Hoe een online winkel te starten

Heeft u erover nagedacht om uw eigen online winkel te starten? De online verkoop zal naar verwachting een hit worden 1,5 biljoen dollar tegen 2018. Wat echter veel mensen tegenhoudt, is de onzekerheid over het opzetten en onderhouden van een online marktplaats.


Het opzetten van een online winkel is goedkoper en gemakkelijker dan u misschien denkt. Als u een product heeft dat u wilt verkopen, dan is een online winkel een geweldige manier om de verkoop van die en andere items te testen om te zien wat de vraag is.

Hoewel je items kunt verkopen op sites zoals Amazon, Ebay en Etsy, kun je door je eigen online winkel op te zetten volledige controle hebben over branding en in de loop van de tijd op verkeer voortbouwen in plaats van het risico te lopen vaste klanten te verliezen aan concurrenten, ook op die sites.

Om een ​​succesvolle online winkel op te zetten en te runnen, zijn er een paar dingen die u eerst moet overwegen.

Ga aan de slag met de online winkel

Contents

EEN WINSTBAAR PRODUCT VINDEN

Aangezien uw doel waarschijnlijk geld zal opleveren, moet u eerst een product vinden dat winstgevend is om te verkopen. Dit betekent dat u producten moet kiezen waar zowel vraag naar is als die een redelijke winstmarge hebben tussen de prijs die u kunt kopen / maken en de prijs die de markt zal dragen.

Een niche kiezen voor uw online winkel

Een van de moeilijkste beslissingen waarmee u te maken krijgt, is welke niche u voor uw online winkel wilt. Het is belangrijk om een ​​niche te kiezen die smal genoeg is om u te helpen uw merk op de markt te brengen, maar breed genoeg om u uit te breiden naar extra accessoires / producten.

Een productsegment selecteren dat betrekking heeft op passie of interesse die je hebt

Als je een hekel hebt aan koken, is het verkopen van keukenaccessoires waarschijnlijk niet de beste keuze voor je online winkel. Aan de andere kant, als je van koken houdt, dan biedt het verkopen van de allerbeste potten en pannen op de markt je een uitstekende startplaats van waaruit je kunt uitbreiden tot kookgadgets en zelfs kruiden en specerijen.

Een niche kiezen waar u waarde kunt toevoegen

Een van de belangrijkste componenten van het uitzoeken van een niche voor uw online winkel is er een kiezen waar u waarde kunt toevoegen. Zoals Andrew Youderian in zijn artikel over e-commerce brandstof stelt, gaat u failliet als u probeert te concurreren met Amazon op het gebied van prijzen..

In plaats daarvan moet u ervoor zorgen dat u iets waardevollers dan Amazon aan de klant te bieden heeft. De oplossing? Beantwoord de vragen van de klant en leer de klant met uitstekende inhoud. U moet eerst het probleem van uw klant begrijpen, een manier bieden om dat probleem op te lossen en de bestellingen zullen volgen.

Een marktniche kiezen die ruimte heeft om te groeien

Concentreer u niet alleen op een of twee items met een groot ticket die u een hoog rendement opleveren. Dit is geweldig wanneer de nieuwe klant uw site bezoekt, maar hoe gaat u uw huidige klantenbestand op de markt brengen?

Zoek naar een markt met accessoires en add-ons die u kunt creëren om die vervolgverkopen te krijgen. Een voorbeeld hiervan is fotoapparatuur. De eerste aankoop van een high-end DSLR-camera is een grote en levert u grote winsten op als u er een verkoopt. U kunt uw online verkoop echter verder laten groeien door camera-accessoires aan te bieden. U kunt lenzen, flitsaccessoires, riemen, tassen, statieven enzovoort verkopen.

Gericht op het juiste type klanten

Het is belangrijk dat u het primaire type klant vindt dat u wilt targeten. Dit zijn de mensen die u waarde kunt toevoegen aan hun leven. Een voorbeeld zou een modelautohobbyist zijn. Hij is misschien bereid om geld uit te geven aan het organiseren van zijn modelauto-onderdelen, aan een uitstekende nieuwe lak, of zelfs aan boeken en informatie om hem te helpen zijn hobby te verbeteren. De sleutel is om een ​​klantenbestand te vinden dat gepassioneerd is door de niche.

Klanten kunnen zijn:

 • Hobbyisten
 • Ondernemers
 • Professionals

U moet ook rekening houden met elk aspect van dat klantenbestand, zoals geslacht, besteedbaar inkomen en leeftijd. Hebben ze genoeg extra geld om te investeren in wat je in je online winkel verkoopt?

De juiste producten vinden om te verkopen

Zodra je je passie hebt verkleind, moet je onderscheiden welke producten je wilt verkopen. Andrew Youderian stelt voor om op zoek te gaan naar een product waarmee u waarde kunt toevoegen. Wat daarmee wordt bedoeld, is gewoon dat het iets is dat mensen nodig hebben en hen op de een of andere manier zullen helpen of op een of andere manier hun leven zullen verbeteren.

In The 4-Hour Work Week door Tim Ferriss, hij raadt aan om een ​​product te kiezen met een prijs tussen $ 100 en $ 200. De reden dat dit een ideaal bereik is, is dat het groot genoeg is om de marges goed te maken, maar om toch waarde te bieden.

U moet er ook rekening mee houden dat u meer artikelen in de bovengenoemde prijsklasse gaat verkopen. Hoe hoger een artikel, hoe lager de conversieratio. De meeste mensen zijn bereid om $ 100- $ 150 online uit te geven. Bovendien wijst Youderian erop dat duurdere items zeggen dat een keukenapparaat van $ 1000 vaak een lagere winstmarge heeft.

U verdient dus misschien $ 30 voor dat gadget van $ 100, maar slechts $ 100 voor het apparaat van $ 1000. Dat betekent dat het item van $ 100 u een winstmarge van 30% geeft, en u zult er meer van verkopen, maar het apparaat van $ 1000 geeft u slechts 10% winst en u verkoopt minder.

Het is ook belangrijk om te proberen een product te vinden dat niet door iedereen wordt verkocht. Zoek unieke producten die niemand anders aanbiedt en u zult de markt in ieder geval een tijdje in het nauw drijven. Een manier om producten te ontdekken die u wilt verkopen, is door vakbeurzen bij te wonen in uw nichegebied.

Evalueren van de marktvraag naar uw producten

Voordat u een definitieve beslissing neemt over de producten die u wilt verkopen, moet u grondig zoeken naar online concurrenten. Wie verkoopt dezelfde of vergelijkbare producten? Kunt u effectief concurreren met dat bedrijf? Als ze een gemakkelijk herkenbare naam zijn en een hoge positie hebben in de zoekmachines, kan het een echte uitdaging zijn om uw online winkel opgemerkt te krijgen.

Productvraag evalueren

Neem de tijd om te valideren of er een redelijke hoeveelheid marktvraag is voor het product dat u wilt verkopen.

Voer de volgende taken uit als u probeert te kiezen tussen verschillende producten:

 • Test de naam van het product op trefwoordinteresse. Welke producten worden vaker gezocht? Veel zoekopdrachten naar een productnaam kunnen op veel interesse duiden.
 • Controleer sociale-mediasites om te zien of er berichten op het product staan ​​en hoe vaak die berichten worden geliket en gedeeld.
 • Bekijk Google Trends en kijk of het onderwerp omhoog of omlaag gaat of stabiel blijft.

De geografische vraag valideren

Nu u naar zoekwoordtrends en verzadiging heeft gekeken en u weet dat mensen echt op zoek zijn naar het product dat u wilt aanbieden, gaat u wat dieper na en zoekt u uit wie die mensen precies zijn. Af en toe zal een product in het ene geografische gebied populairder zijn dan in het andere. Als u bijvoorbeeld een voorruitschraper verkoopt, zal deze beter verkopen als de winter een verlengd seizoen is.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de meeste vraag naar uw product zich in een gebied bevindt waar u gemakkelijk naartoe kunt verzenden. Als de kosten voor verzending te hoog zijn, kan dat uw verkopen schaden.

U kunt Google-trends gebruiken om te ontdekken welke landen zoeken naar de zoekwoorden die betrekking hebben op uw product en in welke steden het meeste zoekopdrachten worden uitgevoerd (dit kan helpen met verzendinformatie).

Valideren van sociale media

U moet ook de validatie van sociale media controleren om te zien hoeveel grip uw product daar kan krijgen. U wilt kijken naar de markt en productinteresse op meerdere sociale mediaplatforms om niet alleen te ontdekken hoe populair het onderwerp is, maar ook of er mensen zijn die informatie over uw product delen.

Je kunt sites zoals Topsy gebruiken om erachter te komen hoeveel tweets er per dag zijn. Stel dat u een bepaald type cameralens gaat verkopen die is gericht op natuurfotografen. U kunt zoeken naar termen als ‘camera’, ‘dieren in het wild’ en ‘buiten’ om te zien wat populair is.

Potentiële concurrenten evalueren

Begin met het doorzoeken van de verschillende soorten concurrentie waarmee u te maken krijgt bij het verkopen van dit product. Laten we teruggaan naar het voorbeeld van de speciale cameralens. Je gaat ook concurreren met mensen die lenzen verkopen voor andere soorten fotografie, andere hobby’s in sommige gevallen, enzovoort.

Hoeveel concurrenten zijn er online? Is de markt zo vol dat je het moeilijk zult vinden om je te onderscheiden van de rest? Er zijn maar zoveel klanten, dus als de beschikbaarheid de marktvraag overtreft, is de kans groot dat u niet succesvol zult zijn.

Dit is waar die unieke producten in het spel komen. Wat kunt u aanbieden dat niemand anders online aanbiedt? Hoe kun je het aanbieden op een manier die waarde toevoegt?

De bronnen van te verkopen producten vinden

Zodra u heeft besloten welke producten u in uw online winkel wilt verkopen, moet u de beste manier instellen om die producten te kopen. Je hebt een paar keuzes.

 • Dropshippers: Bij deze methode wacht u tot een klant het product bestelt en plaatst u vervolgens uw bestelling bij de groothandel, die het artikel vervolgens direct naar uw klant mailt.
 • Lichte bulkgroothandels: Sommige groothandelsbedrijven hebben enorme bestellingen nodig om u een goede prijsverlaging voor het product te geven. Sommige groothandels bieden echter lichte bulkopties, zodat u een kleinere hoeveelheid van een product kunt kopen (zeg maar een enkele koffer) en het met winst kunt doorverkopen.

Een ding om in gedachten te houden met zowel drop-shippers als groothandels in lichte bulk, is dat ze geen eigen online winkels mogen opzetten, anders word je gedwongen te concurreren met de lagere prijzen die ze kunnen bieden door rechtstreeks te verkopen. U kunt het beste eerst de fabrikant van het product proberen. Laten ze het schip vallen? Zullen ze lichte bulk verkopen? Zodra u de fabrikant heeft gevonden van een product dat u bevalt, zal een of beide van deze dingen doen, dan bent u op weg om de producten te vinden die u in uw online winkel moet verkopen.

EEN ECOMMERCE-BEDRIJF PLANNEN

Begin met het plannen van uw e-commercebedrijf

Hoewel het verleidelijk is om als eerste te springen, omdat het ‘gewoon’ een online winkel is, moet je een plan maken voor je e-commercebedrijf als je echt wilt slagen. Als je dat beseft “$ 4 biljoen aan handelswaar werd in 2014 achtergelaten in online winkelwagentjes,” het is gemakkelijk te begrijpen waarom u met een plan van aanpak moet ingaan.

Uw e-commerce businessplan schrijven

NOLO juridische site legt uit dat het hebben van een businessplan belangrijk is omdat het de hoeksteen van een gebouw is. Het kan uw bedrijf helpen structureel gezond te zijn. De Small Business Administration (SBA) biedt een businessplan wizard om u te helpen snel uw eigen bedrijfsplan te schrijven.

E-commerce marketingstrategie creëren

Het promoten van uw online winkel is iets anders dan het promoten van een fysieke winkel. U moet ervoor zorgen dat u voor uw opening een solide e-commerce marketingstrategie heeft. U moet enkele fundamentele beslissingen nemen, zoals:

 • Wie is uw demografische doelgroep?
 • Op welke sociale mediaplatforms u het best aanwezig wilt zijn en hoe bereikt u die doelgroep daar?
 • Wat is uw advertentiebudget en waar kunt u dat het beste gebruiken om klanten naar uw site te leiden?
 • Hoe zet u sitebezoekers om in klanten??

Een vuistregel in zaken is dat het veel gemakkelijker is om 20% meer aan uw huidige klanten te verkopen dan om een ​​nieuwe klant te bereiken. Denk dus na over aanvullende behoeften waaraan u kunt voldoen terwijl uw bedrijf groeit en u een loyaal klantenbestand krijgt.

Onderzoek naar uw potentiële concurrentie

Als u de favoriete online winkel voor mensen wilt zijn, moet u niet alleen goed begrijpen wie de concurrentie is, maar ook wat ze doen. U moet tools gebruiken zoals:

 • SEOBook – Vergelijk hoe uw concurrenten hun pagina’s noemen, welke meta-informatie zij gebruiken en soortgelijke uitdrukkingen.
 • Google AdWords – Gebruik deze tool om te zien hoeveel verkeer bepaalde zoekwoorden ontvangen. Hoewel zoekwoorden slechts een deel van de vergelijking zijn, kan deze informatie u helpen beslissen welk type producten of inhoud u aan uw site wilt toevoegen om bezoekers te trekken.
 • SpyFu – Dit is een betaalde service, maar de informatie die u krijgt, is kostbaar. U kunt eenvoudig zien welke AdWords uw concurrentie gebruikt. Je kunt zelfs zien welke succesvol waren en welke niet. Dit is in feite een manier om te leren van wat uw concurrenten goed doen en wat niet voor hen werkt.

Neem naast het gebruik van tools ook de tijd om te bestuderen hoe de websites van concurrenten zijn ingedeeld, welke inhoud ze hebben en eventuele speciale functies die ze bezoekers bieden, zoals een nieuwsbrief of kortingsbonnen.

Uw doelklanten identificeren

Een van de belangrijkste ingrediënten voor succesvolle marketing aan klanten is uitzoeken wie uw doelgroep is. Voordat u met uw onderzoek begint, moet u specifieke demografische gegevens kiezen om te targeten.

Specifieke demografische gegevens kiezen om te targeten

Als u uw doelklant kent, kunt u niet alleen marketing aanpassen, maar zelfs de producten aanpassen die u in uw winkel wilt vermelden. Dit is waar het maken van gebruikerspersona’s echt van pas kan komen.

In wezen creëer je een profiel van de ideale klant voor je winkel. Beantwoord vragen zoals leeftijd, waar de persoon woont, wat haar interesses zijn als ze getrouwd is, als ze kinderen heeft en zelfs redenen waarom ze je product zou kopen.

U wilt zowel demografische als psychologische informatie definiëren. Demografische informatie omvat:

 • Geslacht
 • Leeftijd
 • Plaats
 • Opleiding
 • Burgerlijke staat
 • Jaarlijks inkomen
 • Functieomschrijving

Psychologische informatie omvat:

 • Hobby’s
 • Belangen
 • Moraal en waarden
 • Gedrag
 • Levensstijl

U moet ook rekening houden met eventuele huidige klanten die u heeft of verwacht te hebben en hoe ze in de hierboven genoemde beschrijvingen vallen.

Een klantprofiel aanmaken

Uw klantprofiel of gebruikerspersonage is een mockup van hoe uw ideale klant eruitziet. Zodra u de bovenstaande informatie heeft verzameld, schrijft u een korte bio voor uw idee-gebruiker. Schrijf het als een bio. Je kunt zelfs je neppersoon een naam geven om het persoonlijk te houden.

Zodra u uw gebruikerspersonage heeft gemaakt, wilt u deze informatie gebruiken in elk aspect van het runnen van uw online winkel. Is jouw idee gebruiker een werkende moeder? Dan zal ze waarschijnlijk ‘s avonds of in het weekend uw site bezoeken. Dit betekent dat u speciale kortingen of evenementen moet houden op een tijdstip dat voor haar gemakkelijk is om bij te wonen.

Als ze een bepaalde leeftijd heeft, houd daar dan rekening mee bij het maken van de lettergrootte van uw inhoud. U kunt de persona van de gebruiker op alles toepassen, zelfs op het gedrag van winkelwagentjes en het zo hoog mogelijk krijgen van uw conversieratio’s. Hoe beter u uw typische klant begrijpt, hoe beter u uw doelen kunt verfijnen en succes kunt vinden.

Een marktniche definiëren

Wanneer u voor het eerst begint, kunt u veel tijd en geld besparen door uw doelgroep uit te zoeken. U verspilt geen advertentiefondsen door advertenties te plaatsen aan mensen die niet in uw doelgroep passen.

Wanneer u voor het eerst begint, kan het een beetje moeilijk zijn om te bepalen wie uw doelklanten zijn. Een manier om doelvooruitzichten te identificeren, is door het onderzoeken van concurrenten zoals hierboven vermeld. Gebruik bijvoorbeeld Quantcast om informatie te krijgen over wat voor soort mensen de websites van uw concurrenten bezoeken. Dit is uitstekende informatie voor het bepalen van uw doelgroep.

Deze informatie kan veranderen nadat u uw winkel daadwerkelijk in gebruik heeft genomen. U kunt aanvullende demografische gegevens verzamelen door peilingen van uw klanten te houden en webanalysestatistieken te bestuderen via tools op het configuratiescherm van uw website, zoals Webalizer en AWStats.

Een merkstrategie ontwikkelen

Uw merkstrategie definieert uw winkel voor klanten. Zodra u uw concurrenten heeft onderzocht en uw demografische doelgroep heeft bepaald, wilt u ook algemene informatie over die demografie onderzoeken. U kunt tools gebruiken zoals Compete.com en Nielson om te bepalen waar die doelgroep het meest om geeft.

Uw eBusiness onderscheiden

Het is belangrijk dat u uw bedrijf onderscheidt van alle andere vergelijkbare bedrijven die er zijn. Wat zijn enkele woorden die uw bedrijf als geheel beschrijven? Probeer woorden te vinden die uw concurrenten niet gebruiken, maar die tegen uw doelgroep spreken.

Als je bijvoorbeeld in je onderzoek hebt ontdekt dat je doelklant een werkende moeder is, dan is ze misschien op zoek naar hulp om op de hoogte te blijven van alles wat ze moet doen. U kunt woorden als ‘nuttig’ en ‘tijdbesparend’ gebruiken om die doelgroep aan te trekken.

Uw doelklanten kennen

U zou nu een redelijk goed idee moeten hebben wie uw doelgroep is. Graaf nog dieper voorbij die gebruikerspersoonlijkheid en bedenk precies wat deze persoon wil wanneer ze uw online winkel bezoekt. Waar zoekt ze naar?

Er kunnen meerdere dingen zijn die deze klant het meest nodig heeft. Naarmate u uw klantenbestand beter leert kennen, ontwikkelt u na verloop van tijd waarschijnlijk extra persona’s, zodat u het beste weet hoe u elk klanttype kunt bereiken.

Onderscheid maken met uw merk

Wat is je persoonlijkheid als eigenaar van een online winkel? Dit moet tot uiting komen in uw houding, uw pagina’s en zelfs op elke manier die u teruggeeft aan de wereld als geheel. Sommige bedrijven zijn er trots op dat ze milieuvriendelijk zijn. Wat onderscheidt jou en je merk? Hoe kunt u aantonen dat dit nog steeds trouw blijft aan uw missie.

Je wilt nog dieper graven in je merk. Als u bijvoorbeeld tijdbesparende service belooft, wat betekent dat dan? Betekent dit dat de bestelling binnen een uur na ontvangst wordt ingepakt en verzonden? Wat moet je doen om ervoor te zorgen dat dit gebeurt? Hoeveel werknemers moet u inhuren of kunt u dit zelf aan??

Dit kan ook een verschil maken of u de verzending in handen geeft van een fabrikant (dropshipping), of u handelt het zelf af om ervoor te zorgen dat het product er snel uitkomt.

Uw merk personaliseren

Stel je voor dat twee verschillende e-mails in je inbox belanden. In één e-mail staat:

‘Hé, Jane. Ik wilde je gewoon een bericht sturen en bedanken voor je recente bestelling van ABC Widget. Omdat je van de ABC Widget hield, wilde ik je ook laten weten dat de XYZ Widget morgen tot middernacht te koop is. Bedankt dat je een trouwe klant bent. ‘

De andere e-mail zegt:

“XYZ-widgets zijn morgen te koop tot middernacht. Kom er een kopen. ‘

Op welke e-mail ga je beter reageren? U moet uw merk personaliseren om aan de behoeften van uw klanten te voldoen. Dit omvat de gebruikerservaring op uw website, de e-mails die u verstuurt en zelfs sociale media-marketing. Zelfs uw missie moet worden aangepast aan de behoeften van uw klanten.

Houd die doelgroep in gedachten bij het ontwikkelen van uw missie. Welk probleem lost u op? Hoe verhoudt uw merknaam zich? Hoe zorg je ervoor dat dat merk in de hoofden van de klant blijft hangen?

Een uniek verkoopvoorstel ontwikkelen

Een Unique Selling Proposition (USP) kan u helpen om u te onderscheiden van de concurrentie. Het is wat uw merk uniek maakt. Om een ​​USP te ontwikkelen, moet je je nauw richten op je klanten, of ideale klanten, en wat ze willen.

Dit betekent dat je andere mensen kunt teleurstellen. Dat maakt echter niet uit, als je maar een actieve doelgroep kiest en je begrijpt ze goed. Onder die klanten ontwikkel je een loyale aanhang. Een sterke USP:

 • Voldoet aan een hoge behoefte
 • Laat zien dat u uw doelgroep kent
 • Kan worden samengevat in een zin of twee

Als je herinnerd wilt worden in de overvolle marktplaats van de online wereld, uw merk moet op de een of andere manier gewoon opvallen.

Prijsstelling van uw producten voor uw online winkel

Uitzoeken hoe u producten voor uw online winkel kunt prijzen, zodat u winst maakt terwijl u toch klanten trekt, is een evenwichtsoefening. Shopify biedt het volgende formule om u te helpen bepalen hoe u producten kunt prijzen voor een online winkel:

‘Verkoopprijs = [(kosten van artikel) ÷ (100 – markuppercentage)] x 100’

Dus om je een idee te geven. Als u 60% winst wilt maken op een artikel dat u $ 20,00 kost om te kopen, ziet de formule er als volgt uit:

Verkoopprijs = [($ 20,00) ÷ (100 – 60)] x 100
Verkoopprijs = [$ 20,00 ÷ 40)] x 100
Winkelprijs = ($ 0,50) x 100
Winkelprijs = $ 50,00

Dus het item dat u $ 20,00 kost, zou voor $ 50,00 worden verkocht. U moet ook uitzoeken of u alleen de door de fabrikant voorgestelde verkoopprijs wilt gebruiken of dat u een product moet verplaatsen door het te verdisconteren.

De sleutel is om ervoor te zorgen dat u winst maakt, zelfs na het betalen van eventuele overheadkosten, zoals uw webhostingkosten en personeelskosten.

Bepalen van uw winstmarges

Zoals eerder vermeld, moet u niet proberen te concurreren met de prijzen op Amazon. Amazon zal items met verlies prijzen om kleinere winkels failliet te laten gaan. Ze hebben de financiering en de grootte om dat gemakkelijk te bereiken, maar als u probeert uw producten te onderschatten, zult u snel failliet gaan.

Daarom is het zo belangrijk om je marges te kennen. Het is belangrijk dat u uw marges kent, zodat u de prijs laag genoeg kunt houden om concurrerend te zijn, maar zorg er toch voor dat u wat winst maakt.

Uw USP kennen

USP staat voor Unique Selling Proposition. Wat is jouw unieke factor die ervoor zorgt dat klanten steeds weer terugkomen? Sommige USP’s zijn onder meer:

 • Goede klantenservice
 • Geen verzendkosten
 • Artikelen niet elders verkrijgbaar
 • Gevoel van naastenliefde

Wat uw USP ook is, het is belangrijk om erachter te komen hoe u zich onderscheidt van de concurrentie.

Incentives aanbieden

Een andere reden waarom het zo belangrijk is om uw marges te begrijpen, is dat u vervolgens kunt bedenken welke prikkels u uw klanten kunt bieden.

Staat uw winst u toe om gratis verzending te bieden? Moet je de helft aanbieden? Misschien wilt u zelfs een verliesleider zijn. Dit is gewoon een product dat u geld verliest door voor een lage prijs te verkopen in de hoop dat uw andere items die wel winst opleveren, ook zullen verkopen.

Productdiversificatie aanbieden

Als je je huiswerk hebt gemaakt en je de marktvraag en je beoogde klant goed begrijpt, kun je gemakkelijk de producten die je aanbiedt diversifiëren om extra items te verkopen. Ook voor de producten die u al verkoopt, kunt u eenvoudig meer keuzes aanbieden.

Een goed voorbeeld hiervan is een T-shirt. Misschien begin je met het verkopen in small, medium en large en in het zwart. U kunt hier snel diversifiëren door de maten van kinderen, plus-maten en verschillende kleurkeuzes toe te voegen.

Het opzetten van de projecttijdlijn

Veel dingen kunnen van invloed zijn op hoe lang het duurt om uw online winkel in gebruik te nemen. Als u een platform gebruikt dat klaar is voor gebruik, zoals Shopify, gaat de tijdlijn mogelijk sneller. Als u echter uw online winkel en self-host daadwerkelijk wilt aanpassen, kan het aanzienlijk langer duren voordat de site is ingesteld.

U wilt tijd inbouwen voor:

 • Voltooi testen om er zeker van te zijn dat alles correct werkt voordat u uw winkel start.
 • Onverwachte problemen die u tegenkomt die de lancering kunnen vertragen.
 • Pre-lanceringspromoties.

Het is beter om meer tijd te plannen dan u denkt dat u nodig heeft. Het is veel beter om een ​​beetje vroeg te starten dan te laat.

De kosten inschatten om een ​​e-commercebedrijf te starten

Volgens Ondernemer, een standaard op sjablonen gebaseerde online winkel kan slechts $ 250 per maand kosten, maar een alles-in-één oplossing die volledig op maat is gemaakt, kan meer dan $ 500.000 per jaar kosten. Er zijn natuurlijk veel niveaus tussenin. Enkele van de kosten die u maakt, zijn onder meer:

 • Domeinnaamregistratie en hostingkosten
 • Kosten voor webdesign
 • Aanpassing van eCommerce-software
 • Aankoop van eerste product
 • Kosten om naar beurzen te reizen of om fabrikanten te ontmoeten
 • Advertentiekosten
 • Zes maanden financiering om werknemers en eventuele overhead te betalen

Sommige kosten kunnen worden bespaard door klein te beginnen en te groeien naarmate uw bedrijf groeit. U hoeft bijvoorbeeld niet te betalen voor een duur betalingsgateway-systeem wanneer u het voor het eerst opent. U kunt in plaats daarvan gemakkelijk PayPal of Google Pay gebruiken.

Als het volume van uw verkopen toeneemt, is het logisch om de kosten voor de verwerking van een creditcardbetaling te betalen omdat dit u verwerkingskosten bespaart, u kunt dat aan uw bedrijfsplan toevoegen.

Financiering van uw e-commercebedrijf

Zelfs als u begint met de meest elementaire online winkel die u zich kunt voorstellen, zijn er enkele kosten aan verbonden. Er zijn enkele manieren waarop u uw bedrijf kunt financieren.

Als je een product hebt dat je aan het ontwikkelen bent, kun je Crowdfunding gebruiken om met het geld te komen om het eerste product te ontwikkelen en je winkel op zijn plaats te krijgen. Enkele andere ideeën om genoeg geld te verzamelen:

 • Host verschillende fondsenwervers, zowel online als offline. Verkoop producten, start een GoFundMe-account, enz.
 • Vraag vrienden en familie om te investeren voor een percentage van de toekomstige winst. Behoud echter altijd de meerderheid in uw bedrijf.
 • Zoek engelinvesteerders.
 • Sluit een lening voor kleine bedrijven af.
 • Betaal eerst maandelijks voor uw eCommerce-site totdat u het zich kunt veroorloven om uw eigen zelf-gehoste platform te ontwikkelen.

Soms is het echt het beste om kleiner te beginnen en ruimte te laten voor groei. In de begindagen van nieuwe klanten is het belangrijker om voldoende cashflow te hebben om uw bedrijf te laten groeien dan om groot te worden.

EEN ZAKELIJKE ENTITEIT OPZETTEN

Het is belangrijk dat u uzelf en uw persoonlijke eigendommen beschermt door een paar dingen te regelen voordat u uw online winkel start.

Uw bedrijfsnaam indienen

U moet de juridische structuur van uw bedrijf kiezen. De sleutel hier is om te kiezen wat uw bedrijf zal zijn, zodat als iemand u op een juridisch niveau aanvalt, u persoonlijk niet aansprakelijk bent voor enige schade die u moet betalen.

U kunt een S Corp of een LLC vormen. Het slimste is om met een bedrijfsadvocaat te praten over de beste structuur voor uw bedrijf. Het papierwerk om een ​​bedrijf in te dienen kan ingewikkeld zijn.

Hoewel u zich mogelijk alleen kunt registreren bij uw staat, kost het u vele uren om het papierwerk en de vervolgpapieren te begrijpen die elk jaar nodig zijn. Het kan goedkoper zijn om door te gaan en een professional in te huren om dit werk voor u uit te voeren.

U moet ook een naam kiezen om zaken mee te doen, of ‘zaken doen als’ (DBA). Wanneer u een aanvraag voor uw bedrijf indient, controleert de staatssecretaris doorgaans de database om er zeker van te zijn dat er geen andere bedrijven zijn die al zaken doen onder die naam.

Uw werkgeversidentificatienummer verkrijgen (of “Belasting-ID”)

Aangezien u uw eigen sofinummer niet aan leveranciers wilt geven, wilt u zich ook registreren voor een fiscaal identificatienummer voor uw bedrijf of een werkgeversidentificatienummer (EIN). Jij kan Registreer online via de Internal Revenue Service voor dit nummer.

Een bedrijfslicentie en vergunningen aanvragen

Welke licenties en vergunningen u nodig heeft voor uw bedrijf, hangt af van waar u woont. U moet bij de staats- en provincieambtenaren navragen wat u nodig heeft. Enkele typische dingen zijn:

Voedselvergunningen als u een levensmiddelenbedrijf runt (er kunnen ook andere overwegingen zijn voor voedsel)
Kleinhandelslicentie waarmee u omzetbelasting voor uw staat kunt innen

De sleutel is ervoor te zorgen dat u alle regels voor uw branche volgt en alle belastingen int die uw staat verplicht om te innen.

Een zakelijke bankrekening openen

Juridische zoom raadt aan om uw zakelijke bankrekening en persoonlijke rekeningen gescheiden te houden. Er zijn veel redenen om dit te doen, maar de belangrijkste reden is dat het uw geld transparant houdt voor belastingdoeleinden en dat er bij elke audit eerst naar uw zakelijke account wordt gekeken in plaats van naar uw persoonlijke account. Dit kan veel ergernis en misverstanden besparen.

Zoek naar een bank die enkele van de specifieke functies biedt die u nu of in de toekomst nodig heeft voor uw online bedrijf, zoals:

 • Directe stortingen
 • Elektronische factuurbetaling
 • Mogelijkheden voor creditcardverwerking

Wees voorzichtig met vergoedingen, want deze kunnen snel oplopen, vooral wanneer u net begint. Lees altijd de kleine lettertjes en zorg ervoor dat u de vergoedingsstructuur begrijpt van elk zakelijk account dat u opent.

Een verkopersaccount openen om creditcardbetalingen te accepteren

Zoals hierboven vermeld, moet u op zoek gaan naar een bank of een apart bedrijf waarmee u creditcardbetalingen kunt verwerken. Een verkopersaccount biedt u deze mogelijkheid voor uw bedrijf. Er zijn een aantal manieren waarop u creditcards online kunt accepteren, waaronder PayPal wanneer u net begint met een volwaardig verkopersaccount, zodra u het volume heeft gedaan waardoor het zichzelf terugbetaalt in kostenbesparingen.

Je wilt wel vermijd te veel betalen door verborgen kosten in de gaten te houden. De eerste stap is om zorgvuldig de maandelijkse overzichten te lezen.

Enkele vergoedingen waarover u wilt vragen en waarnaar u op zoek bent in uw afschriften zijn:

 • Niet-gekwalificeerde kortingskosten
 • Interchange differentiële vergoedingen
 • Maandelijkse minimumkosten (als u een bepaald transactiebedrag niet bereikt)
 • PCI-beoordelingskosten
 • Driemaandelijkse vergoedingen
 • Instelkosten
 • Kosten voor vroegtijdige beëindiging (veel verwerkers hebben een vereiste contractduur)

Flexibiliteit controleren om meer verkooptransacties te verwerken

Een ander ding dat u wilt vragen voordat u een creditcardverwerkingsbedrijf kiest, is hoe zij dit zullen aanpakken als uw verkopen plotseling een hoge vlucht nemen. Hebben ze de mogelijkheid om gemakkelijk meer transacties te verwerken? Wat is de vergoedingenstructuur? Verlagen de kosten als u meer verkopen heeft?

Een handelaar kiezen met een goede reputatie

Ten slotte wilt u een handelaar kiezen met een uitstekende reputatie. Lees beoordelingen online en neem contact op met het Better Business Bureau in de staat waarin het bedrijf zijn hoofdkantoor heeft. Enkele rode vlaggen waar u op moet letten, zijn onder meer:

 • Slechte klantenservice (hierdoor kunt u er ook slecht uitzien voor uw klanten)
 • Niet-betaling of te late betaling
 • Te veel verborgen kosten
 • Defecte apparatuur

Let op wie er nog meer hetzelfde transactieverwerkingsbedrijf gebruikt en aarzel niet om contact op te nemen met die bedrijven en te vragen of ze tevreden zijn met de service.

ONLINE EEN BEDRIJF OPZETTEN

Nu u uw planning op zijn plaats heeft, is het tijd om aan de slag te gaan met het opzetten van uw e-commercebedrijf. De stappen die u moet nemen, staan ​​hieronder vermeld.

Een domein registreren

Nadat u een niche heeft gekozen en uw naam heeft vastgelegd, moet u een domeinnaam zoeken die niet wordt gebruikt, zodat klanten het pad naar uw website gemakkelijk kunnen onthouden. Dit is een niet zo gemakkelijke taak als vroeger. Mogelijk moet u wat geld uitgeven om een ​​premium domeinnaam te kopen of te kopen van iemand die altijd de rechten op dat domein bezit.

Verwacht een minimum van ongeveer $ 15,00 per jaar te betalen voor een dot com. Meer dan waarschijnlijk zult u echter veel meer moeten betalen voor een premiumnaam die gemakkelijk te onthouden is en goed scoort in zoekmachines.

Domeinnamen begrijpen

Websites leven eigenlijk op IP-adressen of servers. De IP-adres is een nummer die aangeeft waar die webpagina zich bevindt. Cijfers zijn echter moeilijk voor mensen om te onthouden. In plaats daarvan bieden domeinnaamregistreerders gemakkelijker te onthouden namen die uit woorden bestaan ​​(en af ​​en toe cijfers). Dus in plaats van te onthouden dat u “54.239.25.200” moet typen, hoeft u alleen maar te onthouden “amazon.com” te typen.

Er zijn verschillende extensies die u naast .com kunt kiezen, maar omdat een dot com de standaard is, is het voor de meeste mensen gemakkelijker om te onthouden.

Belang van het kiezen van de juiste domeinnaam

Het selecteren van een domeinnaam is vergelijkbaar met het noemen van een fysieke onderneming. U wilt iets dat gemakkelijk te onthouden is, laat zien waar uw merk om draait en dat niemand anders gebruikt. EEN .com is het meest gedenkwaardige type naam, maar in de Verenigde Staten is .biz een solide tweede keuze. In andere landen wilt u misschien een locatiespecifieke keuze gebruiken, zoals .co.uk.

Als je kunt, ga dan voor een domeinnaam met populaire zoekwoorden erin. Dus als je trends hebt onderzocht en ontdekt dat “argonolie conditioner” een veelgevraagde term is en je de domeinnaam “argonoilconditioner.com” kunt pakken, dan is dat een slimme zet.

Dat blijkt echter uit enkele recente onderzoeken exact match-domeinen (EMD’s) zijn niet zo effectief als in het verleden, dus geef geen geld uit dat u niet alleen hoeft te beveiligen. Als je er een kunt kopen voor een redelijke prijs, doe dat dan. Als het $ 10.000 is, wil je misschien twee keer nadenken.

Een domeinnaam die moeilijk te onthouden, te veel tijd of te ongebruikelijk is, zal moeilijk te onthouden zijn voor bezoekers van uw site. Als een sitebezoeker uw website niet bookmarkt, vindt ze deze misschien nooit meer terug, omdat ze de naam niet meer kan onthouden.

Een van de belangrijkste voordelen van het kopen van een EMD is dat deze mogelijk al verkeer ontvangt vanwege de trefwoordzin in de naam. Doe je onderzoek en kijk of het de kosten waard is om die domeinnaam te kopen of niet. Houd er rekening mee dat al het verkeer ter wereld u niet helpt als het geen gericht verkeer is.

Een webhostingservice kiezen

Als u eenmaal een domeinnaam heeft en u van plan bent uw eigen etalage te maken in plaats van een service als Shopify of Facebook Stores te gebruiken, dan moet u een hostingbedrijf vinden waar uw site zich zal bevinden. De kosten en functies kunnen variëren. Zorg er voor een online winkel voor dat het hostingbedrijf minimaal:

 • SSL-mogelijkheid
 • Onbeperkte bandbreedte (het is nooit helemaal onbeperkt, maar dit is een goed begin)
 • Uitstekende klantenservice en 24/7 technische ondersteuning
 • Genoeg ruimte om uw site te laten groeien terwijl u producten en inhoud toevoegt

Voordat u een definitieve beslissing neemt over een hostingservice, moet u de online beoordelingen grondig doornemen. Sommige vereisen een jaar van tevoren betaling en het laatste dat u wilt doen, is een jaar lang hostingkosten betalen om erachter te komen dat het hostingbedrijf onbetrouwbaar is. Als de gastheer een gratis proefperiode aanbiedt, profiteer daar dan van voordat u een toezegging doet.

Een e-commerceplatform kiezen

De volgende stap is het kiezen van het winkelwagentje voor uw online winkel. Neem de tijd en kies een platform waarmee je denkt te kunnen groeien. Als het uw droom is om een ​​megawinkel te hebben, dan is een door uzelf gehoste oplossing waarschijnlijk beter dan een gehoste oplossing.

 • Gehoste e-commerce oplossingen – Een paar hiervan zijn eerder genoemd, zoals Shopify. Enkele anderen zijn Volusion en BigCommerce. Een gehoste oplossing wordt gehost op de website van de softwareleverancier en gebruikt hun platform. De aanpassingsmogelijkheden zijn beperkt, maar de meeste kunnen een beetje worden aangepast.
 • Zelf-gehoste winkelwagentjes – Met een door uzelf gehoste software kunt u de software van uw keuze op uw eigen server installeren. Dit kan open-source eCommerce-software zijn, of het kan iets zijn dat u speciaal voor uw online winkel hebt ontworpen. De goedkoopste van de twee opties is om open source-software te nemen en deze aan uw behoeften aan te passen. Bij de meeste open source-winkelwagentjes werken ontwikkelaars aan thema’s en plug-ins die de mogelijkheden zullen uitbreiden.

Een betalingsgateway kiezen

Het kiezen van een betalingsgateway is een van de moeilijkste beslissingen die veel webwinkeliers moeten nemen. U kunt het beste naar enkele van de beste gateways kijken om te zien welke functies beschikbaar zijn en welke het gemakkelijkst kunnen worden geïntegreerd met het winkelwagentje dat u heeft gekozen. Dit zijn enkele van de meest populaire opties:

 • PayPal
 • Vierkant
 • Streep

Er zijn ook veel andere opties beschikbaar, waaronder lokale en nationale verkopersaccounts die kunnen worden geïntegreerd met een online bestelsysteem. De sleutel is om erachter te komen welke u de beste verwerkingskosten zal bieden op basis van de hoeveelheid zaken die u vandaag doet. U kunt later altijd naar een ander bedrijf overstappen als dat logischer is voor uw bedrijf en de verwerkingskosten van uw creditcard.

Verschillende eCommerce-platforms integreren met verschillende betalingsgateways. Vanwege beperkingen met de apps van Square kan het bijvoorbeeld niet gemakkelijk veel plaatsen integreren. Aan de andere kant heeft PayPal veel externe ontwikkelaars en heeft het apps ontwikkeld waarmee het kan worden geïntegreerd met bijna elke betalingsgateway die er is.

Overweeg All-in-One Payment Service Provider

Als u uw boekhouding wilt vereenvoudigen en hoeveel betalingsbronnen u moet bijhouden, zoek dan een alles-in-één betalingsdienstaanbieder.

Met een alles-in-één provider kunt u:

 • Transactie verwerken
 • Voer rapporten uit
 • Stel fraudedetectie in
 • Verwerk retouren
 • Belastinggegevens downloaden

Als u een provider kiest die alles doet, krijgt u ook wat flexibiliteit naarmate uw online winkel groeit zonder dat u opnieuw verkopersaccounts hoeft te onderzoeken voordat u uw transactieverwerking verplaatst.

Vergelijking van de vergoedingen voor betalingsdienstaanbieders

Verwerkingskosten kunnen snel in uw winst opeten. Het is belangrijk dat u alle kosten volledig begrijpt voordat u zich aanmeldt voor een verkopersaccount.

 • Per transactiekosten: Sommige bedrijven brengen transactiekosten in rekening voor elke bestelling die wordt verwerkt. Meestal is dit een vast bedrag dat lager is dan $ 1,00. Dit kan echter variëren.
 • Percentage van verkoop: De meeste bedrijven met een handelsaccount rekenen een vergoeding op basis van de verkoopprijs van het artikel. Dit kan rond de 2,99% zijn als u niet erg veel zaken doet, maar de neiging heeft te dalen naarmate uw verkoopvolume groter is.
 • Accountkosten: Sommige bedrijven brengen alleen jaarlijkse, driemaandelijkse of maandelijkse kosten in rekening om uw account open te houden. Zoek naar bedrijven die u geen kosten in rekening brengen, zolang u maar een paar verkopen doet.

Authorize.net berekent bijvoorbeeld een maandelijkse vergoeding van ongeveer $ 25 plus transactiekosten van 2,9% + $ 0,30. U kunt echter geld uit 5 landen in 6 verschillende valuta’s opnemen en ze accepteren alle gangbare creditcards en mobiele betalingen.

Aan de andere kant brengt Beanstream geen maandelijkse kosten in rekening en 2,25-2,65% transactiekosten. Het is alleen beschikbaar voor drie landen in 2 verschillende valuta’s.

U kunt een compleet vinden grafiek met vergoedingen en percentages op FormStack. U kunt in één oogopslag vergelijken welke gateways de functies hebben die u nodig heeft tegen de laagste kosten.

EEN ONLINE WINKEL BOUWEN

Nadat u de software heeft gekozen die u wilt gebruiken, wordt het tijd om uw winkel zo veel mogelijk aan te passen. Ook al bent u op dit moment misschien moe van het nemen van beslissingen, het zorgvuldig overwegen van een paar dingen zal uw website aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker maken voor klanten.

Het juiste thema kiezen voor uw online winkel

Volgens Tijd tijdschrift, je hebt ongeveer 15 seconden om de aandacht te trekken van de sitebezoeker die op je pagina terechtkomt. Sommigen beweren misschien dat je nog minder tijd hebt, maar vergeet niet dat dit een heel kort venster is om een ​​geweldige eerste indruk te maken, zelfs als je maar 15 seconden hebt..

Om een ​​goede eerste indruk te maken, heb je het volgende nodig:

 • Een duidelijke navigatiestructuur. De lezer moet zien hoe hij snel van punt A naar punt B kan komen.
 • Schrijf geweldige inhoud die de interesse van de lezer trekt.
 • Overzichtelijke look die de aandacht trekt waar u heen wilt. Als u bijvoorbeeld uw sitebezoekers naar uw inklaringsitems wilt leiden, wat is dan het eerste dat ze zien wanneer ze op uw startpagina terechtkomen? Zijn het de inklaringsitems of verwijzen ze ernaar?

Houd al deze dingen in gedachten bij het kiezen van een thema. Zal het u de overzichtelijke, gemakkelijk te navigeren pagina geven die u zoekt?

Het uiterlijk van uw winkel aanpassen

Als uw winkel er net zo uitziet als elke andere winkel, dan zal het moeilijk worden om uw merk te vestigen. Naast het toevoegen van uw logo en een unieke draai aan de algehele uitstraling van uw winkel, moet u rekening houden met de kleuren die u gebruikt en hoe ze aansluiten bij uw algehele merkimago.

Volgens KISSmetrics, kleur verhoogt de herkenning van uw merk met maar liefst 80% en kan leiden tot consumentenvertrouwen.

U wilt ook functies toevoegen die logisch zijn voor uw niche. Als u bijvoorbeeld kleding verkoopt, moet u opties toevoegen voor het maken van maatkeuzes. Aan de andere kant, als u keukengerei verkoopt, zijn de kleuropties en maten waarschijnlijk beperkt, dus u heeft deze functie mogelijk niet nodig.

Ontwerpen van e-commerce website-informatiearchitectuur (IA)

Hoewel informatiearchitectuur een beetje op sitenavigatie lijkt, zijn er enkele fundamentele verschillen. Hoewel de twee met elkaar in verband staan, is de architectuur van een site het skelet van de site. De architectuur omvat de botten van de site en hoe alle elementen samenwerken om informatie naar de eindgebruiker te brengen.

IA kan elementen bevatten zoals:

 • Inventaris van inhoud
 • Gestandaardiseerde naamgeving of redactionele stijl
 • Hoe dingen bij elkaar zijn gegroepeerd

De IA is van vitaal belang omdat u op deze basisstructuur voortbouwt naarmate uw site groeit. Een goede structuur kan je maken of breken als je groeipieken bereikt.

Geweldige productafbeeldingen maken

U kunt de meest verbazingwekkende online winkel ooit maken, maar als de consument het artikel dat u verkoopt niet duidelijk kan zien, kan het zijn dat u een gebrek aan verkoop krijgt om ervoor te laten zien.

Je hebt een paar basisopties als het gaat om het toevoegen van productafbeeldingen:

 • Gebruik door de fabrikant verstrekte afbeeldingen (zolang u hiervoor toestemming heeft). Veel fabrikanten huren professionele fotografen in om prachtige foto’s van hun producten te maken. Het nadeel is dat andere mensen die het product verkopen waarschijnlijk dezelfde afbeelding op hun sites zullen hebben.
 • Huur een professionele fotograaf in. U kunt mogelijk een professional inhuren om foto’s van de producten te maken. Dit kan echter kostbaar zijn, vooral in het begin wanneer u een beperkt budget heeft.
 • Maak zelf de foto’s. Dit kan een uitdaging zijn. Voor de meeste items heb je een witte of zwarte achtergrond nodig. Een lichtbak kan hierbij van pas komen. Je kunt er een heel goedkoop kopen op sites zoals Amazon voor kleinere items. Het is ook slim om te investeren in een goede DSLR-camera voor de beste resolutie.

Probeer tijdens het toevoegen van afbeeldingen van uw producten naar het artikel te kijken alsof u de klant bent. Wat wil je weten over het product? Vanuit welke hoeken zou je het item willen zien? Welke details zijn belangrijk voor de consument?

Boeiende productbeschrijving schrijven

Je doel met een product moet zijn om de interesse van de klant te trekken en toch voldoende details te verstrekken om te weten of ze het product wel of niet wil kopen. Als u een unieke stem voor uw beschrijvingen kunt maken, ziet u waarschijnlijk een toename in verkoopconversies.

Stel dat u keukenhanddoeken verkoopt. Je kunt gewoon de vezels, de maat, de kleur en de snelle droogtijd van de microvezelzijde beschrijven zoals elke andere site die er is.

Of u kunt een verhaal maken over een thuiskok die de handdoeken gebruikt omdat ze van de verscheidenheid aan kleuren houdt, het bespaart haar tijd omdat de microvezel sneller droogt, enzovoort. Zie je hoe de ene meeslepender en persoonlijker is dan de andere?

Hoewel u niet voor elk item een ​​fictief verhaal hoeft te maken, moet u het zo beschrijven dat de lezer zichzelf kan voorstellen met dat item. Probeer de verbeeldingskracht van de sitebezoeker te prikkelen.

Optimalisatie van eCommerce-sitenavigatie

Als het gaat om sitenavigatie, is het niet voldoende om alleen een structuur en knoppen te hebben die gemakkelijk te vinden zijn. U moet ook overwegen hoe gebruikers navigeren naar specifieke producten die ze willen vinden. Dit wordt nog belangrijker naarmate er meer producten op uw site staan.

Volgens Smashing Magazine, de sleutel is ervoor te zorgen dat klanten de producten kunnen vinden die ze willen kopen. U moet dus alles overwegen, van het ordenen van categorieën tot de beste manier om klanten aan het zoeken te krijgen en wat die zoekresultaten op uw site naar hen zullen retourneren.

Dit betekent dat je sterke oudercategorieën moet hebben. U moet ook filters toevoegen waarmee de gebruiker de zoekopdracht kan verfijnen op zaken als ‘wat is er nieuw’, ‘populairst’ en ‘laagste prijs’.

Het ontwerpen van een eCommerce Checkout Flow

De gemiddeld verlatingspercentage voor winkelwagen is 68,95%. Als u dat wilt verbeteren en sitebezoekers wilt converteren naar klanten die een bestelling plaatsen, moet u nadenken over de stroom van uw winkelwagentje.

De klant moet duidelijk kunnen zien hoe hij kan afrekenen vanaf het moment dat hij het eerste artikel aan de winkelwagen toevoegt totdat de bestelling is voltooid.

 • Plaats de winkelwagenoverzicht- en afrekenknoppen op duidelijke locaties.
 • Maak afrekenen gemakkelijk – dwing gebruikers niet om zich te registreren om af te rekenen. Bied ook een uitcheckoptie voor gasten.
 • Installeer software die een herkansingsaanbieding verzendt als de gebruiker de winkelwagen verlaat.

Hoe gemakkelijker u het afrekenen kunt laten verlopen, hoe hoger uw conversieratio.

Productdetailpagina’s bouwen

Productdetails helpen gebruikers volledig te begrijpen wat ze kopen en zouden uw retourpercentage moeten verlagen. U wilt informatie opnemen zoals:

 • Garanties
 • Maten
 • Materiaal gebruikt om het product te maken
 • Technische specificaties

Hoe gedetailleerder u kunt zijn, hoe gemakkelijker het voor uw klanten is om te bepalen of de items zijn waarnaar ze op zoek zijn. Het is echter meestal het beste om itempagina’s niet vol te proppen met de details. Geef in plaats daarvan een link op waar de klant op kan klikken, en er zal meer informatie verschijnen. Of plaats de informatie onder de afbeeldingen en beschrijvingsinformatie.

Klanten laten vertrouwen op uw eCommerce-winkel

Er is een reden waarom de meeste consumenten kopen bij merken die ze herkennen. Het is omdat die merken een reputatie hebben opgebouwd en de klant weet dat hij op dat merk kan vertrouwen om een ​​kwaliteitsproduct te leveren en te leveren wat beloofd is.

Als u die naamherkenning nog niet heeft, moet u wat meer informatie verstrekken dan een site die deze heeft. U wilt informatie opnemen, zoals hoeveel bestellingen u al heeft uitgevoerd, duidelijke contactgegevens en emblemen die aantonen dat u een geverifieerde wederverkoper of verkoper bent voor specifieke merken die worden herkend.

Lidmaatschapsinformatie opnemen voor alle organisaties waartoe u behoort, is ook een manier om vertrouwen en loyaliteit op te bouwen.

ECommerce Site Security configureren

Uw klanten vertrouwen u met persoonlijke informatie. De snelste manier om het vertrouwen dat ze in u stellen te vernietigen, is door uw eCommerce-site open te laten voor hackers. Het is van vitaal belang dat u investeert in beveiliging en gedurende de hele levensduur van uw winkel op de hoogte blijft van nieuwe beveiligingsrisico’s.

 • Het eerste dat u moet doen, is beginnen met een veilige webserverconfiguratie. SSL codeert bijvoorbeeld gevoelige informatie en voegt een extra beschermingslaag toe.
 • Voeg een firewall toe aan uw server of zorg ervoor dat uw server ter bescherming een firewall heeft geïnstalleerd. De meeste winkelwagentjes hebben firewall-plug-ins die u kunt installeren.
 • U wilt ook software installeren die scant op bedreigingen, virussen en hackpogingen.

U wilt de beveiliging van uw website analyseren met een basis beveiligingsanalysator zoals die van Microsoft. Als u niet zeker weet hoe u uw site moet beveiligen, moet u een investering in beveiliging doen door een online beveiligingsspecialist in te huren.

Voldoen aan PCI Data Security Standards

De PCI Security Standards Council heeft een aantal beveiligingsnormen voor eCommerce-sites vastgelegd om winkeleigenaars te helpen de beste manier te begrijpen om gevoelige informatie te beschermen.

De site biedt tools om u te helpen uw site veilig te houden en klantgegevens veilig te houden, inclusief documenten die uitleggen hoe u uw site kunt beveiligen en tools waarmee u de beveiliging van uw site kunt beoordelen en manieren kunt vinden om eventuele beveiligingsproblemen op te lossen.

VOORBEREIDING OM EEN WEBSHOP TE STARTEN

Zodra u alles heeft ingesteld, zijn er enkele pre-checks en taken die u wilt voltooien voordat u uw winkel daadwerkelijk start. Door deze zaken van tevoren te regelen, kunt u uw volledige aandacht richten op een uitstekende klantenservice en het snel uitvoeren van bestellingen.

Site Monitoring instellen

Sitebewaking stelt u op de hoogte als uw server uitvalt of als er andere problemen zijn met uw site. Het laatste dat u wilt, is uw zuurverdiende geld uitgeven aan advertenties, verkeer naar uw site leiden, alleen om de bezoeker te laten beseffen dat de site niet werkt.

U wilt ook analyses instellen, zodat u kunt bijhouden hoe uw site in het algemeen presteert, waar het verkeer vandaan komt en welke zoekwoorden het beste presteren.

Een nieuwsbrief opstellen

Niet iedereen die naar uw website komt, zal bij dat eerste bezoek iets kopen. Als je ze echter kunt verleiden zich aan te melden voor je nieuwsbrief, heb je ineens een manier om de communicatielijnen open te houden. Je kunt ze ook overhalen om terug te komen naar je site door ze nieuwe items te laten zien, wat er te koop is of korting te bieden.

Instellen op sociale media

46% van de consumenten die online zijn, wenden zich tot sociale media voordat ze een aankoop doen. Het is belangrijk dat u een aanwezigheid op sociale media opbouwt en de buzz op gang brengt voordat u ooit een online winkel lanceert. Je moet minimaal aanwezig zijn op de twee grootste spelers, Twitter en Facebook.

U moet echter ook kijken naar uw demografische doelgroep en welke andere sociale mediaplatforms mogelijk geschikt voor u zijn. Als je bijvoorbeeld jongeren op de markt wilt brengen, probeer dan Instagram. Als je vrouwen naar je site wilt trekken, ga dan naar Pinterest.

Het ontwikkelen van een Site Backup Plan

Het maakt niet uit hoeveel beveiligingsmaatregelen u neemt of hoe goed u zich voorbereidt, soms gebeurt het ondenkbare en gaat uw site ten onder, of nemen hackers het over. Zorg ervoor dat u een plan heeft dat automatisch een back-up maakt van uw belangrijke databasebestanden.

Het is ook slim om meerdere back-ups te hebben. De meeste webhostingbedrijven maken een volledige back-up van de site waarmee u uw site een week of twee in het verleden terug kunt spoelen naar een eerdere datum. U wilt ook back-upbestanden van uw volledige site op een externe harde schijf bewaren.

Tot slot, ga je gang en installeer software die regelmatig back-ups voor je maakt. De meeste inhoudplatforms bevatten plug-ins die u kunt installeren en die dit werk op de achtergrond voor u doen. U stelt de back-up alleen in voor hoe vaak u ze wilt voltooien.

Klantgegevens beschermen

Als u vertrouwen bij uw klanten wilt ontwikkelen, moet u beveiliging en beleid invoeren om de privé-informatie te beschermen die uw klanten met u delen. U moet dit beleid ook publiceren, zodat uw klanten kunnen zien wat u met hun informatie doet en de stappen die u heeft genomen om beveiliging aan uw site toe te voegen.

Een verzendstrategie kiezen

Het kan moeilijk zijn om de beste verzendoplossing voor uw bedrijf te kennen. U moet uitzoeken wat het gewicht is van de producten die u verzendt, waar de meeste van uw klanten zich bevinden, hoe u spoedorders moet afhandelen en wat de kosten zullen zijn.

U vindt tarieven voor enkele van de grote rederijen online, waaronder USPS, FedEx en UPS. Als u net begint, wilt u misschien wat vergelijkingsshoppen doen om te zien welke verzendleverancier de beste prijs biedt. U kunt een site gebruiken zoals iShip.com om erachter te komen welke de snelste, goedkoopste of beste manier is om uw bestellingen te verzenden.

Beslissen over uw Store Key Performance Indicators (KPI’s)

Het kiezen van de juiste key performance indicators (KPI’s) voor uw winkel is iets dat u moet hebben voordat u begint. Uw KPI’s moeten echter ook vloeiend zijn, omdat ze in de loop van de tijd kunnen veranderen. Aangezien u al een aantal doelen en missie voor uw bedrijf heeft vastgesteld, moeten deze aansluiten bij uw KPI’s.

Dus als u bijvoorbeeld de verkoop wilt verhogen, kijkt u naar dagelijkse conversieratio’s, dagelijkse verkoopcijfers en verkeersstatistieken.

Afronding van uw lanceringsactie en -strategie

Voordat u zich voorbereidt op de lancering, wilt u ook een vergadering met uw marketingteam. Hoe ga je het nieuws vertellen over je grootse opening? Dit is een tijd waarin u veel verkeer naar uw site moet kunnen leiden, uw mailinglijst moet opbouwen en hopelijk een aantal loyale klanten kunt krijgen.

Promoties voor uw lancering moeten minimaal het volgende bevatten:

 • Persberichten voor online en lokale media
 • Een feest waar je key influencers uitnodigt (online te houden)
 • Giveaways of speciale kortingen op de dag van het evenement
 • Online chats waar experts binnenkomen en met uw klanten praten, waardoor verkeer naar uw site wordt geleid via een chatplatform. Als u bijvoorbeeld golfuitrusting verkoopt, kunt u een professionele golfspeler laten praten over hoe u uw opvolging kunt verbeteren.

Probeer buiten de gebaande paden te denken bij het plannen van uw lanceringsstrategie. Alles wat u kunt doen om u te onderscheiden van de concurrentie, is een goede zaak.

RIJDEN VERKEER NAAR UW NIEUWE ONLINE WINKEL

Zelfs de mooiste online winkel heeft niet veel nut als uw klanten niet weten waar u u kunt vinden. Als je succesvol wilt zijn, moet je zoveel mogelijk verkeer naar je winkel leiden.

Contact opnemen met Bloggers en pers

Wie zijn de belangrijkste beïnvloeders in uw nichegebied? BuzzSumo is een fantastische tool om u te helpen de meest besproken bloggers te identificeren binnen een trefwoord of zin. Typ gewoon het onderwerp in en kijk wat er naar voren komt. De meest invloedrijke bloggers zijn degenen waarmee je contact wilt maken.

Stuur ze een bericht en vraag of ze geïnteresseerd zijn in een interview, artikel of shout outs voor elkaar willen delen.

Je winkel op Reddit plaatsen

Reddit is een platform dat mensen gebruiken om inhoud te vinden die hen interesseert. Een van de richtlijnen de site biedt niet alleen schaamteloos zelfpromotie. Dit is waar een blog met betrekking tot uw winkel van pas kan komen. Schrijf alleen een onderwerp dat op de een of andere manier verband houdt met uw online winkel, een koppeling naar een of twee producten die logisch zijn in het kader van het artikel en plaats vervolgens de nuttige informatie van het artikel op Reddit om de inhoud te promoten en hopelijk op zijn beurt te stimuleren wat verkeer naar uw online winkel.

Een bord maken op Pinterest

Twee derde van degenen die zich aanmelden voor Pinterest zijn vrouwen. Als je demografische doelgroep vrouwen of zelfs gedeeltelijk vrouwen is, is het slim om een ​​bord op Pinterest te maken. Je moet echter ook de dynamiek van Pinterest begrijpen om echt te begrijpen hoe je daar op de markt kunt brengen.

Voor het meest feest zijn degenen die Pinterest bezoeken een sluwe groep. Als je ze wilt bereiken en ze wilt aanmoedigen om je pinnen te delen, wil je teruggaan naar je inhoud op je site. Kookgerei verkopen? Bied een recept aan. Kleding? Maak een speld met de perfecte outfit voor een avondje uit in de stad.

Gebruikmaken van de vergelijkingswinkelmotoren

Comparison shopping engines (CSE’s) zijn steeds populairder geworden bij consumenten die ze gebruiken om de beste prijs voor een bepaald artikel te vinden. Ze zijn ook een manier om meer omzet te genereren voor uw online winkel.

Kortom, u meldt zich aan en betaalt per klik wanneer iemand via de CSE naar uw winkel komt. Dit is echter uiterst gerichte reclame. De persoon die op die link klikt, heeft al gezocht naar het product dat u verkoopt en is op zoek naar een plek met een goede prijs waar ze het kan kopen. De gesprekspercentages zullen waarschijnlijk veel hoger zijn dan bij algemeen verkeer van zoekmachines.

Een blog starten

Zoals eerder vermeld, kan een blog helpen om inhoud te bieden die u kunt delen op sites zoals Reddit, StumbleUpon en zelfs waarnaar andere bloggers zullen linken. U kunt ook artikelen op uw blog gebruiken om waarde toe te voegen voor uw vaste klanten terwijl u hen informeert over een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot uw producten en niche.

Idealiter zou de blog deel moeten uitmaken van uw website, zodat wanneer mensen een artikel komen lezen, ze al op uw site staan ​​en gemakkelijk kunnen doorklikken om te winkelen of specifieke items te kopen.

Contact opnemen met Instagram Power Users

Vanaf september 2015 had Instagram er ongeveer 400 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Sommige van deze gebruikers staan ​​bekend als ‘hoofdgebruikers’. Dit zijn de gebruikers die een enorme aanhang hebben en regelmatig foto’s plaatsen. De sleutel tot het verbinden met een hoofdgebruiker is om een ​​foto te plaatsen die op een of andere manier op hen betrekking heeft en deze vermeldt in de opmerkingen. Hoewel deze techniek niet altijd succes zal hebben, is het de tijdinvestering waard. Als slechts één hoofdgebruiker uw winkel noemt, kan dit uw zichtbaarheid vergroten.

Zoals bij de meeste sociale medianetwerken, is het belangrijk om iets waardevols toe te voegen, dat de interesse van de volgers van de hoofdgebruiker zal trekken.

Tweeten op Twitter

Er zijn meer dan 1,3 miljard geregistreerde gebruikers op Twitter. Minstens een deel van die gebruikers zal geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft. Als het gaat om Twitter-marketing, krijg je terug wat je erin stopt. Als je wilt dat mensen je volgen, je retweeten en je inhoud delen, moet je de gunst teruggeven. Zorg er ook voor dat je dingen tweet die het waard zijn om te delen en dat je niet alleen jezelf promoot.

Betrokken Facebook-volgers

Facebook heeft rond 1 miljard dagelijks actieve gebruikers. Een van de unieke dingen van Facebook is dat u een afzonderlijke pagina voor uw bedrijf kunt maken zonder dat u een apart account hoeft aan te maken. Facebook biedt ook zeer gerichte advertenties waar u alles kunt specificeren, van de soorten interesses die degenen die uw advertentie zien, tot een leeftijdscategorie moeten hebben.

Vrienden en familie laten delen

Als je je dat nog niet hebt gerealiseerd, heb je al een behoorlijk sterk marketingstraatteam in je binnenste cirkel. Uw familie en vrienden willen waarschijnlijk dat u slaagt in uw online winkel. Vraag ze gerust om informatie over uw winkel te delen met degenen die ze kennen.

LAAT EINDELIJK UW ONLINE WINKEL STELLEN

Je hebt maanden besteed aan de voorbereidingen voor de lancering van je online winkel, het promoten aan iedereen die je kent en mond-tot-mondreclame krijgen. Zodra de lanceringsdatum is aangebroken, moet u nog steeds aan een aantal extra taken werken om de winkel soepel te laten werken.

Voorraad beheren

Een van de belangrijkste voordelen van een online winkel is dat de voorraadregistratie geautomatiseerd is. In één oogopslag ziet u welke artikelen een kleine voorraad hebben en waar u teveel van heeft. Het is echter ook belangrijk om te begrijpen hoe lang het duurt om een ​​bepaald artikel van leveranciers te krijgen. Als u bijvoorbeeld artikelen uit het buitenland bestelt, kan het weken duren voordat ze zijn ontvangen.

Na verloop van tijd zou u enkele verkooppatronen moeten kunnen zien en weten dat wanneer u een bepaald aantal van een product bereikt, u een nieuwe bestelling moet plaatsen.

Als u bedrijven gebruikt die het schip laten vallen, moet u afstemmen op hun systemen om ervoor te zorgen dat u geen artikelen verkoopt die ze hebben stopgezet of die aan hun kant niet meer op voorraad zijn. De slechtste manier om uw reputatie als eigenaar van een online winkel te beginnen, is door klanten te laten wachten op hun bestellingen.

Afhandeling en verzending afhandelen

Naast dat het online systeem soepel werkt, wilt u er zeker van zijn dat u over processen beschikt om bestellingen snel uit te voeren en te verzenden.

 • Als u items vervoert die u in een magazijn opslaat (of zelfs voorlopig alleen een logeerkamer in uw huis), wilt u er zeker van zijn dat u een catalogussysteem maakt waarmee u dat item gemakkelijk kunt vinden. Bedenk hoe de boeken in een bibliotheek zijn gerangschikt en kijk welk soort nummer- of lettersysteem u kunt maken dat werkt voor de producten die u aanbiedt. Zorg ervoor dat u dit nummer ook in het winkelwagen-systeem opneemt voor een veilige locatie.
 • Inmiddels heb je waarschijnlijk besloten welke verzendservices je gaat gebruiken voor je online winkel. Houd er ook rekening mee dat u voorraden nodig heeft, zoals dozen, pakketten, verpakkingstape en noppenfolie.
 • Controleer altijd nogmaals of de bestelling correct is ingevuld en of alles in de zending zit die is besteld.
 • U wilt bij elke bestelling een factuur toevoegen, zodat de klant in één oogopslag kan zien dat alle artikelen zijn verzonden.

Omgaan met problemen van klanten

Mond-tot-mondreclame is een krachtige kracht. Mensen zullen zowel het goede als het slechte over u verspreiden. Een ontevreden klant kan het aan tien anderen vertellen of, in het geval van sociale media, aan duizenden anderen. Als een klant niet tevreden is:

 • Reageer direct na ontvangst van een klacht.
 • Verhelp het probleem. Vervang beschadigde of niet-werkende items, zorg voor retourzending of bied een ruil aan.
 • Onthoud de missie van uw site. Is jouw missie alleen om geld te verdienen? Hoewel geld belangrijk is, wilt u waarschijnlijk om vele andere redenen in uw eigen bedrijf stappen. Hoe past uw klantenservice bij uw doelen?

Als u een probleem kunt oplossen, kunt u voor het leven een trouwe klant winnen.

Behandeling van productuitwisselingen en retouren

Als een artikel beschadigd aankomt bij de klant tijdens het dropshipping-proces, moet u namens hen een klacht indienen bij de groothandel die de dropshipping-service heeft geleverd. Of, als het artikel gewoon niet werkt of op de een of andere manier defect is, zou de fabrikant het graag gratis willen vervangen. Dat betekent dat de retourzending voor het beschadigde product wordt verzorgd en de klant niets kost.

Aan de andere kant, als het artikel tijdens de verzending beschadigd was, zou elke verzekering die u voor het artikel had, uw kosten voor het vervangen van dat artikel dekken. U moet natuurlijk een claim indienen om terugbetaling te ontvangen en er kan een vertraging optreden voordat u de betaling ontvangt. U mag de klant echter niet laten wachten voordat u het artikel vervangt.

EStore optimaliseren voor meer conversies

Zodra u uw winkel heeft gelanceerd, zou u enkele patronen duidelijk moeten kunnen zien. U wilt een aantal A / B-split-tests uitvoeren om te zien of bepaalde bestemmingspagina’s het verkeer efficiënter door het winkelwagentje leiden en naar een voltooide verkoop leiden.

U kunt alles wat u maar kunt bedenken testen door analyses bij te houden en A / B-tests uit te voeren. Test verschillende kleurknoppen, gratis verzending of verminderde verzending, en zelfs verschillende beschrijvingen of andere functies.

Enkele andere dingen die u kunt doen om uw eStore te optimaliseren, zijn:

 • Als klant naar uw site kijken. Wat trekt je aandacht? Wat is ingewikkeld of verwarrend?
 • Controleer of de prijzen duidelijk zijn aangegeven.
 • Voeg beoordelingen en getuigenissen toe om een ​​gevoel van vertrouwen te creëren.
 • Profiteer van speciale aanbiedingen voor segmenten van geregistreerde gebruikers

Door Google Analytics en uw sitestatistieken te gebruiken, kunt u veel leren over wat niet werkt om bezoekers om te zetten in klanten en dienovereenkomstig wijzigingen aan te brengen.

POST LANCERING ECOMMERCE SITE MARKETING

Zodra u uw online winkel heeft gelanceerd, moet u uw marketinginspanningen regelmatig voortzetten, anders loopt u het risico langzaam vaart te verliezen. Enkele van de dingen die u regelmatig wilt doen, zijn:

Een marketingbudget toewijzen

Of u nu investeerders had, een lening afsloot of spaargeld gebruikte, uw marketingbudget voor de eerste lancering raakt snel op. Het is belangrijk om een ​​percentage van uw winst aan marketing toe te wijzen als u nieuwe klanten wilt blijven bereiken.

Een goede vuistregel is om maximaal uit te geven 20% van uw winst op advertenties.

Je moet ook beslissen wat je doelen zijn. Richt u zich bijvoorbeeld op het genereren van leads of het verhogen van de verkoop aan huidige klanten? Bekijk vervolgens welke advertentiekanalen het meest effectief zijn geweest om die doelen te bereiken en meer middelen aan die locaties toe te wijzen dan aan andere.

Een advertentiecampagne starten

Zoals bij de meeste onderdelen van het runnen van een online winkel, is uw eerste stap om erachter te komen wat uw doel is voor de advertentiecampagne. Wat wil je bereiken?

Vervolgens wilt u nadenken over de doelgroep die u met de campagne wilt bereiken. Zo weet u waar u de advertentiecampagne moet starten en welke sociale mediaplatforms het beste werken om uw doelen te bereiken.

Ten slotte bouwt u de campagne op de platforms van uw keuze en moet u de advertentie testen op effectiviteit. Mogelijk wilt u aanpassingen aanbrengen om het meeste uit uw advertentiebudget te halen.

Werken aan SEO voor e-commerce

Nu u uw site heeft gelanceerd, zou uw volgende doel hoger moeten zijn dan dat van uw concurrenten op zoekmachines. Optify heeft onderzoek gedaan waaruit bleek dat de nummer één website voor een bepaald zoekwoord een klikfrequentie had die tweemaal zo hoog was als op de tweede plaats.

U moet doorgaan met het uitvoeren van zowel zoekwoordonderzoek als concurrentieanalyse, zoals vermeld bovenaan deze handleiding. Als u niet zo goed scoort als een concurrent, bestudeer dan hun pagina en zoek uit waarom. Vaak is het een kwestie van wie tegenwoordig de betere inhoud heeft, dus je blog kan hierbij helpen en hoe gedetailleerd je productbeschrijvingen zijn.

Los eventuele problemen op, zoals typefouten of grammaticafouten. Kortom, maak uw pagina zo goed mogelijk.

Ga door met Social Media Marketing

Met social media marketing ontwikkel je een relatie met je volgers. Een stem en een stijl ontwikkelen is belangrijk. Je wilt ook een percentage dingen delen voor de lol en niet met de bedoeling om iets te verkopen. Volgers waarderen een gevoel voor humor of nuttige informatie en zullen dat met anderen delen.

E-mailmarketing opzetten

Bepaal een schema voor e-mailmarketing. Hoe vaak wil je abonnees een nieuwsbrief sturen? Hoe zit het met coupons en speciale aanbiedingen? Hoe kunt u contact met hen opnemen zonder dat het lijkt alsof u alleen aan hen verkoopt?

Overweeg een e-boek of gids te schrijven en dit aan te bieden in ruil voor een abonnement op uw nieuwsbrief. Dit kan sitebezoekers een prikkel geven om zich aan te melden.

Het opzetten van een partnerprogramma

Wil je een affiliate programma aanbieden aan anderen? Dit kan een uitstekende manier zijn om een ​​uniek product op meerdere websites te krijgen.

 • Zorg ervoor dat je voldoende voorraad hebt om bestellingen uit te voeren.
 • Kies een compensatiestructuur waarmee u nog steeds genoeg winst kunt maken om de overheadkosten te dekken.

Als u een site zoals Shopify gebruikt, kunt u eenvoudig een partnerprogramma integreren. Als u zelf host, moet u de opties onderzoeken waarmee u de tracking-ID’s van partners kunt implementeren, zodat u de partner die u de verwijzing heeft gestuurd, correct kunt crediteren.

Een loyaliteitsprogramma opbouwen

Wilt u klanten aanmoedigen om keer op keer bij u te bestellen? Implementeer een loyaliteitsprogramma dat klanten beloont voor het bestellen van een bepaald aantal producten of een bepaald aantal gelegenheden. Je kunt ze belonen met contant geld om uit te geven, een korting of zelfs kleine geschenken waaruit ze kunnen kiezen. Sommige sites die dit effectief doen, zijn Sephora, Kohl’s (Kohl’s Cash) en Old Navy.

Bedenk welke beloningen ervoor zorgen dat uw doelgroep klanten keer op keer terugkomt.

Conclusie

Het runnen van uw eigen online winkel geeft u de kans om bedrijfseigenaar te zijn zonder vooraf zoveel geld te investeren als u zou moeten voor een fysieke winkel. Als u goed plant en op de hoogte blijft van trends en marketing, zou u een zeer succesvol e-commercebedrijf moeten kunnen opbouwen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map