Ifymimi i Shopify: Krahasoni dhe Zgjidhni planin më të mirë për dyqanin tuaj online

Ndërsa tregu i softuerëve eCommerce mund të ndjehet pak i mbushur me njerëz, një nga përfitimet është që kompanitë detyrohen të çmojnë produktet e tyre në mënyrë konkurruese. Edhe gjigandi i industrisë Shopify nuk është një përjashtim.


Ky është një lajm i mirë për klientët që janë në kërkim të një programi vërtet të fuqishëm krijimi të përmbajtjes dhe menaxhimit të dyqaneve, të paketuara në një pako të përballueshme.

Bleni Planet e icingmimeve

Krahasimi i planeve të çmimeve të Shopify

Shopify ofron disa plane të ndryshme çmimesh që janë krijuar për të adresuar nevojat e bizneseve me madhësi të ndryshme.
Ndoshta më e rëndësishmja, ata ofrojnë një provë falas 14-ditore. Ju nuk keni nevojë as për një kartë krediti për t’u regjistruar. Kjo është praktikë e zakonshme sot midis kompanive softuer.

Pra, kini kujdes nga çdo produkt që nuk ju lejon të provoni më parë. Nëse një shitës nuk ju lejon të fluturoni para se të blini, ai nuk është i sigurt në cilësinë e zgjidhjes që po ofron.

Pasi të përfundojë gjyqi juaj 14-ditor, ju mund të zgjidhni planin e duhur të çmimeve për t’iu përshtatur buxhetit dhe biznesit tuaj.

Shopify Lite – 9 dollarë në muaj

Edhe me këtë plan të lirë, pa eshtra, ju prapë të shijoni fuqinë e Shopify. Kjo ju lejon të shisni në Facebook dhe të shtoni butona “bleni” në çdo faqe interneti ekzistuese. Ju mund të fitoni para nga një vend i shpejtë dhe të filloni shitjen.

Bleni një zgjidhje të Planit të Lehtë për Shitje në Facebook

Features

 • Krijoni vitrina tërheqëse të produkteve në Facebook
 • Shtoni butona “blej” në çdo sit
 • Pranoni kartat e kreditit në panaire dhe ngjarje të tjera
 • Krijoni faturat dhe klientët e faturave
 • Përditësime automatike
 • Burimet e marketingut
 • Mbështetje 24/7 e klientit përmes postës elektronike ose bisedës live
 • Listimet e pakufizuara të produkteve

kufizimet

Kufizimi kryesor i Bleni Lite është se nuk ju lejon të ndërtoni një sit të vetëm nga e para. Isshtë krijuar vërtet për ata që kanë tashmë një sit dhe nuk duan të ndërpresin. Mund ta mendoni si të ngjashme me shtimin e një butoni PayPal në faqen tuaj.

Bleni Plane

Shopify Basic – 29 dollarë në muaj

Hapi tjetër i ngritjes është Basic Shopify. Ky version ju lejon të krijoni faqen tuaj të internetit, të pritur plotësisht. Ajo vjen me të gjitha mjetet që ju nevojiten për të filluar një biznes të ri. Në fakt, ajo është e dizajnuar dhe me çmime me sipërmarrës në mendje. Këtu janë disa nga pikat kryesore:

Features

 • Dy llogari të stafit. Këto mund të përdoren për të kufizuar qasjen në informacione të caktuara dhe janë të dobishëm në menaxhimin e faqes tuaj.
 • Produkte dhe hapësirë ​​të pakufizuar të pakufizuar
 • Certifikatë SSL për siguri dhe pagesa të sigurta
 • Blog
 • Aftësia për të krijuar kode zbritje
 • Krijimi i rendit manual

Opsionet e Ndihmës së Konsumatorëve

Një pjesë e madhe e suksesit të Shopify mund t’i atribuohet shërbimit të shkëlqyeshëm të klientit. Mund të kontaktoni mbështetjen 24/7. Me planin themelor, ju keni një sërë opsionesh kur bëhet fjalë për ndihmë kontaktuese, duke përfshirë:

 • telefon
 • Email
 • Bisedë live
 • Cicëroj
 • Facebook

Gjithashtu, sigurohuni që të shikoni bazën e tyre të njohurive, seksionin FAQ dhe tutorialet. Shanset janë që ju të jeni në gjendje t’i përgjigjeni pyetjes suaj. Ata postojnë rregullisht artikuj informues dhe gjithmonë duken të etur për të përmirësuar përvojën e përdoruesit.

Blerja e tarifave

Përveç tarifës mujore, ka edhe disa kosto të tjera që lidhen me përdorimin e Shopify.

Mimet e kartës së kreditit dhe tarifat e transaksionit: Me planin themelor, ju do të paguani një normë prej 2,9% të kartës së kreditit plus një tarifë prej 30 për çdo blerje në internet. Personalisht, tarifat e blerjeve janë 2.7%, dhe pagesa shtesë zbritet. Gjithashtu, nëse vendosni të përdorni një hyrje të pagesës së jashtme, ekziston një tarifë transaksioni 2.0%.

Mimi Mujor: Me 29 dollarë në muaj, Shopify Basic është me çmim konkurrues. Do të zbuloni se shumica e lojtarëve të tjerë të mëdhenj janë në të njëjtën ballpark. Sidoqoftë, Shopify është një nga vetëm një pjesë e vogël për të ofruar një produkt të pakufizuar dhe ruajtje në këtë pikë çmimi.

Opsionet e Kursimeve të Kontratës: Për të kursyer para mund të paguani për një vit ose dy në front. Blini një plan vjetor dhe kurseni 10% ose 20% në një plan dy vjeçar.

Kostot shtesë

Mos harroni se gjithashtu do të duhet të blini një emër domain. Kjo është një tarifë vjetore që zakonisht shkon rreth 10 dollarë.

Dyqani i Shopify lejon të ketë një domen të personalizuar

Mund të zbuloni gjithashtu se dëshironi të zgjeroni dyqanin tuaj duke blerë aplikacione specifike. Ndërsa sigurisht që këto nuk janë të nevojshme, ato mund të vijnë herë pas here. Mimet ndryshojnë nga një tarifë një herë në planet e abonimit mujor.

Kush është Plani Themelor Më i Mirë Për?

Nëse sapo po filloni biznesin tuaj, atëherë Plani Themelor ofron më shumë se sa duhet për t’ju ndihmuar. Ndërsa biznesi juaj rritet, ju mund të dëshironi të përmirësoni. Përndryshe, Shopify Basic ofron një mjet të fortë dhe të fuqishëm. Nuk duhet të hasni ndonjë kufizim të vërtetë kur ngrini dyqanin tuaj dhe funksionon.

Shopify – 79 dollarë në muaj

Plani i blerjeve është për bizneset në rritje që kanë nevojë për hapësirë ​​për t’u zgjeruar. Ajo gjithashtu vjen me disa tipare më të përparuara të tregtisë elektronike që do të ndihmojnë në marrëdhëniet me klientët dhe menaxhimin e biznesit.

Features:

Të gjitha tiparet themelore të Shopify, plus

 • Aftësia për të krijuar, shitur dhe pranuar kartat e dhuratave
 • Raporte profesionale
 • Rimëkëmbja e braktisur e karrocës

Opsionet e Ndihmës së Konsumatorëve

Mbështetja 24/7 e klientit është në dispozicion përmes:

 • telefon
 • Email
 • Bisedë live
 • Cicëroj
 • Facebook

Shopify Kanalet e Ndihmës së Konsumatorëve

tarifat

Mimet e kartës së kreditit dhe tarifat e transaksionit: Për transaksionet në internet, klientët e Shopify do të tarifohen me një normë karte krediti 2,6% + 30. Nëse blerjet bëhen personalisht, kjo normë bie në 2.4% + 0. Nëse përdorni pagesa të Shopify, nuk do të duhet të shqetësoheni për tarifat e transaksioneve. Sidoqoftë, portat e palëve të treta vijnë me një tarifë transaksioni 1.0%.

Mimi Mujor: Për shumicën e bizneseve të krijuara, 79 dollarë është një tarifë nominale. Kjo është veçanërisht e vërtetë duke marrë parasysh sa mund të bëni me këtë plan. Ajo siguron më shumë se sa për të mbështetur një biznes të lëmuar, profesional dhe në rritje.

Opsionet e Kursimeve të Kontratës: Për të kursyer para mund të paguani për një vit ose dy në front. Blini një plan vjetor dhe kurseni 10% ose 20% në një plan dy vjeçar.

Kostot shtesë: Potenciali për kosto shtesë është i njëjtë për të gjitha planet e Shopify. Nuk do të duhet të blini aplikacione për të pasur një dyqan plotësisht funksional. Sidoqoftë, mund të gjeni që disa aplikacione do të jenë të dobishme për biznesin tuaj.

Prmimet e aplikacioneve ndryshojnë mjaft gjerësisht. Sigurohuni që të bëni hulumtimin tuaj në mënyrë që të gjeni marrëveshjen më të mirë për t’ju përshtatur nevojave tuaja.
Më në fund, mos harroni për koston e një emri domain. Në mënyrë tipike, një domain do të kushtojë rreth 10 dollarë në vit.

Kush është Plani i Shopify Më i Mirë Për?

Plani i Shopify është më i përshtatshmi për bizneset e krijuara që janë të përqendruar në rritje. Plani ofron të gjitha tiparet që ju nevojiten për tu zgjeruar shpejt dhe për tu përshtatur me nevojat në ndryshim.

Shopify i Avancuar – 299 $ / muaj

Ndërsa versioni i përparuar i Shopify nuk është plotësisht i pakufizuar, ai afrohet shumë. Këtu janë veçoritë shtesë që vijnë me planin e çmimeve të Advanced Shopify:

Features:

Të gjitha tiparet e Shopify, plus

 • 15 llogari të stafit
 • Ndërtues i avancuar i raporteve
 • Transporti i transportuesit në kohë reale

Opsionet e Ndihmës së Konsumatorëve

Si me të gjitha planet e Shopify, klientët gëzojnë mbështetje superiore të shërbimit. Ju mund të kërkoni përmes bazës së njohurive ose të kontaktoni drejtpërdrejt një përfaqësues. Forumet e komunitetit janë gjithashtu shumë aktiv dhe të dobishëm. Më në fund, sigurohuni që të përfitoni nga Universiteti i tyre i E-commerce. Ky shërbim falas do t’ju ndihmojë të përmirësoni faqen tuaj dhe strategjitë tuaja të marketingut.

Kontaktoni mbështetjen e klientit përmes:

 • telefon
 • Email
 • Bisedë live
 • Cicëroj
 • Facebook

tarifat

Mimet e kartës së kreditit dhe tarifat e transaksionit: Me Advanced Shopify do të paguani një normë karte krediti prej 2.4% + 30 ₵ për blerjet në internet. Anydo blerje e personave vjen me një tarifë prej 2.2% + 0. Si gjithmonë, nuk ka tarifa të transaksioneve kur përdorni Pagesify Shopify. Për portat e pagesave të jashtme, përgatituni të paguani një tarifë transaksioni 0.5%.

Mimi Mujor: Advanced Shopify kushton 299 dollarë në muaj. Shtë qartë një plan i destinuar për bizneset e krijuara që kanë nevojë për një zgjidhje të shkallëzueshme.

Opsionet e Kursimeve të Kontratës: Kurseni para duke paguar për një vit të parë. Shopify ofron një zbritje prej 10% në një plan njëvjeçar. Kjo është një kursim mbi 350 dollarë. Nëse blini një plan dy-vjeçar, mund të kurseni pothuajse 1.500 dollarë me 20% zbritjen e tyre.

Kostot shtesë: Nëse blini një emër domaini përmes Shopify ose një ofruesi tjetër siç është BlueHost, mund të prisni të paguani rreth 10 dollarë në vit.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të shtoni aplikacione ndërsa zgjeroni faqen tuaj të internetit dhe kërkoni funksione më specifike. Mbani në mend se çmimi i aplikacionit mund të jetë një tarifë një herë ose abonim mujor. Sigurohuni që të bëni studimin tuaj përpara se të investoni në një aplikacion.

Kush është Plani më i mirë për blerje më të mirë?

Advanced Shopify është më e përshtatshme për bizneset e mëdha që kanë nevojë për një zgjidhje të shkallëzueshme që mund të përshtatet shpejt me kompaninë e tyre. Ajo ka për qëllim të rritet me biznesin tuaj dhe t’ju sigurojë mjetet që ju nevojiten për të zgjeruar.

Shopify Plus

Shopify Plus është një zgjidhje softuerike e ndërmarrjeve për dyqanet me një vëllim të lartë transaksionesh. Disa nga markat më të mëdha në botë përdorin Shopify Plus për të fuqizuar dyqanet e tyre në internet. Ajo vjen me shitje të pakufizuar, produkte dhe gjerësi bandë.

Shopify Plus Plan

Qëllimi kryesor është të sigurojë një zgjidhje të përballueshme që lejon bizneset të përqëndrohen në lëshimin e produkteve dhe shënjestrimin e tregjeve të reja. Mjetet e fuqishme e bëjnë të lehtë menaxhimin e dyqanit tuaj dhe zvogëlimin e kostove të IT. Mbështetja e përkushtuar 24/7 gjithashtu do t’ju ndihmojë të filloni dyqanin tuaj më shpejt

Shopify Plus Kufizimet dhe Kërkesat

Shopify Plus nuk ka ndonjë kufizim real. Për të filluar, do të duhet kontaktoni Shopify. Ata do të krijojnë një plan personal për ju së bashku me çmimet e individualizuara.

Kush është Shopify Plus Plani më i Mirë për?

LA Lakers dhe Dodocase janë dy klientë të Shopify Plus. Të dy mburren me marka të njohura dhe me një shtrirje ndërkombëtare. Ata janë gjithashtu tregtarë me vëllim të lartë me nevoja unike. Shopify Plus është ideal për trajtimin e nevojave të tyre.

Bleni çmimet në krahasim me konkurrentët e tyre më të mëdhenj

Magento

Magento është një tjetër emër i madh në platformat e programeve kompjuterike. Dallimi i madh është se Magneto CE është një shërbim me burim të hapur. Kjo do të thotë që është teknikisht falas. Njerëz nga e gjithë bota kontribuojnë vullnetarisht në ndërtimin e programit duke krijuar shtesa dhe aplikacione.

Fatkeqësisht, falas vjen me shumë tela të bashkangjitur. Për një, do të duhet të siguroni pritje në serverin tuaj. Për më tepër, do të duhet të keni mjaft përvojë kur bëhet fjalë për kodimin. Nëse ndonjëra nga këto kërkesa është shumë teknike për ju që të trajtoni, do të duhet të punësoni dikë për të. Kjo është kur kostot me të vërtetë fillojnë të shtohen.

Designers dhe zhvilluesit zakonisht ngarkojnë në rangun prej 100 – 250 $ në orë. Nëse po krijoni një sit nga e para, orët mund të shtohen shpejt. Gjithashtu, jo të gjitha shtesat janë falas. Mimet për shtesat mund të fillojnë nga 99 ₵ dhe të shkojnë deri në 8,000 $ lart.

Magento gjithashtu ofron shërbim shumë të kufizuar ndaj klientit. Mund të shfletoni forume në bashkësi. Sidoqoftë, në shumicën e rasteve, do të duhet të konsultoheni me personin që krijon faqen tuaj. Kjo do të thotë më shumë orë për personat për të zgjidhur problemet.

Për të përmbledhur, këtu janë vetëm disa nga kostot shtesë:

 • siguri
 • Emri i domainit
 • hosting
 • Tarifat e stilistëve
 • Tarifat e zhvilluesit
 • Mbështetje për IT
 • Shtesa dhe shtesa

Siç mund ta shihni, kostoja “falas” e Magneto shpejt mund të dalë nga dora.

Kush është Magento Më i Mirë për?

Megjithë një kosto të rëndë fillestare, Magento ofron disa pozitive të vërteta. Shtë një program i sofistikuar dhe i shkallëzuar që ju lejon të përshtatni plotësisht faqen tuaj. Sidoqoftë, çmimi i çmimeve e bën atë më të përshtatshme për kompani më të krijuara. Bizneset e suksesshme me një audiencë të gjerë dhe qindra produkte mund të përfitojnë nga Magneto.

BigCommerce

Kur bëhet fjalë për planet e çmimeve dhe veçoritë e disponueshme, BigCommerce më së shumti i ngjan Shopify. Plani i tyre standard është 29,95 dollarë në muaj. Ashtu si Shopify, ajo ofron:

 • Instalim me një klik
 • Temat e lira
 • Gjykim falas 15-ditor – nuk kërkohet kartë krediti
 • hosting
 • siguri
 • Ruajtje dhe bandë e pakufizuar
 • Koha e shpejtë e ngarkesës
 • Përditësime automatike
 • 10% zbritje kur blini abonimin e një viti përpara

Kush është BigCommerce më i mirë për?

Në fund të fundit, BigCommerce dhe Shopify po garojnë për të njëjtin audiencë. Ata të dy janë të përshtatshëm për ndërmarrësit që fillojnë faqen e tyre të parë. Zgjedhja mund të vijë në preferencën personale. Ju mund të gjeni se tema që ju pëlqen më së miri është në dispozicion vetëm në Shopify. Ose mbase një veçori e veçantë unike për BigCommerce.

Për fat të mirë, ata të dy ofrojnë prova falas. Merrni ata të dy për një rrotullim përpara se të merrni vendimin tuaj përfundimtar.

Volusion

Voluzioni është një tjetër platformë e niveleve të larta. Me vetëm 15 dollarë në muaj për planin mini, mund të duket shumë e mirë. Sidoqoftë, vjen me shumë kufizime. Mund të shtoni deri në 100 produkte, dhe kapakja e brezit të bandës është 1 GB. Gjithashtu, ju do të keni akses vetëm në mbështetjen online.

Edhe newbies ndoshta do të dëshirojnë të rifreskojnë në Planin Plus për 35 dollarë në muaj. Karakteristikat e Planit Plus përfshijnë:

 • Magazinim i pakufizuar
 • 1.000 produkte
 • Gjerësia e bandës prej 3 GB
 • Mbështetje telefonike
 • Buletinet
 • CRM
 • Rimëkëmbja e braktisur karrocë

Mbani në mend se shumica e planeve brenda intervalit 30 $ vijnë me një bandë të pakufizuar.

Deri më tani, ankesa më e madhe kundër Volusionit është praktikat e tyre të çmimeve. Ndërsa reklamoni çmimet e pajtimeve mujore, ato nuk rendisin të gjitha tarifat e fshehura. Këtu është një listë e shkurtër e çmimeve që duhet të prisni:

 • Certifikata SSL – 149 dollarë
 • Instalimi i Certifikatës SSL (Ju nuk mund ta instaloni vetë) – 99 dollarë
 • Domen i ri – 11,99 $
 • Mbipesha e bandës – 7 dollarë për GB
 • Tarifat e përpunimit të pagesave të palëve të treta – 2.0-3.0% për transaksion
 • Tarifa e shërbimit PCI 1.83 $ – 3 $ në muaj
 • Heqja e lidhjes “Mundësuar nga Volusion” – 25 dollarë
 • Tarifa e përfundimit – 99 dollarë
 • Tarifa e deklaratës mujore – 10 dollarë

Vini re se kostoja e temave të primit dhe shtesave nuk është përmendur madje. Voluzioni është një platformë e fortë, por çmimi i tyre nuk është transparent ose konkurrues.

Kush është më i mirënjohuri Volusion?

Me pak fjalë: koduesit me përvojë të cilët janë të vetëdijshëm për tarifat shtesë. Platforma nuk ofron një redaktues WYSIWYG. Ju do të duhet të dini një sasi të caktuar të kodit për të rregulluar faqen tuaj. Edhe atëherë, mbase nuk ia vlen çmimi. Tarifat e papritura mund të shtohen shpejt. Krahasuar me Volusion, Shopify është zgjidhja më e mirë për shumicën që njerëzit.

Blerje FAQS Plane

 • A mund të azhurnoj ose minimizoj planin tim në çdo kohë?
 • Po! Ju mund të ndryshoni planin tuaj në çdo kohë. Pavarësisht nëse doni të ulni kostot ose azhurnoni për më shumë aftësi, jeni i lirë të ndërroni planet.
 • A mund ta anuloj pajtimin tim në çdo kohë? Cilat janë dënimet?
 • Mund të mbyllni ose ndaleni dyqanin tuaj. Nëse vendosni ta vendosni në pauzë, dyqani do të vazhdojë të mbetet, por klientët nuk do të jenë në gjendje të bëjnë blerje. Do të zvogëlojë gjithashtu kostot e operimit. Shopify do ta mbajë dyqanin tuaj live dhe pauzë për 14 $ / muaj.
 • Shtë po aq e thjeshtë të mbyllësh dyqanin tuaj. E gjithë kjo kërkon disa klikime, dhe ju mund të anuloni llogarinë tuaj. Nuk ka dënime për mbylljen ose ndalimin e dyqanit tuaj.
 • A duhet të fus informacionin e kartës së kreditit për një provë falas?
 • Jo. Ju mund ta filloni provën tuaj falas vetëm në disa minuta pa pasur nevojë të shkruani ndonjë informacion pagese.
 • Si mund të faturohem?
 • Shopify automatikisht do të ngarkojë kartën tuaj të kreditit çdo 30 ditë. Do të merrni një faturë, por nuk do të duhet të bëni ndonjë veprim. Fatura juaj do të përfshijë tarifën tuaj mujore së bashku me tarifat e transaksioneve dhe aplikacioneve.

Përfundim në çmimin e Shopify

Shopify është deri më tani platforma më e popullarizuar e pritur eCommerce. Ajo siguron një zgjidhje të fortë dhe plane çmimi të përballueshëm. Edhe sipërmarrësit për herë të parë mund të shfrytëzojnë fuqinë e Shopify për një çmim të arsyeshëm.

Zgjedhja e planit të duhur varet nga vendi ku jeni me biznesin tuaj dhe sa shpejt dëshironi të rriteni. Lajmi i mirë është që ju mund të azhurnoni dhe minimizoni planet sipas nevojës. Thjesht nuk ka shumë platforma atje që ofrojnë të njëjtin kombinim të kostos, shkathtësisë dhe fleksibilitetit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me