Shopify Fordeler og ulemper for å lansere nettstedet ditt for e-handel

Hvis du har shoppet rundt etter den beste e-handelsplattformen til å drive butikken din, kommer du sannsynligvis stadig over Shopify. Det er en industriledende og konsekvent rangert blant de tre beste plattformene.


Selv om Shopify absolutt er et imponerende verktøy, kan det være flere valg der for å imøtekomme dine behov. Lær mer om fordeler og ulemper med eCommerce-programvaren, slik at du kan ta den beste kjøpsbeslutningen.

Shopify fordeler og ulemper med eCommerce butikkbygger

SHOPIFY PROS

Det er ingen som benekter at Shopify eCommerce-plattform kommer med en lang liste over proffer. Her er bare noen av høydepunktene.

Nøkkelferdig løsning: Shopify er klar. Du trenger ikke å bekymre deg for å investere tid og penger i installasjonsprosessen. Når du har registrert deg, kan du begynne å designe og bygge butikken din.

Rask og enkel konfigurering betyr også at du kan begynne å selge og tjene inntekter så snart som mulig. Du trenger ikke å bruke måneder eller år på å bygge nettstedet ditt.

Viktige innebygde funksjoner

hosting: Shopify bruker sine kraftige servere for å drive butikken din. Det betyr også at de håndterer tekniske problemer. Du trenger ikke å bekymre deg for å kjøre og feilsøke dine egne servere. For nybegynnere er dette et stort pluss.

Sikkerhet: Shopify er PCI DSS-kompatibel. Dette betyr at de oppfyller bransjestandarder for kreditt- og debetkortsikkerhet. Kundene dine kan føle seg trygge på at deres økonomiske informasjon er beskyttet.

Shopify er PCI DSS-kompatibel

I tillegg har butikken din et gratis SSL-sertifikat. Dette beskyttelseslaget fungerer for å kryptere sensitive data. Det er en annen måte å beskytte kundeinformasjon. Noen e-handelsbyggere vil få deg til å kjøpe et sertifikat og betale for å få det installert.

SEO: Det er enkelt å være SEO-ekspert hos Shopify. Deres innebygde funksjoner gjør e-handels SEO praktisk tullesikkert. Programmet oppretter automatisk et nettsted, integreres med eventuelle ekstra analyseprogrammer og lar deg oppdatere metabeskrivelser og koder. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut feltene og nettstedet ditt vil starte som søkemotorvennlig.

Shopify websiden SEO skjermdetaljer

Brukervennlighet Grensesnitt: Høye karakterer for brukervennlighet går utover designfunksjonene. Mens redaktøren er ypperlig for nybegynnere, er det også resten av dashbordet. Hvem som helst kan lett finne veien rundt. Organisasjonen er fornuftig og oppsettet er både visuelt tiltalende og tydelig skiltet.

App Store: Shopify-appbutikken har tusenvis av tilleggsprogrammer du kan bruke til å utvide sidefunksjonene dine. Mens noen av dem krever en engangsavgift eller et månedlig abonnement, er mange av dem helt gratis. Når nye apper legges til hele tiden, er det ingen grenser for hva du kan gjøre.

Shopify App Store

Shopify POS-app: Shopify går ut over salg på nettet. Med POS-appen kan du enkelt selge produkter på live events. Ta med varene dine til markeder, messer, popup-vinduer og andre sammenkomster. Appen gjør det enkelt å gjennomføre transaksjoner mens du er på farten.

Hastighet: Rask belastningstid er viktig av flere grunner.

 • 1. Søkemotorer belønner nettsteder med raskere belastningstid. Sakte servere kan faktisk påvirke rangeringene dine negativt.
 • 2. Nettkjøpere er utålmodige. Det krever ikke mye for å få en potensiell kunde til å forlate siden din. Å måtte vente på nettstedet ditt kan fjerne dem.
 • 3. Det ser uprofesjonelt ut. Du har bare en sjanse til et godt førsteinntrykk. Et tregt nettsted vil ikke gi tillit til nettstedet ditt.

Kundeservice: Som Shopify-kunde har du 24/7 tilgang til kundesupport. Du kan kontakte dem ved å:

 • telefon
 • e-post
 • Live chat
 • Twitter
 • Facebook

Shopify utmerkede kundesupportalternativer.

Som bedriftseier vil du også ha tilgang til en rekke CRM-verktøy. Du kan bruke disse til å skape en hyggelig handleopplevelse og administrere bestillinger. Alle disse funksjonene er innebygd og klar til bruk fra første dag.

Viktige markedsføringsverktøy: Når du har et nettsted, er det på tide å begynne å markedsføre produktene dine. Shopify gjør det enkelt å optimalisere sidene dine med nettkart, metakoder, beskrivelser og integrering av sosiale medier. Andre markedsføringsverktøy inkluderer:

 • Kundesporing og rapportering
 • Evne til å lage kampanjer og tilby rabatter
 • Nyhetsbrev og e-postmaler
 • Bloggfunksjoner
 • Responsiv design for mobile enheter
 • Omfattende app store

Du har alt du trenger for å kjøre en omfattende markedsføringskampanje. Eventuelle ekstra verktøy kan legges til via app store. Det er mange gratis og rimelige alternativer.

Design

Shopify Templates Store

En av de største kostnadene ved å starte en nettbutikk er å ansette en utvikler for å designe nettstedet ditt. Timepriser kan starte på $ 100 og gå langt utover $ 200. Det tar ikke lang tid å gjøre opp en heftig regning. Dette setter tilpasset design utenfor prisklassen for mange oppstarter.

Heldigvis, med Shopify trenger du ikke en profesjonell utvikler. Hvem som helst kan opprette et nettsted. WYSIWYG-redigereren gjør det enkelt å tilpasse sider. Du trenger ikke å vite hvordan du skal kode for å gjøre endringer.
Hvis du har problemer, kan du kontakte kundestøtte eller bruke ressursverktøyene deres. De tilbyr:

 • Omfattende FAQ-sider
 • Et samfunnsforum
 • Et kunnskapsgrunnlag
 • Nettsted bygning universitet.

Plattformen er perfekt for nybegynnere, men allsidig nok for mer erfarne gründere.

Responsiv nettsteddesign

Shopify responsive maler.

De fleste kjøpere bruker sine mobile enheter for å bla gjennom og foreta kjøp. Hvis nettstedet ditt ikke reagerer, vil du slite med å konvertere salg. Shopify tilbyr temaer med responsiv design, slik at nettstedet ditt vil se bra ut på telefoner, nettbrett og bærbare datamaskiner. Kunder kan enkelt se produktene dine og betale hvor de enn er.

Massevis av gratis temaer

ECommerce-plattformer varierer ganske mye i hvor mange gratis temaer de tilbyr. Shopify faller midt i området i denne kategorien. For øyeblikket kan du velge mellom 10 gratis temaer. Premium-temaer varierer i pris fra $ 80 til $ 150. Selv om 10 kanskje ikke høres ut som mye, er kvaliteten på gratis temaer over konkurransen.

Shopify maler for nettsteder

Det hjelper også at Shopify-gratis temaer er godt designet og enkelt tilpasses. WYSIWYG-redaktøren lar deg gjøre enkle endringer i dra-n-slipp. Du kan også få tilgang til temakoden og tilpasse detaljer gjennom HTML eller CSS. Juster størrelsen, bytt ut farger og legg til bilder med letthet.

Add-Ons

En annen fordel med Shopify-programvaren er at de stadig utvider app-butikken. Hvis du ikke finner et bestemt verktøy eller app, er sjansen stor for at det snart vil være tilgjengelig. De leter stadig etter måter å forbedre og imøtekomme kundenes behov.

Shopify fleksibel programvareplattform vil fortsette å vokse med deg og det endrede markedet. For øyeblikket er det tusenvis av plugins å velge mellom, og det antallet fortsetter å vokse hver dag.

Shopify har også strømlinjeformet integrasjonsprosessen. Når du har kjøpt eller lastet ned en app, vil det være enkelt å starte umiddelbart. Vanligvis er det lite eller ingen oppsett involvert. Å utvide funksjonaliteten til butikken din tar bare noen få klikk.

SHOPIFY CONS

Priser

Du har kanskje lagt merke til at det er ganske mange gratis, selvbetjente alternativer på markedet: Magento, Zen Cart, PrestaShop. Selv om gratis-taggen kan høres tiltalende ut, er det en fangst. Du må være flytende i koding for å kunne bruke disse handlekurvene for e-handel. Ellers må du ansette en utvikler for å designe butikken din. I så fall forsvinner den “gratis” kostnaden raskt.

I tillegg kan selvhostede alternativer også komme med skjulte avgifter. Du må kanskje betale ekstra for betalingsportaler, sikkerhetssertifikater og andre funksjoner som er innebygd i Shopify.

I hovedsak er alternativene som er hostet best mulig for de med teknisk kunnskap. Hvis du er nybegynner, er Shopify fortsatt en stor verdi. Det er vel verdt det månedlige abonnementet å raskt kunne designe ditt eget nettsted.

Tilpasningsproblemer

Noen brukere klager over at Shopify-temaer er vanskelige å tilpasse. Shopify oppfant sitt eget kodespråk kalt Liquid. Hvis du er vant til andre språk, vil det være læringskurve.

Ulempen er at du ikke er låst til å bruke væske. Brukere har fortsatt muligheten til å bruke HTML, CSS og JavaScript for å gjøre endringer. Bare de som er avhengige av PHP vil potensielt få problemer.

Markedsføringsverktøy er veldig grunnleggende

En annen vanlig klage er at de innebygde markedsføringsverktøyene er for grunnleggende. Dette er et vanskelig argument å sette fast. Shopify-nettsteder er innebygd med alle verktøyene du trenger. Hvis det er et gap, er alt du trenger å gjøre å besøke app store. Enhver bruker har ubegrenset tilgang til de beste markedsføringsverktøyene som er tilgjengelige.

Organisasjon

Shopify har gjort et interessant valg når det gjelder kategorinavn. De kan være forvirrende og gjøre det vanskelig å navigere på nettstedet. Dette tar bort fra brukeropplevelsen og lager en unødvendig læringskurve. Selv om denne ulempen lett kan overvinnes, er den fortsatt irriterende.

migrasjon

Hvis du bestemmer deg for å bytte plattformer, gjør Shopify det ikke lett å migrere. Selv om dette er vanlig praksis, kan det også bety at du mister noe av butikkinformasjonen din. Det beste du kan håpe på er en CSV-eksport av nettstedet ditt. Dette er en god grunn til å ta deg tid til å velge en e-handelsplattform. Dra nytte av gratis prøveversjoner slik at du ikke trenger å bekymre deg for å vandre nedover veien.

Hvem er Shopify best for?

Shopify er faktisk godt egnet for de fleste der ute som ønsker å starte en nettbutikk. Det henvender seg til de aller fleste som ikke kjenner kode. Dette betyr store besparelser når du designer og utvikler en butikk. I utgangspunktet kan hvem som helst bygge og starte en butikk i løpet av timer.

Shopify har også en av de beste prisplanene på markedet. Du kan oppgradere og nedgradere etter behov. Til og med den grunnleggende planen har alle funksjonene du trenger og tilgang til app store. Selv om det er kredittkortavgifter, er disse standard.

Shopify alternativer

Selv om Shopify er en flott plattform som snakker til et massivt publikum, er det andre alternativer der ute. Volusion, BigCommerce og Magento er ofte rangert på toppen med Shopify. Og med god grunn. Alle disse plattformene konkurrerer om en andel av det samme markedet. De jobber alle for å tjene virksomheten din.

Til slutt kommer imidlertid Shopify-programvareplattformen fremdeles på toppen av flere grunner:

 • 1. Beste temaer. Mens de andre store aktørene kan ha flere temaer, er Shopifys temaer bedre designet og mer profesjonelle. Jada, dette er totalt et spørsmål om mening og personlig smak. Hvis du vil se selv, kan du bruke gratisforsøk for å se deg rundt.
 • 2. Super brukervennlig. Magento er et open source-program som vil kreve litt teknisk kunnskap. BigCommerce og Volusion tilbyr dra og slipp redaktører, men Shopify mottar høye karakterer for brukervennlighet.
 • 3. Ubegrensede funksjoner. Hos Shopify trenger du aldri bekymre deg for overskudd. Du kan legge til så mange produkter du vil og glede deg over ubegrenset lagring og båndbredde. Det er ikke nødvendig å betale for en oppgradert pakke.
 • 4. Kundeservice. Shopify setter standarden for utmerket kundeservice. Brukere har en lang liste over måter å nå en representant 24/7. Andre plattformer gjør at du betaler mer for direkte tilgang.
 • 5. Konstante oppdateringer. Hvis du ser på Google-trender, fortsetter Shopify å få trekkraft. Det er ikke like bra med konkurrentene. Mye av dette skyldes Shopifis forpliktelse til å forbedre funksjonene. Shopify fortsetter å tilpasse seg markedet og legge til nye funksjoner etter behov. Du trenger ikke å bekymre deg for at det går ut på dato.

Selv om Shopify fremstår som det beste valget for nybegynnere uten kodingserfaring, betyr det ikke at det er det beste alternativet for alle. Hvis du har kodingserfaring, kan du oppleve at Magento lettere kan tilpasses. Eller du kan finne det perfekte temaet på BigCommerce.

Shopify har masse appell, men det er alltid i din beste interesse å shoppe rundt før du går til en plattform.

Konklusjon: Er proffene større enn oppveksten?

Uten tvil. Faktisk er det mange av ulempene som brukere nevner, ikke virkelig holder trekkraft. Eventuelle ulemper vil bare påvirke en veldig liten del av brukerne.

Det har aldri vært enklere for den gjennomsnittlige personen å designe og lansere en nettbutikk. Dette er gode nyheter for gründere over hele verden.

Det er ikke lenger noen enorme barrierer når det gjelder teknisk kunnskap eller budsjett. For rundt $ 30 i måneden, kan alle med datamaskiner bygge et profesjonelt nettsted med Shopify. Det er en flott tid å slå ut på egen hånd og Shopify er en stor del av den bevegelsen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map