Hoe een e-commerce niche te kiezen

Er is nog ruimte voor nieuwe e-commerce marketeers. Volgens Statista, elektronische handel is een industrie van $ 1,2 biljoen. Aan de slag met eCommerce betekent het kiezen van een niche waar je gepassioneerd over kunt zijn, maar die ook de mogelijkheid heeft om winst te maken. Het is belangrijk om een ​​niche te selecteren, zodat u weet op welke klanten u zich moet richten.


Er zijn duizenden producten beschikbaar die u online kunt verkopen. Nieuwe ondernemers hebben soms moeite om te weten waar ze moeten beginnen in het selectieproces.

Selecteer de juiste eCommerce-niche

Kijk naar de marktvraag

Een manier om een ​​e-commerce niche te kiezen, is door de marktvraag naar dat product te zien. Stel dat u een product vindt waarvan u denkt dat het interessant en uniek is. Er zijn een aantal manieren om te bepalen of dat product misschien nodig is.

Er zijn enkele basisproducttypen die u kunt verkopen. Ze vallen meestal in deze categorieën:

 • E-boeken en handleidingen
 • Producten die een probleem oplossen
 • Verbruiksartikelen (dit zijn items die mensen opgebruiken en moeten aanvullen)
 • Nieuwigheden

Zodra u een item uit een van die categorieën heeft gekozen, wilt u vervolgens kijken of het product met een item overeenkomt trending topics op Google.

Google trends

Bekijk welke onderwerpen populair zijn op Google en kijk of de producten die u overweegt te passen bij een van die onderwerpen passen.
Zo waren de twee meest populaire zoekopdrachten op Google op 14 december 2015 bijvoorbeeld:

 • Kim Kardashian
 • Justin Bieber.

Kan uw product op enigerlei wijze aansluiten bij deze beroemdheden of muziek? Zo niet, ga dan verder met de trends en kijk of iets voldoet aan de interesse die mensen momenteel hebben.

Trends in sociale media

Volgens het Pew Research Center, 65% van de volwassenen maakt nu gebruik van sociale netwerken. Het volgen van wat populair is op sites zoals Twitter en Facebook, kan u ook veel vertellen over onvervulde behoeften en de interesses van online leads.
Enkele onderwerpen die in december trending waren op Twitter waren bijvoorbeeld:

 • Patriotten
 • Kerstmis-
 • Sportcentrum

Naast inloggen op Twitter en alleen naar de linkerzijbalk kijken om te zien wat trending is, kunt u sites gebruiken zoals Trendsmap om op te splitsen waar mensen in verschillende delen van de wereld het over hebben.

Op Facebook is het ontdekken van populaire onderwerpen net zo eenvoudig als inloggen op uw account en in de rechterzijbalk op uw startpagina te kijken. De drie belangrijkste onderwerpen worden weergegeven en u kunt meer bekijken door op de pijl-omlaag te klikken. Deze onderwerpen waren bijvoorbeeld populair op 14 december 2015:

 • Jaaroverzicht
 • Presidentiële verkiezingen
 • Instagram echtgenoten

Hoewel de onderwerpen breed zijn, kunnen ze u een idee geven van waar mensen momenteel in geïnteresseerd zijn en dus een goede plek om te brainstormen over een product dat u misschien online wilt verkopen.

Bestsellers

Hoewel u niet wilt kopiëren wat anderen doen, kunt u een goed idee krijgen van het soort producten dat mensen kopen door te zoeken in bestsellerlijsten.

 • Amazon is een van de beste e-commerceplatforms ter wereld. Ga naar Amazon.com, klik op Categorieën en kies er een uit. Ga nu naar de bovenkant van de categoriepagina en klik op het tabblad met de vermelding “Bestsellers” om te zien wat de populairste producten zijn.
 • Ebay is een andere plaats om te zoeken naar hot trending-producten. Ga gewoon naar Ebay.com, beweeg de muis over het tabblad met de tekst ‘Vandaag’ en klik vervolgens op ‘Trending-collectie van vandaag’. Het laat items zien die het momenteel goed doen.
 • Als je overweegt handgemaakte of ambachtelijke producten te verkopen, is Etsy een goede plek om te zien wat het goed doet en wat niet. Ga direct naar https://www.etsy.com/market/best_selling_items om te ontdekken wat er vandaag hot is.

Wat is de concurrentie?

Terwijl u op deze sites onderzoek doet, neemt u de tijd om uw concurrentie te bestuderen. Als u op een van die sites op een gebruikersnaam klikt, ziet u de volledige inventaris van producten die de verkoper aanbiedt.

Stel dat u merkt dat een andere persoon een product verkoopt op uw korte lijst met te verkopen artikelen. Laten we gewoon zien dat het een hengel en een haspel is. Je klikt op de naam van die gebruiker en ziet dat hij ook accessoires verkoopt zoals vislijn en kunstaas. Misschien verkoopt hij ook tackleboxen, gericht op dezelfde groep.

Je kunt veel leren door te bestuderen wat je concurrentie doet. U kunt leren waar u kunt adverteren en zelfs welke aanvullende producten u zou kunnen verkopen.

Leer uw gekozen niche

Zodra u een paar producten in gedachten heeft, kunt u uw niche bepalen. Laten we het bovenstaande voorbeeld gebruiken en zeggen dat u visbenodigdheden heeft gekozen als uw nichegebied.

Volgende stappen

Als u eenmaal een niche heeft gekozen, wat zijn dan uw volgende stappen?

 • Welke producten zijn er beschikbaar? Dat u een product leuk vindt, betekent niet dat u snel een plek kunt vinden om het te bestellen en het op voorraad kunt houden. Je moet ook kijken naar de kosten en of je het artikel tegen een vergelijkbare prijs kunt verkopen aan andere online retailers.
 • Welke producten hebben de grootste winstmarge? Een manier om de lijst met mogelijke items die u wilt verkopen te beperken, is door te kijken naar welke prijs u ze kunt kopen, tegen welke prijs ze online gaan en wat uw algehele winstmarge is. Hoe hoger de winstmarge, hoe beter uw bedrijf het in theorie zal doen.
 • Biedt de leverancier dropshipping-opties? Als het artikel groot is, kan dit u geld besparen, omdat u in plaats van het artikel naar u te laten verzenden en vervolgens naar de koper te verzenden, een stap in het verzendproces overslaat, waardoor de kosten worden verlaagd.
 • Is er een korting als je in bulk koopt? Als u het zeker weet, kunt u het artikel verkopen, door bulk in te kopen kunt u de productiekosten verlagen. Hoe meer van een artikel u tegelijk kunt kopen, hoe beter u voor dat product krijgt.

Seizoensgebonden overwegingen

Is het product een product dat op bepaalde momenten van het jaar beter verkoopt dan op andere momenten? Een voorbeeld zijn lelijke kersttruien. Ze verkopen het beste tussen november en januari. De rest van het jaar daalt de verkoop.

Als u van plan bent een seizoensartikel te verkopen, zorg dan voor een back-upplan voor wat u tijdens uw langzame maanden gaat verkopen of hoe u tijdens de seizoensverkopen volgend jaar zult stijgen.

Kunt u achter dit product gaan?

Voordat u een definitieve beslissing neemt om een ​​product te verkopen, moet u zich afvragen of u daar iets aan kunt doen. Denk je dat het waarde toevoegt aan het leven van anderen? Zo niet, dan zal het moeilijk zijn om het te verkopen als je het product moet pitchen.

Potentieel voor product om waarde toe te voegen

Gelooft u dat het product goed is gemaakt en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft? Denk je dat het het leven van je klanten verbetert, al is het maar op een kleine manier?

Gebruik je het product zelf? Persoonlijke getuigenissen zijn krachtig. Een voorbeeld hiervan zijn de vertegenwoordigers van MLM-bedrijven zoals Young Living etherische oliën. Ze gebruiken de oliën zelf en zweren erbij. Deze passie schijnt door en anderen willen het product proberen. Als u een product wilt verkopen, moet u ervoor zorgen dat u het zelf wilt gebruiken en u begrijpt hoe het werkt en waarom het de beste potentiële producten zijn die er zijn.

Volgens Ondernemersmagazine, getuigenissen werken omdat ze:

 • Vertrouwen op te bouwen
 • Zijn niet spammy
 • Help twijfels te overwinnen

Potentieel voor herhaalde verkoop

Is het een product dat mensen opnieuw zullen bestellen of is het een product dat ze een keer kopen en nooit meer?
Producten die mensen een keer kopen:

 • Dure gereedschapskist
 • Nieuwigheden
 • Gadgets

Producten die mensen keer op keer bestellen:

 • Etenswaren
 • Schoonheidsproducten
 • Kleding

Een product waar ze van houden en dat opgebruikt of versleten is, is een product dat ze waarschijnlijk opnieuw zullen bestellen. Sluit echter niet noodzakelijkerwijs andere producten uit. Je moet ook kijken of er een mogelijkheid is voor mensen om het item te bestellen voor andere familieleden of om cadeau te geven.

Groei en schaalbaarheid

Als je ooit met een investeerder hebt gesproken of NBC’s Shark Tank hebt bekeken, heb je waarschijnlijk het woord ‘schaalbaarheid’ gehoord. In een notendop betekent dit gewoon of de verkoop van het artikel al dan niet snel kan worden verhoogd of dat het een product is dat op grotere markten plat valt.

Een voorbeeld van een product dat niet goed kan worden geschaald, is een parkeerservice die is gericht op lokale grootschalige restaurants. Dit is een markt waar je echt een contactpersoon moet hebben om goed met de restaurants om te gaan. Er is veel concurrentie. Het is niet gemakkelijk om naar andere markten te gaan waar u mogelijk niet dezelfde contacten heeft. Ook op andere markten is er veel concurrentie.

Een voorbeeld van een product dat wel goed schaalbaar is, is een draagzak die bespaart op de rug van moeder. Misschien wordt het product momenteel verkocht in een paar lokale boetieks. Met de juiste connecties en werk is dit echter een item dat gemakkelijk de massa nieuwe moeders kan aanspreken. Het kan op meerdere markten over de hele wereld en online worden verkocht.

Is het item waar je naar kijkt schaalbaar?

 • Heeft het massa-aantrekkingskracht?
 • Zou het zich goed vertalen naar zowel online als fysieke verkoop?
 • Heb je de mogelijkheid om het te veranderen, aan te passen, vergelijkbare producten toe te voegen?

Natuurlijk zijn er veel extra factoren die van invloed zijn op het uitzoeken van schaalbaarheid, maar dat zijn de basisprincipes die u zouden moeten helpen kiezen tussen producten die u mogelijk overweegt.

Leveranciers zoeken

Zodra u een product hebt gekozen, heeft u verschillende keuzes om het te verkrijgen:

 • Maak het product zelf (dit kan later de schaalbaarheid beïnvloeden)
 • Betaal iemand om het product voor u te vervaardigen
 • Zoek een leverancier die het product al maakt en klaar heeft staan ​​om groothandel te verkopen

Beurzen

Een manier om leveranciers te vinden, is door beurzen te bezoeken in uw nichegebied. Dus laten we dat voorbeeld van het visaanbod opnieuw gebruiken. Je zou een vakbeurs voor visgerei bijwonen. Tijdens de show maak je aantekeningen, stel je vragen en zoek je naar unieke producten om te verkopen.

Je moet verzamelen:

 • Contact informatie
 • Het vermogen van het bedrijf om grote bestellingen uit te voeren
 • Informatie over dropshipping

De meeste mensen op beurzen zijn externe leveranciers. Sla indien mogelijk de leveranciers over en bestel rechtstreeks bij een bedrijf om de kosten te verlagen. Dat is waar groothandel binnenkomt.

Het vinden van groothandels

Het vinden van groothandels kan een grotere uitdaging zijn dan u misschien denkt. Veel van de groothandels die in uw Google-zoekopdrachten verschijnen, zijn helemaal geen groothandels. Hun prijzen zijn niet op een niveau waarmee u een redelijke winst kunt maken.

Shopify heeft een mooie lijst met zowel binnenlandse als buitenlandse leveranciers. Dit is een goede plek om te beginnen, maar u kunt ook een paar producten kopen en de verpakking raadplegen voor informatie over de fabrikant. Neem rechtstreeks contact op met die fabrikanten via e-mail, post of telefoon en informeer naar groothandelsaccounts.

Wat zijn de markten voor uw niche?

Nu u een product heeft gekozen en een voorraad van dat product heeft gevonden voordat u geld uitgeeft aan het bestellen van voorraad, moet u ervoor zorgen dat er verschillende markten zijn voor uw niche.

Analyseer waar u uw product kunt promoten en verkopen

Toen u het product en uw concurrentie bestudeerde, kwam u waarschijnlijk al met een lijst met plaatsen waar de concurrentie verkocht en wist u dat u uw concurrentie op die markt kunt volgen.

Als je nu wilt uitblinken boven de concurrentie, moet je extra vinden. Zie eCommerce als een multi-forum-inspanning:

 • Creëer een winkelwagen systeem op uw website.
 • Een aanwezigheid op sociale media hebben.
 • Praat met andere eCommerce-eigenaren over het aanbieden van speciale aanbiedingen aan elkaars klanten in een nieuwsbrief.
 • E-mail gebruikers van verlaten winkelwagentjes. Kissmetrics schat dat in 54% van het winkelend publiek die een winkelwagentje verlaten, maar vervolgens korting krijgen, zullen de verkoop afronden. Deze vorm van follow-up en outreach is iets dat u gemakkelijk kunt automatiseren en een beetje beter kunt doen dan uw concurrentie.

Welk probleem lost het product op?

Een ding dat u moet weten als u dat nog niet heeft gedaan, is welk probleem het product voor mensen oplost. In het geval van de hengel en de haspel, laten we zeggen dat degene die u voor nu hebt verkocht, een basvisser in staat stelt verder en nauwkeuriger te werpen dan welke andere dan ook op de markt.

Je weet nu niet alleen wie je moet promoten bij (basvissers), maar je weet ook welk voordeel de rod and reel biedt, dus je weet hoe je moet promoten naar die demografische groep.

Hoe zullen klanten u vinden??

U kunt de mooiste website maken die iemand ooit heeft gezien, kortingen aanbieden en de juiste dingen doen, maar als klanten u niet weten te vinden, heeft u uw moeite verspild.

Naast het hebben van een website, moet u ervoor zorgen dat uw website:

 • Scoort goed in zoekopdrachten van zoekmachines
 • Is mobielvriendelijk. Remarkety schat dat dat voorbij is 70% van de klanten op een bepaald moment een aankoop doen op een smartphone. Uw e-mails en uw website moeten mobielvriendelijk zijn.
 • Heeft inkomende links. Deze worden bereikt wanneer u betrokken raakt bij de online community voor uw niche.
 • Word een thought leader. Dus je zou lid worden van forums voor basvissers. Pas echter op dat u niet spammy bent. Promoot uw product niet alleen in de forums, maar geef advies dat logisch is om uzelf als autoriteit op te zetten.
 • Voeg waardevolle inhoud toe. Een blog op uw website hosten is een geweldig idee. Hiermee kunt u nuttige onderwerpen toevoegen waar u mensen naar kunt verwijzen als toegevoegde waarde (ervan uitgaande dat het forum links toestaat).

U moet ook een aantal slimme advertenties gebruiken op sociale media, in nieuwsbrieven die op uw demografische markt zijn gericht, en zelfs door visitekaartjes uit te geven die uw websiteadres vermelden wanneer u de lokale visser persoonlijk ontmoet.

Gaten vullen in de markt die u hebt gekozen

Nu u uw niche heeft gekozen en het product bent gaan verkopen, begrijpt u uw gekozen niche waarschijnlijk veel beter.

Kijk naar de vragen die uw beoogde gebruikers stellen in forums of op uw blog. Wat moeten ze hebben waar niet aan wordt voldaan? Kunt u een probleem vinden of een product laten oplossen??

Het vinden van een niche waar je een passie voor hebt, betekent dat je meer en meer begint te begrijpen over de behoeften van je klanten die moeten worden opgelost. Het kiezen van de juiste niche betekent dat uw bedrijf in de loop van de tijd zal groeien naarmate u meer producten toevoegt en nieuwe manieren ontdekt om die producten te promoten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map