19 Figyelembe veendő kérdések az e-kereskedelmi platform kiválasztása előtt

Az online vásárlók gyors, személyre szabott és gondtalan élményeket várnak el. Ha az online áruház nem szállít, akkor elveszíti az elért eladásokat 2018-ig 414 milliárd dollár. Az eladás elvesztése csak a rossz hír jéghegy csúcsa.


Vigyázzon a kedvezőtlen vélemények hatására. Vagy ami még rosszabb, a közösségi médiában vírusos panaszok. “Ez minden, ami ahhoz szükséges, hogy ügyfeleim szeretjenek?”

Ez az elsődleges oka az e-kereskedelem platformjának választására, de azt is szeretned kell. Mielőtt döntene az online áruház építőjéről, győződjön meg arról, hogy az túlmutat az eladáson.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő e-kereskedelmi szoftvert

A vásárlók bevásárló listákat készítenek. Ez egy intelligens megközelítés az e-kereskedelem platformjának megválasztására is. Amire szüksége van, attól függ, hogy mit árul, de vannak olyan kulcsfontosságú szolgáltatások, amelyek a lista tetején találhatók. Az alábbiakat kell figyelembe vennie, mielőtt választana:

1. Jellemzők

A legfontosabb e-kereskedelmi platformok széles választékot kínálnak harangok és sípok számára. Csak egy maroknyi kulcsfontosságú. Összpontosítson rájuk.

 • Bevásárló kosár plug-inek és kiegészítők. Az e-kereskedelmi webhely bevásárlókosár nélkül olyan, mint egy pénztárgép nélküli üzlet.
 • Fizetési lehetőségek. Fizethetnek-e az ügyfelek a kívánt módon? Mi a helyzet a külföldi ügyfelekkel??
 • Sablonok és témák. Nem csak sok közülük, hanem olyan jó is, amely illeszkedik a saját webhelyedhez. A vevő első benyomásával az eladások megtörténnek.
 • Webhelybiztonság. Keressen olyan platformokat, amelyek túlmutatnak az alapokon. Kínálnak-e csalások elleni védelmet és a hackerek elleni felügyeletet??
 • Tartalom létrehozása. A gyenge tartalomkezelő platform (CMS) megronthatja az erős e-kereskedelmi platformot. A Google népszerűsíti az online áruházakat olyan tartalommal, amely segít az embereknek megtalálni a dolgokat.

2. Árazási lehetőségek

Egy méret nem felel meg mindennek. Egy ár sem. Válasszon egy olyan e-kereskedelmi platformot, amely lehetővé teszi a szükséges összeadást vagy kivonást. De hogyan jönnek fel árazásukkal? A legjobb és legrugalmasabb platformok ezen alapulnak:

 • Terv, tárhely és eszközök
 • Vásárlási és marketing funkciók
 • Háttér iroda és biztonság
 • Segítség és támogatás

A világ havi számlázási ciklusokon fut, csakúgy, mint a legtöbb e-kereskedelmi platform.

3. Sablonok (témák)

Megtervezheti a semmiből, de nem inkább az eladásra összpontosítana? Az e-kereskedelem szoftver szolgáltatói sablonokat kínálnak ennek megkönnyítésére.

A sablon használatának előnye, hogy már tudja, hogy működik a platformon. Hátránya, hogy néhány platformon csak néhány téma található.

Nézze meg a platform online közösségi fórumait, hogy megtudja, mi működött mások számára. Ingyenes vagy alacsony költségű témákat talál, amelyeket más felhasználók készítettek. Látogasson el webhelyükre, és nézze meg a témát.

A független tervezők még több sablon választást kínálnak. Gyakran összpontosítanak témák létrehozására egy adott platformon.

4. Rugalmas kialakítás

A megfelelő e-kereskedelmi szoftver néhány órán belül elindulhat. A gyors telepítés feláldozással járhat. Lehet, hogy átadja a tervezési rugalmasságot.

A VeoPix szerint a felhasználó első benyomásai 94% -a az Ön tervei.

Ez nem mindig az e-kereskedelmi platform célja. Arra koncentrálnak, hogy megkönnyítsék az üzlet létrehozását. Az eredmény a vásárlás déjà vu az ügyfelek számára, akik azt kérdezik maguktól: “Még nem láttam ezt?”

Az e-kereskedelem platformjának képesnek kell lennie arra, hogy integrálja márka identitásának tervezési elemeit. A legtöbb sablon ehhez elég rugalmas. Kérdezze meg, nem biztos benne.

5. Funkcionalitás

Az online áruház a legfontosabb kapcsolat, amelyet az ügyfelek az Ön márkájával kapcsolatban vannak. A rossz vásárlási tapasztalat ezt károsíthatja.

Képes-e az e-kereskedelem szoftvermegoldása kezelni az online áruházba érkező vásárlók mennyiségét? A kapacitás kulcsfontosságú funkció.

A legjobban megtervezett e-kereskedelmi platformok ezt a bizonyosságot nyújtják, de nem elég. Az ügyfelek személyre szabott élményeket várnak el. A földrajzi elhelyezkedésük alapján szeretnének látni termékeket? Nagyra értékelik az e-maileket a korábbi vásárlások alapján.

A funkcionalitás ezt hozza létre.

Kihívás az Ön által tervezett e-kereskedelem platformon, hogy mutassa meg, hogy testreszabhatja-e az ügyfelek élményét.

6. Könnyű használat

Az „e-kereskedelem platform” és a „bevásárlókosár szoftver” két különféle dolog. Mindkettő segíti az online áruház működtetését és a fizetések feldolgozását, de az egyik a másik részhalmaza. Győződjön meg róla, hogy tudja, melyikre van szüksége.

Ha szüksége van a teljes megoldásra, akkor szeretne egy e-kereskedelmi platformot. Ez magában foglalja a tárolást, a sablonokat a tervezéshez, a fizetésfeldolgozáshoz, a kereskedő eszközökhöz, a marketinghez, a biztonsághoz és egyebekhez.

Ha már van weboldala, akkor lehet, hogy csak arra van szüksége, hogy üzleti tevékenységet folytasson az ügyfelekkel. Kosár szoftver a legjobb választás.

Rengeteg eladó, akik bármelyik lehetőséget kínálják. A választást az őszinte válaszra kell alapozni erre a kérdésre. Milyen egyszerűen kell lennie az interfész számára az online áruház futtatásához? Akkor tedd magad az ügyfél cipőjébe. Vajon a választott megoldás számukra is könnyű lesz-e?

7. Termékkatalógus

A termékkatalógus az online tárház minden eladott elemhez. Népszerűsítenie kell azokat a tételeket, amelyeket meg akar nyomni. Ugyanakkor segítenie kell az ügyfeleit abban, hogy megtalálják azt, amit keresnek.

Fektessen időt arra, hogy megnézze az e-kereskedelem platformja által biztosított adatmezőket. Rugalmasak? Cserélnie kell? Ez egy olyan megoldás, amely ellened fog működni, nem neked. A helyes választ a következő kérdésekre is megválaszolja:

 • Lehet-e a katalógus különféle tulajdonságokkal rendelkező terméket képviselni? Van-e korlátozás??
 • Hány termékkategóriát és alkategóriát támogathat a katalógus?
 • Felvehet-e egy terméket vagy alkategóriát egynél több kategóriába anélkül, hogy párhuzamos lenne az adatok?
 • Tud-e társítani a kiegészítőket, és kötegeket készíteni??

8. Tárolható méret

A tégla- és habarcsüzletek méretkorlátozottak, de az online áruház nem, igaz?

Elméletileg nem. De még mindig nyomon kell követnie a leltárt. Ez segít kitalálni a szükséges kapacitást. Kicsit összetettebb, mint gondolnád.

Ha öt olyan terméket ad el, amelyek mindegyike 20 különböző színben érkezik, akkor 100 terméket kell azonosítania és nyomon követnie. Minden tételt alfanumerikus SKU-val (raktárkezelő egység) rendel..

A legnépszerűbb e-kereskedelmi platformok csúszó árakat mutatnak az üzlet mérete alapján. Például a Shopify belépő szintű havi alapszintje 14 USD, 25 SKU-t kínál. Nagyvonalúnak tűnik, de nem lenne elég az öt termékhez, 20 színben.

Ellenőrizze, hogy a használni kívánt platform méretezhető-e. A legtöbb kínál korlátlan számot, így nem kell aggódnia, hogy elfogy.

9. Teljesítmény

A sebesség számít és a Aberdeen Group rendelkezik az adatokkal, amelyek igazolják. Az egy másodperc késleltetése a terhelési idő alatt:

 • 11% -kal kevesebb oldalmegtekintés
 • 16% -kal csökkent az ügyfél-elégedettség
 • 7% veszteség az átváltások során

Az online áruházak sok képet használnak. Időbe telik a betöltés. Az e-kereskedelem platformjával partnereivel optimalizálhatja ezeket a képeket, így gyorsan töltődnek be. Veled kezdődik, de a partnerének is segítenie kell. Javítják-e a teljesítményt olyan eszközökkel, mint a tartalomszolgáltató hálózatok (CDN)?

Az online áruház adatbázisa szintén teljesítmény szűk keresztmetszet lehet. Különösen, ha nagy választéka van. Kérdezze meg az e-kereskedelem platformját, hogyan közelítik meg ezt. És amíg felhívja a figyelmüket, érdeklődjön tőlük a leállás ideje. Olyannak kell lennie, amellyel büszkélkedhetnek.

10. Nyílt forráskódú és üzemeltetett megoldás

A nyílt forrású rendszert más néven Self Hosted-nek hívják. A hostolt megoldások SAAS (Software As A Service) néven is ismertek. Ez a választás, de az Ön számára megfelelő?

Három fő tényezőtől függ:

 • a költségvetésed
 • A programozási tehetséged
 • Az üzlet szolgáltatáskövetelményei

E három megfontolás alapján az emberek ezért választják meg a tárolt megoldást:

 • Beállítási költség. Alacsony. A testreszabási költségek mérsékelt.
 • szakértelem. Elindíthatja és karbantarthatja, amíg megfelelő számítógépes ismeretekkel rendelkezik.
 • Tárhely. A költség tartalmazza.
 • Támogatás. A súgó egy telefonhívásnyira van.
 • frissítések. Nincs munka a végén. A fejlesztő kiszorította.

Az emberek ezért választják a nyílt forráskódot:

 • Jellemzők. Jobb rugalmasság a testreszabáshoz.
 • Harmadik fél szoftverintegrációja. Hozzáférhet a gyökérfájlokhoz. Szabadon bármikor dolgozhat, ha tetszik.

A legtöbb költségvetés a döntő tényező. A nyílt forráskód telepítési költségei drágább lehetőséget jelentenek. Adjon hozzá további költségeket a folyamatos fejlesztéshez. Ez továbbra is jobb választás a teljes rugalmasság érdekében.

11. Harmadik fél integrációi

Előfordulhat, hogy az Ön által választott e-kereskedelmi szoftvermegoldás nem kínál minden szükséges funkciót vagy funkciót. Ha nem, akkor össze kell kötnie egy megoldással, amelyet valaki más nyújt. Harmadik féltől származó megoldások hozzáadják vagy bővítik ezeket a funkciókat:

 • Tartalomkezelő rendszerek. Kezelje az ügyfélélményt.
 • Vállalati menedzsment. A szörnyadatok kezelése.
 • Fizetési szolgáltatók. Kezelje az ügyfelek fizetési módját.
 • Elemzés és tesztelés. Kezelje, hogy miként értékesítsen ügyfelei számára.
 • Geolocation. Kezelje az ügyfél élményét a hely alapján.
 • Szállítás és cím érvényesítése. Kezelje a teljesítési logisztikát.
 • Adó kiszámítása. Kezelje a helyi vagy globális adószabályok betartását.
 • Közösségi megosztás és vélemények. Kezelheti, hogyan terjesztik az ügyfelek a szavakat, és értékelnek téged.
 • Keresés. Kezelheti, hogy az emberek hogyan találnak dolgokat az online áruházban.
 • E-mail marketing. Kezelheti, hogy miként tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel.

Nem mindig van egy tökéletes mérkőzés. Tökéletesítheti azt, amíg tudja, hogy az Ön által választott e-kereskedelmi platform jól játszik másokkal.

12. Marketing

Az e-kereskedelem nem csak az értékesítésről szól. A sikeres online áruházak személyre szabott kapcsolatot alakítanak ki ügyfeleikkel. Az e-kereskedelem platformjának segítenie kell a mélyebb érték felmutatását a vásárlók számára. Ennek meg kell történnie online vásárlási tapasztalataik előtt, alatt és után.

Ehhez a megfelelő eszközökre lesz szüksége. Képes-e az e-kereskedelem platformja nagyobb webhely-forgalmat vonzani? Lehet-e átalakítani a látogatókat ügyfelekké és növelni az ismételt vásárlásokat? És elemezheti-e, hogyan járulnak hozzá a marketing dollárok az alsó sorban??

Összpontosítson erre a három területre, hogy biztosan tudjon:

 • Ügyfélkonverzió. A 10 látogató közül kilenc nem vesz semmit az első látogatásakor. Optimalizálhatja-e megoldása a termékoldalakat, vagy e-maileket küldhet-e kényszerítő visszatérési élmény érdekében?
 • Személyre szabott remarketing. Használhatja-e a weboldal viselkedését és az egyes felhasználói adatokat? Azt akarja, hogy ez az információ személyre szabja az e-mail kampányokat. Ezenkívül segít az elhagyott kocsik elleni küzdelemben is.
 • Bevételkövetés és hozzárendelés. Összekapcsolhatja-e a pontokat a marketing erőfeszítések és a ténylegesen felhasznált dollárok között?

13. Fizetési átjárók

Ez egy szolgáltatás, amely automatizálja a fizetési műveletet közted és vásárlói között. A választás akkor megfelelő, ha biztos benne, hogy válaszol a következő kérdésekre:

Hogyan tervezi felkérni az ügyfelet, hogy adja meg fizetési adatait az Ön webhelyén?

Három lehetősége van.

 • A
  Fizetési forma az Ön webhelyén, a szerverre küldött adatokkal. Ez a legszükségesebb kifizetési élmény az ügyfelek számára, de meg van töltve a szükséges biztonsági óvintézkedésekkel. Ennek oka az, hogy nem biztonságos.
 • B
  iFrame vagy átirányítás. Ez egy biztonságos űrlap, amelyet a webhely egyik oldalán kereteznek, vagy átirányítja az ügyfeleket a tárolt fizetési oldalra. Ez a legbiztonságosabb lehetőség.
 • C
  Egy távoli oldalon tárolt fizetési űrlap. A böngészőből a biztonságos fizetési átjáróra küldött fizetési adatok (nem a szerveren keresztül).

Szüksége van fizetési szolgáltatóra, vagy csak fizetési átjáróra és kereskedői fiókra?

A teljes szolgáltatóval történő számlaszerzés két előnnyel jár. Ez könnyebb, mint kereskedői fiók megszerzése. Kevesebb a beállítási és a havi díj. A tranzakciós díjak általában magasabbak. Vegyük ezt, ha kiskereskedő vagy.

Ha nagyobb eladó, akkor lehet, hogy már van kereskedői fiókja. Szüksége van arra a technológiára, amely az online áruház és a fizetési hálózatok között helyezkedik el. Csak keresse meg az átjáró lehetőséget.

Megértette a díjakat?

A fizetési átjárók és a kereskedői számlák szolgáltatási díjat számítanak fel. Nem minden nyilvánvaló. Kérjen teljes ütemtervet, így nem lep meg.

Vajon a fizetési átjáró csinálja-e, amire szüksége van??

Tegyük fel, hogy olyan oldalt árul, amely megismételt fizetéseket igényel az ügyfelek részéről. Egyes fizetési átjárók nem tudnak segíteni ebben. Győződjön meg arról, hogy az Ön által megfontolt fizetési átjáró segít az ügyfeleknek.

14. Skálázhatóság

Nem mindenkinek szüksége van egy olyan e-kereskedelmi platformra, amely támogatja a SKU-k ezreit. És talán nem küld ki aktivált e-maileket a kosár tevékenysége alapján. Legalábbis ma nem. Meg kell változtatni. Győződjön meg arról, hogy az e-kereskedelem platformja segíthet növekedni, mert méretezhető.

Nem mindig a növekedésről szól. Ha szezonális termékeket árusít, akkor leszerepelhet és kevesebbet fizethet? A méretezhetőségnek mindkét irányban működnie kell.

15. Jelentéskészítés és elemzés

Betekintés nélkül nem hozhat megalapozott döntéseket. Látást kell kérnie arról, hogy mi történik a webhelyén. Az adatok a barátod. Olyan e-kereskedelmi platformra van szüksége, amely nagylelkű jelentésekkel és elemző eszközökkel. Betekintést kell adniuk a következőkbe:

Rendelési jelentések

 • Fizetés
 • Ismételje meg a vásárlásokat
 • Értékesítési trendek
 • Legfontosabb ügyfelek

Termékjelentések

 • Legnézettebb
 • Termelékenység
 • Legnépszerűbb kategóriák

Forgalmi jelentések

 • Részlet
 • Kulcsszóelemzés
 • Oldalmegtekintések
 • Forrás

16. Biztonsági megfelelés

Ez fontos. A hitelkártya-adatok biztonsága komoly kérdés. Ilyen módon akarja elfogadni a fizetést, és be kell tartania a szigorú szabályokat. Ha a PCI-megfelelés idegen fogalom számodra, tanuljon meg többet itt.

Mindent is tudnia kell SSL tanúsítványok. Kis adatfájlok, amelyek lehetővé teszik a böngészők számára az érzékeny tranzakciók, például az online vásárlások feldolgozását.

A tárolt e-kereskedelem platform gondoskodik a PCI megfeleléséről az Ön számára. Ezenkívül gondoskodni fog az SSL tanúsítvány biztonságáról. Mindkettő a felelőssé válik, ha a nyílt forrású utat választja.

17. SEO-barát építészet

Ön már tudja, hogy a keresőmotorok által keresett kérdések az ügyfelek megtalálják az Ön termékeit. A keresőmotor-optimalizálás (SEO) funkciói az e-kereskedelem platform megoldásaitól függően változnak. Egyáltalán nem mozog, amire szüksége van, és lehet, hogy külön kell fizetnie.

A Google magasabb rangsorolja az online áruházat, ha a kulcsszavak segítenek a vásárlóknak termékek megtalálásában. A platformjának meg kell könnyítenie e tartalom létrehozását és hozzáadását az új vagy meglévő oldalakhoz. Az általános SEO támogatás nem elegendő. Keresse meg ezeket a sajátosságokat:

 • Független oldal URL-ek
 • Független navigációs linkek
 • Független oldalcímek
 • Független Meta leírások
 • Független kép ALT címkék
 • Független H1 címsorok

A legtöbb legnépszerűbb platform ezt kínálja, de nem minden.

18. Mobilbarát

A Google szereti a mobilokat. Keresési algoritmusa most már mobilbarát, mint rangsorolási tényezőt foglal magában. Vajon az e-kereskedelem platformja segítséget nyújt Önnek a mobil eszközök és a táblagépek vásárlóinak üdvözlésében??

A programozók e-kereskedelmet hoztak létre a számítógépes böngészők számára. Ez a szerkezet túl gazdag a mobil böngészők számára. A válasz egy érzékeny kialakítás. Mindent optimalizál, az információs architektúrától a fizetési folyamatig.

A fő e-kereskedelmi platformok most kínálják ezeket a sablonokat. Ahhoz, hogy versenyképesek maradjanak, meg kell. Amikor áttekinti ezeket a sablonokat, keresse meg ezeket az érzékeny tervezési jellemzőket:

 • Nagy gombok
 • Egyszerű navigáció
 • Egyszerűsített adatbevitel
 • A mobil funkció intuitív használata

19. Támogatás

Az online áruház nyitva van a nap 24 órájában. Ha valami nincs rendben, akkor nem ad értékesítést, amíg a probléma megoldódik. Mennyire tud segítséget kapni??

Csak azért, mert egy szolgáltató azt állítja, hogy 24 órás támogatást kap, ez nem azt jelenti, hogy élőben van. És ez nem azt is jelenti, hogy élő telefonos támogatásról van szó. Munkaidő után ez csak a csevegés támogatását jelentheti.

Nem verheti meg az ember azonnali támogatását, de nem ez az egyetlen erőforrás. Vessen egy pillantást a platform tudásbázisaira. Ez gyakran figyelmen kívül hagyott forrás. Ugyanezek a blogok, fórumok és GYIK. A fórumokon szintén panaszokat és csalódásokat találhat. A vörös zászló lehet egy olyan terület, amely a kérdések támogatására szolgál.

A támogatás egyike azoknak a dolgoknak, amelyekre nem gondolja át, amíg nincs rá szüksége. Nem itt az ideje, hogy felfedezzük, hogy 10:00 után nem érhető el. vagy hétvégén.

Túl az áron

Az online vásárlók nemcsak árakat és termékeket keresnek. Azt várják teljes körű szolgáltatás. Ez egy elvárás, amelyet tükröznie kell az e-kereskedelem platformjának kiválasztásakor. Ön elégedettséget nyújt a vásárlóknak, és ez az, ami eladásokat generál.

Ossza meg velünk a linket, amikor online üzlete megnyílik vállalkozása számára!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map