19 Gjërat që duhet të merren parasysh para se të zgjidhni një Platformë eCommerce

Blerësit në internet presin përvoja të shpejta, të personalizuara dhe pa probleme. Nëse dyqani juaj online nuk dorëzon, ju po humbni shitjet që do të arrijnë 414 miliardë dollarë deri në vitin 2018. Humbja e shitjes është vetëm maja e ajsbergut të lajmeve të këqija.


Ndihmoni veten për ndikimin e vlerësimeve të pafavorshme. Ose edhe më keq, ankesat në mediat sociale që shkojnë virale. “A është gjithçka që duhet për t’i bërë klientët e mi të më duan?”

Kjo është arsyeja kryesore për të zgjedhur një platformë eCommerce, por edhe ju duhet ta doni atë. Para se të vendosni për një ndërtues dyqanesh në internet, sigurohuni që ajo shkon përtej shitjes.

Si të zgjidhni softuerin e duhur të tregtisë elektronike

Blerësit bëjnë listat e blerjeve. ’Shtë një qasje e zgjuar për të zgjedhur një platformë eCommerce gjithashtu. Ajo që ju nevojitet varet nga ajo që shisni, por ka veçori kryesore që i përkasin në krye të listës. Ja se çfarë duhet të konsideroni para se të zgjidhni:

1. Karakteristikat

Platformat më të mira të tregtisë elektronike secila ofron një grup të gjerë kambanash dhe bilbilash. Vetëm një pjesë e vogël janë vendimtare. Përqendrohuni tek ata.

 • Plugins dhe shtesa të Shportave të Shportave. Një faqe eCommerce pa një shportë është si një dyqan pa regjistrat e parave të gatshme.
 • Opsionet e pagesave. A mund të paguajnë klientët tuaj ashtu si dëshirojnë? Po klientët e huaj?
 • Modelet dhe Temat. Jo vetëm shumë prej tyre, por ato të mira që bashkojnë me modelin e faqes tuaj. Përshtypja e parë e një blerësi bën ose prish shitjen.
 • Siguria e sitit. Shikoni për platforma që tejkalojnë bazat. A ofrojnë ata mbrojtje nga mashtrimi dhe monitorim kundër hakerave?
 • Krijimi i përmbajtjes. Një platformë e dobët e menaxhimit të përmbajtjes (CMS) mund të dëmtojë një platformë të fortë në tregtinë elektronike. Google promovon dyqanet në internet me përmbajtje që i ndihmon njerëzit të gjejnë gjëra.

2. Opsionet e çmimeve

Një madhësi nuk i përshtatet të gjitha. As një çmim. Zgjedhin për një platformë eCommerce që ju lejon të shtoni ose zbritni atë që ju nevojitet. Por si arrijnë me çmimet e tyre? Platformat më të mira dhe më fleksibile e bazojnë në këtë mënyrë:

 • Planifikoni, pritni dhe mjete
 • Karakteristikat e blerjeve dhe marketingut
 • Zyra e Sigurisë dhe Siguria
 • Ndihmë dhe Mbështetje

Bota funksionon në ciklet e faturimit mujor, dhe kështu bëjnë shumica e platformave të tregtisë elektronike.

3. Modelet (Temat)

Ju mund të dizajnoni nga e para, por nuk do të përqendroheni më shumë në shitje? Ofruesit e softuerit eCommerce ofrojnë modele për ta bërë këtë të lehtë.

Përfitimi i përdorimit të një modeli është që ju tashmë e dini se funksionon me platformën tuaj. Pengesë është se disa platforma kanë vetëm disa tema.

Shikoni forume në internet të komunitetit të platformës për të mësuar se çfarë është punuar për të tjerët. Do të gjeni tema falas ose me kosto të ulët të krijuar nga përdoruesit e tjerë. Vizitoni faqet e tyre dhe shihni temën në veprim.

Dizajnuesit e pavarur ofrojnë zgjedhje edhe më shumë modelesh. Ata shpesh përqendrohen në krijimin e temave për platforma specifike.

4. Fleksibiliteti i projektimit

Softueri i duhur për tregtinë elektronike mund të funksionojë brenda disa orësh. Vendosja e shpejtë mund të vijë me një sakrificë. Ju mund të përfundoni duke dorëzuar fleksibilitetin e projektimit.

Sipas VeoPix, 94% e përshtypjeve të para të një përdoruesi vijnë nga dizajni juaj.

Ky nuk është gjithmonë qëllimi i një platforme eCommerce. Ata përqendrohen në bërjen më të lehtë për ju për krijimin e dyqanit. Rezultati është blerja e déjà vu për klientët që pyesin veten, “A nuk e kam parë më parë?”

Platforma juaj e e-tregtisë duhet të jetë në gjendje të integrojë elementet e dizajnit të identitetit tuaj të markës. Shumica e modeleve janë mjaft fleksibël për këtë. Pyete nëse nuk je i sigurt.

5. Funksionaliteti

Dyqani juaj në internet është lidhja më e rëndësishme që klientët kanë me markën tuaj. Një përvojë e dobët blerjeje mund ta dëmtojë këtë.

A mundet që zgjidhja e softuerit eCommerce të trajtojë sasinë e klientëve që vijnë në dyqanin tuaj online? Kapaciteti është një funksion funksional.

Platformat e dizajnit më të mirë të tregtisë elektronike ofrojnë këtë siguri, por nuk është e mjaftueshme. Konsumatorët presin përvoja të personalizuara. A dëshirojnë të shohin produkte bazuar në vendndodhjen e tyre gjeografike? Ata i vlerësojnë postat elektronike bazuar në blerjet e mëparshme.

Funksionaliteti e krijon këtë.

Sfidoni platformën e e-commerce që po mendoni të tregoni se mund të rregullojnë përvojën e klientit.

6. Lehtësia e përdorimit

“Platforma eCommerce” dhe “softueri i shportave të blerjeve” janë dy gjëra të ndryshme. Ata të dy ju ndihmojnë të drejtoni dyqanin tuaj online dhe të përpunoni pagesa, por njëra është një nënbërje e tjetrës. Sigurohuni që e dini që ju nevojitet.

Nëse keni nevojë për të gjithë zgjidhjen, dëshironi një platformë eCommerce. Ai përfshin pritjen, modele për dizajn, përpunim pagese, mjete tregtare, marketing, siguri dhe më shumë.

Nëse tashmë keni një uebfaqe, mund t’ju duhet vetëm një mënyrë për të kryer biznes me klientët tuaj. Softueri për karrocat e blerjes është zgjidhja më e mirë.

Ka shumë shitës që ofrojnë secilën mundësi. Baza e zgjedhjes bazohet në një përgjigje të sinqertë për këtë pyetje. Sa lehtë duhet të jetë ndërfaqja që ju të drejtoni dyqanin tuaj online? Pastaj vendoseni veten në këpucët e klientit. A do të jetë e lehtë edhe për ta zgjidhja që ju zgjidhni?

7. Katalogu i Produkteve

Katalogu juaj i produktit është depoja online për çdo artikull që shisni. Duhet të promovojë artikujt që dëshironi të shtyni. Në të njëjtën kohë, ajo duhet të ndihmojë klientët tuaj të gjejnë atë që kërkojnë.

Investoni në kohë për të parë fushat e të dhënave që ofron një platformë eCommerce. A janë ata fleksibël? Do të të duhet të bësh zëvendësime? Sshtë një zgjidhje që do të funksionojë kundër jush, jo për ju. Zgjedhja e duhur gjithashtu i përgjigjet këtyre pyetjeve:

 • A mund të përfaqësojë katalogu një produkt me atribute të ndryshme? A ka kufizime?
 • Sa kategori produktesh dhe nënkategorish mund të mbështesin katalogu?
 • A mund të vendosni një produkt ose nënkategori në më shumë se një kategori, pa kopje të të dhënave?
 • Mund të shoqëroni aksesorë dhe të krijoni pako?

8. Madhësia e dyqanit

Dyqanet e tullave dhe llaçeve kanë kufizime përmasash, por dyqani juaj online nuk është ashtu, ashtu si duhet?

Në teori, jo. Por ju ende duhet të gjurmoni inventarin. Kjo ju ndihmon të kuptoni kapacitetin që ju nevojitet. Ashtë pak më komplekse nga sa mund të mendoni.

Nëse shisni pesë produkte që secili vijnë në 20 ngjyra të ndryshme, duhet të identifikoni dhe gjurmoni 100 artikuj. Do të caktoni secilën artikull me një SKU alfanumerik (njësi ruajtëse).

Platformat më të njohura të tregtisë elektronike kanë çmime rrëshqitëse bazuar në madhësinë e dyqanit. Për shembull, niveli i çmimit mujor të nivelit të hyrjes në Shopify është 14 dollarë, duke ofruar 25 SKU. Duket bujare, por nuk do të jetë e mjaftueshme për pesë produktet tuaja në 20 ngjyra.

Kontrolloni për të parë që platforma që planifikoni të përdorni është e shkallëzueshme. Shumica ofrojnë një numër të pakufizuar, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për mbarimin.

9. Performanca

Shpejtësia ka rëndësi dhe Aberdeen Group ka të dhëna për ta vërtetuar atë. Vonesa e një sekondari të vetëm në kohën e ngarkesës do të thotë:

 • 11% më pak shikime të faqeve
 • 16% ulje e kënaqësisë së klientit
 • 7% humbje në konvertime

Dyqanet në internet përdorin shumë imazhe. Ata marrin një kohë për të ngarkuar. Partner me platformën tuaj eCommerce për të optimizuar ato imazhe, në mënyrë që ata të ngarkohen shpejt. Fillon me ju, por partneri juaj duhet të ndihmojë gjithashtu. A do të rrisin ata performancën me mjete si rrjetet e ofrimit të përmbajtjes (CDN)?

Baza e të dhënave të dyqanit tuaj online gjithashtu mund të jetë një problem i performancës. Sidomos nëse keni një përzgjedhje të madhe. Pyesni një platformë eCommerce se si i qasen kësaj. Dhe ndërsa ju keni vëmendjen e tyre, pyesni ata për nivelin e tyre të joproduktive. Duhet të jetë diçka për të cilën ata dëshirojnë të mburren.

10. Burimi i Hapur vs Zgjidhja e Pritur

Burimi i hapur quhet edhe Vetë-host. Zgjidhjet e pritura njihen gjithashtu si SAAS (Programe Si Shërbim). Choiceshtë zgjedhja juaj, por cila është e përshtatshme për ju?

Kjo gjë varet nga tre faktorë kryesorë:

 • Buxheti juaj
 • Talenti juaj programues
 • Kërkesat e funksionit të dyqanit tuaj

Bazuar në këto tre konsiderata, ja pse njerëzit zgjedhin një Zgjidhje të Pritur:

 • Kostoja e konfigurimit. Shtë e ulët Kostot e personalizuara janë të moderuara.
 • aftësitë. Ju mund ta lansoni dhe mirëmbani atë për sa kohë që keni aftësi të mira kompjuterike.
 • hosting. Includedshtë përfshirë në koston.
 • mbështetje. Ndihma është një telefonatë larg.
 • përmirësimet. Asnjë punë në fundin tuaj. Pshtë nxitur nga zhvilluesi i saj.

Ja pse njerëzit zgjedhin Burimin e Hapur:

 • Features. Fleksibilitet më i mirë për personalizim.
 • Integrimi i softuerëve të palëve të treta. Ju keni qasje në skedarët rrënjë. Ju jeni i lirë të punoni me këdo që ju pëlqen.

Buxheti është faktori vendimtar për shumicën. Kostot e konfigurimit për Open Source e bëjnë atë opsionin më të shtrenjtë. Shtoni më shumë kosto për zhvillimin e vazhdueshëm. Stillshtë ende një zgjedhje më e mirë për fleksibilitet total.

11. Integrimet e palëve të treta

Zgjedhja juaj për zgjidhjen e softuerit eCommerce mund të mos ofrojë çdo veçori ose funksionalitet që ju nevojitet. Nëse nuk ndodh, do të duhet ta lidhni atë me një zgjidhje që dikush tjetër ofron. Zgjidhjet e palëve të treta shtojnë ose zgjerojnë këto funksionalitete:

 • Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes. Menaxhoni përvojën e klientit.
 • Menaxhimi i ndërmarrjes. Menaxhoni të dhënat e përbindëshit.
 • Ofruesit e pagesave. Menaxhoni mënyrën se si klientët t’ju paguajnë.
 • Analitika dhe testimi. Menaxhoni sesi tregtoni tek klientët tuaj.
 • Geolocation. Menaxhoni përvojën e klientit bazuar në vendndodhjen.
 • Transportimi dhe vlefshmëria e adresës. Menaxhoni logjistikën e përmbushjes.
 • Llogaritja e taksave. Menaxhoni pajtueshmërinë tuaj tatimore lokale ose globale.
 • Ndarja sociale dhe rishikimet. Menaxhoni sesi klientët përhapin fjalën dhe ju vlerësojnë.
 • Kërko. Menaxhoni sesi njerëzit i gjejnë gjërat në dyqanin tuaj online.
 • Marketingu me email. Menaxhoni sesi qëndroni në kontakt me klientët.

Nuk është gjithmonë një ndeshje perfekte. Ju mund ta bëni atë perfekt për aq kohë sa e dini që platforma eCommerce që ju zgjedh luan mirë me të tjerët.

12. Marketingu

ECommerce nuk ka të bëjë më me shitjen. Dyqanet e suksesshme në internet krijojnë marrëdhënie të personalizuara me klientët e tyre. Platforma juaj e e-commerce duhet të ju ndihmojë të ofroni vlera më të thella për blerësit. Duhet të ndodhë para, gjatë dhe pas përvojës së tyre të blerjeve në internet.

Për këtë, do t’ju duhen mjetet e duhura. A mundet që platforma juaj eCommerce të tërheqë më shumë trafik faqesh? A mund të shndërrojë gjithashtu vizitorët në klientë dhe të rrisë blerjet e përsëritura? Dhe, a mund të analizojë se si dollarët e marketingut kontribuojnë në fund të fundit?

Përqendrohuni në këto tre fusha për të ditur me siguri:

 • Konvertimi i klientit. Nëntë nga 10 vizitorë nuk blejnë asgjë gjatë vizitës së tyre të parë. Mund zgjidhja juaj të zgjedh faqet e produktit ose të dërgojë email për një përvojë bindëse të kthimit?
 • Rishikim i personalizuar. A mund të përdorë sjelljen e faqes në internet dhe të dhënat individuale të përdoruesit? Ju dëshironi që ky informacion të personalizojë fushatat e postës elektronike. Ju ndihmon gjithashtu të luftoni karrocat e braktisura.
 • Ndjekja e të ardhurave dhe atributi. A mund të lidhë pikat midis përpjekjeve të marketingut dhe dollarëve të shpenzuar?

13. Portat e Pagesave

Ky është një shërbim që automatizon transaksionin e pagesës midis jush dhe blerësit tuaj. Zgjedhja është e përshtatshme nëse jeni të sigurt në përgjigjet nga këto pyetje:

Si planifikoni të kërkoni nga klientët të shkruajnë detajet e pagesës në faqen tuaj?

Ju keni tre mundësi.

 • A
  Një formë pagese në faqen tuaj me detaje të postuara në serverin tuaj. Experienceshtë përvoja më e butë e arka për klientët tuaj, por e ngarkuar me masat paraprake të sigurisë. Kjo sepse nuk është e sigurt.
 • B
  iFrame ose ridrejtuar. Shtë një formë e sigurt e përshtatur brenda një faqe në faqen tuaj, ose i ridrejton klientët në një faqe pagese të pritur. Ky është opsioni më i sigurt.
 • C
  Një formë pagese e pritur në një sit të largët. Detajet e pagesës të dërguara nga shfletuesi në një portë të sigurt pagese (jo përmes serverit tuaj).

Keni nevojë për një ofrues të shërbimit të pagesave ose thjesht një hyrje pagese dhe llogari tregtare?

Marrja e një llogarie me një ofrues të shërbimit të plotë ka dy përfitime. Shtë më lehtë sesa marrja e një llogarie tregtare. Po ashtu, ka më pak pagesa montimi dhe mujore. Tarifat e transaksionit priren të jenë më të larta. Shkoni me këtë nëse jeni një tregtar i vogël.

Nëse jeni një shitës më i madh, mund të keni tashmë një llogari tregtare. Keni nevojë për teknologjinë që vendoset midis dyqanit tuaj online dhe rrjeteve të pagesave. Thjesht shkoni në opsionin e portës.

A i kupton tarifat?

Portat e pagesave dhe llogaritë tregtare kanë tarifa shërbimi. Jo të gjitha janë të dukshme. Kërkoni një orar të plotë, kështu që nuk befasoheni.

A e bën portën e pagesës atë që ju nevojitet?

Le të themi se po shisni diçka që kërkon pagesa të përsëritura nga klientët. Disa porta pagese nuk mund t’ju ndihmojnë për këtë. Sigurohuni që porta e pagesës që po konsideroni ju ndihmon të ndihmoni klientët tuaj.

14. Shkallueshmëria

Jo të gjithë kanë nevojë për një platformë eCommerce që mbështet mijëra SKU. Dhe mbase nuk po dërgoni postë elektronike të shkaktuar në bazë të aktivitetit të karrocave. Të paktën jo sot. Nevojat ndryshojnë. Sigurohuni që platforma juaj eCommerce mund t’ju ndihmojë të rriteni sepse është e shkallëzueshme.

Jo vetëm që bëhet fjalë për rritje. Nëse shesni produkte sezonale, a mund të tërhiqeni dhe të paguani më pak? Shkallueshmëria duhet të funksionojë në të dy drejtimet.

15. Raportimi dhe analitika

Ju nuk mund të merrni vendime të informuara pa njohuri. Ju duhet shikueshmëri në atë që po ndodh në faqen tuaj të internetit. Të dhënat janë miku juaj. Ju dëshironi një platformë eCommerce e cila është bujare me raporte dhe mjete analize. Ata duhet t’ju japin njohuri në lidhje me:

Raportet e porositjes

 • pagesë
 • Përsëritni blerjet
 • Tendencat e shitjeve
 • Konsumatorët kryesorë

Raportet e produkteve

 • Më e shikuara
 • prodhimtari
 • Kategoritë kryesore

Raportet e trafikut

 • hollësi
 • Analiza e fjalëve
 • Pamjet e faqeve
 • burim

16. Pajtueshmëria e sigurisë

Kjo është e rëndësishme. Siguria e të dhënave të kartave të kreditit është një çështje serioze. Ju dëshironi të pranoni pagesa në këtë mënyrë, dhe duhet të ndiqni rregullore të rrepta të pajtueshmërisë. Nëse pajtueshmëria me PCI është një koncept i huaj për ju, mësoni më shumë këtu.

Ju gjithashtu duhet të dini gjithçka Certifikatat SSL. Ato janë skedarë të vegjël të të dhënave që lejojnë shfletuesit të përpunojnë transaksione të ndjeshme si blerjet në internet.

Një platformë e pritur eCommerce kujdeset për pajtueshmërinë e PCI për ju. Ai gjithashtu do të kujdeset për sigurimin e certifikatës suaj SSL. Të dy bëhen përgjegjësia juaj nëse shkoni në rrugën me burim të hapur.

17. Arkitekturë miqësore me SEO

Tashmë ju e dini se pyetjet e motorit të kërkimit janë mënyra se si klientët i gjejnë produktet tuaja. Karakteristikat e optimizmit të motorit të kërkimit (SEO) ndryshojnë nga zgjidhjet e platformës eCommerce. Ai nuk shkon nga asgjëja në gjithçka që ju nevojitet, dhe mund t’ju duhet të paguani ekstra.

Google rendit dyqanet në internet më të larta kur fjalët kyçe i ndihmojnë blerësit të gjejnë produkte. Platforma juaj duhet ta lehtësojë krijimin dhe shtimin e kësaj përmbajtje në faqet e reja ose ekzistuese. Mbështetja e përgjithshme e SEO nuk është e mjaftueshme. Shikoni këto karakteristika specifike:

 • URL-të e pavarura të faqes
 • Lidhje të pavarura të lundrimit
 • Titujt e faqeve të pavarura
 • Përshkrime të Pavarura Meta
 • Etiketa të Pavarura ALT Etiketat
 • Tituj të pavarur H1

Shumica e platformave më të mira ofrojnë këtë, por jo të gjitha.

18. Mobile-Friendly

Google e do celularin. Algoritmi i tij i kërkimit tani përfshin miqësore me celularin si një faktor renditje. A do t’ju ndihmojë platforma juaj eCommerce për të mirëpritur blerësit e pajisjes celulare dhe tabletave?

Programuesit krijuan eCommerce për shfletuesit e kompjuterave në internet. Kjo strukturë është shumë e pasur për shfletuesit celular. Përgjigja është një model i përgjegjshëm. Optimizon gjithçka, nga arkitektura e informacionit, deri te procesi i arkës.

Platformat kryesore të e-commerce tani ofrojnë këto shabllone. Për të qëndruar konkurrues, ata duhet të. Kur i rishikoni ato shabllone, shikoni për këto shenja dalluese të projektimit:

 • Butonat e mëdhenj
 • Lundrim i thjeshtë
 • Futja e shpejtë e të dhënave
 • Përdorimi intuitiv i funksionalitetit celular

19. Mbështetje

Dyqani juaj në internet është i hapur 24/7. Nëse diçka nuk është në rregull, nuk bëni shitje deri sa të zgjidhet problemi. Sa shpejt mund të merrni ndihmë?

Vetëm për shkak se një ofrues thotë se ata kanë 24/7 mbështetje, kjo nuk do të thotë se është live. Dhe kjo nuk do të thotë se është as mbështetje e drejtpërdrejtë në telefon, qoftë. Pas orarit të punës, kjo thjesht mund të nënkuptojë mbështetjen e bisedës.

Ju nuk mund të mundni mbështetjen e menjëhershme nga një qenie njerëzore, por nuk është burimi i vetëm. Shikoni bazat e njohurive të platformës. Shtë një burim shpesh i anashkaluar. Kështu janë bloget, forume dhe FAQ. Forumet janë gjithashtu aty ku do të gjeni ankesa dhe frustrime. Një zonë e konsiderueshme kushtuar çështjeve mbështetëse mund të jetë një flamur i kuq.

Mbështetja është një nga ato gjëra për të cilat mund të mos mendoni derisa të keni nevojë për të. Ky nuk është koha për të zbuluar se nuk është në dispozicion pas orës 10:00. ose gjatë fundjavave.

Përtej Pricemimit

Blerësit në internet nuk kërkojnë më çmime dhe produkte. Ata presin shërbim të plotë. Shtë një pritje që ju duhet të pasqyroni kur zgjidhni një platformë eCommerce. Do t’u jepni kënaqësi blerësve tuaj, dhe kjo është ajo që gjeneron shitje.

Ndani lidhjen me ne kur dyqani juaj online hapet për biznes!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map