7 tips for å forbedre e-handelsstrategien

Internett endrer måten folk kjøper nye ting. Dagene til murstein- og mørtelbutikkene ser ut til å være nesten en saga blott. Folk kan offisielt kjøpe hva som helst på nettet i dag, fra dagligvarer til medisinsk behandling. Med så mange bedrifter som dukker opp over hele internett, er det vanskeligere enn noen gang å starte med e-handelsnettstedet ditt.


Enten du gjør bloggen din til et netthandelsnettsted eller du begynner fra bunnen av, må du bli sett. Det er mye støy på internett. Den gjennomsnittlige internettbrukeren ser at så mange legger til bare ved å bla gjennom Facebook. Hvordan blir du lagt merke til med så mye konkurranse? Disse syv tipsene for å forbedre e-handelsstrategien vil forklare hvordan du får nettstedet ditt sett av riktig publikum.

Alternativer for forbedring av e-handelstrategi

1. Kjenn målgruppen din

Hvis du ikke vet hvem du snakker med, hvordan vil du vite om noen hører på? Den første nøkkelen til å forbedre e-handelsstrategien din betyr å kjenne publikum. Det er ikke nok å ha en grov gjetning om publikums alder og interesser. Hvis du vil ha en reell forståelse av publikum, må du kjenne dem på et intimt nivå.

Grav dypere når du tenker på det ideelle publikummet ditt. Se på den ideelle kunden din som en enkelt person i stedet for som en gruppe. Hvem er han eller hun? Hvor handler han eller hun? Hva er hans eller hennes vaner? Bryt ned forskjellige aspekter av din ideelle kunders liv, bakgrunn og kjøpsvaner. Når du har forstått den ideelle kunden din på dette nivået, kan du lage en strategi designet akkurat for dem.

2. Test brukervennlighet

Nettstedet ditt for e-handel må være i stand til å konkurrere med andre store navn nettsteder. Hva er det som hindrer folk i å velge et merke som Amazon fremfor ditt? Du trenger et nettsted som er enkelt å bruke for typiske kjøpere. Når du tester brukervennlighet, kan du ikke tenke på en eieren av en webside, du må tenke som en shopper. Hva ville din ideelle kunde søke etter? Hvilken informasjon vil de vite? Vises alt riktig på forskjellige skjermstørrelser? Hva med mobile enheter?

Få for vane å teste brukervennlighet regelmessig. Markedsføringsbloggen Kissmetrics så at nesten halvparten av mobilbrukere forventer at nettsteder skal lastes på to sekunder eller mindre! Hvis nettstedet ditt ikke fungerer raskt, vil du miste brukere. Det samme gjelder ødelagte lenker eller sider. Hvis noe ikke fungerer riktig, vil brukerne ikke holde seg før det er løst.

3. Enkel betaling

Folk tar emosjonelle kjøpsbeslutninger. De handler raskt, og de kan kjøpe ting før logikken fanger opp dem. Dette er gode nyheter for netthandelsbedrifter som kan sette fart gjennom betalingsprosessen. Hvis en kunde ikke raskt kan betale for handlekurven sin, kan de miste interessen. For å gjøre det enkelt som mulig for kundene å passere kredittkortinfo trygt, tilbyr du en rekke betalingsalternativer. For mer hjelp, les denne guiden av ExpertSure for å sette opp selgerkontoer.

4. Innlem anmeldelser

Folk stoler på andre mennesker. En fin måte å forbedre nettstedet ditt for e-handel er å gjøre det enkelt å lese og legge igjen anmeldelser for produkter og firma. De fleste stoler lett på å kjøpe fra Amazon ganske enkelt fordi så mange andre mennesker bruker Amazon. Fordi folk kjøper ting på nettet som de ikke fysisk kan se personlig, må du hjelpe dem til å føle seg trygge etter valget. Ingenting skremmer folk fra en e-handelsnettsted raskere enn mangel på anmeldelser!

Ikke bare skal du gjøre det enkelt for kundene å lese anmeldelser, men du bør oppfordre kundene til å legge igjen anmeldelser etter et kjøp. Du kan gjøre dette gjennom sosiale medier eller gjennom oppfølgende e-postmeldinger. Hvis du godtar anmeldelser, vær villig til å gå ut av din måte å rette opp i negative situasjoner. Negative e-postmeldinger kan drepe omdømmet ditt som en bedrift, så gjør ditt beste for å ha positive interaksjoner med kundene.

5. Kundeservice

Selv om internett er ment å koble folk sammen, virker det som om det er flere vegger enn noen gang. Nettsteder med e-handel leser noen ganger som robot, og det er derfor bedriftseiere trenger å fokusere på sin egen menneskelighet. Kundeservice er en måte å bryte gjennom denne robotformen og vise at det er et virkelig menneske bak nettstedet.

Kundeservice kan utgjøre forskjellen mellom kjøp eller tap. Når folk føler seg hørt, er det mer sannsynlig at de vil anbefale en bedrift. Zendesk, en av de ledende kundeserviceplattformene, sier 85% av menneskene er villige til å betale mer for en flott kundeservicesopplevelse. Dette er grunn nok til å gjøre det prioritert!

6. Sosiale medier

Det er ikke nok å bare ha nettstedet ditt for e-handel. Hvis du vil være konkurransedyktig i dag, må du være aktiv på sosiale medier. Sosiale medier gir deg en ny sjanse til å samhandle med kunder og bygge relasjoner. Når du legger ut på sosiale medier, kan du prøve å holde tonen samtale og nyttig. Unngå å høres ut som en selger. Ingen liker å føle at noen resiterer en tonehøyde til dem. Hold fokus på brukeren, ikke på produktene.

7. Lytt til tilbakemelding

Til slutt er tilbakemeldinger fra kunder et av de mest verdifulle verktøyene for nettsteder. Vanlige problemer som nettsteder står overfor er forlatte vogner, lave konverteringsfrekvenser og tekniske feil. Du er kanskje ikke engang klar over et problem før du spør om det. Clientheartbeat.com deler enkle måter å faktisk måle kundetilfredsheten din. Oppfordre brukerne til å gi tilbakemelding hvis de ikke klarer å kjøpe eller til og med etter et kjøp. De er virkelig din beste kilde til informasjon om hva som fungerer og hva som ikke gjør det!

Konklusjon

Om noen år vil nettsteder for e-handel trolig være det nye normale når det kommer til shopping. Flere og flere bedriftseiere hopper på denne trenden mens den er varm. Med økningen av netthandelsnettsteder i 2018 kommer mer konkurranse. Heldigvis vil riktig strategi holde deg skilt fra mengden. Det viktigste å huske er at det ikke handler om bedriften din, den handler om kunden. Er du klar til å ta e-handelsvirksomheten til neste nivå? Kom i gang med de 7 tipsene ovenfor i dag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map