6 mënyra për të rritur audiencën tuaj në tregti elektronike dhe të filloni të fitoni para në internet

Ndërsa numri i bizneseve që krijojnë një dyqan online vazhdon të rritet, kompania e kërkimit të tregut Forrester vlerëson se 17% e të gjitha shitjeve me pakicë do të gjenerohen përmes tregtisë elektronike deri në vitin 2022. Blerësit po bëjnë gjithnjë e më shumë transaksione në internet, dhe shërbime si Shopify, Wix dhe të tjerët bëjnë të mundur krijimin e një dyqani shpejt dhe me lehtësi. Nëse nuk e keni marrë biznesin tuaj në internet ende, shanset janë që po mendoni për të.


Vendosja e inventarit tuaj në internet nuk është e mjaftueshme për ta bërë biznesin tuaj të suksesshëm, megjithatë. Përveç bërjes së produkteve tuaja tërheqëse, faqja juaj e internetit duhet të jetë tërheqëse, e sigurt dhe e thjeshtë për të lundruar.

Këshilla për të rritur audiencën e e-tregtisë src=

Të kesh një uebfaqe me cilësi të lartë që u jep vizitorëve një përvojë të këndshme për blerje në internet është parësore për të bërë shitje përmes eCommerce – është e ngjashme me krijimin e një ambienti dyqanesh me tulla dhe llaç që i bën njerëzit të duan të mbajnë blerje. Shikoni këto gjashtë këshilla për shndërrimin e vizitorëve në blerës dhe optimizimin e dyqanit tuaj online për kthimin më të mirë të investimeve.

1.  Sigurohuni që të keni një fondacion të ngurtë eCommerce

Hapi i parë në krijimin e një dyqani në internet është investimi në një platformë eCommerce që do të bëjë më të lehtë për klientët të gjejnë dhe blejnë produktet tuaja. Shopify është një nga emrat më të njohur në industri, por ka shumë platforma të tjera të tregtisë elektronike që ofrojnë shërbime të krahasueshme. Konsideroni këto cilësi kur hulumtoni se çfarë programi doni të besoni me biznesin tuaj në internet:

 • Hosting i besueshëm në ueb: Në varësi të cilës platformë ju zgjidhni, dyqanet eCommerce vijnë në pako të pritura plotësisht dhe të vetë-pritura. Të zotëruar plotësisht do të thotë që kompania do të kujdeset për të gjitha aspektet teknike të faqes tuaj për ju, por zakonisht është më e kushtueshme; planet e vetë-pritura ju japin kontroll të plotë, por kërkojnë më shumë durim dhe një gatishmëri për të mësuar se si të menaxhoni një llogari pritëse.
 • Dizajn i personalizueshëm: Ka më shumë se një mënyrë për të paraqitur inventarin tuaj në dyqanin tuaj online. Ju mund të parashikoni një dizajn të thjeshtë, elegant me imazhe të mëdha dhe tekst minimal, ose ndoshta dëshironi që ai të duket më shumë si një katalog i shtypur. Kontrolloni opsionet e projektimit në platformë, duke përfshirë temat falas dhe të paguara, për të parë nëse mund të strehojë vizionin tuaj.
 • Sigurimit: Si një tregtar në internet, është përgjegjësia juaj të jeni në përputhje me Standardet e Sigurisë së të Dhënave PCI për të mbajtur të dhënat e klientëve dhe transaksioneve të sigurta. Siguria më e lartë është një domosdoshmëri. Shikoni për platforma që ofrojnë certifikata SSL – të cilat lejojnë një shfletues të përpunojë me siguri transaksionet – si dhe masa shtesë të sigurisë, siç janë monitorimi i serverit, skanimet e malware dhe mbrojtja nga mashtrimi.
 • Mbështetje dhe Dokumentim: Sidomos nëse jeni i ri në tregtinë elektronike, pyetje se si të bëni gjëra të caktuara në platformë me dalin në mënyrë të pashmangshme. Do të dëshironi të siguroheni që ka një dokumentacion të qartë dhe të plotë në dispozicion, si dhe mbështetje të klientit që mund t’ju ecin nëpër aspektet më sfiduese të menaxhimit të dyqaneve në internet.
 • Dhoma për rritje: Një dyqan në internet mund të fillojë i vogël, por si çdo biznes, shpresa është se ajo do të rritet me kalimin e kohës. Shtë e rëndësishme të zgjidhni një platformë që ju jep mundësi të shkallëzoni lart ose poshtë sipas nevojës dhe të shtoni veçori dhe përmbajtje të reja pa kufizime.

Pavarësisht nëse vendosni të filloni nga e para me mbajtjen në internet dhe një platformë në internet eCommerce ose të zgjidhni një sistem plotësisht të pritur, shumë atribute të dyqaneve të suksesshme mbeten të njëjta. Sigurohuni që të bëni hulumtimin tuaj për të parë se cila rrugë do të bëjë më të kuptueshme për dyqanin dhe buxhetin tuaj.

2.  Zgjidhni një host të fortë të internetit që thekson shpejtësinë dhe besueshmërinë

Pritësi në internet që ju zgjidhni mund të përcaktojë shumë gjëra në lidhje me faqen tuaj të internetit që ndikojnë në përvojën e klientit tuaj, nga koha e ngarkimit të faqeve tuaja deri në sigurinë e transaksioneve. Jo të gjitha planet e mbajtjes së faqeve në internet janë bërë për të mbështetur bizneset e vogla ose tregtinë elektronike, kështu që shikoni për këto cilësi kur bëni blerje për një host:

 • Speed: Uebfaqet më të shpejta fitojnë dhe mbajnë më shumë klientë – është po aq e thjeshtë sa ajo. Një host në internet që është vazhdimisht i shpejtë është më i miri për bizneset dhe vendosja në rezultatet e motorit të kërkimit. Shikoni planet që vijnë me disqe të gjendjes së ngurtë, të cilat shpesh mburren me shpejtësi deri në 20 herë më shpejt sesa disqet tradicionale të diskut të ngurtë.
 • besueshmëria: Për faqet e e-commerce, sa më pak kohë që faqja është poshtë për shkak të gabimeve të serverit, aq më mirë. Gjeni një host të uebit që mund të garantojë një uptime prej 99.9% ose më lart për të siguruar që klientët gjithmonë mund të hyjnë në faqen tuaj të internetit dhe të bëjnë blerje.
 • mbështetur: Në mënyrë ideale, një host në internet për një biznes të vogël do të ofrojë mbështetje 24/7 përmes kanaleve të shumta për t’ju ndihmuar përmes një larmie sfidash. Kurdo që të keni ndonjë problem, sigurohuni që të mund të mbështeteni tek hosti juaj për t’iu përgjigjur menjëherë thirrjes tuaj telefonike, bisedës ose emailit – pa marrë parasysh kohën.
 • Storage: Edhe për një biznes të madhësisë së vogël ose të mesme, duke kufizuar sasinë e ruajtjes (të gjitha gjërat që shkojnë në faqen tuaj, nga skedarët e tekstit tek videot) mund ta mbajnë biznesin tuaj përsëri. Pajisjet e rëndësishme dhe të shpejta të ruajtjes do t’ju japin mundësinë për të ndërtuar biznesin tuaj pa u ndalur kundër kufizimeve të performancës.
 • përballueshmërinë: Kur filloni një biznes krejt të ri, minimizimi i kostove tuaja është thelbësore për ndërtimin e të ardhurave dhe të ardhurave të besueshme. Sipërmarrësit duhet të jenë të kujdesshëm, megjithatë, për të kapërcyer opsionet e bodrumit të pazakontë për një paketë pritëse që ofron më shumë zhurmë për tipet e tyre – mos sakrifikoni tiparet, performancën ose sigurinë në emër të kursimit të disa dollarëve në muaj.

Pritësit më të mirë të e-commerce në internet dhe krijuesit e faqeve përzieni më të mirët nga të dy botët duke u dhënë përdoruesve host të performancës së lartë me modele përdorues-miqësore dhe ndërfaqe zvarritëse që bëjnë ndërtimin e faqes në internet pa dhimbje.

3.  Gjeni një model të përshtatshëm për përdoruesit që maksimizon konvertimet

Vizitorët në një biznes në internet presin që gjithçka të jetë e qartë dhe e drejtpërdrejtë, nga do të gjeni produkte se si të kontaktoni dyqanin. Butonat e etiketuar qartë, titujt e veçantë dhe navigimi intuitiv të gjitha kontribuojnë në një përvojë të qetë të blerjeve. Shumë site eCommerce ende e humbasin këtë shenjë për këtë, por juaji nuk është e nevojshme të jetë një prej tyre.

Ka shumë, shumë dyqane në internet dhe mund të prisni që njerëzit që vizitojnë faqen tuaj do të kenë vizituar tashmë disa të tjera. Kjo do të thotë se ata tashmë kanë një ide se si është një përvojë e mirë në blerjen në internet. Ekspertët në hartimin e përvojës së përdoruesit i kanë identifikuar këto tipare si disa nga më të rëndësishmet për përdoruesit:

 • Butonat e thirrjes për veprim: Pavarësisht nëse dëshironi që një klient të blejë një produkt ose të regjistrohet në buletinin tuaj, lidhja ose butoni duhet të jenë qartë të dukshme, zakonisht në krye të faqes. Përdorni një ngjyrë që dallon për të tërhequr vëmendjen e tyre. Pasi të klikohet, procesi i rezultatit të arkëtimit ose forma e regjistrimit nuk duhet ta mposht përdoruesin; në vend të kësaj, thjesht jepni ose kërkoni informacionin bazë.
 • Shiriti i kërkimit: Përdoruesit nuk duhet të kërkojnë një shirit kërkimi. Funksionaliteti me rëndësi kritike duhet të jetë mjaft i dukshëm dhe i aftë të drejtojë shpejt blerësit në saktësisht produktin ose faqen që po kërkoni. Në mënyrë ideale, gjeni një zgjidhje që automatizon pyetjet e përdoruesit për të thjeshtuar më tej përvojën e tyre.
 • Menyja dhe navigimi: Bëni lehtësisht të kuptueshëm navigimin tuaj me tituj të qartë. Do të dëshironit të ekuilibroni thjeshtësinë me efektivitetin, në mënyrë që të mos mposhtni klientët ose t’i lini ata të humbur. Krijoni kategori dhe nënkategori që kanë kuptim për klientët, edhe nëse ndryshon nga mënyra se si i organizoni produktet tuaja brenda. Përfshini bukë bukë në mënyrë që përdoruesit të kujtojnë rrugën që ndoqën.

Përqendrohuni në përvojat e përdoruesit dhe funksionalitetin, në vend që të hutoheni nga rrahjet në modele të ndryshme të dyqaneve në internet. Sigurisht, do të duhet të merrni parasysh skemat e ngjyrave pasi ato lidhen me markën tuaj dhe reagimin e ngjyrave të ndryshme nënndërgjegjeshëm përfundimisht, por ne rekomandojmë që së pari të kujdeseni për arrat dhe bulonat.

4.  Shkruani përmbajtje të qartë dhe angazhuese

Një dyqan eCommerce duhet të jetë më shumë sesa një hapësirë ​​për të hedhur poshtë produktet tuaja: është një hapësirë ​​në internet për të zhvilluar një bisedë të vazhdueshme me bazën e klientit tuaj për markën tuaj. Përmbajtja në faqen tuaj – qoftë një blog apo përshkrime të produktit ose vlerësime të klientit – luan një rol të madh në atë që blerësit mendojnë për biznesin tuaj. Bëni një përpjekje të përbashkët për të kuptuar se cilët janë klientët tuaj dhe çfarë i motivon ata të blejnë, në mënyrë që të mund të përshtatni përmbajtjen tuaj me interesat e tyre.

Marketingu i përmbajtjes është një nga mënyrat më efektive për të angazhuar klientët dhe tërheqini ato në biznesin tuaj. Ndërsa është e rëndësishme të azhurnoni vazhdimisht blogun tuaj dhe mediat sociale, rregulli i cilësisë mbi sasinë vlen këtu. Mos harroni vetëm qindra fjalë për të mbushur hapësirën – sigurohuni që këshilla, lajmet ose argëtimi juaj të jenë të vlefshme për klientët dhe mbështet si qëllimet e tyre, ashtu edhe në fund të fundit. Një blog është një mënyrë e shkëlqyeshme për të promovuar biznesin tuaj dhe për të marrë reagime nga klientët (plus, ai ndihmon në renditjen e motorëve të kërkimit – më shumë për atë më vonë).

Kur zgjidhni një platformë eCommerce, kontrolloni nëse ai ka një sistem të besueshëm të menaxhimit të përmbajtjes që ju lejon të azhurnoni dhe shtoni përmbajtje me lehtësi. Pasja e mjeteve për të vendosur tekst, imazhe dhe madje edhe video do t’ju fuqizojë të mbani njerëzit të interesuar në atë që po ofroni.

5.  Tërheqni më shumë blerës me kërkime të forta për fjalen

Aftësia e dyqanit tuaj online për tu zbuluar në internet varet kryesisht nga sa i dukshëm është në rezultatet e kërkimit. Gati 40% e trafikut të e-commerce vijnë nga motorët e kërkimit, duke e bërë Google, Bing, Yahoo dhe të ngjashme si shumë të rëndësishme për suksesin e biznesit tuaj.

Arti i optimizmit të motorëve të kërkimit, ose SEO, kombinon taktikat për krijimin e përmbajtjes që përputhet me atë se si njerëzit do të kërkonin për produktet, shërbimet dhe biznesin tuaj në internet. një përbërësi thelbësor i SEO është hulumtimi i fjalëve, që përfshin zbulimin e fjalëve dhe frazave më të mira për të përshkruar produktet dhe biznesin tuaj. Rastësisht, ato fjalë kyçe do të përputheshin me atë që njerëzit ka shumë të ngjarë të përdorin një kërkim Google për t’ju gjetur. Këto fjalë dhe fraza mund të përdoren në cilindo nga përmbajtjet në faqen tuaj të internetit, nga përshkrimet e produkteve tuaja deri në postimet tuaja në blog.

Përdorimi i mirë i fjalëve SEO përfshin bërjen e një liste fillestare të fjalëve dhe frazave për të nxitur përpjekjet tuaja. Mjete falas në internet, siç janë Google Analytics dhe MozBar, mund të ju ndihmojë të gjurmoni përparimin tuaj. Mos kini frikë të jeni specifikë në hulumtimin tuaj – fjalë kyçe të bishtit të gjatë, të cilat përmbajnë të paktën tre fjalë, përbëjnë pjesën më të madhe të kërkimeve dhe ka më shumë të ngjarë të konvertojnë.

6.  Eksploroni rrjedhat plotësuese të të ardhurave

Edhe pse mënyra kryesore për të cilën shpresoni të fitoni para është përmes shitjes së produkteve tuaja, mos zbrisni mënyra të tjera për të fituar para në faqen tuaj në internet. Shtë e mundur të gjeneroni të ardhura të tjera për t’i dhënë biznesit tuaj në internet një fillim të fillimit në fillim dhe të plotësoni të ardhurat tuaja pasi të keni marrë ato nga terreni.

Tjetra, për tregti elektronike, reklamimi është një nga mënyrat më të zakonshme për të fituar para në internet. Vendosja e reklamave për produkte të lidhura në faqen tuaj të internetit do të sjellë para shtesë dhe mund t’i ndihmojë klientët tuaj të gjejnë produkte që u pëlqen. Në një mënyrë të ngjashme, konsideroni të përdorni blogun tuaj dhe aftësinë e marketingut të përmbajtjes për të pranuar postime të sponsorizuara të ftuar – ose të rritni rrjetin tuaj duke kontribuar artikuj në dyqane të tjera.

Përveç shitjeve direkte, dy nga strategjitë më të mira për të rritur të ardhurat nga dyqani juaj përfshijnë vendosjen e përmbajtjes me vlerë të shtuar ose shërbime të pajtimit në faqen tuaj që u japin klientëve informacion shtesë në lidhje me stilin e jetës ose kulturën që rrethon produktet tuaja.

Konsideroni të ofroni përmbajtje premium për një çmim të arsyeshëm përveç përmbajtjes falas në blogun tuaj, qoftë përmes shkarkimit dixhital ose regjistrimeve. Një model tjetër që ia vlen të hulumtohet është të ofroni një shërbim pajtimi që u jep produktet tuaja klientëve në mënyrë të rregullt – ose artikuj specifik që ata zgjedhin ose një zgjedhje të artikujve që janë kuruar për ta..

Marrja e parave në internet nuk ka qenë kurrë më e lehtë me të gjitha mjetet në dispozicion sot. Kërkon përkushtim dhe këmbëngulje, me punë të vazhdueshme për të tërhequr trafikun në faqen tuaj dhe për të fituar ndjekës. Duke zbatuar gjashtë strategjitë e detajuara më lart, megjithatë, ju mund të vendosni veten për sukses.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map