BigCommerce vs Magento: Cila Platformë e e Tregtisë Tregtare Duhet të Zgjedhësh?

Ndërsa Bigcommerce dhe Magento janë mjaft të ndryshme, të dy kanë një vijim të fortë në komunitetin e dyqaneve online.


Bigcommerce u themelua nga dy Australianë si Shporta Shopping Interspire në 2003 dhe u shndërrua në Bigcommerce në 2009. Me 50,000+ tregtarë sot dhe 4 miliard dollarë në shitje, ju mund të përfundoni popullaritetin e tyre në hapësirën e e-commerce.

BigCommerce vs Magento

Culver City, Varian, Inc me qendër në Kaliforni, zhvilloi Magento në vitin 2008. Magento ka pothuajse 30% të pjesës së tregut në mesin e konkurrentëve të saj, me 150,000+ tregtarë duke përfshirë disa shitës me pakicë me emër të madh, dhe rreth 50 miliardë dollarë në mallra bruto të transaksionuara për vit.

Si një pronar serioz i dyqaneve që është i përgatitur të shesë mallra dhe shërbime në internet, ka më shumë mundësi për të hartuar uebfaqen tuaj të eCommerce sesa kurrë më parë, dhe Bigcommerce ose Magento ndoshta dy që dëshironi të merrni parasysh.

Contents

Dallimet kryesore midis të dy platformave

BigCommerce Bigcommerce bie në një klasë të platformave të tregtisë elektronike që ofron një zgjidhje të mbështetur në shabllone të vendosur për të ngritur dhe menaxhuar faqen e internetit të dyqanit tuaj. Isshtë bërë për përdoruesit e rishtar që duan të krijojnë me shpejtësi dhe lehtësi një dyqan, të menaxhojnë produktet dhe të promovojnë markën e tyre. Ajo ofron disa opsione të personalizimit. Modeli i çmimeve për këtë lloj platforme bazohet në një pajtim mujor dhe vëllime të shitjeve.

Magento Magento është një sistem i fuqishëm, i vetë-pritur i administrimit të përmbajtjes (CMS) që ju lejon juve (ose zhvilluesin tuaj me përvojë) të përdorni kodin me burim të hapur për të ndërtuar sitin. Isshtë bërë për programues ose zhvillues me përvojë që duan fleksibilitet të lartë të dizajnit. Ju shkarkoni programin falas dhe shtoni aplikacione për të krijuar një mjedis pazar, ose mund të investoni në një plan ndërmarrjeje më të shtrenjtë që është krijuar për vëllime të mëdha të shitjeve.

Kush është secila platformë e rekomanduar për

BigCommerce Platforma Bigcommerce është krijuar për bizneset me vëllim të lartë që shesin mallra dhe shërbime në internet. Shumica e përdoruesve të rishtar mund të mësojnë se si të krijojnë dhe menaxhojnë një dyqan në Bigcommerce.

Magento Platforma Magento është projektuar për dyqane edhe më të mëdha të tregtisë elektronike, me shkallëzim për të akomoduar çdo shkallë biznesi. U bën apel përdoruesve të përparuar me aftësi teknike për programimin HTML.

Ka disa faktorë që duhet të merren parasysh në lidhje me zgjedhjen e një platforme të përsosur: madhësinë dhe potencialin e rritjes së biznesit tuaj, nivelin tuaj të aftësive, kohën dhe përpjekjen që dëshironi të vendosni në të, dhe vetë platformën.

Në këtë krahasim gjithëpërfshirës, ​​do të hedhim një vështrim në Bigcommerce dhe Magento për sa i përket:

Krahasoni një setup dyqanesh

Instalimi dhe vendosja e dyqaneve

Instalimi i dyqanit online krahasuar

Shumica e përdoruesve që marrin përsipër projektin e hartimit të një faqe interneti eCommerce dëshirojnë një përvojë që është në përputhje me aftësitë e tyre dhe një rezultat që përfshin gjithçka që ju nevojitet (ose klienti i tyre ka nevojë) për një zgjidhje të suksesshme të shitjes. Instalimi dhe konfigurimi për Bigcommerce dhe Magento janë të ndryshme, por rezultatet prodhojnë një dyqan online në mënyrë të barabartë dhe përvojat pozitive të klientit.

Fillimi

BigCommerce Me këtë platformë eCommerce, nuk ka nevojë për instalim. Regjistrohesh për një llogari në faqen e internetit të Bigcommerce me një emër përdoruesi dhe një fjalëkalim të ri. Pastaj do t’ju kërkohet të zgjidhni një model celular dhe të filloni ndërtimin e faqes tuaj duke përdorur një redaktues në ekran. Ju do të duhet të regjistroheni në një emër domain për faqen tuaj të internetit, qoftë nga një palë e tretë ose BigCommerce.

Kompania deklaron në faqen e tyre të internetit që ata rekomandojnë të përdorni një kompani të palëve të treta nëse keni nevojë për “përcjellje ose intimitet të domain në të ardhmen”. Web hosting përfshihet në planet e çmimeve të Bigcommerce.

Magento Kjo platformë eCommerce kërkon që të regjistroheni me një palë të tretë si për emrin e domain ashtu edhe për mbajtjen në internet për të filluar me (eHost, iPage, Web.com, etj.) Dhe më pas mund të shkarkoni falas programin Magento falas dhe ta instaloni atë në llogari e pritur Ju keni disa opsione të modelit celular në Magento, dhe atëherë procesi është që të ndërtoni sitin nga e para (përveç nëse investoni në planin e Ndërmarrjes).

Vendosja e dyqanit

Bigcommerce

BigCommerce

 • Lehtësia e ndërfaqes. Krijuar për thjeshtësi, ndërfaqja Bigcommerce ofron një menu të pultit për konfigurimin dhe redaktimin e dyqaneve në ekran, duke përfshirë shumë ndërtesa dhe opsionin për shtesa.
 • Vegla tërheqëse dhe tërheqëse. Kjo platformë ofron një ndërfaqe të pjesshme drag and drop.
 • Redaktimi i komponentëve (lëviz, ndryshim në madhësi dhe redaktim). Redaktimi i faqeve tuaja kryesisht bazohet në modelin që zgjidhni, dhe shumë prej shablloneve janë të redaktueshëm.
 • Arkitektura / Lundrimi i sitit. Arkitektura e faqes dhe opsionet e navigimit bazohen përsëri kryesisht në shabllonin Bigcommerce që ju zgjidhni.
 • Qasja në kodin HTML / CSS. Ju keni qasje të kufizuar në kodin HTML / CSS për personalizime të caktuara.

Magento

Magento

 • Lehtësia e ndërfaqes. Magento nuk është në klasën e platformave të lehtë të tregtisë elektronike, përveç nëse jeni përvojë si një zhvillues.
 • Vegla tërheqëse dhe tërheqëse. Magento nuk është një redaktues zvarritës, por përkundrazi një program i bazuar në kod, ku mund të rivendosni përmbajtjen dhe elementët në fletët e stilit.
 • Redaktimi i komponentëve (lëviz, ndryshim në madhësi dhe redaktim). Redaktimi i përbërësve bëhet përmes një pulti dhe / ose kodi.
 • Arkitektura / Lundrimi i sitit. Ndërsa paraqitja e faqes dhe lundrimi mund të bazohen në një shabllon në Magento, ato janë të modifikueshme përmes kodit.
 • Qasja në kodin HTML / CSS. Magento është një platformë me kod të hapur HTML / CSS me burim të hapur.

Integrimi me eBay dhe Amazon

BigCommerce Me këtë platformë, ju merrni një plugin të integruar për eBay. Dyqani i aplikacioneve Bigcommerce siguron dhjetëra kanale të blerjeve. Për t’u integruar me Amazon, do t’ju duhet të zgjidhni një produkt të palëve të treta si Konektori për Bigcommerce, ChannelUnity ose SolidCommerce. Presin të paguajnë për secilën prej këtyre shtesave që ju zgjidhni.

Magento Në një kohë, Magento ishte në pronësi të eBay, kështu që ky integrim është i disponueshëm, ose mund të vizitoni Tregun Magento për të zgjedhur nga qindra kanale të tjera tregtare, përfshirë Amazon. Nuk ka kufi, përveç kostove dhe nevojës për programim.

Ndihma gjuhësore

BigCommerce Në këtë platformë, ju mund ta bëni dyqanin tuaj në shumë gjuhë duke përdorur një aplikacion të quajtur Transifex Live së bashku me një Snippet JavaScript. Ky proces mund të kërkojë disa hulumtime të shtuara. Ju gjithashtu mund të shtoni opsione gjuhësore si Google Translate.

Magento Ky program shkarkohet me disa mundësi gjuhësore, dhe ju mund të shtoni disa mjete gjuhësore për të mbështetur dyqane të shumta dhe shumë gjuhë. Kjo detyrë do të kërkojë disa hapa dhe disa kod.

Kopje rezervë dhe eksporte të faqes

BigCommerce Nëse keni nevojë për të eksportuar produkte, Bigcommerce ofron “import / eksport të shpejtë të produktit” në të gjitha planet e çmimeve, së bashku me kopje rezervë të rregullt. Kur bëhet fjalë për eksportimin e një faqe të tërë, ka komente të përziera, pasi këto lloje të platformave të tregtisë elektronike nuk janë të dizajnuara për të.

Magento Për shkak se ky sistem i menaxhimit të përmbajtjes (CMS) përdor kodin me burim të hapur, ju keni fleksibilitet ekstrem për të eksportuar të dhëna pothuajse kudo tjetër për ndonjë qëllim. Ju duhet të dini se si ta bëni atë ose ta kuptoni. Magento mbështet një mjet të integruar të Sistemit rezervë për ta konfiguruar.

Opinion mbi Instalimin dhe Vendosjen

Fillimi në njërën nga këto platforma eCommerce është pjesa e lehtë. Bigcommerce tashmë është në një platformë të pritur, kështu që gjithçka që ju nevojitet është një llogari. Magento kërkon një shkarkim dhe instalim që e pritni në serverin tuaj.

Të dyja platformat merren me integrimin e aplikacionit dhe kanalit, opsionet shumë gjuhëshe me disa konfigurime të shtuara, rezervë dhe eksporte në një farë mase. Nëse doni një magjistar të konfigurimit që ju nxit së bashku me fushat intuitive për ngritjen e dyqanit tuaj, do të keni një kohë më të lehtë në Bigcommerce.

Vendosja e një dyqani është më e përfshirë me Magento nëse keni nevojë për funksionalitet të plotë dhe aftësinë për të rregulluar kodin. Bigcommerce është i përshtatshëm për shitje në shkallë të vogël dhe në shkallë të gjerë, ndërsa Magento është një zgjidhje fantastike për tregtinë e madhe elektronike.

Krahasoni lehtësinë e përdorimit

Lehtësinë e përdorimit

Sa e lehtë për të përdorur ndërfaqen

Krahasimi i lehtësisë së përdorimit për këto dy platforma më të mira të performancës eCommerce ka të bëjë shumë me nivelin tuaj të aftësive. Ne kryesisht mendojmë për lehtësinë e përdorimit në lidhje me fillimin, ndërtimin e një dyqani, shtimin e produkteve, marketingut dhe SEO, dhe mirëmbajtjen e sitit për një afat të gjatë.

BigCommerce Fillestarët dhe përdoruesit e nivelit të ndërmjetëm do të bëjnë mirë në Bigcommerce dhe do ta gjejnë atë të arsyeshme të pakomplikuar. Bigcommerce ofron modele të dobishme, një tutorial, udhëzime mjetesh dhe një ndërfaqe gjysmë interaktive dhe panel kontrolli për t’ju ndihmuar të ndërtoni një dyqan.

Seksioni i menaxhimit të produkteve është i ndarë në skedat e dobishme. Sa më shumë aftësi teknike të keni, aq më mirë. Nëse ju mund ta menaxhoni atë, ju keni disa hyrje në HTML për rrobaqepësi. Ndryshimet në uebfaqe nuk bëhen lehtësisht në një pajisje celulare. Ka shumë burime mbështetëse, përfshirë mësime ndihmëse, dhe shërbimi ndaj klientit është i shkëlqyeshëm në planet e paguara. Bigcommerce është relativisht e lehtë për përdoruesit e nivelit të ri dhe të ndërmjetëm.

Magento Programuesit dhe përdoruesit e përparuar do ta gjejnë Magento të menaxhueshëm dhe disi të lehtë për t’u përdorur. Fillestarët nuk do. Pasi të shkarkohet programi Magento, kërkon ca kohë dhe përpjekje për të ngritur një dyqan të tërë duke përdorur një faqe konfigurimi, bazuar në aftësitë tuaja. Ju duhet të jeni në gjendje të krijoni dhe modifikoni kodin HTML / CSS dhe kërkon kohë për të kuptuar menutë, opsionet dhe shtresat dhe ku mund të gjeni cilësimet që ju kërkoni.

Magento ofron një shkallë më të lartë të personalizimit të dizajnit dhe kapacitet të pakufizuar të shitjes me një kurbë të rëndë të të mësuarit. Mirëmbajtja e vazhdueshme kërkon njohuri teknike, por ekziston një rrjet i mirë mbështetës. Magento është e moderuar-e-e vështirë, e bërë për programuesit dhe zhvilluesit.

Opinion për Lehtësinë e Përdorimit

Lehtësia e përdorimit varet nga niveli i përvojës që ju sillni në projekt. Bigcommerce është krijuar për të qenë më e lehtë, duke përdorur një tabelë më intuitive dhe ndihmë në internet. Magento është ëndrra e një koduesi të përparuar, me opsione për ndërtimin e një dyqani nga e para dhe përshtatjen e tij në specifikimet e dëshiruara.

Krahasoni opsionet e disponueshme të projektimit dhe personalizimit

Dizajnimi dhe Përshtatja e Uebit

Dizajnimi dhe përshtatja krahasuar

Aftësia për të hartuar dhe pastaj të personalizoni më tej faqen tuaj është një domosdoshmëri për tregtarët me vëllim të lartë.

A jeni një përdorues për herë të parë që do të përpiqet të mësojë mjetet gjatë rrugës, apo jeni një projektues teknikisht i shkathët? Po punësoni një stilist? Disa nga kufizimet vijnë në formën e aftësisë suaj, kostos dhe çfarë platforme ju lejon të bëni. Le të krahasojmë opsionet e projektimit dhe personalizimit të uebit në këto dy platforma:

Modelet e Uebfaqeve

BigCommerce Do të keni mundësi të zgjidhni nga 42 modele tematike, nga të cilat 16 janë falas. Për eCommerce, do të dëshironi të zgjidhni një temë të përgjegjshme për celular që përshtatet për çdo pajisje. Ju do të paguani më shumë për modelet më të mira të Bigcommerce (midis 129-250 dollarë), por këto janë më të përshtatshme për shitje dhe ofrohen në një larmi ngjyrash dhe stilesh për tu lidhur me markën tuaj. Modelet nuk janë aq moderne sa do të donin disa përdorues.

Magento Krijoni temën tuaj të shabllonit, gjeni një që është ndarë në Tregun e Temave Magento ose blini një nga një palë e tretë. Presin të paguajnë midis 50 deri 100 $.

Me kaq shumë mundësi për të siguruar një shabllon, nuk ka kufizime në ngjyrat dhe stilet nëse jeni mjaft i aftë për të modifikuar kodin. Ekzistojnë gjithashtu disa opsione të paravendosura në Dyqanin Magento Connect ose në ThemeForest. Magento ofron disa rregulla shablloni në faqen e tyre të internetit që nuk do të doni t’i injoroni.

Përshtatje e projektimit

BigCommerce Do t’ju pëlqejnë pulti dhe teksti i ndihmës në ekran për të personalizuar faqet e dyqanit. Një magjistar ju nxit përmes karakteristikave të projektimit dhe elementëve të faqes. Vetëm modele specifike të Bigcommerce ofrojnë personalizim dhe ju duhet të kaloni pak kohë për të gjetur elementët e faqes që ju nevojiten. Ju keni disa hyrje në kodin HTML / CSS për hartimin me porosi, dhe ju mund të personalizoni faqet tuaja për të përfshirë markën tuaj.

Magento Mos vetëm një magjistar i dobishëm për të hartuar faqen tuaj të internetit, por Magento përdor një pult. Temat dhe faqet janë plotësisht të personalizueshme, por duhet të dini një ose dy gjëra për mënyrën e përdorimit të menusë së pultit për të personalizuar dhe personalizuar përmbajtjen tuaj. Nuk ka fund për atë që mund të bëni nëse keni zgjedhur një temë të redaktueshme dhe ndiqni disa rregulla të bazuara në kod.

Shërbime të Dizajnit të Doganave

BigCommerce Kjo platformë është për ndërtimin e faqes tuaj të tregtisë elektronike me drejtimin e burimeve të ekranit dhe të mbështetjes së faqes në internet. Bigcommerce nuk është një firmë projektimi ku faqja e internetit është krijuar për ju, por plani i nivelit më të lartë të ndërmarrjes vjen me një mbështetje të shtuar.

Magento Magento është një platformë eCommerce e krijuar për ndërtimin e faqes suaj të internetit nga e para ose për të marrë ndihmë nga një zhvillues i jashtëm në internet. Komuniteti i mbështetjes në internet është mjaft i gjerë, por kërkon kohë për të gjetur artikujt, videot dhe postimet që do t’ju drejtojnë gjatë procesit. Magento ka të ngjarë të jetë një sfidë teknike për jo-zhvilluesit.

Opinion mbi Dizajnin dhe Përshtatjen në Ueb

Të dyja këto platforma të njohura të tregtisë elektronike ofrojnë një gamë të gjerë të opsioneve të projektimit dhe përshtatjes së uebit duke përfshirë modele celularë dhe qasje në kodin HTML / CSS, por mënyra sesi i menaxhoni faqet tuaja është ndryshimi midis lehtë dhe i avancuar.
Kodimi HTML / CSS është opsional në Bigcommerce por i domosdoshëm në Magento. Për pronarët e afarizmave më të vegjël, do të gjeni shumë mundësi fleksibël të personalizimit në Bigcommerce për shitje të nivelit mes të lartë.

Nëse keni nevojë për ndërmarrje elektronike tregtare me pritjen e miliarda në shitje, do të dëshironi që aftësia të personalizohet në çdo mënyrë në Magento.

Nëse keni përvojë në dizajn ose mund të merrni ndihmë nga një zhvillues, Magento është bërë për rritje, shkallëzim dhe sukses. Të dyja janë platforma të mahnitshme me shumë burime për t’ju ndihmuar gjatë rrugës.

Krahasoni Karakteristikat e Pagesave dhe Pagesave

Pagesa, Pagesa dhe Karakteristikat Kryesore të Transportit

Kontrolli i softverit, pagesa dhe dërgesa

Kur filloni me biznesin tuaj, kapja e drejtimeve dhe promovimi i markës tuaj, përvoja e klientit do të thotë shumë. Kontrolli i njëtrajtshëm i blerjeve, pagesa dhe veçoritë e transportit janë një domosdoshmëri në minimum. Secila prej këtyre platformave mund të bëjë punën, por vendosja, administrimi i dyqaneve dhe integrimet e aplikacioneve janë krejtësisht të ndryshme për secilën:

Përpunimi i pagesës

BigCommerce Kjo platformë ofron ato që ata i quajnë opsionet e para-integrimit të pagesave që përfshijnë PayPal, Square, dhe Stripe, me tarifa speciale në planet e paguara. Po ashtu, mund të shtoni shtojca për portat e tjera të pagesave, por tarifat bëhen në bazë të transportuesve që ju zgjidhni. Ka tarifa të transaksioneve me zbritje kur përdorni transportuesit e paracaktuar të Bigcommerce.

Magento Vizitoni Tregun Magento për të zgjedhur nga dhjetëra zgjidhje falas ose me pagesë të portës së portës (ose shtesat). Shumë nga këto aplikacione janë vlerësuar dhe përfshijnë një rezultat popullariteti për vlerësimin tuaj. Zgjidhjet për pagesa falas përfshijnë Skrill (me 20 mënyra të pagesës) WorldPay Extension, ePay, dhe më shumë.

Plugins dhe AddOns të Shportave të Shportave

BigCommerce Do të merrni tipare mjaft të qëndrueshme të shportave të blerjes me zgjidhjen e pritur në Bigcommerce dhe modelet e paracaktuar, të cilat mund t’ju kursejnë koston e shkarkimit të aplikacioneve dhe shtojcave. Ju merrni zbritjet e klientit, raportimin në prapavijë, opsionet e pagesës dhe më shumë.

Shtojcat dhe shtesat janë gjithashtu një mundësi, dhe shumë prej tyre janë falas. Problemi i vetëm është se ju duhet të kërkoni në dyqanin e aplikacioneve Bigcommerce sipas kategorisë, dhe kjo mund të marrë ca kohë për të gjetur atë që ju po kërkoni.

Magento Zgjidhni nga qindra temat e zhvilluesve, shtesat, shtojcat dhe shtesat për karrocat e blerjeve në Tregun Magento. Këto përfshijnë shkarkime në sitin tuaj të pritur për kosto të shtuar dhe zakonisht përfshijnë disa kodime. Ndërtoni një karrocë tregtare që përputhet me biznesin tuaj dhe gjeni gjithçka që ju nevojitet: zgjidhje me pakicë, rregulla çmimesh, mjete transporti, promovime, diagnostikim dhe më shumë.

Menaxhimi i rendit dhe inventarit

BigCommerce Zgjidhni nga një numër i madh i opsioneve të integruara të administrimit të inventarit nën ekranin e Produktit, skedën e Inventarit. Ndiqni aksionet, azhurnoni nivelet e aksioneve dhe drejtoni raporte. Ju keni disa mundësi opsionesh. Ju gjithashtu mund të shtoni aplikacione për menaxhimin e rendit dhe inventarit si Salesforce, ReadyToShip, Limitet e porositjes MinMax dhe ton më shumë nga dyqani i aplikacioneve Bigcommerce me një kosto relativisht të ulët.

Magento Tregu Magento përmban dhjetëra alternativa për menaxhimin e porositjes, dhe disa janë falas. Këto shtesa përfshijnë MagPleasure, TransportEasy, Amasty, dhe shumë më tepër. Ju mund të vendosni aplikacionet ERP për t’ju ndihmuar në blerjen, inventarin dhe logjistikën ose kontrolloni statusin e produktit në kohë reale.

Karrocat e braktisura

BigCommerce Si ruajtës i dyqaneve, do të gjeni të dhëna të braktisura nga karrocat një mjet shumë i nevojshëm për arritjen e klientëve të mundshëm dhe tërheqjen e tyre për të rishikuar faqen tuaj. Të dhënat e braktisjes së karrocave përfshihen në të tre planet e çmimeve të nivelit të lartë të Bigcommerce. Përdorni Kursyerin e Braktisur të Shportave për të automatizuar njoftimet dhe për të përfshirë kuponat e klientëve në përgjigje të shumëfishta me email. Mund të paguani gjithashtu për aplikacione të shoqëruara.

Magento Do të keni shumë mundësi për të tërhequr të dhënat e braktisjes së karrocave dhe mund të shtoni shtesa sipas nevojës për raportim të përparuar. Tregu Magento ofron mjete të vlefshme për braktisjen e qerreve për të gjurmuar dhe raportuar të dhënat e klientit dhe automatizuar përgjigjet e klientëve. Ka mundësi falas ose të paguara për të zgjedhur, duke përfshirë njoftimet e braktisura për shporta, karrocat e mia të braktisura, zgjidhjet me pakicë në listrak, dhe më shumë.

Certifikimi i industrisë së kartave të pagesave (PCI)

BigCommerce Ashtu si platformat e tjera të tregtisë elektronike në këtë klasë, Bigcommerce është në përputhje me PCI — do të thotë se ato plotësojnë kërkesat për përpunimin e sigurt të kartave të kreditit, siç ndahen në faqen e qendrës së tyre të mbështetjes. Asnjë e dhënë e klientit nuk ruhet ose ndahet.

Magento Pajtueshmëria PCI e Magento mbështetet në transportuesit e integruar të pagesave në dy metoda të ndryshme: Posta Direkt dhe Hosted, të dyja kalojnë nëpër portën e pagesave. Të dhënat mbahen jashtë serverit Magento, në mënyrë që informacioni i klientit të mos ruhet ose të ndahet. Ka edhe shumë aplikacione për të mbështetur pajtueshmërinë PCI.

Llogaritësit e taksave dhe transportit

BigCommerce Nën Menaxherin e Transportit të Panelit të Kontrollit, ka kuota transporti në kohë reale për metoda të ndryshme të transportit, duke përfshirë FedEx, UPS, dhe kompani ndërkombëtare. Bigcommerce ofron rregullime gjithëpërfshirëse të taksave, dhe ju merrni raporte tatimore dhe veçori të tjera të lidhura. Videot e dobishme përshkruajnë si të vendosni këto karakteristika.

Magento Taksat dhe transporti i automatizuar mund të arrihet përmes një prej shumë shtesave në Tregun Magento, dhe pastaj mund t’i konfiguroni ato për shportën e blerjeve të klientit. Zgjidhni nga aplikacionet e pëlqyera Pagesat dhe Transporti Global i SwipeZoom, Transporti i thjeshtë Premius dhe më shumë.

Ndjekja e dërgesave

BigCommerce Mbështetuni në ndjekjen standarde të dërgesës nën Parametrat e Pagesës, menunë Cilësimet e Rendit në Bigcommerce. Ekzistojnë 12 njoftime me email të klientit midis cilësimeve të tjera që mund të zgjidhen bazuar në statuse të ndryshme të porositjes. Pastaj përdorni Bigcommerce Analytics për raportimin e porosive.

Magento Kjo platformë integron shumë aplikacione për të ofruar ndjekjen e porosive dhe dërgesave. Nga Tregu Magento, kërkoni në gjurmimin e dërgesave dhe shikoni për opsione falas dhe të rangut të lartë falas si Packpin, Status Status & Ndjekja e Transportit nga Plumrocket, AfterShip, dhe shumë më tepër. Ka shumë mundësi të paguara me më shumë karakteristika.

Aftësitë POS

BigCommerce Mund të mbështeteni disi në një sistem të integruar të shitjes (POS) i cili integrohet me Square, PayPal dhe Stripe, ose mund të instaloni shtesa të tjera. Bigcommerce kërkon një llogari me transportuesin për sinkronizimin e inventarit të produktit midis platformës dhe transportuesit.

Magento Ju zgjidhni një shtrirje POS për Magento siç është Pika e Shitjes (POS) ose myPOS Virtual, dhe këto mund t’i rregulloni për rezultate. Ka shumë mundësi të paguara gjithashtu, por disa janë të kushtueshme. Këto aplikacione shpesh ngarkohen me mjete shtesë të menaxhimit të POS-it, analizën e shitjeve dhe aftësitë e raportimit.

Opinion mbi Karakteristikat e Pagesave, Pagesave dhe Transportit

Ju do të gjeni të dyja platformat e forta për këto karakteristika të detyrueshme të tregtisë elektronike. Në Bigcommerce, procesi do të jetë më intuitiv por kërkon akoma kohë për të mësuar dhe konfiguruar. Në Magento, planifikoni të kaloni ca kohë duke shkarkuar aplikacionet e duhura.

Nuk ka kufi në numrin e shtesave dhe shtojcave që mund të blini, veçanërisht në Magento. Bigcommerce del nga kutia me shumë shtojca, por Magento do t’ju japë, madje edhe më shumë, opsione dhe ju mund t’i rregulloni ato.

Një faktor vendimtar mund të jetë në shitjet që prisni për biznesin tuaj. Për shitjet me madhësi mesatare dhe të mëdha, Bigcommerce është i lehtë dhe paraqet të plotë. Magento mund të dëshirohet për eCommerce të madhe në planin afatgjatë.

Krahasoni tiparet e marketingut

Karakteristikat e marketingut

Marketingu dixhital

Karakteristikat e marketingut dhe parashikimit për dyqanin tuaj online janë më kritike dhe më të arritshme se kurrë më parë. Kur merrni parasysh fuqinë e mediave sociale, blog-ut, promovimeve të klientëve dhe analitikës, mundësia e arritjes së klientëve tuaj të mundshëm është pothuajse e sigurt. Le të shohim se sa mirë këto dy platforma ngrihen kundër njëri-tjetrit:

SEO

BigCommerce Ky produkt merr vlerësime të shkëlqyera për mjetet dhe programet e integruara të SEO që ju ndihmojnë të arrini klientët e mundshëm. Ndërsa ju mund të zgjedhni përmbajtjen tuaj me ndihmën e Bigcommerce ‘Udhëzues për SEO, ekzistojnë mundësi për modifikimin e metadatave, lidhjet e kërkimit, faqet e produkteve, përshkrimet e figurave dhe më shumë. Ju mund të paguani më shumë për një veçori HTTPS për përmirësimin e besimit të blerësve / SEO në planin Bigcommerce Pro.

Magento Kjo platformë lejon më shumë kontroll në lidhje me SEO nëse keni përvojë teknike. Shkarkoni aplikacione falas ose të paguara nga Tregu Magento, siç janë CreareSEO, SEO e Navigimit me Shtresa, ose URL e Kategorisë SEO FALAS, dhe më pas modifikoni kodin për të rritur rezultatet e motorit të kërkimit. Do të jeni në gjendje të redaktoni metadatat nga paneli i administratorit, dhe Magento mund të integrohet në blogun tuaj të WordPress për më shumë përfitime të SEO.

Blogging

BigCommerce Do të merrni një faqe të tërë blogu me ndonjë nga planet e çmimeve të Bigcommerce. Blog-u i parazgjedhur nuk është i gjerë, por mund të vizitoni dyqanin e aplikacioneve Bigcommerce dhe të zgjidhni një platformë më të dedikuar për blogezim nëse ju pëlqen. Blogger ose WordPress përfshin shumë personalizime, mbështetje për gjuhë të shumëfishta dhe veçori automatike për të drejtuar trafikun.

Magento Një zgjatje Magento Blog do t’ju lejojë të vendosni dhe të komunikoni në një faqe blog-je të bërë vetë. Ndërsa nuk ka asnjë blog me një shkarkim Magento, ekzistojnë shumë opsione në Tregun Magento.

Blogimi është një pjesë kritike e marketingut të përmbajtjes. Magento Blog – Edicioni i Komunitetit është një zgjatje falas, ose mund të dëshironi të shkarkoni një të tillë. Konsideroni Blog Better falas. Ju gjithashtu mund të integroheni në blogun e fundvitit të WordPress, por prisni të paguani më shumë.

Opsione të integruara të promovimit

BigCommerce Përfitoni nga promovimet e ballafaqimit me klientët e Bigcommerce, duke përfshirë kodet kupon, zbritjet, çmimet me shumicë dhe marrëveshje të tjera. Bigcommerce ofron disa mundësi nën menunë e marketingut për të mbështetur besnikërinë e klientit. Nëse nuk gjeni gjithçka që ju nevojitet, dyqani i aplikacioneve është i kompletuar me qindra opsione falas ose të paguara, si Shirita Promovimi, Filiali, Upsell dhe dhjetëra të tjerë.

Magento Ju nuk do të gjeni promovime të integruara, por Tregu Magento përfshin çdo promovim që ju nevojitet për të krijuar besnikërinë e klientit. Gjeni kuponë, marrëveshje dhe zbritje me shtesën Magento Multiple Kuponë midis shumë të tjerëve.

Bukuria në Magento është që ju të mund të hyni në panelin e administratorit dhe të vendosni rregulla se si dëshironi të funksiononi promovimet tuaja. Ka qindra shtesa për çdo lloj dhurate, kupon, marrëveshje, reklamim, dhuratë, dhe më shumë. Konsideroni këto aplikacione falas: Promovimet Sociale, NextPromote dhe Promovimi i Regjistrimit, për të përmendur disa.

Statistikat e sitit dhe analitika

BigCommerce Të gjitha planet e çmimeve të Bigcommerce përfshijnë analitikë dhe statistika për t’ju ndihmuar të rriteni biznesin tuaj, ose mund të shtoni një mjet të jashtëm analitik. Bigcommerce mbështetet në Jirafe për mjetet e raportimit të brendshëm, statistikat e vizitorëve, tendencat e rendit dhe të dhënat e strategjisë së marketingut. Nëse nuk jeni të kënaqur, vizitoni dyqanin e aplikacioneve dhe shkarkoni Google Analytics, një nga mjetet më të njohura në treg.

Magento Një mjet Admin në pultin e Magento përfshin shtimin e Google Analytics, ose mund të hidhni një vështrim në Tregun Magento për të zgjedhur aplikacionin analitik të zgjedhur, shumë prej të cilave janë falas. Do t’ju duhet disa mjete për të ndjekur tregëtinë elektronike, për të identifikuar tendencat e blerjes së klientit, për të rishikuar transaksionet dhe të ardhurat, për të menaxhuar komunikimin e klientëve, dhe më shumë.

Opinion mbi Karakteristikat e marketingut

Si një aspekt jetësor i tregtisë elektronike, të dyja këto platforma ofrojnë çdo mundësi për marketing produktiv dhe parashikim. Shtë një nga karakteristikat që këto platforma duhet të ofrojnë në mënyrë që bizneset të jenë konkurruese.

Dallimet midis këtyre platformave në lidhje me marketingun përsëri zvogëlohen në “të thjeshtë dhe intuitiv” ose “të përparuar dhe gjithëpërfshirës”. Nëse doni të krijoni një dyqan të shpejtë dhe të lehtë, do të pëlqeni funksionimin e integruar të Bigcommerce. Nëse dëshironi të kontrolloni çdo karakteristikë dhe keni aftësitë e programimit, Magento është më i personalizueshëm.

Krahasoni planet dhe çmimet

Krahasoni planet & Çmimeve

Planet e çmimeve të krahasuara

Mimet midis Bigcommerce dhe Magento nuk janë saktësisht të krahasueshme. Me Bigcommerce, ju zgjidhni nga planet e strukturuara të çmimeve që përcaktojnë tiparet që merrni. Në Magento, ju shkarkoni programin falas dhe zhvilloni faqen tuaj me shtesa dhe shtesa shtesë, që mbajnë kosto, ose mund të zgjidhni një plan shtesë të tregtisë elektronike me një kosto të konsiderueshme.

Sa më i madh të jetë biznesi juaj, aq më shumë do të paguani për veçori të ndryshme në secilën platformë.

Kostot e konfigurimit

BigCommerce Ju filloni me një nga katër planet e çmimeve të drejta, të faturuara çdo muaj. Këto plane bazohen në shitjet tuaja në vit. Nëse vendosni të paguani çdo vit, mund të kurseni 10%. Presin që të paguajnë tarifat e palëve të treta për portat e pagesave, kanalet e blerjeve, emrat e domain, etj. Portat e paracaktuar të Bigcommerce pësojnë 2.9% plus 30 cent për transaksione në planin më të ulët të paguar, për disa kursime të kostos.

Magento Ju vendosni të shkarkoni Magento falas dhe të paguani për shtesa dhe shtesa. Presin që të paguajnë tarifat e palëve të treta për transportuesit e pagesave, kanalet e tjera të blerjeve, një emër domain-i të palëve të treta dhe hostin. Ju keni mundësinë që të paguani në zgjidhjen e Ndërmarrjes së Tregtisë së Magento, si dhe për një tarifë të madhe vjetore.

Planet Mujore të Prmimeve

Bigcommerce

Bigcommerce

standard. Merrni të gjithë përbërësit e nevojshëm të shitjes, gjerësinë e brezit të pakufizuar dhe produkte të pakufizuar për shitje deri në 50k dollarë në vit. $ 29.95 / mo

Plus. Merrni tipare standarde të planit, informacione të braktisura nga karrocat, dhe grupe klientësh / rregulla çmimesh për shitje deri në 125k dollarë në vit. $ 79.95 / mo

pro. Merrni tipare të planit Plus, SEO, monitorimin e mashtrimit dhe Google Stores për porositë deri në 3k në vit. $ 199,95 / hr

Ndërmarrje. Kontaktoni kompaninë për çmimet në një grup tiparesh me porosi dhe 1 milion dollarë ose më shumë shitje në vit.

Magento

Magento

Komuniteti (CE). Shkarkoni dhe instaloni Magento dhe kodifikoni faqen tuaj të vogël ose të mesme të tregtisë elektronike. Falas për tu shkarkuar.

Ndërmarrja (EE). Një zgjidhje në shkallë të gjerë, gjithëpërfshirëse eCommerce për shitës me pakicë serioze që presin miliona në shitje. $ 18,000 / vit

Gjykimet Falas

BigCommerce Ju mund të regjistroheni për një provë 15-ditore pa karta krediti të nevojshme dhe ta provoni atë.

Magento Asnjë gjyq falas nuk ofrohet pasi shkarkimi Magento është falas.

Kostot e vazhdueshme

BigCommerce Tarifat për emrin e domain janë pothuajse gjithmonë në vazhdim. Tarifa e pritjes është përfshirë në planet e çmimeve. Transportuesit e portave dhe kanalet e blerjeve paraqesin tarifa të vazhdueshme bazuar në shitjet e produktit, ose mund të kurseni disa në portat e paracaktuar të Bigcommerce.

Magento Emri i domain dhe tarifat e pritjes janë pothuajse gjithmonë në vazhdim. Ashtu si me transportuesit e portave dhe kanalet e blerjeve, prisni të paguani tarifa të vazhdueshme bazuar në shitjet e produktit.

Diferencat e planit kryesor të çmimeve për të kërkuar

BigCommerce Kjo platformë ofron plane çmimi bazuar në dollarë në shitje në planet e çmimeve të nivelit të parë, të dytë dhe të katërt. Plani i tretë i nivelit bazohet në numrin e porosive të vendosura (sipas tabelës së çmimeve të faqes në internet). Duke pasur parasysh vendosjen e lehtë, grupet e veçorive dhe ndërtesat, çmimi mujor i Bigcommerce është mjaft i arsyeshëm.

Magento Kjo platformë ofron mundësinë për të ngritur dhe shitur gati falas nëse keni aftësi për të ndërtuar sitin. Ju ende duhet të integroni shtesat dhe shtojcat e blerjeve për të shitur, dhe ato kushtojnë individualisht. Nëse investoni në planin e Ndërmarrjes eCommerce, çmimi është i lartë, por po merrni atë që ju nevojitet për shitje në shkallë të gjerë.

Opinion mbi planet e çmimeve

Platforma eCommerce që ju zgjidhni duhet të jetë në përputhje me nevojat e biznesit tuaj dhe qëllimet afatgjata. Si fillim, ju mund të dëshironi një zgjidhje të shkallëzueshme që fillon me një kosto të ulët, dhe ju mund të investoni më shumë ashtu siç ju duhet.

Të dyja këto platforma ofrojnë atë fleksibilitet, por në mënyra shumë të ndryshme. Për sa i përket çmimeve, zgjidhja juaj në një platformë eCommerce të nivelit të mesëm zbret në dy: le Bigcommerce t’ju udhëzojë në konfigurimin e dyqanit tuaj, investoni në shtesa nëse keni nevojë për to, dhe paguani një tarifë mujore, ose ndërtoni vetë falas me kosto për shtesa së bashku me një kurbë mësimi në Magento.

Krahasimi i Ndihmës së Konsumatorëve

Mbështetje teknike dhe klientit

Mbështetja e përdoruesit krahasuar

Mbështetja e përdoruesit ndryshon ndjeshëm për këto dy platforma eCommerce sepse ato janë në klasa të ndryshme të tyre.

Në një platformë të vetë-organizuar eCommerce, pjesa më e madhe e mbështetjes është ndërtuar kryesisht në platformë. Ju merrni magjistarë të dobishëm hap pas hapi, ndihmë për redaktorin dhe dialog në ekran.

Me një platformë të vetë-organizuar të ndërtuar vetë, ka më shumë sfida. Të dy Bigcommerce dhe Magento kanë mundësi të shkëlqyera për mbështetjen e përdoruesit. Këtu janë disa ndryshime:

BigCommerce Ju do të zgjidhni nga një përzgjedhje e gjerë e burimeve të dobishme, duke përfshirë videot e trajnimit në faqen e internetit dhe mbështetjen telefonike gjithashtu. Portali i Mbështetjes përfshin email, chat live dhe telefon. Në Universitetin Bigcommerce, përdoruesit i pëlqejnë videot mësimore në shumë tema. Plani i Ndërmarrjes vjen me një ekip këshillues dhe mbështetje të shtuar.

Magento Në këtë platformë falas, ju nuk merrni mbështetje të drejtpërdrejtë në telefon, por ka nivele të ndryshme të opsioneve të mbështetjes. Ka forume të klientëve, disa dokumentacione dhe qindra video në YouTube në internet. Regjistrohuni në Edicionin e Vlefshëm të Ndërmarrjes për mbështetje shtesë.

Opinion për Mbështetjen e Konsumatorëve

Rrjeti i mbështetjes online është mjaft i gjerë si për Bigcommerce ashtu edhe për Magento. Përdorni uebfaqet e tyre ose Google pothuajse për çdo gjë. Kur paguani në planet e tyre, ju merrni mundësi të rritura të mbështetjes. Burimet në internet janë po aq të dobishme. Ju duhet durimi dhe koha për të zgjidhur gjithçka, për të gjetur temën me të cilën keni nevojë për ndihmë, dhe pastaj të kuptoni se si ta zbatoni atë.

Krahasimi i Ndihmës së Konsumatorëve

Shqyrtime të përdoruesve

Shqyrtime Pozitive

BigCommerce Ajo që përdoruesit duan për Bigcommerce janë karakteristikat e integruara të SEO, videot në internet, forumi i mbështetjes së faqes së internetit, një mundësi pagese për një faqe dhe lehtësia e përdorimit për ngritjen dhe administrimin e një dyqani të tregtisë elektronike. Pozitivët e tjerë përfshijnë marketingun, kontrollin HTML / CSS, shitjen e celularit, përputhshmërinë me aplikacionet e jashtme dhe opsionet për variacione të produktit.

Përdoruesit e rinj e shohin Bigcommerce në mënyrë të arsyeshme intuitive, dhe përvoja e blerjeve renditet e lartë gjithashtu. Bigcommerce (si kjo është konkurrenca, platforma Shopify) merr një vlerësim të përgjithshëm midis 4 dhe pesë yje në klasën e saj. Bigcommerce është një platformë e njohur e e-commerce e pritur që është relativisht e lehtë për përdoruesit e rishtar.

Magento Komuniteti teknik i përdoruesve e do aftësinë e Magento për personalizim të përparuar duke përdorur një softuer falas me burim të hapur. Tregu Magento është i mahnitshëm për të kërkuar dhe vlerësuar aplikacionet për të shkarkuar, dhe ka shumë mundësi falas. Përdoruesit pëlqejnë opsionet e SEO, faqet e shumta dhe opsionet e konfigurimit të domain, dhe ndihmojnë për vendosjen e gjuhëve të shumta.

Pozitivët e tjerë përfshijnë faktorin e shkallëzimit. Përdoruesit e avancuar e gjejnë këtë CMS një plus për ndërtimin e një siti të e-commerce dhe japin midis 3 dhe pesë yje në përgjithësi. Magento është një platformë e nivelit të lartë të vetë-pritur dhe kërkon përvojë programimi, perfekte për personalizim të përparuar në një dyqan të sofistikuar.

Shqyrtime negative

BigCommerce Ndërsa Bigcommerce ofron pothuajse gjithçka që ju nevojitet në një dyqan, përdoruesit ankohen për mungesën e mbështetjes së drejtpërdrejtë të klientëve dhe gjetjen e një zgjidhjeje për çështjet e tyre. Modelet nuk janë aq moderne dhe tërheqëse sa disa platforma të tjera si Shopify. Përshtatjet janë pak konfuze për fillestarët, dhe shabllonet nuk janë aq fleksibël sa përdoruesit do të donin për sa i përket redaktimeve.

Ndërsa disa përdorues e shohin kodimin HTML / CSS pozitiv, kjo gjithashtu del si një negative për përdoruesit jo-kodues dhe përdoruesit fillestarë. Opsionet shumë-gjuhëshe kërkojnë pak punë. Nuk ka fushë kërkimi për të gjetur aplikacione ose subjekte specifike në dyqanin e aplikacioneve Bigcommerce (si ju të merrni në Tregun Magento).

Magento Fillestarët pa përvojë programimi ankohen për Magento, por kjo nuk është një platformë fillestare. Përdoruesit raportuan kohë më të ngadaltë të ngarkesës dhe disa nuk prisnin të paguanin për pritjen e vazhdueshme, emrat e domain dhe tarifat e portës së pagesës.

Falas nuk ishte plotësisht i lirë pas të gjitha shtesave dhe aplikacioneve për të ndërtuar një sit të suksesshëm. Ata e gjetën zhgënjyese të punojnë pa mbështetje live. Brenda komunitetit të përdoruesve ishte shqetësuese që Magento të mbështetet në portat e palëve të treta për pajtueshmërinë e PCI-së. Magento kërkon më shumë kohë dhe përpjekje për të ndërtuar.

Përfundim në krahasim

Cila platformë është e përshtatshme për ju: BigCommerce ose Magento?

Zgjedhja e platformës më të mirë

Krahasimi midis Bigcommerce dhe Magento është interesant sepse këto dy platforma nuk bëjnë pjesë në të njëjtën klasë. Sidoqoftë, rezultatet mund të jenë të njëjta.

Arsyet për të zgjedhur një platformë mbi një tjetër

Arsyeja për të zgjedhur midis këtyre dy platformave të njohura të tregtisë elektronike duhet të jetë e qartë nëse e keni lexuar deri tani.

Bigcommerce është një platformë e organizuar, e vetë-udhëhequr me lehtësi për tu menaxhuar eCommerce, e dizajnuar për biznese të vogla deri në të mëdha, me fillestar në mendje. Magento është një platformë e-komerciale e vetë-organizuar, e ndërtuar vetë, e destinuar për korporata në shkallë të gjerë, me zhvilluesit në mendje.

Modelet e çmimeve janë krejtësisht të ndryshme, por të dy ofrojnë alternativa me çmim të ulët dhe të lartë. Merrni një dyqan me gjithçka që ju nevojitet për të shitur produktet dhe shërbimet tuaja, por vendosni sa kohë, përpjekje dhe para doni të kushtoni.

Ky krahasim duhet ta bëjë vendimin tuaj mjaft të qartë bazuar në nevojat e biznesit tuaj, grupe aftësish dhe dëshirën për të ndërtuar faqen tuaj kundrejt gjetjes së një programuesi për ta bërë atë për ju. Madhësia e dyqanit tuaj dhe rritja e pritshme mund të luajnë një rol gjithashtu.

Bigcommerce u ofron individëve mundësinë që të krijojnë një dyqan dhe të shesin produkte në internet shpejt. Nëse keni njohuri ose burime për t’ju ndihmuar, Magento është i pakufizuar.

Ne duam të dëgjojmë mendimin tuaj. Nëse keni përvoja personale ose pyetje rreth Bigcommerce ose Magento, postojini ato. Ndërsa këto platforma ndryshojnë dhe përmirësohen, pikëpamjet tona ndryshojnë gjithashtu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map