Com triar un nínxol de comerç electrònic

Encara hi ha lloc per als nous venedors de comerç electrònic. Segons Statista, El comerç electrònic és una indústria d’1,2 bilions de dòlars. Començar amb eCommerce significa triar un nínxol de què us pugui apassionar, però que també té la possibilitat d’obtenir beneficis. És important seleccionar un nínxol perquè sàpigues quins clients s’han d’orientar.


Hi ha milers de productes disponibles que podeu vendre en línia. De vegades, els nous empresaris tenen dificultats per saber on començar en el procés de selecció.

Seleccioneu el nínxol de comerç electrònic adequat

Mireu la demanda del mercat

Una forma d’escollir un nínxol de comerç electrònic és veure la demanda del mercat d’aquest producte. Suposem que trobeu un producte que creieu interessant i únic. Hi ha algunes maneres de determinar si hi pot haver una necessitat d’aquest producte.

Hi ha alguns tipus de producte bàsics que podeu vendre. Acostumen a entrar en aquestes categories:

 • Llibres electrònics i manuals
 • Productes que resolen un problema
 • Productes de consum (es tracta d’elements que les persones fan servir i s’han de tornar a omplir)
 • Articles de novetat

Un cop escolliu un article d’una d’aquestes categories, voldreu esbrinar si el producte coincideix Tendències de temes a Google.

Tendències de Google

Feu un cop d’ull a quins temes es mostren a Google i observeu si els productes que esteu considerant coincideixen amb un d’aquests temes.
Per exemple, les dues principals cerques més actualitzades a Google del 14 de desembre de 2015 van ser:

 • Kim Kardashian
 • Justin Bieber.

El vostre producte pot vincular-se a aquestes celebritats o amb la música d’alguna manera? Si no, avança les tendències, veient si alguna cosa compleix un interès que tenen actualment les persones.

Tendències en mitjans socials

Segons el Pew Research Center, El 65% dels adults utilitzen ara xarxes socials. Seguir el que està en tendència en llocs com Twitter i Facebook també us pot explicar molt sobre les necessitats no satisfetes i els interessos dels clients en línia.
Per exemple, alguns temes que es van desenvolupar a Twitter al desembre van ser:

 • Patriotes
 • Nadal
 • Centre Esportiu

A més de iniciar la sessió a Twitter i de mirar només a la barra lateral esquerra per veure el que està en tendència, podeu utilitzar llocs com Mapa de tendències per desglossar el que parlen les persones de diferents àrees del món.

A Facebook, descobrir temes de tendència és tan fàcil com iniciar la sessió al vostre compte i buscar la barra lateral dreta de la pàgina d’inici. Els tres temes principals es mostraran i en podreu veure més clicant la fletxa cap avall. Per exemple, aquests temes van anar tendint el 14 de desembre de 2015:

 • Any en revisió
 • Eleccions presidencials
 • Marits d’Instagram

Tot i que els temes són amplis, potser us donaran una idea del que li interessa actualment la gent i, per tant, és un bon lloc per iniciar la pluja d’idees en un producte que potser vulgueu vendre en línia..

Els mes venuts

Si bé no voleu copiar el que fan els altres, podeu fer una bona idea del tipus de productes que compra la gent cercant llistes de best-seller..

 • Amazon és una de les plataformes de comerç electrònic més importants del món. Vés a Amazon.com, fes clic a categories i tria’n una. Ara, aneu a la pàgina superior de la categoria i feu clic a la pestanya que diu “Els millors venedors” per veure quins són els productes més calents.
 • Ebay és un altre lloc per buscar productes de tendència en calent. Només heu d’anar a Ebay.com, desplaceu-vos sobre la pestanya que diu “Avui” i després feu clic a “Col·lecció de tendències d’avui”. Et mostrarà els articles que funcionen bé en aquest moment.
 • Si esteu pensant a vendre productes artesanals o artesanals, Etsy és un bon lloc per veure què funciona bé i què no. Vés a https://www.etsy.com/market/best_selling_items directament per conèixer el que fa calor actualment.

Què és la competència?

Mentre esteu en aquests llocs investigant, preneu el temps per estudiar la vostra competició. Si feu clic a un nom d’usuari en qualsevol d’aquests llocs, podreu veure l’inventari complet de productes que el venedor ofereix.

Per exemple, diguem que noteu que una altra persona ven un producte a la vostra llista curta d’elements per vendre. Simplement veiem que és una canya de pesca i un rodet. Feu clic al nom d’aquest usuari i vegeu que també ven accessoris com ara línia de pesca i arrebossats. Potser també ven caixes d’adreces dirigides al mateix grup.

Podeu aprendre molt estudiant què fa la vostra competició. Podeu conèixer on anunciar i fins a quins productes addicionals podríeu vendre.

Apreneu el vostre nínxol escollit

Un cop tingueu en compte un producte o dos, podeu configurar el vostre lloc. Utilitzem l’exemple anterior i diguem que heu triat subministraments de pesca com a zona de nínxol.

Propers passos

Un cop heu triat un nínxol, quins seran els vostres passos següents?

 • Quins productes hi ha disponibles? El simple producte que us agrada és que no vulgueu trobar un lloc on ordenar-lo ràpidament i mantenir-lo en estoc. També heu de mirar el cost i si podeu vendre l’article a un preu comparable a altres minoristes en línia.
 • Quins productes tenen el marge de benefici més gran? Una manera d’acotar la llista d’objectes possibles per vendre és mirar el preu que els podeu comprar, quin preu van a comprar en línia i quin és el vostre marge de benefici global. Com més gran sigui el marge de beneficis, millor tindrà el vostre negoci en teoria.
 • El proveïdor ofereix opcions d’enviament de baixada? Si l’article és gran, això us pot estalviar diners, ja que en lloc d’enviar-vos l’article i després enviar-lo al comprador, obvieu un pas en el procés de franqueig, reduint els costos..
 • Hi ha descompte si compres a granel? Si esteu segur, podeu vendre l’article, la compra a granel pot disminuir els costos de producció. Normalment, com més article pugueu comprar alhora, millor obtindreu per aquest producte.

Consideracions estacionals

És el producte que es ven millor en determinades èpoques de l’any que en altres èpoques? Un exemple són els jerseis lletjos de Nadal. Es vendran millor entre novembre i gener. La resta de l’any, les vendes cauen.

Si teniu previst vendre un article de temporada, tingueu en marxa un pla de còpia de seguretat per a què vendreu durant els vostres mesos lents o com augmentareu durant les vendes estacionals l’any que ve.

Podeu trobar-vos darrere d’aquest producte?

Abans de prendre una decisió final de vendre un producte, pregunteu-vos si és alguna cosa que podeu aconseguir enrere. Creus que aporta valor a la vida dels altres? Si no és així, serà difícil que el pugueu vendre quan hagueu de llançar el producte.

Potencial de valor afegit de producte

Creieu que el producte està ben fabricat i té una bona relació qualitat-preu? Creieu que millora la vida dels vostres clients, encara que sigui de forma reduïda?

Fas servir el producte tu mateix? Els testimonis personals són poderosos. Un exemple d’això són els representants d’empreses de MLM com els olis essencials de Young Living. Fan servir els olis i els fan jurar. Aquesta passió brilla i altres volen provar el producte. Si voleu vendre un producte, haureu d’assegurar-vos que esteu disposats a utilitzar-lo vosaltres mateixos i enteneu com funciona i per què és el millor dels productes potencials que hi ha..

Segons Revista d’emprenedors, els testimonis funcionen perquè:

 • Construir confiança
 • No és spam
 • Ajudar a superar els dubtes

Potencial de vendes repetides

És el producte que la gent reordenarà o és un producte que compren una vegada i mai més?
Productes que la gent compra un cop:

 • Caixa d’eines costosa
 • Articles de novetat
 • Gadgets

Productes que les persones ordenen una i altra vegada:

 • Productes alimentaris
 • Productes de bellesa
 • Roba

Un producte que els agrada que es pot utilitzar o que es desgasta és el que probablement reordenarà. Tot i això, no descartem necessàriament altres productes. També heu de mirar si hi ha un potencial per a que les persones puguin ordenar l’article per a altres membres de la família o per fer obsequis.

Creixement i escalabilitat

Si alguna vegada heu parlat amb un inversor o heu vist el Shark Tank de NBC, probablement haureu sentit la paraula “escalabilitat”. En poques paraules, això significa només si es poden augmentar ràpidament les vendes de l’article o si es tracta d’un producte que no es deixa caure en mercats més grans.

Un exemple de producte que no s’amplia bé pot ser un servei d’aparcament de valet dirigit a restaurants locals d’alta escala. Es tracta d’un mercat on realment heu de tenir un contacte per entrar bé amb els restaurants. Hi ha molta competència. No es porta fàcilment a altres mercats on és possible que no tingueu els mateixos contactes. També hi ha una alta competència en altres mercats.

Un exemple de producte que tingui una bona escalabilitat seria un portador de nadons que s’estalvia a l’esquena de la mare. Potser el producte es ven actualment en algunes botigues locals. Tanmateix, amb les connexions i el treball adequats, aquest és un element que podria apel·lar fàcilment a la massa de noves mares que hi ha. Es pot vendre a diversos mercats de tot el món i en línia.

L’element que esteu buscant escalable?

 • Té una crida massiva?
 • Es traduiria bé en vendes tant en línia com en maons i morters?
 • Teniu la capacitat de canviar-lo, adaptar-lo i afegir-hi productes similars?

Per descomptat, hi ha molts factors addicionals que es plantegen per determinar l’escalabilitat, però aquests són els fonaments bàsics que us han d’ajudar a decidir entre els productes que podeu plantejar..

Trobar proveïdors

Un cop decidiu sobre un producte, teniu diverses opcions per obtenir-lo:

 • Elabora el producte tu mateix (això pot afectar l’escalabilitat més endavant)
 • Paga a algú per fabricar el producte per a tu
 • Cerqueu un proveïdor que ja està fabricant el producte i que els tingui a punt per vendre a l’engròs

Fires

Una forma de trobar proveïdors és visitar fires a la vostra zona de nínxol. Per tant, tornem a utilitzar l’exemple de subministrament pesquer. Assistiria a una fira d’articles de pesca a l’engròs. Durant la fira, preneu notes, feu preguntes i cerqueu productes exclusius per vendre.

Hauríeu de recollir:

 • Dades de contacte
 • La capacitat de l’empresa per complir grans comandes
 • Informació sobre enviament a la baixa

La majoria de les persones que fan exposicions comercials són venedors de tercers. Quan sigui possible, salteu els proveïdors i feu la comanda directament a una empresa per reduir costos. És allà on entra a l’engròs.

Trobant majoristes

Localitzar els majoristes pot ser més difícil del que podríeu pensar. Molts dels majoristes que apareixen a les cerques de Google no són majoristes. Els seus preus no estan a un nivell que us permetrà obtenir un benefici raonable.

Shopify té una bona llista de proveïdors nacionals i estrangers. Aquest és un bon lloc per començar, però també podeu comprar uns quants productes i consultar la informació del fabricant a l’embalatge. Poseu-vos en contacte directament amb aquests fabricants per correu electrònic, cargol o telèfon telefònic per obtenir informació sobre comptes a l’engròs.

Quins són els mercats del vostre nínxol?

Ara que heu triat un producte i heu trobat un subministrament d’aquest producte abans de gastar inventari de la comanda de diners, heu d’assegurar-vos que hi ha mercats diferents per al vostre nínxol..

Analitzeu on podeu promocionar i vendre el vostre producte

Quan estàveu estudiant el producte i la vostra competència, probablement ja heu presentat una llista de llocs que venia la competència i sabíeu que podeu anar a punt amb la vostra competència en aquest mercat..

Ara, si voleu sobresortir després de la competició, heu de trobar més. Penseu en el comerç electrònic com un esforç de diversos fòrums:

 • Creeu un sistema de carretons de compra al vostre lloc web.
 • Tenir presència a les xarxes socials.
 • Parleu amb altres propietaris de comerç electrònic sobre oferir ofertes especials als clients de l’altre en un butlletí.
 • Enviar correu electrònic als usuaris de carretes de compres abandonades. Kissmetrics estima que 54% dels compradors qui abandona un carretó de la compra, però se’ls ofereix un descompte, completarà la venda. Aquesta forma de seguiment i divulgació és una cosa que podeu automatitzar fàcilment i fer una mica millor que la vostra competència.

Quin problema resol el producte?

Una cosa que heu d’esbrinar si encara no ho és, quin és el problema que soluciona el producte per a les persones. En el cas de la canya de pesca i el rodet, suposem que el que heu triat vendre per ara permet que un pescador de baix llanci més lluny i amb més precisió que qualsevol altre del mercat..

Ara no només coneixeu a qui promocionar (pescadors de baix), sinó que també sabeu quins beneficis ofereix la barra i el rodet, així que ja sabeu promocionar-los.

Com us trobaran els clients?

Podeu crear el lloc web més bonic que algú hagi vist mai, oferir descomptes i fer totes les coses correctes, però si els clients no saben trobar-vos, haureu malgastat el vostre esforç.

A més de tenir un lloc web, heu d’assegurar-vos que el vostre lloc web:

 • Classifica bé en les cerques al motor de cerca
 • És agradable per a mòbils. La remàrquetia estima que s’ha acabat 70% dels clients realitzar alguna compra en un smartphone en algun moment. Els vostres correus electrònics i el vostre lloc web han de ser mòbils.
 • Té enllaços entrants. Això s’aconsegueix quan s’involucren a la comunitat en línia del vostre nínxol.
 • Converteix-te en un líder pensant. Per tant, uniríeu a fòrums per a pescadors de baix. Tanmateix, tingueu cura de no ser spam. No promocioneu només el vostre producte als fòrums, sinó que oferiu consells que tinguin sentit com a autoritat.
 • Afegiu contingut valuós. Allotjar un bloc al vostre lloc web és una idea magnífica. Permet afegir temes útils als quals podeu apuntar les persones com a valor afegit (assumint que el fòrum permet enllaços).

També haureu d’utilitzar publicitat intel·ligent a les xarxes socials, en butlletins d’orientació al vostre mercat demogràfic i, fins i tot, enviant targetes de visita que llisten la vostra adreça web quan trobeu en persona un pescador local..

Omplint forats al mercat que heu triat

Ara que heu escollit el vostre nínxol i heu començat a vendre el producte, probablement enteneu molt millor el vostre nínxol escollit.

Mireu les preguntes que us fan els vostres usuaris objectius als fòrums o al vostre bloc. Què necessita tenir, que no estan sent satisfets? Podeu trobar o fer que un producte resolgui aquest problema?

Trobar un nínxol de què us apassiona significa que començareu a comprendre més i més sobre les necessitats que heu de resoldre els vostres clients. L’elecció del nínxol adequat significa que el vostre negoci creixerà amb el pas del temps a mesura que afegiu més productes i descobriu noves formes de promocionar aquests productes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map