5 vlerësimet më të mira të softuerëve të shportave të blerjeve elektronike në 2016

Kështu që ju keni një produkt ose shërbim të jashtëzakonshëm, dhe ju duhet ta shisni atë. Dhe jo vetëm ta shisni atë, por gjeni mënyrën më efikase të mundshme. Si do ta bësh?


Epo, një nga komponentët kryesorë të suksesit këtu është zgjedhja e shportës së duhur të blerjeve ose platformës së softuerit të e-commerce. Sigurisht, produkti dhe strategjia juaj e marketingut gjithashtu kanë rëndësi. Por gjithçka do të jetë e pavlerë nëse nuk jeni në gjendje të paraqisni produktin ose shërbimin tuaj në dritën më të mirë.

Pesë karrocat kryesore të blerjeve

Në këtë artikull, do të zbuloni gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me llojet e mundshme të softuerit të tregtisë elektronike, të mësoni këshilla se si të zgjidhni karrocën e duhur të blerjeve për nevojat tuaja, si dhe të zbuloni karrocat më të mira të blerjes, më të mirë të vetë-pritura softuer me burim të hapur eCommerce dhe shtojcën më të njohur të WordPress eCommerce.

Me ndihmën e këtij artikulli, do të minimizoni kohën e nevojshme për të gjetur mënyrën më efikase për të shitur produktin tuaj. Si? Do të dini saktësisht se çfarë të kërkoni pasi të përfundoni të lexoni këtë post, kështu që le të zhyten menjëherë.

LLOJET E ECOMMERCE SHOPPINGU SH CARTRBIMET Shportash

Atëherë, çfarë saktësisht është i aftë programi elektronik i tregtisë? Kjo ju lejon të menaxhoni me lehtësi produktet tuaja (shtoni dhe hiqni ato), llogaritni taksat dhe ajo është shumë thelbi i çdo dyqani online..

Softueri eCommerce siguron një ndërfaqe miqësore për përdoruesit dhe e bën të lehtë kontrollimin e funksionimit të plotë të dyqanit, madje edhe për njerëzit pa një prapavijë të thellë teknike.

Këtu janë katër llojet më të njohura të programeve elektronike. Do të hyjmë në detaje më të thella rreth disa prej produkteve specifike të softuerit pak më vonë, kështu që vazhdoni të lexoni.

 • 1. Softuer i e-commerce i vetë-pritur. Me këtë softuer të e-commerce, ju investoni paratë tuaja në blerjen fillestare të produktit – në shërbimet e pajisjeve dhe instalimeve. Ajo jep një fleksibilitet shumë më të madh dhe bën të mundur që të azhurnoni dhe menaxhoni të gjithë sistemin tuaj.
 • 2. Softuer si një shërbim (SaaS) eCommerce. Zgjidhjet SaaS bazohen në teknologjinë e reve. Ata njihen gjithashtu si “të pritur”. Me këtë lloj programi eCommerce, ju paguani për një pajtim në shërbimin që ofruesit ju ofrojnë nga data e tyre. Ndërsa është më e përballueshme, i mungon sasia e lirisë që ofron vetë-programi elektronik i e-commerce. Ofruesit ende azhurnojnë produktet e tyre, sjellin karakteristika të reja dhe merren me zgjidhjen e problemeve.
 • 3. Program kompjuterik me burim të hapur. Platformat eCommerce me burim të hapur lejojnë përdoruesit të instalojnë, menaxhojnë dhe konfigurojnë programin e nevojshëm në serverat e tyre. Modifikimi i kodit të programit është i mundur. Sidoqoftë, kërkon një nivel të caktuar të njohurive teknike dhe ekspertizës në zhvillim. Kjo lejon një shumëllojshmëri të madhe të shtesave dhe shtojcave për të zgjeruar funksionalitetin, dhe vetë programi është pa pagesë.
 • 4. Shtesë ose shtojcë. Ky lloj funksionon si një alternative e përkryer për ata që tashmë posedojnë një platformë Blogging ose një uebfaqe me bazë WordPress që lejon shtojcat. Shtesa dhe shtesa shtesë praktikisht kthejnë faqen tuaj në një dyqan në internet në një çështje të disa klikimeve. Ekziston një përzgjedhje e gjerë e shtojcave, duke përfshirë të dy shtojcat që duhet të blini dhe ato që janë krejtësisht falas.

Këshilla për të zgjedhur Shportën e duhur të Blerjes

Zgjedhja e një shporte blerëse përcakton mënyrën se si do të shkojnë shitjet tuaja. Zgjidhni atë që ju përshtatet juve dhe nevojave tuaja, dhe së shpejti do të shihni se sa shpejt do t’i afroheni suksesit.

Sidoqoftë, nëse zgjidhni atë që nuk i plotëson kërkesat tuaja, do të duhet të merreni me vështirësi dhe do të duhet të shpenzoni më shumë kohë për të rregulluar gabimet tuaja.

25 këshillat e përshkruara më poshtë do t’ju ndihmojnë të shmangni gabimet dhe të zgjidhni shportën e blerjeve që do të jenë më të mirat për ju.

 • 1

  Lloji i programeve të tregtisë elektronike – Para se të filloni të kërkoni për softuer eCommerce, vendosni se cili lloj dëshironi. Për shembull, nëse jeni një përdorues ekzistues i WordPress, atëherë një plugin eCommerce e WordPress eCommerce (p.sh. WooCommerce) është një opsion i shkëlqyeshëm.

 • 2

  Përputhshmëria – Kontrolloni përputhshmërinë. Shporta juaj e blerjeve duhet të funksionojë mirë me pajisjet e disponueshme, sistemin tuaj operativ dhe me programin e serverit në internet.

 • 3

  Importimi i të dhënave – Kërkoni një aftësi për të importuar të dhënat. Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse zotëroni një bazë të dhënash të madhe të produkteve. Nëse e bëni këtë, sigurisht që do t’ju duhet një mënyrë e thjeshtë për të transferuar të gjitha ato të dhëna.

 • 4

  Shkallueshmëria – Konsideroni potencialin për rritje. Nëse keni ndërmend të rritni biznesin tuaj, sigurohuni që të zgjidhni softver që do t’ju ndihmojë të arrini qëllimet tuaja. Për shembull, lejon të paktën një nga planet e çmimeve të lejojë produkte të pakufizuar.

 • 5

  Karakteristikat e përparësisë – Vendosni se cilat karakteristika kryesore duhet të ketë karroca juaj e blerjes. Kjo do t’ju ndihmojë ta lehtësoni kërkimin tuaj.

 • 6

  Llogaritja e taksës së shitjes dhe kostoja e transportit – Mundësia për të bërë të gjitha llogaritjet e nevojshme përmirëson shumë përvojën e përdoruesit. Pra, është më mirë ta keni këtë veçori në vend që të dërgoni me email kostot e transportit për klientët ndërkombëtarë.

 • 7

  Metoda të ndryshme pagese – Shporta juaj e blerjes duhet të mbështesë mënyra të ndryshme pagese. Ju duhet t’u jepni klientëve tuaj lirinë e zgjedhjes dhe të përfshini sa më shumë mënyra të disponueshme pagese.

 • 8

  Konsumatorët ndërkombëtarë – Nëse doni t’i shesni klientëve në të gjithë botën, kërkoni softuer që mbështet gjuhë të ndryshme, pranon çdo monedhë dhe ofron mundësi të transportit ndërkombëtar dhe taksave.

 • 9

  Siguria – Zgjidhni një karrocë të sigurt blerëse që është në përputhje me PCI DSS (Standardet e Sigurisë së të Dhënave të Kartës së Pagesave) dhe ka çertifikata SSL (Sockets Sockets Layer).

 • 10

  Përshtatje – Nëse softueri juaj në eCommerce ka një sërë modelesh dhe mjetesh të bëra paraprakisht për t’i rregulluar ato, do të jetë më lehtë për ju që të krijoni dyqanin tuaj.

 • 11

  Ndryshimet e çmimeve – Ju duhet të jeni në gjendje të tërheqni klientët duke u ofruar atyre promovime dhe zbritje speciale për blerje specifike. Pra, aftësia për të ndryshuar shpejt çmimin për produktet është gjithashtu një plus.

 • 12

  Sinjalizimet e produkteve dhe rikuperimi i braktisur i shportës – Kërkoni mundësinë e përdorimit të alarmit, siç janë paralajmërimi i klientëve kur një produkt jashtë aksioneve tani është në dispozicion, ose paralajmërimi i tyre kur ata kanë braktisur karrocat e tyre dhe i inkurajoni ata ta plotësojnë atë, si kjo mund të ndihmojë në rritjen e shitjeve tuaja.

 • 13

  Analitika dhe raportimi – Për të qenë në gjendje të përmirësoni performancën tuaj dhe të maksimizoni sasinë e shitjeve, është e rëndësishme të keni qasje në të dhënat statistikore. Sigurohuni që programi juaj mund të gjenerojë raporte të hollësishme mbi veprimtarinë e klientit në dyqanin tuaj online.

 • 14

  Shporta virtuale – Një tjetër gjë që do të përmirësojë përvojën e përdoruesit për dyqanin tuaj është një karrocë virtuale. Ai u jep klientëve tuaj mundësinë për të vazhduar blerjet rreth dyqanit tuaj dhe të vendosin porosinë në fund të fundit pasi të kenë gjetur gjithçka që ju nevojiten.

 • 15

  Optimizimi i celularit – Sigurohuni që të jetë miqësor për celularin, në mënyrë që të mos humbni klientët që janë përdorues të lëvizshëm.

 • 16

  Koha e shpejtë e ngarkimit – Kontrolloni kohën e ngarkimit për t’u siguruar që ajo ngarkon mjaft shpejt. Sipas Kissmetrics, “47% e konsumatorëve presin që një faqe në internet të ngarkojë në 2 sekonda ose më pak”, kështu që ju mund të humbni klientët nëse është shumë e ngadaltë.

 • 17

  Lehtësia e përdorimit – Softueri që është i lehtë për t’u përdorur dhe nuk ka një kurbë të mprehtë të të mësuarit është veçanërisht i rëndësishëm nëse nuk keni ndonjë njohuri për kodim.

 • 18

  Niveli i mbështetjes – Gjeni sa mbështetje ofron softveri, pasi duhet të dini se mund të gjeni ndihmë nëse ju nevojitet, veçanërisht nëse nuk jeni të njohur me softuerin eCommerce.

 • 19

  Burimet – Shikoni për softver që ofron një gamë të gjerë burimesh të dobishme që mund të përdorni për të zgjidhur problemet tuaja.

 • 20

  Mjetet – Kërkoni mjete të integruara për t’ju ndihmuar të rritni biznesin tuaj (p.sh., mjete analitike, mjete SEO, mjete marketingu, etj.).

 • 21

  Konfigurimi – Vendosni sa kohë jeni të gatshëm të shpenzoni në konfigurim. Nëse doni një konfigurim të shpejtë, të lehtë, pa stres, shmangni programin kompjuterik me përbërje komplekse dhe kërkon shumë kohë.

 • 22

  Aplikacioni celular – Nëse doni aftësinë për të menaxhuar me lehtësi dyqanin tuaj online kudo në çdo kohë, atëherë kërkoni softuer që përfshin një aplikacion mobil, në mënyrë që të mund ta menaxhoni atë në lëvizje.

 • 23

  Buxheti – Para se të filloni të kërkoni softuer eCommerce, sigurohuni që të vendosni se sa para dëshironi të shpenzoni çdo muaj. Për shembull, nëse keni një biznes të vogël, programi elektronik i ndërmarrjeve elektronike mund të mos jetë më i miri për ju.

 • 24

  Gjykim falas – Nëse ka një gjykim falas, version falas ose demo, provojeni më parë përpara se të merrni vendimin tuaj. Kjo mund t’ju japë një ide më të mirë nëse programi është apo jo i duhuri për ju.

 • 25

  Reagime nga përdoruesit dhe ekspertët – Lexoni rishikimet e softuerit përpara se të merrni vendimin tuaj. Gjeni ato që thonë përdoruesit dhe ekspertët, veçanërisht për problemet që ata kanë hasur sepse mund të hasni në të njëjtat probleme.

Shportat e blerjeve më të mira

Shopify

Themeluar në vitin 2004, Shopify tani ka mbi 300,000 dyqane online. Përdoruesit e kanë renditur vazhdimisht Shopify si një nga karrocat më të mira të blerjeve.

Shopify faqen e internetit

Karakteristikat kryesore.

 • Përfshinë një sërë karakteristikash të tregtisë elektronike për të ndihmuar në krijimin e një dyqani profesional.
 • Përfshinë mjete tregtare, raporte dhe mjete analitike.
 • Integrohet me Google Analytics dhe ofron raporte të produkteve.
 • Integrohet me mbi 70 porta pagese – ju mund të pranoni kartat e kreditit, pagesa të PayPal dhe automatizimin e shitjeve.
 • Ju lejon të krijoni kuponë, kode zbritje dhe karta dhuratë me porosi.
 • Ju lejon të dërgoni postë elektronike për t’i kujtuar njerëzit nëse kanë braktisur karrocën e tyre.
 • Integrohet me rrjetet sociale.
 • Përfshin një karrocë të integruar të tregtisë mobile.
 • Përfshinë një treg të gjerë aplikimesh.
 • PCshtë i pajtueshëm PCI DSS dhe disponon një çertifikatë SSL.

dizajni.

Shopify siguron një grup domethënës prej mbi 1.000 temave të pastra dhe funksionale që janë miqësore me celularin dhe të personalizueshme, përfshirë temat e krijuara nga dizajnerë me famë botërore si Happy Cog, Pixel Union dhe Clearleft. Kjo ju lejon të zgjidhni midis temave falas dhe të paguara që mund të plotësojnë shumicën e kërkesave të përdoruesve.

Nëse gjeni një temë që ju pëlqen, por nuk është saktësisht ajo që dëshironi, mund të punësoni një ekspert të projektimit të Shopify për ta zvogëluar atë për ju ose madje të krijoni një dizajn krejtësisht të ri personal thjesht për ju.

Çmimeve.

Provoni së pari provën e lirë 14-ditore të Shopify, për të marrë një ide më të mirë nëse është apo jo e duhur për ju.

Planet e çmimeve të Shopify shkojnë nga 29 dollarë në muaj për planin themelor dhe deri në 299 dollarë në muaj për planin Premium. Plani Standard kushton 79 dollarë në muaj. Abonimet 1-vjeçare dhe 2-vjeçare do t’ju kursejnë përkatësisht 10% dhe 20%.

Plani Themelor është më i përshtatshmi për bizneset e reja që sapo fillojnë, por plani Standard ose plani Premium mund të jetë një mundësi më e mirë nëse keni ndërmend të rritni më tej biznesin tuaj.

Ekziston edhe plani i Shopify Lite, i cili ju lejon të shesni produktet tuaja në Facebook për vetëm 9 dollarë në muaj. Dhe nuk është Shopify Plus, i cili është një platformë e Sajë eCommerce për tregtarët me vëllim të lartë. Shtë një mundësi e shkëlqyeshme për bizneset e mëdha që kërkojnë zgjidhje të shkallës së ndërmarrjes.

Ju gjithashtu mund të blini veçori shtesë, siç është Paketa me pakicë, e cila mund të përmirësojë ShopOS POS-in tuaj (Pikën e Shitjes) për 40 dollarë në muaj.

rekuizitë & Cons.

Pros:

 • Ndërfaqe miqësore e lehtë për t’u përdorur, miqësore.
 • Bandwidth i pakufizuar, ruajtja e skedarëve dhe produktet.
 • Një gamë e gjerë modelesh falas.
 • Vegla të integruara të marketingut.
 • Integrimi i thjeshtë i PayPal.
 • Mbështet aplikacionet e palëve të treta për të zgjeruar funksionalitetin.
 • Integrohet me WordPress, Wix dhe Squarespace.
 • Mbështetje e shkëlqyeshme 24/7 e klientit.
 • Të gjitha planet përfshijnë një certifikatë falas SSL.

Cons:

 • Mungesa e lirisë së personalizimit.
 • Nuk mbështet gjuhë të shumta.
 • Sistemi i pagesave amtare është i kufizuar për të punuar vetëm me vende të caktuara.
 • Tarifat e transaksionit për portat e pagesave të palëve të treta.
 • Mund të ketë probleme me shfaqjen e saktë të pamjeve. Ndonjëherë, për të shmangur këtë, është më mirë t’i korrni ato paraprakisht.

Shërbimi ndaj klientit.

Shopify ka një ekip mbështetës që është në dispozicion 24/7. Ju ose mund t’i telefononi ata, të shkruani një email ose të bisedoni me ta në një bisedë live. Nëse keni nevojë për ndihmë me një zonë të veçantë, ju keni qasje në një sërë ekspertësh të Shopify, duke përfshirë ekspertë të konfigurimit, ekspertë të dizajnit, ekspertë të zhvilluesve të internetit, ekspertë të marketingut dhe ekspertë të fotografisë.

Shopify ka një bibliotekë burimesh për ata që duan të zgjidhin problemet vetë. Ai përfshin një koleksion të udhëzuesve dhe udhëzuesve të përdoruesve, podcast, një enciklopedi biznesi, një bazë të FAQ-ve dhe një forum diskutimesh, si dhe një përzgjedhje të videove, studimeve të rasteve, e-librave dhe webinareve në “Universitetin Ecommerce”.

Ju gjithashtu mund të gjeni takime dhe ngjarje të Shopify për të marrë pjesë përmes “Universitetit të Ecommerce”.

BigCommerce

E themeluar në vitin 2009, BigCommerce tani fuqizon rreth 100,000 dyqane online dhe ka një kohëzgjatje mesatare prej 99,99%. Tregtarët e saj rriten 28% në vit, që është pothuajse dyfishi i mesatares së industrisë, dhe BigCommerce Enterprise mbi 1 milion dollarë në shitje në vit.

Uebfaqja e BigCommerce

Përdoruesit kanë renditur vazhdimisht BigCommerce si një nga karrocat më të mira të blerjes. Ndër çmime të tjera, ajo fitoi çmimin Gold Stevie 2014 për Company of the Year.

Karakteristikat kryesore.

 • Ju lejon të shisni mallra dixhitale dhe fizike, t’i ndani ato në kategori dhe të përdorni tarifat tuaja të transportit.
 • Integrohet me PayPal dhe portat e shumta të pagesave.
 • Ofron opsione të optimizmit të motorit të kërkimit dhe funksionim të plotë të menaxhimit të përmbajtjes.
 • Mund të dërgojë automatikisht email për t’i kujtuar njerëzit nëse kanë braktisur karrocën e tyre.
 • Ju lejon të krijoni llogari që i japin lejen e personelit tuaj për të përfunduar detyra specifike (p.sh., vetëm ekipi juaj i shitjeve mund të ndryshojë çmimet e produktit, etj.).
 • Lejon përdoruesit të shkulni CSS dhe HTML.
 • Përfshinë një treg të gjerë aplikimesh.
 • Siguron mundësinë e krijimit të kartave të dhuratave dhe kuponave si parazgjedhje.
 • A është PCI DSS i pajtueshëm dhe ka një SSL të dedikuar në dispozicion.

dizajni.

BigCommerce siguron një përzgjedhje prej 7 modelesh falas, dhe pothuajse 80 tema të paguara. Mimet për shabllonet e paguara variojnë nga 145 deri në 235 dollarë. Megjithatë, shumica e tyre janë nga 170 deri në 195 dollarë.

Ju mund të zgjidhni nga një larmi temash për industri të ndryshme, me kategori për t’ju ndihmuar të gjeni atë më të mirë. Dhe, siç u përmend më herët, BigCommerce ju lejon të modifikoni kodet HTML dhe CSS për ta bërë dyqanin tuaj të duket unik.

BigCommerce është gjithashtu miqësor me celularin, pasi përfshin një dyqan të integruar celular, si dhe tema të përgjegjshme që automatikisht do të përshtaten për t’iu përshtatur çdo madhësie të ekranit – desktop, laptop, tablet dhe celular..

Çmimeve.

BigCommerce ofron katër plane çmimesh me një grup karakteristikash të ndryshme. Secili plan i çmimeve ka gjithashtu një kufi vjetor të shitjeve. Nëse e tejkaloni atë kufi, BigCommerce do t’ju kërkojë të kaloni në një plan tjetër të çmimeve. Abonimet 1-vjeçare do t’ju kursejnë 10%.

 • Standardi BigCommerce. 29,95 dollarë në muaj me limitin e shitjeve vjetore 50,000 $.
 • BigCommerce Plus. 79,95 $ në muaj me kufirin e shitjeve vjetore 125,000 $. Ky plan dhe ai standard janë të dizajnuara për bizneset e reja dhe ato me rritje të shpejtë.
 • BigCommerce Pro. 199,95 dollarë në muaj me limitin e shitjeve vjetore prej $ 1,000,000. Ky plan është hartuar për bizneset me vëllim të lartë.
 • Ndërmarrja BigCommerce. Ky plan është përshtatur për biznesin tuaj. Mimi për të ndryshon dhe varet nga kërkesat e biznesit tuaj. Designedshtë krijuar për dyqane online të krijuara me shitje të lartë dhe nevoja të përparuara.

Nëse nuk jeni i sigurt se cili plan të zgjedhë, provoni së pari provën e tyre 15-ditore falas për ta provuar dhe zbuluar nëse ai ka gjithçka që ju nevojitet.

rekuizitë & Cons.

Pros:

 • Një nga më të lehtat për t’u përdorur, me një ndërtues dyqanesh që dikush pa aftësi në zhvillim të faqes mund ta trajtojë me lehtësi.
 • Të gjitha planet përfshijnë produkte të pakufizuar, ruajtjen e skedarëve, gjerësinë e brezit dhe llogaritë e stafit.
 • Email automatik dhe veçori të marketingut.
 • Analizat dhe raportimet e dizajnuara posaçërisht për tregtinë elektronike.
 • Një blog i integruar.
 • Pa tarifa transaksionesh.
 • Tarifat më të ulëta të transaksionit PayPal.
 • Mbështetje e shkëlqyeshme 24/7 e klientit.

Cons:

 • Kufizimi vjetor i shitjeve me një azhurnim të nevojshëm në një plan më të shtrenjtë çmimesh.
 • Mungesa e aplikacioneve celularë që ju lejojnë të menaxhoni dyqanin tuaj në lëvizje.
 • Modelet më pak të lira krahasuar me konkurrencën dhe çmimet pak më të larta.
 • Mbi një personalizim të vështirë. Edhe pse mund të shkulni kodet e tij, duhet të keni një ekspertizë të caktuar. Dhe nuk ka aq shumë shtesa për të zgjedhur.

Shërbimi ndaj klientit.

BigCommerce kishte disa çështje që lidhen me shërbimin ndaj klientit, por duket se ato tashmë nuk kanë shkuar. Ofron mbështetje 24/7 përmes telefonit, postës elektronike dhe bisedës live.

Përveç kësaj, ai ka një portal mbështetës që përfshin artikuj si dhe për të zgjidhur problemet, udhëzuesit, videot nga “BigCommerce University” i tyre, një forum i komunitetit dhe një Treg i Partnerëve ku mund të gjeni ndihmë nga ekspertë nëse keni nevojë për të (p.sh., projektuesit , zhvilluesit e uebit, konsulentët e e-tregtisë, agjensitë e shërbimeve të marketingut, etj.).

Volusion

Volusion u themelua në 1999, dhe tani ajo ka mbi 21 miliard dollarë në shitje të tregtisë, dhe mbi 40,000 dyqane online janë duke përdorur softuerin Volusion. Përdoruesit e kanë renditur vazhdimisht Volution si një nga karrocat më të mira të blerjeve, dhe ajo fitoi Stmimin Stevie 2011 për Ekipin e Shërbimit të Klientëve të Vitit të Front-Line.

Uebfaqja e Volus

Karakteristikat kryesore.

 • Ju lejon të rendisni një sasi të pakufizuar të produkteve me planin Premium.
 • Ju mund të krijoni adresat e postës elektronike të kompanisë me emrin e domain.
 • Punon me një numër monedhash dhe ka një veçori të integruar të llogaritjes së taksave.
 • Mbështet një sërë pajisjesh mobile për të menaxhuar dyqanin tuaj, duke përfshirë tabletët dhe smartfonat e telefonave inteligjentë.
 • Siguron një sërë mjetesh SEO, marketing dhe RMA (Autorizim për Kthim të Mallrave).
 • Ju lejon të dërgoni postë elektronike për t’i kujtuar njerëzit nëse kanë braktisur karrocën e tyre.
 • Ju lejon të krijoni kodet kupon dhe kartat e dhuratave.
 • Integrohet me eBay, Amazon dhe Facebook.
 • Përfshin Tregun e Tregtarit, një treg i gjerë aplikacioni.
 • Complshtë në përputhje PCI DSS dhe ka çertifikata SSL në dispozicion.

dizajni.

Volution ka një përzgjedhje të gjerë të modeleve të projektimit, të ndarë në këto kategori: shtëpi dhe kopsht, sporte dhe ambiente të jashtme, veshje dhe aksesorë, ushqim, hobi, shëndet dhe bukuri, automatik dhe industrial, dhe elektronikë.

Ajo ofron më shumë se 80 shabllone falas, mbi 20 prej të cilave janë të përgjegjshëm për celular. Ka rreth 277 shabllone të paguar me çmime që variojnë nga 50 dollarë deri në pothuajse 900 dollarë. Ekziston edhe një redaktues i integruar i modeleve, ku mund të personalizoni CSS dhe HTML. Ndërsa ka edhe një redaktues grafik, i mungon funksionaliteti.

Nëse doni një dizajn me porosi, mund të blini një nga paketat e dizajnit me porosi të faqes në internet. Paketa Starter kushton 4000 dollarë; paketa e Rritja kushton 5300 dollarë, dhe Paketa e Avancuar kushton 6500 dollarë. Të gjitha ato përfshijnë një dizajn të përgjegjshëm të faqes fillestare, modelimin e përgjegjshëm të modeleve, modelimin e temave UI, paraqitjen e kategorive të përgjegjshme dhe SEO teknike.

Çmimeve.

Volusion ka një provë falas 14-ditore për t’i dhënë klientëve të tyre mundësinë për të testuar platformën. Këshilltarët e tregtisë elektronike janë gjithashtu në dispozicion për të biseduar për të ndihmuar në vendosjen se cili plan është i duhuri për ju.

Ajo siguron katër plane çmimesh me pagesa mujore dhe ofron një zbritje prej 10% nëse vendosni të blini një abonim 1-vjeçar. Nëse blini dyqane të shumta me Volusion, atëherë merrni gjithashtu një zbritje prej 10% në secilën dyqan shtesë.

 • Plani mini kushton 15 dollarë në muaj. Ky plan përfshin 100 produkte, 1 GB bandwidth, dhe mbështetje online.
 • Plani plus kushton 35 dollarë në muaj. Ky plan përfshin 1000 produkte, 3 GB gjerësi bande, dhe mbështetje online dhe telefonike.
 • Pro plan kushton 75 dollarë në muaj. Ky plan përfshin 10,000 produkte, 10 GB gjerësi bande, dhe mbështetje prioritare.
 • Plani Premium kushton 135 dollarë në muaj. Ky plan përfshin produkte të pakufizuar, 35 GB të gjerësisë së bandës, mbështetje me përparësi dhe një menaxher të veçantë të llogarive.

Planet Pro dhe Premium përfshijnë tipare “Plani i Besnikërisë së Konsumatorëve” dhe “Marrëveshja e ditës” që ju lejojnë të ofroni klientëve tuaj zbritje dhe të promovoni besnikërinë e markës..

rekuizitë & Cons.

Pros:

 • Të gjitha planet e çmimeve përfshijnë hapësirë ​​të pakufizuar për ruajtje, si dhe modele të përgjegjshme, tregti celular, një dyqan në Facebook, tarifa automatike të taksave.
 • Një aplikacion falas për celular Volusion që ju lejon të menaxhoni me lehtësi dyqanin tuaj në lëvizje.
 • Vendosje e shpejtë dhe e thjeshtë.
 • Garanci deri në 99,99%.
 • Asnjë tarifë e transaksionit, pavarësisht nga plani i çmimit.
 • Rezervime automatike ditore dhe azhurnime automatike të platformës.
 • Ofron një sërë karakteristikash të e-commerce, marketing dhe mjete SEO.
 • Ka mbështetje teknike të përgjegjshme.
 • Integrohet me ofruesit e transportit nga palë të treta.

Cons:

 • Të gjitha planet e çmimeve kanë një bandë të kufizuar me tarifa mesatare prej 7 $ për GB.
 • Nuk ka një platformë të integruar të Blogging.
 • Nuk mbështet gjuhë të shumta dhe sugjeron përkthimin e faqeve me dorë.
 • Nuk e mbështet personalizimin e postës elektronike. Technshtë teknikisht e mundur, por vetëm përmes marrjes së një kodi.

Shërbimi ndaj klientit.

Të gjitha planet e çmimeve për të filluar nga plani Plus ofrojnë mbështetje personale 24/7. Mund ta përdorni atë përmes telefonit, bisedës live ose postave elektronike, dhe gjithashtu mund të kontaktoni Volution në Twitter dhe Facebook. Planet Pro dhe Premium gjithashtu kanë mbështetje prioritare me një kohë më të shpejtë përgjigje.

Ju keni akses në burime të shumta, duke përfshirë një bazë të njohurive, Blog Vështrimet e e Tregtisë në eKommerce, rekomandimet e klientëve, mësimet e videove, FAQs, udhëzuesit, webinar dhe dev wiki.

Ju gjithashtu mund të gjeni ndihmë nga ekspertë të certifikuar Volution në një larmi fushash, të tilla si dizajn grafik, dizajnim në internet, shërbime të marketingut, vendosjen dhe menaxhimin e dyqaneve, ngarkimi i produkteve dhe migracioni i dyqaneve.

Softueri më i mirë i vetë-hostuar i e-commerce me burim të hapur

Magento

Lansuar në vitin 2007, Magento është platforma më e mirë e burimeve të tregtisë elektronike me mbi 50 miliardë dollarë në vëllim të mallrave bruto të transaksionuara në platformë çdo vit. Ai fuqizon mbi 250,000 dyqane online. Përdoruesit në mënyrë të vazhdueshme e kanë renditur Magento si programin më të mirë të vetë-hostuar të e-commerce me burim të hapur.

Uebfaqja e Magentos

Karakteristikat kryesore.

 • Një përzgjedhje e gjerë temash është në dispozicion nga Magento dhe ofruesit e palëve të treta për të rregulluar dyqanin tuaj.
 • Ajo ka një veçori virtuale të shportës me pagesa të arkëtimit dhe dërgesë.
 • Punon me PayPal, Simple Pay, Pagesa në Amazon, Google Checkout dhe porta të tjera pagese.
 • Ajo gjurmon informacionin për porositë aktuale dhe siguron një histori blerjeje, duke lejuar klientët të ruajnë produkte në një listë dëshirash.
 • Ajo ka një zbulim të shfletuesit dhe automatikisht rregullon faqen për një pajisje të caktuar.
 • Ka një grup të mjeteve të menaxhimit, marketingut dhe SEO. Ai gjithashtu mund t’ju ofrojë analitikë dhe raporte.

dizajni.

Ka shumë vende ku mund të gjeni modele të para-bërura të projektimit për dyqanin tuaj online Magento. Këto janë dyqanet e ofruesve të palëve të treta.

Ka shumë për të zgjedhur, duke përfshirë një larmi të madhe modelesh falas. Mimet për shabllonet e paguara ndryshojnë nga dyqani në dyqan. Sigurisht, ju gjithashtu mund të krijoni modelin tuaj nga e para.

Çmimeve.

Programi Komuniteti i Magento është në dispozicion falas.

Sidoqoftë, ekziston edhe një ndërmarrje Edition e softuerit. Ajo përmban arkitekturë të hapur, personalizim të plotë, implementimin e serverit dhe qasje në zhvilluesit dhe partnerët e certifikuar, të cilët mund të ndihmojnë në ngritjen e dyqanit. Ju mund t’i merrni të gjitha këto për 17.900 dollarë në vit me paketën bazë.

Ekziston edhe Enterprise Cloud Edition, e cila është një shërbim si një platformë, si dhe Suita për Menaxhimin e Urdhrave të Tregtisë, e cila ju lejon të menaxhoni operacionet tuaja gjithëpërfshirëse.

rekuizitë & Cons.

Pros:

 • Një nga avantazhet më të dukshme është disponueshmëria e Komunitetit Edition e softuerit falas me një seri të plotë funksionesh dhe karakteristikash.
 • Completelyshtë plotësisht e shkallëzueshme dhe mund të kënaqë të gjithë, nga pronarët e biznesit të mesëm deri te shitësit e mëdhenj.
 • Flexibleshtë fleksibël dhe ju lejon të krijoni dyqane me dizajne dhe karakteristika krejtësisht unike.
 • Mund të integrojë automatikisht një version celular për dyqanin tuaj.
 • Ajo siguron një seri mjetesh SEO.

Cons:

 • Ndërsa vetë softueri është falas, ka akoma modele të paguara të projektimit, shtesa, etj. Për t’u marrë me zgjidhjen e problemeve, do të duhet të paguani ekspertë për ndihmën e tyre.
 • Ndonjëherë dyqanet me bazë Magento vuajnë nga një kohë e ngadaltë e ngarkimit.
 • Për të përfituar sa më shumë nga ky softuer, përvoja e kodimit është e preferueshme.
 • Për të drejtuar si duhet, një dyqan me bazë Magento kërkon një server të dedikuar, që do të thotë shpenzime shtesë.
 • Ka një kohë të ngadaltë për përgjigje për mbështetje.

Shërbimi ndaj klientit.

Ata që përdorin Edicionin Komunal të softuerit nuk marrin të njëjtën mbështetje që kanë pronarët e Enterprise Edition, të tilla si mbështetja 24/7, qasja në një ekip menaxherësh dhe konsulentësh të llogarive dhe veçori shtesë të mbështetjes së sigurisë.

Me fjalë të tjera, ju jeni vetë dhe duhet të bashkoheni me zhvilluesit me përvojë në rast se do t’ju duhet të zgjidhni çështje me dyqanin tuaj.

Sidoqoftë, forumi është ende i disponueshëm, dhe ju mund të diskutoni dhe të gjeni zgjidhje për problemet tuaja atje.

Ekzistojnë gjithashtu dokumentacione dhe informacione të përgjithshme të disponueshme në internet për t’ju ndihmuar të merreni me vështirësi.

Ju gjithashtu mund të hyni në Bibliotekën e Burimeve Magento, i cili përfshin video, webinare dhe botime të dobishme për këto fusha: menaxhimin e porosive, marketingun dhe mallin, ekspansionin ndërkombëtar, përvojën e klientit, performancën dhe shkallëzueshmërinë, inovacionin me pakicë, fleksibilitetin e biznesit, arkitekturën mobile dhe teknologjinë , si dhe siguria, pagesa dhe mashtrim.

Shtojca më e njohur e WordPress eCommerce

WooCommerce

WooCommerce u lansua në vitin 2011 dhe tani është shtesa më e popullarizuar e WordPress eCommerce me 17.098.047 shkarkime në të gjithë botën. Përdoruesit e kanë renditur vazhdimisht WooCommerce si shtojcën më të popullarizuar të WordPress eCommerce, dhe aktualisht fuqizon mbi 37% të të gjitha dyqaneve në internet.

Uebfaqja e WooCommerce

Karakteristikat kryesore.

 • Completelyshtë plotësisht miqësor për celularin, si për tregtarët ashtu edhe për blerësit.
 • Kjo ju lejon të shesni produkte fizike së bashku me ato dixhitale.
 • Ajo përmban vendosjen për të lehtësuar llogaritjen e transportit dhe taksave.
 • Ka një menaxhim të inventarit për t’ju ndihmuar të gjurmoni nivelin e aksioneve dhe të menaxhoni urdhërat.
 • Ajo siguron mundësinë për të mundësuar rishikimet e klientëve.
 • Ajo ofron veçori të analitikës, si dhe mjete SEO.
 • Ka mbi 300 shtesa falas dhe të paguara.
 • Kjo ju lejon të transferoni të dhënat tuaja ekzistuese nga një tjetër platformë eCommerce në WooCommerce.

dizajni.

Në përgjithësi, WooCommerce nuk ka ndonjë model të paracaktuar.

Sidoqoftë, funksionon shumë me të gjitha temat e mundshme të WordPress. Ka edhe tema me porosi të zhvilluara posaçërisht për shtojcën. Disa prej tyre janë falas, dhe të tjerët variojnë në çmim nga 39 deri në 139 dollarë. Ata kanë një personalizim të plotë dhe mbështesin tërë grupin e veçorive të shtojcave.

Për shembull, ju mund të shkarkoni falas platformën Storefront, e cila ju lejon të keni akses në temat e WordPress që ofrojnë integrim pa probleme me WooCommerce.

Ekzistojnë gjithashtu redaktorë vizualë dhe mundësia për të shkulur CSS dhe HTML nëse doni të rregulloni dizajnin.

Çmimeve.

Shtojca WooCommerce është falas për ta shkarkuar. Nuk ka tarifa për transaksione, dhe ruajtja dhe gjerësia e brezit varen nga hostimi i faqes tuaj.

Shpenzimet mund të përfshijnë mirëmbajtjen e një faqe WordPress, temat me porosi, shtesa shtesë për sitin për të zgjeruar funksionalitetin, portat shtesë të pagesave, etj. Vetëm mbani në mend se edhe pse WooCommerce është falas për tu shkarkuar, ju ka shumë të ngjarë të duhet të shpenzoni më shumë të keni të gjitha tiparet që dëshironi në mënyrë që të ndërtoni dhe rritni dyqanin tuaj në internet.

rekuizitë & Cons.

Pros:

 • Vetë shtojca është falas.
 • Shkallueshmëria e plotë.
 • Mobile-miqësore.
 • Pagesa në faqe dhe aftësia për të krijuar kodet kupon si veçori të paracaktuar.
 • Gama e gjerë e shtesave dhe shtesave për të zgjedhur.
 • Një larmi temash si për sitin ashtu edhe për pluginin.
 • Aplikacioni falas WooCommerce iOS, i cili ju lejon të lehtë të azhurnoni me dyqanin tuaj në iPhone tuaj.
 • Integrimi i thjeshtë me WordPress, që e bën atë një mundësi të shkëlqyeshme për përdoruesit ekzistues të WordPress.

Cons:

 • Mungojnë disa nga tiparet jetësore. Zgjatjet janë në dispozicion, por do të duhet të paguani për to, që do të thotë shpenzime shtesë.
 • Punon vetëm me WordPress.
 • A nuk do të funksionojë aq mirë me disa tema të personalizuara ose edhe me temat e paracaktuara të WordPress.
 • Vështirë për tu azhurnuar nëse përdorni një temë jo-Woo.
 • Mbështetje e kufizuar e klientit.

Shërbimi ndaj klientit.

Mbështetja personale është goxha e kufizuar. Megjithëse, ju mund të paraqisni një biletë ndihme dhe të prisni një përfaqësues të WooCommerce të lidhet me ju.

Ka një seksion FAQ, bazë të njohurive, bashkësi të WordPress dhe WooCommerce, mësime, si të bëni, dokumentime të tjera dhe shumë video. Të gjitha ato alternativa mund t’ju ndihmojnë të zgjidhni vetë problemet tuaja.

Nëse jeni duke kërkuar ndihmën e ekspertëve, mund të gjeni një WooExpert të vërtetuar i cili specializohet në fushën specifike me të cilën keni nevojë për ndihmë.

Përfundim: Cila karrocë është më e mirë për ju?

Kështu që ju e keni atë.

Për të zgjedhur shportën e blerjeve që është më e përshtatshme për ju, duhet të dini saktësisht se çfarë doni të arrini me një program specifik. Dhe nëse është apo jo i aftë të përmbushë pritjet tuaja.

Krahasoni opsionet e disponueshme, kontrolloni të gjitha avantazhet dhe të mirat e secilës zgjidhje dhe merrni vendimin tuaj bazuar në informacionin që keni mbledhur. Ato lloje të vendimeve të informuara kanë tendencë të jenë ato që do t’ju çojnë drejt suksesit dhe do të arrini qëllimet që keni caktuar.

Për disa këshilla përfundimtare për t’ju ndihmuar në kërkimin e softuerit të duhur më të lehtë, këtu janë pyetjet kryesore që duhet t’i bëni vetes:

 • Cili është buxheti juaj?
 • Cilat janë qëllimet e biznesit tuaj dhe cilat janë karakteristikat e softuerit eCommerce që ju nevojiten për t’ju ndihmuar të arrini ato qëllime? Me fjalë të tjera, cilat tipare marrin përparësi ndaj të tjerëve?
 • Typefarë lloj programi eCommerce doni? Vetë-pritur, SaaS, ose softuer me burim të hapur eCommerce? Ose do të ju përshtatet më mirë një shtesë ose shtojcë?
 • Sa është i shkallëzuar programi? Nëse keni një biznes të vogël, do t’ju ​​ndihmojë të rritni biznesin tuaj? Nëse keni një biznes të madh me shitje të larta, a ofron softveri zgjidhje të ndërmarrjeve me karakteristika të përparuara?
 • Sa kohë jeni i gatshëm të shpenzoni për të mësuar se si të përdorni programin, vendosjen e dyqanit tuaj në internet dhe menaxhimin e tij? Dhe sa kohë dhe para jeni të gatshëm të shpenzoni për trajnimin e ekipit tuaj nëse ata duhet të trainohen?
 • Sa njohuri kodimi keni ju dhe punonjësit tuaj? A duhet të kërkoni një softuer të lehtë për t’u përdorur që nuk kërkon ndonjë njohuri për kodifikimin?
 • A jeni të vetëdijshëm për të mirat dhe të këqijat?
 • Arefarë thonë përdoruesit dhe ekspertët në lidhje me softverin? Cilat janë problemet kryesore që ata kanë hasur, dhe a do të ndërhyjnë ata në rritjen e biznesit tuaj?
 • Sa mbështetje keni nevojë? Për shembull, a ka mbështetje 24/7 në dispozicion? A ka bisedë të drejtpërdrejtë, email dhe mbështetje telefonike? Dhe ka burime që mund t’i përdorni për të zgjidhur problemet vetë?
 • A e keni provuar provën falas, versionin falas apo demonstrimin? Me fjalë të tjera, a e keni bërë të gjithë hulumtimin tuaj dhe e keni provuar atë më parë? Shtë më mirë të marrësh kohën tani për të marrë vendimin e duhur, në vend që të nxitosh në të vetëm për të zbuluar më vonë se nuk i plotëson të gjitha kërkesat e tua dhe se duhet të harxhosh më shumë kohë duke ndryshuar në një tjetër.
 • A keni provuar më shumë se një gjykim falas? Shtë e rëndësishme të merren parasysh të gjitha opsionet tuaja, kështu që provoni disa nga zgjedhjet tuaja kryesore për të zbuluar se cila funksionon më mirë për ju.

Ndani mendimet tuaja për këtë artikull. Cartfarë karroce blerjeje ju gjeti më të dobishmet dhe korresponduese për nevojat tuaja? Pse? Mos ngurroni të lini komentet tuaja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map