7 sfaturi pentru îmbunătățirea strategiei dvs. de comerț electronic

Internetul schimbă modul în care oamenii cumpără lucruri noi. Zilele magazinelor de cărămidă și mortar par a fi aproape un lucru din trecut. Oamenii pot achiziționa oficial orice online în zilele noastre, de la produse alimentare la tratamente medicale. Cu atât de multe companii apar pe internet, este mai greu ca niciodată să începi cu site-ul tău de e-commerce.


Indiferent dacă îți transformi blogul într-un site web de comerț electronic sau începi de la zero, trebuie să fii văzut. Pe Internet este foarte mult zgomot. Utilizatorul mediu de internet vede atât de multe adăugări doar defilând prin Facebook. Cum te faci remarcat cu atâta concurență? Aceste 7 sfaturi pentru îmbunătățirea strategiei dvs. de comerț electronic vă vor explica cum să vă vedeți site-ul dvs. de către publicul potrivit.

Opțiuni de îmbunătățire a strategiei de comerț electronic

1. Cunoaște-ți audiența

Dacă nu știți cu cine vorbiți, cum veți ști dacă cineva ascultă? Prima cheie pentru îmbunătățirea strategiei dvs. de comerț electronic înseamnă cunoașterea publicului. Nu este suficient să aveți o idee grea cu privire la vârsta și interesele publicului dvs. Dacă doriți o înțelegere reală a publicului dvs., trebuie să le cunoașteți la nivel intim.

Săpați mai adânc atunci când vă gândiți la publicul dvs. ideal. Imaginează-ți clientul ideal ca persoană singură în loc de grup. Cine este el sau ea? Unde cumpără? Care sunt obiceiurile lui sau ale ei? Dezmembrați diferite aspecte din viața, experiența și obiceiurile de cumpărare ale clienților dvs. ideali. După ce înțelegeți clientul ideal la acest nivel, puteți crea o strategie concepută doar pentru ei.

2. Testare Utilizabilitate

Site-ul dvs. de e-commerce trebuie să fie în măsură să concureze cu alte site-uri web cu nume mari. Ce îi împiedică pe oameni să aleagă o marcă precum Amazon peste a ta? Aveți nevoie de un site web ușor de utilizat pentru cumpărătorii obișnuiți. Atunci când testați capacitatea de utilizare, nu vă puteți gândi la un proprietar al unui site web, trebuie să vă gândiți ca un cumpărător. Ce ar căuta clientul dvs. ideal? Ce informații vor să știe? Totul apare corect pe diferite dimensiuni ale ecranului? Dar dispozitivele mobile?

Obțineți obiceiul de a testa utilizabilitatea în mod regulat. Blogul de marketing Kissmetrics a văzut că aproape jumătate dintre utilizatorii de telefonie mobilă se așteaptă ca site-urile să se încarce în două secunde sau mai puțin! Dacă site-ul dvs. web nu funcționează rapid, veți pierde utilizatori. Același lucru este valabil și pentru link-uri sau pagini sparte. Dacă ceva nu funcționează cum trebuie, utilizatorii nu se vor bloca până când nu este corect.

3. Plăți ușoare

Oamenii iau decizii emoționale de cumpărare. Ei acționează rapid și ar putea să cumpere lucruri înainte ca logica să le prindă. Aceasta este o veste bună pentru întreprinderile de comerț electronic care pot face viteză prin procesul de finalizare. Dacă un client nu poate să plătească rapid pentru coșul său, acesta ar putea pierde dobândă. Pentru a ușura cât mai ușor clienții să transmită informațiile cardului de credit în siguranță, oferă o varietate de opțiuni de plată. Pentru mai mult ajutor, citiți acest ghid de ExpertSure pentru crearea conturilor de comercianți.

4. Incorporează recenzii

Oamenii au încredere în alte persoane. O modalitate excelentă de a îmbunătăți site-ul dvs. de comerț electronic este de a facilita citirea și de a lăsa comentarii pentru produse și compania dvs. Majoritatea oamenilor au încredere ușor să cumpere de la Amazon, pur și simplu pentru că atât de mulți alții folosesc Amazon. Deoarece oamenii cumpără lucruri online pe care nu le pot vedea fizic în persoană, trebuie să îi ajuți să se simtă în siguranță la alegerea lor. Nimic nu sperie oamenii mai departe de un site web de comerț electronic mai rapid decât lipsa de recenzii!

Nu numai că ar trebui să le fie ușor pentru clienți să citească recenziile, dar ar trebui să încurajați clienții să lase recenzii după achiziție. Puteți face acest lucru prin intermediul social media sau prin e-mailuri de urmărire. Dacă acceptați recenzii, fiți dispus să vă părăsiți pentru a remedia situațiile negative. E-mailurile negative vă pot ucide reputația de afacere, așa că faceți tot posibilul pentru a avea interacțiuni pozitive cu clienții.

5. Serviciul pentru clienți

Deși internetul presupune conectarea oamenilor, se pare că există mai mulți ziduri ca niciodată. Site-urile de comerț electronic citesc uneori ca robotice, și de aceea proprietarii de afaceri trebuie să se concentreze pe propria lor umanitate. Serviciul clienți este o modalitate de a sparge acest model robot și de a arăta că există o ființă din viața reală în spatele site-ului.

Serviciul clienți poate face diferența între o achiziție sau o pierdere. Când oamenii se simt auziți, este mai probabil să recomande o afacere. Zendesk, una dintre cele mai importante platforme de servicii pentru clienți, spune că 85% dintre oameni sunt dispuși să plătească mai mult pentru o experiență excelentă în serviciul clienților. Acesta este un motiv suficient pentru a face o prioritate!

6. Social Media

Nu este suficient să aveți doar site-ul dvs. de comerț electronic. Dacă vrei să fii competitiv în zilele noastre, trebuie să fii activ pe rețelele de socializare. Social media vă oferă o altă șansă de a interacționa cu clienții și de a construi relații. Când publicați pe social media, încercați să vă păstrați tonul conversațional și de ajutor. Evitați să sună ca un vânzător. Nimanui nu-i place să simtă că cineva le recită un ton. Mențineți accentul pe utilizator, nu pe produse.

7. Ascultați feedback

În cele din urmă, feedback-ul clienților este unul dintre cele mai valoroase instrumente pentru site-urile de comerț electronic. Problemele obișnuite cu care se confruntă site-urile de comerț electronic sunt cărucioarele abandonate, ratele scăzute de conversie și sclipurile tehnice. S-ar putea să nu fiți nici măcar conștienți de o problemă până nu întrebați despre ea. Clientheartbeat.com împărtășește modalități simple de a măsura efectiv satisfacția clientului. Încurajați utilizatorii să dea feedback dacă nu reușesc să cumpere sau chiar după o achiziție. Ei sunt într-adevăr cea mai bună sursă de informații despre ceea ce funcționează și ce nu!

Concluzie

În câțiva ani, site-urile de comerț electronic vor fi probabil noul normal când vine vorba de cumpărături. Din ce în ce mai mulți proprietari de afaceri au sărit pe această tendință, în timp ce este fierbinte. Odată cu creșterea site-urilor de e-commerce în 2018 vine mai multă concurență. Din fericire, strategia potrivită te va ține în picioare în afară de mulțime. Cel mai important lucru de reținut este că nu este vorba despre afacerea dvs., ci despre client. Sunteți gata să vă duceți afacerea de comerț electronic la nivelul următor? Începeți cu cele 7 sfaturi de mai sus astăzi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me