Shopify Pros & Cons för att starta din e-handelswebbplats

Om du har shoppat runt efter den bästa e-handelsplattformen för att driva din butik kommer du antagligen att komma över Shopify. Det är branschledande och konsekvent rankat bland de tre bästa plattformarna.


Även om Shopify verkligen är ett imponerande verktyg kan det finnas fler alternativ där ute för att tillgodose dina behov. Läs mer om e-handelsmjukvarans fördelar och nackdelar så att du kan fatta det bästa köpbeslutet.

Shopify eCommerce butiksbyggare fördelar och nackdelar

SHOPIFY PROS

Det förnekar inte att Shopify eCommerce-plattform har en lång lista med proffs. Här är bara några av höjdpunkterna.

Helhetslösning: Shopify är helt klart. Du behöver inte oroa dig för att investera tid och pengar i installationsprocessen. När du har registrerat dig kan du börja designa och bygga din butik.

Snabb och enkel installation innebär också att du kan börja sälja och tjäna intäkter så snart som möjligt. Du behöver inte spendera månader eller ens år på att bygga din webbplats.

Viktiga inbyggda funktioner

värd: Shopify använder sina kraftfulla servrar för att driva din butik. Det betyder också att de hanterar tekniska problem. Du behöver inte oroa dig för att köra och felsöka dina egna servrar. För nybörjare är detta ett stort plus.

Säkerhet: Shopify är PCI DSS-kompatibel. Detta innebär att de uppfyller industristandarder för kredit- och betalkortsäkerhet. Dina kunder kan känna sig säkra på att deras finansiella information är skyddad.

Shopify är PCI DSS-kompatibel

Dessutom har din butik ett gratis SSL-certifikat. Detta skyddsskikt fungerar för att kryptera känslig data. Det är ett annat sätt att skydda kundinformation. Vissa eCommerce-webbplatsbyggare kommer att få dig att köpa ett certifikat och betala för att det ska installeras.

SEO: Det är lätt att vara SEO-expert hos Shopify. Deras inbyggda funktioner gör e-handels SEO praktiskt taget idiotsäker. Programmet skapar automatiskt en webbplats, integreras med alla ytterligare analysprogram och låter dig uppdatera metabeskrivningar och taggar. Allt du behöver göra är att fylla i tomma ämnen och din webbplats kommer att startas som sökmotorvänlig.

Shopify webbsida SEO-skärmdetaljer

Användarvänlighet Gränssnitt: Höga märken för att underlätta användning går utöver designfunktioner. Även om redaktören är bra för nybörjare, så är resten av instrumentpanelen också. Vem som helst kan lätt hitta sig runt. Organisationen är meningsfull och installationen är både visuellt tilltalande och tydligt skyltad.

App Store: Shopify-appbutiken har tusentals tillägg som du kan använda för att utöka dina webbplatsfunktioner. Vissa av dem kräver en engångsavgift eller en månatlig prenumeration, men många av dem är helt gratis. När nya appar läggs till hela tiden finns det inga gränser för vad du kan göra.

Shopify App Store

Shopify POS-app: Shopify går utöver onlineförsäljningen. Med POS-appen kan du enkelt sälja produkter vid liveevenemang. Ta dina varor till marknader, mässor, pop-ups och andra sammankomster. Appen gör det enkelt att genomföra transaktioner.

Fart: Tider med snabb belastning är viktiga av flera skäl.

 • 1. Sökmotorer belönar webbplatser med snabbare belastningstider. Långsamma servrar kan faktiskt påverka din ranking negativt.
 • 2. Online-shoppare är otåliga. Det krävs inte mycket för att en potentiell kund ska lämna din sida. Att behöva vänta på din webbplats kan köra bort dem.
 • 3. Det ser oprofessionellt ut. Du har bara en chans på ett bra första intryck. En trög webbplats ger inte förtroende för din webbplats.

Kundsupport: Som Shopify-kund har du tillgång till kundsupport dygnet runt. Du kan kontakta dem genom att:

 • Telefon
 • E-post
 • Live chat
 • Twitter
 • Facebook

Shopify utmärkta kundsupportalternativ.

Som företagare har du också tillgång till en mängd CRM-verktyg. Du kan använda dessa för att skapa trevlig shoppingupplevelse och hantera beställningar. Alla dessa funktioner är inbyggda och färdiga att använda från första dagen.

Väsentliga marknadsföringsverktyg: När du har en webbplats är det dags att börja marknadsföra dina produkter. Shopify gör det enkelt att optimera dina sidor med webbplatskartor, metataggar, beskrivningar och sociala medier integration. Andra marknadsföringsverktyg inkluderar:

 • Kundspårning och rapportering
 • Möjlighet att skapa kampanjer och erbjuda rabatter
 • Nyhetsbrev och e-postmallar
 • Bloggfunktioner
 • Responsiv design för mobila enheter
 • Omfattande app store

Du har allt du behöver för att driva en omfattande marknadsföringskampanj. Eventuella ytterligare verktyg kan läggas till via app store. Det finns gott om gratis och prisvärda alternativ.

Design

Shopify Mallar Butik

En av de största kostnaderna för att starta en onlinebutik är att anställa en utvecklare för att designa din webbplats. Priser per timme kan börja på $ 100 och gå långt över $ 200. Det tar inte lång tid att göra en rejäl räkning. Detta sätter anpassad design ur prisklassen för många nystartade företag.

Lyckligtvis, med Shopify behöver du inte en professionell utvecklare. Vem som helst kan skapa en webbplats. WYSIWYG-redigeraren gör det enkelt att anpassa sidor. Du behöver inte veta hur du kodar för att göra ändringar.
Om du har problem kan du kontakta kundsupport eller använda resursverktygen. De bidrar:

 • Omfattande FAQ-sidor
 • Ett gemenskapsforum
 • En kunskapsbas
 • Webbplatsbyggnad universitet.

Plattformen är perfekt för nybörjare, men mångsidig nog för mer erfarna företagare.

Responsiv webbplatsdesign

Shopify responsiva mallar.

Majoriteten av kunderna använder sina mobila enheter för att bläddra och köpa. Om din webbplats inte svarar kommer du att kämpa för att konvertera försäljning. Shopify erbjuder teman med responsiv design så att din webbplats ser bra ut på telefoner, surfplattor och bärbara datorer. Kunder kan enkelt se dina produkter och betala var de än är.

Massor av gratis teman

ECommerce-plattformar varierar ganska mycket i hur många gratis teman de erbjuder. Shopify ligger i mitten av sortimentet i denna kategori. För närvarande kan du välja mellan 10 gratis teman. Premiumtema varierar i pris från $ 80 till $ 150. Även om 10 kanske inte låter mycket, är kvaliteten på deras gratis teman långt över tävlingen.

Shopify webbplatsmallar

Det hjälper också att Shopify gratis teman är väl utformade och enkelt anpassade. WYSIWYG-redigeraren låter dig göra enkla drag-n-drop-ändringar. Du kan också få åtkomst till tematets kod och anpassa detaljer genom HTML eller CSS. Justera storleken, byt ut färger och lägg till bilder enkelt.

Add-ons

En annan fördel med Shopify-programvaran är att de ständigt utökar sin app-butik. Om du inte hittar ett visst verktyg eller app är chansen stor att det kommer att finnas tillgängligt snart. De letar ständigt efter sätt att förbättra och tillgodose kundernas behov.

Shopify flexibel mjukvaruplattform kommer att fortsätta växa med dig och den föränderliga marknaden. För närvarande finns det tusentals plugins att välja mellan och det antalet fortsätter att växa varje dag.

Shopify har också effektiviserat integrationsprocessen. När du köper eller laddar ner en app kommer det att vara lätt att starta omedelbart. Vanligtvis är det lite till ingen installation involverad. Att utöka din butiks funktionalitet tar bara några klick.

SHOPIFY CONS

Prissättning

Du kanske har lagt märke till att det finns ganska många gratis självhost-alternativ på marknaden: Magento, Zen Cart, PrestaShop. Medan gratis taggen kan låta tilltalande, finns det en fångst. Du måste vara flytande i kodningen för att kunna använda dessa kundvagnar för e-handel. Annars måste du anställa en utvecklare för att designa din butik. I så fall försvinner snabbt den ”kostnadsfria” kostnaden.

Dessutom kan alternativ för egen värd också komma med dolda avgifter. Du kanske måste betala extra för betalningsportar, säkerhetscertifikat och andra funktioner som är inbyggda i Shopify.

I själva verket är alternativ för självhosting bäst för dem med teknisk kunskap. Om du är nybörjare är Shopify fortfarande ett stort värde. Det är väl värt månadsabonnemanget att snabbt kunna designa din egen webbplats.

Anpassningssvårigheter

Vissa användare klagar över att Shopify-teman är svåra att anpassa. Shopify uppfann sitt eget kodningsspråk som heter Liquid. Om du är van vid andra språk kommer det att lära sig kurva.

Uppsidan är att du inte är inlåst till att använda vätska. Användare har fortfarande möjligheten att använda HTML, CSS och JavaScript för att göra ändringar. Endast de som litar på PHP kommer potentiellt att stöta på problem.

Marknadsverktyg är mycket grundläggande

Ett annat vanligt klagomål är att de inbyggda marknadsföringsverktygen är för grundläggande. Detta är dock ett svårt argument att hålla fast. Shopify-webbplatser är inbyggda med alla verktyg du behöver. Om det finns ett gap är allt du behöver göra att besöka app store. Varje användare har obegränsad tillgång till de bästa tillgängliga marknadsföringsverktygen.

Organisation

Shopify har gjort ett intressant val när det gäller kategorinamn. De kan vara förvirrande och gör det svårt att navigera på webbplatsen. Detta tar bort användarupplevelsen och skapar en onödig inlärningskurva. Även om denna svårighet lätt kan övervinnas, är den fortfarande irriterande.

migration

Om du väljer att byta plattformar gör Shopify det inte lätt att migrera. Även om detta är vanligt kan det också innebära att du tappar en del av din butiksinformation. Det bästa du kan hoppas på är en CSV-export av din webbplats. Detta är en god anledning att ta dig tid att välja en e-handelsplattform. Utnyttja alla kostnadsfria försök så att du inte behöver oroa dig för att migrera längs vägen.

Vem är Shopify bäst för?

Shopify passar faktiskt bra för de flesta där ute som vill starta en onlinebutik. Det riktar sig till de allra flesta människor som inte känner kod. Detta innebär enorma besparingar när du utformar och utvecklar en butik. I princip kan vem som helst bygga och starta en butik inom några timmar.

Shopify har också en av de bästa prisplanerna på marknaden. Du kan uppgradera och nedgradera efter behov. Till och med den grundläggande planen har alla funktioner du behöver och tillgång till app store. Det finns kreditkortsavgifter, men dessa är standard.

Shopify alternativ

Medan Shopify är en fantastisk plattform som talar till en massiv publik, finns det andra alternativ där ute. Volusion, BigCommerce och Magento rankas ofta högst upp med Shopify. Och med goda skäl. Alla dessa plattformar tävlar om en andel av samma marknad. De arbetar alla hårt för att tjäna ditt företag.

Men till slut kommer Shopify-programvaruplattformen fortfarande ut på toppen av flera skäl:

 • 1. Bästa teman. Medan de andra stora spelarna kan ha fler teman, är Shopifis teman bättre utformade och mer professionella. Visst, detta är helt en fråga om åsikt och personlig smak. Om du vill se själv, använd gratisversionerna för att se dig omkring.
 • 2. Super användarvänlig. Magento är ett open source-program som kräver viss teknisk kunskap. BigCommerce och Volusion erbjuder drag och släpp-redigerare, men Shopify får höga poäng för att underlätta användningen.
 • 3. Obegränsade funktioner. Med Shopify behöver du aldrig oroa dig för överskott. Du kan lägga till så många produkter du vill och njuta av obegränsad lagring och bandbredd. Det behöver inte betalas för ett uppgraderat paket.
 • 4. Kundtjänst. Shopify sätter standarden för utmärkt kundservice. Användare har en lång lista över sätt att nå en representant dygnet runt. Andra plattformar gör att du betalar mer för direktåtkomst.
 • 5. Ständiga uppdateringar. Om du tittar på Google-trender fortsätter Shopify att få dragkraft. Konkurrenterna släpper inte lika bra. Mycket av detta beror på Shopifis engagemang för att förbättra dess funktioner. Shopify fortsätter att anpassa sig till marknaden och lägga till nya funktioner vid behov. Du behöver inte oroa dig för att det går ut på dagen.

Medan Shopify sticker ut som det bästa valet för nybörjare utan kodupplevelse, betyder det inte att det är det bästa alternativet för alla. Om du har erfarenhet av kodning kan det hända att Magento lättare kan anpassas. Eller så kanske du hittar det perfekta temat på BigCommerce.

Shopify har massa överklagande, men det är alltid i ditt bästa intresse att shoppa innan du går till en plattform.

Slutsats: Övervinner fördelarna över nackdelarna?

Utan tvekan. Faktum är att många av de nackdelar som användare nämner inte riktigt har dragkraft. Eventuella nackdelar påverkar bara en mycket liten del av användarna.

Det har aldrig varit lättare för den genomsnittliga personen att designa och lansera en onlinebutik. Detta är bra nyheter för företagare över hela världen.

Det finns inte längre några stora hinder när det gäller teknisk kunskap eller budget. För cirka 30 dollar i månaden kan vem som helst med en dator bygga en professionell webbplats med Shopify. Det är en bra tid att slå ut på egen hand och Shopify är en stor del av denna rörelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map