39 Gjërat që duhet të dini para se të filloni një dyqan online në tregti elektronike

Dyqanet në internet janë një mënyrë e thjeshtë për të fituar para. Platformat kryesore të tregtisë elektronike mund t’ju ndihmojnë të krijoni një dyqan në internet brenda pak orësh. Ju nuk duhet të jeni një gjeni kodues.


Teknologjia i bën disa pjesë jo të komplikuara, por akoma nuk është e lehtë. Nëse nuk keni një plan të fortë, mund të dështoni. Bëni atë plan para se të shkoni më tej. Bëni vetes këto 39 pyetje në lidhje me fillimin e një biznesi në tregti elektronike.

Contents

1. Si mund të ndërtoj një plan biznesi në eCommerce?

Ekzistojnë gjashtë elemente:

Përmbledhja ekzekutive – Do ta shkruani këtë pjesë të fundit. Ajo përmbledh shtatë elementët e tjerë. Edhe kështu, ai i përket fillimit të procesit tuaj të planifikimit.

Përshkrimi i kompanisë – Shtë një përmbledhje e nivelit të lartë të kompanisë suaj. Cilat produkte dhe shërbime do të ofroni? Kush janë klientët tuaj? Cilat janë avantazhet konkurruese të dyqanit tuaj online? Përgjigjet kanë nevojë për një zhytje të thellë për detaje. Pastaj, përmblidheni atë në një paragraf ose dy. Do të keni një ngritje të ngritjes.

Analiza e tregut – Dofarë dini për industrinë tuaj dhe tregun e synuar? Këto nuk mund të jenë ndjenja të zorrëve. Burimet falas në internet heqin çdo justifikim që nuk duhet të kesh faktet dhe shifrat.

Produkte dhe Shërbime –Willfarë do të ofrojë dyqani juaj online? Afrohuni kësaj nga një këndvështrim i klientit. Për ta bërë këtë, duhet të dini dhe të shpjegoni pse do t’i ofroni këto produkte dhe shërbime.

Marketingu dhe Shitjet –Cila është mënyra juaj për të arritur klientët? Vetëm për shkak se ju ndërtoni një dyqan në internet, nuk do të thotë se ata do të vijnë. Ose madje blini gjëra. Shqyrtoni aspektin “pse” me strategjitë tuaja. Përcaktoni se si do të arrini në tregun tuaj të synuar.

Parashikimet financiare –Ju nuk mund të shpresoni për të ardhura nga shitjet në internet. Ju duhet ta bëni atë të ndodhë. Nëse jeni i suksesshëm, do të shihni një fitim? Faktet dhe shifrat operacionale janë bazat themelore që ju ndihmojnë të parashikoni. Sa do të keni nevojë për të shitur për të mbuluar operacionet? Vendosni qëllime në vend që të shihni vetëm atë që ndodh.

2. Si mund të zgjedh një vend për dyqanin tim online?

Përgjigju kësaj pyetje duke bërë vetes një pyetje. Cili është pasioni juaj?

Fads kanë jetëgjatësi të shkurtër. Do të keni shumë konkurrencë nëse krijoni një dyqan në internet vetëm për të shitur ato që janë të nxehta sot. Do t’i bashkoni gjithashtu ata në dështim kur ai produkt nuk është më i nxehtë.

Zgjidhni një produkt ose shërbim që jeni i apasionuar pas shitjes. Ju e doni produktin sepse dini gjithçka për të. Njerëzit duan të blejnë gjëra nga ekspertët. A po e kërkojnë atë në internet? Gjeni duke hulumtuar fjalë kyçe duke përdorur Vegël falas për Fjalë kyçe të Google.

Ju mund të jeni pasion për diçka dhe akoma të mos bëni para duke e shitur atë. Zgjidhni një segment të tregut me hapësirë ​​për rritje. Tregu duhet të jetë mjaft i madh, në mënyrë që të shfrytëzoni dhe zotëroni një seksion të veçantë. Kjo është ajo që ngrohtë ka të bëjë me të gjitha.

Produktet dhe shërbimet e ngrohta janë të vështira për t’u gjetur në përgjithësi. Mungesa krijon vlerë. Shtë edhe më mirë nëse produkti ose shërbimi kanë kufij të lartë. Mund të shesësh më pak dhe prapë të fitosh.

3. Si e vlerësoj kërkesën e tregut për produktet e mia?

Tani që keni përcaktuar ngrohtësinë tuaj, është koha për të bërë një zhytje më të thellë. Ju duhet të zbuloni potencialin e tregut.

Përcaktoni potencialin. Përdorni metodën e raportit të zinxhirit. Filloni me një grup të madh dhe stërvitni karakteristikat që përputhen me produktin tuaj. A po rritet ai treg? A do të kenë nevojë që arsimi të jetë i pranueshëm për produktin tuaj? Mbivlerësimi i potencialit tuaj të tregut është i lehtë. Ju mund të përcaktoni që miliona njerëz duan produktin tuaj. Por mund të ketë mijëra biznese në internet që konkurrojnë tashmë me ju. Faktoni konkurrencën tuaj në potencial.

Kush janë konkurrentët tuaj, dhe ku janë ata? Nëse nuk e dini kush është konkursi, duhet të zbuloni. Si po arrijnë tek klientët? Shqyrtoni ndjekësit e tyre të mediave sociale. Kjo do t’ju japë njohuri mbi mënyrat për pozicionimin e produktit tuaj për të dalë nga konkurrentët tuaj.

Përdorni Google. Përdorni Google Vegla e Planifikimit të Fjalë kyçe për të përcaktuar kërkesën e produktit. Vendosni fjalë kyçe që përshkruajnë produktin ose shërbimin tuaj. Google do t’ju tregojë se sa njerëz kërkuan për ato fjalë kyçe. Mjet gjithashtu tregon konkurrencën e kësaj fjalen. Ju mund të zbuloni se sa biznese të tjera përdorin fjalët kyçe për të tërhequr klientë.

Ifka nëse Google nuk ju thotë se askush nuk po kërkon fjalë kyçe tuaj? Shtë një shenjë e fortë që duhet të rishikoni për shitjen e këtij produkti ose shërbimi.

4. Si mund të zhvilloj një propozim unik të shitjes?

Kjo ju ndihmon të qëndroni larg nga konkurrentët. Kjo ju lejon të përqendroni energjinë në përpjekjet që kujdesen vetëm për klientët tuaj ideal. Ju duhet t’u thoni atyre që dini se si ta bëni këtë. Sshtë propozimi juaj unik i shitjes.

Apeli ndaj një klienti ideal. Ekziston një rrezik në përpjekjen për të qenë gjithçka për të gjithë. Identifikoni perspektivën e përsosur duke bërë vetes këto pyetje:

 • Doesfarë dëshiron klienti juaj i përsosur?
 • Si mund të zgjidhë problemin e tyre produkti ose shërbimi juaj?
 • Cilët faktorë motivojnë vendimet e tyre për blerje?
 • Pse duhet të ju zgjedhin në vend të dikujt tjetër?

Pasi t’i dini këto gjëra, mund të krijoni propozimin. Ajo duhet të shpjegojë se si ju do të zgjidhni problemin e tyre. Njerëzit blejnë produkte për të zgjidhur problemet e tyre. A u jep zgjidhje propozimi juaj unik i shitjes?

5. Si i buroj produktet për dyqanin tim online?

Nëse nuk e krijoni vetë produktin; keni nevojë për furnizues. Ku i gjeni??

Hulumtimi i tregtisë dhe organizatave të industrisë në lidhje me produktin tuaj. Këto organizata kanë misione për të përputhur blerësit dhe shitësit. Shikoni këto burime për ndihmë në gjetjen e kanaleve të duhura:

6. Si ta identifikoj tregun tim të synuar?

Tregu juaj i synuar mbledhjen e klientëve tuaj idealë. Ju duhet të kuptoni sjelljen e tyre. Cilat janë arsyet e tyre për të dëshiruar produktin ose shërbimin tuaj? Gjeni pse duke bërë këto pyetje:

Kush do të përdorë produktin tim? Ky është informacion demografik.

Kur do të blejnë klientët produktin tim? Pak njerëz duan një pemë të Krishtlindjes në korrik. A ka produkti juaj një dritare sezonale mundësish? Edhe produktet që nuk kanë periudha të blerjes së pikut. Ju duhet ta dini kur është kjo.

Pse u duhen klientëve? Zhvilloni një kuptim të thellë të problemit që zgjidh produkti ose shërbimi juaj.

7. Si t’i gjej furnizuesit e besueshëm për dyqanin tim online?

Si t’i gjej furnizuesit e besueshëm për dyqanin tim online?

Kjo varet nga ajo që ju kërkoni. A keni nevojë për marka dhe produkte ekzistuese që do t’i dërgoni vetë? Apo, po kërkoni për një transportues pikash? Ata furnizojnë produkte dhe përmbushin urdhrat e markave dhe produkteve ekzistuese.

Pasi të vendosni llojin tuaj të furnizuesit, duhet të vendosni për vendndodhjen e tyre. Furnizuesit e huaj kanë tendencë të ofrojnë çmime më të ulëta. Kostoja nuk duhet të jetë faktori juaj i vetëm vendosës. Konsideroni edhe këto:

Ndihmuese jashtë shtetit

Përparësitë

 • Kostot e ulëta të prodhimit
 • Zgjedhje e larte

disavantazhet

 • Cilësi më e ulët e perceptuar nga klientët
 • Një potencial për pengesat gjuhësore dhe të komunikimit
 • Koha më e gjatë e transportit
 • Siguri dhe rekurs më pak pagese

Ndihmuese në familje

Përparësitë

 • Standarde më të larta të cilësisë prodhuese
 • Komunikim më i lehtë pa pengesa gjuhësore
 • Më e lehtë për të verifikuar besueshmërinë
 • Koha më e shpejtë e transportit
 • Siguri dhe rekurs më i madh për pagesa

disavantazhet

 • Kostot më të larta prodhuese
 • Zgjedhje më pak

Shumë pronarë të dyqaneve online shikojnë në rrjetin e tyre për rekomandime. Mos e nënvlerësoni fuqinë e miqve dhe familjes. Ata tashmë mund të njohin një burim të besueshëm.

8. Si e hulumtoj konkurrencën time?

Nëse doni të dini se çfarë po bën konkurrenca juaj, shkoni në dyqanet e tyre në internet dhe zbuloni. Ajo që nuk mund të bësh vetë është të zbulosh se ku janë duke u bërë marketing klientëve. Teknologjia ofron mjete të fuqishme për ta zbuluar këtë. Këtu janë disa nga më të njohurit:

AdGooroo

AdGooroo

Monitoroni reklamat deri në 10 konkurrentë. Shikoni se ku janë vendosur reklamat e tyre. Ky shërbim i paguar siguron një inteligjencë të thellë konkurruese. Ai madje mund të vlerësojë buxhetet e marketingut të konkurrencës.

hendek i thellë

hendek i thellë

Niveli i parë i shërbimeve të tyre është falas. Ju mund të përdorni një mjet për kërkimin e reklamave për të shfaqur reklamat e fundit nga konkurrentët tuaj. Ju shikoni përmasat dhe vendet që reklamat u panë kohët e fundit.

KeywordCompetitor

Celës

Kontrolloni fjalë kyçe organike dhe të paguara të konkurentëve tuaj, faqet e uljes dhe reklamat. Do të shihni renditjen e pozicionit të fjalëve për një mijë fjalë kyçe specifike. Ky shërbim është falas për 30 ditët e para.

Nuk është aq e teknologjisë së lartë sa këto tre sugjerime, por konsideroni që të kërkoni miq dhe familje që t’ju ndihmojnë për një studim konkurrues. Bëni atyre email email marketing që marrin. Ata e marrin shumë atë!

9. Si mund të ndërtoj një faqe në internet eCommerce?

Ju keni dalë me linjën tuaj të produktit dhe keni përcaktuar tregun e synuar. Ju e dini se kush janë konkurrentët tuaj dhe ku kërkojnë klientë. Tani është koha për të krijuar dyqanin tuaj online.

Nëse nuk jeni të sigurt se ku ose si të filloni, ju jeni një kandidat i mirë për një platformë eCommerce. Mund të ndërtoni një dyqan në internet me një edhe nëse nuk keni fare aftësi teknike.

Por cili? Shumica krenohen me sa e lehtë është të krijosh një dyqan online me softuerin e tyre. Ekzistojnë dy mënyra kryesore për të ndërtuar një faqe në internet për tregti elektronike.

 • Softuer i pritur eCommerce (më miqësor ndaj përdoruesit)
 • Softuer i e-commerce me burim të hapur (më i avancuar)

Konsideroni një zgjidhje të pritur të tregtisë elektronike nëse doni të përqendroheni në shitjen e produktit tuaj. Ai heq aspektet teknike të ndërtimit dhe drejtimit të një dyqani në internet. Këto janë zgjidhje gardian gati për ju për t’u përdorur. Menaxhimi i integruar i produktit dhe procesorët e pagesave janë pjesë e paketës. Ju mund të ndërtoni dyqanin tuaj online me teknologji të thjeshtë tërheqje dhe rënie. Asnjë aftësi kodimi nuk është e nevojshme. Përfitimet janë të shumta, por ju mund të luftoni kundër fleksibilitetit.

Vetë-host-programi me burim të hapur ka kuptim nëse jeni një zhvillues i aftë i uebit. Kostot e caktuara janë të rëndësishme. Do të pësoni gjithashtu mirëmbajtje të vazhdueshme të zhvillimit.

10. Si mund të zgjedh platformën e duhur të tregtisë elektronike?

Zgjedhja juaj kërkon konsideratë të kujdesshme. Mos bëni një zgjedhje derisa të jeni të sigurt se do të qëndroni me atë zgjidhje. Ndryshimi i mendjes tuaj është i shtrenjtë dhe harxhon kohë.

Aftësia teknike është një faktor kryesor në këtë zgjedhje. Nëse dyshoni në aftësitë tuaja, zgjidhni një platformë që ofron mjetet dhe mbështetjen që ju nevojitet për të qenë të suksesshëm. Kjo është po aq e rëndësishme për klientët tuaj sa është për ju. Ata presin një përvojë optimale.

11. Si mund të zgjedh një portë pagese?

Një portë pagese është regjistri juaj në internet. Dyqani juaj në internet nuk mund të pranojë para. Ju duhet të pranoni kartën e kreditit ose llojet e tjera të transaksioneve financiare online. Këtu janë disa konsiderata:

kosto. Do të paguani për një portë pagese. Ka një kosto fillestare fillestare për të mbuluar krijimin e një llogarie tregtare. Ekziston gjithashtu një kosto për të konfiguruar portën në faqen tuaj të internetit. Kostot e tjera janë duke vazhduar. Një shitës portë pagese mund t’ju ​​ngarkojë për transaksione, ose si tarifë mujore e sheshtë. Do t’ju kushtojë para për të fituar para.

Pajtueshmëria me mënyrën se si klientët tuaj dëshirojnë t’ju paguajnë. Jo të gjithë përdorin kartat e kreditit. Shumë njerëz përdorin kartela debiti ose madje edhe PayPal. Këto transaksione trajtohen në një mënyrë të ndryshme sesa kartat e kreditit. Sigurohuni që porta juaj e pagesës të funksionojë për klientët po aq sa edhe për ju.

siguri. Vjedhja e informacionit për pagesa në internet është në rritje. Siguria një zonë ku është e pamundur të jesh shumë i kujdesshëm. Kërkojuni shitësve të shpjegojnë se si zgjidhja e tyre e hyrjes në portë i afrohet sigurisë dhe kodimit të të dhënave.

Mbështetja e klientit. Në këtë rast, ju jeni klienti. Nëse keni probleme me portën tuaj të pagesave, nuk mund të shesni asgjë. Një pretendim i mbështetjes 24/7 nuk do të thotë se dikush do t’i përgjigjet telefonit nëse telefononi. Kjo mund të thotë asgjë më shumë se një përgjigje me email. Ju duhet ta dini këtë para kohe.

12. Si mund të zgjedh një emër fitimprurës domain?

Mendoni për emrat e markave më të njohura në botë. Ata janë të shkurtër, të rëndësishëm për ato që shesin, lehtë për t’u mbajtur mend dhe janë të lehta për tu thënë. Ndiqni atë ushtrim të markës për emrin e domain.

Emri i domain-it

Përdorni emrin e biznesit ose produktit tuaj. Nuk është gjithmonë e mundur. Kontrolloni për të parë nëse mund të regjistroni një emër domain që përputhet me emrin e dyqanit tuaj online. Bëni këtë para se të merrni shumë larg në ndonjë ushtrim të markës.

Ndërtoni një emër domain nga fjalë kyçe nëse një kërkim është përparësia juaj. paintbrushes.com nuk është në dispozicion për dyqanin tuaj të furçave. Shumica e emrave të domainëve janë zhdukur. Konsumatorët sot përdorin terma më specifikë në një kërkim. Mendoni për tregun tuaj të ngrohtë dhe të synuar. Mund të ketë më shumë kuptim që domeni i dyqanit tuaj online të lefthandedpaintbrushes.com. Zgjidhni një emër domaini që specifikon atë që jeni duke shitur.

Qëndroni me një domen të nivelit të lartë. Nëse mund të merrni .com, bëjeni atë. Njerëzit do ta mbajnë mend. Nëse ata e dinë emrin e biznesit tuaj, por jo URL, .com është ajo që ata do të përpiqen së pari.

Emri i domain nuk bëhet

Drejtshkrime të pazakonta. Ju dëshironi një emër domaini që është lehtë të mbani mend dhe të kaloni tutje. Nëse është e lehtë të gabosh, njerëzit do ta marrin gabim. Do të humbni një shitje. Ose ata mund të përfundojnë në faqen e konkurrencës tuaj.

Emra të gjatë. A është e vështirë të mbash mend dhe e lehtë të shkruash gabim? Mund të jetë një emër argëtues, por nuk do t’ju marrë ju, klientë. Gjatësia kryesore e një domeni është 63 karaktere. Mundohuni ta mbani nën 25 vjeç.

hyphens. Ju mund të merrni emrin e domain që ju dëshironi, për sa kohë që përfshini një gyp. Kalo në të. Ata i bëjnë fjalët kyçe të dallohen, por ato janë të lehta për tu harruar. A doni që një grumbull të qëndrojë midis jush dhe klientëve tuaj?

Drejtoni zgjedhjet tuaja për emrin e domain nga njerëz që njihni. Shihni se çfarë mendojnë ata. Thuaju se çfarë është. Shihni nëse mund ta shqiptojnë atë. Kjo do t’ju njoftojë nëse jeni në rrugën e duhur.

13. Si mund të zgjedh një ofrues pritës?

Ofruesi i gabuar i hostit të eCommerce mund të fundosë dyqanin tuaj. Këtu janë disa tipare për t’u përdorur në procesin tuaj të vlerësimit.

Mos u ndalni në infrastrukturë. Ofruesit më të mirë të hostit të e-commerce gjithashtu ofrojnë mjete dhe mbështetje të personalizuara. A janë ata të përqendruar në rritjen e tyre, apo tuajat? Kërkoni një kompani të gatshme të jetë partner, jo vetëm ofruesi juaj.

Shërbime të menaxhuara. Marketingu dhe zhvillimi i produktit rritin shitjet në internet. A mund të ju ndihmojë ofruesi juaj i e-commerce hosting?

mbështetje. Skamping këtu është e rrezikshme. Investoni për të garantuar ndihmë sa më shpejt që të shfaqet një problem.

14. Si i menaxhoj mirëmbajtjen dhe azhurnimet e sitit?

Mënyra më e mirë për t’i menaxhuar ato nuk është ta bëni vetë. Një platformë e pritur eCommerce kujdeset për këtë për ju. Mirëmbajtja dhe azhurnimet ndodhin në sfond. Ata janë të padukshëm për ju dhe klientët tuaj. Asgjë nuk merr në mënyrën e shitjes së produkteve dhe shërbimeve tuaja. Platformat e pritura gjithashtu ofrojnë:

 • Rezervime të automatizuara ditore të faqes tuaj
 • Vendosja e vendeve ose zonave të zhvillimit për provë
 • mbështetje
 • hyrje në sFTP

Ka disa gjëra që ende mund të vendosni të bëni vetë. Nëse nuk keni mundësi të humbni të dhënat tuaja, atëherë nuk mund të përballoni t’i vendosni të gjitha vezët tuaja në një shportë. Konsideroni një kopje rezervë sekondare. Doesfarë dëmton? Businessshtë biznesi juaj, në fund të fundit.

15. Si ta krijoj dyqanin tim online për të pranuar pagesa të kartave të kreditit?

Dyqani juaj në internet do t’ju duhet një llogari tregtare ose një llogari hyrëse pagese. Një llogari tregtare në internet ju lejon të përpunoni kartat e kreditit. Bankat lëshojnë këto llogari. Ata e shikojnë llogarinë tuaj tregtare si një linjë krediti e shtrirë për ju. Ju aplikoni për një si ju aplikoni për një kredi.

Filloni me bankën tuaj ndërsa kërkoni për një llogari tregtare. Plusshtë një plus i madh nëse keni një marrëdhënie afatgjatë me bankën tuaj. Nëse ata ju largojnë, provoni banka të tjera lokale. Oferta për të lëvizur të gjitha llogaritë tuaja atje. Shpesh është rruga për të kapur një llogari tregtare.

Ky është hapi i parë. Ju gjithashtu do t’ju duhet një llogari e portës së pagesës. Porta është mbajtësi që lidh kartat e kreditit të blerësve me llogarinë tuaj tregtare. Kujdeset për kërkesat e verifikimit dhe transferimit.

Si një tregtar i vogël, duhet të merrni parasysh ndërthurjen e këtyre dy kërkesave. Shitësit mund të krijojnë një llogari tregtare për ju dhe të ofrojnë një portë pagese si paketë.

16. Si t’i mbroj informacionin e klientit?

Mënyra më e mirë për t’i mbajtur hakerat larg të dhënave të klientit nuk është të keni ndonjë të dhënë për të vjedhur në radhë të parë. Lërini ofruesit e palëve të treta të trajtojnë informacionin për kartat e kreditit. Ata kanë muskujt e sigurisë dhe teknologjisë për të trajtuar të dhënat e klientëve në një mënyrë të sigurt.

Përdorni kriptimin SSL në faqet që kanë informacione për klientin. Kjo përfshin faqet e regjistrimit, faqet e arkëtimit dhe faqet e hyrjes së klientit. Kriptimi SSL do të parandalojë hakerat të vjedhin të dhënat e ruajtura të faqes suaj të internetit. Shtresa shtesë e sigurisë rrit besimin e blerësve tuaj. Ata janë mësuar t’i shoqërojnë “https” me siguri të lartë.

Armoni faqen tuaj me mbrojtje shtesë. Një firewall i aplikacionit në internet dhe zgjidhje të tjera të sigurisë sipas kërkesës ofrojnë besim. Një rrjet i ofrimit të përmbajtjes ndihmon në bllokimin e kërcënimeve. Do të shpejtojë kohën e ngarkesës së faqes suaj të internetit për blerësit.

encrypt. Gjithmonë encrypt fjalëkalimet e klientit dhe informacione të tjera të ndjeshme. Konsideroni të gjitha informacionet që klientët tuaj ndajnë me ju si të ndjeshëm.

Edukoni klientët tuaj. Ndihmojini ata të marrin një rol aktiv në ruajtjen e informacionit personal të sigurt. Lërini ata të dinë se çfarë informacioni mbledhni dhe si. Kërkojuni atyre të raportojnë sjellje të dyshimta në faqen tuaj.

17. Si mund të mbledh taksën e shitjeve?

Shtë më e rëndësishme të përcaktoni kur dhe pse së pari. Si e bëni atë është shpesh një funksion i platformës eCommerce që përdorni.

Përcaktoni se ku keni një lidhje. Pothuajse të gjitha shtetet mandatojnë tregtarët në internet për të mbledhur një taksë mbi shitjet nga blerësit. Ju duhet të mbledhni taksën e shitjeve në këto shtete nëse keni atë që quhet “lidhja e taksës së shitjes”. Ju duhet të keni një prani të rëndësishme të biznesit në atë shtet. Ai përfshin gjëra të tilla si:

 • Të kesh një zyrë
 • Të kesh një punonjës
 • Duke pasur një depo
 • Të kesh një bashkëpunëtor
 • Ruajtja e inventarit
 • Dropshipping nga një ofrues i palës së tretë

Përdorni këtë udhëzues interaktiv për të përcaktuar se ku keni një lidhje tatimore mbi shitjet. Dyqani juaj në internet do të mbledhë taksën e shitjeve bazuar në këtë informacion. Ju duhet të regjistroheni në shtetet për të cilat do të mblidhni taksën.

Shitësi juaj i platformës eCommerce është partneri juaj në këtë detyrim. Përdorni burimet e tyre për të edukuar veten mbi bazat e taksave të shitjeve. Kërkoni ndihmën e tyre për të konfirmuar që keni një procedurë të duhur dhe në përputhje të mbledhjes së taksave që nga fillimi.

18. Si mund të vendos përmbushjen e porosisë së e-Tregtisë?

Sapo një klient blen diçka nga dyqani juaj online, ju duhet t’ia merrni ato. Ju mund të mos keni nevojë për një depo për të ruajtur produktet tuaja, por duhet të trajtoni përmbushjen sikur të keni nevojë për një të tillë. Kjo ju cakton kohën kur mund t’ju duhet. Ose, sepse kur do të duhet të bashkëpunoni me një kompani përmbushjeje.

Bëni këto gjëra tani, kështu që do të keni mundësi të shkallëzoni më vonë:

Organizoni produkte. Etiketoni të gjitha produktet tuaja me një SKU, bar-kod ose UPC. Shtë edhe më mirë nëse arrijnë në atë mënyrë nga prodhuesi juaj.

Mbani të thjeshtë identifikimin e produktit. Bëni informacione SKU të shkurtër dhe unikë. Mund të ketë kuptim për ju sot, por po për dy vjet nga tani? Po sikur ta zhvendosni inventarin tuaj në një depo të madhe? A do të ketë kuptim SKU-ja juaj e tanishme për punonjësit e përmbushjes në të ardhmen?

Menaxhoni sasinë e produktit. Sa produkt për të mbajtur në magazinë? Përqendrohuni në ato që njihen si inventar i ligët. Por kini kujdes që të mos irritoni klientët që nuk duan të presin shumë gjatë për produktet tuaja. Shtë një akt balancues.

Vëzhgoni zgjedhjen e produktit. Kjo mund të mos jetë çështje për ju nëse filloni të vogël. Ndërsa rriteni, do të doni të ofroni më shumë zgjedhje për klientët. Mund të keni hapësirë ​​të kufizuar për ruajtje. Ka kuptim të ofrojmë më shumë zgjedhje vetëm për produktet që shesin mirë.

Mbani ulur kostot e paketimit. Apple na ka mësuar që paketimi është pjesë e markës. Mimet e larta të produkteve rrisin shpresën e prezantimit të cilësisë. Shumica e njerëzve që blejnë produkte nga dyqanet në internet kujdesen më shumë për marrjen e çmimit më të mirë. Ju mund të mbani paketimin poshtë duke minimizuar kutinë dhe paketimin e larmisë së materialeve. Nëse përdorni kuti të markës, kuptoni kostot e përfshira kundrejt vlerës që ofron.

19. Si mund të përcaktoj kostot e transportit?

Strategjia juaj e transportit duhet të shkurtojë në kufijtë tuaj sa më pak të jetë e mundur. Ende duhet të mbetet tërheqëse për klientët. Studimet tregojnë se tarifat e transportit dhe trajtimit shkaktojnë braktisjen e karrocave. Konsideroni këto mundësi:

Transport falas. Merr vëmendjen e një klienti. Kjo mund të shkurtojë në fitimet tuaja, megjithatë. Transporti falas është një avantazh i rëndësishëm në krahasim me konkurrentët që nuk e ofrojnë atë. Përcaktoni nëse vëllimi i rritur i shitjeve mbulon hitin e fitimit.

Ofroni transportin falas me një mënyrë minimale. Ajo rrit vlerën mesatare të porosisë tuaj. Ju mund ta aplikoni atë kundër kostos së transportit. Artikujt me kosto të lartë kanë nevojë për trajtim shtesë. Konsumatorët e presin këtë. Mallra konkurruese me çmime të ulëta është një histori ndryshe.

Ngarkoni atë që ju paguani. Klientët tuaj pak a shumë paguajnë atë që do të paguani për të dërguar produktet tuaja. Nuk ka të njëjtin ndikim si transporti falas. Kjo ju pengon të hani fitimet tuaja. Klientët e zgjuar e kuptojnë që po bëjnë marrëveshjen më të mirë të mundshme.

Normat e sheshta. Ky opsion kërkon përgatitje. Ju duhet të kuptoni para kohe koston mesatare për të dërguar një paketë. Shtë e rëndësishme të dini, kështu që nuk i mbingarkoni ose mbingarkoni klientët tuaj. Të armatosur me gamën e kostove, ju mund të vendosni opsione tërheqëse, me nivele. Koha e dorëzimit dikton çmimin.

20. Si mund ta menaxhoj inventarin?

Sa ju duhen në dorë? Inventari është një pasuri, por lidh paratë derisa të shitet. Dyqani juaj eCommerce duhet të zgjedh inventarin duke e mbajtur të ligët. Ajo duhet ta bëjë këtë pa rrezikuar zhgënjimin e klientit.

Këtu janë mënyrat për këtë veprim mashtrimi:

Qëndroni të organizuar. Huh? A nuk është aq e qartë? Mund të mos jetë. Sigurohuni që inventari juaj të jetë i qartë. A është e organizuar, kështu që është e lehtë të dihet se çfarë vendoset ku?

Zgjidh një sistem të personalizuar. Shikoni për një zgjidhje të shportave të blerjeve që integrojnë menaxhimin e inventarit me shërbimet e kontabilitetit. A mund të zbres sendet e shitura sa herë që ka një shitje? A mund të shtyjë ajo kur emailet janë të ulta?

Jini vigjilentë. Mund të jesh i vogël tani, por a nuk është qëllimi yt të shkallëzosh? Merre sot sikur të jetë e ardhmja. Mbani shënime të sakta dhe gjurmët e inventarit në çdo kohë. Investoni në softuer për menaxhimin e inventarit që mund t’ju ndihmojnë tani, dhe kur jeni aq i madh sa Amazon.

21. Si ta krijoj besimin me dyqanin tim online?

Mashtrimet e phishing, malware dhe shërbimi i dobët i klientëve i bëjnë blerësit online të kujdesshëm. Treguesit e besimit në faqen tuaj të internetit janë thelbësore. Këtu janë pesë gjëra që mund të bëni për të ndërtuar besimin dhe besimin:

Bëni atë personale. Njerëzit nuk u besojnë faqeve ose faqeve të internetit. Ata i besojnë njerëzve. A ka faqja juaj në internet faktorin njerëzor? Ata duan të shohin fytyra dhe emra. Përdorni faqen tuaj Rreth Nesh për të treguar ekipin tuaj. Renditni emrat dhe jepni informacionin e kontaktit.

Shikoni profesional. Të gjitha janë në prezantimin tuaj. Ju nuk jeni virtual. Je i vertete Vërtetoje. Bëni shërbimin e klientit një zonë të fortë të faqes tuaj të internetit. Shpjegoni politikën tuaj të kthimit dhe mbështetje tjetër në anglisht të thjeshtë.

Ndani që të tjerët ju besojnë. Testimet e klientit tipar. Bazuar në tekst është në rregull. Një video është edhe më e mirë. Krenohemi me mbulimin e shtypit. Afishoni logot e mbulimit të mediave që ju.

Vërtetoni që faqja juaj e internetit është e sigurt. Ai simbol i bllokut është i vlefshëm. A shfaq zgjidhja juaj në eCommerce një njoftim që klientët po përdorin një server të sigurt? Edhe nëse e bën, hidhini një hap më tej dhe kujtojini ato.

Zbutni rreziqet. Farë është në pyetje për klientët tuaj? Ata janë të brengosur se nuk do të mbesin me produktin tuaj nëse nuk ju pëlqen. Rritni besueshmërinë tuaj. Adresoni shqetësimin e tyre përpara. Shpjegoni politikën e transportit dhe kthimit. Kjo ka të bëjë me administrimin e pritjeve.

Klientët tuaj po ju gjykojnë sapo të zbresin në faqen tuaj të indeksit. Ata vendosin nëse do t’ju besojnë brenda disa sekondave. Ju takon juve të fitoni besimin e tyre.

22. Si t’i tërheq blerësit dyqanin tim online?

Nuk ka fund për këshillat në internet në lidhje me SEO dhe blerjen e dyqanit tuaj në internet për t’u paraqitur në kërkime. Por robotët nuk po bëjnë blerje në faqen tuaj. Njerëzit janë.

Një gjë që dyqanet në internet harrojnë më shumë është se të gjithë duam një lidhje njerëzore. Mund të tingëllojë si një mësim gramatikor, por fillon me përdorimin e saktë të përemrave. Bëni përqendrimin te klienti. Kjo do të thotë përdorimi i përemrit “ju”. Shmangni një përqëndrim në veten tuaj. Bëni pak përdorim të përemrit “ne”.

Përfshini një blog në faqen tuaj të internetit. Mos harroni, klientët, po vijnë tek ju për një zgjidhje të një problemi. Produktet dhe shërbimet që shesni janë ato zgjidhje. Flisni për ato gjëra. Pricemimi dhe produkti nuk janë të vetmet gjëra që shesin.

23. Si mund të tërheq blerësit në dyqanin tim online?

Këtu janë disa statistika marramendëse.

 • 78% e konsumatorëve anulojnë një transaksion për shkak të shërbimit të dobët të klientëve.
 • Amerikanët tregojnë mesatarisht nëntë persona për përvojat e mira. Ata do t’u tregojnë 16 njerëzve për të varfërit.
 • Duhen 12 shqyrtime pozitive për të bërë një shqyrtim të pazgjidhur negativ.
 • 59% e blerësve amerikanë do të provonin një markë të re për një përvojë më të mirë shërbimi.

Media sociale e përforcon këtë. Alsoshtë gjithashtu mjeti juaj më i mirë. Ajo e bën shërbimin ndaj klientit një përpjekje bashkëpunuese. Media sociale ofron mjete në internet të komunitetit që fuqizojnë klientët të gjejnë përgjigje dhe të ndihmojnë të tjerët. Përdorni vetë-ndihmë dhe forume të komunitetit në uebfaqen tuaj. Mos e anashkaloni fuqinë e angazhimit të drejtpërdrejtë për të trajtuar problemet e shërbimit të klientit.

Këtu janë mënyrat se si dyqani juaj online mund të përdorë mbështetjen e klientit për të rritur nivelet e kënaqësisë:

Jetë i dobishëm. Kjo nuk është aq e qartë sa tingëllon. Të qenit i disponueshëm nuk është njësoj si të ndihmosh. Ai shkon përtej të kesh dikë që do të bisedojë live ose telefonatë. Cilësia e ndihmës është qëllimi juaj. A i jepni përfaqësuesit e përkrahjes së klientit tuaj autoritetin për të zgjidhur problemet?

Ji i sinqertë. Konsumatorët nuk presin që ju të jeni perfekt, por ata presin që ju të merrni një gabim. Ndihma juaj për klientët duhet të ndjehet rehat në bërjen e kësaj. Askush nuk pret që të dini të gjitha përgjigjet. Blerësit në internet që kanë nevojë për shërbim ndaj klientit do të presin të dëgjojnë se do të gjesh një përgjigje për ta. Dhe, “jo” është një përgjigje e përshtatshme nëse kjo do të thotë që ju premtoni dhe i zhgënjeni ato.

Mbajeni atë të drejtpërdrejtë dhe të lehtë. Mbështetja e klientit nuk është kosto e të bërit biznes. Shtë një investim. Ajo forcon marrëdhënien tuaj me blerësit tuaj dhe inkurajon shitjet e përsëritura. Klientët e kënaqur ndajnë zbulimet e tyre. Ky është qëllimi juaj me shërbimin ndaj klientit. Bëni më të lehtë gjetjen e informacionit kritik. Vendosni çmimet, transportin dhe politikat e kthimit, ku mund ta gjejnë.

24. Si t’i krijoj imazhet dhe përshkrimet e produktit?

Dyqani juaj në internet është një medium vizual i plotësuar me fjalë. Përdorni të dy në avantazhin tuaj.

Imazhet më të mëdha rrisin shitjet. Bëni ato me rezolucion të lartë dhe përfshijnë kënde të ndryshme. Lërini klientët të zmadhojnë detajet.

Mos u kujdesni për përshkrimet e produktit. Përshkruani përfitimin e produktit duke përdorur veçoritë e tij. Gjeni “pse”.

Jini bujar me detaje. Bëni ato në dispozicion. Nëse produkti juaj ka 37 përbërës natyralë, siguroni një lidhje me imazhet e tyre. Konsumatorët e vlerësojnë këtë. Ata bëhen të qetë me vendimet e tyre për blerje.

25. Si i trajtoj shkëmbimet dhe kthimet?

Para së gjithash, inkurajoni ata. Ajo tregon blerësit që ju jeni të përkushtuar për shërbimin ndaj klientit. Nëse nuk janë të kënaqur, tërhiqeni. Fundi i diskutimit. Thënë kështu, ju mund të zvogëloni kthimet me një politikë gjithëpërfshirëse që ndani me klientët. Menaxhoni pritjet e tyre.

Asnjë shitje nuk është përfundimtare. Qëndroni prapa produktit tuaj. Mos e bëni të vështirë për ata që t’i kthejnë gjërat. Nëse e bëni këtë, nuk do t’i shihni më kurrë.

Ulja e zhgënjimit.Përshkrimet e sakta të produkteve dhe fotot e mira të produkteve zvogëlojnë kthimet.

Përdorni akronime të thjeshta angleze dhe zhargoni sundon botën tonë. Mbajini ato jashtë dialogut. Bëni më të lehtë për të gjetur informacionin tuaj në lidhje me shkëmbimet dhe kthimet. Nëse nuk është e thjeshtë për tu gjetur, klientët tuaj mendojnë se keni diçka për të fshehur.

Mos i shtoni kostot e fshehura ose mos i fshehni kufizimet e kohës. Lërini klientët të dinë nëse duhet të paguajnë për transportin e kthimit. Bëni të qartë nëse blerësit kanë një kohë të caktuar për të kthyer ose shkëmbyer diçka që ata blejnë. Asgjë nuk është më keq sesa të goditesh nga kostot e fshehura. Mos fshih asgjë. Do të duhet të gjesh klientë të rinj.

26. Si mund të gjurmoj performancën e dyqanit tim?

Treguesit kryesorë të performancës (KPI) matin se si po veproni. Ndiqni këto pika të të dhënave dhe do të dini:

Trafiku i faqes – Kjo ju tregon se sa njerëz po vizitojnë. A janë disa ditë më të njohura se të tjerët? Ndoshta ato ditë janë kur keni stimuj të veçantë për blerje.

Koha mesatare në sit – Ajo mat angazhimin. Herë të ulët do të thotë që klientët nuk mund të gjejnë atë që duan. Ose, ju nuk keni atë që duan. Të dy janë lajm i keq për ju.

Dil faqet –Kjo ju tregon se ku keni humbur interesin. Përdorni këto të dhëna për të rafinuar faqen tuaj dhe për të mbajtur vëmendjen e klientit.

Referencat –Si e gjetën klientët e rinj dyqanin tuaj online? Kjo ju ndihmon të konfirmoni strategjitë tuaja të marketingut.

Konvertime – Vizitimi i dyqanit tuaj online është i këndshëm. Blerja e diçkaje është më e mirë. Kjo normë e konvertimit ju ndihmon të vendosni nëse keni nevojë të bëni më shumë presion në shitje.

Shkalla e kthimit – Vizitorët e kthimit janë të shkëlqyeshëm. Blerësit e kthimit janë të mrekullueshëm. Shqyrtoni shkallën tuaj të kthimit për të parë se si jeni duke bërë biznes të përsëritur.

Vlera mesatare e porosisë – Kjo ju ndihmon të kuptoni zakonet e shpenzimeve. Shpenzuesit e mëdhenj në faqen tuaj meritojnë vëmendje shtesë.

27. Si mund të ndërtoj një markë për dyqanin tim online?

Do markë ka elemente themelore. Dyqani juaj në internet bën gjithashtu.

 • Logo
 • Colors
 • tipografi
 • Icons

Bëni të gjithë këta elementë të punojnë së bashku. Njihini të gjitha para se të filloni. Ata janë të ndërvarur. Ja çfarë duhet të bëni për të krijuar elementët.

Vendosni se çfarë jeni. Një strategji marke përfshin vlerat tuaja, deklaratën tuaj të vizionit. Ajo shpreh atë që dëshironi për klientët tuaj, dhe atë që dëshironi që njerëzit të mendojnë për ju. Shndërroni këtë në fjalë kyçe.

Hartimi drejt një qëllimi. Kufizoni paletën tuaj të ngjyrave dhe shkronjat. Zgjidhni një font për titujt dhe një për kopjen e trupit. Mos harroni blerësit tuaj celular. A janë shkronjat e lexueshme në madhësi të vogla?

Kuptoni se çfarë komunikon marka juaj. A pasqyrojnë të gjitha pjesët e dyqanit tuaj në të njëjtën temë? Marka juaj ka të bëjë me qetësinë. Praktikat e biznesit tuaj janë më shumë si një ndeshje mundje. Kjo dërgon mesazhe të ndryshme për klientët. Gjithçka duhet të forcojë atë që vendosni se jeni.

28. Si mund të krijoj një program besnikërie ndaj klientit?

Farë është dobishme për ndërlikimet? Ai mposht qëllimin. Hiq kompleksitetin. Uleni atë dhe kthejeni atë në përvojën e këndshme që duhet të ishte për një blerës. Në fund të fundit, është një shpërblim. Nuk duhet shumë kohë për ta kuptuar. Duhet më pak kohë për t’u bashkuar.

Nuk është një program besnikërie ndaj klientit nëse ekzistojnë pengesa për t’u bashkuar. A mund ta bëni më të lehtë sa një hyrje me email? Mund të bashkohen ose të hyjnë në faqen tuaj me kredencialet e tyre në median sociale?

Programet e suksesshme të besnikërisë lejojnë klientët të fitojnë shpërblime pa përpjekje. A nuk duhet të blini diçka nga ju të jetë e mjaftueshme? Nëse programi juaj i besnikërisë kërkon shumë më tepër se një hyrje, është shumë i komplikuar. A janë shpërblimet tuaja aq bujare sa shpresoni se klientët nuk marrin pjesë? Ndaloni të jeni kaq bujar.

Në anën tjetër, a janë sipërfaqësore shpërblimet për programin tuaj të besnikërisë? Nëse klientët nuk e shohin vlerën, programi do të dështojë.

Programet më të suksesshme të besnikërisë rritin aksionet e shpërblimit për aktivitetin e vazhdueshëm. Ajo motivon dhe gjeneron blerje të përsëritura. Klientët tuaj më besnikë janë agjentë të fuqishëm të marketingut për ju. Jepuni atyre mënyra për të shkëmbyer përvojën e tyre dhe inkurajoni të tjerët të bashkohen gjithashtu. Ikonat sociale duhet të jenë kudo në faqet e programit tuaj të besnikërisë.

29. Si t’i bëj klientët të shkruajnë vlerësime?

Pyete ata. Të gjithë e kuptojnë rëndësinë e vlerësimeve të mira. Këto fjalë pozitive kërkohen më së miri menjëherë.

Bëni më të lehtë për klientët tuaj të lënë vlerësime për ju në faqen tuaj. Nëse nuk është e dukshme, ata nuk do ta kërkojnë atë. Vendosni lidhje për të rishikuar profilet në më shumë se një vend. Përfshini ato në buletinet dhe emailet tuaja.

Jepni klientëve një arsye për të shqyrtuar. Tregojuni vlerësimit tuaj me një nxitje. Sidoqoftë, jini të qartë se është për një përmbledhje të ndershme.

30. Si ta promovoj dyqanin tim online?

Mjeti juaj më i mirë promovues është email. Dërgoni një mesazh në bazën e të dhënave tuaja. Sigurohuni që ka një thirrje për të vepruar për të ndarë emailin.

Baza e të dhënave tuaja të postës elektronike do të rritet pasi të filloni. Përdoreni atë për të dërguar mesazhe javore që nxjerrin në pah produktet tuaja. Përfshini imazhe dhe lidhje të drejtpërdrejta për të blerë. Kaloni kohën shtesë për të formatuar mesazhin, kështu që duket mirë në pajisjet mobile. Email-i gjeneron një valë normale të trafikut.

Vendosni veten një udhëheqës në industrinë tuaj me një blog. Shtë një mënyrë e fuqishme por indirekte për të promovuar dyqanin tuaj online. Postimet tuaja në blog duhet të jenë të dobishme dhe informuese. Shkruajeni nga një këndvështrim neutral. Referenconi si bashkëmoshatarët ashtu edhe konkurrentët. Mbani lidhjet në blog përsëri në dyqanin tuaj minimale dhe të rëndësishme.

Kontaktoni blogerët e tjerë në lidhje me dyqanin dhe produktet tuaja në internet. Kërkon pak hulumtime. Do të duhet të lexoni postimet e tyre për të përcaktuar një lidhje. Pastaj kontaktoni ata. Shpjegoni pse produkti juaj është i përshtatshëm për një përmbledhje në blogun e tyre. Jini me mendje promovimi dhe ofroni një mostër për një dhuratë.

Përdorni atë hulumtim në bloge për të krijuar një listë të dytë. Kontaktoni ata dhe ofrojeni në blogun e miqve. Nuk do të jetë vetë-promovim. Këta blogerë do të presin komente të zhytura në mendime që ofrojnë zgjidhje që lexuesit e tyre mund t’i përdorin. Shpërblimi juaj është një lidhje me dyqanin tuaj në bio.

Videoja tërheq shikuesit. Ato janë të ndara dhe shtojnë thellësi në dyqanin tuaj online. Trego produktet tuaja në veprim. Njerëzit gjithashtu e duan përmbajtjen prapa skenave. Kënaquni dhe ndani disa bloerë! Krijoni një llogari në YouTube për dyqanin tuaj online dhe postoni videot tuaja atje. Promovimi kryq i këtyre dy vendeve.

Media sociale është thelbësore. Përdorimi efektiv i mediave sociale për të promovuar dyqanin tuaj online do t’ju marrë kohë dhe përpjekje. Ju duhet një orar i postimeve të rregullta. Kjo do të thotë çdo ditë ose edhe më shumë, në varësi të numrit tuaj të ndjekësve. Imazhet rrëmbejnë vëmendjen dhe ndahen. Përfshini një lidhje të drejtpërdrejtë për ta blerë atë në dyqanin tuaj online.

Shumë faqe të mediave sociale ofrojnë reklamë të kushtuar me kusht për audiencën e tyre. Facebook dhe Twitter kanë ndërfaqe të fuqishme që ju lejojnë të jeni specifik. Sigurohuni që specifikoni se destinacioni është dyqani juaj online dhe jo faqja e kompanisë tuaj në faqet e tyre.

Optimizoni emrat dhe përshkrimet e produkteve në dyqanin tuaj online. Përshkrimet gjithëpërfshirëse japin më shumë mundësi për SEO. Bëni të njëjtën gjë me fotot tuaja. Jepuni atyre emra përshkrues. Shtoni ushqimin e produktit tuaj në Google Shopping. Këto tri përpjekje të SEO do të ndihmojnë klientët e rinj të gjejnë ty.

31. Si mund të krijoj një plan efektiv të marketingut?

Plani juaj fillon me të ditur se kujt dëshironi t’i shisni dhe si dëshirojnë të blejnë. Përcaktoni cilët janë klientët tuaj dhe sjelljen e tyre në blerje. Ky informacion ju përgatit për hapin tjetër.

Bëni dyqanin tuaj online të dukshëm ku po kërkojnë këta klientë. Motorët e kërkimit, media sociale dhe blogjet mund t’i dërgojnë ata me një lidhje të drejtpërdrejtë. Sigurohuni që të jeni gati për ta përpara se të arrijnë. Përdorni motorët e kërkimit për të gjetur dyqanin tuaj online. Këto lidhje motorësh kërkimi do të bëjnë përshtypjen e parë për klientët tuaj. A është ai që ju dëshironi?

Marketingu i suksesshëm është komunikimi efektiv. Auditoni faqen tuaj të internetit. A komunikon çdo faqe qëllimin e saj të qartë? Gjeni të paktën 10 persona që përputhen me objektivin tuaj demografik. Kërkojuni atyre të blenë në dyqanin tuaj online. Shikoni ndërsa ata kalojnë nëpër proces. Kërkoni përshtypjet e tyre dhe ndërmerrni veprime për ta bërë më të mirë përvojën e blerjeve në dyqanin tuaj online.

Vlera është ajo që duhet të sigurojë komunikimi i marketingut. Për blerësit në internet, kjo do të thotë t’u tregoni atyre se do të gjejnë atë që duan të blejnë. Rritni shitjet e produktit tuaj me informacione që janë të lehta për tu konsumuar.

Komunikimi efektiv është interaktiv. Përqendrohuni në aftësinë tuaj për të zhvilluar një bisedë të dyanshme me klientët në internet. Marketingu ka të bëjë edhe me administrimin e pritjeve. Mos supozoni se klientët dinë çfarë të bëjnë ose çfarë të presin kur blenë me ju. Ndihmoni ata me udhëzime. Këto mund të jenë thirrje për veprim që çojnë në shitje.

32. Si mund të alokoj një buxhet të marketingut në eCommerce?

Përdorni alokimin tuaj për blerjen e klientit. Ndërsa keni një markë, janë produktet ose shërbimet tuaja individuale që drejtojnë të ardhurat. Kjo është ajo që ju doni të merrni para njerëzve.

Duket logjike të investoni të gjithë buxhetin tuaj në kanalin më pak të shtrenjtë. Ju mund të shihni një përgjigje fillestare, por nuk mund ta mbajë atë. Sjellja dhe preferencat në internet janë të gabueshme. Aty ku njerëzit janë sot nuk është atje ku do të jenë nesër. Normat e një kanali mund të rriten dhe të bëhen të papërballueshme për ju. Strategjia më e mirë është të përhapni buxhetin tuaj në shumë kanale. Këtu keni një përmbledhje të përgjithshme të mënyrave se si faqet e tjera të e-commerce i qasen alokimit:

Investoni 10% deri 30% në kanalet SEO. Planifikoni aplikim të qëndrueshëm për rezultate optimale. SEO do të gjenerojë një trafik të qëndrueshëm. Dobësitë janë se nuk do të nxisë një kthim të shpejtë të investimit (ROI) ashtu si mund të kanalet e tjera. Shtë një cikël më i gjatë.

Investoni 10% deri 20% në kanalet e mediave sociale. Tre gjigantët e rrjetit social (Facebook, Twitter, dhe LinkedIn) janë zgjedhje të dukshme. Ata kanë një audiencë të madhe. Synimi është i lehtë. Mos përjashtoni rrjetet e tjera sociale. Produktet ose shërbimet tuaja mund të jenë një përshtatje e mirë për rrjetet sociale më të vogla dhe më të specializuara. Blerja në internet është një përvojë vizive. Pinterest dhe Instagram janë rrjete sociale vizive.

Investoni 20% deri 40% në SEM. Nëse dyqani juaj në internet është i ri, kjo mund të jetë mënyra e vetme për të marrë shikueshmëri në kërkime. Më shumë shpenzime nuk janë gjithmonë më mirë. Rezultatet vijnë nga sigurimi që reklama juaj të jetë e rëndësishme për audiencën që ju keni kërkuar Google të synojë. Nëse nuk shihni rezultate, më shumë para nuk do të ndihmojnë. Ndryshoni shpesh kopjen tuaj të reklamës për të përcaktuar se çfarë po tingëllon me kërkimet. Fjalët kyçe mund të jenë të drejta, por kopja juaj nuk kthehet në një klikim.

Investoni nga 10% deri në 20% në rakordim.Nëse thjesht po filloni një sit të e-commerce; ju mund të keni një bazë të vogël të klientëve. Ritrojtimi i tyre është një mundësi e kufizuar. Ata klientë kanë qenë në dyqanin tuaj online. Prekja e tyre përsëri me marketing është një mënyrë për t’i ftuar ata të kthehen dhe të blejnë. Prisni për ritregimin derisa numri i vizitorëve tuaj mujor të justifikojë investimin.

Investoni 5% deri 25% në kërkimin për të përdorur reklama të ekranit. Këto rrisin ndërgjegjësimin e markës në faqet e internetit të synuara.

Investoni 5% deri 10% në marketing me email. Ka kaluar për një kohë të gjatë sepse funksionon. Fushatat e Buletinit janë nxitës efektiv të trafikut të faqeve dhe konvertimeve. E-mailet e braktisjes së shportës mund të ringjallen një shitje të humbur. Emailet e shitjes kryq mund të rrisin shpenzimet nga klientët ekzistues.

Mbajini shpërndarjet tuaja të lëngshme. Ndërsa dyqani juaj në internet piqet dhe audienca rritet, objektivat tuaja do të zhvendosen. Kanalet e ndërtimit të markave bëhen më të rëndësishme. Nëse një kanal nuk jep rezultate, mos e braktisni atë. Së pari, provoni krijues të ndryshëm për të.

33. Si mund të zhvilloj një strategji SEO për dyqanin tim online?

Strategjitë e suksesshme të SEO vërtiten rreth gjashtë elementë.

Fjalë kyçe – Bëni hulumtimin. Kuptoni se çfarë kërkojnë njerëzit. Shoqërimi i vetvetes me këto fjalë kyçe është ajo që SEO ka të bëjë. Shikoni se si duket konkurrenca duke përdorur Veglën Fjalë kyçe të Google AdWords. Disa fjalë kyçe do të jenë shumë konkurruese në kamare tuaj. Në vend të kësaj, zgjidhni fjalë kyçe me bisht të gjatë (midis dy dhe pesë fjalë). Pak biznese do të garojnë për këto fjalë kyçe më të gjata. Ata do t’ju japin një gradë më të lartë vendosjeje.

Etiketat meta –Ato janë jetike. Fjalët kyçe më të rëndësishme i përkasin titujve të faqeve tuaja. Etiketat meta janë ato që Google kërkon dhe renditet. E njëjta gjë është e vërtetë për titujt e përshkrimit të faqeve.

Përmbajtja – Përmbajtja e cilësisë krijon një përvojë pozitive të përdoruesit. Përmbajtja është vendi më i mirë për të jetuar fjalët tuaja kyçe. Bëni që përmbajtja juaj të shkëlqejë dhe ta përdorni atë për të edukuar blerësit tuaj.

Backlinks –Këto janë pothuajse aq të rëndësishme sa përmbajtja. Cilësia trumbeton sasinë, sidoqoftë. Mendoni përmes strategjisë tuaj të përmbajtjes. Struktura atë për lidhje të rëndësishme përsëri në faqen tuaj te internetit. Kultivoni bloge të bashkëmoshatarëve për të njëjtën arsye. Shes gjëra që njerëzit i duan. Ata do t’ju ndihmojnë gjithashtu me këtë.

Mediat sociale –Nuk ka asgjë rreth kësaj. Ju duhet të krijoni një prani të fortë të mediave sociale, ose nuk do të keni sukses. Sitet si Facebook kanë një audiencë kaq të madhe sa që anëtarët e përdorin atë shumë si një motor kërkimi.

Imazhet e produkteve –Imazhet luajnë një rol vendimtar në SEO. Rezultatet e kërkimit kthejnë imazhe, si dhe faqet e internetit. Ju shesni produkte në faqen tuaj. Imazhet e atyre produkteve duhet të jenë aq të mira sa mund t’i bëni. Somethingshtë diçka po aq e rëndësishme, sidoqoftë. Emrat e skedarëve të imazheve duhet të përmbajnë fjalë kyçe përkatëse. Do të shihni një gradë më të lartë për ta në motorët e kërkimit.

Asnjë strategji SEO nuk do të ishte e plotë pa analiza konkurruese. Cilat janë faqet e tjera të tregtisë si biznesi juaj duke bërë?

34. Si mund të përdor media sociale për të treguar dyqanin tim online?

Marketingu i mediave sociale do të sjellë blerësit në dyqanin tuaj online. Keni nevojë për numra për ta vërtetuar atë? ECommerce Shopify rishikoi të dhënat nga mbi 37 milion vizita në media sociale. Vizitat rezultuan në 529,000 porosi. Ja çfarë duhet të bëni për të filluar.

Krijoni një faqe në Facebook për dyqanin tuaj online. Mos e përdorni faqen tuaj personale të Facebook për këtë qëllim. Fto miqtë e tu në Facebook të ndajnë dhe të pëlqejnë faqen tënde. Keni më shumë sesa thjesht faqja juaj e Facebook, e kompanisë tuaj të re, duke i pritur kur të mbërrijnë. Sigurohuni që ka përmbajtje që ata të konsumojnë dhe të ndajnë. Mbani një përmbajtje të re, derdhni vazhdimisht. Duhet të jetë e rëndësishme dhe mjaft interesante për ta ndarë. Thirrja për veprim është një vizitë në dyqanin tuaj online.

Tweet në lidhje me dyqanin tuaj online. Ejani me zbritje ekskluzive për ndjekësit tuaj. Jepuni atyre stimuj për të arritur me ndjekësit e tyre. Mos harroni ta përfshini këtë ofertë në rrjetin tuaj Facebook. Ndiqni klientët tuaj. Ndiqni shitësit tuaj. Përdorni Twitter për të arritur tek blogerët, gazetarët, analistët e industrisë me ndikim. Ata kanë ndjekje të mëdha. Ju dëshironi atë vëmendje. Angazhojini ata me imazhe dhe video.

Vendosni një faqe biznesi Google+. Produktet e Google funksionojnë mirë së bashku. Profili i biznesit tuaj në Google+ e ndihmon atë të performojë më mirë në kërkimet në Google. Këtu mund të gjeni një ndërveprim interesant. Krijoni një Hangout Google+ dhe lidheni me klientët dhe perspektivat tuaja në kohë reale. Gjeni Komunitetet përkatëse të Google+ dhe filloni të kontribuoni.

Krijoni një kanal në YouTube. Kjo është ajo ku shumica e bizneseve argëtohen. Është zgjedhja juaj. Ju mund të dëshironi të shfaqni vetëm video se si të përdorni produktet ose shërbimet tuaja. Ose, përzieni atë me një argëtim të pastër. Ajo që është e rëndësishme është që të mbani përmbajtjen e videos duke ardhur.

Krijoni një profil të LinkedIn. LinkedIn është vendi ku do të rriteni dhe mbani rrjetet profesionale. Shtoni lidhje në dyqanin tuaj online. Përdorni funksionin e azhurnimit informoni njerëzit në lidhje me aspektet e biznesit të dyqanit tuaj të e-commerce. Gjeni dhe ndiqni shitësit tuaj. Bashkohuni me grupet e tyre dhe merrni pjesë në diskutime. Kërkoni nga rrjeti juaj të shtojë rekomandime në profilin tuaj.

Vendosni një profil Pinterest. Pinterest ka të bëjë me imazhet, kështu që përfitoni nga fotografia e produktit tuaj këtu. Krijoni tabela me tematikë për të shfaqur mallrat dhe / ose shërbimet tuaja. Dyqani juaj në internet duhet të ketë butonin Pinterest Pin It pranë çdo produkti në mënyrë që vizitorët të mund ta ndajnë atë. Ata video që keni krijuar për YouTube mund të bëjnë detyra të dyfishta edhe këtu.

35. Si mund të ndërtoj një listë të postave elektronike eCommerce?

Adresat e postës elektronike janë disa nga gjërat më të vlefshme që klientët mund t’ju japin, përveç parave. Bëni më të lehtë për të ndarë atë informacion me ju. Pastaj përdorni atë për të krijuar një dialog.

Adresat e postës elektronike janë kaq të vlefshme, sepse tregojnë se dikush dëshiron të dëgjojë ato që ke për të thënë. Ata ju kanë dhënë leje për t’u tregtuar atyre. Ja se si t’i merrni ato adresa të postës elektronike.

Përdorni reklamën për të përzënë njerëzit në një faqe ulëse. Faqja juaj e uljes duhet të ofrojë një përfitim të qartë në këmbim të adresës së emailit. Mund të jetë një zbritje speciale ose një shkarkim falas. Edhe nëse një vizitor nuk blen asgjë, ju prapë përfitoni nga përfitimi i një adrese tjetër të postës elektronike.

Mbani konkurse dhe dhurata në mediat sociale. Lërini njerëzit që hyjnë në dijeni se mund të rrisin shanset e tyre për të fituar. E tëra ato që duhet të bëjnë është të ndajnë konkursin me rrjetin e tyre të miqve në Facebook. Imazhet marrin vëmendje. Nëse çmimi është një kartë dhuratë për dyqanin tuaj online, krijoni një kolazh të produkteve më të njohura për të cilat mund t’i përdorin.

Vendosni kutitë e regjistrimit me email kudo. Placedo vend që e vendosni në dyqanin tuaj online është një mundësi për të mbledhur një adresë emaili. Mos harroni blogun tuaj. Përmbajtja cilësore e blogut është një magnet natyror për adresat e postës elektronike. Njerëzit regjistroheni për të ditur kur do të postoni diçka të re.

36. Si mund të krijoj një gazetë eCommerce?

Buletetë janë një burim i vlefshëm konvertimi. Njerëzit që regjistrohen kanë treguar se janë të interesuar të dinë më shumë rreth biznesit tuaj. Tani mund t’i arrini me frekuencë dhe t’u jepni më shumë arsye për të blerë. Përmbajtja në gazetën tuaj duhet të jetë e rëndësishme dhe të sigurojë vlera.

Ju jeni një dyqan në internet. Imazhet drejtojnë shitjet tuaja. Mbani në mend këtë kur planifikoni përmbajtjen e buletinit tuaj. Shtë lajm, jo ​​reklamim. Përmbajtja juaj duhet të ketë të bëjë me atë që po ndodh me dyqanin tuaj online. Kjo është një mundësi për t’u përqëndruar te njerëzit tuaj. Ashtë një shitje e vështirë për biznesin tuaj, me një shitje të butë për produktet tuaja. Klientët tuaj dëshirojnë të dinë edhe për ju.

Ndërtoni këto marrëdhënie duke përfshirë informacione të tjera që klientët tuaj i konsiderojnë të vlefshëm. A keni bërë një vizitë tek një shitës që jeton në një vend emocionues? Shkruani një pjesë të shkurtër në lidhje me të dhe përfshini lidhje me tërheqjet në zonë. Sugjeroni kompani të tjera që plotësojnë produktet ose shërbimet tuaja. Njoftojini ato kompani. Ata mund të kthejnë favorin. Ajo shton në rrjetin tuaj të lidhjeve.

Krijoni oferta speciale ose zbritje për pajtimtarët e gazetës. Njerëzit pëlqejnë të ndjehen ekskluzivë. Lërini ata të dinë për ngjarjet e shitjeve në të ardhmen përpara se të shpallen diku tjetër.

Lidhjet sociale në buletinin tuaj të ndihmës pajtimtarët e ndajnë atë me të tjerët. Sshtë një mënyrë për të ndërtuar listën e pajtimeve. Sigurohuni që t’i lini të reja rrjetet sociale kur nxirrni një botim tjetër të gazetës.

Buletini juaj për eCommerce nuk është një blog. Ata mund të referojnë njëri-tjetrin, sidoqoftë. Përdorni të dyja për të promovuar kryq.

37. Si mund ta mbroj faqen time eCommerce nga hakmarrja?

Siguria është një shqetësim kryesor që nga fillimi. Bëni një pjesë të madhe të konsideratës suaj kur zgjidhni një platformë eCommerce. Kushtojini vëmendje pajtueshmërisë PCI dhe Certifikatave SSL. Pyesni për mbrojtjen e spamit nëse planifikoni të përdorni sistemin e tyre të postës elektronike.

Platforma juaj eCommerce ofron mbrojtje nga hakimi, por nuk është përgjegjësia e vetme e shitësit. Të dy jeni partnerë. Pyetni se si mund t’i ndihmoni ata të shikojnë për veprimtari të dyshimtë në dyqanin tuaj online. Dije se çfarë shenjash të kërkosh. Instaloni mbrojtjen e virusit dhe malware në çdo kompjuter që ndërfaqen me shitësin tuaj.

Konsumatorët tuaj të dyqaneve online mund të mos e dinë kurrë se keni një platformë e-commerce. Ata kanë një marrëdhënie me ju. Ju jeni ata që i besojnë, jo shitësi i platformës suaj. Ata do të fajësojnë vetëm ju nëse keni një shkelje të sigurisë. Sigurohuni që mund të keni besim se shitësi juaj do t’ju ndihmojë të mbani atë besim të klientit.

38. Si ta zgjedh dyqanin tim online për të rritur normat e konvertimit?

Normat e konvertimit janë themeli për vëllimin e lartë të shitjeve. Le ta shohim matematikën. Nëse do të donit të rritnit shitjet tuaja me 50%, si do ta bënit? Një rritje prej 50% në buxhetin tuaj të reklamave?

Ky është një investim i shtrenjtë.

Shtë më e lehtë të vendosni një qëllim për të rritur kursin tuaj të konvertimit me një normë të vetme përqindjeje. Kjo 1% barazohet me një ngritje 50% të shitjeve. Si e bën atë?

Ndonjëherë vetëm një shkulje e vogël mund të çojë në përmirësim të ndjeshëm të normave të konvertimit. Shumë ndryshime të vogla të kombinuara mund të sjellin një rritje dramatike në rezultatet tuaja.

Bëni testimin A / B. Krijoni dy versione alternative të faqeve të produktit tuaj. Secili merr një përshkrim ose imazh të ndryshëm të produktit. Një softuer testimi A / B drejton gjysmën e trafikut në hyrje në secilën faqe. Një faqe do të shohë më shumë konvertime. Ky është ai që do të përdorni. Normat më të larta të konvertimit rezultojnë nga testimi i vazhdueshëm A / B. Google ofron testim falas A / B si pjesë e paketës së tij të Google Analytics.

Keni një propozim të qartë dhe imponues. A mund ta deklaroni propozimin tuaj të vlerës me 10 fjalë ose më pak? Merrni në atë pikë nëse nuk mundeni. Pse duhet të blejnë klientët tuaj nga ju? Kur e bëni të qartë dhe e komunikoni atë, do të rritni normat e konvertimit. Propozimi juaj i vlerës nuk duhet të përjashtohet nga prova A / B.

Krijoni një gyp shitjeje. A po kërkoni shumë shpejt shitjen? Kjo mund të ndikojë në normën tuaj të konvertimit. Njerëzit nuk do të blejnë nëse nuk janë gati. Kjo kohë rritet pasi produktet bëhen më të shtrenjta ose të ndërlikuara. Një gyp shitje zhvillon besimin. Ngadalësoni gjërat për të rritur ritmin e shitjeve. Rritja e vetëdijes së pari me vlera. Ndihmoni klientët të kuptojnë rezultatet që do të merrni. Pastaj kërkoni shitjen. Nëse gjithçka që merrni nga një vizitor për herë të parë është një adresë emaili, ato janë në gypin tuaj të shitjeve. Ju keni fituar privilegjin të vazhdoni të flisni me ta.

Heqni qafe zhargon. Përdorni gjuhën bisedore kudo në dyqanin tuaj online. Përfshini një përmbledhje nëse duhet të shfaqni mohimet ligjore të kërkuara.

Rrit besimin e blerësit. Pse klientët do t’i besojnë dyqanit tuaj në internet? Prezantojini ata me njerëzit e besueshëm që fshihen pas faqes tuaj të internetit me fotografi të personelit dhe bios. Keni metoda të qarta dhe të lehta kontakti. Jo vetëm një adresë emaili. Përfshini një numër telefoni dhe një adresë të lokacionit fizik. Vërtetoni se jeni profesionistë me hartimin dhe paraqitjen e faqes tuaj. Një typo e vetme është gjithçka që duhet për të vrarë një shitje.

Bëni më lehtë blerjen nga ju. Mund të duhen disa vizita, por njerëzit duan të blejnë brenda disa minutash kur të jenë gati. Heqni qafe fushat e panevojshme. Shtoni regjistrime duke përdorur kredencialet në rrjetin social. Shtoni filtra për të hequr opsionet e tepërta në mënyrë që ata të mos zbriten në ato që duan të gjejnë. Mos supozoni se blerësit dinë çfarë të bëjnë. Tregojuni atyre hapin tjetër.

Hiq hutimin. Ju dëshironi që klientët të blejnë gjëra. Si mund t’i ndihmoni ata të përqëndrohen në këtë? Hiq çdo gjë që nuk është e rëndësishme për atë veprim. Po, ata duan qasje në informacione gjithëpërfshirëse në lidhje me ato që blejnë. Siguroni qasje, por mos i shfaqni të gjitha menjëherë. Kjo krijon mundësi të mbingarkesës. Zvogëlon normat e konvertimit.

Krahasoni produktin ose shërbimin me konkurrencën. Kjo tingëllon kundërintuitive. Pse madje të flasim për konkursin? Klientët tuaj do të bëjnë hulumtimin para se të blejnë. Pse u jepni atyre një mundësi për të lënë dhe ta bëjnë atë? Kur u jepni atyre krahasimin, ju mbani dorën e sipërme. A është çmimi juaj më i lartë? Shpjegoni pse. Vendosni krahasimet në tabela në mënyrë që klientët të shohin gjithçka menjëherë.

Shtoni një nxitje për të blerë tani. E keni parë këtë punë nëse keni shkuar në faqet e internetit të linjave ajrore. Ata ndjekin vendet. Ju mund të shihni se ka disa që kanë mbetur në një fluturim. Ju e dini që duhet të merrni një vendim për të blerë ose humbur. Krijoni mungesë. Bëni sasinë të kufizuar, ose jepni çmimit një kohë të kufizuar.

39. A jeni gati për të punuar në një projekt afatgjatë?

Nëse krijimi i një dyqani në internet është diçka që dëshironi të bëni sot. A është diçka që e shihni veten duke bërë vite me radhë? Ju nuk mund të hapni një dyqan fizik dhe ta drejtoni atë për një muaj ose javë në një kohë. Dyqani juaj eCommerce nuk do të funksionojë në atë mënyrë.

Mund të duhet vetëm një angazhim i vogël i parave për të filluar dyqanin tuaj online. Dita e nisjes është vetëm fillimi. Suksesi kërkon rritje. Kjo vjen me kalimin e kohës.

Tani jeni gati për të filluar! Krijoni një listë kontrolli dhe përpiloni përgjigje për çdo pyetje. Nuk ka përgjigje përfundimtare. Megjithatë, shumica e këtyre lëndëve kanë praktikat më të mira. Kaloni kohë duke bërë blerje në internet në dyqanet tuaja të preferuara të tregtisë elektronike.

Whatfarë të pëlqen për ta? Farë ju irriton? Krijoni zgjidhje më të mira dhe vendosini ato të punojnë për dyqanin tuaj online.

Kujdesi për të ndarë që ishte pyetja më e vështirë për t’u përgjigjur dhe pse?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map