har du ett ganska starkt marknadsföringsgateam redan i din inre krets. Din familj och vänner vill troligen se att du lyckas med din onlinebutik. Tveka inte att be dem dela information om din butik med dem de känner.

Slutligen lansera din online-butik

Du har spenderat månader med att förbereda för lanseringen av din onlinebutik, marknadsföra den för alla du känner och få ord på munnen. När lanseringsdatumet anländer måste du fortfarande arbeta med några ytterligare uppgifter för att hålla butiken igång.

Hantera inventering

En av de viktigaste fördelarna med en onlinebutik är att lagringsspårningen automatiseras. Med en överblick kan du se vilka artiklar som har små lager och vad du har för mycket av. Det är dock också viktigt att förstå hur lång tid det tar att få en viss artikel från leverantörerna. Om du till exempel beställer vissa artiklar från utlandet kan det ta många veckor att ta emot dem.

Med tiden bör du kunna se några försäljningsmönster och veta att när du kommer ner till ett visst antal av en produkt du behöver för att göra en ny beställning.

Om du använder företag som släpper fartyget måste du samordna med deras system för att se till att du inte säljer föremål som de har avslutat eller som är slut i lager i slutändan. Det värsta sättet att starta ditt rykte som onlinebutikägare är genom att få kunder att vänta på sina beställningar.

Hantera uppfyllande och frakt

Förutom att onlinesystemet fungerar smidigt, vill du vara säker på att du har processer på plats för att snabbt utföra order och skicka dem ut.

 • Om du bär föremål du lagrar i ett lager (eller till och med bara ett reservrum i ditt hem för tillfället), vill du vara säker på att du skapar ett katalogiseringssystem som gör att du enkelt kan hitta den artikeln. Tänk på hur böckerna är ordnade i ett bibliotek och se vilken typ av nummer- eller bokstavssystem du kan skapa som fungerar för de produkter du erbjuder. Se till att du inkluderar detta nummer i kundvagnssystemet så att du får en säker plats.
 • Nu har du antagligen bestämt vilka frakttjänster du ska använda för din onlinebutik. Kom också ihåg att du måste ha förnödenheter på händer som lådor, paket, förpackningstejp och bubbelförpackning.
 • Kontrollera alltid att beställningen har fyllts korrekt och att allt finns i leveransen som beställdes.
 • Du vill inkludera en faktura vid varje beställning så att kunden med en överblick kan se att alla artiklar har skickats.

Att hantera kundproblem

Mun-till-mun-reklam är en kraftfull kraft. Människor kommer att sprida både det goda och det dåliga om dig. En olycklig kund kan berätta för tio andra, eller i fallet med sociala medier, tusentals andra. När en kund är missnöjd:

 • Svara omedelbart efter mottagande av ett klagomål.
 • Rätt problemet. Byt ut skadade eller obearbetade föremål, leverera returporto eller erbjuda utbyte.
 • Kom ihåg uppdraget för din webbplats. Är ditt uppdrag bara att tjäna pengar? Medan pengar är viktiga vill du förmodligen komma in i ditt eget företag av många andra skäl. Hur mäter din kundtjänst dina mål?

Om du kan lösa ett problem kan du få en lojal kund hela livet.

Hantera produktutbyten och returer

Om en artikel anländer till kunden skadad under dropshipping-processen, måste du lämna in ett klagomål för deras räkning till grossisten som tillhandahöll drop ship-service. Eller, om artikeln helt enkelt inte fungerar eller är felaktig på något sätt, bör tillverkaren gärna byta ut den kostnadsfritt. Det innebär att returportot för den skadade produkten tas om hand och kostar kunden ingenting.

Å andra sidan, om föremålet skadades vid frakt, skulle alla försäkringar du hade på objektet täcka dina kostnader för att byta ut den. Du måste naturligtvis lämna in ett fordran för att få återbetalning och det kan vara en försening innan du får betalning. Du bör dock inte få kunden att vänta innan du byter ut artikeln.

Optimera eStore för att öka konverteringar

När du startar din butik bör du tydligt kunna se några mönster. Du vill utföra några A / B-delningstester för att se om vissa målsidor trattrafik mer effektivt genom kundvagnen och till en slutförd försäljning.

Du kan testa allt tänkbart genom att spåra analyser och göra A / B-tester. Testa olika färgknappar, gratis frakt eller reducerad frakt och till och med olika beskrivningar eller andra funktioner.

Några andra saker du kan göra för att optimera din eStore är:

 • Titta på din webbplats som kund. Vad drar ditt öga? Vad är komplicerat eller förvirrande?
 • Kontrollera att priserna är tydligt markerade.
 • Lägg till recensioner och vittnesmål för att skapa en känsla av förtroende.
 • Utnyttja specialerbjudanden till segment av registrerade användare

Genom att använda Google Analytics och din webbplatsstatistik kan du lära dig mycket om vad som inte fungerar för att konvertera besökare till kunder och göra ändringar i enlighet därmed.

MARKNADSFÖRESÄTTNING EFTER POSTLANSERING

När du har lanserat din onlinebutik måste du fortsätta dina marknadsföringsinsatser regelbundet, eller så riskerar du långsamt att förlora fart. Några av de saker du vill göra regelbundet inkluderar:

Tilldela en marknadsföringsbudget

Oavsett om du hade investerare, tog ett lån eller använde besparingar kommer din första lanseringsmarknadsföringsbudget att användas snabbt. Det är viktigt att fördela en procentandel av dina vinster till marknadsföring om du vill fortsätta att nå nya kunder.

En bra tumregel är att spendera upp till 20% av dina vinster på reklam.

Du måste också bestämma vad dina mål är. Till exempel är ditt fokus på blygenerering eller ökning av försäljningen till nuvarande kunder? Titta sedan på vilka reklamkanaler som har varit mest effektiva för att uppnå dessa mål och fördela mer finansiering till dessa arenor än andra.

Starta en reklamkampanj

Som med de flesta delar av att driva en onlinebutik är ditt första steg att ta reda på vad ditt mål är för annonskampanjen. Vad vill du åstadkomma?

Därefter vill du tänka på den måldemografiska du vill nå med kampanjen. Detta kommer att berätta var du ska lansera annonskampanjen och vilka sociala medieplattformar som bäst fungerar för att uppfylla dina mål.

Slutligen kommer du att bygga kampanjen på de plattformar du väljer och bör testa annonsen för effektivitet. Du kanske vill göra justeringar för att få så mycket utnyttjande som möjligt från din annonseringsbudget.

Arbetar med e-handel SEO

Nu när du har lanserat din webbplats bör ditt nästa mål rankas högre än någon av dina konkurrenter gör på sökmotorerna. Optify genomförde en del undersökningar som visade att webbplatsen för rankning som rankades för ett visst nyckelord hade en klickfrekvens dubbelt så hög som andraplatsen.

Du måste fortsätta göra både nyckelordsundersökningar och konkurrentanalys som nämnts högst upp i den här guiden. Om du inte rankar såväl som en konkurrent kan du studera deras sida och ta reda på varför. Ofta handlar det om vem som har det bättre innehållet i dag, så att din blogg kan hjälpa till med detta såväl som hur detaljerade dina produktbeskrivningar är.

Fixa eventuella problem, till exempel skrivfel eller grammatikfel. Kort sagt, gör din sida till den absolut bästa den kan vara.

Fortsätt marknadsföring av sociala medier

Med marknadsföring på sociala medier utvecklar du en relation med dina följare. Att utveckla en röst och en stil är viktigt. Du vill också dela en procentandel av saker bara för skojs skull och inte med någon avsikt att göra en försäljning. Följare uppskattar en humor eller användbar information och kommer att dela det med andra.

Ställa in e-postmarknadsföring

Bestäm ett schema för e-postmarknadsföring. Hur ofta vill du skicka prenumeranter ett nyhetsbrev? Vad sägs om kuponger och specialerbjudanden? Hur kan du nå ut med dem utan att det verkar som om du bara säljer till dem?

Överväg att skriva en ebok eller guide och erbjuda den i utbyte mot prenumeration på ditt nyhetsbrev. Detta kan ge besökare ett incitament att registrera sig.

Ställa in affiliate-program

Vill du erbjuda ett filialprogram till andra? Detta kan vara ett utmärkt sätt att få en unik produkt på flera webbplatser.

 • Se till att du har tillräckligt med lager för att kunna fullfölja order.
 • Välj en kompensationsstruktur som låter dig göra fortfarande tillräckligt med vinst för att möta kostnaderna.

Om du använder en webbplats som Shopify kan du enkelt integrera ett filialprogram. Om du är självhotell måste du undersöka alternativ som gör att du kan implementera spårnings-ID för affiliate så att du på rätt sätt kan kreditera det medlemsförbund som skickade remisset till dig.

Bygga ett lojalitetsprogram

Vill du uppmuntra kunder att beställa från dig gång på gång? Implementera ett lojalitetsprogram som belönar kunderna för att beställa en viss mängd produkt eller ett visst antal tillfällen. Du kan belöna dem med kontanter att spendera, en rabatt eller till och med små presenter som de kan välja från. Vissa webbplatser som gör detta effektivt inkluderar Sephora, Kohl’s (Kohl’s Cash) och Old Navy.

Tänk på vilka belöningar som kommer att hålla din målgrupp tillbaka igen och igen.

Slutsats

Att driva din egen onlinebutik ger dig chansen att vara företagare utan att investera så mycket pengar som du behöver för en tegel- och murbruk. Om du planerar ordentligt och håller dig på topp med trender och marknadsföring, bör du kunna bygga ett mycket framgångsrikt e-handelsföretag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map