19 Lucruri de luat în considerare înainte de a alege o platformă de comerț electronic

Cumpărătorii online se așteaptă la experiențe rapide, personalizate și fără probleme. Dacă magazinul dvs. online nu livrează, veți pierde din vânzările care vor atinge 414 miliarde de dolari până în 2018. Pierderea vânzării este doar vârful aisbergului cu vești proaste.


Pregătește-te pentru impactul recenziilor nefavorabile. Sau chiar mai rău, reclamații pe social media care devin virale. „Este tot ce am nevoie pentru ca clienții mei să mă iubească?”

Acesta este motivul principal pentru alegerea unei platforme de comerț electronic, dar ar trebui să-ți placă și tu. Înainte de a vă decide cu privire la un constructor de magazine online, asigurați-vă că acesta depășește vânzarea.

Cum să alegeți software-ul electronic de comerț electronic

Cumpărătorii fac liste de cumpărături. Este o abordare inteligentă și pentru alegerea unei platforme de comerț electronic. Ceea ce aveți nevoie depinde de ceea ce vindeți, dar există funcții cheie care aparțin în partea de sus a listei. Iată ce trebuie să iei în considerare înainte de a alege:

1. Caracteristici

Platformele de top eCommerce oferă fiecare o gamă largă de clopote și fluiere. Doar o mână sunt cruciale. Concentrează-te asupra lor.

 • Plugin-uri și cumpărături pentru coșuri de cumpărături. Un site de comerț electronic fără coș de cumpărături este ca un magazin fără case de marcat.
 • Optiuni de plata. Pot clienții să plătească așa cum vor? Dar clienții străini?
 • Șabloane și teme. Nu doar multe dintre ele, dar și cele bune care se potrivesc cu designul site-ului propriu. Prima impresie a unui cumpărător face sau rupe vânzarea.
 • Securitatea site-ului. Căutați platforme care depășesc elementele de bază. Oferă protecție împotriva fraudei și monitorizare împotriva hackerilor?
 • Crearea de conținut. O platformă slabă de gestionare a conținutului (CMS) poate cripta o platformă puternică de comerț electronic. Google promovează magazinele online cu conținut care îi ajută pe oameni să găsească lucruri.

2. Opțiuni de preț

O singură dimensiune nu se potrivește tuturor. Nici un preț nu are. Optați pentru o platformă de comerț electronic care vă permite să adăugați sau să reduceți ceea ce aveți nevoie. Dar cum pot veni cu prețul lor? Cele mai bune și mai flexibile platforme îl bazează astfel:

 • Planificare, găzduire și instrumente
 • Caracteristici pentru cumpărături și marketing
 • Back Office și securitate
 • Ajutor si sustinere

Lumea rulează pe cicluri lunare de facturare, la fel și majoritatea platformelor de comerț electronic.

3. Șabloane (Teme)

Puteți proiecta de la zero, dar nu v-ați concentra mai degrabă pe vânzare? Furnizorii de software de comerț electronic oferă șabloane pentru a facilita acest lucru.

Avantajul folosirii unui șablon este că știți deja că funcționează cu platforma dvs. Dezavantajul este că unele platforme au doar câteva teme.

Consultați forumurile comunității online a platformei pentru a afla ce a funcționat pentru alții. Veți găsi teme gratuite sau low cost create de alți utilizatori. Accesați site-urile lor și vedeți tema în acțiune.

Designerii independenți oferă și mai multe opțiuni de șabloane. Adesea se concentrează pe crearea de teme pentru platforme specifice.

4. Flexibilitatea proiectării

Software-ul corect de comerț electronic poate fi pus în funcțiune în câteva ore. Desfășurarea rapidă poate veni cu un sacrificiu. Puteți ajunge să renunțați la flexibilitatea designului.

Potrivit VeoPix, 94% din primele afișări ale unui utilizator provin din proiectarea ta.

Acesta nu este întotdeauna obiectivul unei platforme de comerț electronic. Se concentrează pe simplificarea creării magazinului. Rezultatul este achiziționarea deja vu pentru clienții care se întreabă: „Nu am mai văzut asta?”

Platforma dvs. de comerț electronic trebuie să fie în măsură să integreze elementele de design ale identității dvs. de marcă. Majoritatea șabloanelor sunt suficient de flexibile pentru asta. Întrebați dacă nu sunteți sigur.

5. Funcționalitatea

Magazinul dvs. online este cea mai importantă conexiune pe care o au clienții cu marca dvs. O experiență de cumpărare slabă poate deteriora acest lucru.

Soluția software eCommerce poate face față cantității de clienți care vin la magazinul dvs. online? Capacitatea este o funcționalitate crucială.

Cele mai bine proiectate platforme de comerț electronic oferă această asigurare, dar nu este suficient. Clienții se așteaptă la experiențe personalizate. Vor să vadă produsele pe baza locației lor geografice? Ei apreciază e-mailurile pe baza achizițiilor anterioare.

Funcționalitatea creează acest lucru.

Provocați platforma de comerț electronic pe care considerați să o demonstrați că pot personaliza experiența clientului.

6. Ușor de utilizat

„Platforma de comerț electronic” și „software pentru coșul de cumpărături” sunt două aspecte diferite. Ambele vă ajută să rulați magazinul online și să procesați plățile, dar una este o parte a celuilalt. Asigurați-vă că știți de care aveți nevoie.

Dacă aveți nevoie de întreaga soluție, doriți o platformă de comerț electronic. Acesta include găzduire, șabloane pentru proiectare, procesare de plăți, instrumente pentru comercianți, marketing, securitate și multe altele.

Dacă aveți deja un site web, este posibil să aveți nevoie doar de o modalitate de a desfășura afaceri cu clienții. Software-ul coșului de cumpărături este cea mai bună alegere.

Există o mulțime de furnizori care oferă orice opțiune. Bazați selecția pe un răspuns onest la această întrebare. Cât de ușor trebuie să vă fie interfața pentru a rula magazinul online? Apoi puneți-vă în pantofii clientului. Soluția pe care o alegeți va fi ușoară și pentru ei?

7. Catalog de produse

Catalogul dvs. de produse este depozitul online pentru fiecare articol pe care îl vindeți. Trebuie să promoveze elementele pe care doriți să le împingeți. În același timp, trebuie să vă ajute clienții să găsească ceea ce caută.

Investiți în timp pentru a privi câmpurile de date pe care le oferă o platformă de comerț electronic. Sunt inflexibili? Va trebui să faceți substituții? Este o soluție care va funcționa împotriva ta, nu pentru tine. Alegerea corectă răspunde și la aceste întrebări:

 • Catalogul poate reprezenta un produs cu atribute diferite? Există limitări?
 • Câte categorii de produse și subcategorii pot suporta catalogul?
 • Puteți pune un produs sau o subcategorie în mai multe categorii fără duplicarea datelor?
 • Puteți asocia accesorii și crea pachete?

8. Mărimea magazinului

Magazinele de cărămidă și mortar au limitări de mărime, dar magazinul online nu este corect?

În teorie, nu. Dar mai trebuie să urmăriți inventarul. Asta te ajută să îți dai seama de capacitatea de care ai nevoie. Este ceva mai complex decât ai putea crede.

Dacă vindeți cinci produse care vin fiecare în 20 de culori diferite, trebuie să identificați și să urmăriți 100 de articole. Veți atribui fiecare articol cu ​​un SKU alfanumeric (unitate de depozitare).

Cele mai populare platforme de comerț electronic au prețuri glisante în funcție de mărimea magazinului. De exemplu, nivelul de prețuri lunare la nivel de intrare la Shopify este de 14 dolari, oferind 25 de SKU-uri. Pare generos, dar nu ar fi suficient pentru cele cinci produse în 20 de culori.

Verificați dacă platforma pe care intenționați să o utilizați este scalabilă. Majoritatea oferă un număr nelimitat, așa că nu va trebui să vă faceți griji pentru a rămâne fără.

9. Performanță

Viteza contează și Aberdeen Group are datele care să o dovedească. Întârzierea unei singure secunde în timpul încărcării înseamnă:

 • Cu 11% mai puține afișări de pagini
 • Scăderea cu 16% a satisfacției clienților
 • Pierderi de 7% în conversii

Magazinele online folosesc o mulțime de imagini. Își ia un timp pentru a se încărca. Parteneri cu platforma dvs. de comerț electronic pentru a optimiza acele imagini, astfel încât acestea să se încarce rapid. Începe cu tine, dar și partenerul trebuie să te ajute. Vor crește performanța cu instrumente precum rețelele de livrare de conținut (CDN)?

Baza de date a magazinului dvs. online poate fi, de asemenea, un blocaj performant. Mai ales dacă aveți o selecție mare. Întrebați o platformă de comerț electronic cum abordează acestea. Și, în timp ce le aveți atenția, întrebați-le despre rata de oprire a acestora. Ar trebui să fie ceva cu care vor să se laude.

10. Sursa Open vs. Soluție găzduită

Open Source se mai numește Self Hosted. Soluțiile găzduite sunt cunoscute și sub denumirea de SAAS (Software As A Service). Este alegerea ta, dar care este potrivit pentru tine?

Depinde de trei factori principali:

 • bugetul tău
 • Talentul tău de programare
 • Caracteristicile magazinului dvs.

Pe baza acestor trei considerente, iată de ce oamenii aleg o soluție găzduită:

 • Cost de instalare. Este scăzut. Costurile de personalizare sunt moderate.
 • Aptitudini. Puteți să-l lansați și să-l mențineți atât timp cât aveți abilități de calcul decente.
 • Hosting. Este inclus în cost.
 • A sustine. Ajutor este un apel telefonic.
 • Upgrade-uri. Nici un lucru la sfârșitul tău. Este dezvoltată de dezvoltator.

Iată de ce oamenii optează pentru Open Source:

 • Caracteristici. O mai bună flexibilitate pentru personalizare.
 • Integrare software terță parte. Aveți acces la fișierele root. Nu ești liber să lucrezi cu oricine îți place.

Bugetul este factorul decisiv pentru cei mai mulți. Costurile de configurare pentru Open Source fac opțiunea mai scumpă. Adăugați mai multe costuri pentru dezvoltarea continuă. Este încă o alegere mai bună pentru flexibilitate totală.

11. Integrări ale terților

Alegerea soluției dvs. de software de comerț electronic nu poate oferi orice caracteristică sau funcționalitate de care aveți nevoie. Dacă nu, va trebui să o conectați la o soluție pe care o oferă altcineva. Soluțiile terțe adaugă sau extind aceste funcționalități:

 • Sisteme de gestionare a conținutului. Gestionează experiența clientului.
 • Managementul întreprinderii. Gestionați datele monștrilor.
 • Furnizori de plată. Gestionați modul în care clienții vă plătesc.
 • Analize și testare. Gestionați cum comercializați către clienți.
 • Localizarea geografică. Gestionați experiența clienților în funcție de locație.
 • Expediere și validare adresă. Gestionează logistica împlinirii.
 • Calcularea impozitelor Gestionați-vă conformitatea fiscală locală sau globală.
 • Partajare socială și recenzii. Gestionați modul în care clienții răspândesc cuvântul și vă evaluează.
 • Căutare. Gestionează modul în care oamenii găsesc lucruri în magazinul tău online.
 • Marketing prin e-mail. Gestionați modul în care rămâneți în legătură cu clienții.

Nu există întotdeauna o potrivire perfectă. Îl poți face perfect atât timp cât știi că platforma de comerț electronic pe care o alegi joacă bine cu alții.

12. Marketing

ECommerce nu mai înseamnă doar vânzare. Magazinele online de succes creează relații personalizate cu clienții lor. Platforma dvs. de comerț electronic trebuie să vă ajute să oferiți o valoare mai profundă cumpărătorilor. Trebuie să se întâmple înainte, în timpul și după experiența lor de cumpărături online.

Pentru asta, veți avea nevoie de instrumentele potrivite. Poate platforma dvs. de comerț electronic să atragă mai mult trafic de site-uri? Poate transforma și vizitatorii în clienți și crește achizițiile repetate? Și poate analiza modul în care contribuie dolarii de marketing la linia de jos?

Concentrați-vă pe aceste trei domenii pentru a ști cu siguranță:

 • Conversia clienților. Nouă din 10 vizitatori nu au cumpărat nimic la prima lor vizită. Soluția dvs. poate optimiza paginile de produse sau trimite e-mailuri pentru o experiență de retur convingător?
 • Remarketing personalizat. Poate folosi comportamentul site-ului și datele individuale ale utilizatorilor? Doriți ca aceste informații să personalizeze campaniile de e-mail. De asemenea, vă ajută să combateți căruțele abandonate.
 • Urmărirea și atribuirea veniturilor. Poate conecta punctele dintre eforturile de marketing și banii reali cheltuiți?

13. Gateway-uri de plată

Acesta este un serviciu care automatizează tranzacția de plată între dvs. și cumpărătorii dvs. Alegerea este potrivită dacă sunteți încrezător cu răspunsurile la aceste întrebări:

Cum intenționați să solicitați clienților să introducă detaliile de plată pe site-ul dvs.?

Aveți trei opțiuni.

 • A
  Un formular de plată pe site-ul dvs. cu detalii postate pe serverul dvs. Este cea mai simplă experiență de efectuare a plăților pentru clienții dvs., dar încărcată cu măsurile de securitate necesare. Acest lucru se datorează faptului că nu este sigur.
 • B
  iFrame sau redirecționare. Este un formular securizat încadrat într-o pagină de pe site-ul dvs. sau redirecționează clienții către o pagină de plată găzduită. Aceasta este opțiunea cea mai sigură.
 • C
  Un formular de plată găzduit pe un site de la distanță. Detaliile de plată trimise din browser către o poartă de plată securizată (nu prin intermediul serverului).

Aveți nevoie de un furnizor de servicii de plată sau doar de un gateway de plată și un cont de comerciant?

Obținerea unui cont cu un furnizor de servicii complete are două avantaje. Este mai ușor decât să obții un cont de comerciant. De asemenea, există mai puține taxe de configurare și lunare. Taxele de tranzacție tind să fie mai mari. Mergeți cu asta dacă sunteți un mic comerciant.

Dacă sunteți un vânzător mai mare, este posibil să aveți deja un cont de comerciant. Ai nevoie de tehnologia care se află între magazinul tău online și rețelele de plată. Mergeți doar pentru opțiunea gateway.

Înțelegeți taxele?

Gateway-urile de plată și conturile de comercianți au taxe de servicii. Nu toate sunt evidente. Solicitați un program complet, astfel încât să nu vă mirați.

Poarta de plată face ceea ce aveți nevoie?

Să spunem că vindeți ceva care necesită plăți recurente de la clienți. Unele gateway-uri de plată nu vă pot ajuta în acest sens. Asigurați-vă că gateway-ul de plată pe care îl considerați vă ajută să vă ajutați clienții.

14. Scalabilitate

Nu toată lumea are nevoie de o platformă de comerț electronic care acceptă mii de SKU-uri. Și poate nu trimiteți e-mailuri declanșate în funcție de activitatea coșului. Cel puțin nu astăzi. Nevoile se schimbă. Asigurați-vă că platforma dvs. de comerț electronic vă poate ajuta să creșteți, deoarece este scalabilă.

Nu este întotdeauna vorba de creștere. Dacă vindeți produse de sezon, puteți să coborați și să plătiți mai puțin? Scalabilitatea trebuie să funcționeze în ambele direcții.

15. Raportare și analiză

Nu puteți lua decizii în cunoștință de cauză fără informații. Aveți nevoie de vizibilitate în ceea ce se întâmplă pe site-ul dvs. web. Datele sunt prietenul tău. Doriți o platformă de comerț electronic care să fie generoasă cu rapoarte și instrumente de analiză. Acestea ar trebui să vă ofere informații despre:

Rapoarte de comandă

 • Plată
 • Repetați achizițiile
 • Tendințele vânzărilor
 • Clienți de top

Rapoarte de produs

 • Cele mai văzute
 • Productivitate
 • Categorii de top

Rapoarte de trafic

 • Detaliu
 • Analiza cuvintelor cheie
 • Vizualizări pe pagini
 • Sursă

16. Respectarea securității

Acesta este important. Securitatea datelor cardului de credit este o problemă serioasă. Doriți să acceptați plata în acest mod și trebuie să urmați reglementări stricte de conformitate. Dacă conformitatea PCI este un concept străin pentru dvs., aflați mai multe aici.

De asemenea, trebuie să știți totul Certificate SSL. Sunt mici fișiere de date care permit browserelor să proceseze tranzacții sensibile, cum ar fi cumpărăturile online.

O platformă de comerț electronic găzduit are grijă de conformitatea PCI pentru dvs. De asemenea, va avea grijă să vă asigurați certificatul SSL. Ambele devin responsabilitatea dvs. dacă parcurgeți ruta Open Source.

17. Arhitectură prietenoasă SEO

Știți deja că întrebările la motoarele de căutare sunt modul în care clienții își găsesc produsele. Funcțiile de optimizare a motoarelor de căutare (SEO) variază cu soluțiile platformei de comerț electronic. Aceasta variază de la absolut deloc la tot ceea ce veți avea nevoie și poate fi necesar să plătiți în plus.

Google ocupă magazinele online mai ridicate atunci când cuvintele cheie îi ajută pe cumpărători să găsească produse. Platforma dvs. ar trebui să faciliteze crearea și adăugarea acestui conținut în pagini noi sau existente. Suportul SEO general nu este suficient. Căutați aceste caracteristici specifice:

 • URL-uri independente ale paginii
 • Link-uri de navigare independente
 • Titluri de pagini independente
 • Descrierea Meta Independentă
 • Etichete de imagine ALT independente
 • Titluri independente H1

Majoritatea platformelor de top oferă acest lucru, dar nu toate.

18. Mobil-prietenos

Google adoră mobilul. Algoritmul său de căutare include acum mobil-friendly ca factor de clasare. Platforma dvs. de comerț electronic vă va ajuta să primiți bun venit cumpărătorilor de dispozitive mobile și tablete?

Programatorii au creat comerțul electronic pentru browserele web de calculator. Această structură este prea bogată pentru browserele mobile. Răspunsul este un design sensibil. Acesta optimizează totul, de la arhitectura informațională la procesul de checkout.

Principalele platforme de comerț electronic oferă acum aceste șabloane. Pentru a rămâne competitivi, trebuie. Când examinați aceste șabloane, căutați aceste repere de design responsive:

 • Butoane mari
 • Navigare simplă
 • Introducere simplificată de date
 • Utilizarea intuitivă a funcționalității mobile

19. Suport

Magazinul dvs. online este deschis 24/7. Dacă ceva nu este în regulă, nu efectuați vânzări până la remedierea problemei. Cât de repede poți primi ajutor?

Doar pentru că un furnizor spune că au asistență 24/7, asta nu înseamnă că este în direct. Și asta nu înseamnă că este și asistență telefonică în direct. După orele de lucru, ar putea însemna doar suport pentru chat.

Nu puteți bate asistența imediată din partea unei ființe umane, dar nu este singura resursă. Aruncați o privire la bazele de cunoștințe ale platformei. Este o resursă adesea neglijată. La fel și blogurile, forumurile și întrebările frecvente. Forumurile sunt, de asemenea, unde veți găsi plângeri și frustrări. O zonă considerabilă dedicată soluționării problemelor ar putea fi un steag roșu.

Asistența este unul dintre acele lucruri la care s-ar putea să nu te gândești până când nu ai nevoie. Acesta nu este momentul pentru a descoperi că nu este disponibil după 10 p.m. sau în weekend.

Dincolo de preț

Cumpărătorii online nu caută doar prețul și produsul. Ei se așteaptă serviciu plin. Este o așteptare pe care ar trebui să o reflectați atunci când alegeți o platformă de comerț electronic. Vei oferi satisfacție cumpărătorilor tăi și asta generează vânzări.

Partajați legătura cu noi când magazinul dvs. online se deschide pentru afaceri!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map