Slik transformerer du bloggen din til et netthandel Emporium

Hvis du er blogger, er sjansen stor for at du allerede har lagt ned mye arbeid for å bygge publikum.


Hvis du legger ut regelmessig og innholdet ditt er nyttig, morsomt, informativt eller innsiktsfullt, er det sannsynlig at du allerede har følgende, som er den perfekte posisjonen du skal være i når du starter i en e-handelssatsing.

Enten du vil selge digitale, eller fysiske, produkter og tjenester – slik konverterer du leserskare til fremtidige kunder.

Gjør bloggen din til en e-handelsplattform for å selge produkter.

Fordi du kjenner målmarkedet ditt, er du allerede et skritt foran. Du kan undersøke hvordan menneskene som leser bloggen din er, og hva slags produkter og tjenester du kan tilby som vil appellere til dem.

Vær lojal mot publikum

Hold deg lojal mot dine følgere og server dem med produkter og tjenester de virkelig trenger.

Det første og mest åpenbare alternativet for tjene penger på bloggen din er å selge produkter som er relatert til din nisje, enten det er hjemmeinnredning, matlaging, teknologi, kjæledyr eller hva som helst.

Begynn med å tenke på hvilken type butikk du vil drive og hvilke produkter eller tjenester du vil selge, da dette vil informere hvilken e-handelsløsning som er det beste alternativet for deg og hvordan du til slutt vil drive butikken din.

Lav idémyldring rundt din nisje og still publikum spørsmål om hvilke typer produkter de vil se og hvorfor. Å selge på nettet er utrolig markedsstyrt – benytt deg av kunnskapen din om at publikum skal lykkes.

Eksperimenter og se hva som fungerer

Den morsomme delen er at du kan selge nesten hva som helst – forutsatt at det er lovlig selvfølgelig og relevant for leserskapet til bloggen din. (For eksempel vil det se litt rart ut hvis en bokanmeldelsesblogg begynte å snakke om smykkesalg eller kaffesalg).

Bruk fantasien og prøv å være oppfinnsom med det nye produkt- eller tjenestetilbudet ditt – ikke bare fokuser på ‘åpenbare’ ting folk kan få fra store selgersider..

 • Velg et produkt eller en tjeneste som nøyaktig representerer deg og din spesialitet – noe du og publikum brenner for. Gå for dyp ekspertkunnskap og spesialisering over overflatige salgsplasser.
 • Når det gjelder innkjøp av produkter, kan det være at du kjøper dem fra en grossist, eller det kan være lurt å lage dine egne produkter hvis det er din greie. Ikke la mangel på midler eller plass stoppe deg – det kan du starte en drop shipping virksomhet på et budsjett i løpet av noen dager.
 • Det er verdt å se på hva andre lignende bloggere selger på nettet for å hjelpe deg med å generere ideer.
 • Og ikke vær redd for å eksperimentere – prøv noen få ting og se hva som er populært og hva som ikke er med på å avgrense tilbudet ditt.

Finn riktig løsning

Det er viktig å velge riktig e-handelsløsning. Du bør vurdere hvordan du vil ta bestillinger og motta betalinger på en måte som er enkel både for deg og dine kunder.

Du kan velge en full-service e-handelsplattform som er fullt bygd ut med kundestøtte, eller du kan bare legge til en eCommerce-utvidelse til det eksisterende nettstedet ditt, slik at du kan plassere e-butikkfunksjoner strategisk i hele bloggen din uten å endre hvordan den ser ut. Her er hva American Webmaster Association anser som de beste e-handelsprogramvareplattformene.

Når du bestemmer deg, bør du tenke på brukeropplevelsen til hver plattform og om de gjør kjøpsprosessen så sømløs som mulig for kundene dine. En god brukeropplevelse vil til slutt øke konverteringsfrekvensen og kundelojaliteten.

Vis at du er pålitelig

Du må skaffe deg kunder til å stole på deg – invester tid og penger i kvalitetsinnhold, design og brukeropplevelse for å holde folk tilbake.

 • Hvis du vil gjøre e-butikken din mer troverdig, kan du vurdere å bli medlem av Google Trusted Stores program. Butikker som konsekvent gir et høyt kundeservicenivå belønnes med et merke som vil gi kundene beskjed om at du er et bekreftet og pålitelig nettbutikk – og som vil tilby dem 1000 dollar livstidsbeskyttelse.
 • Vis tillitssignaler i hele butikken din, spesielt i nærheten av kassesidene for å bidra til å bygge tillit og troverdighet.
 • Har detaljerte vilkår & betingelser og levering og returnerer informasjon på nettstedet ditt, og gjør det alltid enkelt å kontakte deg.

Gjør betalinger enkelt

Å tilby flere betalingsalternativer er en god måte å skaffe tillit til kundene dine når de kommer til å sjekke ut.

Sette opp butikken din med PayPal betalingsgateway er et must, ettersom dette er en av de mest populære sikre betalingsmetodene der ute. Det kan også tilby nyttige shoppingfunksjoner for nettstedet ditt, for eksempel “kjøp nå” -knapper og forenklede kassealternativer.

Ved siden av dette, la kundene dine foreta sikre kortbetalinger som ikke er PayPal, og sikre at du har funksjonalitet for dem å enkelt gjøre innkjøp, uavhengig av hvilken enhet de bruker.

Få de tekniske tingene riktig

Å drive en eCommerce-butikk er forskjellig fra å drive en blogg – det kan hende du må gi nettstedet ditt en samlet teknisk oppgradering.

 • Se på din nåværende vertsleverandør. Planlegger du å installere en WooCommerce-plugin på WordPress-bloggen din? Du må kanskje investere i en kraftigere WordPress-hostingløsning som WP Engine for å forhindre at nettstedet går tregere (WPEngine review her).
 • Gjennomsøk nettadressene til nettstedet ditt med et SEO-verktøy som Skrikende frosk å røyke ut eventuelle indekseringsproblemer.
 • Stor butikk med produkter som kommer ut og på lager? Viderekoble alltid de enkelte produktsidene tilbake til relevante kategorisider for å unngå å miste salg på grunn av irriterende 404 sider.

Har du noen gang forsøkt å konvertere bloggen din til en e-handelsbutikk? Hvilke leksjoner lærte du underveis? Gi oss beskjed i kommentarene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map