7 Këshilla për Përmirësimin e Strategjisë Suaj të Tregtisë E-Tregtare

Interneti po ndryshon mënyrën se si njerëzit blenë gjëra të reja. Ditët e dyqaneve me tulla dhe llaç duket se janë pothuajse një e kaluar. Njerëzit zyrtarisht mund të blejnë çdo gjë në internet në ditët e sotme, nga sende ushqimore deri në trajtime mjekësore. Me kaq shumë biznese që shfaqen në të gjithë internetin, është më vështirë se kurrë të fillosh me faqen e internetit të tregtisë elektronike.


Nëse po e shndërroni blogun tuaj në një uebfaqe të tregtisë elektronike ose po filloni nga e para, duhet të shiheni. Ka shumë zhurmë në internet. Përdoruesi mesatar i internetit shikon kaq shumë duke shtuar vetëm duke lëvizur nëpër Facebook. Si ju vëreni me kaq shumë konkurrencë? Këto 7 këshilla për përmirësimin e strategjisë suaj të tregtisë elektronike do të shpjegojnë se si ta shihni faqen tuaj të internetit nga audienca e duhur.

Opsionet e Përmirësimit të Strategjisë së e-Tregtisë

1. Njihni audiencën tuaj

Nëse nuk e dini me kë po bisedoni, si do të dini nëse dikush po dëgjon? Keyelësi i parë për të përmirësuar strategjinë tuaj të tregtisë elektronike nënkupton njohjen e audiencës tuaj. Nuk është e mjaftueshme të kesh një hamendje të ashpër në lidhje me moshën dhe interesat e audiencës suaj. Nëse doni një kuptim të vërtetë të audiencës tuaj, duhet t’i njihni ato në një nivel intim.

Gërmoni më thellë kur mendoni për audiencën tuaj ideale. Paraqitni klientin tuaj ideal si një person të vetëm në vend të një grupi. Kush është ai apo ajo? Ku ai apo ajo dyqan? Cilat janë zakonet e tij apo të saj? Prishni aspekte të ndryshme të jetës, sfondit dhe zakonit të blerjes së klientit tuaj ideal. Sapo të kuptoni klientin tuaj ideal në këtë nivel, mund të krijoni një strategji të dizajnuar vetëm për ta.

2. Përdorshmëria e testit

Uebfaqja juaj e tregtisë elektronike duhet të jetë në gjendje të konkurrojë me faqet e internetit të tjera me emër të madh. Farë po i mban njerëzit të zgjedhin një markë si Amazon mbi tuajin? Ju duhet një uebsajt që është i lehtë për t’u përdorur për blerësit tipikë. Kur testoni përdorueshmërinë, nuk mund të mendoni për një pronar të uebfaqes, duhet të mendoni si blerës. Whatfarë do të kërkonte klienti juaj ideal? Informationfarë informacioni duan të dinë? A shfaqet gjithçka në mënyrë të saktë në madhësi të ndryshme të ekranit? Po në lidhje me pajisjet mobile?

Merrni në zakonin e testimit të përdorshmërisë rregullisht. Blog-u i marketingut Kissmetrics pa që pothuajse gjysma e përdoruesve të celularit presin që faqet e internetit të ngarkohen në dy sekonda ose më pak! Nëse faqja juaj e internetit nuk po funksionon shpejt, ju do të humbni përdoruesit. E njëjta vlen edhe për linqe ose faqe të prishura. Nëse diçka nuk po funksionon si duhet, përdoruesit nuk do të rrinë rreth, derisa të rregullohen.

3. Pagesa të lehta

Njerëzit marrin vendime për blerjen emocionale. Ata veprojnë shpejt, dhe ata mund të blejnë gjëra para se logjika t’i kapë ato. Ky është një lajm i mirë për bizneset e tregtisë elektronike të cilët mund të përshpejtojnë procesin e arkëtimit. Nëse një klient nuk është në gjendje të paguajë shpejt karrocën e tij, mund të humbasë interesin. Për ta bërë sa më të lehtë që klientët të kalojnë me siguri informacionin e kartës së kreditit, ofroni një larmi opsionesh pagese. Për më shumë ndihmë, lexoni këtë udhëzues nga ExpertSure për vendosjen e llogarive tregtare.

4. Shqyrtime të përfshira

Njerëzit u besojnë njerëzve të tjerë. Një mënyrë e shkëlqyeshme për të përmirësuar faqen tuaj të internetit për tregtinë elektronike është ta bëni të lehtë leximin dhe lënien e vlerësimeve për produktet dhe kompaninë tuaj. Shumica e njerëzve besojnë lehtësisht në blerjen nga Amazon thjesht sepse kaq shumë njerëz të tjerë përdorin Amazon. Për shkak se njerëzit janë duke blerë gjëra në internet që nuk mund t’i shohin fizikisht personalisht, ju duhet t’i ndihmoni ata të ndjehen të sigurt në zgjedhjen e tyre. Asgjë nuk i frikëson njerëzit larg nga një faqe interneti për tregti elektronike më shpejt se mungesa e vlerësimeve!

Jo vetëm që duhet ta keni të lehtë për klientët të lexojnë komente, por duhet t’i inkurajoni klientët të lënë vlerësime pas një blerjeje. Ju mund ta bëni këtë përmes mediave sociale ose përmes postave elektronike. Nëse pranoni rishikime, jini të gatshëm të dilni nga rruga juaj për të korrigjuar situatat negative. E-mailet negativë mund të vrasin reputacionin tuaj si një biznes, kështu që bëni çmos që të keni ndërveprime pozitive me klientët.

5. Shërbimi ndaj klientit

Megjithëse interneti është menduar të lidhë njerëzit, duket se ka më shumë mure se kurrë. Uebfaqet e tregtisë elektronike nganjëherë lexohen si robotike, dhe kjo është arsyeja pse pronarët e bizneseve duhet të përqëndrohen në njerëzimin e tyre. Shërbimi ndaj klientit është një mënyrë për të përshkuar këtë myk robotik dhe për të treguar se ekziston një qenie njerëzore në jetën reale pas internetit.

Shërbimi ndaj klientit mund të bëjë ndryshimin midis blerjes ose humbjes. Kur njerëzit ndjehen të dëgjuar, ka më shumë të ngjarë të rekomandojnë një biznes. Zendesk, një nga platformat kryesore të shërbimit ndaj klientit, thotë se 85% e njerëzve janë të gatshëm të paguajnë më shumë për një përvojë të shkëlqyer të shërbimit ndaj klientit. Kjo është arsyeja e mjaftueshme për ta bërë atë një përparësi!

6. Media sociale

Nuk është e mjaftueshme që thjesht të keni faqen tuaj të internetit për tregti elektronike. Nëse dëshironi të jeni konkurrues në ditët e sotme, duhet të jeni aktiv në mediat sociale. Media sociale ju jep një mundësi tjetër për të bashkëvepruar me klientët dhe për të krijuar marrëdhënie. Kur postoni në media sociale, përpiquni ta mbani tonin tuaj bisedues dhe të dobishëm. Shmangni tingëllimin si një shitës. Askush nuk i pëlqen të ndjehet sikur dikush po reciton një hap për ta. Mbajeni përqendrimin te përdoruesi, jo te produktet.

7. Dëgjoni reagimin

Më në fund, reagimet e klientëve janë një nga mjetet më të vlefshme për faqet e internetit të tregtisë elektronike. Problemet e zakonshme me të cilat përballen faqet e internetit të tregtisë elektronike janë karrocat e braktisura, niveli i ulët i konvertimit dhe ngjitjet teknike. Ju madje nuk mund të jeni të vetëdijshëm për një problem derisa të pyesni për të. Clientheartbeat.com ndan mënyra të thjeshta për të matur në të vërtetë kënaqësinë e klientit tuaj. Inkurajoni përdoruesit të japin përshtypje nëse nuk arrijnë të blejnë ose edhe pas një blerjeje. Ata janë me të vërtetë burimi juaj më i mirë i informacionit se çfarë funksionon dhe çfarë nuk bën!

përfundim

Në pak vite, faqet e internetit të tregtisë elektronike ka të ngjarë të jenë normale e re kur bëhet fjalë për blerje. Gjithnjë e më shumë pronarë të afarizmave po kalojnë në këtë prirje ndërsa është e nxehtë. Me rritjen e faqeve të internetit të tregtisë elektronike në 2018 vjen më shumë konkurrencë. Për fat të mirë, strategjia e duhur do ju mbajë të qëndroni larg turmës. Gjëja më e rëndësishme për të mbajtur mend është se nuk ka të bëjë me biznesin tuaj, ka të bëjë me klientin. A jeni gati për të marrë biznesin tuaj të tregtisë elektronike në nivelin tjetër? Filloni me 7 këshillat e mësipërme sot!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map