7 tipp az e-kereskedelmi stratégia fejlesztéséhez

Az internet megváltoztatja az emberek vásárlási módját. A tégla- és habarcsüzletek napjai szinte a múlté. Manapság az emberek hivatalosan bármit megvásárolhatnak az interneten, az élelmiszerektől az orvosi kezelésekig. Mivel oly sok vállalkozás felbukkan az interneten, minden eddiginél nehezebb elindulni az e-kereskedelmi webhelyen..


Függetlenül attól, hogy blogját e-kereskedelmi weboldalmá változtatja, vagy a semmiből indul, látnia kell. Nagyon sok a zaj az interneten. Az átlagos internetfelhasználó oly sok hozzáadást lát, csak a Facebookon görgetve. Hogyan veszi észre annyira a verseny? Ez az e-kereskedelmi stratégia fejlesztésére szolgáló 7 tipp elmagyarázza, hogyan lehet a weboldalt a megfelelő közönség számára látni.

e-kereskedelem stratégia fejlesztési lehetőségek

1. Ismerje meg közönségét

Ha nem tudja, kivel beszél, honnan tudhatja meg, ha valaki hallgat? Az e-kereskedelmi stratégia fejlesztésének első kulcsa a közönség ismerete. Nem elég nagyjából kitalálni a közönség korát és érdeklődését. Ha valódi megértést szeretne látni a közönségéről, meg kell ismernie őket intim szinten.

Mélyítsen mélyebben, amikor az ideális közönségre gondol. Képzelje el az ideális vevőjét egyetlen személyként, mint egy csoport helyett. Ki ő? Hol vásárol? Milyen szokásai? Bontja le ideális vevő életének, hátterének és vásárlási szokásainak különböző aspektusait. Miután megértette ideális vevőjét ezen a szinten, elkészítheti a nekik tervezett stratégiát.

2. Tesztelhetőség

Az e-kereskedelmi webhelynek képesnek kell lennie arra, hogy versenyezzen más nagynevű webhelyekkel. Mi akadályozza meg az embereket abban, hogy az Amazonhoz hasonló márkát választhassanak a sajátod felett? Szüksége van egy olyan webhelyre, amelyet a tipikus vásárlók számára könnyen lehet használni. A használhatóság tesztelésekor nem gondolhat egy webhelytulajdonosra, hanem olyan, mint egy vásárló. Mit keresne az ideális vásárló? Milyen információkat akarnak tudni? Minden helyesen jelenik meg a képernyő méretén? Mi a helyzet a mobil eszközökkel??

Hagyja, hogy rendszeresen tesztelje a használhatóságot. A marketing blog Kissmetrics látta, hogy a mobil felhasználók csaknem fele arra számít, hogy a webhelyek legalább két másodperc alatt betöltődnek! Ha webhelye nem működik gyorsan, el fogja veszíteni a felhasználókat. Ugyanez vonatkozik a törött linkekre vagy oldalakra. Ha valami nem működik megfelelően, akkor a felhasználók nem ragaszkodnak addig, amíg meg nem javulnak.

3. Könnyű kifizetések

Az emberek érzelmi vásárlási döntéseket hoznak. Gyorsan cselekszenek, és vásárolhatnak dolgokat, mielőtt a logika rájuk érkezne. Ez jó hír az e-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások számára, akik fel tudják gyorsítani a fizetési folyamatot. Ha az ügyfél nem képes gyorsan fizetni a kosárért, elveszítheti érdeklődését. A fizetési lehetőségek széles választékát kínálja annak érdekében, hogy az ügyfelek a hitelkártya-információk biztonságos átadását megkönnyítsék. További segítségért olvassa el ezt az útmutatót a ExpertSure kereskedői fiókok létrehozására.

4. Vélemények beépítése

Az emberek bíznak másokban. Az e-kereskedelmi webhely tökéletesítésének nagyszerű módja az, hogy megkönnyíti a termékek és a vállalat véleményeinek olvasását és elhagyását. A legtöbb ember könnyen bízik az Amazon vásárlásán, egyszerűen azért, mert oly sok más ember használja az Amazonot. Mivel az emberek olyan dolgokat vásárolnak online, amelyeket fizikailag nem látnak személyesen, segítenie kell nekik, hogy biztonságban érezzék magukat választásuk során. Semmi sem rontja el az embereket az e-kereskedelmi webhelytől gyorsabban, mint az értékelések hiánya!

Nemcsak megkönnyítenie kell az ügyfelek számára az értékelések olvasását, hanem ösztönöznie kell az ügyfeleket, hogy vásárlás után hagyják el véleményeiket. Ezt megteheti a közösségi médián keresztül vagy nyomon követő e-maileken keresztül. Ha elfogadja az értékeléseket, hajlandó menni az útjától a negatív helyzetek kijavításához. A negatív e-mailek megsemmisíthetik üzleti vállalkozásának hírnevét, ezért mindent megtesz azért, hogy pozitív kapcsolattartást folytasson az ügyfelekkel.

5. Ügyfélszolgálat

Noha az internet állítólag összeköti az embereket, úgy tűnik, hogy több falak vannak, mint valaha. Az e-kereskedelmi webhelyeket néha robotnak tekintik, és ezért az üzleti tulajdonosoknak összpontosítaniuk kell az emberiségüket. Az ügyfélszolgálat egy olyan módszer, amely áttörheti ezt a robotformát, és megmutathatja, hogy a webhely mögött valós ember létezik.

Az ügyfélszolgálat különbséget tehet a vásárlás vagy a veszteség között. Amikor az emberek hallottnak érzik magukat, nagyobb valószínűséggel ajánlanak vállalkozást. Zendesk, az egyik vezető ügyfélszolgálati platform, azt mondja, hogy az emberek 85% -a hajlandó többet fizetni a nagyszerű ügyfélszolgálati tapasztalatokért. Ez elég ok ahhoz, hogy prioritássá tegye!

6. Közösségi média

Nem elég, ha csupán az e-kereskedelemmel foglalkozó webhelye van. Ha manapság versenyképes akar lenni, aktívnak kell lennie a közösségi médiában. A közösségi média újabb esélyt kínál arra, hogy kapcsolatba lépjen az ügyfelekkel és kapcsolatot létesítsen. A közösségi médiában való feladáskor próbáld meg beszélgetési képességüket és segítőkészségüket tartani. Kerülje el, hogy úgy hangzik, mint eladó. Senki sem szereti érezni, mintha valaki egy hangmagasságot számlálna nekik. Fókuszban legyen a felhasználó, és ne a termékek.

7. Hallgassa meg a Visszajelzést

Végül az ügyfelek visszajelzése az e-kereskedelemmel foglalkozó webhelyek egyik legértékesebb eszköze. Az e-kereskedelemmel foglalkozó webhelyek általános problémái az elhagyott kocsik, alacsony konverziós arányok és technikai hibák. Lehet, hogy nem is ismeri a problémát, amíg nem kérdezi róla. Clientheartbeat.com megosztja az ügyfelek elégedettségének tényleges mérésének egyszerű módjait. Ösztönözze a felhasználót, hogy adjon visszajelzést, ha nem sikerül vásárolni, vagy még vásárlás után is. Valójában a legjobb információforrás arról, hogy mi működik, és mi nem!

Következtetés

Néhány év alatt az e-kereskedelmi webhelyek valószínűleg az új normák lesznek a vásárláshoz. Egyre több vállalkozástulajdonos ugrik erre a trendre, miközben forró. Az e-kereskedelmi webhelyek 2018-ban történő megjelenésével fokozódik a verseny. Szerencsére a megfelelő stratégia tartja távol a tömegtől. A legfontosabb dolog, amelyet emlékezzünk arra, hogy nem a vállalkozásodról, hanem az ügyfelekről szól. Készen állsz arra, hogy az e-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozását a következő szintre emelje? Kezdje el a fenti 7 tippkel!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map