Cum să alegeți o nișă de comerț electronic

Există încă loc pentru noii marketeri de comerț electronic. Potrivit Statista, comerțul electronic este o industrie de 1,2 trilioane de dolari. A începe cu eCommerce înseamnă a alege o nișă de care poți fi pasionat, dar care are și posibilitatea de a obține un profit. Este important să selectați o nișă, astfel încât să știți ce clienți vor viza.


Există mii de produse disponibile pe care le puteți vinde online. Noii întreprinzători au greu uneori să știe unde să înceapă în procesul de selecție.

Selectați nișa de comerț electronic adecvat

Uită-te la Cererea pieței

O modalitate de a alege o nișă de comerț electronic este de a vedea cererea pieței pentru acel produs. Să presupunem că găsiți un produs care credeți că este interesant și unic. Există câteva modalități de a determina dacă ar putea fi nevoie de produsul respectiv.

Există câteva tipuri de produse de bază pe care le puteți vinde. Acestea tind să se încadreze în aceste categorii:

 • Ebook-uri și manuale
 • Produse care rezolvă o problemă
 • Produse consumabile (sunt articole pe care oamenii le folosesc și trebuie să se reumple)
 • Articole de noutate

După ce alegeți un articol dintr-una dintre categoriile respective, veți dori să analizați dacă produsul se potrivește cu vreunul subiecte în trend pe Google.

trenduri Google

Aruncați o privire la ce subiecte sunt la curent cu Google și vedeți dacă produsele pe care le considerați se potrivesc cu unul dintre aceste subiecte.
De exemplu, primele două căutări în trend pe Google pentru 14 decembrie 2015, au fost:

 • kim Kardashian
 • Justin Bieber.

Produsul dvs. se poate lega de aceste celebrități sau de muzică în vreun fel? Dacă nu, mergeți mai jos pe tendințe, pentru a vedea dacă ceva se întâlnește cu un interes pe care oamenii îl au în prezent.

Tendințe de social media

Conform Pew Research Center, 65% dintre adulți folosesc acum rețelele de socializare. Urmând ceea ce este în tendință pe site-uri precum Twitter și Facebook vă poate spune multe despre orice nevoi nesatisfăcute și interesele clienților online.
De exemplu, unele subiecte în trend pe Twitter în decembrie au fost:

 • Patrioții
 • Crăciun
 • Centru sportiv

În afară de a vă conecta pe Twitter și de a privi doar bara laterală din stânga pentru a vedea ce este în trend, puteți utiliza site-uri precum Trendsmap pentru a descompune ceea ce vorbesc oamenii din diferite zone ale lumii.

Pe Facebook, descoperirea subiectelor în trend este la fel de ușor precum conectarea în contul dvs. și căutarea în bara laterală dreaptă a paginii de pornire. Primele trei subiecte vor trage în sus și puteți vedea mai multe făcând clic pe săgeata în jos. De exemplu, aceste subiecte au fost în tendință pe 14 decembrie 2015:

 • Anul în revizuire
 • Alegeri prezidentiale
 • Soții Instagram

În timp ce subiectele sunt ample, acestea vă pot oferi o idee despre ceea ce sunt interesați în prezent de oameni și, prin urmare, este un loc bun pentru a începe brainstorming-ul unui produs pe care s-ar putea să îl vindeți online.

Cele mai vandute

În timp ce nu doriți să copiați ceea ce fac alții, puteți face o idee bună despre tipurile de produse pe care le cumpără, căutând pe listele de vânzări.

 • Amazon este una dintre cele mai importante platforme de comerț electronic din întreaga lume. Accesați Amazon.com, faceți clic pe Categorii și alegeți una. Acum, accesați pagina superioară a categoriei și faceți clic pe fila care scrie „Cele mai vândute” pentru a vedea care sunt cele mai tari produse.
 • Ebay este un alt loc în care să cauți produse la modă caldă. Mergeți pe Ebay.com, treceți peste fila care scrie „Astăzi” și apoi faceți clic pe „Colecția de tendințe de astăzi”. Vă va arăta articole care merg bine în acest moment.
 • Dacă vă gândiți să vindeți produse artizanale sau artizanale, Etsy este un loc bun pentru a vedea ce face bine și ce nu. Accesați https://www.etsy.com/market/best_selling_items direct pentru a afla ce este cald astăzi.

Care este competiția?

În timp ce sunteți pe aceste site-uri care fac cercetări, acordați-vă timp pentru a vă studia concurența. Dacă faceți clic pe un nume de utilizator pe oricare dintre aceste site-uri, puteți vedea inventarul complet al produselor oferite de vânzător.

De exemplu, să zicem că observați că o altă persoană vinde un produs pe lista scurtă de articole pe care să le vândă. Să vedem doar că este o lansetă și un tambur. Faceți clic pe numele utilizatorului respectiv și vedeți că vinde și accesorii, cum ar fi linia de pescuit și nada. Poate că vinde și cutii de abordări, care vizează același grup.

Puteți învăța multe studiind ce face competiția dvs. Puteți afla unde să faceți publicitate și chiar ce produse suplimentare puteți vinde.

Aflați nișa aleasă

După ce ai un produs sau două în minte, poți să-ți stabilești nișa. Să folosim exemplul de mai sus și să spunem că ați ales proviziile de pescuit ca zona dvs. de nișă.

Pasii urmatori

După ce ai ales o nișă, care sunt următorii pași?

 • Ce produse sunt disponibile? Doar pentru că vă place un produs nu înseamnă că veți putea găsi un loc unde să îl comandați rapid și să îl păstrați pe stoc. De asemenea, trebuie să vă uitați la cost și dacă puteți vinde articolul la un preț comparabil cu alți comercianți online.
 • Ce produse au cea mai mare marjă de profit? O modalitate de a restrânge lista de articole posibile de a vinde este de a privi la ce preț le puteți cumpăra, la ce preț se pot efectua online și care este marja dvs. de profit generală. Cu cât este mai mare marja de profit, cu atât teoria va fi mai bună.
 • Furnizorul oferă opțiuni de livrare prin scădere? Dacă articolul este mare, acest lucru vă poate economisi bani, deoarece în loc să-l expediați pe articol și apoi să îl trimiteți cumpărătorului, săriți un pas în procesul de expediere, reducând astfel costurile.
 • Există o reducere dacă cumpărați în vrac? Dacă sunteți sigur, puteți vinde articolul, cumpărările în vrac pot reduce costurile de producție. În mod obișnuit, cu cât puteți achiziționa un articol mai mult, cu atât veți obține un preț mai bun pentru acel produs.

Considerații sezoniere

Este produsul care se vinde mai bine în anumite perioade ale anului decât în ​​alte perioade? Un exemplu sunt puloverele urâte de Crăciun. Se vor vinde cel mai bine între noiembrie și ianuarie. În restul anului, vânzările vor scădea.

Dacă intenționați să vindeți un articol sezonier, aveți în vigoare un plan de rezervă pentru ceea ce veți vinde în lunile lente sau cum veți obține în timpul vânzărilor sezoniere anul viitor.

Puteți ajunge în spatele acestui produs?

Înainte de a lua o decizie finală de a vinde un produs, întreabă-te dacă este ceva ce poți obține în urmă. Crezi că aduce un plus de valoare vieții altora? Dacă nu, vă va fi dificil să-l vindeți atunci când trebuie să ridicați produsul.

Potențial pentru ca produsul să adauge valoare

Crezi că produsul este bine realizat și o valoare bună pentru bani? Crezi că îmbunătățește viața clienților tăi, chiar dacă doar într-un fel mic?

Folosești singur produsul? Mărturiile personale sunt puternice. Un exemplu în acest sens este reprezentanții companiilor MLM cum ar fi uleiurile esențiale Young Living. Ei folosesc uleiurile în sine și înjură de ei. Această pasiune strălucește, iar alții vor să încerce produsul. Dacă doriți să vindeți un produs, atunci trebuie să vă asigurați că sunteți dispus să îl utilizați singur și să înțelegeți cum funcționează și de ce este cel mai bun dintre produsele potențiale acolo..

Conform Revista antreprenor, mărturiile funcționează pentru că:

 • A cladi increderea
 • Nu ești spammy
 • Ajutați să depășiți îndoielile

Potențial pentru vânzări repetate

Este produsul pe care oamenii îl vor reordona sau este un produs pe care îl cumpără o singură dată și niciodată?
Produse pe care oamenii le cumpără o dată:

 • Cutie scumpă de scule
 • Articole de noutate
 • Gadgeturi

Produse pe care oamenii le comandă de mai multe ori:

 • Produse alimentare
 • Produse de infrumusetare
 • Îmbrăcăminte

Un produs pe care îl adoră, care poate fi folosit sau va fi uzat este unul pe care probabil îl vor reorganiza. Cu toate acestea, nu exclude neapărat alte produse. De asemenea, trebuie să analizați dacă există un potențial pentru ca oamenii să comande obiectul pentru alți membri ai familiei sau pentru a oferi cadouri.

Creștere și scalabilitate

Dacă ați vorbit vreodată cu un investitor sau ați urmărit Shark Tank de la NBC, atunci ați auzit probabil cuvântul „scalabilitate”. Pe scurt, aceasta înseamnă doar dacă vânzările articolului pot fi sau nu crescute rapid sau este un produs care se încadrează pe piețele mai mari.

Un exemplu de produs care nu are o scară largă ar putea fi un serviciu de parcare cu valet care se adresează restaurantelor locale la scară înaltă. Aceasta este o piață în care trebuie să ai într-adevăr un contact pentru a intra în bine cu restaurantele. Există multă concurență. Nu este ușor dus pe alte piețe în care s-ar putea să nu aveți aceleași contacte. Există, de asemenea, o concurență ridicată pe alte piețe.

Un exemplu de produs care are o scalabilitate bună ar fi un purtător de copii care economisește pe spatele mamei. Poate că produsul este vândut în prezent în câteva buticuri locale. Cu toate acestea, cu conexiunile și munca potrivită, acesta este un element care ar putea apela cu ușurință la masele de mame noi. Poate fi vândut pe mai multe piețe din întreaga lume și online.

Elementul pe care îl privești scalabil?

 • Are recurs în masă?
 • S-ar traduce bine atât la vânzările online, cât și la cărămidă și mortar?
 • Aveți capacitatea de a-l schimba, adapta, adăuga produse similare?

Desigur, există o mulțime de factori suplimentari care se explică pe scalabilitate, dar acestea sunt elementele de bază care ar trebui să vă ajute să vă decideți între produsele pe care le-ați putea lua în considerare.

Găsirea furnizorilor

După ce decideți un produs, aveți mai multe opțiuni pentru a-l obține:

 • Efectuați produsul singur (acest lucru poate avea impact asupra scalabilității mai târziu)
 • Plătește pe cineva să producă produsul pentru tine
 • Găsiți un furnizor care fabrică deja produsul și îi pregătește să vândă cu ridicata

Targuri

O modalitate de a găsi furnizori este de a vizita expoziții comerciale în zona dvs. de nișă. Așadar, să folosim din nou exemplul de aprovizionare cu pescuit. Ați participa la un târg en-gros de articole de pescuit. În timpul spectacolului, luați note, puneți întrebări și căutați produse unice pentru a vinde.

Ar trebui să colectați:

 • Informatii de contact
 • Capacitatea companiei de a îndeplini comenzi mari
 • Informații privind transportul prin picătură

Cei mai mulți participanți la expoziții sunt vânzători terți. Când este posibil, săriți furnizorii și comandați direct de la o companie pentru a reduce costurile. Acolo intervine angro.

Găsirea angrosiștilor

Localizarea angrosiștilor poate fi mai dificilă decât ați putea crede. Multe dintre angrosiștii care vor apărea în căutările dvs. Google nu sunt deloc angrosiști. Prețurile lor nu sunt la un nivel care să vă permită să obțineți un profit rezonabil.

Shopify are o listă plăcută atât de furnizori autohtoni cât și de peste mări. Acesta este un loc bun pentru a începe, dar puteți achiziționa și câteva produse și verificați ambalajul pentru informațiile producătorului. Contactați acești producători direct prin e-mail, melc poștă sau telefon și informați despre conturile en-gros.

Care sunt piețele pentru nișa ta?

Acum, după ce ați ales un produs și ați găsit o ofertă a acelui produs înainte de a cheltui inventarul de a comanda bani, ar trebui să vă asigurați că există piețe distincte pentru nișa dvs..

Analizați unde vă puteți promova și vinde produsul

Când studiați produsul și concurența dvs., probabil că ați venit deja cu o listă a locurilor pe care competiția le vinde și știți că puteți merge cu capul în cap cu concurența dvs. pe acea piață.

Acum, dacă doriți să excelați peste competiție, trebuie să găsiți suplimentar. Gândiți-vă la comerț electronic ca pe un efort mult-forum:

 • Creați un sistem de coșuri de cumpărături pe site-ul dvs. web.
 • Prezentați pe social media.
 • Discutați cu alți proprietari de comerț electronic despre oferirea unor oferte speciale clienților altora într-un buletin informativ.
 • E-mail utilizatorii de coșuri de cumpărături abandonate. Kissmetrics estimează că 54% dintre cumpărători care abandonează un coș de cumpărături, dar li se oferă apoi o reducere, vor finaliza vânzarea. Această formă de urmărire și informare este ceva pe care îl poți automatiza cu ușurință și să te descurci puțin mai bine decât concurența ta.

Ce problemă rezolvă produsul?

Un lucru pe care ar trebui să-ți dai seama dacă nu l-ați dat deja este ce problemă rezolvă produsul pentru oameni. În cazul lansetei și al tamburului, să zicem că cel pe care l-ați ales să îl vindeți de acum permite unui pescar de bas să arunce mai departe și mai precis decât oricare altul de pe piață..

Acum știți nu numai pe cine să promovați (pescarii de bas), dar știți și ce beneficii oferă tijă și mulinetă, așa că știți să promovați în acel demograf.

Cum te vor găsi clienții?

Puteți crea cel mai frumos site web pe care oricine l-a văzut vreodată, să ofere reduceri și să facă toate lucrurile corecte, dar dacă clienții nu știu să vă găsească, veți fi irosit efortul dvs..

Pe lângă faptul că ai un site web, trebuie să te asiguri că site-ul tău:

 • Se clasează bine în căutările pe motoarele de căutare
 • Este mobil prietenos. Remarkety estimează că peste 70% dintre clienți faceți o achiziție pe un smartphone la un moment dat. E-mailurile și site-ul dvs. web ar trebui să fie mobile.
 • Are legături de intrare. Acestea sunt obținute atunci când te implici în comunitatea online pentru nișa ta.
 • Deveniți un lider de gândire. Deci, te-ai alătura forumurilor pentru pescarii de bas. Cu toate acestea, aveți grijă să nu fiți spammy. Nu promovați doar produsul pe forumuri, ci oferiți sfaturi care ar avea sens să vă configurați ca autoritate.
 • Adăugați conținut valoros. Găzduirea unui blog pe site-ul dvs. este o idee superbă. Vă permite să adăugați subiecte utile la care puteți indica oamenii ca valoare adăugată (presupunând că forumul permite link-uri).

De asemenea, va trebui să utilizați o anumită publicitate inteligentă pe rețelele de socializare, în buletine informative care să vizeze demografia dvs. de piață și chiar să trimiteți cărți de vizită care listează adresa site-ului dvs. web când întâlniți personal un pescar local..

Umplerea găurilor din piață pe care le-ați ales

După ce ați ales nișa dvs. și ați început să vindeți produsul, probabil că înțelegeți nișa aleasă mult mai bine.

Uită-te la întrebările pe care utilizatorii tăi vizați le pun pe forumuri sau pe blogul tău. Ce trebuie să aibă acestea pentru a nu fi îndeplinite? Puteți găsi sau face un produs să rezolve această problemă?

Găsirea unei nișe care vă pasionează înseamnă că veți începe să înțelegeți din ce în ce mai mult despre nevoile clienților dvs. care trebuie rezolvate. Alegerea nișei potrivite înseamnă că afacerea dvs. va crește în timp, pe măsură ce adăugați mai multe produse și veți descoperi noi modalități de promovare a acestor produse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map